Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Huhuketju

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana Gags, 26.03.2011 klo 08.54.

 1. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  SKA varasi Vesalaisen ja uutisointia oikeuksien kauppaamisesta muualle ei ainakaan omaan silmääni ole osunut. Ja jos SKA on säilyttänyt oikeudet (miksi ei olisi) asianmukaisesti ja säännöissä ei muutosta ole tullut, niin yhdeksään vuoteen ei Vesalainen KHL:aa pelaa ilman pietarilaisten nimmaria joko sopimuspaperissa tai oikeuksien siirrosta kertovassa paperissa.

  Samassa divisioonassa pelaavalle "paikallisvastustajalle" tuskin kauhean mieluusti oikeuksia kauppaavat. Varsinkin kun meillä ei paljon mitään vastapainoksi. Tossa on niin monta muuttujaa, että aika paljon pitää tapahtua ennen Vesalaista meidän paidassa. Sitä ennen pitäisi Vesalaisen ja Jetsin olla sitä mieltä, että KHL on kummankin osapuolen osalta paras vaihtoehto. Sen jälkeen pitäisi Jokereihin alistavasti suhtautuvan pietarilaistoimiston nähdä peruste vahvistaa saman divisioonan oletusarvoista pudotuspelejä keväällä pelaavaa joukkuetta. Siinä välissä Kurrin ja kumppanien pitäisi selittää kolmelle eri lähtökohdista operoivalle taholle miksi siirto olisi järkevin mahdollinen. Ilman takuita, että tuosta lopulta realisoituisi mitään.

  Joo, olisin erittäin onnellinen jos Vesalainen meille siirtyisi. En vain jaksa uskoa tämän olevan realismia niin kauan kuin Rotenberg istuu SKAn ja Jokerien ohjaajan tuolilla.
   
 2. ardou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuodesta 1988
  Koska Anaheim on purkamassa Julius Nättisen sopimusta, olisiko tässä meille kahden suunnan sopparilla tuleva pelaaja? Onko kokeilemisen arvoinen? Jokerithan varasi Nättisen vuonna 2014, niin luulisi, että jonkunlaista kiinnostusta löytyy..
   
 3. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Elikkäs Jokerit sai hankittua Vesalaisen oikeudet. Pekka Jalosen mukaan Vesalainen liittyisi Jokereiden remmiin ensi viikolla
   
  YamahaGPR, gcz_ & Moses tykkäävät tästä.
 4. spede1967 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ja espoolaisena Kiekko-Espoo
  olisi kyllä loistava juttu jos Vesalainen tulisi
   
 5. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Olisi mielenkiintoista tietää oikeuksien todellinen loppuhinta hinta. Sama jannu kun istuu molempien joukkueiden peräsimessä ja marssijärjestys on monta kertaa nähty, niin mun on vaikea nähdä Rotenbergin vahvistavan Jokereita SKAn kustannuksella. Ja tuskin rahallakaan hän niitä siirteli, sen kun voisi siirtää käytännössä omasta taskustaan muutenkin.

  En olisi kauhean yllättynyt, vaikka jonkun meidän jätkän oikeudet (vrt. Kozun aikanaan) kiertäisi Pietarin kautta muualle. Tai jos olisin ilkeämpi, niin voisin pistää vaikka huhun Anttilan SKA-sopparista liikkeelle ;)
   
 6. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  KHL insiderien mukaan Vesalaisen oikeuksista pulitettava summa on sen verran merkittävä, että tämmöistä siirtoa tuskin tehtäisiin jos Vesalaisen tulo ei olisi "varma".
   
 7. Varis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa, EK65
  Jos nyt alun perinkään olin yhtään harmissani Osalan valinnasta siirtyä Liigaan, niin Vesalaisen tullessa ei tarvitsisi siitä olla enää ollenkaan kateellinen. Vähän saman pelaajatyypin jätkä järkyttävällä potentiaalilla ja päälle vielä junnutähteyden mukanaantuoma hype. Toisi kertaheitolla mielenkiintoa jengiä kohtaan ja olisihan hänelle pelillisestikin ihan selkeä ruutu täytettäväksi.

  Sormet tiukasti ristissä sen puolesta, että Vesalaisen NHL-sopparia halutaan venyttää vielä vuosi.
   
 8. AC/DC MAN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Manchester United
  Kristian Vesalainen olisi tähän kohtaan kyl oiva haku Kurrilta ja Vuoriselta. Paljon loukkaantumisia jossa on huippunimiä telakalla, niin Vesalaisen kiinnittäminen rosteriin olisi enemmän kuin tervetullut
   
 9. spede1967 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ja espoolaisena Kiekko-Espoo
  Twitter
  jokainen voi itse tästä päätellä onko Jokeri-siirrosta ollut puhe
   
 10. Hera80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Möröllinen Jokerit
  Lainaus:
  Kiitos, suuri kiitos tästä. Toi kaveri on kohta täällä. Hymy kysyttäessä Jokereista paljasti sen.
   
 11. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Niin, tässä on toki myös kyse siitä mitä Jets päättää tehdä. NHL:stä Vesalainen ei meille tule, vaan se vaatii vielä siirron AHL:ään. Sitä odotellessa.
   
 12. koodinimi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Eiköhän tässä ole enää kyse vain siitä, että Jets katsoo vielä haluavatko pitää loppukauden ylhäällä. Jos ei, niin tulee seuraavalla lennolla Stadiin.
   
 13. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Niin, Vesalaisesta itsestä ja hänen halustaan tämä ei nyt jää kiinni, se on ollut koko ajan selvää. Jetsistä kiinni.

  En kyllä ymmärrä Vesalaisen kannalta koko siirron järkevyyttä, mutta se on eri tarina se.
   
 14. Varis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa, EK65
  Lainaus:
  Saa pelata Suomessa kotikaupungissaan kertaluokkaa tai kahta kovemmassa sarjassa ja varmaan korvauskin on ihan kohdillaan. Varmaan maajoukkuettakin pääsee edustamaan jos putki kulkee. Pohjois-Amerikkalaista kiekkoa hän on jo treenannut ja Winnipegissäkin toimii intternet, joten voivat hänen pelaamistaan seurata. Minä näen aika vähän downsidea.
   
 15. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Verrattuna siihen, että totuttelee pieneen kaukaloon, käy totuttelemassa NHL:ään ja ei vaikuta täysin vittupäältä organisaation silmissä.

  Valinnat on valintoja, mutta Khl ei NHL:ään ole mikään kehitysalusta.
   
 16. Varis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa, EK65
  Lainaus:
  Pieneen kaukaloon totutteleminen on henkilökohtaisella mutullani aika yliarvostettu argumentti. Euroopan sarjoista siirtyy joka kausi lahjakkaita nuoria suoraan siihen maagiseen pieneen kaukaloon pelkän treenileirin jälkeen ja ihan hyvin vaikka Heiskasella ja Pettersonilla tuntuu sujuvan. Veskareille kapeampi kaukalo on käsittääkseni isompi muutos, mutta Vesalainen on onneksi hyökkääjä.

  NHL:ää se totuttelee todennäköisesti sen maksimin yhdeksän peliä any case. Kyse on vain siitä ajaako muun kauden bussilla Amerikassa vai Finskillä Euroopassa. Luulen, että myös seura on ollut osallisena näissä päätöksissä ja varmaan ymmärtävät syyt Vesalaisen päätöksen takana, jos hän tänne saapuu.

  Minä sanoisin, että KHL tarjoaisi kovemman haasteen kuin tuo piste per peli läpsyttely itseään huonompia vastaan. Olen kyllä ollut aina välillä väärässäkin.
   
 17. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  @Varis monia hyviä pointteja.

  En vain ehkä vertaisi Vesalaista Pettersoniin, Heiskaseen tai muihin vastaaviin supertalentteihin, jotka ovat oikeasti ns hetivalmiita. Parempi verrokki olisi K. Kapanen, joka pelasi pari kautta farmissa ja siirtyi nyt vakituisesti Leafsiin isoon rooliin. Tässä casessa farmin merkityksestä puhuivat niin Kapanen itse, kuin myös hänen valmentajansa.

  Mutta toivotaan Vesalaisen tulevan tänne, niin voidaan parin vuoden päästä ihmetellä missä pelaa ja miten. Ja olisihan hän toki Jokereiden kannalta enemmän kuin hyvä parannus.
   
 18. Mängimies Jäsen

  Eihän näihin mitään yhtä oikeaa tai väärää reittiä ole. Jokainen kulkekoon oman tiensä ja kehittyköön tavallaan. Itse Vesalaisen asemassa ja puhtaasti kehittymisen kannalta jäisin pelaamaan AHL:ään vaikka koko kaudeksi, mutta ymmärrän oikein hyvin halun palata vielä kaudeksi Eurooppaan ja tässä tapauksessa KHL:ään. Liiga tuli pelattua viime kaudella ikäänkuin läpi ja KHL on hyvä seuraava haaste paria pykälää ylempänä. Silti AHL tarjoaisi minusta enemmän tähän kohtaan.

  Vesalainen saattaa hyvänkin KHL-kauden jälkeen löytää itsensä ensi kaudella AHL:stä opettelemasta sikäläistä peliä. Siinä kohtaa vähän kuin lähtöruutuun palattuaan voidaankin kysyä, että mihin tätä KHL-etappia tarvittiin. En Tolvaseen vertaa pelaajana, mutta Tolvasen reittiä kun katsoo, niin AHL:ssä tuo opettelee tällä hetkellä pelaamista. Pelaisiko nyt NHL:ssä jos olisi viime kauden viettänyt KHL:n sijaan AHL:ssä? Kuka tietää. Vaan eipä silläkään ole lopulta merkitystä kuinka nopeasti kukakin nousee NHL:ään kunhan kehitys on optimaalista.

  Eli kaiken tämän tyhjänpäiväisen tekstin jälkeen toivotan Vesalaisen tervetulleeksi KHL:ään ja toivon hänelle kaikkea hyvää uralleen.
   
 19. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Nimenomaan Vesalaista kannattaisi ehkä verrata näihin vastaavassa kehitysvaiheessa olleisiin pelaajiin kuten Kapaseen ja Tolvaseen. AHL:n ideana ei ole - tietenkään - olla huiman tasokas sarja, vaan alusta, jossa voidaan tarkasti monitoroida pelaajien kehittymistä. Samalla voidaan myös työstää kokonaisvaltaista pelaamista, reaktiopelaamista jnejnejne. Tyypillisesti NHL-organisaatiossa valmennus ja seurajohto käyvät tiivistä dialogia farmijoukkueen valmennuksen sekä pelaajascouttien kanssa näistä ykköskohteista, joista suomalaisista voidaan tällä hetkellä mainita esim. Puljujärvi, Tolvanen, Vaakanainen, Niku ja myös Vesalainen. Laineeseen, Pettersoniin, Boeseriin, Barzaliin tai Heiskaseen vertaaminen ontuu, koska he ovat ikäluokkansa kuuminta hottia. Sen sijaan Rantanen, Teräväinen, Kapanen ja varsin monet muut ovat kehittyneet yksilöinä NHL-valmiuteen AHL:ssä.

  Se, että Manitobassa toimii netti ei ole ihan sama asia kuin päästä monitoroimaan ja opettamaan pelaajaa omien silmien alla päivästä toiseen. Moosehan pelaa vielä samassa hallissa Jetsin kanssa, joten olosuhteet olisivat ideaalit. Tähän kun vielä lisää sen, että KHL ei pelin hyvästä tasosta huolimatta kehitä pelaajia erityisesti NHL:ää varten, niin ymmärtäisin oikein hyvin mikäli Chevaldayoffin toimistolla Jokereihin siirtymistä katseltaisiin nyrpeydellä.

  Ainoa varma voittaja tuollaisessa siirrossa olisi Jokerit, joka saisi kiinnostavan nuoren nimen riveihinsä.
   
  YamahaGPR tykkää tästä.
 20. salama#8 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL:n suomalaiset, Liiga-Kärpät
  Lainaus:
  Minä tiedän ainakin sen, että Tolvanen ei olisi missään tapauksessa viime kaudella AHL:llää voinut pelata, niin Eelin kohdalta ainakin turhaa spekulaatiota.
   
  Moses ja Masculine tykkäävät tästä.
 21. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Näinhän se olikin, mutta pointtini pitää. Eli ollaanko Vesalaisen kanssa vuoden kuluttua lähtöruudussa. Sen aika näyttää.
   
 22. powerforward#7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL
  Tuskinpa Vesalaisen mitään on ilman seuran suostumusta sooloilemassa. Eiköhän tässä ole vain käymässä niin, että Jets tekee päätöksen ettei sopimusvuotta polteta ja nyt Jets sekä Vesalainen taustajoukkoineen miettivät miten saada paras lopputulos ensi syksyä silmällä pitäen. Ja tällöin maailman toiseksi kovin liiga omassa kotimaassa on varmasti oikeasti hyvä vaihtoehto.
   
 23. Varis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa, EK65
  Lainaus:
  Mutta onko Vesalaiselle oikeita verrokkeja Kapanen ja Tolvanen? Vesalainen on ihan siinä hilkulla että onko jo täysverinen NHL-pelaaja. Näytöt Liigassa ja lyhyellä otannalla AHL:ssäkin on annettu. Ei Tolvanen, Kapanen tai Rantanenkaan olleet verrokkivuosinaan edes lähellä NHL-paikkaa.

  Yksilöllisiä juttuja nämä muutenkin ovat. Matthews on jälleen poikkeusyksilö, mutta hän kävi Euroopassa pelaamassa varausvuottaan edeltävän kauden. Jollekin Eurooppa toimii ja jollekin tekee hyvää olla AHL:ssä tiiviisti kiinni organisaatiossa. Siihen kuitenkin uskon, ettei yksikään lahjakas pelaaja jätä breikkaamatta NHL-tasolle siksi, että valitsee näiden kahden sarjan väliltä väärin. Ainoa huono vaihtoehto on hypätä liian aikaisin NHL-tasolle selviytymään väärässä roolissa.
   
  V-G- ja Tjapalala tykkäävät tästä.
 24. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
  Lainaus:
  Tämä. Eikä esimerkkiäkään tarvitse etsiä Edmontonia pidemmältä.
  Pulju tuhoaa tällähetkellä uraansa roikkumalla Änärissä (nyt tosin lähetettiin busseilemaan). Itseasiassa voisin K&V:nä heittää uistinta sinneppäin, käyttää vaikka Laten tuttua ja turvallista huomaa houkuttimena.
   
 25. Tjapalala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen urheilu
  Lainaus:
  Ei se AHL ole myöskään auttamasti paras paikka. Aika moni pelaaja on käynyt siellä dominoimassa mutta ei ole koskaan pystynyt ottaa NHL:stä paikkaa ottamaan. Muun muassa Teemu Pulkkinen sanoo moi. Varis kyllä antoi tossa aika tyhjentävän vastauksen.
  Mielenkiintoista olisi jos Vesalainen tulisi Jokereihin. Jokereiden kannalta olisi lottovoitto. Vesalaisen kannalta mikä on parasta mitää Vesalaisen ja Winnipegin johdon miettiä. Aika tapauskohtastahan se on.