Huuhkajat kukoksi tunkiolle – matka kohti Ranskan EM-kisoja 2016

  • 143 253
  • 868

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vittu. Vittu.
Se kulma näytti tuomarivirheeltä, kuten myös Ringin eka keltainen. Toinen keltainen oli kevyt, mutta ihan perusteltu. Vittu.
Teemu Pukki mene pois. Sähmäät kaiken, etkä uskalla. Pohjanpalo sentään näyttää urheilijalta ja omaan silmääni myös paljon paremmalta pelaajalta. Markkanenkin käy.
Petra Manner, jos sä olet jo varmaan kolme kertaa kysynyt saman tyhmän kysymyksen ("mitä 50 minuutin kohdalla tapahtui?") ja saanut siihen kolme ootsätyhmävastausta, niin älä kysy sitä samaa kysymystä enää neljättä ja viidettä kertaa.
Eipä siinä. Kotona ei saa enää pisteitä menetellä, ja vieraissa ehkä pari pistemenetystä on varaa kärsiä, arvaan. Vittu.
 

Thoke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masokistien ja pessimistien suosikki=SaiPa
Vittu noita Mika-Matin selittelyjä oikeesti. "saatiin melkein tilanteita", "taso on tämä". Joo taso on todellakin tämä. Samaan aikaan pienemmän asukasluvun omaavat P-Irlanti ja Islanti vetelee puhtaasti.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Eipä auta itku markkinoilla, vastustaja nyt vain oli ihan törkeän paljon parempi kaikessa. Se että pelaajat eivät osaa pelata ei ole valmentajan, fanien, olosuhteiden, tuomarien, UEFAn tai Putinin vika. Sille ei nyt vaan voi mitään - tässä ollaan. Jok'ikisellä pelipaikalla Romanian ukko voitti suomalaisen vastinparinsa melko pystyyn ja se olikin sitten siinä. Romania teki tasan sen mitä tarvittiin Suomea vastaan, ei yhtään enempää eikä vähempää. Melkoiset värilasit saa olla jos jotenkin näkee Suomen ansainneen yhtään mitään tuosta matsista.

Jollain erinomaisella taktikoinnilla, huikeilla once-in-a-lifetime suorituksilla tai sitten ihan vaan tuurilla voi tällaiset paskamaat voittaa Romanian kaltaisen jengin, tänään niin ei käynyt. Ei ansaittu yhtään enempää mitä saatiin mutta tokihan se vituttaa kuin pientä oravaa jäätyneen kävyn kimpussa.

Jos edes joku olisi joskus juossut pystyyn kun pallo oli suomalaisen hallussa viimeisellä kolmanneksella, jos olisi edes joskus joku voittanut 1vs1 tilanteen pallollisena, jos olisi edes joskus joku voittanut pääpallon omille, jos olisi edes joskus joku tehnyt sen uskomattoman henkilökohtaisen suorituksen, voisi joskus taululla olla eri lukemat. Urheilu voitti, Suomi hävisi. Eteenpäin sanoi mummo lumessa, pelataan niitä kisoja myös 2020!
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Eiköhän Paatelainen ja joulukuusi ole jo nähty. Seuraavaksi palkkaamaan joku oikea ammattilainen malliin Möller-Nielsen (RIP) tai Houkka. Kotimaassa ehkä Bana voisi olla potentiaalinen tuohon hommaan, mutta soisi hänen hakevan ulkomailta kokemusta ennen sitä. Hyypiän pelikentän ulkopuoliset vahvuudet ovat lähinnä shampoomainosten tekeminen.

Toivon lämpimästi että seuraavien pelaajien viimeinen maaottelu oli tämä: Mäenpää (ihan sukka kaveri, torjuntataidot puutteelliset, aggressio puuttuu ja ei johda puolustusta)
Hurme (taito ei riitä, omituisia tilannevalintoja ja heikko puolustumaan)
Ring (kortit oli vain jäävuoren huippu, huonoja syöttöjä, tilanteista myöhässä ja taso kääntynyt jo tässä iässä laskuun)
Riski (ei ole kv.tason pelaaja ja sillä sipuli)
 

Barney

Jäsen
Tänään kyllä ainoa joka saa mielestäni synninpäästön on Tim Sparv.
Tähän vahva sama. Romallakin oli omat hyvät hetkensä pelissä, mutta pääosin meni vähän turhan vaikeaksi ja piti hakea jotain sankarin viittaa, vaikka jossain tilanteissa alibisyötöt edistää peliä paljon enemmän kuin tuollaiset "gabiheinzemaiset" läpisyötöt.

Tuo Jatkoajan otteluseurantaketju ei kyllä petä koskaan. Suomi on ihan paska, karsinnat on jo tässä vaiheessa ohi, Markkanen on suurin syypää joukkueen tappioon, Henri Sillanpää on parempi kuin Mäenpää ja kirsikkana kakun päällä Suomi on "lätkäyhteiskunta", Onneksi tajuavat sentään pysyä suurilta osin poissa tästä ketjusta.

Kyllähän tuossa lopussa tiivistyi aika hyvin Suomen suurin ongelma. Roma haki palloa toppareiden edestä ja koitti heittää omalta puoliskolta jotain kukkupalloja, koska kukaan muu suomalainen ei oikeasti saanut pallollisesti mitään järkevää aikaan. Roman roolitus tuossa joukkueessa on myös varsin kyseenalainen. Jos Roma on joukkueesta ainut, joka osaa antaa peliä edistäviä syöttöjä, niin miksi vitussa hän pelasi taas siellä yläoksalla? Otetaan seuraavaan peliin mukaan Petteri "läski" Forsell, kai se jaksaa edes 45 minuuttia pelata? Saataisiin ainakin sitä juonikkuutta myös sinne kärjen alapuolelle, jolloin Roma voisi rauhassa pelata siellä keskikentällä.

Nyt Mixu munaa kehiin ja oikeasti muutoksia siihen seuraavan ottelun kokoonpanoon. Hradecky maaliin, Hurme vittuun ja korkeintaan yksi kolmikosta Pukki, Hämäläinen & Riski kentälle. Tänäänkin paikkoja oli, mutta ratkaisevat kosketukset olivat heikkoja, joten Romania ehti aina väliin. Suomi hävisi tänäänkin lähes kaikki pääpallot, joten miksi Markkanen ei ollut avauksessa? Kreikka-pelissä peluutettiin targettina Pukkia ja tänään Hämäläistä, kun samaan aikaa joukkueen ainut siinä roolissa pelaamaan kykenevä kaiffari istuu vaihtopenkillä. En ymmärrä. Mixu tuu selittää hei.

Tuosta joulukuusesta on aika kaksijakoiset fiilikset. Puolustuspäähän joulukuusi toimii aika hyvin, koska Suomi onnistuu hyvin sumputtamaan tuon keskustan, mutta hyökkäyspeli ei vain toimi. Suomella ei ole minkäänlaista laitapeliä (laitapakkien lähes aina onnettomia nousuja en tähän laske), joten keskeltä murtautuminen on vaikeaa, kun vastustaja voi sumputtaa sen. Mitä helvettiä se Pohja jorisi, että Roma joutuisi keskikentän keskustassa juoksemaan enemmän kun tuolla yläoksalla. Ainakin jos Roma pelaa kuten joulukuusi-taktiikan mukaan pitäisi pelata, niin kymppipaikalla pelatessaan hän joutuisi prässäämään aivan helvetsiti, kun taas tuossa keskustassa alue jolla liikutaan on aika pieni, ainakin jos vertaa Hetemaj'n ja Ringin rooleihin, jotka joutuvat jatkuvasti juoksemaan laidalle.

Näissä molemmissa peleissä oli paljon positiivista, vaikka lopputulokset eivät olleetkaan tyydyttäviä. Puolustus toimi kuitenkin molemmissa peleissä aika hyvin paria nukahdusta lukuunottamatta, joten sen suhteen en ole huolissani. Hyökkäys tarvitsisi enemmän luovuutta, joten sitä Petteri Forsellia odotan Unkari-peliin.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Eremenkon puolesta vituttaa joku Pukki ja Ring. Lähtekää kotio. Mäkin lähen.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Jos jotain positiivisuutta haetaan niin on selvää että:

Suomi ei nähdyn kaltaisella pelillä yksinkertaisesti kuulu niihin kisoihin, ei sitten hevon vittuakaan. Annetaan niiden pelata joilta homma sujuu. Tulee paremmat kisat. Joo, vituttaa edelleen.
 

SGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei raha kiekkoa
Hauska lohko, tähän mennessä yksi kotivoitto ja kuusi vierasvoittoa. Suomi on yhä kolmantena, toki tällä pelillä tasan seuraavaan kierrokseen asti.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Näissä molemmissa peleissä oli paljon positiivista, vaikka lopputulokset eivät olleetkaan tyydyttäviä. Puolustus toimi kuitenkin molemmissa peleissä aika hyvin paria nukahdusta lukuunottamatta, joten sen suhteen en ole huolissani. Hyökkäys tarvitsisi enemmän luovuutta, joten sitä Petteri Forsellia odotan Unkari-peliin.

Ihan samaa mieltä kaikesta, nappaan tämän pätkän vain. Lopputulokset toki melko perseestä, mutta molemmissa matseissa oli "ne saumat" eli jos olisi osattu, olisi voitu voittaa. Aika selvästi huomasi että Romania tiesi miten Suomea vastaan voi pelata, kun pallollisena ollaan aivan paskoja ja vaikka kuinka on aikaa ja väylää, mitään ei tapahdu. Sitten AINA tulee se yksittäinen nukahdus, pomppu, perseily tai joku saatanan kämmi, josta maailmanluokan jengit rokottaa. Kreikan maali. Romanian ensimmäinen maali. Eihän Suomella mitään hätää ollut kummassakaan matsissa missään vaiheessa, mutta ei ollut vastustajallakaan. Hyvä reality check tällainen, meinasi sitä vähän mopo päästä keulimaan.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jaa, kyllä peli ratkesi siihen Hurmeen merkkausvirheeseen ja Ringin typerään toiseen keltaiseen. Toisaalta siihen ettei avauspuoliajan hallintaa pystytty käyttämään hyväksi, Hetemaj ja Pukki olivat kesyjä ratkaisuissaan. Toisaalta Suomi ei saanut luotua aivan ykkösluokan paikkoja kuin ehkä sen Hetemajn tilanteen verran. Mutta että jos tuosta saa vedettyä johtopäätöksiä Mixun pelisysteemin toimimattomuudesta tai jostain kokonaisvaltaisesta tason riittämättömyydestä, niin on mielestäni aivan hakoteillä.

Tässä lohkossa on pelattu ja tullaan pelaamaan jatkossakin ristiin, koska tasoerot ovat oikeasti hyvin pienet. Kreikkaa vastaan voi jossitella Pohjanpalon ratkaisua 4-1 -hyökkäyksessä....Marginaalit kääntyivät nyt yksinkertaisesti Suomea vastaan. Ei sillä etteikö ne pitäisi omilla suorituksilla kääntää puolelleen. Unkaria vastaan on lähdettävä hakemaan voittoa.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun kaksi joukkuetta pääsee jatkoon, ei tämä saldo välttämättä ole vielä ihan täysi katastrofi - tietysti se, että kahdesta kotipelistä tuli vain yksi piste, on surkeaa. Nyt niitä "kovia" on pakko voittaa vieraskentällä ja siinä missä "kovat" ovat vuorotellen kompuroineet, Pohjois-Irlanti on päässyt jo pienelle karkumatkalle. Eipä siis enää voi ajatella, että joko Romanian tai Kreikan lyöminen riittää. Löytyisikö Nostradamuksen ennustuksista jotain siihen viittaavaa, että vuonna 2016 Pohjoismaa pelaa ensimmäistä kertaa arvokisoissa ja sen jälkeen on vain yksi itsenäisen Pohjoismaan joukkue, joka ei ole koskaan esiintynyt arvokisoissa? Laita Suomi ja Islanti oikeille paikoilleen.

Se kulma tosiaan näytti selkeältä tuomarivirheeltä ja paikkani oli oikeastaan juuri sillä kohdalla, missä tilanne tapahtui. Turha silti itkeä, Suomen peli oli toisella jaksolla ripulipaskaa ja tuollaisella ei voittaisi edes Färsaaria. Etiäppäin.
 

RDivis

Jäsen
Tuo Kappen pelikäsityksen puute pistää vituttamaan, eikä tekniikkakaan oikein riitä. Kuka vittu alkaa karmean paineen alla kääntymään siinä kohdassa kenttää? No Kappehan se. Menetys -> Kulma -> Maali. Välillä se tekee niitä hyviä juoksuja, mutta seuraako niistä koskaan mitään, siis jos ei itse pääse maalipaikkaan? Yleensä ei. Melkein voisi heittää HerpDerp-songin soimaan jo valmiiksi aina, kun jäbä saa pallon...

Pukki on myös pelaaja, jolla ei vaan tunnu luonnistuvan ratkaisun hetkellä. Moneen kertaan puhuttu röyhkeys ja terävyys vain puuttuvat. Onko kyse vain sitä, ettei voima riitä ja mies tietää sen itsekin..?

Noh, kaipa tässä voisi hakkua kaikki, mutta lähinnä Kappe-ahdustus oli pakko purkaa. Äijähän valitettavasti kuuluu Mixun selänrapsuttajiin, eli jatkossakin saamme nähdä lisää derppaailua kentällä.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Selvästi hyvin tunnet suomalaisen jalkapallon, kun tiedät jo ettei ole tulossa huippupelaajia. Kuitenkin Suomi on "tuottanut" aikanaan mm. Euroopan/Maailman top-3 pelaajan, eikä siitä kovin kauaa edes ole.

Suomessa on pelattu kv. futista yli sata vuotta. Tänä aikana on tuotettu yksi kv. huipputason hyökkääjä, Litmanen. Suomessa on runsaat 5 miljoonaa asukasta, Euroopassa 850 miljoonaa. Voit laskea todennäköisyyksiä, milloin seuraavan kerran näemme todellisen huipun.

Mitä tulee huippulahjakkuuksiin, on eri asia olla lahjakkuus Suomessa kuin maailmalla, Nämä meidän "huippulahjakkuutemme" ovat kansainvälisesti tusinatavaraa, joista toki jostakin tulee A-maajoukkuepelaaja. Mutta niitähän pakosta tulee jokaisesta ikäluokasta ainakin yksi. Muistatko esim. Matias Ojalaa, joka oli aivan uskomaton kyky Suomessa? Nyt kaveri on hukkunut jonnekin saksanmaalle eikä hänestä enää paljoa kuulu.

Jotta joku tällainen lahjakkuutemme nousisi A-maajoukkueen vakkariksi, siinäkin menee 10 vuotta. Joten eipä tässä muuta kuin odottelemaan vuoden 2024 karsintoja.

Suomen peleissä on suurin ongelma se, että vastustajan osaava koutsi saa informaatiota maajoukkueen pelitavasta. Meidän valmentajamme ei vastaavasti kykene informaatiotaan hyödyntämään. Olisikohan ratkaisu se, että vetäydytään karsinnoista 10 vuodeksi ja tullaan sitten puun takaa ja yllätetään vastustajat. Tai, ottaakseni luontevimman vaihtoehdon, puetaan pelaajat pellepukuihin, jolloin vastustaja nauraa heille jo ennen matsia! Näin ehkä säilyy taas yllätysmomentti: ilman että vastustaja aliarvioi Suomea, ei Suomi kykene itseään kovempaa vastustajaa tiukassa paikassa voittamaan.

Mahdollisuuksia kisoihin toki vielä on. Mutta niiden käyttäminen edellyttää selvästi kovemmassa paineessa pelaamista kuin ensimmäisissä matseissa. Kyseenalaista on, miten tällainen onnistuu: Unkari on aivan pakko voittaa, jotta säilytään tasaisessa lohkossa mukana ja vastaavasti häviö Unkarille sammuttaisi jälleen kerran kaikki realistiset toiveet kisoista.

Eiköhän silti jokainen näe, mistä homma kiikastaa: valmentaja on keskinkertaisuus, maalivahtimme pelaa Hollannin divarissa ja kärkihyökkääjämme ovat kaukana eurooppalaisesta huipusta. Tee siinä sitten tulosta, kun miltään osa-alueelta pl. Eremenko ei löydy huippuosaamista.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kappe toki syötti tasoitusmaalin Kreikkaa vastaan, mutta kokonaisuudessaan olen pitänyt Riskin suorituksia parempina näissä karsinnoissa. Teemu Pukki oli sanalla sanoen surkea, alan olemaan täysin samaa mieltä niiden kanssa jotka minulle Färsaaret-matsin jälkeen osoittelivat Pukkia kokoonpanosta ulos.

Pahiten kuitenkin tuossa ontuu tuo joulukuusi. Alkaa muutenkin vituttaa näistä oksista ja muista puhuminen, Mixun mielestä tuo koko konsepti on ihan saatanan hyvä ja sellainen koko kansan juttu kun kaikki voi sanaleikitellä eri kuusenoksilla ja kuka milläkin oksalla sitten istuupi ynnä muuta kuraa. Totuus on, että tuo muodostelma on puhunut hyvin ainoastaan Kreikkaa vastaan toisella puoliajalla, ja Färsaaret olisi saattanut kaatua millä tahansa ryhmityksellä. Eilinen peli aivan täysi katastrofi, ja kyllä tuon peliryhmityksen piikkiin voidaan laittaa paljon.

Ongelmakohtia on monta. Päällimmäisenä ehkä se että tietääkseni kukaan nykymaajoukkueen avauksen pelaajista ei seurajoukkueissaan pelaa millään joulukuusi-muodostelmalla. Tuon formaation sisäänajo on kestänyt todella kauan ja oppimisprosessiltahan se edelleen, vuosien jälkeen, näyttää vaikka Paatelainen haastatteluissa jubaileekin että kolme-neljä vuotta treenattu, nyt alkaa kuviot löytyä.

Joulukuusen asettamat roolilliset haasteet ovat myös silmiinpistäviä: Suomella ei esimerkiksi ole yhtään kunnon kymppipaikan pelaajaa, siis sellaista joka tasoltaan kestäisi vertailun muihin tämänkin lohkon kärkimaihin. Miksi siinä tapauksessa pitää itsepäisesti peluuttaa sommitelmaa jossa kentälle marssitetaan kaksi kymppipaikan pelaajaa kuusen latvan alle? Nämä kaksi muutenkin tekevät niin paljon juoksuja myös leveyssuuntaan ettei laitapuolustajien nousuille jää ollenkaan tilaa ja nämä jäävät nyhjäämään palloa arbeloamaisesti takaisin sen syöttäjälle. Jos laitapakit pääsevät keskittämään, on keskitysten laatu luokkaa paska. Vähemmän yllättäen.

Muutoin tuon joukkueen syöttötaito ei yksinkertaisesti riitä noin kunnianhimoisen pallonhallinta-taktiikan toteuttamiseen. Ne viimeiset syötöt ovat kurapaskaa kaikilta, mutta kyllähän siellä erityisesti Hurmeen, Arkivuon ja Perpan passit muutenkin karkaili eilen ihan luvattoman paljon. Eremenko pelasi liian ylhäällä, jossa miehen syöttövalikoima menee täysin hukkaan. Murtautumiset loistivat aivan täysin poissaoloillaan, ja tästä syystä maalipaikoille ei päästy. Aivan vitun nihkeää tuo hyökkäyspeli kokonaisuudessaan on, yksipuolisuutensa ja väärän roolittamisen vuoksi.

Pidän ihan miellyttävänä ajatuksena että Suomikin pyrkii liikuttamaan palloa ja olemaan pelivälineen kanssa aktiivinen. Ongelmana on, että ainakaan nykyisen sukupolven junioriaikoina itseisarvot eivät todellakaan ole tainneet olla missään pallon syöttämisessä, syötön vastaanottamisessa tai peliälykkyyden kehittämisessä. Jos nykyään natiaisia treenataan tässä valtakunnassa eri tavalla (toivottavasti) niin hyvä niin. Siihen saakka kunnes uudet sukupolvet valtaan nousevat, tulisi maajoukkueenkin peli mukauttaa siihen minkälaista futista pelaajat selkärangastaan osaavat pelata (vastahyökkäysfutis?). Vaihtoehtoisesti jos tätä nykymallia jatketaan, jossa pallon hallitseminen ja aktiivinen prässi on pääasia, tulisi sitä saada tälle porukalle valmentamaan joku vähän Paatelaista meritoituneempi ja taktisesti valveutuneempi kaveri. Vaikka ulkomainen. Ja vaikka heti.

Voimasanojahan tuonne väkisin änkee mukaan, sen verran suuri vitutus päällä.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Toki Paatelaisen puolesta puhuu se että ainoastaan Ere ja Moisander ovat sen tason pelaajia että mahtuisivat keskikorin euromaan maajoukkuerinkiin, muilla kavereilla ei sinne tasolle ole mitään asiaa. Mutta itseä Paatelaisessa kyrsii eniten tuo joulukuusen käyttö ja samalla pyrkimys pallonhallintaan. Ikävä kyllä alueenhallinta puuttuu täysin, Suomella on peli hallussa tasan silloin kun pakit saavat syötellä keskenään, mutta siitä eteenpäin ei pystytä jauhamaan. Uskoisin että parempi taktiikka olisi pyrkiä enemmän vastaiskuihin ja käyttämään targettia kärjessä. Tiedän että tämä on kirosana monelle Suomifutiksessa, mutta tärkeämpää olisi keinolla millä hyvänsä raahata joukkue kisoihin eikä yrittää olla jotain mihin ei ole valmentajalla eväitä eikä pelaajilla valmiuksia.

Sekä Kreikka että Romania peleissä vastustaja hallitsi pelin tempoa alusta loppuun, Suomen muutamia hyviä prässijaksoja lukuunottamatta. Prässistä on vaan enempi hyötyä niille maille jotka pystyvät palloa pitämään ja jauhamaan puolustusta rikki, Suomen olisi parempi saada vastahyökkäyksiä ja päästä liikkeessä olevaa linjaa vastaan. Seisovaa linjaa vastaan pelaajat häviävät 90% 1-vs-1 taisteluista. Lisäksi en tajua miten Suomella on varaa pelata erikoistilanteet noin umpipaskasti, ja kruununa siinä Ringin ja Toivion käyttö pallontakana Eren sijaan. Jo Martti Kuusela oivalsi sen että erikoistilanteet ovat Suomen kaltaiselle kääpiölle parhaita mahdollisuuksia toimittaa pallo rangaistusalueelle siten että siellä on omiakin pelaajia. Esim. sivurajasta heitto etutolpalle ja jatko sieltä pilkun tienoille toimi hyvin kaksikolla Aki Lahtinen heittää ja Jallu Rantanen/Pake Kymäläinen puskee jatkon. Tämä osattiin jo vuonna miekka ja kilpi, muttei enää joulukuusi-Paxun filosofiassa.

Suomifutiksen ongelma on se että nöyryys ja röyhkeys ovat väärinpäin, kentällä pitäisi olla röyhkeät pelaajat ja sivurajalla nöyrät valmentajat eikä toisinpäin.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Se hyvä puoli tässä on, että ei vituta jos/kun ei päästä kisoihin ihan lähi aikoina. Suomen peli ja pelaajamateriaali ei nimittäin ole läheskään sellaisella tasolla, että kisoihin "kuuluisi" päästä. Itseäni vituttaa tällä hetkellä erityisesti Teemu Pukki; kun hän pääsee ratkaisu- tai ohituspaikkaan, näyttää että siellä on ikään kuin joku lapsi kentällä. Ihan kuin sillä menisi paskat housuun vai eikö vain osaa. Koskahan Suomella on viimeksi ollut maailmanluokan kärkimies?

Sitä vain toivon, että kisoihin zorbaksen elinaikana mentäisiin. Suomi on voittanut euroviisut, pisa-mittaukset, missuniversumit, lätkän maailmanmestaruuden, enää futiksen arvokisat puuttuvat, jonka jälkeen zorbas could die in piece. Mutta tällä pelillä sinne ei ole erityistä kiirettä. Suomella on siihen kuitenkin ihan ok mahdollisuudet pitkällä tähtäimellä. Perusteluni ovat seuraavat: Suomalaiset ovat hyviä tekemään yhteistyötä, suomalaiset luottavat toisiinsa, suomalaiset ovat nöyriä. Meillä on toisin sanoen hyvä pohja joukkuepelille niin kuin kiekon, koriksen ja lentiksen maajoukkueet ovat näyttäneet. Jalkapallon tason laajuus maailmalla on kuitenkin edellisiin verrattuna potenssiin kymmenen, ja täältä puuttuu se katuhöntsäilyn kulttuuri, joka loisi sellaisen peruspohjan tekniselle osaamiselle.

Jos veikata pitäisi, niin uskon, että seuraavan 10 vuoden aikana Suomi kisoihin menee, mutta ei seuraavan 5 vuoden aikana.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muistatko esim. Matias Ojalaa, joka oli aivan uskomaton kyky Suomessa? Nyt kaveri on hukkunut jonnekin saksanmaalle eikä hänestä enää paljoa kuulu.
Eihän Ojala saksanmaalle hukkunut, kaveri pelaa mykoplasmaan päättyneen lainapestinsä jälkeen nykyään taas AC Oulussa. Mutta samaa mieltä siitä, että vuosikausien hehkutuksen jälkeen odottaisi hänelläkin viimeistään ensi kaudella pelipaikan olevan muualla kuin Ykkösessä, kun puhutaan kuitenkin 19-vuotiaasta kovan tason kotimaisesta lupauksesta. No, aika näyttää tuleeko edes kansainvälisen tason pelaajaa.

Eilisessä matsissa oli paljon hyvää ensimmäisen 45 minuutin aikana, toisella jaksolla materiaalin valitettava ja kiistaton keveys alkoi näkyä yksinkertaisesti huonoina ratkaisuina ja muutamana kostautuneena virheenä.

On ikävä tosiasia, että maajoukkueessa ei vaan ole riittävästi yksilötaitoa tuon laadukkaampiin ratkaisuihin tärkeissä paikoissa, esim. eilinen oli karu osoitus siitä mitä tapahtuu kun paukut loppuvat kerta toisensa jälkeen niissä ratkaisevissa syöttöpaikoissa kun pitäisi murtautua tai viimeistellä pallonhallinta tuloksen tekemiseen. Käsittämättömiä yhden kosketuksen syöttöyrityksiä pallon rauhallisen haltuunottamisen sijaan jne, näitä nähtiin vähän joka jätkältä hyökkäyksessä Pukista Riskiin ja Hämäläisestä Markkaseen.

Paska tulos ja ennen kaikkea ärsytti se, miten huonojen suoritusten kautta tuohon tulokseen päädyttiin. Ensimmäisen jakson peliotteella olisi ollut jotain otettavissa, jos hyökkäyksien viimeistelyssä ja tärkeissä syöttöketjuissa pallonhallinnan jälkeen säilyisi ajatus ja maltti loppuun asti ja jos siellä olisi riittävästi rutinoitua yksilötaitoa kääntämään erilaiset tilanteet ja kaksinkamppailut Suomen eduksi.

Eilen siihen ei kyennyt juuri kukaan, vaan nähtiin heikkoa peliä ja materiaalin keveys nousi karulla tavalla esiin viimeistelypaikkojen puutteena ja heikkoina ratkaisuina.

Vittu noita Mika-Matin selittelyjä oikeesti. "saatiin melkein tilanteita", "taso on tämä". Joo taso on todellakin tämä. Samaan aikaan pienemmän asukasluvun omaavat P-Irlanti ja Islanti vetelee puhtaasti.
No tuskin siinä Mika-Mattia eri maiden asukasluvut paljon auttaa tai lohduttaa, taso on tämä ainakin eilisen osalta ja siinä on aivan sama vaikka San Marino tai Gibraltar painaisivat eteenpäin puhtaalla pelillä niin sillä ei ole mitään vaikutusta Suomen futiksen nykytilanteeseen tai materiaalin tasoon saati yksittäisten pelien tuloksiin.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Samaa mieltä Major Jullin ja Scissorsin kanssa. On kunnioitettavaa, että Suomi yrittää jauhaa lyhyillä syötöillä peliä eteenpäin kuin Barcelona, mutta ei se vaan tällä materiaalilla tule koskaan johtamaan pitkälle. Enkä nyt väitä, että eilinen Norja-palloilu olisi se oikea ratkaisu, mutta ehkä jotain tältä väliltä.

Eremenko on joukkueesta ainoa maailmanluokan syöttäjä. Puolustuksesta Moisander ja Toivio omaavat tähän taktiikkaan ja Suomen tasoon nähden myös riittävän syöttötaidon, mutta tämän jälkeen tulee mielestäni valtava kuilu. Perpa, Ring ja Sparv osaavat heittää näitä lyhyitä alaspäin syöttöjä kyllä, mutta heiltä puuttuu kuitenkin kyky rauhoittaa peliä. Laitapakit nousevat hanakasti ja ovat riittävän nopeita, mutta syöttäminen on kamalaa katsottavaa. Varsinkin Hurme onnistui sössimään helpotkin syötöt vastustajille. Yläkolmiossa taasen Hämäläinen oli täysin hukassa, Pukki osaa vain kuljettaa ja tehdä maaleja, Pohjanpalo osaa kaikkea jonkun verran, mutta ei mitään tarpeeksi. Ehkä parin vuoden päästä taso on noussut. Markkanen on iso ja vahva, hyvä pääpalloissa, mutta syötöt olivat täysin laaduttomia eilen.

Tosin ei tässä varmaan kannata Paatelaista lynkata. Taso nyt vain on tama. Olen kuitenkin joistain taktisista valinnoista eri mieltä.
 

tylerdurden

Jäsen
Suosikkijoukkue
NYR, LFC, Suomifutis
Mixu on nähty, ei enää selittelyjä. Jäätyy aina tiukan paikan tullen, tuntuu jopa siltä ettei ole älyllisesti aivan huippuvalmentajan tasolla. Ei uskalla tehdä radikaaleja muutoksia. Seuraajaksi Bana. Muita ei nyt heti tähän paikkaan tule mieleen, ei enää Baxtereita tai Hodareita eikä muitakaan ulkolaisia. Hyypiä ei ole luonteeltaan ilkeän päävalmentajan tyyppinen, ja mies saanee Brightonistakin kenkää ennen joulua. Arvausliigasta vois nostaa esille Simo Valakarin hetken päästä jos otteet jatkuvat yhtä vakuuttavina.
Ei voi toki pelkästään Mixua syyttää, jos pelaajien taso on tämä. Romania-ottelu menee samaan kategoriaan kuin Moldova 2010. Täysi katastrofi.
Mäenpää on nyt nähty, Joronen ei ota sitä puuttuvaa askelta, Hradecky sais yrittää jatkossa, mutta voi pojat kun on ikävä on Jässiä ja kumppaneita.
Hurme ei ole A-mj tasoa. Kreikka pelin maali ei pelasta jos on omassa päässä täysin kassalla.
Toivio on mitä on ja Moisanderilta odotan enemmän. Kuka johtaa porukkaa??
Arkivuo on maailman paras. Tietää mitä tekee, aina.
Ringiltä hirvittävä määrä harhasyöttöjä. Heppoisesti sai kyllä punasen, vähän saa tuomariakin syyttää. Tais olla maalipotkun paikka se 1-0..Surkeita kulmureita.
Perpa pelas ihan ok. Elintärkeä asenteensa ansiosta.
Eremenko: paras ja tärkein pelaaja.
Sparv: hidas ja kankea. Saa kuitenkin lähes puhtaat paperit, koska tilallekkaan ei ole muuta kuin veteraaneja.
Pukki on menetetty tapaus. Ei mitään erikoisosaamista. Kuuluis Ykköseen Kooteepeen riveihin.
Kappe vois opetella viimeistelemään boxista. Silti kumminkin parhaimmistoa.
Riski taisi olla yhden ottelun ihme, Jolle on liian kokematon ja Markkanen yliarvostettu.
En tavallisesti ole pessimisti, mutta eiköhä nää kinkerit ollu tässä. Unkaria vastaan on vielä tän vuoden puolella viraissa ja se olis vähä niinku pakkovoitto. P-Irlannilta, tulee suurella tod näkösyydellä pataan vierais, samoin kuin Kreikalta ja Romanialtakin.
Surullista.
 
Ei vaan kertakaikkiaan riitä suomalaispelaajilla yksilötaito pelaamaan minkäänlaista "taito-jalkapalloa." Eilenkin Romania oli selvästi lyötävissä, mutta hyville maalintekopaikoille ei vaan yksinkertaisesti päästy, kun taidot loppuivat kesken. Ei tällä rosterilla ole mitään asiaa kisoihin, se on tullut jo selväksi viimeistään Kreikka-matsissa.

Mitä tuo Mäenpää tuolla maalissa tekee? Todella heikko veskari, aikoinaan sentään vähän paremin pärjättiin, kun maalissa oli Jässiä ja Niemeä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Suomessa on pelattu kv. futista yli sata vuotta. Tänä aikana on tuotettu yksi kv. huipputason hyökkääjä, Litmanen. Suomessa on runsaat 5 miljoonaa asukasta, Euroopassa 850 miljoonaa. Voit laskea todennäköisyyksiä, milloin seuraavan kerran näemme todellisen huipun.

Mitä tulee huippulahjakkuuksiin, on eri asia olla lahjakkuus Suomessa kuin maailmalla, Nämä meidän "huippulahjakkuutemme" ovat kansainvälisesti tusinatavaraa, joista toki jostakin tulee A-maajoukkuepelaaja. Mutta niitähän pakosta tulee jokaisesta ikäluokasta ainakin yksi. Muistatko esim. Matias Ojalaa, joka oli aivan uskomaton kyky Suomessa? Nyt kaveri on hukkunut jonnekin saksanmaalle eikä hänestä enää paljoa kuulu.

Okei sun "tietämys" punnittiin aika hyvin tässä, kun miettii että Ojala pelannut Elokuusta saakka AC Oulun kanssa. Noin yleisesti en yksittäisen pelaajan kehityksestä kauheasti vetäisi isoja linjoja, varsinkin kun kaverilla oli tosiaan mykoplasma, joka nyt vaikuttaa jokaisen harjoitteluun, pelaamiseen ja kehitykseen negatiivisesti, oli kuinka hyvä vain.

Itse en ainakaan voi ennustaa tulevaa niin hyvin etteikö yksittäisiä huippuja voisi tulla jatkossakin Suomesta. Miettii että pelkästään yhdestä perheestä on tullut Suomen maajoukkueeseen pari kaveria(joista toki toinen ei enää siellä pelaile). Tälläkin hetkellä kuitenkin suomalaisia pelailee euroopassa hyvissäkin akatemioissa aika hyvällä mallilla. Ja nuoremmista ei viitsi kauheasti edes ennustella.

En siis sano, että ketään on varmasti tulossa, mutta en toisaalta lähde sanomaan varmasti ettei olisi tulossa. Esim. tämän hetken maajoukkueista -99 vaikuttaa todella hyvältä maajoukkueelta, mutta ihan mahdotonta noinkin nuorista sanoa mitään varmaa, puhumattakaan sitten nuoremmista. Turha siis yrittää edes ennustaa mitään. Sen toki voi sanoa, että viime vuosina fudiksessa Suomi on mennyt eteenpäin junioritasolla, mutta niin muuallakin on menty.
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
No tuskin siinä Mika-Mattia eri maiden asukasluvut paljon auttaa tai lohduttaa, taso on tämä ainakin eilisen osalta ja siinä on aivan sama vaikka San Marino tai Gibraltar painaisivat eteenpäin puhtaalla pelillä niin sillä ei ole mitään vaikutusta Suomen futiksen nykytilanteeseen tai materiaalin tasoon saati yksittäisten pelien tuloksiin.

Niin ja tähän tietenkin voinee lisätä sen, että panostus fudikseen P-Irlannissa ja Islannissa on täysin eri tasolla kuin Suomessa. Jälkimmäisessä varsinkin nuoresta saakka paljon leiritystä lahjakkuuksille. Paljon kovia harjoituksia ja pelejä yhdessä, hyvin jalkapallohalleja, jne. Näkeehän jo nuorista saakka miten hyvin Islannin fudiksella menee.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Kaikki tarvittava tuossa on jo edellisissä viesteissä vuodatettu. Romanialle toki pitää antaa tunnustus. Varmaan olivat etukäteen sopineet missä Suomen pelinrakenteluun isketään ja hyvin toimi. Taktinen kypsyys näytti hieman toiselta kuin Suomen penkin päässä. Mikäli Suomen penkiltä ei parempaan reagointiin pystytä niin silloin tarvittaisiin niitä top-korin pelaajia kääntämään henkilökohtaisella panoksellaan matseja tasuriin tai voittoon, mutta kuten todettua niin nythän ne puuttuvat käytännössä kokonaan. Parhaansa ne äijät luultavasti kuitenkin kentällä yrittivät.

P-Irlantia lukuunottamatta tämä Suomen lohkotilanne ei kyllä yllätä. Ei se etukäteenkään ole varmaan sen mukaan laskettu että Romaniat ja Kreikat kaatuvat kotona, tai jos on niin märissä unissa enemmänkin. Vaikeaksi menee, mutta onhan tuo laskennallisesti vielä mahdollista.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei Suomi minusta pelillisesti aivan niin umpikujassa ole, kuin mitä täältä on nyt saanut lukea. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä, mitä Suomi olisi saanut täydellä miehityksellä aikaiseksi tappioasemassa. Suomen valmennusjohto kuitenkin reagoi hyvin Kreikka-pelissä, joten en nyt liikaa sitäkään puolta dumaisi, vaikka Mixulta pelin jälkeen tulikin aika harhainen Jose Arrogantio-analyysi.

Kiistatta kuitenkin Suomelta puuttuu se kymppipaikan tai keskikentän keskustan pelaaja, joka olisi aika helvetin tärkeä tässä(kin) pelisysteemissä. Litmasella Suomi olisi voittanut nää molemmat pelit! Eihän Kuningas ole vielä lopettanut? Tai edes yksi James Rodriguez kelpaisi myös. Toki laatua puuttuu myös mm. laitapuolustajista, mutta se ei ole niin iso ongelma (pl eilinen Hurmeen uinahdus, ehkä Uronen nousee kokoonpanoon jatkossa). Kärkimiehien osalta Pohjanpalossa ja Markkasessa on potentiaalia, täytyy vain toivoa että se realisoituu, ja mielellään aika pian.
Losan perään huutelen, taas. Vaikka Losa jatkaisikin nousujohteista peliään Skotlannissa, niin Unkari vieraissa ei taida silti olla ihan ihannepaikka laittaa molemmat Eremenkot samaan aikaan kentälle, ainakaan jos ja kun Mixu pitää puupäänä kiinni tästä joulukuusesta.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Puppeli poppeli. Vituttaa vieläkin niin ettei veri kierrä.

Tässä on ollut nyt se 3 vuotta aikaa valmistautua näihin karsintoihin. 3 vuotta. Ei vaan voi vieläkään käsittää miten tämä orastava futisbuumi onnistutaan tuhoamaan näin nopeasti. Katsomot pursuaa porukkaa ja laulu raikaa. Peli on silti täyttä paskaa. Jo siinä Färsaaret pelissä alkoi näyttämään pahalta. Miten pelaamisen taso voi olla näin hanurista näillä ratkaisevilla hetkillä. Pelaajat antaa yltiöpositiivisia lausuntoja ja muuta diipadaapaa. Valmentajan mielestä kaikki menee aikataulun mukaan. Jep jep.

Millon tästä suosta noustaan vai noustaanko ikinä? Vittu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös