Huonot toimittajat vauhdissa

  • 1 159 583
  • 4 668
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
"Vuosisadan myrsky - katso kuvat !" Vittuilua myrskyuutisoinneille vai puhdasveristä klikkihuorausta?

20 kuvaa näyttävät syysmyrskyn hurjat jäljet Helsingissä! — Nyt | HS

Minusta loistavaa vittuilua. Kyllähän se itselläkin aamulla kävi mielessä kun nousin, että tässäkö tämä nyt oli. Ikkunasta kurkaten Turussa oli tyyntä ja maa kostea. Ei tuulen viemiä esineitä jne. Minä naurahdin ihan aidosti tuolle jutulle ja erittäinkin pirteä uutinen. Toki tekihän myrksy vahvasti hallaa ihan Tanskassakin, joten ilmeisen voimakkaasti on matkalla laantunut.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Olen toistuvasti ilmaissut tässä ketjussa huoleni nykytoimittajien äärimmäisen heikosta äidinkielen osaamisen tasosta sekä toimituksellisten sisältöjen tason äkillisestä ja dramaattisesta heikkenemisestä läpi mediakentän, mikä näkyy yksinkertaisimmillaan jo otsikkotasolla.

Tamperelainen Aamulehti on jo vuosikaudet näyttäytynyt molempien kategorioiden edelläkävijänä suurimpien sanomalehtien joukossa, mutta valtakunnan nimellinen ykköspäivälehti, Helsingin Sanomat, vaikuttaa aloittaneen viime vuosina varsin kiihkeän ja todella surullisen kirin - ilmeisesti vanhemman ja pätevän toimittajajoukon jäädessä eläkkeelle.

Liitteenä jälleen muutama osoitus rankasta otsikkotason perseilystä tältä päivältä. Kyseisten "kömmähdysten" ei pitäisi yksinkertaisesti olla missään olosuhteissa mahdollisia, kun julkaisukanavina toimivat uskottavina esiintyvät ja laajoja lukijajoukkoja tavoittavat tiedotusvälineet. Nykyään moiset suoritukset vaikuttavat kuitenkin olevan enenevässä määrin mahdollisia, elleivät jopa journalistinen pääsääntö. Mainittakoon tässä yhteydessä esimerkinomaisesti lisäksi, että YLEn teksti-tv:n etusivulla oli lauantai-iltana otsikko "Muistatko siirtää kelloa?", joka ohjasi talviaikaan siirtymistä koskevaan uutiseen. Vielä pari vuotta sitten kyseinen otsikko olisi ollut muodossa "Suomi siirtyy ensi yönä talviaikaan (tai oikeammin normaaliaikaan)". Surullista.
 

Liitteet

  • hs_al.JPG
    hs_al.JPG
    39,9 KB · kertaa luettu: 513

scholl

Jäsen
TV-uutiset pari iltaa sitten. Nokia: kerrottiin tulos, muttei sitä, kuinka monta puhelinta on myyty. Apple: kerrottiin kuinka monta puhelinta ja tablettia on myyty, muttei tulosta. Montako sekuntia olisi muka mennyt lisää, että nuo puuttuvat tiedot olisi kerrottu?
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Useampi lehti otsikoi tänään, että koripalloilija Murphy teki eilen suomalaista koripallohistoriaa. No, mitähän tuo historia mahtoi olla kun tietojeni mukaan ei päässyt kentälle? Toinen suomalainen joka on merkattu NBA-ottelun pelaavaan miehistöön! Tekeeköhän Koponen sitten myös historiaa, jos sattuu joskus NBA:han päätymään? Kolmas suomalainen, joka merkattu kokoonpanoon.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Useampi lehti otsikoi tänään, että koripalloilija Murphy teki eilen suomalaista koripallohistoriaa. No, mitähän tuo historia mahtoi olla kun tietojeni mukaan ei päässyt kentälle? Toinen suomalainen joka on merkattu NBA-ottelun pelaavaan miehistöön! Tekeeköhän Koponen sitten myös historiaa, jos sattuu joskus NBA:han päätymään? Kolmas suomalainen, joka merkattu kokoonpanoon.

Ei tainnut olla edes penkillä tai ainakaan en nähnyt kertaakaan vaikka puolet ottelusta näinkin. Tilastosivukin on blanco, missä luulisi jotain olevan jos olisi pöytäkirjaan merkitty.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Koskettava otsikko Iltasanomien sivuilla:

"8-vuotiaan pojan isä kuoli rattijuoppokaverinsa vuoksi"

Uutisesta itsessään sitten puolestaa selviää, että ko. fatsi oli antanut oman autonsa kortittoman ja 2,7 promillen jurrissa olleen kaverinsa käyttöön, joka sitten johti onnettomuuteen. Rattijuoppoja ei ole tarkoitus puolustaa, mutta ehkä hippasen oli omaa syytäkin mukana ja vaikea nähdä, että kyytiin oltaisiin ukko pakotettu...
 

scholl

Jäsen
Mitä helvetin järkeä tuollaisessa vertailussa on?

no siis koko se tuloraportointi on pääasiassa aivan naurettavaa. Joku top 50 lista on ihan ok, jos kerrottaisiin vain, että henkilö x myi firman y ja tienasi z miljoonaa: se rohkaisee ihmisiä. Sen sijaan tämä meininki, jossa otetaan yksittäisiä urheilijoita, taiteilijoita tai muita julkisuuden henkilöitä ja verrataan heidän palkkojaan tuolla tavalla on aivan naurettavaa sosiaalipornoa.

Tosin voihan joku ajatella, että Villellä on varaa palkata kolme "arabia" hakkaamaan Semir, kun kerran tienasi nelinkertaisesti. Eli SBA kävi väärän miehen kimppuun. Jos olisi käynyt pienituloisemman kimppuun niin oma tulevaisuus olisi turvatumpi, kun sillä toisella ei olisi varaa usuttaa ketään kimppuun.

edit. laitan toisen vertailun. Saksassa on 135 miljardööriä (edit2. tarkastettu lukumäärä) ja kun väkiluku on 16 kertainen Suomeen niin Suomessa pitäisi näin ollen olla yli 8 miljardööriä. Kun niitä on kuitenkin vain 1, tarkoittaa se sitä, että saksalaiset ovat yli 8 kertaa niin hyviä tyyppejä kuin suomalaiset. Miettikääpä sitä
 

Prookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
"Onko Seppo Taalasmaa Suomen parhaiten palkattu talonmies - ainakin salkkareiden palkkaluuta"
"Mielensäpahoittajasta tuli mielensärahoittaja: Kyrö kolminkertaisti tulonsa"
"Teuvon euro on Nikon 25 senttiä"

Kiva kun nämä verotiedot on nyt julkistettu. Pääsee lukemaan IS:n toimittajien keksimiä hassunhauskoja otsikoita.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Iltalehti:

"Ennen läpimurtoaan nykyinen Idols-tuomari ja laulaja Sini Saboge tienasi vain 6883 euroa vuodessa."

Etenkin iltapäivälehdissä on paljon lukihäröisiä töissä. Jos sanassa - etenkin nimessä - on enemmän kuin kolme tavua, se menee hämmästyttävän usein väärin. Alkaa kai olla jo liian vaikeaa.

Onhan toimittajilla myös kiire, mutta etenkin lehtien verkkosivuilla on ihan juosten kustua tekstiä, jota ei edes jakseta tai älytä korjata myöhemmin. Jatkuvat kirjoitusvirheet eivät tee välineen uskottavuudelle hyvää. Tosin iltapäivälehdillä ei sellaista olekaan.

IL:n alkuperäinen uutinen Sini Sabogesta
 
Suosikkijoukkue
scholl
Urheilulehden Jukka Röngän mukaan Arsenalin stadion maksoi vaatimattomat 500 000 miljoonaa euroa. Siinä on Suomen bkt pientä kun rättipäät rakentelee stadikoita.
 

Berrie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Ilves
Ei kyllä kunnolla ylitä uutiskynnystä, mutta olipahan taas Sarlinin Chrisu vauhdissa eilisen myöhäisillan Champparikoosteessa. Ei ole toki voi odottaakaan hirmusuorituksia kyseiseltä kaverilta, mutta jotenkin tuntuu että oli poikkeuksellisen yössä.

Tuossa linkki settiin: Jalkapallon Mestarien liiga: Jalkapallon mestarien liiga | Tv | Areena | yle.fi

Joitain poimintoja... Nimet meni aika hyvällä prosentilla puihin, otteluista puhuttiin toisina osaotteluina. Buffonille ei paljoa tilaa jäänyt maalilla Vidan (ei siis Vidalin) rankkarissa. Cityn pelissä Nasri syötti Aguerolle ja Sarlinin mukaan hän oli Zabaleta. Z oli toki ensimmäinen halaamassa. Ja CSKAn ensimmäinen maali tuli kuulemma toisen puoliajan loppuhetkillä.

Oli kyllä Chrisulta semmoista tykitystä alusta loppuun, että oksat pois. Mitähän ne Ylellä miettii kun pistävät herran selostamaan koostetta? Varmaan tietävät mitä tuleman pitää ja hihittävät salaa selän takana.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Jennan surmaajan apurin Facebook-viestill yhteys Eminemiin - Kotimaan uutiset - Ilta-Sanomat

Foliohatut esiin ja joditabletit naamaan! Nythän tuo koko Facebook päivityksen "salaviesti" paljastui. Lähes itku tulee vitutuksesta, kun tällaisia lukee.

Linkki siis Iltalehden mullistavaan salaliittopohdintaan.
Ehdottaisin, että avainkohdat kopioitaisiin tänne lähdelinkin lisäksi, sillä ainakaan mua ei kiinnosta kasvattaa paska-aviisien klikkimääriä.
 

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ehdottaisin, että avainkohdat kopioitaisiin tänne lähdelinkin lisäksi, sillä ainakaan mua ei kiinnosta kasvattaa paska-aviisien klikkimääriä.

+1.

Väistelen noita Ilta-linkkejä nykyään ihan tietoisesti, ja olen jopa lakannut käymästä Kauppalehden ja Urheilusanomien sivuilla jotta en näkisi IL:n ja IS:n "uutissyötteitä". Siis pelkät linkit jo vituttavat.

"Kiinalaisteini synnytti isänsä lapsen moottoritiellä, katso kännykkävideo!"

"Kiinalaisteinin kohtalo kuohuttaa kotiäitejä Facebookissa, katso parhaat kommentit!"

"Päivi Räsänen: Olen surullinen kiinalaisten, teinien, isien, lasten ja moottoriteiden puolesta"

"Nyt puhuvat teiniäidit! Katso parhaat kommentit osoittesta vauva.fi"

"Tauski tykittää: Kiina on paska maa"
 

scholl

Jäsen
onko toimittajilla joku arkisto, jonne laittavat toisten lehtien juorujutut ja vetävät ne sitten muutaman kuukauden päästä uudelleen esiin omina keksintöinään?
Tässä hyvä esimerkki Iltalehdestä Toi Barkovin ajaminen ja sama twitter-viesti oli jossain muissa lehdissä esillä syyskuussa ja nyt se vedetään Iltalehden toimesta ns. uutena juttuna taas esille.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Lääketeollisuus houkuttelee tutkijoita tautitehtailuun

Mennee tämän otsikon alle. Hieman haiskahtaa klikkihuoraamiselta tuo otsikointi, tuostahan saa sellaisen kuvan kuin Evil Corporationit tehtailisivat laboratorio-olosuhteissa tauteja ihmiskunnan tuhoksi. Otsikon takaa paljastuukin sitten jotain muuta...

Itse artikkelista, kylläpä vituttaa, että sydän- ja verisuonitaudit on "tuotteistettu" ja niihin on keksitty lääkitys.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
13.11.2013 - Stara: Sairas ilmiö leviää teinien keskuudessa
"Teini-ikäiset pitävät Knockout-ilmiöt hauskana leikkinä, jossa ”lapset lyövät aikuisia”.
- - -
Uhreina on ollut miesten ja naisten lisäksi myös esimerkiksi lapsensa kanssa ulkoillut perheenäiti.
"

Öh... onko siis kyseessä joku kolmas sukupuoli?

Oletko...
A) [ ] mies
B) [ ] nainen
C) [ ] perheenäiti?

Miksi jättää vain tuohon? Yhtä tarpeellista kuin tuon "perheenäidin" maininta tuossa yhteydessä, olisi mainita myös muidenkin uhrien ammatit.

"Uhreina on ollut miesten ja naisten lisäksi myös esimerkiksi lapsensa kanssa ulkoillut perheenäiti, vapaapäiväänsä viettänyt rekkakuski, nahkaiseen minihameeseen pukeutunut osa-aika-transvestiitti sekä Jatkoajan keskustelupalstan sivuilta tutun pisnisporukan jäsen."
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Jari Porttila on Maikkarin puolelta tämän ketjun vakiokasvoja, mutta kyllähän paskuudessa toimittajana Timo Kunnari vetelee ihan omassa sarjassaan. Tälle "älyn jättiläiselle", urheilumedian ylimielisimmälle toimittajalle pitäisi avata ihan oma ketju. Illan Tulosr... MTV Sport News Urheilu-uutisvartissa Kunnari kertoi kuinka Tampa Bay Lightning johtaa itäistä konferenssia, siitäkin huolimatta vaikka kaksi avainpelaajaa Salo ja Stamkos ovat loukkaantumisten takia sivussa. Totta, onhan ne ollut nyt loukkaantumisensa jälkeen peräti yhden ottelun sivussa. Tämä on vain pisara valtameressä. Ei pelkästään Kunnarin asiavirheet, mutta se ääni kaiken lisäksi, voi helvetti.
 

scholl

Jäsen
mä oon luullut kokaiinia pölyksi. Ihmettelin kerran jatkoilla, että sellaisen senkin päällä on jotain pölyä. Pyyhin sitä siitä pois ja vähän ajan päästä joku alkoi mussuttamaan, että viivat on sotkettu. En voinut silloin kuvitellakaan, että se jotain kokaiinia voisi olla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös