Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Huhuketju

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana Gags, 26.03.2011 klo 08.54.

 1. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Ihmeellinen joskin perisuomalainen lähestymiskulma case Vesalaiseen tämä, että olisi jotenkin lähtöruudussa mahdollisen puolikkaan KHL-kauden jälkeen.

  Mä oletan, että Vesalainen on siinä pisteessä urallaan, että mahdollisimman iso rooli pelaamassa mahdollisimman tasokasta lätkää vie nuorukaista nyt kaikkein eniten eteenpäin. AHL:ssä tai NHL:ssä tuo yhtälö ei toteudu, sillä AHL ei ole optimaalisen tasokas sarja Vesalaiselle ja NHL:ssä ei vielä ole tarjolla sitä sopivaa roolia, johtuen mm. Jetsin joukkueen rakenteesta.

  Näin ollen iso rooli tutussa valmennuksessa ja luotettavassa organisaatiossa KHL:ssä on parasta mitä Vesalainen voi urallaan tehdä. Asia voisi olla toisin, jos Jetsissä toteaisivat, että Vesalaiselle parasta olisi harjoitella pienen kaukalon peliä. Ilmeisesti siitä ei kuitenkaan ole kyse, eikä tuo sopeutuminen pieneen kaukaloon nyt kovin hankalalta ole vaikuttanut. Yleensähän suurempia ongelmia siirtymä aiheuttaa niille, jotka ovat koko uransa pelanneet pienessä kaukalossa ja tulevat sitten eurojäille kokeilemaan. Moni siinäkin onnistuu ilman sen kummempia sopeutumisjaksoja.

  Jetsin kannalta Jokerit on hyvä vaihtoehto. KHL-kausi päättyy hyvissä ajoin ennen NHL:ää. Täten Vesalainen pääsee pelaamaan isossa roolissa täällä, ja on vielä keväällä mukana AHL:ssä pienen kaukalon peleissä ja tarvittaessa myös Jetsin playoff-vahvuudessa.

  Jokerien kannalta näen haasteena Vesalaisen aikataulut. Nyt Teppo Winnipegin mukana oleva Vesalainen on siis oletettavasti matkannut Vancouveriin, jossa Jets kohtaa paikallisen Canucsin. Sieltä matka jatkuu Calgaryyn, josta vielä viikonlopuksi Minnesotaan ja St. Louisiin. Kuluvan vieraskiertueen jälkeen Vesalaisella olisi siis kätevästi tuo 9 peliä kasassa, joka ei vielä polta ensimmäistä vuotta hänen sopparistaan.

  Oletetaan, että Vesalainen lähtee tuon reisuun jälkeen Stadiin 26.11. Jokerit on tulloin Moskovassa, josta matka jatkuu Minskiin. Vesalaisen tulee käydä läpi KHL:n tiukat lääkärintarkastukset ja muut, jotta saa peliluvan. Tällä aikataululla Vesalainen pelaisi aikaisintaan 2.12 kotiottelussa Slovania vastaan, mikäli on aikaerorasituksestaan palautunut. Toki tähän suuntaan matkustaminen on väitetysti helpompaa.

  Noh, ei tässä vielä mitään, pelaa nyt siis Jokereissa ja lätkä on kivaa. Seuraavaksi onkin edessä sitten matka junnukisoihin. Jokereiden matkassa Vesalainen ennättäisi siis tällä oletetulla stintillä pelata 6-8 peliä ennen uutta matkaa rapakon tuolle puolelle. U20 skabathan pelataan tänä vuonna Vancoucerissa. Kisat loppuvat viimeistään 5.1. Tällöin Vesalainen ei olisi mukana vielä Jokerit - SKA -ottelussa 6.1. Siitä kaksi päivää 8.1 pelataan vielä himassa, jonka jälkeen starttaa Jokerien idän kiertue Kiinaan, Vladivostokiin ja Khabarovskiin. Logistisesti jäätävältä kuulostava kierue tarkottaisi Vesalaiselta siis kahta reisuua maapallon ympäri muttamaan viikkoon. Palauduppa siitä sitten. Loppukausi Jokereissa tarkoittaisi Vesalaisen osalta ehkä noin 16 ottelua Jokerien paidassa. Tähän päälle playoffit.

  Tällä skenaariolla pelejä KHL:ssä tulisi siis 22- 24 + playoffit.
   
  gcz_ tykkää tästä.
 2. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  Lainaus:
  Kai te tiedätte että Cheveldayoff on ihan itse ollut neuvottelemassa sen "european out clause" pykälän sinne Vesalaisen sopimukseen. Miksi sen käyttäminen olisi jotenkin vittupäisyyttä tai aiheuttaisi nyrpeyttä? It's a business sanovat ison veden takana. Pelaajat käyttää sopimukseensa neuvottelemiaan oikeuksia eikä seurat sen armollisempia ole toiseen suuntaan. Eikä ne mitään vittuntumista aiheuta vaan suhtaudutaan ammattimaisesti; jos ei niin ei kauaa NHL-organisaatiota ole johtamassa sellainen ihminen.
   
 3. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Ei ollut mitenkään tarkoitus nähdä pelkkiä uhkia mahdollisuuksien sijaan, vaikka se siltä saattoi kuulostaakin.

  Näen paljon hyviä juttuja KHL:ssä pelaamisen suhteen ja kyllähän tämä siirto voi osoittautua myös täysosumaksi. Aikahan sen näyttää. Itse liputan AHL:ssä pelaamisen puolesta, mutta ei tässä mitään yhtä ainoaa totuutta ole.

  Ja tuo matkustusjuttu, minkä ansiokkaasti toit esiin on kyllä minusta hurjan merkittävä juttu. Ihan tajuton reissurumba on Vesalaisella edessään. Ja tämä kyllä minun papereissa kääntää vaakakuppia entisestään AHL:ssä pelaamisen suuntaan. Jättäisin ehkä jopa vuodenvaihteen junnukisat Vesalaisena väliin juuri tuosta syystä.
   
 4. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Piti vielä palata tähän. Mikä olikaan se sääntö, minkä mukaan Tolvanen ei voinut AHL:ssä pelata? Itse kun en keksi mitään syytä miksei olisi voinut pelata. Enkä väitä, että olet väärässä, kaipaan vain informaatiota.
   
 5. vivalavili Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ei ainakaan mun mielestä ole mitään "sääntöä", jonka mukaan Eeli ei olisi voinut pelata AHL:ssä. Jos pelaaja varataan Kanadan juniorisarjoista, niin pelaaja tulee palauttaa juniorisarjaan ennemmin kuin AHL:ään mutta Eelihän varattiin Yhdysvaltojen juniorisarjasta, joten ei tuonkaan olisi pitänyt estää.
   
 6. Subrosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KHL-Jokerit
  Lainaus:
  Eikös Tolvasen pitänyt viime kaudella alkujaan edetä NCAA -college-sarjan kautta ylemmäs? Koska opinnot eivät kuitenkaan sujuneet, eivätkä suoritukset riittäneet collegeen, ei college-sarjassakaan voinut työstää tulevaisuutta. Suoraa tilaisuutta AHL-tasolle ei vielä ollut. Jokerit tarjosi oikeita pelejä hieman kompastuneelle nuorelle, nuori yllätti ja näytti tasonsa, ansaitsi peliaikaa ja samalla syntyivät KHL-kauden näytöt rapakon taakse - lähinnä AHL-tasolle. Ei Jokereissakaan ollut ennen ensimmäistä peliä selvää, etteikö vauhtia otettaisi kertaakaan lohista.
   
 7. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Noinhan se meni tuon collegen osalta, mutta mikä tarkalleen esti Tolvasen pelaamisen AHL:ssä?
   
 8. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Vesalainen lähetetty takaisin farmiin. Joko nyt Jokereihin?
   
 9. ennustaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks
  Lainaus:
  Eiköhän se ole ollut varmaa jo jonkin aikaa. Kurrin kontakteilla olisi todella yllättävää ettei asioita olisi jo sovittu kun oikeuksia lähdettiin hankkimaan.
   
 10. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Jetsin beatwriter ennustaa Vesalaisen tulevan Jokereihin. Sara Orlesky.
   
 11. Subrosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KHL-Jokerit
  Kylläpä haiskahtaa lähinnä kusipäisyydeltä tuo Vesalaisen pyörittäminen. Jos mies nostettiin änärin puolelle joukkueeseen pelkkiä pikkuharjoituksia varten, niin mielestäni ylenkatseista, heikkoa johtamista Jetsien organisaatiolta.

  Ja Mängimies, olen elänyt uskossa, ettei Tolvasen kohdalla AHL:n puolella pelaamista estänyt muu kuin näyttöjen puute. Saatan olla väärässäkin.
   
 12. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Tähän kun saataisiin nyt alkuperäisen väitteen esittäjä @salama#8 vastaamaan, niin tämäkin jaarittelu loppuisi.

  Mitä Vesalaisen tulee, niin on kyllä todella mielenkiintoista nähdä miten taso riittää KHL:ssä ja ennen kaikkea millaista roolia Marjamäki tarjoaa.
   
 13. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Mike McIntyre on Twitter

  Kevin Cheveldayoff vahvistaa, että Vesalainen palaa Eurooppaan. Yrittivät vakuuttaa Vesalaisen jäämään, mutta tuloksetta.
   
 14. Filari Jäsen

  Lainaus:
  Vielä tarkensi, että KHL:ään ja Jokereilla oikeudet. Vaikuttaa siltä, että huomenna kuullaan soppari uutisia Jokereilta.
   
 15. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Pelaakohan VesaLaine jo perjantaina? Tiedotus tänään, hallilla pientä läppää aiheesta, niin perjantaina on 11k katsojaa hallissa.
   
 16. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Noniin eiköhän tänään kuulla sitten uutisia.

  Jetsin GM sanoi että kolme vuotta sitten Vesalainen olisi pelannut Jetsin kärkikentissä, mutta nyt tie on aika tukossa. En epäile hetkeäkään etteikö tekisi kovaa tulosta KHL:ssä

  Eihän tää ihan normaalia oo noin nuorelta suomalaiselta pelaajalta, että hylätään AHL kahdeksan pelin jälkeen joissa tullut pinna per peli, nimenomaan pelaajan aloitteesta, mutta en laita vastaan. Mahtavaa että tulee Jokereihin.


  Lainaus:
  Olihan tuo aika selvä fuck you Vesalaiselle ja Jokereille.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2018 klo 08.20
 17. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Lainaus:
  En nyt ymmärrä mitä vittuilemista tuossa on, kun Vesalainen oli Jetsin AHL-avuista yksi parhaista, ellei paras. Ei ne sieltä farmistakaan ketä tahansa halua nostella paikkaamaan loukkaantuneita. Toki roolituksella on myös osansa tässä ja Vesalainen tuskin ihan hirveästi esim. alivoimaa pelaa.

  Eiköhän tuo lopulta ole aika kivuton päätös ollut Cheveldayoffille heittää Vesalainen KHL:ään kasvamaan korkoa, sen sijaan että pelaajaa roikotettaisiin vasten tahtoaan AHL:ssä.

  Ja onhan tämä myös ihan kiva homma siinäkin mielessä, että naapureiden junnupolun läpi kolunnut pelaaja valitsee Jokerit. Olisi kiva tietää mitä siellä on perseilty Vesalaisen kanssa, jos kerran IFK ei ole kiinnostanut moneen vuoteen.
   
 18. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Kuulemma tuon pikavisiitin tarkoituksena oli vielä suostutella VesaLaine pysymään Pohjois-Amerikassa. Varmaan oli kiva käydä Vancouverissa pyörähtämässä.
   
 19. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Eikös Nybondas sanonu Vesalaiselle ennen Ruotsiin siirtymistään, että ei usko hänestä tulevan liigapelaajaa vielä vuosikausiin. Tai jotain tuommoista.

  Edit. Näin :

  Miksi Vesalainen jätti kasvattajaseuransa HIFK:n? Se onkin mielenkiintoisempi tarina.

  – Siellä ei nähty minua erityisenä pelaajana. Puhuivat jotain, että menee kuusi vuotta, jotta minusta tulee liigapelaaja. Itse näin vähän enemmän potentiaalia, Vesalainen muistelee.
   
 20. Jara76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit
  Nuori mies oli avustamassa ansiokkaasti Kärppiä välierävoittoon naapurista viime keväänä. Sarjan tehot 2+2 höystettynä game 7:n voittomaalilla kyllä varmaan lämmittivät mieltä tuollaisen jälkeen.
   
 21. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Jep, Vesalainen sössittiin naapurin puolesta pahasti aikoinaan. Ei ole ihan heti tuonne palaamassa.

  Ps. Voitaisiinko tuo hassunhauska "VesaLaine" - nimihassuttelu jättää heti alkuunsa?
   
 22. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Ja tuskin olisi palaamassa, vaikka välit olisi kunnossa. Ei tämän tason pelaajat Liigassa pelaa jos taskussa on NHL-sopimus.

  Voihan sitä IFK:n leirissä harmitella, mutta aika pientä vahinkoa tämä lopulta niille aiheuttaa. Yksi kova kausi liigassa (viime kausi) meni IFK:lta Vesalaisen osalta ohi ja siinä kaikki. Ja toki se kasvattajakorvaus suurimmilta osin.
   
 23. jussi_j Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Onhan se liigassakin jo pelannut muualla, että varmaan on jotain, sillä kai jengeillä noin lähtökohtaisesti on halua pitää omat pojat omassa joukkueessa. Tosin aika nuorenahan se on myös liikenteeseen lähtenyt kun on kolme vuotta ollut jo muualla. Jokeista kun muistelee tapaus Lehterää, niin sehän taisi lähteä A-junnuista suoraan tapparaan ja varmaan suomalaiset noin keskimäärin yhdistää sen porkkanahousuihin. Mutta kuten sanoit, niin kyllähän toi olisi kiva tietää.
   
 24. jussi_j Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Miten sen ottaa, jos olisi pelannut koko ajan julleissa, niin NHL siirtokorvaukset on kyllä merkittäviä.
   
  massaonvoimaa tykkää tästä.
 25. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  No joo, kyllähän siinä Tommi Santalan puolen kauden liksan verran jää nyt saamatta.
   
  # Seiskakasi tykkää tästä.