Hiihdon MM-kisat Lahdessa 21.2.–5.3.2017

  • 105 441
  • 707

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
No on kyllä ollut Nousiainen heikko kun nyt tuloksia katsoin. Tuli vaan mieleen Lehtosen Sotšin romahdus kolmososuudella. Ja edelleen kummastuttaa päätös hiihdättää Lehtosta tänään. Ei se Nousiaisellakaan tosin ole aina viestihiihto sujunut.

Nousiainenhan on ollut monesti luotettava ratsu, mutta kyllä hänelle katkeamisia tosiaan viestissä on tullut. Ja tällä kaudella on ollut vielä heikommassa kunnossa kuin aikaisemmin. Ei Larikaan mikään satavarma suorittaja ole ollut, mutta tämän kauden näytöt ovat ylivoimaiset Nousiaiseen verrattuna.
 

Pekkis

Jäsen
Mitä tulee tähän case-Laukkaseen, niin asia on kohdallani loppuun käsitelty. Naisten viestijoukkue on valittu, minun näkemykseni Marista tullut selväksi (ja sitä kyseenalaistavat ja perustellut mielipiteet myös) ja loppuviimein Laukkanen ei oikeasti ollut edes kaavailuissa. Eli ihan turhaa hirttäytyä yhteen hiihtäjään, kun keskustelut kiertävät väkisinkin kehää.

Jylhä kyllä kertoi, että Mari oli ihan viimeiseen asti kaavailuissa mukana. Eilen illalla oli viimeksi Enoon soittanut. Mari saattaa Reijon mukaan jopa hiihtää lauantain 30 km kilpailun, eli siinä teille sitä kestävyyden puutetta. "...ja loppuviimein Laukkanen ei oikeasti ollut edes kaavailuissa." Mistä sinä näitä revit?
 

Ralph

Jäsen
Onkos miesten viestiporukoita jo julkaistu?
Mielenkiintoista nähdä, miten Iversenin touhut vaikuttaa Norjan joukkueeseen. Eiköhän Iversenille oltu kaavailtu tonttia, mutta nyt joku muu joutuu ottamaan tuon paikan. Kaivetaanko jopa Northug naftaliinista?

Perinteisellä Dyrhaug on varma tämän päivän kisan myötä ja olihan hän mukana kaksi vuotta sitten myös. Sundby voisi olla varma ratkaisu toiselle osuudelle, mutta siirtykö Iversenin myötä Sundby jopa vapaalle osuudelle? Tällöin Tönseth ottaisi varmasti tuon toisen perinteisen paikan. Vapaalla varma nimi on Krogh, mutta kuka on toinen. Sundby, Röthe, Kläbo vai jopa Northug? Nuori Kläbo on urakoinut jo aika paljon näissä kisoissa ja väsähti tänään matkan aikana pahasti. Ennakkosuosikkeja ovat kuitenkin.

Norja on voittanut miesten viestin kahdeksan kertaa putkeen ja viidellä viime kerralla Northug on ollut ankkurina. Olisihan se hieno nähdä Northug taas pätkimässä ruotsalaiset lopussa. Sundby, Röthe, Tönseth ja Dyrhaug ovat myös voittaneet kerran aiemmin viestikultaa kukin. Veikkaanpa, että Sundby on vapaalla: Dyrhaug-Tönseth-Sundby-Krogh.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Laura Mononen on kumminkin tasaisesti sijoille 10-14 vapaan tyylin maailmancupissa hiihdellyt, joten eiköhän se viestin kolmannen osuuden hoitele lähtökohtaisesti vähintään yhtä hyvin kuin Mari Laukkanen. Eihän Laukkanen kuitenkaan mikään Top-10 hiihtäjä maailmassa ole, vai mitä?
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Oli hieno päivä ja ilta. Kiitos Iivo! Tuossa otettiin muutama konjakki Iivon kunniaksi ja samalla kaavailtiin viestijoukkuetta. Jylhällä voisi olla periaatteessa valttikortti hihassa. Heikkisen kunto on alaspäin ja kirikyky heikko. Joten Hakola riskillä ankkuriksi. Jaksoi hyvin alkukaudesta 7,5 km, vaikka kaatui. Jos saataisiin kolmella osuudella eroa, siis Musti, Iivo ja Happo, niin nopea Hakola voisi olla täsmä haku ankkuriksi. Ehkä liikaa juhlajuomaa alla, mut se on selvä, ettei Happo pese muita kirikykyisiä ankkureita loppusuoralla.
 

Tornados

Jäsen
Jylhä kyllä kertoi, että Mari oli ihan viimeiseen asti kaavailuissa mukana. Eilen illalla oli viimeksi Enoon soittanut. Mari saattaa Reijon mukaan jopa hiihtää lauantain 30 km kilpailun, eli siinä teille sitä kestävyyden puutetta. "...ja loppuviimein Laukkanen ei oikeasti ollut edes kaavailuissa." Mistä sinä näitä revit?

Kyllä Mari on parempi lyhyemmillä matkoilla. Sanoi muistaakseni kauden alussa, että aiempina kausina kestävyys ei ole riittänyt normaalimatkalle mutta että nyt tilanne olisi sen suhteen parempi. Eiköhän tuo mahdollinen valinta 30 kilometrille johdu lähinnä siitä, että kaikkia kärkihiihtäjiä ei kisa kiinnosta.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Oli hieno päivä ja ilta. Kiitos Iivo! Tuossa otettiin muutama konjakki Iivon kunniaksi ja samalla kaavailtiin viestijoukkuetta. Jylhällä voisi olla periaatteessa valttikortti hihassa. Heikkisen kunto on alaspäin ja kirikyky heikko. Joten Hakola riskillä ankkuriksi. Jaksoi hyvin alkukaudesta 7,5 km, vaikka kaatui. Jos saataisiin kolmella osuudella eroa, siis Musti, Iivo ja Happo, niin nopea Hakola voisi olla täsmä haku ankkuriksi. Ehkä liikaa juhlajuomaa alla, mut se on selvä, ettei Happo pese muita kirikykyisiä ankkureita loppusuoralla.

No peseekö Hakola muita kirikykyisiä ankkureita? Ustjugov, Sundby, Pellegrino? Eipä taida pestä. Lisäksi on aika iso riski, että romahtaisi letkasta. Heikkinen pysyy todennäköisesti letkassa ja pystyy voittamaan ne kaverit lopussa, jotka Hakolakin pirteänä ollessaan pystyy voittamaan. Nyt kun Lehtonen on vapaalla hyvässä kunnossa, ei mielestäni ole mitään tarvetta poiketa nelikosta Jauhojärvi-Niskanen-Lehtonen-Heikkinen.

Ihannetilanne olisi varmaan, että Niskanen toisi Suomen parinkymmenen sekunnin johdossa vaihtoon (isompaa eroa ei oikein realistisesti voi kuvitella). Tällöin Lehtonen voisi passailla 2-3 km ja keskittyä loppumatkan pysymään letkassa. Sitten vaan toivotaan, että ankkuriosuudelle lähdettäessä kärkiletka on riittävän pieni ja siinä olisi riittävän vähän kirikykyisiä kavereita. En oikein näe, että ilman voitelukatastrofeja Venäjä tai Norja olisi lyötävissä. Pronssiin on kuitenkin saumat. Erityisesti pitää huolehtia, että Italia ei ole loppuratkaisussa mukana.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Ennakkoa naisten viestiin. Joukkueiden kokoonpanot vahvistettu.

Osuus 1: Falla (Nor), Haag (Swe), Saarinen, Randall (Usa), Kalsina (Rus), Hennig (Ger), Kowalczyk (Pol) ja van der Graaf (Sui).

Puolalla ei ole kokonaisuudessaan mitään jakoa, mutta Kowalczyk on tällä osuudella kiinnostava nimi. Varmistaa ainakin sen, että vauhtia riittää. Toki voi olla, että muut antavat Justiinan hiihdellä omia menojaan, koska Puola ei tosiaan uhkaa. Mutta on riski, että erot repeävät ja esim. Falla Justiinan peesissä ratkaisee viestin Norjalle jo tässä. Falla on kovassa kunnossa ja varmasti jaksaa vitosen hiihtää (tosin jos Norja jostain voisi edes teoriassa vuotaa, olisi se varmaan juuri Falla). Voi myös olla, että Haag kovakuntoisena (pertsan kympin viides) pysyy Justiinan perässä. Suomen kannalta erityisen kiinnostavaa on, että miten Aikku pysyy Haagin kyydissä ja että saataisiinko mielestäni erittäin laadukasta Usaa pudotettua. Randall on ollut hyvässä iskussa, mutta olisi kenties näistä jenkkinaisista helpoiten pudotettavissa kyydistä. Toki myös Venäjä ja Saksa saisivat pudota, mutta uskon, että Krista hoitelee heidän ankkurit (Ringwald, Sedova) jonkinmoiselta takamatkaltakin. Sen sijaan jenkkien Diggins olisi paha. On oikein tämän vitosen erikoisnainen ja näiden kisojen kaksinkertainen mitalisti. Toiveissa siis olisi, että Aikku olisi mahdollisimman lähellä Ruotsia ja selvästi Usaa edellä.

Osuus 2: Weng (Nor), Kalla (Swe), Niskanen, Björnsen (Usa), Böhler (Ger), Belorukova (Rus) ja Fähndrich (Sui).

Tässähän Weng ja Kalla pitävät varmasti huimaa vauhtia. Niskasen tehtävänä on sinnitellä mahdollisimman lähellä näitä ja huolehtia, ettei Saksa ja Venäjä pääse karkuun. Tärkeintä mielestäni on, että Björnsen pysyy selvästi takana tai että Niskanen saisi tehtyä häneen eroa. Jos jenkit ovat tämän osuuden jälkeen Suomen kannassa, ovat he todella vakava uhka Suomelle. Oletus on, että Norja ja Ruotsi ovat tässä kohtaa Suomea edellä suht selkeästi.

Osuus 3: Jacobsen (Nor), Andersson (Swe), Mononen, Stephen (Usa), Tshekaleva (Rus), Fessel (Ger) ja von Siebenthal (Sui).

Norjalla vahva meno jatkuu. Ruotsi on tässä suurin kysymysmerkki; miten nuori Ebba Andersson pärjää? Hänen suoritustaan on todella hankalaa ennakoida. Mutta kun hänet viestiin on laitettu, oletettavaa on, että hän on kunnossa. Oletus silti lienee, että viimeistään nyt Ruotsi tippuu Norjan kyydistä. Miten lähelle muut maat pääsevät Ruotsia?

Venäjällä, Saksalla ja Sveitsillä on laadukkaat viestinviejät. Stephen ei ole ollut tällä kaudella mitenkään älyttömän hyvä, mutta on juuri tällä matkalla parhaimmillaan. Oleellista on, että Mononen pystyisi roikkumaan näiden maiden mukana. Ja tietysti toivottavasti erityisesti Usa olisi jo hyvän matkaa takana. Riski on, että esim. Tshekaleva saisi vedettyä Monoseen eroa reilusti. Sveitsi on tarkastelussa mukana siksi, että ainakin teoriassa on hyvinkin mahdollista, että se on tässä vaiheessa vielä mitalitaisteluletkassa mukana.

Osuus 4: Björgen (Nor), Nilsson (Swe), Pärmäkoski, Diggins (Usa), Sedova (Rus), Ringwald (Ger) ja Boner (Sui).

Norja on karussa ja Martti Jörgeni saa rauhassa sujutella voittoon. Toinen varma asia on, että viimeistään nyt Sveitsi romahtaa mitalitaistelusta pois (on toki mielestäni todennäköisempää, että tämä on tapahtunut jo pertsan osuuksien aikana). Jos Pärmäkoski pääsee lähtemään korkeintaan puoli minuuttia Venäjän ja/tai Saksan perässä, niin uskon Kristan hoitelevan nuo. Sen sijaan Diggins ja Nilsson ovat kovempia kantoja kaskessa. Krista voi nämä kepittää, jos ei tarvitse kauheasti ajaa ensin takaa. Mutta mitään takeita näiden voittamisesta ei ole. Oma veikkaukseni silti on, että Pärmis ajaa Ruotsin kiinni ankkuriosuudella ja taistelee sitten Nilssonin kanssa hopeasta. Riippuu Nilssonin päivän vireestä, miten tuossa käy. Jos on kunnossa, niin vie, jos jatkaa lievää taaperrustaan, hoitelee Krista tämän. Usahan tässä on se kiinnostava joukkue. Voi olla, että lähtee ankkuriosuudelle jopa Suomen edellä, mutta yhtälailla voi olla, että on jo avausosuuden jälkeen minuutin Suomeen. Veikkaan, että Diggins aiheuttaa meille vielä huomenna päänvaivaa. Yksi peruste on se, että jenkit vuodesta toiseen venyvät viesteissä.

Oma veikkaukseni: 1. Norja, 2. Usa, 3. Suomi, 4. Ruotsi, 5. Venäjä, 6.Saksa.

Yksi merkittävä asia on se, miten joukkueilla pelaa kalusto haastavassa kelissä. Tästä syystä jopa suuria romahduksia jopa ennakoiduille kärkijoukkueille voi sattua. Suomen osalta olen ainakin pertsan osuuksien suhteen aika luottavainen, sekä Kerttu että Aikku hiihtävät Rossignoleilla, joiden hyvyys vesikelillä lienee eilisen perusteella unisemmillekin selvä asia.

Jäädään odottelemaan jännityksellä. Selvää on vain se, että mitali ei todellakaan ole mikään varma. Kristan huippukunto ja epävarman Kyllösen poissaolo toki nostattaa ainakin omia odotuksiani huomattavasti.
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
@Aleksandros Sundby ei ole Norjan ankkuri vaan hiihtää Iivoa vastaan toisen osuuden. Lehtonen on riski kolmannella osuudella ja todennäköisesti Heikkinen ankkurina joutuu takaa-ajaksi Norjaa. Venäjää ja Ruotsia vastaan. Heikkinen kolmannelle osuudella antaisi vielä mahdollisuuden edes kilpailla viestin voitosta ja lähteä ehkä pienellä etumatkalla ankkuriosuudelle. Toki Lehtonen olisi mahdollinen ankkuri. Hakola pesee ainakin Hellnerin loppukirissä ja Italiaa en näe loppukirissä mukana, koska tippuvat jo Iivon ja Sundbyn kyydistä. Ustjogov toki menee loppusuoralla menojaan. Kuka on Norjan ankkuri, kaivavatko jopa Nortin mukaan?
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Päivän viestiin, siis naiset, liittyy Suomen osalta tavallista enemmän epävarmuustekijöitä. Mitali on tiukassa ja vaatii onnistumista kunnon ylärajalla ja/tai jonkinmoisia epäonnistumisia vastustajilta. Epävarmimpana pidän Laura Monosta, jolla ei ole nykykunnossa tarvittavaa kovuutta, jos tiltti menee päälle. Siltikin on paikkansa joukkueessa ansainnut. Aikulla on kokemusta ja kovuutta, mutta riittääkö vauhti? Kerttu on nousukunnossa ja saa alleen tod.näk. hyvän suksen. Krista on lievä kysymysmerkki. Pertsan kymppi oli iso pettymys, mikä voi päätä kalvaa ja viedä itseluottamusta.

Veikkaan, että Aikku pysyy kohtuullisesti vauhdissa, jää kärjestä 15-20 sek, Kerttu hiihtää hyvän osuuden ja pitää joukkueen mitalitaistossa, noin puolen minuutin päässä kärjestä, Laura jää lisää 30-40 sekkaa ja Krista tekee sen, mihin pystyy, ja maalissa Suomi on sijalla 3-4. Loppukiri ratkaisee sijoituksen.

Norjaa ei horjuta mikään. Muut tappelevat max. hopeasta. Ruotsi luottaa Kallaan kuin vuoreen, mutta ottaa riskin hiihdättämällä junioria 3. osuudella. Se joko toimii tai ei. USA on aina vähän arvaamaton. Onko heillä huolto samaa tasoa kuin muilla huippumailla? Venäjä voi yllättää, jos saavat suksen pelaamaan.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Lahden 2001-tapahtumista vielä: Eikös tuo joukkokäry johtunut siitä, että kun Isometsän käryn jälkeen johtavat poliitikot Suomessa, kulttuuriministeri Suvi Lindenin johdolla, vaativat hiihtoliitolta selvitystä, niin samalla testattin koko joukkue. Sitä en tiedä olisiko wada muutenkin testannut koko joukkueen, vai tuliko tuo paine testaukseen omilta. Kuitenkin mm. Virpi Kuitunen oli juuri testattu ja puhtaaksi todettu voittaessaan mm-kultaa.

Melkoinen ero verrattuna vaikkapa norskien touhuihin Sundbyn ja Johaugin tapauksessa.

Muutenhan itsekin olen sitä mieltä että Myllylä oli kova jätkä niinkuin esim. Lance Armstrong pyöräilyn puolella. Ja arvostan suorituksia. Sivumaku tietysti jää niiden kohdalla, jotka väistelevät mediaa tai valehtelevat. Esim. Kuitunen/Sarasvuo ei ole kai koskaan kommentoinut käryään eikä edes tuohon MOT-ohjelmaa varten "tavoitettu". Mutta niin vain on kärynkin jälkeen valittu vuoden naisurheilijaksi ja on Ylen pääkommentaattori.

Eipä noita varmaan ikuisuuksiin asti tarvitse vatvoa, mutta osoittaa vain ettei kaikki tainnut jälkiseuraamusten osalta mennä asianomistajien kesken ihan tasan.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
@Aleksandros Sundby ei ole Norjan ankkuri vaan hiihtää Iivoa vastaan toisen osuuden. Lehtonen on riski kolmannella osuudella ja todennäköisesti Heikkinen ankkurina joutuu takaa-ajaksi Norjaa. Venäjää ja Ruotsia vastaan. Heikkinen kolmannelle osuudella antaisi vielä mahdollisuuden edes kilpailla viestin voitosta ja lähteä ehkä pienellä etumatkalla ankkuriosuudelle. Toki Lehtonen olisi mahdollinen ankkuri. Hakola pesee ainakin Hellnerin loppukirissä ja Italiaa en näe loppukirissä mukana, koska tippuvat jo Iivon ja Sundbyn kyydistä. Ustjogov toki menee loppusuoralla menojaan. Kuka on Norjan ankkuri, kaivavatko jopa Nortin mukaan?

No on Norjan ankkuri kuka tahansa, Nortti tai Krogh esimerkiksi, ei Hakola näille mahda mitään. En myöskään usko, että Hakola hiihdetyn kympin jälkeen voittaisi Hellneriä tai Halfvarssonia. Ja nythän se on julkistettukin, ettei Hakolalla ollut asiaa viestiin. Kuten kaikki hiihtoa enemmän seuraavat hyvin etukäteen ymmärsivät. Ihmisillä on joku fetissi näihin sprinttereihin, Hakolaan tai Jylhään. Ei ymmärretä, että kympin hiihtämisen jälkeen heidän paukut on jo syöty. Ei se kiri sillä tavalla enää irtoa kuin sprintissä.

Sitä en kiellä etteikö Hakolasta joskus voisi tulla myös hyvää normimatkojen hiihtäjää ja vaikkapa hyvää viestiankkuria. Mutta nyt hän ei sitä ole.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ja naisten viestistä: itsekin uskon että USA tulee olemaan Suomelle kovempi haaste kuin Ruotsi. Varsinkin Diggins on sellainen hiihtäjä, jota Krista ei mielestäni voita jos lähtevät samaan aikaan ankkuriosuudelle. Ruotsi taas voi olla lyötävissä mutta jos Norja on jo mennyt ja ankkuriosuudella matkaa tekevät yhdessä Suomi, Ruotsi ja USA, niin jääkö Kristalle vetonaisen rooli? Toivotaan siis että USA olisi jäänyt jo tuossa vaiheessa, mutta epäilen.

Toblachissa tammikuussa 5km vapaan väliaikalähdössä Diggins vei voiton ja Krista oli 2. Eroa kuitenkin liki 14s. Diggins oli tuossa kisassa jäätävä ja osoittanut Lahdessakin kovaa tasoa. Stina Nilsson Toblachissa 20. +40s ja suunta Lahdessa alaspäin.

Edit: Toblachissa sijat 3-6 menivät muuten Björnsen (!), Kalla, Weng, Niskanen. Näistä kaikki tänään osuudella 2 ja perinteisellä.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Heikkisen kuntopiikki osui Tour De Skille ja Alpe Cermisin rinteille. Nyt on Hapon homma ollut käsittämättömän tukkoista ja tuosta paistaa raju yliyrittäminen, josta johtuen Happo on vetänyt itsensä ylirasituksen puolelle. Heikkinen on hiihdon kestomenestyjäksi turhan herkkä kunnoltaan. Kun pöljäillään, niin ylimieliset norskit voitetaan vapaan kisassa peri nteisellä, mutta kun ei ole kulje, niin Venezuelan mieskin tulee vasemmalta ohitse. Sen takia luottoa Heikkiseen löytyy jopa vähemmän kuin Lehtoseen.
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
@Aleksandros Ei minulla mitään fetissiä ole sprinttereihin, halusin vain spekuloida eri vaihtoehdoiila. Tuo valittu joukkue oli se, joka oli 95 % varma jo lauantain suoritusten jälkeen. Halusin vain tuoda esiin, että jos Suomi haluaisi taistella mitaleista, niin Heikkisen osuutta pitää miettiä tarkkaan. Sitten esitin vaihtoehdoksi Hakolan ankkuriksi, koska luotto Lehtoseen ei ole kovin kova. Ainakin itse pelkään, että jos ja kun Lehtonen hiihtää kolmannen osuuden, niin Heikkinen lähtee takaa-ajoon 20-30 sekuntia kärjen jälkeen ja viesti on sitten siinä. Jos taas mentäisiin alku kolmikolla Musti - Iivo - Matti, uskoisin Suomen olevan viimeisessä vaihdossa mukana kärkitaisteluissa.

Näitä eri vaihtoehtoja eilen spekuloitiin kaveripiirissä ja mukana oli jokunen kovan tason hiihtoasiantuntijoita (kunnon kilpahiiihtotausta), joihin en toki itseä lue. Mutta aika kartalla olen, mitä lajissa tapahtuu.
 

Toppeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves ja Pelicans
Nyt kun kisoja on tullut katsottua, on mieleen tullut ainakin joidenkin suomalaisten osalta kyseenalaistaa Tour de skille osallistuminen. Vaikuttaisi, että moni osallistunut veti siellä itsensä piippuun ja Lahdessa ei ollakaan huippukunnossa. Toki on siellä muutama, jotka veti siellä hyvin ja nyt ovat myös timanttisessa tikissä. Lähinnä Ustjugov ja Sundby. Ymmärrän toki siinä mielessä hiihtäjiä, että siellä on mahdollisuus tehdä ihan hyvä tilipäivä ja kyse on kuitenkin omasta ammatista.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Edit: Toblachissa sijat 3-6 menivät muuten Björnsen (!), Kalla, Weng, Niskanen. Näistä kaikki tänään osuudella 2 ja perinteisellä.

Kertoo siitä että parhaimmillaan Bjornsen on kova, toisenlaiseen näkemykseen päästään kun katsotaan näiden kisojen kympin tuloksia:
Kalla
Weng +32,8
Niskanen +42.7
Bjornsen +1.40.2
pitääkö nuo aikaerot sitten puolittaa kun matka on puolta lyhyempi? No eihän asia noin mene mutta jotakin voi arvella.

Jos tähän liitetään avausosuus ja oletus siitä että Saarinen on samassa kunnossa kuin Niskanen, hänen tulisi tulla vaihtoon Ruotsin Haagin kanssa yhdessä koska Haag ja Niskanen hiihti käytännössä tasoihin kympillä. Ja koska Randall oli kympillä vielä huonompi kuin Bjornsen, eroa USA:an puoli minuuttia. Entäs Falla? Oletettavaa on että ei saa eroa Suomeen ja Ruotsiin, on varmaankin vähän parempi kuin Saarinen ja Haag mutta olemalla vähän parempi et pääse eroon yhteislähtöhiihdossa. Kakkososuudella Kalla taas on huomattavasti parempi kuin Weng ja Niskanen, tekee heihin eroa 15sek muttei enempää. Ja toisessa vaihdossa USA Suomea jäljessä minuutin. Tämähän olisi ihan hyvin tähän mennessä. Noista asetelmista päästään taistelemaan hopeasta Ruotsin kanssa ja noin kaukaa takaa USA ei saa Suomea kiinni.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Norjan ankkurihan on satavarmasti Krogh. Hän on ollut todella vakuuttava tämän kauden mc-viesteissä kepittäen ensin La Clusazissa loppusuoralla Ustjugovin ja toistaen saman tempun Ulricehamnissa Halfvarssonia vastaan. Lisäksi Krogh on osoittanut Lahdessa niin sprintissä kuin skiathlonissa olevan myös vireessä tällä hetkellä.

Mielenkiintoinen seikka on, hiihtääkö Sundby toisen vai kolmannen osuuden. Jos itse olisin joukkuetta valitsemassa, säästäisin hänet kolmannelle. Osin siitä syystä, että vapaan baanat ovat raskaammat ja osin siksi, että Norjalla on muuten perinteisen hiihtäjiä paremmin kuin vapaan menijöitä. Glöörsen olisi muuten voinut hiihtää kolmannen lenkin, mutta hänen kunto on ollut laskusuunnassa. Röthe on taas liian ailahteleva vapaalla, jotta häntä uskaltaisi laittaa. Pertsan osuuksilla ovat sitten luonnollisesti Dyrhaug ja Tönseth.

Ruotsin joukkue nyt kaiken järjen mukaan on sama kuin Falunissa eli Rickardsson-Olsson-Hellner-Halfvarsson. Venäjällä Ustjugov on ankkuri ja Bessmertnykh tokalla osuudella. Myös Larkov on joukkueessa, mutta aloittajana vai kolmantena? Turyshev tai Vottzentsev eivät vakuuttaneet, joten ounastelisin neljännen paikan menevän nuorelle Bolshunoville, joka taitaa olla parempi vapaalla, joten Larkov kai sitten olisi aloittaja.

Haastajista Italialla looginen järjestys on Nöckler-De Fabiani-Salvadori-Pellegrino. Hieman paradoksaalisesti porukan selvästi potentiaalisin normimatkan hiihtäjä De Fabiani on ehkä joukkueen suurin kysymysmerkki tällä hetkellä. Ranska on mitalisti kahdesta edellisestä arvokisaviestistä, mutta nyt vaatii aiempaa suuremmankin yllätyksen, jos mitaleille yltävät. Kokeneet Gaillard ja Manificat voivat vielä jotenkin sitkutella pertsan osuudet mukana ja Duvillardkin kenties kolmannen osuuden, vaikka onkin hiihtänyt vaisun kauden. Ongelma on se, että heiltä ei löydy kilpailukykyistä ankkuria.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos tähän liitetään avausosuus ja oletus siitä että Saarinen on samassa kunnossa kuin Niskanen, hänen tulisi tulla vaihtoon Ruotsin Haagin kanssa yhdessä koska Haag ja Niskanen hiihti käytännössä tasoihin kympillä. Ja koska Randall oli kympillä vielä huonompi kuin Bjornsen, eroa USA:an puoli minuuttia. Entäs Falla
Puola teki kyllä karhunpalveluksen USA:lle, koska jos Justyna niittaa heti alkuun kaiken mitä lähtee (miksi kyttäilisi), ja jos Randall romahtaa niin kisa oli siinä. Mutta miten Saarinen kestää tuon ja kestääkö kukaan muu? Jää nähtäväksi.

Sopivasti muuten Mäkäräisen sprintti ennen naisten viestiä. Hauska nähdä Kaisan hiihtovauhti Koreassa.

 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Ihan hyvästihän Kaisa Koreassa sprintin hiihti, vaikka 3 sek jäi Dahlmeieristä hiihtoajassa. Eli ei mikään kaamea hiihto. Kaisa nousi sprintticupin johtoon joten kannatti olla Koreassa.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Naisten viestimitali vaatii kyllä jokaiselta osuudelta huippuonnistumisen ja sen lisäksi tuuria ja joidenkin huippumaiden epäonnistumista. Ennakkokaavailuissa en Suomelta mitalia odota, sijat 5-6 todennäköisempiä.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Heikkisen kuntopiikki osui Tour De Skille ja Alpe Cermisin rinteille. Nyt on Hapon homma ollut käsittämättömän tukkoista ja tuosta paistaa raju yliyrittäminen, josta johtuen Happo on vetänyt itsensä ylirasituksen puolelle. Heikkinen on hiihdon kestomenestyjäksi turhan herkkä kunnoltaan. Kun pöljäillään, niin ylimieliset norskit voitetaan vapaan kisassa peri nteisellä, mutta kun ei ole kulje, niin Venezuelan mieskin tulee vasemmalta ohitse. Sen takia luottoa Heikkiseen löytyy jopa vähemmän kuin Lehtoseen.

Heikkisen ongelma on se, että uran alkuvaiheessa ja junnuna jäi pohjakestävyys aika lailla rakentamatta. Tätähän hän itsekin on kommentoinut. Liian kovia harjoituksia pk:n sijaan. Siksi taso heittelee, mutta toisaalta huippu voi olla timanttia.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Björgen jo yksinään on semmoinen hevonen että Norja ilman jotain isoa kalusto-ongelmaa voittaa tämän selvästi. 2 muuta mitalia on ihan auki.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Naisten viestimitali vaatii kyllä jokaiselta osuudelta huippuonnistumisen ja sen lisäksi tuuria ja joidenkin huippumaiden epäonnistumista. Ennakkokaavailuissa en Suomelta mitalia odota, sijat 5-6 todennäköisempiä.
Olen vahvasti eri mieltä. Ennakkoon sijoilla 2-3. Suomi ei missään nimessä ole ennakkoon ainakaan Venäjää, Saksaa tai yhdysvaltoja jäljessä, jotka kaikki tyrkyllä kuuden joukkoon. Mutta sen verran tasaista tiedossa, että jo lievällä epäonnistumisella mitali karkaa. Mononen kuitenkin ehkä suurin riski, koska viestikokemusta vähän. Haastattelussakin oli kuin peura ajovaloissa. Kepaan ja Kristaan vahva luotto ja kyllä Aikku vitosen jaksaa painaa hyvää vauhtia.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Björgen jo yksinään on semmoinen hevonen että Norja ilman jotain isoa kalusto-ongelmaa voittaa tämän selvästi. 2 muuta mitalia on ihan auki.

Norja voittaisi, vaikka Björgen hiihtäisi jokaisen osuuden.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös