Hiihdon MM-kisat Lahdessa 21.2.–5.3.2017

  • 105 351
  • 707

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kansa on löytänyt hyvin katsomoihin ja televisioiden ääreen. Mä en vaan voi käsittää, että mikä helvetin älli Ylellä on kaivella näitä vanhoja dopingsotkuja juuri nyt, kotikisojen ollessa kuumimmillaan. Paraikaa menee ykkösellä MOT:n muistelot ja ennen kisojahan tuli tämä Sinivalkoinen valhe.

Jos Ylen intresseissä on tyhjät katsomot ja olemattomat katsojaluvut, niin toistaiseksi on mennyt metsään.

Minä pidän hyveenä sitä, että Yle lähestyy kisoja monipuolisesti ja käsittelee niin positiivisia kuin negatiivisia asioita, jotka liittyvät joko tähän hetkeen tai Lahden kisojen historiaan. Sinä tästä viestistä päätellen kaipaat enemmän sellaista markkinointihenkistä tulokulmaa, niin kuin vaikkapa Maikkari lähestyy formuloita. Kaupallisen kanavan kohdalla tuon voi vielä jotenkin ymmärtää, että journalismin sijaan harjoitetaan PR-työtä, mutta Ylen kohdalla tuollainen olisi noloa.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän tosiaan Kyllösen ja Niskasen pitäisi olla lähempänä sijaa 30, että menettää paikan viestijoukkueessa Saariselle. Heille joku sija 22 on kuitenkin vielä ihan perustekemistä. 25 olisi jo aika alhainen.

Nyt olet kyllä taas kohtuullisen kujalla. Jos Saarinen olisi hyvin lähellä viestipaikkaa muutenkin, niin kuvitteletko tosiaan jos Niskanen tai Kyllönen jäisi sijalle 22 niin viestipaikka olisi edelleen selviö.

Jos kaikki n. kympin sakissa huomenna niin sitten on selvää ettei Aikku mahdu viestiinkään.
 

Pekkis

Jäsen
Minä pidän hyveenä sitä, että Yle lähestyy kisoja monipuolisesti ja käsittelee niin positiivisia kuin negatiivisia asioita, jotka liittyvät joko tähän hetkeen tai Lahden kisojen historiaan. Sinä tästä viestistä päätellen kaipaat enemmän sellaista markkinointihenkistä tulokulmaa, niin kuin vaikkapa Maikkari lähestyy formuloita. Kaupallisen kanavan kohdalla tuon voi vielä jotenkin ymmärtää, että journalismin sijaan harjoitetaan PR-työtä, mutta Ylen kohdalla tuollainen olisi noloa.

Mä autan sua, "...juuri nyt, kotikisojen ollessa kuumimmillaan".
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Voi jestas mikä kysymys esitettiin presissä Kristalle. Häneltä kysyttiin, että menettikö Suomi varman pariviestimitalin hänen poisjääntiinsä. Tällaisia kyselevät saisivat opetella perusasiat, urheilijat tähtäävät niille omille päämatkoilleen, pariviesti ei tällä kertaa kuulunut Kristan suunnitelmiin ja sillä selvä. Ja ennen kaikkea, tuon ratkaisun ansiosta Suomi avasi mitalitilinsä näissä kisoissa!

http://www.iltasanomat.fi/maastohiihto/art-2000005106533.html (Linkki IS:n juttuun pressistä.)
 

BaronFIN

Jäsen
No, kyllä tässä viikolla puhuttiin jo kymmenistä miljoonista euroista. Tänään oli tapahtuma loppuunmyyty (35 000) ja siitä huolimatta myytiin portilla lisää lippuja. Nikunen kehoitti oikein studiosta käsin tulemaan paikalle, vaikka kaikki päivän liput on jo myyty.

Millä parkkiksella muuten päivystät? Jos satun osumaan joku päivä samalle, niin heitetään moikkuli moit...:)
Ei varmaan kannata liikaa lähteä vielä henkseleitä paukuttelemaan, mutta vielä pitäisi jäljellä oleville päiville MYYDÄ 75000 lippua jo ennakkoonmyytyjen lisäksi nollatulokseen pääsemiseksi. Tiukoille tulee menemään. Tuleva viikko on MÄRKÄ ja LÄMMIN eikä viime lauantain iltamäki kaaoksen uutisointi varsinaisesti edistä lipunmyyntiä.

Meidän perhe toki aktivoituu torstaina ja lauantaina, mutta nämä ovat jo maksettuja lippuja, mutta yhtä kaikki. Rahaa varmasti jää Lahteenkin, mutta kisojen taloudellista hyötyä kaupungille liioitellaan tarkoitushakuisesti, mutta annetaan se anteeksi.

Pieni kupru jäi muuten hienoista avajaisista: kisaorganisaatio veti kaikille vapaaehtoisille jaetut takaisin Luhdan vaatimuksesta kun konkurssikypsän kilpailijan takkeja ei hyvällä katsottu. Luhta olisi voinut osoittaa hyvää pelisilmää ja antaa vaihdossa toisen takin tilalle. Pipokin lähti eikä uutta saanut tilalle. Omalle seiskaluokkalaiselle ei lopulta jäänyt kuin musta mieli lopputuloksena kun kisaorganisaatiosta ei kukaan tullut lopulta edes kiitosta sanomaan avajaisista. Tuli vain käsky sähköpostilla "takit tänne ja näkemiin".

En ole edes yllättynyt kun järjestävässä porukassa ei edes montaa lahtelaista ole vaan koko kisaorganisaatio on vedetty Helsingistä tänne eikä paikallisia ole ollut juurikaan miettimässä kokonaisuutta. YLE-Lahden toimittajat sivuutettiin täysin esim. LAHTI-infojen tekemisessä ja stadilaiset toimittajat hämmästelivät että Lahdessa on oikein Radiomastot, "mitäs niistä pitäisi kertoa?" No mietipä sitä...

Nämä ovat oiken tyyppiesimerkki kisoista jotka vedetään läpi prosessijohtamisella. En voi väittää että olisi mitenkään loisteliaasti onnistuneet kisat. Jos turskaa tulee taloudellisesti, kahdeksansia kisoja tuskin tulee Lahteen mikä on tavallaan ehkä jopa sääli, mutta muuttuvassa maailmassa ehkä sellainen turhake josta voidaan luopua tulevaisuudessa.
 

Tornados

Jäsen
Eipäs valehdella. Tässä osuusajat.
http://medias3.fis-ski.com/pdf/2017/CC/2225/2017CC2225RL.pdf

A-K Saarinen Osuus 1: 3:22.29
K.Niskanen Osuus 1: 3:28.14


A-K Saarinen Osuus 2: 3:22.31
K.Niskanen Osuus 2: 3:22.97

A-K Saarinen Osuus 3: 3:27.11
K.Niskanen Osuus 3: 3:40.76

Yhteensä Saarisella noin 19s nopeampi osuusaika, vaikka Saarinen kaatui. Saarisen ryhmä Wengin johdolla oli ajallisesti kovempi tasoinen verrattuna Niskasen ryhmään, jossa oli enemmän sprinttereitä. Huomioitavaa oli myös se, että Niskanen hyytyi viimeisellä osuudella, mikä viittaa kestävyysvajeeseen.

Tarkennetaan yksi juttu. Tarkoitus on valita neljä tämän hetken kovinta urheilijaa, ei niitä jotka olivat kovimassa kunnossa joskus Marraskuussa. Se on aivan sama, mikä sinun sijoitus on jossain mc:ssa, mutta jos olet tällä hetkellä kovassa tikissä, se on tärkeintä.

Mitään muuta järkeä jättää matkan maailmanmestaria ja arvokisamitalistia matkalta pois kuin se, että häntä säästetään viestiin.

Saarinenhan ei varsinaisesti Niskasen tilalla olisi, vaan ennemminkin Kyllösen tilalla. Jokainen joka hiihtomaailmasta tietää, että Kyllönen on noista se kaikkein lahjattomin.

Saarinen ja Kyllönen tämän vuoden perinteisen väliaikalähdöissä suhteessa Krista Pärmäkoskeen.

Aino-Kaisa Saarinen

Ruka:1.09s jäljessä Pärmäkoskesta
Keuruu: 0.59s jäljessä Pärmäkoskesta
Otepää: 0.47s jäljessä Pärmäkoskesta

Huomaa selvä nousujohteinen vire. Tämä on ihan luonnollista, koska Saarisen lapsen syntymä viivästytti huppukunnon saavuttamista ja harjoittelukausi jäi hieman vajavaiseksi ja huppukunnon löytyminen kesti aikaa.

Sen sijaan esim Kyllönen

Ruka: 1.08s jäljessä Pärmäkoskesta
Keuruu: 1.27s jäljessä Pärmäkoskesta
Otepää: 1.30s jäljessä Pärmäkoskesta

Alavireinen trendi niin kuin aina Kyllösen uralla tähän mennessä.

Aino-Kaisa Saarinen on 10km(c) maailmanmestari. Silloin Liberecissä hän hiihti nopeammin kuin Justyna Kowalzyk niin kuin hän hiihti kovemman osuusajan nyt parisprinteissäkin. Jos Kyllönen hiihtää vielä viestiä, se ei tarkoita mitään muuta kuin jotain hyvävelijärjestelmää.

Noista osuuksista taisi vain keskimmäinen olla identtinen. Olettaisin, että ankkurit tekivät aikojen perusteella hieman pidemmän matkan sekä ensimmäisellä että viimeiseillä osuudella. Paremman tuloksen saa siis vertaamalla hiihtäjää muihin saman osuuden hiihtäjiin (tämä lienee oikein jopa samoilla matkoilla kun kuitenkin kilpaillaan toisia kilpailijoita vastaan). En kyllä mitenkään pysty näkemään Saarisen ryhmää kovatasoisempana etenkin kun Wengkään ei ole parhaassa vireessään.

Itse en varsinaisesti ole Saarisen fani kun kaikki kisat hiihdetään taktisesti samalla tavalla. Lähdetään täysillä ja hyydytään lopussa. En väitä, että kaikki valitut hiihtäjät välttämättä hiihtäisivät kisassa paremmin kuin Aino-Kaisa, mutta perustelut kaikkien valinnalle kuitenkin helposti löytyvät. Lisäksi, jos valitut kisaajat epäonnistuvat huomenna, niin varmasti Saarinen saa sitten viestipaikan, joka on hänelle kuitenkin realistisesti arvioiden ainoa jäljellä oleva potentiaalinen mitalilaji.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Norja ei ole vielä julkistanut nelikkoa miesten väliaikalähtökisaan, mutta VG:n mukaan matkalla olisivat Sundby, Tönseth, Dyrhaug sekä Kläbo.

Ruotsalaisista Hellner jättää 15 km kisan väliin, koska haluaa säästää paukkuja viestiin sekä viidellekympille.
 

Salama44

Jäsen
Ihan oikeat hiihtäjät valittiin viesteihin.

Harmi ettei Iivo pelannut parisprintissä varman päälle ja lähtenyt ulkokautta ohi kun parikin latua oli siellä vapaana.

Aina on riski lähteä sisäkautta pujahtamaan ohi niin juoksussa kuin hiihdossa sillä jos se ovi suljetaan vaikka kielletyin keinoin niin mitään ei ole tehtävissä jos ajautuu ulos radalta ja kaatuu vaikka siihen tötsään.

Silloin kun olet vahvempi ohita varmuuden vuoksi siltä puolen missä on enemmän tilaa. Heikonmpi lähtee harvemmin sulkemaan ulkopuolelta, koska haluaa hiihtää lopussa lyhintä tietä.

Tyhmä virhe kuutenkin norjalaiselta jolla hän menetti omankin hopean, mutta kaikenlaisiin tyhmyreihinkin kannattaa varautua jatkossa.

Kristan ja Kallan sanailu käy kuumana, mutta eiköhän paras tapa näyttää ole voittaa kilpailussa. Kovasti Kalla kuitenkin hermostui kantapäille läpsyttelystä muistuttamiseen. Oliskohan muistukseen ollut jopa aihetta.

Kristalla on hyvä lähtöasema minuutin Björgenin jälkeen. Toivottavasti suksien voitelu onnistuu ja tulee nappisuiritus. Kyllönen ja Mononen hiihtävät 10 joukkoon, mutta Kerttu jää siitä muutaman sijan ellei hiihto jostain syystä ala kulkea irtonaisemmin. Kerttu hiihti Tour de Skillä vapaan kilpailussa 6. sijalle, mutta mysteeri on miksi pertsa jolla ennen tuli palkintopallisijoja ei ole tällä kaudella kulkenut.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Vaikuttaa kyllä varsin typerältä ratkaisulta väsyttää Lehtosta matkalla, jolla minkäänlaisia menestysmahdollisuuksia ei ole. Nousiainen hiihti hyvän perinteisen osuuden skiathlonissa, joten olisi voinut hyvin hiihtää tämänkin.

Tällä hetkellä vaikuttaa varsin todennäköiseltä, että viestin perinteisten osuuksien jälkeen Suomi (Jauhojärvi+Niskanen) tulee vaihtoon vähintäänkin kärkiporukassa ja sitten väsynyt Lehtonen putoaa sen 1:30 kärjestä. Olisi todellakin kannattanut säästellä viestiä varten.

Näin hiihdon vakavana sohva-asiantuntijana koen myös oudoksi tämän valinnan. Meillä ei miestin viestiin ylenmäärin palikoita ole asetella. Nousiainen olisi aivan voinut hiihtää keskiviikkona, Lehtonen ei olisi mitään menettänyt, säästänyt enemmän.

Tuo Saarisen hyllytys kympiltä oli kyllä mielenkiintoinen veto. Kuten täällä ovat veljet/siskot todenneet, saattaa kyse olla Kyllösen näytönpaikasta, ehkä jopa Kertunkin ja pakasta revitään torstaina viidelle kilometrillä raivoisa Aikku. Joka ei olisi mitaleilla tänään kuitenkaan ollut, väitän minä.
Itseasiassa tuntuu yhä nerokkaammalta vedolta tuo naisten peluutus. Miehissä en homman klueta tajua.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Virtaa päälle nyt. 10 km pertsa oli(si ollut) Saarisen päämatka kotikisoissa. Ei häntä mitenkään viestiin säästellä, tai hän jätä sen takia kommentoimatta. Toki on mahdollista, että hän on viestijoukkueessa, jos Niskanen huomenna floppaa, muttei Saarinen nyt mitenkään viestin takia hyllyllä ole. Hän vain ei ollut Jylhän valinta matkalle.

Kovin suurta eroa viestijoukkueeseen ei toki tule siitä hiihti siellä Niskanen tai Saarinen, mutta tällä valinnalla saatiin ainekset isompaankin tivoliin. Jos Laura Mononen on sijoilla 20+ perinteisen kympillä alkaa aivan varmasti narina, ettei häntä pidä valita viestijoukkueeseen. Vaikkei matka siihen varsinaisesti mitenkään liitykään.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Joo ei Saarista missään nimessä viestiin säästellä, vaikka siinä saattaa hiihtääkin. Jylhä on valintakriteereissä painottanut maailmancupin näyttöjä, joissa Saarinen on ollut heikompi muita. Olkoonkin, että viime aikoina suhdanne on ollut parempaan päin.

Kyllöstä on tietysti vaikea syrjäyttää viestistä, mikäli tänään tulee hyvä hiihto, mutta jotenkin häneen ei löydy yhtään luottoa ainakaan avausosuudelle. Samoin Niskasen tilanne herättää kyllä kysymysmerkkejä hieman, mutta tämän päivän jälkeen voidaan olla varmasti viisaampia.

Pärmäkoski taistelee tänään mitalista, ehkä jopa kullasta mikäli voitelupuolella ollaan hieman muita edellä. Muut suomalaiset eivät taida yltää kymppijoukkoon, vaan sijoitukset osuvat sijojen 10 ja 20 väliin.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Tätä väitettä tukee myös Aikun yllättävän rauhallinen kommentointi sosiaalisessa mediassa. Uskoisin möykän olleen huomattavasti kovempi, mikäli tässä ei olisi viestipaikkaa samalla luvattu.
Ei tue. Saarinen tietää kuinka paljon pahaa verta hänen kirjansa aiheutti ennen kauden alkua, joten hän käytti vaan järkeään. Avoin itkupotkuraivari liittyen kympin valintoihin olisi aiheuttanut uuden kohun (suuremmassa mittakaavassa, kyllähän Saarisen pois jättäminen kympiltä puhuttaa ihmisiä), ja ajanut Aikkua yhä enemmän paitsioon joukkueen sisällä.

Seuraavan kerran kun tähän ketjuun kirjoitan, niin siinä kirjoituksessa iloitsen Kristan mitskusta. Luotto on nimittäin täällä päässä kova ja Kristan kunto kohdillaan. Kultaan en ihan usko, mutta se on mahdollisuuksien rajoissa, etenkin jos Suomen huolto klaaraa kelin.

Manninen muuten pääsee suurmäkeen, kuten pitikin. Olisihan hän kuulunut jo normaalimäen kilpailuun, mutta Kukkonen suuressa viisaudessaan päätti toisin.
 

Oldtimer

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoRe, Rops, TPS (kiekko/futis)
Ehkä hiukan OT, mutta K Kunnas on irtisanoutunut YLEltä!! Jippiii, voi tätä ilon päivää! : ) Tosin böbi-walleniuskin eläköityi, mutta turpa vilkkuu säännöllisesti ruudussa edelleen. : (
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
+2 Lahdessa lämpöä, mutta näyttäisi siltä ettei sadetta olisi luvassa kisan aikana. Liisteri keliä, toivotaan että varsinkin suksivalinta onnistuu Suomelta tänään.

Ehkä hiukan OT, mutta K Kunnas on irtisanoutunut YLEltä!! Jippiii, voi tätä ilon päivää!

Harvinaisen huono OT ja vielä kun katsoo syitä irtisanoutumisen takana, niin yksittäisenä viestinä vajoaa entisestään.
 

Oldtimer

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoRe, Rops, TPS (kiekko/futis)
.....Harvinaisen paska OT ja vielä kun katsoo syitä irtisanoutumisen takana, niin yksittäisenä viestinä vajoaa entisestään.
Kommenttini ja arvostukseni heppua kohtaan koskee vain ja ainoastaan työelämää, piste. Tottakai toivon hänelle ja perheelleen muuten kaikkea hyvää. Sitäpaitsi ymmärsin että Kunnas myös on päätökseensä erittäin tyytyväinen....joten, win win. ; )
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
+3 Lahdessa ja vielä vähän nousussa on lämpötila. Sateita ei tule sotkemaan kilpailua. Norjalaisilla on ollut joskus vaikeaa lämpimällä kelillä, toivotaan että tuo muutama aste riittää siihen efektiin. Pärmäkosken suksenhuoltotiimi on vaikuttanut osaavalta.
 

Japi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh, Jokerit, Saipa, Jokipojat, Titaanit
Saa nähdä ketä valitaan naisten viestiin? Pärmäkoski varma, mutta muuten pakka saattaa olla levällään. Minusta Anne Kyllönen antoi skiathlonissa melko vahvan näytön perinteisen yhteislähtökyvyistään. Ainakin paremman kuin parisprintin naiset omassa kisassaan. Saa nähdä miten tänään käy. Itse veikkaan suomalaisten järjestykseksi kisassa Pärmäkoski, Kyllönen, Mononen, Niskanen. Saa nähdä miten osuu?
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Harvinaisen huono OT ja vielä kun katsoo syitä irtisanoutumisen takana, niin yksittäisenä viestinä vajoaa entisestään.

Sama kaveri on harjoittanut vihapuhetta jo pidempäänkin, kun Kunnaksesta puhutaan. Muistaakseni tuuletteli aikoinaan Kunnaksen sairauslomaakin, joten ei tämäkään yllättänyt.

Jotenkin itselläni ei tänään usko riitä Pärmäkoskeen. Toivottavasti olen väärässä ja Krista voittaa koko porukan. Jotenkin miesten kilpailuun lähden luottavaisin mielin, mutta omassa kuuden mitalin vauhdissa tässä edelleen ollaan.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Mitä ihmeen pelleilyä tämä on? Eilen oli välipäivä ja tänään on yksi tunnin juttu. Ihanko todella kisoja ei kannattaisi tiivistää vai onko tämä vain tälläistä keinotekoista kisahumun ylläpitämistä?

Mitä järkeä on kerätä tuonne taas ihmismassa kasaan vain ajakseen ne pois, kun "kisapäivä" on päättynyt ennen kuin se alkoikaan.
 

Oldtimer

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoRe, Rops, TPS (kiekko/futis)
Mitä ihmeen pelleilyä tämä on? Eilen oli välipäivä ja tänään on yksi tunnin juttu. Ihanko todella kisoja ei kannattaisi tiivistää vai onko tämä vain tälläistä keinotekoista kisahumun ylläpitämistä?

Mitä järkeä on kerätä tuonne taas ihmismassa kasaan vain ajakseen ne pois, kun "kisapäivä" on päättynyt ennen kuin se alkoikaan.
Samaa mieltä! Tarkoitus on tietystikkin rahastaa maksimaalisesti.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitä ihmeen pelleilyä tämä on? Eilen oli välipäivä ja tänään on yksi tunnin juttu. Ihanko todella kisoja ei kannattaisi tiivistää vai onko tämä vain tälläistä keinotekoista kisahumun ylläpitämistä?

Joo. Kun esimerkiksi naisilla on siis kuusi matkaa viestit lukien, niin kisathan voisi siis järjestää kuudessa päivässä. Tai hetkinen... tänäänhän voisi vetää vielä toisenkin kilpailun vaikkapa parin tunnin päästä, joten sillä tahdilla koko kisat voisi hoitaa vaikka kolmessa päivässä.

(Ehkä kestävyysurheiluun nyt vain kuuluu se, että välipäiviäkin tarvitaan.)
 

Oldtimer

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoRe, Rops, TPS (kiekko/futis)
Mitkäs ne näitten kisojen markkinointihenkilöstön....eiku...YLEn asiantuntijoiden mitaliennusteet olivatkaan?
 

Salama44

Jäsen
Naisten perinteinen kymppi jonka piti olla suomalaisten päämatka meni ihan plörinäksi.

Kalusto ja voitelu ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla ja noissa nousuissa lipsuvilla suksilla on mahdoton taistella tasapäisesti.

Kepalta silti hyvä hiihto alkukauteen ja odotuksiin nähden. Kyllösellä on kyllä muutakin vikaa kuin huonot sukset. Miten helvetissä Kyllöselle ei saatu ollenkaan pitoa liisterisuksiin. Onko suksihuollon taso noin surkea vai eikö Kyllösen ja huollon yhteistyö toimi?

Krista ja Niskanen ovat nyt varmoja viestiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös