Huonot toimittajat vauhdissa

  • 1 159 452
  • 4 668

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Iltasanomat päätti listata Suomen rikkaimmat naiset. Nettisivuilla on kirjoitettu tälläinen pätkä:

"Toisena TOP 10 -listalla on vasta 21-vuotias helsinkiläinen My Michelle Williams, MySQL:n perustajan Monty Williamsin tytär."

Ajattelin, että mitä h*lvettiä. NBA:n nuorin päävalmentaja muka perustanut MySQL:n ja hänen tyttärensä asuu Suomessa? No siis MySQL:n perustajahan on Michael "Monty" Widenius. Luultavasti myös tyttärellä on sama sukunimi. No Monty kuin Monty, kaippa se on ihan sama sitten tuolla toimituksessa.

Linkki uutiseen: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010123112924744_uu.shtml
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
^ Samainen lehti listasi seitsemän kuuminta sinkkunaista Hollywoodissa.
Varsinkin ingressissä oleva kohta "toimikaa miehet, toimikaa" aiheutti voimakkaan silmienpyörityksen.

Maikkarihan teki "urotyön" aiemmin tänä vuonna hehkutettuaan Rihannan löytäneen vihdoinkin itselleen miehen. Kyseinen naikkonen oli sentään ollut sinkkuna puoli vuotta.

Mitä eroa on muuten Maikkarilla ja Seiskalla?
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Iltalehdestä (siis nettiversiosta) taas bongattu muutama virhe:

Uutinen urheilun etusivulla: "Talviklassikko avasi kiekkokauden 2011!" Tapahtuman nimi on Winter Classic, joten miksi se pitää vääntää talviklassikoksi? Ja eikös kiekkokausi ole alkanut jo aikaa sitten? Otsikon klikkaamisen jälkeen selviää, että kyse olikin kiekkovuoden avauksesta.

"NHL:n perinteinen ulkoilmaottelu pelattiin Pittsburghissa hyvässä säässä." Jos vesisade ja +11 astetta on arvon toimittajan mielestä hyvä sää jääkiekko-ottelulle, niin sitten sää oli hyvä.

Ja vielä linkki uutiseen: http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2011010212941655_jk.shtml
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Iltalehti uutisoi itävaltalaislääkärin kopeloineen suomalaishyppääjää. Jutussa kerrotaan, ettei mäkimaajoukkueella ole omaa lekuria mukana ja Larinnon jalan tutki itävaltalaislekuri. Aika seiskamainen otsikointi....

http://www.iltalehti.fi/talviurheilu/2011010112940711_tl.shtml

Onpahan taas järjetön kirjoitus. "Kopeloi", "joutui itävaltalaislääkärin käsiin". Ihan kuin olisi ollut itse Sporde asialla. Sitten Pekka Niemelä kuitenkin toteaa, että: "- Vaikka maiden välillä kilpaillaan, näissä asioissa tehdään yhteistyötä. Nyt Itävalta auttaa meitä, ja me olemme joskus auttaneet heitä. Itävallan lääkäri osaa varmasti asiansa." Tai sitten toimittaja yritti viljellä huonoa huumoria hassuilla sanavalinnoilla.

Surullinen julkaisu.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Muron vastaavasta ketjusta bongasin lätkää sivuavaa laatu-uutisointia.

2.1.2011
IL: NHL-tähtien kuumimmat mimmit valittu - mukana suomalainen!

Il:n jutussa on linkki alkuperäiseen "uutiseen"
http://bleacherreport.com/articles/265397-the-hottest-wags-of-the-nhl/page/5

Muuten ihan hyvä, mutta tuo alkuperäinen juttu on vuodelta 2009 ja IL teki siitä jo silloin jutun
Piritta Hagman listattiin kuumimpien NHL-vaimojen joukkoon

Näin se kierrätys toimii, eikä huonosti toimikaan. Kyseinen laatu-uutinen on nimittäin tämän päivän luetuin IL:n urheilujuttu.
 

HemmoP

Jäsen
SANTO DOMINGO. Baseball-seura Baltimore Oriolesin syöttäjän Alfredo Simonin epäillään ampuneen miehen kuoliaaksi ja haavoittaneen toista Dominikaanisessa tasavallassa uudenvuoden aattona.

Simon on edustanut NFL-liigan Baltimorea vuodesta 2008. Hän solmi seuran kanssa keväällä vuoden jatkosopimuksen, jonka arvo on 400 000 dollaria.

http://www.hs.fi/urheilu/artikkeli/...een+miehen+uudenvuoden+juhlissa/1135262785684

Ymmärrän toki, että ei voi olla ajan tasalla joka asiassa, mutta edes perus jenkkiläasiat kuntoon...
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Näin se kierrätys toimii, eikä huonosti toimikaan. Kyseinen laatu-uutinen on nimittäin tämän päivän luetuin IL:n urheilujuttu.

Nämä on kyllä niin perinteisiä uutisia. Sanoisinko jopa, että pysyvä uutisotsikko. En ole enää aikoihin noita katsellut, kun tietää aina, että siellä on ne samat muijat, veikkaan, että Piritta Hagman, Phaneufin muija ja Comrien muija löytyy ainakin.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei sinänsä toimittaja kyseessä, mutta Maikkarilta tullut Canal-mainos: "Tenniksen Wimbledon on yhtä arvokas kuin K-Euroopan mäkiviikko". Varmasti. Tour de Francekin on varmaan yhtä arvokas kuin salibandyn MM-kisat.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Siis mit-vit!? Loistavaa uutisointia Ilta-Sanomilta Pelicansin treeneistä. LINKKI. Onks tää Eetu Ampuja ihan tosissaan?

Sama jatkuu vielä Veikkaajassakin, ei siis missään huumoriosiossa vaan ihan SM-liiga Hotlinessa: "Pelicans: Seura sai mielenkiintoista julkisuutta, kun kävi ilmi, että apuvalmentaja ja entinen NHL-maalivahti Pasi Nurminen laukoi kiekkoja maalivahteja kohti erityisellä kiekkotykillä."
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei jumalauta että on kyllä harvinaisen asenteellista uutisointia. Ja muutenkin ihan helvetin typerä tuo otsikko. Miksi minä kirkosta eronneena välittäisin paskaakaan jostain pyhäkoulujen lehdistä? Jos kirkolla ei ole varaa julkaista lehteä niin ehkä heidän pitää siinä vaiheessa miettiä ensinnäkin että onko ko. lehden julkaisu välttämätöntä ja tarpeellista ja toisekseen koko kulurakennettaan että onko jostain muusta toiminnosta nipistettävissä varaa tuon lehden julkaisuun. Kirkosta eronneiden syyllistäminen tuossa asiassa on kyllä täysin turhaa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
No joo, tämä sopisi "Hupaisia virheitä mediassa" otsikon alle yhtä hyvin, mutta iltalehden otsikko "Pistehai joutui juoppoputkaan - joukkuetoverit savustivat ulos!" kiinnitti heti mielenkiintoni ja sai ajattelemaan, miten ihmeessä jollain urheilijoilla voi olla keinoja savustaa joku ulos putkasta. Siis ihan konkreettisesti jollain savulla/palohälytyksellä, kiristämällä poliiseja vai kenties lahjomalla? Eikä se uutisesta sitten selvinnytkään, eikä sen paremmin mitään muutakaan savustamista (edes sitä mitä otsikolla tarkoitettiin) käynyt ilmi uutisesta.
 

Rocco

Jäsen
Ilta-Sanomat vetää muutaman pikkuvirheen henkilön nimen ja leffan nimen kanssa. Ei se VOI olla noin vaikeaa...
 

Liitteet

  • Sieppaa.JPG
    Sieppaa.JPG
    92,4 KB · kertaa luettu: 903

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös