Huonot toimittajat vauhdissa

  • 1 159 497
  • 4 668
Olen jo aikoja sitten tehnyt päätöksen, että esim. Ampparit.comissa en avaa yhtään ainoata uutista, joiden otsikot ovat muotoa: "Tämä - - - Katso!". Jos joku toinen media ei kerro jo otsikossaan mikä tuo "tämä" on kyseisessä tapauksessa, tulen jäämään ainaisesti uutispimentoon. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä kyseinen "tämä-uutinen" ei oikeasti kiinnosta minua riittävästi, että avaisin kyseisen paska-uutisen - eihän se kiinnosta muitakaan medioita.

Tänään oli sitten todella helppo valinta tämän saatanan klikkihuorauksen kanssa.
Seuraavat otsikot olivat lähes allekkain Ampparin uutislistauksessa:

IS: "SaiPa menettää ykkösmaalivahtinsa KHL:ään"
IL: "SaiPa-vahti KHL:ään - tässä nimekäs korvaaja!"
MTV3: "SaiPa-vahti myytiin KHL:ään - tilalle suomalainen ex-NHL-vahti"
YLE: "Nieminen odotetusti Kazaniin - SaiPa pestasi Toivosen"

Voitte vain arvailla minkä uutisen valitsin sammuttaakseni tiedonjanoni.
Olisin kuitenkin voinut avata myös Iltasanomien uutisen aiheesta kahdestakin (tai itse asiassa kolmesta) syystä.

1) seuraan sen verran jääkiekkoa, että tiesin jo etukäteen SaiPa:n ykkösmaalivahdin
2) seuraan sen verran enemmän jääkiekkoa, että tiesin jo etukäteen SaiPa:n/Niemisen yhteyksistä Venäjälle/Kazaniin
3) otsikossa ei käytetty mitään "tämä seura hankki Niemisen" tai "tämä tähtipelaaja korvaajaksi"

Pienet ovat murheet, joo, mutta johonkin se saatanan raja on vedettävä!

Ja tähän koko aiheeseen liittyy myös hieno Eero Tuomisen kirjoitus Ilta-Sanomissa. http://postimage.org/image/wcuh183fx/

SaiPan faniporukka Willimiehet reagoivat myös Tuomisen kirjoitukseen. http://www.willimiehet.net/tekstit/havettaako-eero-tuominen
 

scholl

Jäsen
En ole hyönteisasiantuntija niin en tiedä, mikä toi teidän ampparit on, mutta täytyy mainita, että Ilta-Sanomien otsikko "Hakataanko miesmalli yleisön edessä" oli tänään aika ankea. "Itsepetos loppuu - tällä viikolla katkeavat suomalaisten selkärangat" ei ollut paljon parempi. Olisivat jopa kelvanneet sinne latteimmat otsikot ketjuun, huonoa toimittajan työskentelyä.
 

SteelGate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Ilves, Bruins, HC Davos, Tunturi-Kiekko
-Mitä seuraavaksi?

Iltalehdessähän oli eilen otsikko "Granlund vartin jäällä". Meinaako ne joka helvetin pelin jälkeen vääntää jonkun otsikon Granlundin tekemisistä? "Granlund taklasi päätä pidempää", "Granlund kyykytti Stanley Cup -voittajaa", "Granlund taklattiin vastustajan vaihtoaitioon - katso hassu kuva!" jne. Siinä niille muutama otsikko valmiiksi, ei maksa mitään.
 
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Vituttaa jo Miken itsensä puolesta tuo paskamedian hänen nimellä huoraaminen.

En alkanut seuraamaan jääkiekkoa kuin vasta vuonna 1997, joten muistikuvani tätä edeltäneeltä ajalta ovat äärimmäisen heikot. Kun Selänne teki ihmetekoja rookiena NHL:ssa, uutisoitiinko hänen tekemisistään samalla tavoin kuin Granlundin tekemisistä?
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
En alkanut seuraamaan jääkiekkoa kuin vasta vuonna 1997, joten muistikuvani tätä edeltäneeltä ajalta ovat äärimmäisen heikot. Kun Selänne teki ihmetekoja rookiena NHL:ssa, uutisoitiinko hänen tekemisistään samalla tavoin kuin Granlundin tekemisistä?

Kyllä, sen jälkeen kun 70 maalin raja meni rikki rookie-kaudella.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä, sen jälkeen kun 70 maalin raja meni rikki rookie-kaudella.
Joo, oli parikymmentä vuotta sitten hieman erilainen myllytys käynnissä.

Pitääkin aiheeseen liittyen kertoa, asuttiin Tanskassa tuolloin kun Teemu tulokaskauttaan pelasi ja minä seurasin NHL-tuloksia aina koulun jälkeen ruotsalaisten tv-kanavien teksti-tv:ltä ja iltaisin odotin kieli pitkällä niitä mahdollisia harvoja NHL-kuvapätkiä ruotsalaisista urheilu-uutisista. Oli muuten jo siihen aikaan parempi tekstitv-seuranta ruotsalaisilla kuin tämä YLE:n perinteinen s. 235-formaatti, eli siellä oli joka matsista ns. box scoret jossa oli erikseen mainittu jokainen maali muodossa maalin aika, maalintekijä, suluissa molemmat syöttäjät, lopussa yleisömäärä ja veskarin torjunnat. Noita pläräilin silloin n. 10-vuotiaana ja kirjoittelin niitä vielä jonnekin vihkoihin ylös jotain varten.

Kyllä sielläkin Teemu oli urheiluotsikoissa esillä aika pirun paljon tuon kauden puolen välin jälkeen, mutta kuten fiftyeight sanoi, esillä oltiin sen vuoksi että kaveri oli laittanut aivan uskomattomia lukemia taululle ja mykistänyt koko kiekkomaailman, ei sen takia että joku vaan halusi repiä hanuristaan otsikoita klikkien toivossa kuten nykyään. Muutenkin tuo otsikoilla revittely oli vähän erilaista ilman nettiä.

Foppa Forsbergistä sen sijaan, tuon ajan parikymppisestä sensaatiojunnusta riitti ihan saatanasti juttua joka päivälle, varsinkin tuon 1994 tekemänsä olympiarankkarin jälkeen. Foppa oli länsinaapurissa aikansa Mikke.

Oi niitä aikoja. Ei nettiä, oli vaan ne kiihkeästi odotetut suomalaiset ja rapakontakaiset NHL-vuosikirjat jota Suomesta kesä- tai talvilomalla ostettiin, matseja tuli sentään kerran tai pari kuukaudessa Tanskan Kanal 2:lta lauantai-iltaisin varmaan edellisyön kierroksen jälkilähetyksenä, ja sitä varten hiljentyi meidän veljespari tv:n ääreen. Mm. pari Jetsin matsia onneksi tuli, toisessa Teemu hakkasi pari maalia ja toisessa meinasi alkaa tappelemaan.

Mutta se siitä, huonot toimittajat hirteen!
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nähtävästi ko. lafkassa on töissä enemmän kuin yksi marjahintikka.
Marjaa et hauku!

Muuten kyllä kyseinen radiokanava on mennyt roimasti alaspäin. Matti ja Ile, Mäkkäri ja YleX jatkojen porukka oikeastaan ainoat sellaiset viihdyttävät, sitten muutama sellainen ok-juontaja. Niin ja meinasi täysin unohtua Matti Airaksinen, loistosettiä.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Helsingin Sanomat: Jalonen otti vastuun kannabiskärystä.

Siis mitä? Jalonen on ollut vastuussa siitä, että jotkut käyttivät kannabista? Vai Jalonen on ollut vastuussa siitä, että käyttäjät jäivät kiinni? Ei HS, ei...

Ja ettehän te tietenkään niin väitä itse artikkelissa. Mutta tietenkin pitää arvostetunkin sanomalehden alentua klikkaushuorausharhaanjohtamis-otsikointiin...

Uutinen alla:

Jalonen otti vastuun kannabiskäryistä - Doping - Urheilu - Helsingin Sanomat
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jälleen laadukasta otsikointia:

Moukaroinnista paha vamma - nyt kommentoi suomalaisvalmentaja

– En ole vielä nähnyt videota. En oikein voi sanoa mitä siinä tapahtui. Lisäksi, en yleensä kommentoi pelaajieni ulosajoja, Jalonen sanoi Sport-Ekspressin mukaan.

e. Itseasiassa ennen tuota lainausta jutussa vielä todetaan: "Jalonen ei suostunut kommentoimaan eilistä tilannetta ottelun jälkeen."
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Serena Williams murskasi tennismailansa pelin jälkeen -otsikko oli Iltasanomissa vielä aamupäivällä Serena Willams silppusi mailansa paljan käsin.

Minä olen aina luullut, että tennispelaajilla on oksasilppuri siinä taukopenkin vieressä, ettei tarvitse paljain käsin mailaa silputa.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
"Tappara voittaa 3-0 ja näin pisteet jäävät Tampereelle." - Ilves-Tappara -pelin selostaja Yle Puheella 24.1.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä onko huono toimittaja, mutta perinteisen naurettava paskalööppi joka tapauksessa. Ns. kestolööppi kaiken lisäksi, samaa kastia kun joka kesän kaloritesti siidereistä ja kesän jälkeiset laihdutusvinkit makkaramahoille.

Kaupassa osui tänään jompi kumpi iltapäivälehti lööppeineen silmiin, siinä kun mainostettiin isolla: KOKO KEVÄÄN SÄÄ.

No just, tammikuussa koko kevään sää, taattua sataprosenttista kamaa ja anna mä arvaan, varmaan joku vitun Jakki-tursas on piripäissään tuonkin ennustanut.
 
Viimeksi muokattu:

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Anna mä arvaan. Selostaja oli Sari Sirkkiä-Jarva-niminen täti.

Sirkiä-Jarva ei onneksi ollut, Ikäheimon Olli ja Essi vuorossa. Sirkiä-Jarva päässyt television puolelle kyselemään höperoitä.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Ilta-Sanomat pisti tänään melko sairaan alaotsikon:

Lapuan Tampparin Shellillä sattui lauantain vastaisena yönä ammuskelutapahtuma.
 

Wolves

Jäsen
Joko Martin Brodeur ja Johan Hedberg ovat saaneet ensimmäisen lapsensa reilut 30 vuotta sitten, tai toimittaja pelaa varman päälle New Jerseyn maalivahdin suhteen. Jompi kumpi nimistä on oikein.
 

Liitteet

  • Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    62,4 KB · kertaa luettu: 908
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös