Ihmettelyketju

  • 6 470 961
  • 39 036

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Trixie kirjoitti:
Ihmetyttää suuresti asiakkaat, jotka eivät osaa viedä tarjottimia roskiksen päälle ja roskia roskikseen. Vielä enemmän ihmetyttää ihmiset, jotka kävelevät sen kyseisen roskiksen ohi, eivätkä kuitenkaan voi heittää kahvikuppiaan sinne, vaan jättävät sen kupin pöydälle.

Minua taas ihmetyttää kahvilat, jotka ovat ns itsepalvelupaikkoja ja silti veloittavat siitä surkeasta kahvista parin euron luokkaa ja odottavat että asiakkaat siivoavat pöydät lähtiessään. Tämä on Suomessa mennyt persiilleen..
Kun itsepalveluperiaate aikanaan rantautui tänne, kahvilat ym perustelivat sitä sillä että nyt voidaan myydä tuotteita edullisemmin. No hinnathan nousivat vähitellen pilviin1,5-2€ (kuppi kahvia 10-12 markkaa, miettikää nyt vähän!). Nykyään saa maksaa saman hinnan kahvista kuin ravintolassa, jossa tosin siihen rahaan saa sen palvelunkin. Tämä kuuluisi oikeastaan tuonne protesti-ketjuun, mutta minä EN vie roskiani pois kahviloissa, mäkkärissä ym. Poikkeuksen muodostaa tietysti se jos kahvi on oikeasti edullista. Suosittelen muitakin jättämään kupit ym pöytään.
 

Trixie

Jäsen
SamSpade kirjoitti:
Poikkeuksen muodostaa tietysti se jos kahvi on oikeasti edullista. Suosittelen muitakin jättämään kupit ym pöytään.

Poikkeustako ei muodosta jos satut saamaan hyvää palvelua? Vaikka kyseessä olisikin vain kahvila, myös niissä voi saada hyvää palvelua. Siihen, miten asiakkaaseen suhtaudutaan, vaikuttaa yleensä se asiakkaankin käytös. Jos joka kerta kupit yms. jätetään pöytään ja nuristaan hinnasta, niin ei oikein tee mieli olla ystävällinen tms.

Ihan näin uteliaisuudesta haluaisin tietää, että mikä mielestäsi on edullista kahvia? Meillä kahvit ovat hinnoissa 1,30 1,40 ja 1,60. Yksikään asiakas ei ole milloinkaan valittanut hinnasta, osa on jopa antanut palautetta, että iso kahvi oli oikeasti hintansa väärtti, niin koossa kuin maussakin.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Trixie kirjoitti:
Poikkeustako ei muodosta jos satut saamaan hyvää palvelua? Vaikka kyseessä olisikin vain kahvila, myös niissä voi saada hyvää palvelua. Siihen, miten asiakkaaseen suhtaudutaan, vaikuttaa yleensä se asiakkaankin käytös. Jos joka kerta kupit yms. jätetään pöytään ja nuristaan hinnasta, niin ei oikein tee mieli olla ystävällinen tms.

Ihan näin uteliaisuudesta haluaisin tietää, että mikä mielestäsi on edullista kahvia? Meillä kahvit ovat hinnoissa 1,30 1,40 ja 1,60. Yksikään asiakas ei ole milloinkaan valittanut hinnasta, osa on jopa antanut palautetta, että iso kahvi oli oikeasti hintansa väärtti, niin koossa kuin maussakin.

Ei muodosta poikkeusta vaikka saisin hyvää kahvia. En maksa kahvista siksi että saan itse kantaa roskat pöydästä. Koska maailma on pullollaan hyviä kahviloita joissa kahvi maksaa tuon saman 1,30-1,60 ja työnekijät putsaavat paikat. Maksan hyvästä kahvista ja palvelusta vaikka sen 2€ tai enemmän, koska en kannata itsepalveluajatusta. Käyn mielummin niissä kahviloissa joissa palvellaan. Eikä tämä ole työntekijoiden vika vaan yrittäjien tai oikeastaan ei edes yrittäjien vaan suurien ketjujen vika. Suuret ketjut haluavat maksimoida voiton, minimoida kulut ja teettää työt asiakkailla. Siinä se perimmäinen syy. Yksityisyrittäjyyttä kannatan ja tuen mielelläni, ja yksityisten paikoissa juuri tuo palvelu, eli astioiden siivous, on yksi myyntivaltti.
Jos jossain paikassa saan hyvää palvelua, niin tapaan myös jättää tippiä merkiksi siitä.
Tapanani ei vain ole tehdä töitä toisten puolesta ja maksaa vielä siitä.
Tuohan on sama kuin menisi ravintolaan syömään ja saisi hyvää ruokaa ja seinässä on lappu: "tiskaathan itse astiasi"..
Olisihan se kauheaa jos suuren ketjun kahvila tai ruokapaikka, jossa myydään paljon kahvia, joutuisi siivoamaan kahvikuppeja pöydistä ja ehkä jopa työllistäämään enemmän ihmisiä sitä varten. Kahvi on kuitenkin yksi korkeimman katteen omaavista tuotteista tuolla alalla ja myyntimäärät ovat kohtuulliset niin se tekee melkoisen rivin tilinpäätöksen viivan alle.
Äläkä ota tätä henkilökohtaisesti, ei ole tarkoitus kritisoida sinua tai kirjoitustasi vaan koko naurettavaa itsepalvelukulttuuria, jossa asiakkaan oletetaan tekevän työ yrityksen puolesta. Asia olisi eri jos todellakin olisi kuten 20 vuotta sitten, jolloin itsepalvelupaikoissa oli SELVÄSTI edullisempi hintataso. Tänäpäivänähän hinnat ovat käytännössä samat tai läheällä toisiaan, oli palvelua tai ei.
 

Filatovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & TS
Tuula Sariola

Ihmetyttää tämä koko Sariola-jupakka. Kyseinen henkilö siis julkaissut vanhoilla vaatteilla palkitsemansa haamukirjoittajan kirjoja ja käärinyt niistä kelpo massit maksaakseen velkoja? Ihme touhua. Sitten vielä toista vuosikymmentä salaillaan koko asiaa, ja yhtäkkiä koko pannukakku pläsähtää julkisuudessa. Huvittavaa oli äsken, kun luin miten "maestro" itse kertoo valmistelevansa kirjansa:

"Kirjoitan työhuoneellani Mäntyharjussa. Työpäivä alkaa aamulla kello yhdeksän. Puolilta päivin syön jotain ja jatkan työskentelyä kello kuuteeentoista. Pyrin säännöllisyyteen, mutta luovassa työssä tulee poikkeamiakin. Joskus on jäätävä miettimään muutamaksi päiväksikin, siitä huolimatta että ennen kirjoittamisen aloitusta koko teos on päässä valmiina ja odottaa vain toteutumista."

Löytyy myös vinkkiä aloitteleville kirjoittajille ;) :

"Kirjoittaminen vaatii sinnikkyyttä. Vain aina uudelleen ja uudelleen harjoittelemalla oppii. On luettava myös hyvin monipuolisesti ja paljon ja pyrittävä määrätietoisesti lopputulokseen."

Näitä ohjeita hänen mielestään ei voi liikaa korostaa aloittelevalle kirjoittajalle.
 

Jeffrey

Jäsen
Jos pallonhallinta prosentit esmes futispelissä on 55-45 niin onko ero 10% vaiko 5%? Sillä jos tuolla huonommalla jengillä olisi 5% enemmän niin sillonhan hallintaprosentit olisi 50-50... Pitää vissiin laittaa Mythbusterssille terveisiä..
 

girlzilla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
SamSpade kirjoitti:
Eikä tämä ole työntekijoiden vika vaan yrittäjien tai oikeastaan ei edes yrittäjien vaan suurien ketjujen vika.

Ymmärrän ajatuksesi ja olen tismalleen samaa mieltä, mutta valitettavasti protestisi osuu nyt vääriin ihmisiin. Nimenomaan ne työntekijät ovat ne, jotka sitten muiden duuniensa ohella joutuvat keräämään astiat ym. ja välillä kiireessä se voi oikeasti olla ongelma. Itsekin kahvilassa työskentelevänä tällä hetkellä tiedän tämän aika hyvin käytännön kokemuksen kautta.
 

krobbe

Jäsen
girlzilla kirjoitti:
Ymmärrän ajatuksesi ja olen tismalleen samaa mieltä, mutta valitettavasti protestisi osuu nyt vääriin ihmisiin. Nimenomaan ne työntekijät ovat ne, jotka sitten muiden duuniensa ohella joutuvat keräämään astiat ym. ja välillä kiireessä se voi oikeasti olla ongelma. Itsekin kahvilassa työskentelevänä tällä hetkellä tiedän tämän aika hyvin käytännön kokemuksen kautta.

protestisi osuu nyt vääriin ihmisiin??

Kui niin?

Käsittämätöntä ajatuksenjuoksua. Eiköhän se ole juuri niin kuin SS kertoo. Se on juurikin noiden ahneiden maksimaallista voittoa tavoittelevien yrittäjien syy se, että me heikkohauiksiset proletaarit saadaan hoitaa osa työntekijöiden töistä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jeffrey kirjoitti:
Jos pallonhallinta prosentit esmes futispelissä on 55-45 niin onko ero 10% vaiko 5%?

Ero on kymmenen prosenttiyksikköä. Prosenteissa 22,2% enempi tai 18,2% vähempi. Joku matikkanero korjannee, jos puhun pahasti höpöjä.
 

girlzilla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
krobbe kirjoitti:
protestisi osuu nyt vääriin ihmisiin??

Kui niin?

Käsittämätöntä ajatuksenjuoksua. Eiköhän se ole juuri niin kuin SS kertoo. Se on juurikin noiden ahneiden maksimaallista voittoa tavoittelevien yrittäjien syy se, että me heikkohauiksiset proletaarit saadaan hoitaa osa työntekijöiden töistä.

Mutta kun se astioiden kerääminen ei ole niille työntekijöille tarkoitettua. Sitten pitää hankkia lisää työvoimaa. Esim. meidän kahviossa jos työntekijät (2 ihmistä) joutuisivat keräämään astiat, ei homma yksinkertaisesti toimisi. Ratkaisuna olisikin sitten se, että on omat työntekijänsä keräämään astioita jne.
 

krobbe

Jäsen
girlzilla kirjoitti:
Mutta kun se astioiden kerääminen ei ole niille työntekijöille tarkoitettua. Sitten pitää hankkia lisää työvoimaa. .

Nimenomaan. Ei tietenkään ole tarkoitettu työntekijöille, koska ahneus on vähentänyt työntekijöiden määrän siihen pisteeseen, että kohta saamme valmistaa ruokammekin itse näissä riistäjäravinteleissa.

Lisätyövoiman hankkiminen on juuri se oikea tie siihen, että asiakkaat niin kuin työntekijät viihtyvät.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
girlzilla kirjoitti:
Mutta kun se astioiden kerääminen ei ole niille työntekijöille tarkoitettua. Sitten pitää hankkia lisää työvoimaa. Esim. meidän kahviossa jos työntekijät (2 ihmistä) joutuisivat keräämään astiat, ei homma yksinkertaisesti toimisi. Ratkaisuna olisikin sitten se, että on omat työntekijänsä keräämään astioita jne.

Jos ei astioiden kerääminen ole tarkoitettu työntekijöille niin kenelle sitten? Eikö pöytien siivoaminen ole sekin asiakaspalvelua? Mikään ei ole niin rasittavaa kuin siivota pöytää edellisten jälkeen, jos aikoo saada oman kupposensa johonkin mahtumaan. Kyllä 4 euron lattekupilliseen sisältyy mielestäni siisti pöytä ilman ylimäärästä roskien kärräystä.

En tiedä, missä kahvilassa olet töissä, mutta miksi toinen teistä ei voisi kerätä tyhjiä kuppeja pöydistä? Toinen palvelee tiskin takana ja toinen hakee kupit pois ja päinvastoin. Vai onko se vain asennekysymys, eli että sotkujen siivoaja pitäisi olla erikseen kun toiset hoitavat myynnin?
 

Trixie

Jäsen
krobbe kirjoitti:
Nimenomaan. Ei tietenkään ole tarkoitettu työntekijöille, koska ahneus on vähentänyt työntekijöiden määrän siihen pisteeseen, että kohta saamme valmistaa ruokammekin itse näissä riistäjäravinteleissa.

Lisätyövoiman hankkiminen on juuri se oikea tie siihen, että asiakkaat niin kuin työntekijät viihtyvät.

Lisätyövoimaa ei vain hankita astioiden keräämistä varten. Ymmärrän toki, SS:n kannanoton, mutta kuten girlzilla sanoi, protesti osuu hieman vääriin ihmisiin. Ei ole työntekijöiden vika, että yrittäjä ei hanki lisää ihmisiä töihin tai ettei aika vain riitä aina keräämään niitä kuppeja pöydistä. Meilläkin on juuri tuo, että kaksi ihmistä on töissä jonkin aikaa ja silloin jotenkuten pystyy hoitamaan tämän pöytien siivouksen, mutta kiire päivinä kun jää yksin, pöydät kuormittuvat. Ei vain pysty tekemään kaikkea vaadittua. Siispä kun protestoidaan, työntekijät joutuvat kärsimään, vaikke kahvin hinta heidän vikansa olekaan. Onko se sitten kovinkin oikein?

Mitä tuohon Alamummon kysymykseen tulee, niin tavallaan se astioiden kerääminen ei ole työntekijöiden tehtävä. Olettamuksena on, että asiakkaat itse vievät tarjottimensa ja roskansa. Meille on erikseen sanottu, että ensin tehdään kaikki muut hommat ja sitten vasta katsotaan pöydät. Kuulostaa käsittämättömältä, mutta kuten jo sanoin, yksin ollessa on vain mahdotonta hoitaa asiakkaitten palvelu, vitriinin kunnossapito ja kaikki muut siinä samassa.
 

krobbe

Jäsen
Trixie kirjoitti:
Lisätyövoimaa ei vain hankita astioiden keräämistä varten. Ymmärrän toki, SS:n kannanoton, mutta kuten girlzilla sanoi, protesti osuu hieman vääriin ihmisiin. Ei ole työntekijöiden vika, että yrittäjä ei hanki lisää ihmisiä töihin tai ettei aika vain riitä aina keräämään niitä kuppeja pöydistä. Meilläkin on juuri tuo, että kaksi ihmistä on töissä jonkin aikaa ja silloin jotenkuten pystyy hoitamaan tämän pöytien siivouksen, mutta kiire päivinä kun jää yksin, pöydät kuormittuvat. Ei vain pysty tekemään kaikkea vaadittua. Siispä kun protestoidaan, työntekijät joutuvat kärsimään, vaikke kahvin hinta heidän vikansa olekaan. Onko se sitten kovinkin oikein?

Mitä tuohon Alamummon kysymykseen tulee, niin tavallaan se astioiden kerääminen ei ole työntekijöiden tehtävä. Olettamuksena on, että asiakkaat itse vievät tarjottimensa ja roskansa. Meille on erikseen sanottu, että ensin tehdään kaikki muut hommat ja sitten vasta katsotaan pöydät. Kuulostaa käsittämättömältä, mutta kuten jo sanoin, yksin ollessa on vain mahdotonta hoitaa asiakkaitten palvelu, vitriinin kunnossapito ja kaikki muut siinä samassa.

Voi pyhä sylvi miten alistettua tämä touhu voi olla. Eikö se nyt saatana ole aivan selvä asia, että liian pienellä henkilökunnalla ei pystytä palvelenmaan niin kuin pitäisi? Ja se on vain ja ainoastaan työnantajan ahneuden syytä! Palkkaamalla 1-2 henkilöäå (riippuen paikan koosta) saataisiin homma toimimaan niin kuin sen pitäisikin, asiakas saa palvelun mikä hänelle kuuluu, eikä hänestä tehdä kaunein liirum laarum lausein riistäjän orjatyövoimaa.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
krobbe kirjoitti:
Voi pyhä sylvi miten alistettua tämä touhu voi olla. Eikö se nyt saatana ole aivan selvä asia, että liian pienellä henkilökunnalla ei pystytä palvelenmaan niin kuin pitäisi? Ja se on vain ja ainoastaan työnantajan ahneuden syytä! Palkkaamalla 1-2 henkilöäå (riippuen paikan koosta) saataisiin homma toimimaan niin kuin sen pitäisikin, asiakas saa palvelun mikä hänelle kuuluu, eikä hänestä tehdä kaunein liirum laarum lausein riistäjän orjatyövoimaa.
Onko sulla yhtään havaintoa siitä mitä maksaa henkilökunnan palkkaaminen Suomessa? Ei sitä niin vaan mikään paikka palkkaa kahta työntekijää lisää, ja samalla pidä hintoja alhaisina. Ei missään kahvilassa pyöri niin suuret liikevaihdot että siihen pystyttäisiin. Kahvin katteet kyllä ovat kovat, mutta pitää muistaa että hinta on silti kohtuullisen pieni, eikä volyymitkään ole kovin kovia kuitenkaan.
 

Tobias

Jäsen
Footless kirjoitti:
Onko sulla yhtään havaintoa siitä mitä maksaa henkilökunnan palkkaaminen Suomessa? Ei sitä niin vaan mikään paikka palkkaa kahta työntekijää lisää, ja samalla pidä hintoja alhaisina. Ei missään kahvilassa pyöri niin suuret liikevaihdot että siihen pystyttäisiin. Kahvin katteet kyllä ovat kovat, mutta pitää muistaa että hinta on silti kohtuullisen pieni, eikä volyymitkään ole kovin kovia kuitenkaan.

Tämä on asiapuhetta. Työ on Suomessa järkyttävän kallista -sekä työnantajalle että työntekijälle. Jälkimmäiselle verojen muodossa (vrt. lisäksi vaihtoehtoiskustannus loisimiseen eli toimeentulotuki).

Muistakaa, että aina on mahdollista äänestää rahoillaan. Kuluttajalla on täysi vapaus valita kahviloiden välillä. Eli jos jossain paikassa ottaa päähän, että astioita ei roudata pöydästä pois, pitää mennä toiseen. Nimittäin sellaisiakin on joissa roudataan. Ja jos ei paikkakunnalta löydy tuollaista kahvilaa, jossa työntekijät kantavat astiat pois, niin sitten tulee vertailla kahvin kotona juomisen ja kahvilassa kahvin juomisen eroa. Eli kannattaako maksaa kahvilan palveluista vai ei. Aika simppeli homma ja tapahtuu aika lailla automaattisesti.

Itse en tee kompromisseja kuin pakon edessä. Minulla on tietty palveluodotus, ja jos se ei täyty, en osta palvelua. Ja jos kerran petyn palveluun, niin en anna toista mahdollisuutta kuin poikkeustapauksessa, kunhan syy on inhimillinen. Näin toimimalla tulee oman kokemukseni mukaan minimaalisen vähän pettymyksiä. Toki niitäkin silloin tällöin.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Trixie kirjoitti:
Mitä tuohon Alamummon kysymykseen tulee, niin tavallaan se astioiden kerääminen ei ole työntekijöiden tehtävä. Olettamuksena on, että asiakkaat itse vievät tarjottimensa ja roskansa. Meille on erikseen sanottu, että ensin tehdään kaikki muut hommat ja sitten vasta katsotaan pöydät. Kuulostaa käsittämättömältä, mutta kuten jo sanoin, yksin ollessa on vain mahdotonta hoitaa asiakkaitten palvelu, vitriinin kunnossapito ja kaikki muut siinä samassa.

Yksin ollessa varmaan kiirettä pitääkin, mutta jos työntekijöitä on useampia niin tuntuu vähän hassulta, ettei niitä pöytäkin ehdittäisi siistiä. Jos/kun käyn kahvilassa niin itse en kyllä kuppiani korjaa mihinkään. Stadissa ainakin kahviloiden hinnat ovat niin korkeat, että hintaan pitää sisältyä palvelua edes sen verran, että pöytä siivotaan asiakkaan jälkeen. Kohta varmaan isketään tiskillä rättikin mukaan.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mielestäni astioiden kerääminen kuuluu työntekijöiden tehtäviin. Ei olla missään koulunruokalassa kun ollaan kahvilassa, että viedään tarjottimet ja kumppanit laariin. Itse en koskaan kyllä niitä kuppeja vie kahvilassa pöydästä mihinkään. Kohta varmaan joku vaatii, että tyhjät oluttuopit pitää viedä takaisin tiskille. =D
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ted Raikas kirjoitti:
Kohta varmaan joku vaatii, että tyhjät oluttuopit pitää viedä takaisin tiskille. =D
Tule käymään kantapubiini ja katsotaan ja ihmetellään, kumpi meistä saa parempaa palvelua ruuhkassa.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ted Raikas kirjoitti:
Mielestäni astioiden kerääminen kuuluu työntekijöiden tehtäviin. Ei olla missään koulunruokalassa kun ollaan kahvilassa, että viedään tarjottimet ja kumppanit laariin. Itse en koskaan kyllä niitä kuppeja vie kahvilassa pöydästä mihinkään. Kohta varmaan joku vaatii, että tyhjät oluttuopit pitää viedä takaisin tiskille. =D
Niin mä vienkin. Ei se mun kädessä niin paljon paina, lisäksi nopeuttaa usein palvelun saamista siinä tiskillä.

Joo, ei kai se pöytien siivoaminen olekaan asiakkaan tehtävä, mutta tässä kai oli alunperinkin puhetta näistä paikoista joissa on jotkut kärryt tai vastaavat mihin on tarkoitus se tarjotin kuppeineen sun muineen jättää. Näissä paikoissa sitten näkyy se palvelun puute siinä hinnassa, kahvi ei varmaankaan maksa 2,5 euroa, mikä on Helsingin keskustassa aika normia. Eikä kai tätäkään missään vaadita, kuten ei mäkeissä sun muissakaan sitä roskien pois viemistä, mutta kyllä se kuuluu mun mielestä ihan normaaliin käytökseen tehdä niin, jos se kerta paikan tapa on.

Tänään kävin, tai siis yritin käydä Ekbergin terassilla. Löydettiin pöytä (täynnä paskaa) ja menin sisään sitä kahvia hakemaan. Eihän sieltä saa mitään, kun on pöytiintarjoilu. Istuttiin siinä ulkona kymmenisen minuuttia ja häivyttiin, kun ei palvelua saatu. Ihmettelen kyllä kovasti miten sen tasoisessa paikassa ei tälläisenä päivänä saa palvelua, eli ei siis ole tarpeeksi henkilökuntaa. Hinnat kuitenkin ovat kohtuu kovat. Sama oli käynyt tyttöystävälle vähän aikaa sitten.
 

Karzan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uisge beatha
Ihmettelen sitä, että kuinka halpa harrastus sukeltaminen taas onkaan. Kohtuuhyvä sukellusvalaisinkaan ei maksa kuin keskimäärin 800 euroa. Ihan ilmasta!
 

Cube

Jäsen
vilperi kirjoitti:
Voishan sitä tietenkin ilmaiseksi hakea kirjoja kirjastosta, mutta varsinainen opiskelu jo lukiossa maksaa aikas paljon. Niin paljon, että kaikilla ei ole edes varaa tähän, saati amk tai yliopisto-opiskeluun.
Mikäs opiskelussa niin paljon maksaa, että se muodostuu joillekin näin ylitsepääsemättömäksi ongelmaksi?
 

Strigidae

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ihmettelen näitä ketjuja ties mille bändeille, joista en ole koskaan kuullutkaan. Olenko siis 26-vuotiaana jo tulossa vanhaksi, kun en ole suurimmasta osasta kuullutkaan?
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Ne sössöttää takahuoneessa!

Alamummo kirjoitti:
Yksin ollessa varmaan kiirettä pitääkin, mutta jos työntekijöitä on useampia niin tuntuu vähän hassulta, ettei niitä pöytäkin ehdittäisi siistiä. Jos/kun käyn kahvilassa niin itse en kyllä kuppiani korjaa mihinkään. Stadissa ainakin kahviloiden hinnat ovat niin korkeat, että hintaan pitää sisältyä palvelua edes sen verran, että pöytä siivotaan asiakkaan jälkeen. Kohta varmaan isketään tiskillä rättikin mukaan.

Ongelmaan pöytien siisteyteen on helppo ratkaisu, pitäisivät turpansa kiinni ja painaisivat hommia, usea ongelma ratkeaisi yksinkertaisesti hieman vauhtia lisäämällä. Suurempi aika monelta liiton työnsankarilta meneekin puheluihin sinnepäin ja valittamiseen kun on ottanut työn ja joku saatanan riistäjä pakottaa vielä sitä paikan päällä tekemäänkin.

Sössöttäminen onkin noussut suomen ravintola-alalla arvoon arvaamattomaan, kerron heille kuitenkin että mikäli läskiperseitä ei saada näillä kustannuksillla paremmin liikkeelle niin monet paikat sulkevat ovensa.

Niin että työnorjat sorron yöstä nouskaa, ja alkakaa liikuttamaan perseitänne muuallakin kuin liiton kesäjuhlissa !

veini
 

girlzilla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Alamummo kirjoitti:
En tiedä, missä kahvilassa olet töissä, mutta miksi toinen teistä ei voisi kerätä tyhjiä kuppeja pöydistä? Toinen palvelee tiskin takana ja toinen hakee kupit pois ja päinvastoin. Vai onko se vain asennekysymys, eli että sotkujen siivoaja pitäisi olla erikseen kun toiset hoitavat myynnin?

Koska meillä ei todellakaan ole siihen aikaa. Painan 8 tuntia päivässä aivan täydellä teholla koko ajan ja niitä pöytiäkin kun on se joku nelisenkymmentä kpl hyvin isolla alueella, on aivan mahdoton duuni kerätä kaikki kahvikupit aina pois jos ne sinne pöytiin jätettäisiin. Se tarkottaisi sitä, että toinen meistä olisi koko ajan keräämässä astioita. Ja missään nimessä kyseessä ei ole mikään asennekysymys, olemme kesätyöntekijöitä joilla ei ole varaa minkäänlaisiin asenneongelmiin. Jos on kyseessä pieni kahvila jossa on 6 pöytää kanttiinin läheisyydessä, olisi homma simppeli. Nyt pöytiä on helvetisti isolla alueella ja tarvittaisiin hommaan ihan oma blokkari, jos astioita ei pyydettäisi viemään pois.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös