Huonot toimittajat vauhdissa

  • 1 157 194
  • 4 662

JJT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
http://www.nelonen.fi/ohjelmat/sm-liiga/maalikoosteet-illan-erikoiset-haastattelut

Vaikka tässä ketjussa periaatteessa listaillaan vain huonojen toimittajien kirjoituksia, niin myös TV-puolella "osataan". Katsokaapa Ossi Louhivaaran ja Ville Peltosen haastattelut tuolta Nelosen SM-liiga -sivulta (linkki vie sinne).

Voi herranjestas, A) millaisia kysymyksiä ja B) kuinka luonteva ääni. Eikö Nelosella oikeasti ole parempaa toimittajaa laittaa haastatteluihin? Varmaan suurin osa katsojistakin olisi vetänyt paremmin.
 

Kaivanto

Jäsen
Ehtiköhän joku ottaa kuvakaappauksen tästä Iltalehden artikkelista ennen kuin sitä editoitiin? Jutussa luki: "Ihmetystä on myös herättänyt se, että kauppa tarjoaa Veteraanien päivän kunniaksi nimenomaan venäläistä asetta, olihan Neuvostoliitto Yhdysvaltojen vihollinen toisessa maailmansodassa."
 

turo-urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Happee
Tässä aamulla käydyssä Jälkiviisaat-keskustelussa (videolla, joka löytyy linkin takaa) särähti vähän korvaan, kun haastattelija/toimittaja sanoi loppupuolella tyyliin "siirrytään vielä viimeiseen aiheeseen. Viime viikolla Ilta-sanomat kirjoitti, että jääkiekon MM-kisat siirtyy MTV3:lle..." Ehkä ymmärsin kommentin väärin, mutta kuulosti vähän siltä, että tuo olis joku uusikin uutinen. Ei näköjään kaikki Ylen toimittajat oo ihan perillä kanavansa asioista.

Muutenkin huomasi kyseisestä naisesta, ettei urheilu välttämättä vahvin alue ole, muttei se tossa niin kauheesti haittaa, kun ne vieraat siinä pääasiassa keskenään keskustelevat.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Taloussanomien toimittajan mukaan menestyvän ihmisen ei kannata opiskella paljon opiskeltavia kieliä, kuten espanjaa. Sen sijaan nousevien talouksien kielten opiskelu on kannattavaa. Ja yhtenä näistä maista mainitaan Meksiko.

Tarkoittaako tuo nyt sitten sitä, että jos espanjaa opiskelee, kannattaa opiskella nimenomaan ne pienet kielen erot, joita Latinalaisessa Amerikassa käytettävässä espanjassa on?

http://www.taloussanomat.fi/sivu.php?page_id=1
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
MTV3 (Janne Itkonen): Edmontonin voittoputkelle tyly päätös Phoenixissa (Linkki vie MTV3:n uutiseen Edmontonin ja Phoenixin kohtaamisesta)

"Edmonton haki toista perättäistä vierasvoittoa kaadettuaan sunnuntaina Anaheimin. Phoenix ei kuitenkaan antanut vierailijoille jalan sijaa, vaan otti kauden toisen voittonsa Edmontonista"

En tiedä olenko täysin yksin mielipiteeni kanssa, mutta jotain outoa ja täyttä p*skaakin tässä viestissä kyllä on. Johtuisikohan siitä, että Phoenix oli voittanut ennen kohtaamista kuusi ottelua putkeen ja Edmonton tasan yhden ottelun, mutta silti Edmontonin "voittoputki" saa ainoastaan maininnan uutisessa? Phoenixin straight-seven sen sijaan ei saa kirjaimenkaan vertaa arvoa uutisoinnissa. Hjuva hjuva!
 
Iltalehti uutisoi tänään Kärpistä poispotkitun valmentaja Ari Hillin siirtymisestä Venäjälle ja Magnitogorskin palkkalistoille. No ei tässä vielä mitään, mutta uutisessa sivutaan Kari Heikkilän johtaman Magnitogorskin heikkoa maalivahtipeliä. Suora lainaus menee näin: "Kari Heikkilän Magnitogorsk hävisi 8-1, maalivahtien torjunnat olivat 10-45 eli Heikkilän veskarit torjuivat ainoastaan pari kutia."

Jos ensin mainitaan, että joukkueen maalivahdit saivat 10 torjuntaa, mutta heti perään todetaan veskareiden torjuneen ainoastaan pari kutia, niin voidaan kysyä taas, että mitä vittua. Vähän sama kuin esim. "Tappara voitti Ilveksen 10-2 eli Tapparan pelaajat tekivät ainoastaan pari maalia." Paskaa journalismia sanon minä. Eli ihan perussettiä.

Kyseinen juttu kokonaisuudessaan:
http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2010113012788414_jk.shtml
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jos ensin mainitaan, että joukkueen maalivahdit saivat 10 torjuntaa, mutta heti perään todetaan veskareiden torjuneen ainoastaan pari kutia, niin voidaan kysyä taas, että mitä vittua.

http://en.khl.ru/report/185/?idgame=28200 Tuossa on ottelun tilastot englanniksi. Ainakin viralliset sivut mainitsevat 12+5 torjuntaa Metallurgin molareille ja Monroelle on merkitty vain 26 torjuntaa. Mistäköhän tuo 10-45 on?

http://www.radiomega.fi/index.php?mw=ari+hilli&option=com_sbsarticle&tmpl=blog&cid=16360&cat=1 Tuossa muuten Radio Megan uutinen samaan aiheeseen. Mukana on tietenkin samat laukaisumäärät ja "torjunnatkin" on ilmoitettu samalla tavalla. Ilmeisesti pahemmin muilta kopioituja uutisia ei tarkisteta tai sitten kaksi eri lafkaa katsoivat jostakin samoja tilastoja ja tekivät saman virheen.

Muutenkin IL on noita juttuja tehnyt. http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2010120112792186_jk.shtml Tuossa nyt on uutinen Vahalahden loukkaantumisesta. Uutisessa kerrotaan Ortopedi Janne Sarimon mukaan toipumisen kestävän 3-4 kuukautta. Muutama rivi tekstiä ja suora lainaus samalta kaverilta sanoo "Toipuminen kestänee vähintään neljä kuukautta". Minkälaisen toipumisen se oikein vaatii? Muutenkin uutisessa on kohtuullisen outoja lauseita. "osoittautunut odotettua pahempi" ja "Vahalahden reiden tutkinut ortopedi Janne Sarimon mukaan" eivät välttämättä mene ihan oppikirjan mukaan.

Sääli ettei IL lisää noihin kirjoittajan nimeä tai edes nimimerkkiä. Olisi hauska nähdä onko lafkalla duunissa joku yksittäinen huippujournalisti vai kisataanko toimituksessa huonoimman lätkäjutun kirjoittajan tittelistä. Sen verran täyttä skeidaa tuolla välillä on.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Iltasanomien otsikoita:

Takkisi on kuin Star Warsista, Victoria Beckham!

Mikä Barbie-auto, Paris Hilton!

Orlando Bloom otti äkkilähdön

Orlando Bloom nautti lounaasta tyttöystävänsä kanssa - kunnes syöksähti yhtäkkiä hurjaan juoksuun. ("jutun" ingressi)

Mikä hautajaistyyli, Lady Gaga!

Olet uhkea kissanainen, Nicole Scherzinger!

Vau, mikä seksikäs armeija-asu, Katy Perry!


Vapise Kupiainen, seuraajasi on tässä.
 
Viimeksi muokattu:

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Turha klikata noita, kerron lopussa.

Egyptin tappajahai onkin ehkä vapaana | Ulkomaan uutiset | Iltalehti.fi
Egyptin haihyökkäys "kuin Tappajahai-elokuvasta" | Ulkomaan uutiset | Iltalehti.fi
Hairannalla lomailee paljon suomalaisia | Ulkomaan uutiset | Iltalehti.fi
Hai raateli turistin hengiltä Egyptissä | Ulkomaan uutiset | Iltalehti.fi

ja sitten..

Katso suomalaissukeltajan kuvat: Näin hai hyökkäsi | Ulkomaan uutiset | Iltalehti.fi

IL tekee paljon otsikoita haihyökkäyksestä, eikä siinä mitään. Sopii kakkalehden tyyliin. Tuo viimeinen juttu on tällä hetkellä koko verkkolehden viidenneksi luetuin juttu ja kaikkien hai-uutisten kärjessä. No entä sitten? Kyseinen uutinen on toukokuulta 2009, jonka IL nosti nyt esiin. Uusimmasta hyökkäyksestä ei ole mitään kuvia.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

Perjantainahan oli tästä haiuutisoinnista ja sen tasosta hyvä esimerkki myös ilmaisjakelulehti Metrossa, kun "Egyptin poliisi oli ottanut kiinni hyökkäyksistä epäillyn hain". Siis ihan oikeasti se oli tuossa muodossa, vaikka en nyt tähän hätään netistä löydäkään. Eli aikalailla IL-meiningillä mennään muuallakin. Päästivätköhän muuten takaisin uimaan, jos paljastuikin syyttömäksi?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Kuulustelujen jälkeen varmaan vapautettiin takuita vastaan.

Veikkaan että jos tämä hai oikeuteen joutuu niin puolustusasianajajaksi ilmottautuu eräs H. Lampela mutta myöhemmin luopuu edustuksesta koska 70v. kuollut saksalaisrouva onkin Räikkösen ja Dahlmanin ystävä Sveitsistä. Sitä ennen kuitenkin vaatii haille mielentilatutkimusta.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Viimeksi muokattu:

J.Petke

Jäsen
Noh, meille koulussa eräs YLE:n toimittaja-uutistenlukija kertoi, että se on ihan ennakkoon valittu linja, että jokaista haastateltavaa teititellään Linnan juhlissa, oli ikää sitten 18 tai 80.

Itse olen ihan täsmälleen samaa mieltä. Teitittely kuuluu asiaan oli haastateltava sitten Tuomas Gerdt tai Anna Abreu. Sinuttelu se vasta tyhmältä kuulostaisikin.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noh, meille koulussa eräs YLE:n toimittaja-uutistenlukija kertoi, että se on ihan ennakkoon valittu linja, että jokaista haastateltavaa teititellään Linnan juhlissa, oli ikää sitten 18 tai 80.
Sehän nyt on ihan päivänselvä asia ja näin sen tuleekin olla. Kyllähän se huono toimittaja tossa jutussa on se IL:n toimittaja, joka tollaista asiaa ihmettelee.

Huonosta toimittajasta tulee mieleen myös se Ylen nainen (Satu Miettinen?), joka oli Linnan jatkoilla Teatterissa. Muuten ihan ok:n tuntuinen toimittaja, mutta ainakin Riikka Mannerin kohdalla se tivaaminen meni vähän yli, kun kysyi oliko Mannerilla linnassa tuttuja. Toimittajalta tuli sitten tiuskaisevia välikommentteja: "Ketä!", "Kerro nimiä!". Jos olisin ollut Manner, olisin luetellut kaikki juhlissa olleet tutut, joita europarlamentaarikolla on varmasti kolminumeroinen luku.
 

J.Petke

Jäsen
Tämä on ehkä enemmän huonoa toimittamista mutta nämä jutut Pasilan asemalta pistävät hieman naurattamaan. Anne Sjöholmin mukaan tilanne on kaoottinen. Ihmiset kuulemma seisovat laukkuineen kinoksissa tahi odottamassa taksia, ratikkaa tai linja-autoa pysäkillä.

Kyllä me suomalaiset ollaan kaoottista kansaa.

Tässä vielä k.o Iltalehden juttu.
 

J.Petke

Jäsen
"LEHDISTOON EI KOSKETA!

Enaa puuttui Jari Porttila ja "what you think the next happen now?"

"This is Finnish press, what was going on?"

Käymäläseura Huussi ry. Kysyn vaan, että millä helvetin meriiteillä tuo nainen on linnaan päässyt? Joku huumoriyhdistys joka edistää puuceiden käyttöä. Mitvit? Miksi David Krokett ry:stä ei kutsuttu ketään?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Radio Rockissa naureskeltiin urakalla tälle IL:n journalistille, alkaen jo Sarasvuon haastattelu(yrityksistä) jatkuen sitten jatkojen dramatiikkaan.

Täytyy sanoa että tuossa oli jo Spordemaista rimanalitusta havaittavissa. Mahtaa olla kaveri ylpeä.
 

scholl

Jäsen

Jos minua sinuteltaisiin niin nostaisiin siitä sellaisen diplomaattisen selkkauksen, ettei ko. henkilö olisi enää päivääkään Ylellä töissä. Jos ei ole sinunkauppoja tehty niin silloin yksikään henkilökuntaan kuuluva tyyppi ei ainakaan minua sinuttele tuolla oikeassa elämässä. Monta kertaa olen mm. kaupassa joutunut huomauttamaan ja uhkailemaan heitä, mutta ulkonäköni on ilmeisesti sellainen tai sitten joku muu olemuksessani, että useimmiten kyllä teititellään mm. maitokaupassa. Pahimpia ovat vanhat ämmät, Stockalla teitittelevät, mutta jossain peruscitymarketissa kassalla saattaa mennä niin päinvittua se keskustelu, että joudun polttamaan päreeni. Sama ämmä saattaa vielä sotkea sen muovikassin, jonka olen asiallisesti taitellut hihnalle. En tiedä onko muille käynyt samaa, että tunkevat käpälöitään muovikasseihin ja rynttäävät sen jotenkin kummallisesti auki. Nostan siitä yhtä kovan haloon kuin sinuttelusta.

Mikä hautajaistyyli, Lady Gaga!


Vähän vastaavia ovat jatkuvasti toistuvat otsikot:

x vilautteli ja x, mikä tyylimoka!

Ensinnäkin vilautteluissa ei näy yleensä oikeasti mitään ja tyylimoka kenen mielestä. Jos jokaisella on oma tyylinsä niin mitä hemmetin kompetenssia jollain toimittajalla on tulla mussuttamaan siitä, että joku ratkaisu olisi mukamas tyylimoka. Jos tekee tasajalka-alastulon mäkihypyssä niin se on tyylimoka, kun on sääntökirja, samoin jos pitää linnanjuhlissa frakin kanssa lenkkareita, voidaan puhua tyylimokasta, mutta siis haloo noi 1000 juttua vuodessa iltapäivälehdissä siitä, kuin J. Lopez tai joku muu julkkis on mukamas mokannut niin ei jeesus. Monesti näyttää ihan hyvältä.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä, ihan hyvää huumoria. Aivan selvästi on kaveri spordelaisuuden kannattajia. Hieno hetki tuo "lehdistöön ei kosketa".
 

#48#

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Iltalehden toimittaja vauhdissa Linnan jatkoilla

http://www.iltalehti.fi/nettitv/?29953572

"LEHDISTOON EI KOSKETA!

Enaa puuttui Jari Porttila ja "what you think the next happen now?"

Tämä oli kuin suoraan Studio Julmahuvista.

Look at this blood, let me die!

Kasvojen sumentaminen on onnistunut. Ei se haittaa jos välillä näkyy kunhan pikselimössö saadaan naaman päälle taas kahden sekunnin päästä. Se on niin helevetin lyhyt aika että siinä ketään voi tunnistaa.
 

Muodonmuutos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hyvin on Perrin pelannut, mutta vähän tarkemmin voisi tilastoja kyllä katsoa. Saattaisi esimerkiksi erottaa pelinumeron ja ottelumäärän toisistaan. Kova pistemies on kyllä, mutta ei kai sentäs yli kahta pistettä/ ottelu ole kuitenkaan tehnyt.

Linkki Iltalehden sinänsä ihan mielenkiintoiseen juttuun Jypin Eric Perrinistä:

http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2010120812833746_jk.shtml

"Hän on tehoillut 11 pelaamassaan ottelussa 11+12=23 pistettä, 2,09 per peli."
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Iltalehden toimittaja vauhdissa Linnan jatkoilla

http://www.iltalehti.fi/nettitv/?29953572

"LEHDISTOON EI KOSKETA!

Enaa puuttui Jari Porttila ja "what you think the next happen now?"


Tämä on välitön klassikko kieltämättä. Sekä toimittaja että WC-toimittaja unohtumattomassa iskussa. Pulitzerin paikka! Heidi Hautalalle myös vankka sympatia täysin kiihkottomasta suhtautumisesta asiaan. On se kone.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös