Huuhkajat – Suomi EM-kisoissa 2020

  • 142 469
  • 987

MegaForce

Jäsen
Hyökkääjiä mukaan tulee max. 4, ja varmat paikat ovat jo Pukilla, Pohjanpalolla ja Jensenillä. Viimeisestä paikasta kisaavat Forss ja Karjalainen. Kenet Valakari mahdollisesti syrjäyttää?
 

PasiAnssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Wycombe Wanderers
Kenet Valakari mahdollisesti syrjäyttää?
Todennäköisin vaihtoehto on varmaan tällä hetkellä Soiri. Vaikka mies oli vielä EM-karsinnoissa isossa roolissa, niin nyt ei ole liiemmin peliaikaa tullut. Eilenkin 90min penkillä kun muut kakkoskorin kaverit pelasivat. Ei vaan yksinkertaisesti enää taso riitä.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Aika pimentoon jäänyt Huuhkajien voitto. Tää olis vähän eri olosuhteissa urheilugaalan vuoden sykähdyttävimpiä hetkiä. Tai jos olisi ollut joku karsintapeli. Nyt ei löydy edes maalikoostetta mistään valtakunnan mediasta. Tai sitten on googlen hakukoneen opettaminen vielä kesken.
 

PasiAnssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Wycombe Wanderers
Aika pimentoon jäänyt Huuhkajien voitto. Tää olis vähän eri olosuhteissa urheilugaalan vuoden sykähdyttävimpiä hetkiä. Tai jos olisi ollut joku karsintapeli. Nyt ei löydy edes maalikoostetta mistään valtakunnan mediasta. Tai sitten on googlen hakukoneen opettaminen vielä kesken.




Tuossa jonkinmoinen maalikooste, vähän näyttäisi olevan leikelty tekijänoikeus syistä, mutta asiansa ajaa
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jaksoin katsoa ekan jakson. Minusta kolme pelaajaa antoi kovat näytöt. No yllättäen Forss ja Valakari pelasivat ennakkoluulottomasti ja saivat hienot onnistumiset debyytissään. Varsinkin Valakarin pallollinen rohkeus miellytti. Heidän lisäkseen Joni Kaukon fyysinen preesens hämmensi ranskalaisia. En ole ihan täysin perillä huuhkajien nokkimisjärjestyksestä (heh), mutta ainakin tuo kolmikko tuo Rivelle vaihtoehtoja peluutukseen ja taktiikkaan. On kyllä vaikea kuvitella, etteikö varsinkin Forss ja Valakari olisi lähitulevaisuudessa parhaassa mahdollisessa avauksessa.

E. nimi korjattu, kiitos @benicio
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Komeeta kattoa tuota rohkeutta, jolla jätkät pelaavat. Siinä lähdetään Ranskan maailmantähtiäkin haastamaan täysin ennakkoluulottomasti, kun tilaa kerran annetaan.

En minäkään katsonut, kuin sen ekan puolikkaan. Ranska oli luvalla sanottuna aivan surkea, ja jotain Pogbaa esimerkiksi taisi kiinnostaa harjoituspeli, kuin kilo paskaa. Siitä ei toisaalta voi syyttää, kuin itseään. Kerran seurajoukkueessa on peliaika ruvennut olemaan kortilla, niin ei näitäkään matseja vihellellen kannattaisi vetää. Ja paljonhan siellä ranskalaisten keskuudessa näkyi turhautumista, kun aukoivat päätään toisilleen.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Toni Kaukon fyysinen preesens hämmensi ranskalaisia.
Joni Kauko, mutta ei tiennyt Pogbakaan nimeä ennen peliä. Väitän että sillä kun Kauko tuuppasi alkuminuuteilla (vai oliko joku vartti tms) Pogban olkapää-olkapäätä vasten vittuun pallosta ja kalasteli siihen päälle vaparin kun Pogba tarttui takaapäin olkapäähän, oli jonkinlainen vaikutus siihen miksi Pogba pelasi niin päin vittua. Ei kiinnostanut, ja sitten ei ollut edes kivaa kun mies Tanskan divarista otti luulot pois. Onneksi kertaakaan ei tainnut Innaselta tulla sitä väsynyttä Suomen Messiä. Yksi ok vetopaikkakin Kaukolla oli mutta ei tainnut oikein tunnistaa tilannetta ja syötti johonkin huonompaan asemaan.

Kauko on kyllä jyrien jyrä ja aika vahvoilla kisakoneeseen, mahdollisesti jopa Sparvin ykkösvaramies. Schullerkin pelasi hyvin, ja voi olla että molemmat on mukana, ja Valakarikin. Aika moni vielä vuosi sitten spekulaatioissa mukana ollut voidaan kuitenkin jo melkein kirjoittaa ulos: Tuominen (loukki), Källman, Skrabb, Halsti, Forsell, Eremenko.
Kisajoukkue on jotakuinkin, valinnan varmuusjärjestyksessä:
Lukas Hradecky
Teemu Pukki
Joona Toivio
Paulus Arajuuri
Jere Uronen
Robin Lod
Glen Kamara
Tim Sparv
Jesse Joronen
Jukka Raitala
Joel Pohjanpalo
Fredrik Jensen
Leo Väisänen
Joni Kauko
Nicholas Hämäläinen
Lassi Lappalainen
Rasmus Schüller
Rasmus Karjalainen
Anssi Jaakkola
Marcus Forss
Onni Valakari
Pyry Soiri
+ 1 pelaaja (no onhan se Albin)

Nyt kun tuota katson, niin voi olla että keskuspuolustaja pitää valita ja tällä hetkellä se olisi Juhani Ojala. Ehkä jopa Soirin tilalle.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Valakari toivottavasti on kisakoneessa, sillä omaa eilisen maalin perusteella erityisominaisuuden mitä muulla jengillä ei ole. Osaa laukoa. Kaunis veto yläkulmaan. Muutenhan Suomen maalit viime vuosina on ollut pilkkuja, Pukin läpiajoja tai räkämaaleja boksista. Veto uhkaa ei hirveästi ole.

Forss tällä maalilla toivottavasti pudotti Tuomisen ikuisuudeksi pois kokoonpanosta. Joo, Tuominen osaa puolustaa ja tekee työtä kentällä yms. Mutta maaleja mies ei osaa tehdä ja ei Suomella ikinä tule olemaan liikaa hyökkääjiä jotka osaavat.
 

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
@benicio ehkä kuitenkin Robert Taylor tuohon menisi heittämällä. Ollut kuitenkin Suomen paras kahdessa edellisessä nations pelissä. Vaikea siitä on toki ketään pudottaa hirveästi mutta +1 paikalle tai sitten kun on jo viisi kärkeä niin Karjalainen tai Forss tekee tilaa ja Ojala olisi tuo +1. Tiukka taistelu tulee noista viimeisintä paikoista ja varmasti pari hyvää pelimiestä jää ulos.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvää kilpailua pelipaikoista Suomella, ja sen näkee. Kaikki painavat täysillä ja sitoutuneesti joukkueen puolesta, Vaikea on Kanervalla valita tuosta, ketä jättää pois, ja sanoisin aika epätodennäköiseksi sen, että nyt alettaisiin ottamaan mukaan Eremenkoja ja muita jo lopettaineita.

Niille, joita kiinnostaa, mitä elefantit ajattelevat meistä (vanhan vitsin mukaisesti), niin katsoin pelin Ranskan tv:stä. Selostaja (kuka lienee) ja kommentaattori (Robert Pires) kehuivat kovasti Suomen peliä. Kehuja saivat erityisesti hyvin organisoitu puolustus, halukkuus voittaa palloja, sekä (ja tämä tuli selkeästi yllätyksenä selostukselle) halu hyökätä ja pitää palloa. Näkivät ettei Suomi vain parkeerannut bussia, vaan aina pallon saatua pelattiin hyvin porrastettu hyökkäys. Tietenkin arvostivat myös "realismia", kuten ranskaksi sanotaan, maalipaikoissa. Sanoivat Suomen pelin kehittyneen paljon viime näkemästä ja kehittyvän jatkuvasti. Myös pelin jälkeen haastateltu Marcus Thuram kehui Suomen hyvin organisoitua peliä.

Sivuhuomiona se, että Marcus Thuram pelasi maajoukkuedebyyttinsä. Varsin hyvää menoa, varsinkin aluusa Dignen kanssa, mutta toistaiseksi näyttää siltä, että isäpapan ruuti oli maajoukkueessa kuivempaa (ja tähän hymiö).
 

MegaForce

Jäsen
Todennäköisin vaihtoehto on varmaan tällä hetkellä Soiri. Vaikka mies oli vielä EM-karsinnoissa isossa roolissa, niin nyt ei ole liiemmin peliaikaa tullut. Eilenkin 90min penkillä kun muut kakkoskorin kaverit pelasivat. Ei vaan yksinkertaisesti enää taso riitä.
Tässä vaiheessa laituriosastolta löytynee varmasti Lod ja Taylor. Sanoisin että Lappalainen on myös lähellä kisapaikkaa, samoin Niskanen. Soiri on jo lähtökohtaisesti heidän takanaan.

Keskikentällä puolestaan varavaihtoehtoina on Kauko ja Schüller. Valakari mahdollisesti syrjäyttää jomman kumman. Eilinen taisi sinetöidä Thomas Lamin kohtalon.

Käänsin myös takkini paluumuuttajien suhteen. Ei tarvetta.
 

Tive

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hieno voitto Suomelta, mutta aika mediapimentoon jää kun ei mistään löydä edes pelin maalikoostetta...

Vai onko jollain linkkiä toimivaan koosteeseen? Bonusta, jos olisi suomenkielisellä selostuksella.
 
Yksi ok vetopaikkakin Kaukolla oli mutta ei tainnut oikein tunnistaa tilannetta ja syötti johonkin huonompaan asemaan.

Ja olihan siinä toisen jakson alkupuolella se yksi tilanne, jossa Kauko pääsi laukomaan boksista alakulmaa kohti ja torjunnan kautta tolppaa hipoen ulos ja seurauksena kulma. Tuo oli omien muistikuvien mukaan Suomen paras maalipaikka maalien lisäksi.

Kauko on ainakin omissa papereissa ihan varma nimi kisajoukkueessa. Ja uskoisin olevan myös Riven papereissa.

Hienosti on Kauko uraansa rakentanut enkä kyllä rehellisyyden nimissä olisi uskonut, että sama mies, joka Veikkausliigaa Interin paidassa ainakaan dominoi tuollaisessa keskikentän rakkikoiran roolissa pystyisi olemaan samanlainen ase myös maajoukkueen paidassa.
 

Jeffrey

Jäsen
Kyllähän eilinen oli osoitus nykyjalkapallon suunnasta, osin myös siitä miksi esimerkiksi ManU on haasteissa tiettyjä joukkueita vastaan. Suomen - helvetin hyvin - organisoitu keskikenttä pelasi ihan unelmapelin. Maailmassa ei ole olemassa yhtä ainutta teknistä syytä miksi keskikentän kolmikko Valakari-Kauko-Schuller peittosi maailmantähdet, mutta heidän tapansa pelata teki sen. Tuli hiukan jopa mieleen joku Sheffield United viimekaudella parhaimmillaan, jossa nimettömät keskikenttäpelaajat dominoivat parhaimmillaan koko liigaa.

Rive taitaa nyt naureskella partaansa sille, että viiden alakerrasta on pyydetty luopumaan. Hämäläinen pelasi erittäin hyvän pelin, Niskanen oli ajoittain helisemässä Thuramia vastaan. Käytännössä Ranska sai ottelussa paikkoja käytännössä vain kukkupalloista, juuri hyvän puolustuksen organisaation myötä. Joukossa toki myös tuo yksi tilanne jossa Niskanen vähän nukahti ja Thuram pääsi tyhjään tilaan. Sen jälkeen kun Ranska vaihtoi kentälle Martialit ja Griezmannit niin eipä tuolla keskipituudeltaan yli 190 sentin topparikolmikolla ollut hirveästi hätää.

Ensimmäistä kertaa tämä viiden linja nyt oikeasti toimi, mutta on sitä jumpattukin. Eiköhän kisoissa tämä formaatio nähdä ainakin Belgiaa vastaan.
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tässä oli vähän samaa fiilistä, kuin jääkiekossa muutama vuosi sitten, kun Ranska voitti MM-kisoissa Suomen.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Ei kannata nyt pidempiä johtopäätöksiä tehdä yhdestä matsista vaikka debytantit hienosti pelasivat. Näytönpaikkoja tulee vielä ja niissä pitää myös onnistua ennen kuin kisakoneeseen ruvetaan jakamaan lippuja.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tuliko muuten eilinen peli Viafreeltä?
Ei saisi ilmaisesta tavarasta valittaa, mutta Jim/Ruutu vetää nämä pelit kyllä aivan haistapaskatasolla. Lähetys alkaa pari minuuttia ennen peliä, tauolla on 13 minuutin mainoskatko ja pelin jälkeen ei minkäänlaista studiota/haastatteluja, siis ei mitään, vaan vartin mainoskatko ja sitten alkaa joku Alastomat rekkakuskit ensitreffeillä panttilainaamossa Australia.
Varmaan se vaikuttaa, että tuote ei ole Nelosen oma, vaan V Sportin, ja Nelosen intressi on lähinnä myydä mainoksia, mutta minusta aivan itsestäänselvää on, että noin ei kannattaisi maksukanavia markkinoida. Viafreeltä on yleensä sentään tullut sellaiset kohtuullisen mittaiset studiot ym, mutta ainakaan viime NL-pelit ei sieltä enää tainnut näkyä, vaan tilalle oli tullut tämä paljon paskempi Nelonen-yhteistyö.
 

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tuliko muuten eilinen peli Viafreeltä?
Ei saisi ilmaisesta tavarasta valittaa, mutta Jim/Ruutu vetää nämä pelit kyllä aivan haistapaskatasolla. Lähetys alkaa pari minuuttia ennen peliä, tauolla on 13 minuutin mainoskatko ja pelin jälkeen ei minkäänlaista studiota/haastatteluja, siis ei mitään, vaan vartin mainoskatko ja sitten alkaa joku Alastomat rekkakuskit ensitreffeillä panttilainaamossa Australia.
Varmaan se vaikuttaa, että tuote ei ole Nelosen oma, vaan V Sportin, ja Nelosen intressi on lähinnä myydä mainoksia, mutta minusta aivan itsestäänselvää on, että noin ei kannattaisi maksukanavia markkinoida. Viafreeltä on yleensä sentään tullut sellaiset kohtuullisen mittaiset studiot ym, mutta ainakaan viime NL-pelit ei sieltä enää tainnut näkyä, vaan tilalle oli tullut tämä paljon paskempi Nelonen-yhteistyö.
Minä katsoin Viaplay kautta niin siellä oli 21:30 alkaen studio ja puoliajalla ja ottelun jälkeen myöskin.
 

Barney

Jäsen
Kisajoukkuetta mietittäessä on hyvä huomioida myös loukkaantumiset. On aika epätodennäköisestä, että Suomella on kisoihin saatavilla kaikki parhaat pelaajat, joten ei tuon kisajoukkueen valitseminen loppujen lopuksi tule välttämättä olemaan kovinkaan vaikeaa. Tässä kohtaa voidaan pitää positiivisena asiana sitä, että Suomella ei ole pelaajia maailman kärkijoukkueissa, sillä niiden ottelutahti on tällä hetkellä sellainen, että EM-kisoista tulee varmasti olemaan ennätysmäärä huippupelaajia pois.

Suomen osalta suurin osa pelaajista ovat ihan korvattavissa, mutta tärkeintä olisi että Hradecky, Arajuuri, Toivio, Sparv, Kamara ja Pukki olisivat kisoissa mukana. Laitapuolustajaosasto on myös sen verran ohkainen, että sinne ei toivoisi loukkaantumisia. Toivotaan että Suomi pääsee parhaalla mahdollisella joukkueella kisoihin, mutta pidän sitä enemmän kuin todennäköisenä että useampikin pelaaja joutuu jäämään kisajoukkueen ulkopuolelle loukkaantumisen takia.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ei kannata nyt pidempiä johtopäätöksiä tehdä yhdestä matsista vaikka debytantit hienosti pelasivat. Näytönpaikkoja tulee vielä ja niissä pitää myös onnistua ennen kuin kisakoneeseen ruvetaan jakamaan lippuja.
Tuskin Rivekään sokaistuu yhden harjoituspelin otannalla. Mutta se oli hienoa, että nuo maalin tehneet debytantit pelasivat omilla vahvuuksillaan. Minusta se on jo yksittäisenäkin kova näyttö. Ja varsinkin yhtä maailman kärkijoukkuetta vastaan.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Onhan tuossa nyt aivan valovuoden ero, miten kaikki pelaajat pelaavat, kun vertaa vaikka sinne jonnekin Mixun tai Backen aikoihin.

Jätkät uskaltaa pelata, tehdä asioita pallolla ja hyökätä. Se tehdään porukalla, eikä vaan niin, että joku lähtee yksinään puskemaan. Noiden em. valmentajien aikana lähtökohta peleihin oli jo se, että pelaajat oli peloteltu paskahalvaukseen ja hirveään kipsiin, jolloin peli oli aina ihan kamalan tuskaista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös