Huonot toimittajat vauhdissa

  • 1 159 633
  • 4 668

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Käsittääkseni lähes aina, kun puhutaan voittoprosentista, tarkoitetaan oikeasti pisteprosenttia.

3*3+1 = 10 pistettä 10*3=30 mahdollisesta. Tasapelillä pisteprosentti olisi 30% ja nuo muutkaan luvut eivät täsmäisi. Lisäksi epäilen vahvasti Iltalehden toimituksen kykyä saada aikaan lukuja, jotka 1. kertovat oikeasti jotain JA 2. eivät ole muualta kopioituja.

EDIT: Voi olla, että kirjoitankin ihan puuta heinää. Kenties sitten tasapeli onkin määritelty puolikkaaksi voitoksi "voittoprosentin" laskemisessa, vaikka tasapelin arvo olisikin jotain muuta, kuten jalkapallossa.

Tuolta vaikuttaa, varsinkin kun suhteuttaa vuoden 2010 karsintojen pisteisiin. Mielenkiintoista, miten 5 ottelun voittamisella kymmenestä saadaan 65% voittoprosentiksi. Noh, antaa poikien tulkita asioita omalla tavallaan. Jospa historiasta löytyisi 10 tasurin karsintasarja joltakin joukkueelta, voittoprosentti olisi tällä Iltalehden laskutavalla 50% vaikka joukkueella ei olisi yhtään varsinaista voittoa ja pisteistäkin olisi saatu vain 33% kasaan.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP

scholl

Jäsen
MTV3.fi: Nämä tavarat mukaan matkalle jo kotoa - säästä satoja euroja

Aivan uskomatonta roskaa, eikä sitä kirjoitusta ollut tehnyt kukaan Maikkarin toimittajista, vaan se oli kopioitu jostain toisesta lehdestä ilmeisesti suoraan. Uskomatonta.

Itse olen matkustanut varmaan satoja kertoja, enkä ole ikinä kokenut noita tuotteita tarpeellisiksi. Mietitäänpä vähän muutamia noista kohdista:

Vanhat pyyhkeet sopivat hyvin esimerkiksi lentomatkustamiseen lentokoneen istuimen suojaksi, istuintyynyiksi (taita pyyhe pari kertaa), tai matkalaukun pehmusteiksi.

Siis oikeasti mitä ihmettä? Pää hajoaa.

Vanhoja tyynyliinoja voi käyttää matkan aikana likapyykkikasseina. Kassit voivat maksaa kaupassa jopa yli kymmenen euroa, mutta vanha tyynyliina on ilmainen. Liinan pään voit sulkea esimerkiksi kuminauhalla.

Mikä ihmeen likapussikassi maksaa 10 euroa? Itse otan aina sen pesulapussin hotellihuoneesta ja laitan likapyykin siihen. Jos jossain hotellihuoneessa ei ole pesulapussia niin käytän jotain normimuovikassia, minkä olen saanut ostaessani matkalla jotain. On se sitten supermarketin tai vaatekaupan kassi niin ihan samantekevää. Ei tulisi mieleenkään ostaa mitään 10 euron likapyykkikassia.

Jos vaihdat vanhan lompakon uuteen joka vuosi, voit käyttää vanhaa lompakkoasi houkuttimena matkoilla.

Kuka vaihtaa lompakon kerran vuodessa? Mulla on ollut varmaan 20 vuotta sama lompakko. Hyviä lompakoita on hankala löytää ja se vaiva, että siirtää kaikki kortit jne. siitä vanhasta lompakosta uuteen on niin suuri, joten kuka oikeasti ostaa lompakon kerran vuodessa.

Jogurttipurkille on keksitty innovatiivinen käyttötarkoitus. Sitä voi nimittäin käyttää solmion tai huivien rullana.
Puolen tusinan kananmunan kenno muuntuu hämmästyttävän helposti matkakorulaatikoksi.

EI EI EI. Tuollaisen toimittajan pitäisi saada jo joku tuomio typeryydestään. Minkä takia ihmiset joutuvat altistumaan tuollaisille teksteille?
 

August

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Piti tulla laittamaan sama. Ihan absurdin älyvapaa juttu lukemattomilla eri tasoilla, voi hyvä isä sentään.

Naurettavaa uutisointia, ja vielä urheiluosiossa kyseinen "uutispommi". Tästäkin turhasta jutusta saatiin sitten kaksi uutista aikaan. Ensin kirjoitetaan älyvapaa juttu ja seuraavana päivän pahoitellaan uutista. Voi voi kun uutisrintamalla on hiljaista näköjään.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

Ei jumalauta miten hauska juttu! Ton on varmaan kirjottanut joku ääliö joka ei oo eläissään matkustanut minnekään eikä lukenut koskaan mitään muuta ku Niksi-Pirkkaa. Matkalaukku pitäis tunkea täyteen jotain vitun munakennoja ja jugurttipurkkeja ja vanhoja pyyhkeitä ja tyynyliinoja.. Hahhah!

Schollin listaamien lisäksi tuota ilmaisten näytteiden mukana raijausta en ihan käsitä, ainakaan shampoiden, hoitoaineiden tai saippuoiden osalta. Niitähän nyt on aina iso rivi odottamassa hotellihuoneessa muutenkin, ellei nyt sitten oo jonnekin keskitysleiriin majoittumassa.

Ja mun pokka ei riittäisi noukkia matkatavarahihnalta matkalaukkua jonka ympäri on solmittu jotain vitun sukkahousuja. Sinne jäis.
 

scholl

Jäsen
Schollin listaamien lisäksi tuota ilmaisten näytteiden mukana raijausta en ihan käsitä, ainakaan shampoiden, hoitoaineiden tai saippuoiden osalta. Niitähän nyt on aina iso rivi odottamassa hotellihuoneessa muutenkin, ellei nyt sitten oo jonnekin keskitysleiriin majoittumassa.

Niin toi jäi huomaamatta. Kuka ostaa lentokentältä jotain 5 euron pieniä putiloita, en ole edes huomannut koskaan sellaisia myynnissä. Tietyissä hotelliketjuilla suihkusaippua on kylpyhuoneissa seinässä ja sitten on tosiaan niitä pieniä puteleita hyvin monissa hotelleissa eli jos tietää etukäteen, minne majoittuu niin ei tarvitse ottaa mukaan, jos ei tahdo. Toisaalta monet matkat ovat sellaisia, että mukana on niin paljon tavaroita muutenkin (esim. lenkkikamat), että matkalaukku menee ruumaan, joten se on silloin aivan sama, minkäkokoiset shampoot on mukana. Saa ottaa juuri sitä shampoota, mikä sopii omille hiuksille.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Nythän tuota Niinimäki-"uutista" pahoitellaan iltalehden sivuilla selvästi nolostuneeseen sävyyn. Jos ne näistä jo oppis..

Vanha koira ei opi uusia temppuja sanoo jo sananlaskukin, joten taatusti nähdään samanlaisia toilailuja jatkossa.
 

Franchi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, ACF Fiorentina
Vanha koira ei opi uusia temppuja sanoo jo sananlaskukin, joten taatusti nähdään samanlaisia toilailuja jatkossa.
Aivan varmasti nähdään. Ihmettelen ainoastaan sitä, ettei Santtu Silvennoinen muistanut laittaa nimeään noiden juttujen yhteyteen. Surullinen tapaus.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Nythän tuota Niinimäki-"uutista" pahoitellaan iltalehden sivuilla selvästi nolostuneeseen sävyyn. Jos ne näistä jo oppis..

Oppivat ehkä sen, että perseilemällä ja sen jälkeen anteeksipyytämällä saa tuplamäärän klikkauksia sivuilleen...
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Iltapäivälehtien internetveriripuloinnissa on havaittavissa päivämme ilmiö eli ajan rakenteen muuttuminen. Tämä näkyy otsikoinnissa, jossa ensin tulee seuraus ja sitten syy. Jalka katkesi - hyppäsi katolta! Auto väisti - hirvi tuli tielle! Lippu liehui - tuuli! Katso kuvat!

Ja sitten lukijain älykkyyden täydellinen aliarviointi. Kuvassa Janne Pesonen. Otsikko: HIFK värväsi MM-sankarin! Tai: MM-sankari ei saanut näyttöpaikkaa NHL:ssä. Vittu!

Anteeksi jos on toistoa.
 

scholl

Jäsen
Ja sitten lukijain älykkyyden täydellinen aliarviointi. Kuvassa Janne Pesonen. Otsikko: HIFK värväsi MM-sankarin! Tai: MM-sankari ei saanut näyttöpaikkaa NHL:ssä. Vittu!

Anteeksi jos on toistoa.

Tossa on se ongelma, kun halutaan niitä klikkauksia niin ei laiteta ikinä nimiä otsikkoon. Se on tosivittumaista kun on pakko klikata turhaan x krt päivässä, vaikka suurin osa jutuista on sellaisia, mitä ei lue ollenkaan. Normaalissa sanomalehdessä näkee heti, kannattaako joku lukea vai ei, mutta internetissä siitä on tullut pelleilyä ja siis turhien klikkausten pelikenttä.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Normaalissa sanomalehdessä näkee heti, kannattaako joku lukea vai ei, mutta internetissä siitä on tullut pelleilyä ja siis turhien klikkausten pelikenttä.

Se on mainostajien vika. Mainostajat tykkäävät, jos lehden sivuilla on paljon klikkauksia. Vähän sama kuin jos jollain keskustelupalstalla ylläpitäjät ynnä modet tarkoituksella lietsoisivat keskustelua eri keinoin, jotta mainostajille voitaisiin esittää hienoja lukuja siitä, miten paljon täällä on lukijoita ja kirjoittajia. Laatu kärsii, mutta tuleehan mainosrahaa.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tämän illan A-talk ja sen vetäjä Susanne Päivärinta. Voi morjens sentään. Jotenkin olen ollut siinä (harha)kuvitelmassa että kun järjestetään keskusteluohjelma, niin tarkoitus olisi että siinä ohjelmassa syntyisi keskustelua valitusta aiheesta. Olen myös ollut siinä (harha)kuvitelmassa että juontajien pitäisi olla tällaisissa ohjelmissa puolueettomia, olkoon aihe mikä tahansa. Mutta ei. Tämä kyseinen nainen torppasi kaiken mahdollisen ja oleellisen ja ennen kaikkea omaa näkökantaansa vasten olevan keskustelun heti alkuunsa, tyyliin "ei nyt mennä siihen asiaan ollenkaan", ja päälle vielä puolusti tiukasti omaa näkökantaansa antamatta ns. vastapuolelle edes mahdollisuutta kommentoida sitä juontajan omaa näkemystä. Kylläpä oli antoisa keskusteluohjelma, kun ohjelman juontaja ei anna ihmisten tuoda näkemyksiään esiin ja keskustella.

Miksi Suomessa ei osata järjestää edes jonkinlaista keskusteluohjelmaa, jossa valitut ihmiset saisivat oikeasti keskustella siitä aiheesta, jota varten heidät on sinne kutsuttu?
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tämän illan A-talk ja sen vetäjä Susanne Päivärinta. Voi morjens sentään. Jotenkin olen ollut siinä (harha)kuvitelmassa että kun järjestetään keskusteluohjelma, niin tarkoitus olisi että siinä ohjelmassa syntyisi keskustelua valitusta aiheesta. Olen myös ollut siinä (harha)kuvitelmassa että juontajien pitäisi olla tällaisissa ohjelmissa puolueettomia, olkoon aihe mikä tahansa. Mutta ei.

Tollaset älykkääksi tekeytyvät kananaivot on vaarallista ainesta. Vaikka onhan hänelläkin ollut hetkensä. Kasvanut elämää suuremmaksi moraalinvartijaksi?

Aamu-tv:n arvosteleminen ei ole kauhean hedelmällistä toimintaa, mutta edellämainittua moraalinvartiutta ja tätimäistä kauhistelua on havaittavissa YLE:n puolella. Ja nimenomaan parin naisjuontajan toimesta. Rikas ja avoin keskustelu tyrehtyy mikäli toimittajan ennakkoasenteelisuus pystyttää sille raja-aidat.
 

Erkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset
YLE:n teksti-tv:llä on KHL:n tulosseurannan sivuilla (s. 280) merkitty tänään klo 16:00 alkavaksi otteluksi Magnitogorsk - Lokomotiv. En pidättelisi hengitystä lopputulosta odotellessa...
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
YLE:n teksti-tv:llä on KHL:n tulosseurannan sivuilla (s. 280) merkitty tänään klo 16:00 alkavaksi otteluksi Magnitogorsk - Lokomotiv. En pidättelisi hengitystä lopputulosta odotellessa...

Tässä tapauksessa taitaa olla huono tulospalvelu vauhdissa. Score 24 ja muut puljut syöttävät koko otteluohjelman kaudeksi etukäteen ja kun ottelu alkaa(isi), menee seuranta automaattisesti päälle. Tai jos ei ala, niin feedi pukkaa "ottelu peruttu" -infon.

Ei sillä, etteikö nuo tulospalvelut voisi olla parempia. Nimimerkillä suhteellisen pitkää niiden kanssa tapellut (Ei Ylellä).
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
YLE:n teksti-tv:llä on KHL:n tulosseurannan sivuilla (s. 280) merkitty tänään klo 16:00 alkavaksi otteluksi Magnitogorsk - Lokomotiv. En pidättelisi hengitystä lopputulosta odotellessa...
Joka kertahan, kun Lokomotivilla olisi pitänyt olla peli, niin siellä tulospalvelusivulla on tuollaista seissyt.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Ollaanko IS:n toimituksessa tosiaan näin pihalla, vai onko tuo vaan naurunappulalaisten hassuttelua?

Ei uutista IS:n sivuilta tuon näköisenä tietenkään enää löydy.
 

taksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Indianapolis Colts
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös