HPK kaudella 2016–2017

  • 470 151
  • 2 434

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Jos sinä oikeasti kuvittelet, että tuolla dumarit lähtee "tasoittelemaan" peleissä, eivätkä vihellä rikkeitä, niin ihan vapaasti saat tällä tavalla uskoa jatkossakin. Minusta se kyllä kertoo enempi ihan muista asioista kuin tuomarien ja otteluvalvojien tasosta, jos tälläisten ajatusten kanssa on liikenteessä. Silloin ei kauheasti kannata tuomareista huudella yleensäkkään missään, edes kaverien kesken saunassa, jos oma käsitys tuomarien puolueettomuudesta on tuolla tasolla. Vai että oikein tasoitellaan. Kerhokin varmaan viimekaudella oli ihan sysipaska, kun tuomarien piti tasoitella ja antaa vastustajille jäähyjä. Pelsut siis voittaa tänävuonna kultaa, kun niiden 252 kakkosta oli ylivoimaisesti kovin määrä ja täten he olivat niin ylivoimaisia, että tuomarit tasoitteli, Ilves tulee hopealle ja SaiPalle pronssia.

Voin sanoa etta dumarit tasoittelevat heikomman hyvaksi yhta suurella kompetenssilla, kuin sina sanot etta Pennanen itkee turhasta. Molemmilla on yhta paljon faktaa hanskassa. Mutta sen sanoin, etta sarjan ylivoimainen jengi, joka pelaa kiekkokontrollia on saanut toiseksi eniten kakkosia sarjassa, niin se on kaikki sarjatasot verraten todella poikkeavaa ja tama vain tilasto vertailemalla. Kun ottaa huomioon eri vuodet ja sarjatasot, niin noin paljon kakkosia noin kovalle joukkueelle paistaa silmaan, eli on tilastovaaristyma. En silti osaa sanoa onko itku oikeutettu vai ei, mutta ihan kiva nyanssi ja ymmarran minka takia valmentaja otti asian esiin. @paraspelaaja tuossa ylla ihmetteli samaa tilastovaaristymaa.

Kaikista eniten vituttaa suoraan sanoen, etta kyseisen kommentin perusteella tuomitset Pennasen. Jos on noin herkasti tuomitsemassa niin saa tuomita aika helvetisti kovia valmentajia, mukaan lukien meidan vapahtajamme Jalosen Jukan. Tuo oli oikeasti jopa helvetin kesya puhetta valmentajalta.
 

H P K

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kaikista eniten vituttaa suoraan sanoen, etta kyseisen kommentin perusteella tuomitset Pennasen. Jos on noin herkasti tuomitsemassa niin saa tuomita aika helvetisti kovia valmentajia, mukaan lukien meidan vapahtajamme Jalosen Jukan. Tuo oli oikeasti jopa helvetin kesya puhetta valmentajalta.

Ettekö jo ole huomanneet että tuomareita ei saa moittia ja BW on aina oikeassa, ainakin jos puhutaan jääkiekon tuomaroinnista...
 

Aamuetana

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Samalla tavalla kun nimim. BlackWolf luulee Pennasen olevan tuomareista valittava itkijä, niin minäkin luulen että kys. nimimerkki on täydellinen idiootti, kun hän sellaista luulee yhden yksittäistapauksen perusteella. Näin ne ennakkoluulot syntyy.
Olet täysin asian ytimessä.

Ko. nimimerkiltä tekstiä kyllä tulee, mutta sisältö on pelkkää höpöhöpöä. Ei kannata välittää herran(?) jorinoista.
 

suklaasydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Natus Vincere (CS2), Tottenham Hotspur
Olet täysin asian ytimessä.

Ko. nimimerkiltä tekstiä kyllä tulee, mutta sisältö on pelkkää höpöhöpöä. Ei kannata välittää herran(?) jorinoista.
Jos kyseisen henkilön viestit eivät sisällä muuta kuin pelkkää höpöhöpöä, niin sitten vain profiilista valinta "Älä huomioi". Pysytään itse asian ja aiheen kommentoinnissa, ei nimimerkkien.
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kuka teistä tietää olevansa oikeassa?

Pelkkien mielipiteiden laukominen ei johda mihinkään. Itse kaipaisin laadukasta argumentointia sen sijaan, että keskitytään arvioimaan palstalle kirjoittavien älynlahjoja tai muita ominaisuuksia. Sinänsä toivon, että erilaisia näkemyksiä esitettäisiin - mutta asiallisesti. Siten voi syntyä laadukasta keskustelua.

Järkeen perustuvia argumentointikeinoja ovat esimerkiksi seuraavat: faktat, tilastot ja tutkimukset, auktoriteettiin vetoaminen, analogiset (vastaavat, rinnasteiset) tapaukset, syy-seuraus-suhteiden osoittaminen, omat kokemukset ja havainnot (kun ei yleistetä katteettomasti) sekä edut ja haitat. Niitä sopii käyttää.

Itse asiasta: On outoa, jos pelissä enemmän kiekkoa pitävä, hallitseva joukkue saa toistuvasti enemmän jäähyjä kuin vastustaja. Yleensä on toisin päin: huonompi joukkue joutuu rikkomaan ja saa siksi jäähyjä enemmän.

Syitä voi olla useita: 1) Pelitapa voi olla sellainen, että jäähyjä tulee paljon tai vähän. Esimerkiksi erittäin aktiivinen karvaus ja mailahäirintä sekä ahkera taklauspeli saattavat tuottaa jäähyjä, koska näin pelattaessa haetaan kontaktia vastustajaan. 2) Pelaajat ovat yksilöinä erilaisia. Lisäksi heidän kykynsä noudattaa sovittua pelitapaa ja välttää vaikeisiin tilanteisiin joutumista vaihtelee. Esimerkiksi Saipan Rau pelasi runkosarjan 60 peliä ja siis yli 1000 minuuttia ilman ainuttakaan kakkosta; joku toinen hyökkääjä voi hyvinkin ottaa sen 10 tai jopa 20 kakkosta. 3) Psykologia voi vaikuttaa hiukan: johtoasemassa olevalle joukkueelle lienee helpompi viheltää kakkonen kuin tiukasti takaa ajavalle joukkueelle - etenkin vieraspeleissä, jolloin kotiyleisö asettaa painetta tuomareille. Tämä ei kuitenkaan voine vaikuttaa merkittävästi koko sarjan tilastoihin. 4) Tuomarit voivat olla yksinkertaisesti huonoja yksittäisessä pelissä, ja tilastot voivat siinä vääristyä. En kuitenkaan usko salaliittoihin enkä siis tuomareiden puolueellisuuteen, jos en saa vakuuttavia perusteluja. Omien havaintojeni mukaan systemaattista suosimista ei ole. Siksi tilastot kertovat pitkässä sarjassa totuuden. 5) Selitys on jokin muu.

Koska en ole Jukureiden pelejä nähnyt, en osaa ottaa kantaa, onko joukkueelle annettu liikaa jäähyjä. Syitä jäähyihin etsisin ensimmäiseksi pelitavasta tai yksittäisten pelaajien taidosta ja kurinalaisuudesta. Jos selitys ei näistä löydy, lähtisin tutkimaan asiaa eteenpäin, ennen kuin väittäisin tietäväni asiasta jotain.

Joka tapauksessa oma päätelmäni on, että valmentajan ei kannata vinkua tuomareista kuin poikkeustilanteissa. Hyötyä ottelun jälkeen valittamisesta tuskin on. Ottelun lopputulos ei muutu. Ottelun aikanakin kannattaa olla varovainen. Haittaa huonosta maineesta voi olla: jos saa valittajan maineen, on vaikea keskustella tuomareiden kanssa asiallisesti edes silloin, kun aihetta saattaisi olla.

En tiedä, onko Pennanen oikeasti valittanut tuomareista enemmän vai vähemmän kuin muut valmentajat. Tässä asiassa kuitenkin uskoisin ehkä sellaista, joka on Jukureiden pelejä aktiivisesti seurannut. Todennäköisesti nimimerkki "paraspelaaja" on siis oikeassa: Pennanen osaa käyttäytyä asiallisesti ja diplomaattisesti eikä HPK-kannattajilla ole syytä huoleen. Hyvä niin. Itse suhtaudun Pennaseen luottavaisesti. Onhan Jukka Jalonenkin sanonut Pennasen olevan "valmentajana tämän maan kärkikaartia". Lähde: Jalonen: Pennanen on Suomen parhaita valmentajia - "Hän ymmärtää modernin lätkän tosi hyvin" | Länsi-Savo
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Onks tietoo, onks huhui, onks mitään? Odottavan aika on pitkä.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Tuli illan ratoksi katseltua Jukurien ja KeuPan välistä Mestiksen välieräkamppailua silmälläpitäen pelisysteemiä ja Kerhoon huhuttuja pelaajia. Jukurit pelasi pirun nättiä kiekkokontrollihokia, tuota haluan nähdä ensi kaudella myös HPK:n pelaavan. Palautukset alas ja keskialueen ylittäminen eri rytmeissä jäivät parhaana elementtinä mieleen, niin kaukana Pantsen päättömästä koohotuksesta kuin vain olla ja voi. Uskonpa vaativan hämeenlinnalaisyleisön tuosta tykkäävän. Toki Jukurien ja KeuPan:n pelaajamateriaaleissa on aivan järkyttävän kova ero mikkeliläisten eduksi, mutta niinhän Jukurit naulasikin taululle tylyt 5-0 lukemat.

Pelaajista Palve vaikuttaa erittäin taitavalta luistelijalta, ja lisäksi haki todella näyttäviä ja yllättäviä syöttöjä etenkin hyökkäyspäässä. Kunnostautuikin mikkeliläisten ensimmäisessä ylivoimamaalissa näppärällä syötöllä maalin eteen, joka ohjattiin sisään. Suhonen pakissa taas vaikutti olevan hyvin samantapainen pelaaja kuin Matias Haaranen. Pienikokoinen, mutta hanakka laukomaan aina kun tonttia oli. Lisäksi laukaukset viivasta menivät poikkeuksetta maallle asti. Kunnostautui myös syöttöpisteen muodossa, Karjalaisen torjuttua Suhosen matalan lämärin eteensä joka lakaistiin sisään. Fysiikan riittävyys liigatasolle on kysymysmerkki myös Suhosen kohdalla, mutta luotetaan Pennaseen jos nämä tosiaan Hämeenlinnaan rantautuvat hänen vanavedessään.

Onks tietoo, onks huhui, onks mitään? Odottavan aika on pitkä.

Huhumyllyyn voidaan lisätä Patrick Davis. Suhtaudutaan kuitenkin varauksella, niinkuin tämä kevättalvi on "varmojenkin" huhujen suhteen opettanut. Riittääköhän perunat Viitaluomaan, Puustiseen ja Davisiin? Vaatisi vähintään sen, etteivät Mietsu ja Hahl jatka, eikä taida silti riittää.

Mikäli Pendon Jukurien otteita haluaa joku muukin kiekonnälkäinen seurata, niin Fanseat tarjoaa tosiaan kuukauden katseluaikaa ilmaiseksi. Rekisteröidy -> paina lähetys päälle -> naksuttele tilaus loppuun -> peru tilaus jos et halua pidempään kuin kuukauden katsella. Testijakso ei maksa mitään.
 

Ralph

Jäsen
Riittääköhän perunat Viitaluomaan, Puustiseen ja Davisiin? Vaatisi vähintään sen, etteivät Mietsu ja Hahl jatka, eikä taida silti riittää.
Vai olisiko se niin, että se on joko Puustinen tai Davis? Paljon mielummin Puustinen.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Riittääköhän perunat Viitaluomaan, Puustiseen ja Davisiin?
Lahti ja Jokela tähän vielä. Ääh, eikö voisi olla vähän enemmän niitä, keillä käyrä näyttää vielä ylöspäin?
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Kannattaa laittaa vähän jäitä hattuun, vaikka toki fantasiarosterien tekeminen on mukavaa.

Oli tai ei suunnattu tänne, niin luettelemistani nimistä uskon korkeintaan yhden toteutuvan, ja se on Viitaluoma todennäköisimmin jos sitten hänkään. Odotetaan mitä saadaan.

Davis ei vakuuta yhtään ykkösketjun syömähampaana ja Puustinen saa varmasti paremman sopimuksen muualta. Lahti ja Jokela voivat etsiä peliaikaa vaikka Mestiksestä, ei ole käyttöä. Kapanen varmaankin jatkaa narreissa jos loukkaantumiseltaan kykenee. Manninen siirtyy Kärppiin, ja ykkösketjun laidalla viilettääkin sitten Jaakko Turtiainen. Karevaara tekee jatkosopparin ja korvaa Miettisen kakkosketjussa. Hahl ja muut tyhjät ruudut korvataan junnuilla.

Edit. Ensi kauden rosteri kourallinen kevätsohjoa pipossa:

Turtiainen-Viitaluoma-Somervuori
Karevaara-Paajanen-Hopponen
Koivisto-Palve-Keränen
Tuulola-Monto-Kaislehto

Haaranen-Nikkilä
Lehtivuori-Tuulola
Suhonen-Haapanen

Myllyniemi
Larmi
 
Viimeksi muokattu:

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth
Edit. Ensi kauden rosteri kourallinen kevätsohjoa pipossa:

Turtiainen-Viitaluoma-Somervuori
Karevaara-Paajanen-Hopponen
Koivisto-Palve-Keränen
Tuulola-Monto-Kaislehto

Haaranen-Nikkilä
Lehtivuori-Tuulola
Suhonen-Haapanen

Myllyniemi
Larmi

Unohdit, että Lehtivuorikin lähtenee ulkomaille.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Iso mörssäri on kuulemma tulossa, mutta ettei vaan olisi uusi Shalev :)
Ettei mörssärin nimi olisi vaan Teemu Suhonen... No, jos tuollainen on oikeasti tuloillaan, niin en ihmettelisi ollenkaan, mikäli kyseessä olisi Kari-Koskisen skouttaus. Nopeasti kyylättynä Buffalon farmista löytyy esim. Joey Mormina ja tietty vastaavia löytyy uudelta mantereelta vaikka kuinka paljon. Kieltämättä kuluneella kaudella liigaan rekrytoidut yonkmanit ja auliet ovat olleet melko vakuuttavia rooleissaan.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Sport vihjaa, että ensiviikolla julkaisevat pelaajan, joka pelasi punaisessa pelipaidassa tämän kauden. Nyt Sport faneista osa on alkanut heittelemään omia vihjeitään ja ne viittaa Viitaluomaan vahvasti. Mutta eikös se teille ole tulossa huhujen mukaan? En kyllä toivoisi Viitaluomaa Sportiin yhtään eli joku voisi helpottavan tiedon antaa, että tulee teille.
 

Lilleman

Jäsen
Sport vihjaa, että ensiviikolla julkaisevat pelaajan, joka pelasi punaisessa pelipaidassa tämän kauden. Nyt Sport faneista osa on alkanut heittelemään omia vihjeitään ja ne viittaa Viitaluomaan vahvasti. Mutta eikös se teille ole tulossa huhujen mukaan? En kyllä toivoisi Viitaluomaa Sportiin yhtään eli joku voisi helpottavan tiedon antaa, että tulee teille.

On niitä punaisia pelipaitoja muillakin. Mutta toivotaan että huhu Kerhoon tulosta pitää paikkansa. Tässä kevään aikana olen Viitaluoman pari kertaa kyllä Hämeenlinnassa bongannut, mutta saas nähdä.
 

Ralph

Jäsen
Kova on jengi Sportilla tälläkin kaudella, kun Ville Viitaluoma ei kelpaa sen kannattajille.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Sport vihjaa, että ensiviikolla julkaisevat pelaajan, joka pelasi punaisessa pelipaidassa tämän kauden. Nyt Sport faneista osa on alkanut heittelemään omia vihjeitään ja ne viittaa Viitaluomaan vahvasti. Mutta eikös se teille ole tulossa huhujen mukaan? En kyllä toivoisi Viitaluomaa Sportiin yhtään eli joku voisi helpottavan tiedon antaa, että tulee teille.

Riippuu varmaan ihan siitä mitä Kapanen tekee. Jatkaako Jokereissa vai tekeekö kotiinpaluun. Molemmille herroille Kerholla ei kuitenkaan ole varaa maksaa.

Hauskana anekdoottina, viime kaudella Kiekkoritarinkujalla odoteltiin mitä Saros tekee ja Mika Järvinen kyllästyi puolestaan odottelemaan, päätyen sitten Sportiin. Eli ihan linjassa oltaisiin, viime vuonna tässä jäi Hämeenlinnaan musta pekka käteen Myllyniemen muodossa, nyt voitaisiin hankkia Lahesta vaikka joku Potulny.

Sori osittaisesta offtopicista.
 

nakke-81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK (ipk, keupa, fps)
Sport vihjaa, että ensiviikolla julkaisevat pelaajan, joka pelasi punaisessa pelipaidassa tämän kauden. Nyt Sport faneista osa on alkanut heittelemään omia vihjeitään ja ne viittaa Viitaluomaan vahvasti. Mutta eikös se teille ole tulossa huhujen mukaan? En kyllä toivoisi Viitaluomaa Sportiin yhtään eli joku voisi helpottavan tiedon antaa, että tulee teille.

Yhdessä vaiheessa Viitaluoman vaihtoehdot oli Ilves tai kerho. Sitten oli huhu että Ilves ulkona neuvotteluista. Itse en Viitaluoman mahdollisesta tulosta paljo innostu..mut katsotaan nyt.
 

Ralph

Jäsen
David Rautio siirtyi Brynäsiin. Mihinköhän tämän maalivahdin hankinta mahtoi kaatua?
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
David Rautio siirtyi Brynäsiin. Mihinköhän tämän maalivahdin hankinta mahtoi kaatua?
Eiköhän tuo rahaan kaatunut.

Sen verran kuumana ainakin vt tj Virtanen oli asiasta kysyttäessä kuulemma käynnyt, että joku juupas eipäs leikki siellä ilmeisesti oli ollut.
 

Ralph

Jäsen
Eiköhän tuo rahaan kaatunut.
Olikahan sitten Raution ja Engstrandin välistä kaikki maalivahdit jo menneet, kun noin kova pudotus tuli sitten kun Rautiota ei saatu. Noin nopeasti arvioituna Rautio olisi sellainen 180-200 tuhannen mies ja Engstrand hädin tuskin sadan tonnin. Eikö siitä välistä olisi joku ollut vapaana vai yrittivätkö Rautiolle tarjota puolet pienempää kuin ansaitsevat?

HPK:lla on nyt sopimus 16 pelaajan kanssa ja näistä sopimuksista yksi (Myllyniemi) puretaan. Kauteen startataan varmaan lähemmäs 30 pelaajasopimuksella, joten yli kymmentä uupuu. Odottavan aika on pitkä, kun joskus viikkojen päästä lyödään kerralla pöytään koko toista kymmentä nimeä ja sitä ennen ollaan hiljaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös