Huonot toimittajat vauhdissa

  • 1 160 136
  • 4 668

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Iltalehti.fi:

Olympiakullan yllättävät seuraukset - tyttöystävälle panna töihin
Keskiviikko 19.2.2014 klo 08.12
Norjan Yleisradiolle tuli yllättävä ongelma olympiavoitosta.

Emil Hegle Svendsen toi Norjan Ylelle yllättävän probleemin.

Emil Hegle Svendsen nappasi ampumahiihdon miesten 15 kilometrin yhteislähdön dramaattisessa loppuratkaisussa kultaa, vaikka oli tuulettaa hetkeä liian aikaisin.

Ranskan Martin Fourcade pääsi miltei heittäytymään norjalaisen ohi, mutta jäi lopulta niukasti kakkoseksi.

Norjan Ylelle seurasi olympiavoitosta kuitenkin yllättävä ongelma. Sen iltauutisten ankkuri oli työvuorolistan mukaan Svendsenin tyttöystävä Samantha Skogrand.

- Samantha lähetti minulle tekstiviestin, jossa hän kertoi, että hänet oli lähetetty kotiin, kertasi Svendsen Norjan päälehti Verdens Gangille.

- Mutta se oli ok. Olympialaiset ovat vain kerran neljässä vuodessa.

- Emme halunneet väärää fokusta tapahtumille, joten päätimme lähettää hänet kotiin, muotoili Norjan TV 2:n kommunikaatiojohtaja Jan-Petter Dahl.

- Asiassa ei ole mitään ongelmaa, eikä tähän liity mitään dramatiikkaa. Fokuksen on oltava Emilissä - tämä on hänen päivänsä, sanoi puolestaan Samantha.

- Tämä ongelma saa meidän puolestamme toistua jatkossakin, naureskeli puolestaan Norhan Ylen urheilupäällikkö Vegard Jansen Hagen.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Suomessa Arvokisat.com.

Avainsanat: fokus, kommunikaatiojohtaja, Norhan Yle.

Lisäksi, sama lehti asialla:

Kevyt jogurtit

Kevyt jogurteissa ei ole usein paljoa kaloreita, mutta ne ovat täynnä terveydelle haitallisia keinotekoisia makeutusaineita ja kemikaaleja.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Miten saan Sari Sirkiä-Jarvan pois televisiostani?
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Aikamme legenda Jussi Saarinen kysyy Patrick Marleau'lta puolivälierän erätauolla "What's the main focus of Team Canada tonight?".
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Päivän SK uutisoi seuraavaa:

Satakunnan Kansa

edit:

koska linkki ei näytäkään asiasisältöä, niin uutisessa kerrotaan kuinka BMW kolaroi auton kanssa.
 

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Syöpähoidot ovat ilmeisesti kehittyneet sitten viime kuuleman. Jotain kyseisestä virkkeestä on jäänyt kesken, mutta boldattu lause on ehjä ja sisältää melko koomisen väitteen.

Tutkimus: Miehet kuolevat syöpään puolet todennäköisemmin kuin naiset (iltalehti.fi)

Tuoreiden maailmanlaajuisten tilastojen mukaan miehet kuolevat 50 prosenttia todennäköisemmin syöpään kuin naiset.

Brittiläisen syöpätutkimuksen mukaan yli 4,6 miljoonaa miestä kuolee syöpään joka vuosi ympäri maailmaa. Luku ei ole nykyaikaisten , sillä vain 126 sadasta tuhannesta syöpään sairastuneista miehistä kuolee.

Vastaavasti syöpään kuolee vuosittain 3,5 miljoonaa naista, mikä tarkoittaa 82 naista sadasta tuhannesta.

Keski- ja Itä-Euroopassa syöpään kuolevien miesten määrä on suurin verrattuna naisiin.

Vastaavasti Itä-Afrikassa naiset kuolevat syöpään selvästi miehiä useammin.

Iso-Britanniassa tilastot ovat taas naisten puolella. Siellä miehet kuolevat 30 prosenttia todennäköisemmin syöpään kuin naiset.

Suomen Syöpärekisterin vuosina 1953-2009 tehdyn tilaston mukaan, myös Suomessa miehet kuolevat syöpään naisia todennäköisemmin.

Vuoden 2011 tilaston mukaan Suomessa yleisimpiä miesten syöpiä ovat eturauhassyöpä, keuhkosyöpä sekä paksusuolen syöpä.

Lähteet: Daily Mail, Suomen syöpärekisteri
IL
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Ylen studiossa on koko kisojen ajan aina välillä tuotu esiin, kuinka Pohjois-Amerikan joukkueilla on ollut vaikeaa isossa kaukalossa olympialaisissa. No nyt ehkä tästä hokemasta päästään, kun Kanada meni finaaliin asti.

Tosin kukaan ei viitsinyt tehdä sen verran taustatyötä, että 2002 finaalissa pelasivat USA ja Kanada, ja kaukalo oli ns. iso.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ilta-Lehdessä on naureskelu-uutinen liittyen Bäckströmin doping käryyn:
Tapaus Bäckström: Mikrot ja nanot herttaisesti sotkussa | Sotshi 2014 | Iltalehti.fi
Ilta-lehti kirjoitti:
Tapaus Bäckström: Mikrot ja nanot herttaisesti sotkussa
...
Ruotsalaiset saivat paperilla tiedon, että Bäckströmin näyte sisälsi 190 mikrogrammaa pseudoefedriiniä, mikä ylittää sallitun rajan 150 milligrammaa.

Kansainvälisessä jääkiekkoliitossa lääketieteellisistä asioista vastaava kanadalainen Mark Aubry puhui kuitenkin sunnuntain tiedotustilaisuudessa koko ajan 190 nanogrammasta. Se olisi vain 0,19 mikrogrammaa eli mitättömän vähän.
...

"Hahhah, siellä on menny mikrot ja nanot herttaisesti sekaisin", jonka jälkeen kerrotaan 150 milligramman, eli 150 000 mikrogramman olevan vähemmän, kuin 190 mikrogrammaa.

edit. Kyseessä STT:n uutinen, eli ilmeisesti naureskelu-uutisen virheet jo sitä perua (nämä ilmeisesti suoraa copy-paste materiaalia lehdille).
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tapani Salo - Aamulehti

ennen finaalia:
"Karlssonin arvosanaa laskee se että on pelannut jokereissa."

"Selänne pelasi viidet olympiakisat"

oikeasti kuusi kertaa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Iltasanomien "Yle: Sauli Niinistölle hoettiin v-sanaa Joensuun-vierailulla" -otsikko ja sitä mukaileva uutinen kuuluu joko tähän, tai maailman nerokkaimmat toimittajat vauhdissa -ketjuun. Spoilaan lukuelämyksen paljastamalla, että vittuilija oli Juuso-niminen papukaija.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK

Pakko heittää vielä näsäviisaita kommentteja ko. uutisen kohtiin liittyen:
1. Lehtipinot eivät ole naisten mieleen. Väittääkö Iltalehti (tai Banner Homes) ihan tosissaan että maailmassa ei ole yhtäkään sellaista naista jolla olisi jokin sellainen suosikkilehti josta voisi säästää vaikka kokonaisen vuosikerran?
2. Jokaikinen nainenko maailmassa on sellainen ettei tykkää jos miehellä on vanhoja harrastetavaroita tai leluja? Ja maailmassa ei ole tietenkään ainuttakaan naista joka keräilisi ko. esineitä?
3. T-paidat typerillä painatuksilla eivät saa naisilta ihailua osakseen. - Eivät varmaan juu. Mutta, kuinka moni olisi valmis muuttamaankaan yhteen noin pinnallisen naisen kanssa? Ja yhdelläkään naisella ei tietenkään ole tuollaisia vaatteita?
4. Naisillakin voi olla ja onkin omia CD- ja DVD-levyjä. Myös nainen voi katsella leffat mieluummin DVD:ltä kuin netin kautta. Myös nainen voi tykätä CD- tai jopa LP-levyistä ja kuunnella musiikkia ennemmin "old fashion way" kuin puhelimen kautta.
5. Miksi heittää vanha sohva pois jos se on yhä käyttökelpoinen? Miksei voi vain puhdistaa sitä jos on näkyviä tahroja? Naisen oma vika, jos ko. sohva tuo mieleen ällöttäviä asioita. Ja eiköhän jokaisella meistä ole oma menneisyytensä?
6. Kuinka moni seurasi Sotshin olympiakisoja? Aivan, myös nainen voi urheilla! Myös nainen voi voittaa urheilupalkintoja! Banner Homesille kysymys; Heittävätkö urheilijanaiset sitten voittamansa palkinnot pois koska heidän kotinsa eivät ole museoita? Jokaisella ihmisellä on oikeus pitää urheilussa voittamansa palkinnot.
7. Taulu voi olla miehen mieleen, mutta naisen mielestä hirveä. Aivan yhtä hyvin se voi olla naisen mieleen, mutta miehen mielestä hirveä. Tapaus kohtaista. Ja noissa tilanteissa pitääkin keskustella asiasta, eiköhän joku ratkaisu aina löydy.
8. Sama kuin kohta 5. Miksi heittää toimivaa tuolia pois?
9. Myös televisio ja radio tulee heittää pois, liian vanhanaikaista, eikö vain? Mitä sitä muuta muka tarvitsee kuin älypuhelimen ja tablettitietokoneen? Heitä myös pöytäkone menemään, se on vanha ja ruma ja vie paljon tilaa!
10. Mutta jos yhä yrittää päästä kuntoon tai vaihtotehtoisesti pitää hyvää kuntoa yllä, on kuntoilulaitteen pitäminen kodissa perusteltua. Jos sille ei ole käyttöä, sen voi myydä eteenpäin. Sen voi myös säästää siltä varalta että haluaa myöhemmin tulevaisuudessa käyttää sitä.

Ei minulle tullut "typeristä t-paidoista" eikä DVD-leffakokoelmasta mitään sanomista kun muutin naisen kanssa yhteen 2012. Eikö muistakaan tavaroista.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Iltalehden Ukrainan-kirjeenvaihtaja Tommi Parkkonen on twitter-viesteineen tämän ketjun kamaa pahimmillaan. Ohessa pari ala-arvoisinta rimanalitusta, karmeimmat boldattuina:

tommi parkkonen @tommiparkkonen
lisää venäjä- ja adidas-myönteisiä isoja miehiä ladoillaan belbekin pääportille vahtimaan toimittajia. #belbek #ukraina

tommi parkkonen @tommiparkkonen
venäjää tukevat lyhyttukkaiset miehet adidas-verkkaissaan minulle: lopeta valehtelu, kerro maailmalle totuus, tai... okei. #belbek #ukraina

tommi parkkonen @tommiparkkonen
alustava tieto belbekin aitojen takaa: tukikohta pysyy venäläisten hallussa. ristiriitaisen tiedon määrä on kuitenkin huisa joten.. #ukraina

tommi parkkonen @tommiparkkonen
EU:n kovin painostuskeino venäjää vastaan on "viisumivapausneuvottelujen jäädyttäminen"? kyllä nyt putin miettii. #kovakovaavastaan #ukraina

tommi parkkonen @tommiparkkonen
ukraina: venäjä tuonut krimille jo 16000 sotilasta. #pianrytisee #ukraina

tommi parkkonen @tommiparkkonen
catherine ashton on surullisinta, mitä euroopalle on pitkään aikaan tapahtunut. #eu #ukraina

tommi parkkonen @tommiparkkonen
no kas; sevastopolin keskustassa ajelee armeijan autoja, joissa on kyydissä armeijan sotilaita. eivät ole ukrainalaisia. #ukraina

tommi parkkonen @tommiparkkonen
ajattelin mennä varmuuden vuoksi venäjän sevastopolin laivaston portille klo 05. #ukraina

#kovakovaavastaan ja #pianrytisee. Sillä lailla. Vahvasti "toisessa maailmassa" eläviä on näköjään myös "toimittajien" joukossa.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Iltalehti taas todistaa tasonsa.

Anssi Koivuranta
ei viihdy Puijon mäessä Kuopiossa.
- Tämä on sellainen mäki, jota vihaan. En tykkää pätkän vertaa. En tunne mäessä mitään. Sen huomaa jo laskuasennosta, että se on ihan epätyypillinen, kun en tunne tuolla mitään. En tunne vauhtimäessä mitään ja lennossa ihmettelen, mihin pitäisi lähteä, Koivuranta tylytti.
Mies hyppäsi 121,5 ja 1230 metriä. Hän oli sijalla 14. Se oli torjuntavoitto.
 
Viimeksi muokattu:

Thoke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masokistien ja pessimistien suosikki=SaiPa
Hiitelä taas vauhdissa, aiheena St. Louis - Callahan -siirto: NHL: Martin St. Louis vaihtaa seuraa - NHL - Ilta-Sanomat

Koko uransa ajan Tampa Bayta edustanut kanadanranskalainen...

Hänen sopimuksensa on katkolla tämän kauden jälkeen eikä Rangers ole suostunut Rangersin tekemään jatkosopimustarjoukseen.

Noh, kiireisellä siirtotakarajalla menee helposti näppäimet sekaisin, ihan inhimillistä.
 

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
Tää internetti on kyllä vaarallinen paikka. Luin kaikessa rauhassa puhelimellani jotain Jatkoajan änäriketjua nukkumaan käydessäni ja erehdyin klikkaamaan sen kummemmin ajattelematta itseni jollekin helvetin pelottavalle sivulle. Sivusto on ihan pimeä ja sen osoite on iltalehti.fi.

Sivun laidassa on suurimmasta osasta epämääräisiä tekstinpätkiä päätellen ilmeisesti otsikoita johonkin päivän luetuimpiin "uutisiin". Tapani mukaan en niitä painele, kun jos olen oikein käsittänyt tuommoista otsikkoa painamalla sitä jotenkin saattaa itse edesauttaa vastaaviin samanlaisiin tai henkisiin otsikoihin ja "uutisiin" törmäämistä. Saavat jotain mainosrahaa klikkausten mukaan tjsp. kuulemma. Tosin myöskään yksikään edes osittain ymmärtämäni otsikko ei kiinnostanut minua lainkaan.

Yksi otsikko vei kuitenkin yöuneni. Se kuuluu sanasta sanaan näin:
"Pippan peppu varasti huomion laskettelurinteessä - tiirailijana oma kulta"

-Mitä vittua tuo tarkoittaa? Ihan käsittämätön tekstinpätkä. Siinä on tuttuja sanoja paljon laitettu peräkkäin yhtä lukuunottamatta. Ton pepunkin mä siis tiiän hyvin, mutta mikä vittu on pippa? Mikä jännittävä "uutinen" mahtaakaan olla tällaisen otsikon takana. En tiedä, en uskalla sitä klikata, enkä uskalla enää nukkuakaan. Jos tuon vielä lukee ääneen itselleen.

"Pippan peppu varasti huomion laskettelurinteessä - tiirailijana oma kulta"

Toi voisi olla jokin runo tai salakoodi. Helvetti. Kun huomenna istutaan toimistolla kahvipöydässä, ja aletaan normaalisti joka aamuisesti puhumaan uutisaiheista, niin mäpä kajautan ton ilmoille noin viisi tuntia liian vähän nukkuneen punertavilla silmillä ja karhealla äänellä. Pääsenpähän loistamaan. Näkevät kaikki siellä, että tämmöinen reilu kolmikybänen nuorisokin on maailman menossa mukana ja tarkasti seuraa tärkeimpiä uutisia maailmalta. Näen jo sen keskustelun etenemisen mielessäni:

Työkaverini Kerttu (nimet muutettu) aloittaa Hesari edessään joka päiväisen jeesustelunsa jostain vakavasta aiheesta kahvipöydässä, kuten: " on kyllä toi Ukrainan tilanne huolestuttava, ovat näköjään....jne.jne."

Hetken jutustelun jälkeen tulee pieni hiljaisuus kunnes Simo näyttää Maaseudun tulevaisuuden otsikon ja kertoo, että täällä on näköjään taas haastateltu sitäjasitä (entinen kollega) siihenjasiihen (työmme aihepiirejä) liittyen. "Kappas" toteaa Pekka ja hörppää kahvia. Kerttu vielä kysyy tarkentavasti, että: "niin oliko toi tän päivän lehti siis, ja millä sivulla se on, täytyypä lukea myöhemmin tarkkaan".

Pieni hiljaisuus taas ja sitten tulee minun tähtihetki. Selaan puhelintani kahvipöydässä, koska pöydälle jäänyt Maaseudun tulevaisuuden viime viikonlopun Kantri -liite ei nappaa ja päivän Metro on jo luettu. Avaan suuni ja kajautan ilmoille seuraavan keskustelun aiheen: "Ootteko jo kuullet tästä, että pippan peppu varasti huomion laskettelurinteessä - tiirailijana oma kulta..."
 
Viimeksi muokattu:

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Nyt irtosi pieni spontaani naurunpyrskähdys Iltalehden uutiselle: "Messi oksensi kentälle - katso video".

Pitäisikö lähettää lukijan kuva kun olen itse seuraavan kerran oksennustaudissa?
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Iltalehti taas todistaa tasonsa.

Mies hyppäsi 121,5 ja 1230 metriä. Hän oli sijalla 14. Se oli torjuntavoitto.


Kyllä Ylekin osaa:

Rask on torjunut olympiapronssin jälkeen Bostonille kolmesta ottelusta kaksi voittoa. SaPKo-kasvatti on NHL:n torjuntaprosenttitilastossa viidentenä (98,2) ja päästettyjen maalien keskiarvo -pörssissä kahdeksantena (2,13).

Aika jäätävästä torjuntaprosentista huolimatta vasta viidentenä. On se vaan oikeasti kova sarja.

Iltapaskan lööppiin repeilin tällä viikolla joku päivä kaupassa. Harmi, ettei tullut otettua kuvaa. Se meni jotenkin näin:

Laihdutus laukaisi Raakelin vaihdevuodet
RAAKEL JÄRKYTTYI

V***u mitä paskaa.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Kyllä Ylekin osaa:

Rask on torjunut olympiapronssin jälkeen Bostonille kolmesta ottelusta kaksi voittoa. SaPKo-kasvatti on NHL:n torjuntaprosenttitilastossa viidentenä (98,2) ja päästettyjen maalien keskiarvo -pörssissä kahdeksantena (2,13).

Aika jäätävästä torjuntaprosentista huolimatta vasta viidentenä. On se vaan oikeasti kova sarja.

Raskin torjuntaprosentti on 92,8, joten tuossa on luultavastikin toimittajalle sattunut ns. kirjoitusvirhe ja numerot ovat hypänneet väärinpäin. Kirjoitusvirhe ei mielestäni tee toimittajasta paskaa toimittajaa. Toki nuo pitäisi huomata, mutta älytöntä väittää toimittajaa kirjoitusvirheen takia paskaksi.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Raskin torjuntaprosentti on 92,8, joten tuossa on luultavastikin toimittajalle sattunut ns. kirjoitusvirhe ja numerot ovat hypänneet väärinpäin. Kirjoitusvirhe ei mielestäni tee toimittajasta paskaa toimittajaa. Toki nuo pitäisi huomata, mutta älytöntä väittää toimittajaa kirjoitusvirheen takia paskaksi.

Juurikin näin. Kirjoitusvirheet ovat täysin eri asia kuin aito tietämättömyys, osaamattomuus tai tahallinen tyhmän esittäminen. Ja minusta nuo kolme viimeistä ovat sellaisia, joilla huono toimittaja määritellään. Virheetkin ovat toki hauskoja, ja niitäkin on kiva lukea, mutta ne voisi ehkä survoa täältä palstalta löytyvään omaan ketjuunsa, joka on valitettavasti vajonnut aika alas... Kyseessä on siis "Hupaisia virheitä mediassa".
 

Prookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Huhheijaa, Olli! Suomalaissensaatio iski TUPLAMAALIN

Näin otsikoi Iltalehti. Mikä hemmetti on tuplamaali? Varmaan aika hieno täytynyt olla..

Onko hattutemppu triplamaali?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös