Huuhkajat kukoksi tunkiolle – matka kohti Ranskan EM-kisoja 2016

  • 143 236
  • 868

A Siente

Jäsen
Unkarilaiset myrkyttävät suomalaiset, kun eivät muuten pärjää. Jatkossa omat eväät mukaan. Kaikesta huolimatta OI SUOMI ON!!! Tänään on pakkovoitto!
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Veikkaan että tämä "oksennustauti" on vain psykosomaattista oireilua eli ns. jännäkakkaa housuissa kun pää ei kestä paineita..?

Joo, ei vaan oikeasti toivotaan että joukkue taistelee ja vähintään tasuari on lupa odottaa kuitenkin.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Jahas eli talitiaisilla on siis selityksetkin valmiina kun kohta tulee turpaan 90 minsaa.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Ihan pirteä esitys ajoittain Suomen pojilta, mutta parempi nää matsit yleensä voittaa. Pelillisesti sentään osaltaan hieman parempaa kuin aiemmin karsinnoissa. Jossitella tietty vois aina hukatuilla paikoilla mutta eipä se ketään hyödytä.

Pohjanpalo ja Uronen tekivät pallollisena ajoittain ihan hienoja suorituksia. Pitivät sopivan yksinkertaisina kosketukset ja laittoivat palloa liikkeelle silloin kun piti. Toki Urosella välillä kestää sekunnin pari liian kauan ennen keskitystä. Jokatapauksessa pirteitä olivat molemmat.

Tuossa Unkarin maalissa tuli ikävä Hyypiätihistä, vaikka keskitys pitikin peittää kokonaan jo siellä laidassa.

Tuleehan näitä karsintoja seuraavankin kerran..ja sitä seuraavan.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Työttömyys, viina, kirves ja perhe. Futismaajoukkue ja viimeinen erhe.. tämä tuhansien murheellisten laulujen maa.

Eli sama virsi joka kerta. Päin helvettiä menee, ihan sama kuka on vastassa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Urosella ja erityisesti Halstilla oli loistavat paikat tehdä maali Suomelle, mutta lopulta vanha kettu Gera pukkasi maalin, prkl. Kreikka hävisi muuten kotipelinsä Färsaarille 0-1.
 

Mad E

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisi ollut aika epäurheilijamaista mennä kisoihin näin helposta lohkosta. Uusi yritys ensi kerralla kun on kunnon vastustajia.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Olisi ollut aika epäurheilijamaista mennä kisoihin näin helposta lohkosta. Uusi yritys ensi kerralla kun on kunnon vastustajia.

Niin, Suomihan voi joutua taistelemaan lohkon jumbosijasta näissä karsinnoissa. Kreikan kisahaaveet alkavat olla menneet, mutta eivätköhän nuo nyt muutaman voiton loppupeleistä kairaa ja Suomi taistelee sitten Färsaarien kanssa.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Hetken aikaa näytti siltä, että tasapelikin olisi hyvä tulos. Sitten iski taas tuttu tilanne: vastustaja tekee ainoasta paikastaan maalin. Jokohan me viimein uskomme: futis ei ole meitä varten.

Mixulle kostopotkut, tietenkin. Mutta mikään ei silti muutu, hyvätkin mahdollisuudet tyritään legendaarisesti. Toki vielä mahdollisuuksia on, mutta se edellyttäisi, että jostain löytyisi 10 parempaa pelaajaa ja yksi valmentaja. Me ollaan hävitty nääkin karsinnat.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Hän kysyy isältään: "Isä, miksi me kannatammekaan Suomea?" Isälle tulee kyynel silmäkulmaan, mitä tuohon nyt voi sanoa? Vuodesta toiseen, sitä samaa on katsottu eikä muutosta ole näkyvissä. Loppujen lopuksi isä saa koottua itsensä, ei saa vielä sanotuksi sanaakaan, mutta hän on kuitenkin äärimmäisen ylpeä pojastaan. Poika on nyt ymmärtänyt mitä jalkapallo, ja jalkapallon seuraaminen Suomessa tarkoittaa. Ne on ne seuraavat karsinnat. "Seuraaviin arvokisoihin pääsee enemmän maajoukkueita, meillä on uusi valmentaja, joka on tehnyt pitkäjänteistä työtä ja tuonut mukanaan uuden, huikean joulukuusi-taktiikan. Nuoret pelaajat ovat kehittyneet pari vuotta ja pelaavat Euroopan huippusarjoissa, ja Teemu Pukkikin osaa tehdä maaleja."
 
Viimeksi muokattu:

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En mikään futisasiantuntija ole missään nimessä, mutta omaan silmääni koko Suomen pelaaminen on sellaista, että palloa lähinnä pidetään hallussa maalin teon kannalta vaarattomilla alueilla. Niin sanottua näennäishallintaa.Loppujen lopuksi sen pallon hallinnan kautta ei sitten edes systemaattisesti mihinkään maalipaikkoihin pystytä hakeutumaan, vaan peli lopulta menee kuitenkin roiskimiseksi. Oli Suomella muutama maalipaikka, mutta ainahan niitä pelissä joitain tulee, mutta ei Suomi kykene järjestelmällisesti mitään vaarallista rakentamaan. Selostajat jatkuvasti arvostelivat Unkarin pelitapaa. Pitäisiköhän vähän myös kritiikkiä siihen Suomen pelaamiseen antaa.

Kaksi vaihtoehtoahan Suomella on. 1. Paatelaiselle potkut ja uutta valmentajaa sisään. 2. Katsotaan nämä karsinnat Mixulla ja katsotaan meneekö pelaaminen eteenpäin karsintojen aikana, jonka jälkeen tehdään lopulliset arviot. Kallistuisin jopa jälkimmäiseen. Suomelta puuttuu murtautumismallitpelaamisesta. Liäsksi pelin rakentelu on liian paljon yhden miehen varassa ja Eremenkokin alkaa tuskastumaan selvästi. Hyökkäykseseen ei löydy pelaajaa, joka laittaisi palloa maaliin tai edes pääsisi paikoille.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Hahhah...Unkari taas lopussa voittoon. Taitaa Färsaaretkin mennä kisoihin ennen Suomea.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Loppujen lopuksi isä saa koottua itsensä. "Seuraaviin arvokisoihin..."
Sitten tulee ne uudet karsinnat. Sitten tulee jälleen seuraavat karsinnat... ja sitä seuraavat karsinnat. Vuodet vaihtuvat ja vierivät. Vuosikymmenet vaihtuvat. Mikään ei oikeastaan muutu.....
 
Viimeksi muokattu:

Barney

Jäsen
Niin, Suomihan voi joutua taistelemaan lohkon jumbosijasta näissä karsinnoissa. Kreikan kisahaaveet alkavat olla menneet, mutta eivätköhän nuo nyt muutaman voiton loppupeleistä kairaa ja Suomi taistelee sitten Färsaarien kanssa.
Ihana tämä suomalainen mentaliteetti. Samat jannut täällä jauhaa kuin Kreikka-pelin jälkeen, että karsinnat on jo menetetty, Mixu ulos ja muuta vastaavaa. Mixun ulostaminen tässä kohtaa olisi varmaan tyhmin mahdollinen ratkaisu. Itse olen monesti kritisoinut joulukuusi-taktiikkaa, mutta Suomi on opetellut pelitavan todella hyvin ja se on puolustuspäähän varsin toimiva taktiikka. Tänään oli Suomelta ehdottomasti karsintojen paras peliesitys, ja peli näytti ajoittain jopa hyvältä. Mixun vika varmaan sekin, että Halsti paskoi housuihinsa maalipaikassa ja Uronen laukoi parikymmentä senttiä liian korkealle. Tulos oli tänään(kin) paska, mutta peliesitys oli varsin lupaava. Vielä on kuitenkin jäljellä etukäteen kolme helpointa kotipeliä (Färsaaret, P-Irlanti ja Unkari). Eiköhän P-Irlanti ala tuolta kohta tippumaan, Kreikka on ihan sekaisin nuorennusleikkauksensa kanssa ja Unkari on Suomea vain voiton verran edellä, joten Suomi voi seuraavassa keskinäisessä ottaa sen kiinni. Kolmen joukkoon sijoittuminen on vieläkin ihan realistinen tavoite.

Tänään pelissä Roma vaikutti vähän vaisulta, olisikohan flunssa vaikuttanut vielä otteisiin? Ottelun lopulla Roma katosi kokonaan pois kuvasta, ja syötöt olivat pääosin luokattomia. Ensimmäisellä puoliajalla Perpa ja Roma pelasivat muutaman hyvän syöttökombinaation. Mielestäni Roma pelasi tänäänkin aivan liian ylhäällä, koska Suomen keskikentän kolmikon pallollinen peli ei ollut riittävää, jotta pallo olisi saatu tarpeeksi nopeasti ja laadukkaasti sinne ylös Roman jalkaan.

Kyllähän Suomi oikeasti tarvitsisi tuonne sellaisen itsekkään ja taitavan kusipään tyyliä Zlatan/CR7. Suomella ei ole yhtään pelaajaa, joka oikeasti pystyy haastamaan ja ohittamaan vastustajan puolustajan. Suomessa on toki vaikea kehittyä tuollaisen yksilön, koska maassamme ei hirveästi arvosteta tuollaisia taitavia ja itsekkäitä pelaajia. Jos joku on lukenut Zlatanin elämänkerran, niin siinä tulee aika hyvin ilmi kuinka vaikeaa Zlatanillakin oli juniorivuosinaan. Ulkomaalainen ja vähän itsekäs pelaaja ei ole pohjoismaissa ihan se arvostetuin pelaajatyyppi. Toki noita Hämäläisen, Riskin ja Pukin tapaisia pystyjuoksijoitakin tarvitaan, mutta hyökkäyspeli on aika köyhää, jos kaikki hyökkäyspään pelaajat ovat lähes samantyylisiä pelaajia.

Jotain muutoksia tuohon hyökkäyspeliin on nyt keksittävä tauon aikana. Minä näen tässä kaksi mahdollista vaihtoehtoa. Joko Markkanen löytää oikeasti kovan vireen Castillassa ja Suomi siirtyy pelaaman targetilla tai sitten joku taituri (Forsell?) ottaa uuden askeleen urallaan ja nousee maajoukkueen avaukseen yläoksalle ja tiputtaa täten Roman alaoksalle. Suomen pelaaminen on aivan liian yksipuolista, jos kaikkien hyökkäävien pelaajien perustuu pystyjuoksuihin. Pitäisi joko löytää joku toinen taitavasti pallollinen pelaaja keskikentälle tai sitten saada isokokoinen kärki tiputtamaan palloja Romalle. Tilanne ei ole vielä toivoton, mutta jotain muutoksia Mixun on tehtävä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ihana tämä suomalainen mentaliteetti. Samat jannut täällä jauhaa kuin Kreikka-pelin jälkeen, että karsinnat on jo menetetty, Mixu ulos ja muuta vastaavaa...

Miksi lainasit minua?

Alla viestini Kreikka-ottelun jälkeen:

Stadikalta palattu. Hieno tasuri, mutta paska sivumaku jäi suuhun Pohjanpalon hukatusta tilanteesta.. miksi syöttää ja jos syöttää, niin silloin pitää olla kunnon syöttö..

Olisiko Robben syöttänyt tuosta? ;)

Romania-ottelua en kommentoinut ollenkaan.

Minua on ärsyttänyt viimeisten vuosien aikana se, että jo ennen viime mm-karsintoja ruvettiin puhumaan, että nyt vaan reenataan ja sitten 2016 päräytetään kisoihin. Pidin silloin tuota aika haihatteluna ja pidän yhä.

Minun mielestäni tämän päivän matsi oli ihan kohtuullinen peliesitys, muttei kyllä lähellekään sitä, mitä olisin toivonut. Mutta kun materiaali on mitä on, niin ei voi mitään. Suomen kannalta onni, että lohkossa on pelattu ristiin, mahikset yhä olemassa, mutta kyllä mä uskallan ääneen sanoa, etten odota pistettäkään Ateenasta tai Bukarestista. Toki kiva juttu, jos joku tasuri sieltä saadaan.

Toisin sanoen P-Irlannin vieraana pitäisi venyä, samoin Unkari voittaa kotona.
 

SGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei raha kiekkoa
tiputtaa täten Roman alaoksalle. Suomen pelaaminen on aivan liian yksipuolista, jos kaikkien hyökkäävien pelaajien perustuu pystyjuoksuihin. Pitäisi joko löytää joku toinen taitavasti pallollinen pelaaja keskikentälle tai sitten saada isokokoinen kärki tiputtamaan palloja Romalle. Tilanne ei ole vielä toivoton, mutta jotain muutoksia Mixun on tehtävä.

Roma oli pitkin kenttää, ja usein Suomi siirteli palloa linjassa niin kauan, kunnes se saatiin pelattua Romalle tai Perpalle, jotka saivat ylöspäin jotain aikaan. Tämä nyt oli yksi jalkapallo-ottelu, jossa vähemmän aikaan saanut voitti, sellaisia nyt vain tulee. Unkari oli huono, joten siinä mielessä olisi pitänyt saada se tasapeli, mutta näin nyt valitettavasti ei käynyt. Ihan hyvä vieraspeli ja ei nyt se Urosen vetokaan ollut paria senttiä kauempana maalista. Toiselle menee, toiselle ei.

Mikähän poru pääsisi, jos kotona olisi hävitty Färsaarille, kuten joku Kreikka. Aivan satavarmasti Suomi tulee vielä voittamaan pelejä näissä karsinnoissa, jos vain Roma pysyy terveenä. Tää on futista.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Suomi tarvitsee tasokkaan kärjen. Taso luokkaa "Valioliiga.", joka osaa yksi luoda tilaa, tilanteita ja näitä kautta maalipaikkoja. Suomi tarvitsee 10-pelaajan. Litti, tule takaisin. Suomi tarvitsee Mixun tilalle uuden miehen.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Suomi tarvitsee tasokkaan kärjen. Taso luokkaa "Valioliiga.", joka osaa yksi luoda tilaa, tilanteita ja näitä kautta maalipaikkoja. Suomi tarvitsee 10-pelaajan. Litti, tule takaisin. Suomi tarvitsee Mixun tilalle uuden miehen.

Eikö tässä ole toivomus jo kahdesta pelaajasta, eli kärjestä ja "Litmasesta"? Ja oikeastaan valmentajastakin? :)

Jos minun pitäisi nyt valita, niin ottaisin yhden sellaisen viimeistelijän, luokkaa Huntelaar, joka napauttaa pallon maaliin tilaisuuden tullen. Mielestäni Suomi saa tarpeeksi monta kunnon maalitilannetta luotua ainakin näitä unkareita ja kumppaneita vastaan, eli sellaiset 3-5 per peli. Noista ammattimies laittaa sitten hyvällä prosentilla sisään.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Materiaali ja valmentaja yhdessä ovat häviön syynä. Färsaaret ei juhli materiaalilla, mutta silti teki sen, mitä Suomi ei kyennyt edes kotonaan. Suomella siis pitäisi olla Zlatan ja muutama muu tähti, jotta voitettaisiin. Tämä on hieman liikaa vaadittu. Samantasoiset vastustajat pitäisi voittaa paremman pelitavan yms. vuoksi. Unkarillakin oli keikkavalmentaja, joka ei siis ollut 15 vuotta hautonut mielessään jotain täydellistä pelitapaa.

Pitääkö Suomen olla materiaaliltaan aina muita parempi voittaakseen? Silloin voimme unohtaa arvokisat.

Optimistit jaksavat edelleen laskea tulevia voittoja. Tähän pubismi: vain pelatut matsit on kirjattu pistetaulukkoon. Ja päävastustajamme ovat meitä edellä. Toisaalta, kuka jaksaa uskoa, että Suomi kykenee edes kahteen peräkkäiseen voittoon? Hyökkäyspelimme on aika tuskaista eikä erikoistilanteistakaan saada mitään aikaan. On aika heittää joulukuusi oksasilppuriin.

On myös aika jo keskittää voimavaroja seuraaviin karsintoihin. Ja koska Mixu ei valmenna niissä, hänelle pitää etsiä seuraaja jo nyt. Ja mieluiten joku huippu, kiitos.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Suomella on tasan tarkkaan yksi tasokas pelaaja ja se on Eremenko. Muut ovat pelkkiä vaihtomiehiä tai b-joukkue miehiä. Ei ole kärkipelaajaa joka olisi edes auttavasti vaarallinen vastustajille. Surkeaa, mutta ei tuo pitäisi olla kenellekään mikään yllätys, kun tuota pelaajamateriaalia tarkastelee. Valmentajakin on mitä on... muutaman vuoden päästä taas uusi yritys :D
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suomen kannalta onni, että lohkossa on pelattu ristiin, mahikset yhä olemassa, mutta kyllä mä uskallan ääneen sanoa, etten odota pistettäkään Ateenasta tai Bukarestista. Toki kiva juttu, jos joku tasuri sieltä saadaan.

Toisin sanoen P-Irlannin vieraana pitäisi venyä, samoin Unkari voittaa kotona.
Perimmäinen ongelma löytyy lainaamastani viestistä. Suuri osa kannattajista, Mixu ja kaiketi myös moni pelaaja lähti karsintoihin niin, että Kreikka menee menojaan. Missään todellisen futiskulttuurin maassa ei ajateltaisi näin ja nämä karsinnat alkoivat mennä pieleen siinä vaiheessa, kun surkeaa Kreikkaa vastaan lähdettiin hakemaan kotoa tasuriin ja Mixu sekä monet fanit pitivät tätä hyvänä tuloksena. Nyt Färsaaretkin nappasi Kreikasta täydet pisteet. Silti vielä osa on sitä mieltä, että Kreikalta ei ole vieraissa saatavissa pisteitä. Ja vielä eilisen jälkeen! En ymmärrä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Perimmäinen ongelma löytyy lainaamastani viestistä. Suuri osa kannattajista, Mixu ja kaiketi myös moni pelaaja lähti karsintoihin niin, että Kreikka menee menojaan. Missään todellisen futiskulttuurin maassa ei ajateltaisi näin ja nämä karsinnat alkoivat mennä pieleen siinä vaiheessa, kun surkeaa Kreikkaa vastaan lähdettiin hakemaan kotoa tasuriin ja Mixu sekä monet fanit pitivät tätä hyvänä tuloksena. Nyt Färsaaretkin nappasi Kreikasta täydet pisteet. Silti vielä osa on sitä mieltä, että Kreikalta ei ole vieraissa saatavissa pisteitä. Ja vielä eilisen jälkeen! En ymmärrä.

No kyllä varmasti jokaisessa tähän karsintalohkoon osallistuvassa maassa ajateltiin lähtökohtaisesti, että Kreikka nyt kolmen joukossa on, kukaan tuskin ajatteli, että mm-kisoissa juuri pitkälle vetänyt, vuoden 2004 Euroopan mestari, häviää sen sijaan mm. Färsaarille 0-1.

Mutta joo, Kreikan taipuminen ei kyllä ole Suomen(kaan) kannalta se ainoa merkittävä seikka, vaan se, että P-Irlanti on mukana kisassa oikein kunnolla ja tällä hetkellä huomattavasti Suomea uskottavammin "kredentiaalein".
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Suomella on tasan tarkkaan yksi tasokas pelaaja ja se on Eremenko. Muut ovat pelkkiä vaihtomiehiä tai b-joukkue miehiä. Ei ole kärkipelaajaa joka olisi edes auttavasti vaarallinen vastustajille. Surkeaa, mutta ei tuo pitäisi olla kenellekään mikään yllätys, kun tuota pelaajamateriaalia tarkastelee. Valmentajakin on mitä on... muutaman vuoden päästä taas uusi yritys :D

Niin ja Eremenkokin luulee olevansa selvästi joku Quaresman ja Pirlon yhidstelmä. Tämä sen perusteella että kaveri koittaa heittää 30-40m läpisyöttöjä järjestään ja tähän päälle esim. eilen aivan lopussa kun olisi pitänyt keskittää vasemmalla jalalla boxiin tai pelata palloa sivuun niin koitti ulkkarilla syöttää syöttöä mikä meni täysin reisille. Muutenkin käytännössä joka kerta kun Roma syöttänyt maajoukkuepeleissä ulkkarilla on ne mennyt täysin reisille. Tähän päälle vielä se kuinka heikosti tuki Hetemajta maalissa, niin voisi sanoa että Eremenkolta täysin paska peli eilen.

Eilen Uroselle olisin antanut puhtaat paperit, mutta päätti heittää 30sekuntiin kaksi kertaa väärän heiton, mikä tuolla tasolla ihan periaatteellisesti älytöntä.

Ainoa mitä koko helvetin ottelun mietin, että jos Kappe Hämäläinen on avauksessa, niin miksi kaveri a) ei juokse kokoajan pystyyn(ainoa vahvuus mitä kaverilla on) ja b) miksi kaveri ei noin 20:n huonon ratkaisun jälkeen oteta vaihtoon...
 

Barney

Jäsen
Miksi lainasit minua?
Otin sinut vain esimerkiksi, koska viestisi sattui juuri osumaan silmään. Tuolla otteluseurantaketjussa sekä jopa täällä on kuitenkin samoja nimimerkkejä äänessä kuin Kreikka- ja Romania-pelien jälkeen.

Aika moni tuntuu haluavan Mixun ulos, mutta kenet haluatte tilalle? Mitä pelillisiä muutoksia haluaisitte nähdä? Toisi vähän enemmän lisäarvoa keskutelulle, kun tuollaiset "Mixu ulos" heitot ilman minkäänlaisia perusteluita. Suomi oli kuitenkin tänään parempi joukkue, ja jos hypoteettisesti ajatellaan että Suomi ja Unkari olisivat pelanneet eilisellä tasollaan 10 ottelua, niin Suomi olisi voittanut niistä 8. Unkarin oikeastaan ainut maalipaikka oli se Dzsudzsákin yksilösuoritus ottelun alussa. Puolittaiseksi maalipaikaksi voi myös laskea sen Geran paikan, joka syntyi erikoistilanteesta, mutta maalin johtanut tilanne ei ollut Unkarilta edes maalipaikka. Suomella oli kuitenkin Halstilla ihan huippupaikka, Urosella aika hyvä ja Pukkikin pääsi aika vapaasti laukomaan boxin rajalta. Se, että tuloksena oli 0 maalia ei mielestäni kuitenkaan ole Mixun vika.

@eagle kirjoitti ihan saman mitä itse ajattelin tuosta Kasper Hämäläisen roolista. Hämäläiseltä tuli eilen aivan helvetisti luokattomia pallollisia virheitä, ja olisin itse ottanut Kapen vaihtoon jo puoliajalla. Hämäläinen ja Riski ovat pelaajina niin yksipuolisia, että heidän pitäisi käyttää tuota ainutta asettaan hyväksi tai sitten istua penkillä. Pukki on sentään vähän monipuolistanut peliään vuosien saatossa, mutta hän tuntuu siitäkin huolimatta olevan melkoinen vitsi maajoukkueen ykköshyökkääjänä. Pelkästään yksi Dzsudzsák tekisi Suomen hyökkäyspelistä hetkessä pari astetta vaarallisemman, mutta ei me sellaista mistään pystytä taikomaan.
 

zuuzo97

Jäsen
Suomen pelaaminen on mennyt eteenpäin tässä viimeisen vuoden sisällä jopa huimasti. Eilisessä matsissa Suomi pyöritti peliä oikeastaan miten halusi. Keskikenttää pyöritettiin liikkuvien tilajuoksujen ja lyhyiden syöttökolmioiden avulla. Voisi jopa sanoa että Huuhkajat pelasivat jalkapalloa, tai meinaan sitä, että pelaaminen oli jollain tasolla jopa modernia jalkapalloilua lyhyine syöttökolmioinenn yms.

Mutta ongelmat TAAS kerran alkoivat siitä kun piti saada se ratkaiseva syöttö viimeisellä hyökkäyskolmanneksella.

Kun Mixu silloin aikojen alussa Huuhkajiin tuli, oli hänen pitkän prosessin tavoitteena nämä karsinnat ja 2016 kisat. Siihen vedoten (vaikka vielä periaatteessa tsäänssit kisoihin onkin) voitaisiin Mixu heittää hevon kuuseen sen joulukuusensa kanssa. Mutta mun mielestä se olisi silkkaa hulluutta. Mixu on tuonut Huuhkajiin jalkapallon, ei mitään bussinparkkeeraamisepäjalkapalloa kuten moni aikaisempi valmentaja. Huuhkajat on pelannut vahvasti oman identiteettinsä kautta viime vuodet, tavoitteena tietenkin että nyt se identiteetti ois tuottanut tulosta.

Mixu on tuonut pelillisesti paljon hyvää Huuhkajiin ja koko suomalaseen jalkapalloon. Tämä rohkea pallollinen pelaaminen tulisi olla myös alemmilla tasoilla suomessa trendi. On varmaan sanomatta selvää että kehittäähän se pelaajia huomattavasti paremmin kuin järkyttävä bussin parkkeeraaminen. Kaiken lisäksi oikeasti tuo Mixun prosessi Huuhkajissa on todella lähellä sitä, että se tuottaisi tulosta. Vähän vaan myöhässä... Ois kuitenkin järjetöntä heittää koko viime vuosien työ romukoppaan ja ottaa uusi kokelas tässä vaiheessa.

Mixun kannalta on harmillista että jalkapallossa ratkaisee se, miten peli päättyi - ei se, kuinka joukkueen syöttökolmiot toimi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös