HPK kaudella 2014–2015

  • 425 200
  • 1 351

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Mites muille kelpaisi Eksoottinen Eliteprospects.com - Damien Fleury ? ;)

Joo ja ei. Nopeus rittaisi ja se laukaus on oikeasti hirvittava. Mutta en tieda riittaako muut ominaisuudet Liigaan. Tama kausi ollut kylla aika huono kaiken lisaksi. Voisi jopa olla, etta esim. Karjalaisen Jere on ehka parempi pelaaja kokonaisuuden kannalta. Toki se laukaus olisi tappava Liigassakin, mutta en usko etta paasisi sita valttamatta kayttamaan. Try-outtia tarjoaisin.

Onko kyseessa mutu vai oikea huhu?
 

Benkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, NUFC
Joo ja ei. Nopeus rittaisi ja se laukaus on oikeasti hirvittava. Mutta en tieda riittaako muut ominaisuudet Liigaan. Tama kausi ollut kylla aika huono kaiken lisaksi. Voisi jopa olla, etta esim. Karjalaisen Jere on ehka parempi pelaaja kokonaisuuden kannalta. Toki se laukaus olisi tappava Liigassakin, mutta en usko etta paasisi sita valttamatta kayttamaan. Try-outtia tarjoaisin.

Onko kyseessa mutu vai oikea huhu?

Ihan mutua on.
 

Ukkomauseri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hannu Toivonen mainittu

Että silleen...
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Fleury olisi kyllä mielenkiintoinen haku ja jos sattuisi tulemaan, niin ei ainakaan voisi olla näkymättömämpi kuin edellinen ranskalainen.
 

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Toivonenhan olisi mitä mainioin kaveri 2. veskariks. Omia miehiä ja silleen kun Saros kuitenkin pelaa sen 50 ottelua.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Eiköhän kakkosveskaksi tarvita sellainen kaveri, joka tosiaan pelaa sen 20-15 peliä ja pitää olla Lehtosen tyyppisestä päästä kunnossa. Ei sinne nyt mitään Chiodoa tarvita. Edukkaasti joku kehittyvä maalivahti, sitä tarvitaan kuitenkin kaudella 2015-2016 kun Saros lähtee isompiin liigoihin, joten panostetaan nyt ovelasti jo näin kauas.

Onko Kerholla tulossa muuten nuoria maalivahteja kuinka Saroksen takaata?

Maalivahdista tosiaan silti tässä nyt viimeisenä varmaan pitää olla huolissaan.
 

Ralph

Jäsen
Andy Chiodon minäkin tahtoisin Kerhoon, hieno veskari ja hyvin menee kakkosmokkena jos ei ole kallis. Lisäksi sai ison miinukset CV:hen siirtymällä Tapparaan, voisi sitä putsata palaamalla HPK:n paitaan.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Kyllä kai Juuse pelaa suurimman osan ensi kaudesta, joten kakkosmaalivahdiksi pitäisi hakea joku kokeneempi, jolla on malttia istua 80% peleistä penkillä. Joni Puurula Kazakstanista takaisin.
 

fezr0

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins
Kyllä kai Juuse pelaa suurimman osan ensi kaudesta, joten kakkosmaalivahdiksi pitäisi hakea joku kokeneempi, jolla on malttia istua 80% peleistä penkillä. Joni Puurula Kazakstanista takaisin.

Miten olin Jampan onnistunutkin listaltani unohtamaan... Chiodo olisi kyllä omasta mielestänikin erinomainen valinta tuohon!

Ulkomuistista sanoisin ettei sieltä ihan hirveetä tungosta omista junnuista ole edustukseen, ja ennen kaikkea vaikea paikka olla Juusen jälkeen seuraava junnu-veskari...
 

Crank

Jäsen
Kyllä kovat taklaukset ovat jopa yllättävän ratkaisevassa asemassa joskus. Kolehmaisen tärkein taklaus HPK:ssa oli puolivälierissä Sami Kapaseen kohdistunut taklaus hopeakaudella. Kolehmainen ohjasi Kapasen sikakatsomon edessä oleviin plekseihin ja PAM! Kapanen keräili aika kauan tuon taklauksen jälkeen eikä ratkonut pelejä samalla innokkuudella kuin edelliskeväänä.
Olin tuon pelin katsomassa ja muistan taklauksen hyvin! Jälkeenpäin Youtubesta fiilistellyt muutamaan kertaan. Itse asiassa Kapanen ei sen niitin jälkeen enää kyseiseen peliin palannut, en muista oliko seuraavassakaan mukana.

Tuommoisella taklauskoneella saisi kyllä olla sitten vähä käsiäkin, ettei ole ihan turhuus, mikäli se taklauspeli ei onnistukaan.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Joni Puurula Kazakstanista takaisin.

Tämä. Puurula takaisin, olkoonkin, että joutuisi olemaan penkillä sen 50 ottelua.

Tulevaisuuden nimistä puheen ollen, oliko taannoin junnujen rankkarikisassa maalissa Huikea Jamppa jr. vai ainoastaan sukunimikaima?
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
HPK:n "oma poika", Kimmo Meriläinen eli Meriläisen Kimmo, pelaa parhaillaan kelvollista kautta Mestiksen TuTossa, ja sopimuksensa päättyy tähän kauteen. Kaverihan oli Kerhon A:ssa pelatessaan melkoinen hazardi, mutta koppi on näköjään alkanut sittemmin tarttua ihan mallikkaasti. Olisiko Meriläisestä siis uudeksi projektiksi Lehtoselle?

Toisaalta, ja tarkemmin ajatellen, miksi mennä merta edemmäs kalaan; Timo Niemi ei kaiken järjen mukaan jatka ensi kaudella rupla-Jokereissa, joten kaikella tavalla järkevin ratkaisuhan olisi Niemen paluu Hämeenlinnaan ja tuttuun Lehtosen oppiin. Saros-Niemi-tandemi olisi mielestäni kokolailla ideaali mv-ratkaisu ensi kautta ajatellen.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ajatuksia päättyneestä ja ensikaudesta

Toivottavasti tästä kaudesta jää pelillinen kipinä ensikauteen, jotta ollaan jo alkukaudesta iskussa. Vaikka Arvosta on tullut arvosteltua niin nyt voi sanoa sen olevan hyvä asia, ehkä jopa loistava, että Arvonen jatkaa ensikaudellakin. Tämä runkosarjan lopun ja pleijareiden hyvä pelaaminenhan ei perustunut pelkästään kovaan yrittämiseen ja henkeen vaan taustalla on toimiva pelitapa. Siinä pidetään kiekkoa itsellä eikä lähdetä vain puolustamaan vaikka vastustaja olisikin materiaaliltaan vahvempi. Ja ennen kaikkea pelirohkeus on huipussaan ja todellakin uskalletaan pelata.

Selinin kausihan oli täynnä kovaa yrittämistä mutta siihen se melkein jäikin. Oli siellä toki pelitapakin. Kuitenkin ero hyökkäyspelin osalta tähän kauteen on lievästi todettuna valtava. Tällä samalla tavalla, kun ensikaudellakin jatketaan niin hyvä tulee. Totta kai heikkouksiakin oli, kuten toimimaton yv, mutta ne kyllä hioutuvat kuntoon kunhan pelitapa saadaan kaikille selväksi jo harjoituskaudesta lähtien. Toki kauden aikana ailahdelleet otteet myös arveluttavat ja esitykset pitäisi saada tasaisemmiksi. Tämä voi olla myös materiaalikysymys, kuten yv:kin ja korjaantunee mikäli joukkue vahvistuu, näin ainakin uskon. Monestihan itse peli kulki hyvin mutta pelit hävittiin luokattomaan viimeistelyyn.

Unohtaa ei sovi myöskään muita valmentajia. Lehtonen on tehnyt, kuten odotettua, erinomaista työtä maalivahtien kanssa ja Viitakoski on luonut sellaisen kuntopohjan, että joukkue jaksaa painaa pitkälle kevääseen. Erinomaista työtä koko valmennustiimi!

Nyt vain pitää lähtevien pelaajien tilalle hankkia pelaajia, jotka sopivat Arvosen pelitapaan. Ei tarvitse olla nimekäs, vaan ennen kaikkea sopiva. Esimerkkinä vaikkapa Karjalainen, oli nimetön kun saapui mutta nyt hänet tunnistaa jokainen Kerhokannattaja ja hän sopii täydellisesti vauhdikkaaseen pelitapaan. Totta kai joku Miettinen kannattaa ottaa mikäli mahdollista. Hän pystyy auttamaan joukkuetta niin maalinteossa kuin alivoimallakin. Ja muutenkin maalintekijöitä tarvitaan mutta kuten todettua, heidän on sovittava pelityyliin. Pelkkä snaipperi on melko hyödytön jos hän ei pysty muuten auttamaan joukkuetta. Tarkoitan siis, että jättää hoitamatta puolustusvelvoitteensa yms.

Joukkueen roolittaminen on tärkeää niin kuin on tälläkin kaudella nähty. Nelosketju tekee huipputulosta pelistä toiseen vaikka se ei maalisarakkeessa näkyisikään. Tähän on pyrittävä myös ensikaudella. Pari ketjua joilla on suurin tulosvastuu mutta siten, ettei mitään ketjua kuormiteta liikaa vaan rakennetaan ketjut tasapainoisiksi.

Kauden päättyminen ei ihmeemmin edes harmittanut, kun joukkue osoitti mihin se parhaimmillaan pystyy. Jo aiemmin oli nähtävissä merkkejä, että joukkue osaa kyllä pelatakin vaikka suoritustaso ailahteli melkoisesti. Kuitenkin, kauden loppupuolella vahvistui kokoajan tunne siitä, että tässä luodaan samalla jonkin uuden alkua ja palkinto tulee vasta myöhemmin. Nimittäin nyt on joukkueella selkeä pelitapa, joka ei vain näytä hyvältä vaan on osoittanut, että näin pelaamalla voidaan myös menestyä. Oikeastaan voisi sanoa, että HPK on löytänyt uudelleen koko identiteettinsä. Vauhdikas, taisteleva, periksiantamaton, viihdyttävä, pelirohkea. Näistä kaikista on HPK tullut tunnetuksi tuon ryhtiliikkeensä jälkeen ja osin myös aiemmin kauden aikana.

Muutos ottaa joskus aikaa, ehkä liikaakin. Mutta tärkeintä on, että muutos tapahtuu eikä jäädä jossittelemaan ja surkuttelemaan huonoa tilannetta. Näkisinkin, että HPK:lla on nyt mahdollisuus alkaa toteuttamaan useamman kauden projektia, jonka pohjana on nyt sisään ajettu pelitapa. Pelaajahankinnatkin ehkä helpottuvat, kun tiedetään täsmälleen millä tavalla joukkue pelaa. Tehdään ns. täsmähankintoja, ei tarvitse olla paras, kunhan on sopivin omaan rooliinsa. Uuden pelaajan, oli sitten muualta tullut tai oma junnu, on helpompi tulla sisään joukkueeseen, kun pelitapa on selkeä ja jokaisella on siinä oma osansa. Pelaaja pelaa ennen kaikkea omilla vahvuuksillaan eikä häntä istuteta sellaiseen rooliin, jossa hänen vahvuutensa ei pääse esiin.

Kuulostaa varsin tutulta toiminnalta vuosien takaa... Mutta tähän olisi nyt jatkossa pyrittävä. Liian kauan on oltu tuuliajolla pelitavan suhteen. Joka kausi uudet kujeet, uusi valmentaja, uudet pelaajat jne. Mutta, kuten jo totesin, muutos ottaa aikansa ja nyt on ehkäpä ensimmäistä kertaa sitten menestysvuosien todella hyvä aihio olemassa. Jonkinlainen aihio oli jo syntymässä viime kauden aikana mutta se romuttui Selinin lähdön myötä. Nyt ajateltuna ehkä hyvä niin, sillä niin paljon parempi tilanne mielestäni on tällä hetkellä.

Ehkä tässä onkin onni onnettomuudessa. Selinin lähtö, Raution palkkaaminen. Joskus toimivaa ratkaisua hakee muualta eikä huomaa, että se löytyykin vierestä, omista joukoista. Ja tähänkin on lopulta tartuttu vasta pakon sanelemana.
 
Suosikkijoukkue
Kerho ja Philly
Puolustus hyvissä kantimissa

Toi puolustus näyttää kyllä hemmetin hyvältä ensi kautta ajatellen. Laakso, Niemi, Grönholm ja Bruun näyttivät tässä keväällä, että pystyvät pelaamaan illasta toiseen hyvällä tasolla. Niemeltä odotin jo tällä kaudella paljon, mutta paha loukkaantuminen rikkoi kautta. Ensi kaudella pysyy toivottavasti ehjänä ja tulee olemaan kyllä ihan avainpakkejamme. Laakson suhteen olin alkukaudella menettämässä jo toivoni, oli yksinkertaisesti illasta toiseen aivan ulkona pelistä, mutta keväällä tuli iso ryhdistyminen otteisiin muun joukkueen mukana. OPG on taas ihan oma tarinansa. On kyllä ihan päällikkö ja saanut mielestäni selvästi jalkoihin lisää liikettä Kerho-uransa aikana ja näin ei joudu läheskään niin usein kuseen omassa päässä kuin mihin joskus totuttiin. Myös kiekkovarmuus parantunut huikeasti. Hienoa nähdä miten pelaaja selkeästi kehittyy pelaamisessaan vielä tuolla iällä.

Schira on ilmeisesti myös jatkamassa Kerhossa. Vuoden valmiimpi pelaamaan Liigaa ja olihan hän pääosin ihan huikea jo tällä kaudella. Vainio jatkaa ja luulisi myös Nikkilän. En siis oikein näe huhutulle Jyrkkiölle oikein käyttöä ellei sitten tule vetämään ihan älytöntä läpimurtoa liigaan HPK:ssa. Puolustukseen kaivataan yksi hankinta ja sen tulisi olla potentiaalinen viivapelote ylivoimalle. Näin hankinta kohdistuisi suoraan tämän kauden pahimpaan puutekohtaan. Mistä tällainen sitten Lelun haaviin tarttuu, on toinen juttu. Tollaisia Nick Bailenin tasoisia pyssyjä on tarjolla kuitenkin esimerkiksi Jenkkien yliopistosarjoista eli eivät ne kaikki kiekkoile kuitenkaan maailman parhaissa kiekkosarjoissa.

Jatketaan hyökkäyksestä myöhemmin, kun saadaan tietää hankinnoista varmemmin, alkavalla viikolla vissiin jotain tulee julki...
 

fezr0

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins
Onko kuulunut mitaan uutta, eli koskas uusia sopimuksia julkaistaan? Eikos ne taksi viikoksi luvannut jotain?

Tänään game 7:t pari joukkuetta putoaa ja huomenna julkistetaan? Tai sitten huomenna järjestetään ensin aprillipila (Leavit ja Tyler Hirsch palaavat hpk-paitaan 4v soppareilla) jonka jälkeen julkaistaan jatkosopparit ja uudet pelimiehet uuden kuukauden alun kunniaksi.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
En tiedä liittyykö Lelun Luulaja visiittiin mitenkään, mutta Linus Persson on poistumassa Luulajasta ja mies itse sanoo, että kiinnostusta on myös ulkomailla.

Ihan hyvin laskettu 1+1. Toisaalta ihan mielenkiintoinen nimi olisi. Viime kevaana veti aika kovat pudotuspelit ja sita edeltavana vuonna kovat pisteet Allsvenskanissa. Taitoa on, mutta ei ole oikein saanut parastaan esiin Elitserienissa. Jaahyminuuteista paatellen, ei ole mikaan rikkova kaveri. Onkohan liian pehmea Liigaan? Ei kauhean nuorikaan ole enaa.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Ei muuten olisi yhtään huonompi homma hakea joukkueeseen länsinaapurista apua. Noin päällisin puolin Kerhossa pelanneista ruotsalaisista on jäänyt varsin positiivinen kuva, vaikka aina odotukset eivät aina ole kohdanneetkaan.

Lyhyellä kertauksella muistin syövereistä:

Jonas Andersson
- Täällä pelatessaan kärsi paljon loukkaantumisista. Isoksi mieheksi varsin vikkelä menijä, mutta suurimpana ongelmana putkinäköisyys. Paremmalla pelisilmällä olisi luonut hyvän uran NHL:ssä (toki myös Pohjois-Amerikan vuosina kärsi paljon loukaantumisista). Kerhosta lähdön jälkeen Kärpissä nappikausi.

Fredrik "Tuffast i Elitserien" Svensson
- Oli ehkä Ruotsin pääsarjatasolla kovin jätkä, mutta liigassa ei niinkään. Varsin mitäänsanomaton kuva miehestä jäi ja saikin lähteä kesken kauden. Suoritti kuitenkin paremmin kuin saman kauden hankinta, Sveitsin lahja Philippe "Tough as nails" Seydoux. Löytyy Youtubesta näköjään myös miehestä tehty kappale.

Emil Lumdberg
- Tuli Matin kaudelle, jolloin kaikki oli aivan sekaisin. Ykkössentterinä ihan väärässä paikassa ja muistaakseni hänkin kärsi loukkaantumisista monen muun ohessa. Jäi joka tapauksessa viisi pykälää plussalle tehopörssissä, mikä ei siinä jengissä ollut kovin huono suoritus.

Oscar Ackerström
- Hieno mies ja edelleen eräs yksi parhaimmista ulkomaalaispakeista Kerhossa. Tulisieluinen kaveri, joka ei vittuilua pahemmin sietänyt. Voitti myös pakkien pistepörssin ainoalla kaudellaan Kerhossa.

Jonas Andersson Junkka
- Samoihin aikoihin Ackerströmin kanssa pelasi myös Junkka, josta mun on kyllä myönnettävä, että ei ole jäänyt niin vahvoja muistikuvia kuin Ackerströmistä. Pitkä honkkeli, joka pääsi myös pakkien pistepörssin top kymppiin, minkä jälkeen sai NHL-sopimuksen.

Mathias Porseland
- Pelasi kaksi hyvää kautta Kivan alaisuudessa ja oli kummallakin kaudella ykköspakki. Mielellään näkisin joskus uudestaankin oransseissa.

Andreas Burström
- Odotettiin kärkipään sentteriä, mutta saatiinkin laadukas alaketjujen duunari. Floppasi kunnolla hyökkäyspäässä, mutta asenteessa ei ollut mitään moitittavaa. Dumpattiin kesken kauden Jokereihin, missä veti koko loppukauden kiikareilla.

Johan Larssonista tuskin tarvitsee enempiä kirjoitella. Siitä on kuitenkin sen verran vähän aikaa kun mies täällä pelasi, että luulisi kaikkien muistavan miten täällä sujui. Siinä taisikin olla kaikki Kerhossa pelanneet ruotsalaispelaajat käsiteltyinä. Sanoisin, että niiden osalta ollaan enemmän positiivisen kuin negatiivisen puolella.
 

MarkoPalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU, Hammarby IF, Jokerit
Siinä taisikin olla kaikki Kerhossa pelanneet ruotsalaispelaajat käsiteltyinä. Sanoisin, että niiden osalta ollaan enemmän positiivisen kuin negatiivisen puolella.

Älähän toki unohda järkyttävää David Printziä, joka oli Kerhossa joskus 2001-02. Oli kyllä huono, käsittämätöntä että pelasi myöhemmin jonkin verran mm. Philadelphiassa. Oli toki kaiketi viime kaudella KalPassakin kääntymässä, mutta se taitaa kertoa enemmän K.Kapasen headhunttauskyvyistä, kun Printzistä itsestään.
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Maalivahti -keskustelu

Niin, sitä vaan, että jos HPK:lla on yksi parhaita maalivahtivalmentaja niin varmaankin toinenkin maalivahti tulee olemaan nuori, lahjakas ja kehityskelpoinen.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei muuten olisi yhtään huonompi homma hakea joukkueeseen länsinaapurista apua. Noin päällisin puolin Kerhossa pelanneista ruotsalaisista on jäänyt varsin positiivinen kuva, vaikka aina odotukset eivät aina ole kohdanneetkaan.

Itselläni on jäänyt jotenkin sellaiset fiilikset, että Printziä lukuun ottamatta Kerho on onnistunut puolustuspään hankinnoissa jopa jokseenkin loistavasti ruotsalaisten kohdalla. Sen sijaan hyökkäyspään hankinnat ovat kaikki olleet enemmän tai vähemmän huteja tai tasapaksuuden multihuipentumia.

Tämä siis havaintona, eikä minään automaattisesti itseään toistavana luonnonlakina, jonka perusteella Ruotsista pitäisi hankkia vain puolustajia, koska ne onnistuvat lähes aina, kun taas hyökkäyshankinnat eivät voi onnistua...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös