Hiihdon harrastajat Jatkoajassa

  • 234 939
  • 1 391

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei kyllä voi sanoa, että olisi tänä talvena montaakaan kertaa lenkki jäänyt väliin kelin takia. Yllättävän hyvin sitä kulki -15 asteessakin, kunhan laittoi oikein päälle. Joskus vähän otti kovat pakkaset päähän ja välillä on joutunut hiihtämään lumessa, kun latuja ei ole pariin päivään ajettu. Mutta talvi on ollut hiihdon kannalta mahtava ja on tullut nautittua hiihtämisestä enemmän kuin koskaan aiemmin. Osasyynä on varmasti se, että pertsan lenkit on tullut hiihdettyä loivapiirteisissä maastoissa ja jonkin verran pelloillakin tasatyöntöharjoittelun takia.

Tonni ei ole vielä täynnä, mutta kaiken järjen mukaan tulee ensi viikolla. Tahti vähän hiipui tammikuussa, kun ei iltaisin oikein ehtinyt ladulle. Laskin, että olen hiihtänyt 36 lenkkiä, joten keskipituus on ollut hiukan yli 26 km. Ajallisesti lenkkeihin on mennyt sykemittaritietojen mukaan noin 64 h. Siinä mielessä on kyllä hyvä homma, että parin tunnin lenkit on olleet aika peruskauraa ja eilen kulki 51 km vapaalla Paloheinän 7,5 km lenkillä todella irtonaisesti reiluun kolmeen tuntiin suoraan aamupalan jälkeen. Rasva-aineenvaihdunta tuntui toimivan, kun en koko lenkin aikana ottanut kuin yhden geelin ja join vain sen yhteydessä.

Fiilis hiihtämisessä on nyt sen verran hyvä, että Finlandia-hiihdot pitäisi mennä läpi ongelmitta. Jos kelit ovat hyvät, niin omiin ennätyksiinkin olisi mahdollisuus (tosin vapaalla olen ollut mukana vain viime vuonna). Huonona puolena on kuitenkin se, että kovavauhtisia lenkkejä on aika vähän ja mäkisiä maastoja on tullut hiihdettyä aiempia vuosia vähemmän.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viime talvi oli kyllä kelillisesti paljon parempi hiihtotalvi, vaikka nyt onkin "buumi" joka puolella. Tänä talvena on äärioloja ollut liiaksi ja kilsat jääneet noin puoleen viimevuotisesta tässä vaiheessa olleesta, eli jonnekin alle 400 kilsaan.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Muutama päivä sitten vitosen rinkula ja yhtä helvettiähän se oli kuten arvelinkin. Tulipahan hiki ja vanha käsivammakin uusiutui oikein mukavasti.
Maaliskuussa voi mennä vaikka uudelleen.

Uusi yritys ja matkana tällä kertaa ehkä 7km. Tekniikka hakusessa kuten aina, mutta jollain perverssillä tavalla pienen ohikiitävän hetken jopa nautin koko touhusta. Eilinen punttitreeni ojentajille ja hauiksille antoi vielä mukavasti lisää polttoja tällekin pikku retkelle.
 

Ässät #12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Väkinäisestä vääntämisestä vauhdikkaaseen maisemanvaihtoon

[HYPE]
Niin, ennen oli väkinäistä ja raskasta, nyt on lentokelit säästä huolimatta. Kaikki yhden ainoan kaksituntisen ansiota. Tuo kaksituntinen oli aikuisille järjestetty luisteluhiihtokoulu. Jos jollekkin on tuttua nilkkakivut, kantilla luistelu tai jatkuva vauhdin kiihtyminen ja siitä seuraava piiputtaminen, niin menkää oppitunnille! Oikeilla ja helpoilla harjoitteilla on löytynyt hyvä tasapaino, oikea ja taloudellinen tekniikka, sekä ennenkaikkea vauhti! Isona hiihtäjänä (188/97) tuo tekniikka on kaiken a ja o. Mogren,wassu, ja kuokka menevät nyt kaikki, joten lenkeille saa mukavaa vaihtelua rytmiin hiihtotyylin vaihdoilla. Siis, jos oma tekniikka askarruttaa, menkää rohkeasti kursseille![HYPE/]

Liukkaita kelejä kaikille JA:n hiihtäjille.
 

scholl

Jäsen
Viime talvi oli kyllä kelillisesti paljon parempi hiihtotalvi, vaikka nyt onkin "buumi" joka puolella.

Niin, viime vuonna ei ollut lunta ollenkaan, joten rullasuksilla olisi pitänyt vetää, jos laji kiinnosti tai kiertää jotain keinolumirinkulaa. Silloinhan ei ollut vielä sisähalliakaan.

Toki tänä vuonna ollut liian kovia pakkasia ja rankan lumentulon aiheuttamaa "umpihankihiihtoa", mutta joka paikassa ainakin on päässyt hiihtämään. Itselläni kilsoja lienee joku 250. Olisi enemmänkin, jos olisi mononsuojat ja jos en puolet treeneistä tekisi juoksua.

On kyllä mahtava laji. Tänäänkin hiihdin reilun tunnin niin etten nähnyt yhtä ainoata ihmistä. Omat ajatukset saa ainakin tuossa ajassa suhteellisen hyvin kirkastumaan.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä viime vuonna hyvä talvi lumien suhteen oli, tosin joulukuussa ei ollut latuja vielä juuri ollenkaan. Tammikuusta lähtien oli paremmin kuin vuosiin, ja vaikkei ihan tämän talven verkostoa ollutkaan, niin ladulle kuitenkin pääsi. Sinänsä se on sama, onko latuja Paloheinässä 10 vai 50 km, hiihdettyä tulee kuitenkin. Mielummin toki 50 km, niin jakautuu porukka vähän harvempaan.

Viikonloppuna on sitten hiihtokauden päätapahtuma, eli Finlandia-hiihto. Sopivasti iski nuhan viikonloppuna, mutta tuskin vaikuttaa olennaisesti. Siinä mielessä tuo ajankohta hiihdolle on huono, että tekisi mieli vielä maaliskuun lopulla osallistua johonkin kilpailuun. On lenkeilläkin helpompaa, jos on joku tapahtuma, mitä varten treenaa. Vuokatti-hiihto olisi hyvä, mutta on liian kaukana.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Niin, viime vuonna ei ollut lunta ollenkaan, joten rullasuksilla olisi pitänyt vetää, jos laji kiinnosti tai kiertää jotain keinolumirinkulaa. Silloinhan ei ollut vielä sisähalliakaan.

En kyllä yhtään tiedä, mitä tarkoitat. Ainakin Helsingin ja Vantaan ladut olivat viime vuonna huippukunnossa, itse hiihdin tuhannen kilsan pintaan, joista alle sata muualla kuin näiden kaupunkien alueella. Tänä vuonna on ollut lunta enemmän, mutta muut sääolot paljon viime talvea heikommat. Lisäksi väkeä tulvinut laduilla.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Aurinkoisena lomapäivänä on hyvä harrastaa vähän pk-seudun hiihtoturismia, tänään vuorossa Hanikan kuntorata Soukanniemessä (2,5km , 2,445 Mskin latuprofiilin mukaan). Latu oli ihan ok kunnossa, mitä nyt vähän kova mutta maasto oli sikäli sitäkin hienompi, avoin mäntymetsikkö teki ladusta varsin valoisen ja sikäli paljon esim. keskuspuiston/Lepuskin/Paloheinän pimeitä kuusikkoja viihtyisämmän.
Latu itsessään on aika kevyt, oikeastaan yksi jyrkempi nousu ja sekin vain 5m tjsp.

4 kiekkaa 35,45 paras kierros 8,33 ja keskisyke 141 koko setin aikana eli sikäli jos ei muuta niin toimipahan ainakin hyvänä viimeistelytreeninä taas kerran kauden Mt. Everestinä toimivaan Lepuskin 5,4:een, aikatavoitteena nyt alle 19min.

Mutta olennaisena pointtina siis se että Hanikan kuntorata on mukavan kevyt ja aurinkoisena päivänä upean valoisa.
Viikonloppuna sitten hankitaankin lumisokeutta ihan kunnolla jäällä.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
4 kiekkaa 35,45 paras kierros 8,33 ja keskisyke 141 koko setin aikana eli sikäli jos ei muuta niin toimipahan ainakin hyvänä viimeistelytreeninä taas kerran kauden Mt. Everestinä toimivaan Lepuskin 5,4:een, aikatavoitteena nyt alle 19min.

Viikonloppuna 35km pertsaa jäällä ja tänään sitten älyttömässä lentokelissä Lepuskin 5,4 lenkki meni aikaan 17.41, jos siis olettaa että lenkki lasketaan lähtötolpilta maalilinjalle, ei lähdöstä lähtöön (17.57). Ensi kauden tavoitteeksi siis asettunee 17 minuutin alitus, mikä on aivan mahdollinen kun nytkään ei vetänyt sitten lopulta täysillä ja toisaalta 2x5,4 alle 40 min voisi toimia toisena tavoitteena.

GPS-trackista on kyllä hauska katsella miten parhaimmillaan alamäissä mentiin 40 km/h! mutta onneksi lasku-urat olivat sen verran kovat että alamäen mutkissakin pysyi yhä kyydissä.
 

Nahkaparturi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiseeraan TuToa
Tänään oli ihan lentokeli! Joulukuun puolestavälistä olen hiihtänyt vähintään 100 km joka viikko ja tänään painoin menemään 70 km. Periaatteena oli, että vedetään sen verran kun tuntuu kivalta. Harmi vaan, että repusta loppui eväät - olisi mennyt kyllä lisääkin. Aikaa tuhraantui 4:57.
 

Kappis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Yleisesti hyvä jääkiekko, Ilves, KOOVEE
Reilu viikko sitten tuli hiihdetty täysimatka Pirkan hiihdossa. Jessus että oli hiihdon jälkeen "mukava" olo. Päätin etten ikinä enää hiihdä Pirkkaa. Mutta näin viikon jälkeen mieli on pikkasen muuttunu, jos vaikka kerran vielä!!!

Treenata täytyisi kyllä enemmän, jos vielä osallistuu Pirkkaan. Ja sitten kun vielä pelaa hokia niin se lyö vähän pitkän matkan hiihtotreeniä korville. Kaukalossa mennään pari minuuttia maksimilla ja terävästi kun taas hiihdossa on dieselkone käytössä. No pitää vaan löytää kompromissejä hokin ja hiihdon välillä!
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No niin, tänään ensimmäinen varsinainen hiihtolenkki tälle talvelle. Ihmeitä en odottanut jaksavani, ja voitelukin oli viime talvelta. Keli sentään oli loistava; päivällä pari astetta plussan puolella ja illalla kuuden maissa matkaan lähtiessäni lämpötila oli asteen pakkasella. Lentokeli siis. No viisitoista kilsaa meni suhteellisen kevyesti ja mukavasti 53 minuuttiin vapaalla tyylillä. Pidempäänkin olisi jaksanut, mutta en viitsinyt eka reissulla hakea rajojani. Mutta pakko todeta, että hiihto on kyllä aivan huikean mahtava kuntoilulaji ja hieno konsti myös rentoutua. Vaatii toki kuntoa, että pystyy täysillä nauttimaan.

Ehkäpä sitä voisi jonkun lenkin vielä heittääkin, kunhan vaan malttaisi pysyä pois rakennukselta.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Välineurheilua hiihtokin selvästi on (no shit), ostin lauantaina Fischerin CRS (tai RCS tai jotain, ota noista nyt selvää) Carbonlite-sukset ja vaikka viikonlopun tahmeissa ei suksissa kauheasti tuntunut olevan eroa niin tänään kohtalaisen hyvä verrokkilenkki tuotti käytännössä miltei 10% paremman ajan.
Toki kelissä saattoi olla pientä eroa, mutta mielestäni kyse oli verrokkikerrallakin n. 1-2 asteen pakkanen plussapäivän päätteeksi.

Pientä kanttiluisua esiintyi yhä jäisissä kohdissa, tiedä sitten onko tuo normaalia vaiko johtuuko se siitä että sukset ovat kenties skidisti liian jäykät, Kalle Sportin sikäli asiantuntevan oloinen myyjä kyllä sanoi että tällaiselle 70-75 kiloiselle rimpulalle vahvalla potkulla tuollaiset 80-85 kiloiselle sopivat sukset ovat silti ok. Tiedä häntä, mutta suuntavakaammiltahan nuo tuntuvat, jostain syystä kun trendi on luistelusuksissa mennyt kohti pidempiä suksia.

Eiköhän ennusteitten valossa Etelänkin hiihtokausi jatku tästä vielä pääsiäiseen asti ja Ylläshalliakin pitäisi käydä testaamassa jossain välissä.
 

jiimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK
Itse totesin saman välineurheilullisuuden sauvojen suhteen, kun ostin Kalle Sportista viime viikolla uudet täyshiilikuitusauvat vanhojen lasikuitusekoitteisten tilalle. Melkein voisi sanoa, että oli outoa hiihtää, kun sauvat eivät joustaneet käytännössä yhtään maksimityöntövoimallakaan. Verrokkiaikoja ei ole heittää, mutta varsinkin nousut menevät selvästi paremmin. Ja sainpa myös pitkästi aikaa ojentajat kipeäksi. Tosin sauvat on myös 5cm pidemmät kuin aiemmat ja myyjän mukaan aivan maksimipituiset (sauvat 165cm, hiihtäjä 182cm), joten sekin vaikuttanee ojentajakuormitukseen.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Itse hankin luistelukalustoksi Atomic World Cupin Skatet yhden testihiihdon perusteella. Hullulta tuntuu kyllä, että nykyään suositellaan käytännössä melkein oman pituisia suksia, mutta onhan niillä ketterä mennä. Onko palstaveljillä suositusta SNS Pilot -luistelukengästä? Kun taitaa olla niin, ettei vanha Profil-mallinen luistelumono käy Pilotiin, ja pertsat oli jo entisestään Pilot-siteellä.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Itse hankin luistelukalustoksi Atomic World Cupin Skatet yhden testihiihdon perusteella. Hullulta tuntuu kyllä, että nykyään suositellaan käytännössä melkein oman pituisia suksia, mutta onhan niillä ketterä mennä.

Oman pituisia? Itse olen ~180cm ja 192:n sukset mulle lyötiin käteen ja Fischerin suosituksissakin tosiaan puhutaan tuollaisen kokoisista suksista.
Eli siis tosiaan, ainakin ilmeisesti Fischerin suksien kohdalla puhutaan jo lähes pertsa-suksien pituisista luistelusuksista, mutta tosiaan ei se pituus ainakaan omalla kohdalla ole nyt kolmen lenkin jälkeen tuntunut ongelmalliselta, vaikka vanhat luistelusukset ovatkin sitten olleet juurikin 180cm.

Kai joku on sitten keksinyt että pitkät sukset ovat paremmat? Oletan että pituus sisänsä on etu, mutta vasta nyt valmistustekniikat ovat mahdollistaneet pituuden kasvatuksen (tietyssä määrin) ilman painonlisäystä.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kausi auki

Kaivelinpa eilen sukset välikatolta ja voitelin saman tien. Tänään sitten ladulle, vaikka järki sanoi, ettei pienessä flunssassa kannata lähteä. Polte oli kuitenkin niin kova, että lähdin silti kokeilemaan. Latupohja oli vähäisen lumen vuoksi melko röykkyinen, mutta silti kokonaan lumen peitossa. Ikäviä kiviä ei näkynyt eikä tuntunut. Baana oli melko jäinen eilisen plussakelin ja öisen pakkasen jäljiltä. Tavoite tälle kaudelle on, ettei yhtään alle kympin lenkiä tule ja kiometritavoite on ruuvattu tasan tuhanteen kilometriin. Kolmatta tonnitalvea metsästän ja painoa yritän karistaa kymmenen kiloa. Ensimmäiset kaksitoista melko hapuilevaa kilometriä on nyt takana ja torstaina uudestaan ladulle, jos flunssa ei tästä pahene.

Jokos muut on käynyt välikatolla/varastossa hakemassa hiihtimiä esille?
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Sukset on kaivettu varastosta. Eilen vein paremmat sivakat syksyhuoltoon. Tänään olisi tarkoitus suoraan töistä sännätä ladulle.

Kävin eilen ladun varressa katsomassa ja yllätyin kun tuosta seitsemän sentin luonnonlumesta oli tampattu latu, joka ainakin parkkipaikalle näytti olevan loistavassa kunnossa! Huomenna tarkemmat kommentit, mutta tavoitteena on tänään ainakin 4 x 3,5 km:n lenkki suihkia läpi.

Itsellä talven tavoitteena Vuokatti-hiihdon 60 km vapaalla ja noin 7 kg painoa pois.
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Kävin eilen ladun varressa katsomassa ja yllätyin kun tuosta seitsemän sentin luonnonlumesta oli tampattu latu, joka ainakin parkkipaikalle näytti olevan loistavassa kunnossa! Huomenna tarkemmat kommentit, mutta tavoitteena on tänään ainakin 4 x 3,5 km:n lenkki suihkia läpi.

Huikeeta, mahtavaa!

Tuosta kun työhuoneen ikkunasta katselee ulos, ruoho puskee lumikerroksesta läpi eli lunta on reilusti vajaa 10 cm. Silti olivat Tikkakoskelle tampanneet ladun ensiluokkaiseen kuntoon! Lunta oli sielläkin todella vähän, mutta maan pinnan päällä vissiin kova jääkerros, jonka päälle ihan muutama sentti lunta oli riittänyt ladun tekoon. Mönkijän perässä vedettävällä lanalla olivat tasoittaneet ja jopa perinteisen latu näytti reunassa olevan. Luisto oli huikea, kun lumi oli jäistä. Hiihdin hiekan pelossa vanhoilla (vm. 1994 Madshus) suksilla, mutta uskaltaa lähteä paremmillakin. Tietysti kun lunta on vähän, pururadan epätasaisuudet, kuopat ja kumpareet, tuntuvat läpi ja tekevät talven ensilenkeistä tasapainoilua. Pitkästä, rennosta liu'usta ei ole tietoakaan. 5 x 3,3 km:n lenkki tuli raavittua tuntiin ja kymmeneen minuuttiin luonnollisesti ihan liian kovilla sykkeillä. Tänään tulin normaalia aiemmin töihin, että ehtisi töiden jälkeen ladulle.. Ihan harmittaa kun viikonvaihteena "joutuu" juomaan kaksin käsin alkoholia eikä ladulle kykene/ehdi mitenkään.

Mutta jos vähän pitää purnata, niin purnataan. Miten tyhmä pitää ihmisen olla, että se tulee hiihtoladulle kävelemään? Lunta on tosiaan se vajaa 10 cm, joten kävely onnistuu missä vaan, niin eikös tuolla jo pari pässinpäätä ole keskellä hiihtolatua SAUVAkävelemässä!! Koska käytän paikallisia pururatoja myös kesällä lenkkeillessä, tuntuu että siellä tulee kesäaikaan oikeasti vähemmän kävelijöitä/koirankusettajia vastaan kuin talvella. Mikä logiikka siinä oikein on, että ladulle tullaan kävelemään talvella, mutta ei kesällä? Ja miksi ei käytetä kävelyreittejä, joita niitäkin kulkee metsissä talvellakin vaikka kuinka? Siinä vaiheessa kun kolmevuotias tyttöni parin vuoden sisällä lähtee ladulle ja 40 km/h:n tuntinopeudella täräyttää laskussa kävelijään, lupaan käyttää sauvojani. Tämän kävelijän hakkaamiseen nimittäin. Jo nyt huidon sauvoillani niin läheltä kävelijöitä kun vaan vähänkin uskallan osumatta hujoa, toivoen että joku edes säikähtäisi. Olihan tuolla eilen mopopoikienkin jälkiä, mutta niille laskettakoon lieventävänä asianhaarana, että ne ovat vielä mopopoikia. Niistä joistakin voi kasvaa jopa miehiä.

Kysymys muille aktiivihiihtäjille: pitäisi ostaa tässä kuukauden sisällä uudet luistelusukset. Mitä suosittelette? Miksi? Arvostan suksissa suuntavakauden lisäksi sitä, että voide pysyy pohjassa pidempään kuin kympin lenkin, kun omat voitelutilat ovat todella rajalliset. Muut ominaisuudet ovat minun käytössä melkein sivuseikka. Parit Madshusit olen hiihtänyt nyt aika loppuun kohtuu hyvin kokemuksin, mutta onko kellään kokemuksia Atomiceista, Fischeristä ja Rossignolista vs. Madshus? Peltosista on niin huonoja kokemuksia, että niitä en ota, mutta periaatteessa Karhukin voisi käydä.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Kysymys muille aktiivihiihtäjille: pitäisi ostaa tässä kuukauden sisällä uudet luistelusukset. Mitä suosittelette? Miksi? Arvostan suksissa suuntavakauden lisäksi sitä, että voide pysyy pohjassa pidempään kuin kympin lenkin, kun omat voitelutilat ovat todella rajalliset. Muut ominaisuudet ovat minun käytössä melkein sivuseikka. Parit Madshusit olen hiihtänyt nyt aika loppuun kohtuu hyvin kokemuksin, mutta onko kellään kokemuksia Atomiceista, Fischeristä ja Rossignolista vs. Madshus? Peltosista on niin huonoja kokemuksia, että niitä en ota, mutta periaatteessa Karhukin voisi käydä.

Mulla on nyt vain muutaman kymmenen kilometrin kokemus Fischerin Carbonliteistä joten paha sanoa mitään mullistavaa, mutta ainakin omakohtaisesti tuntuvat varsin suuntavakailta mutta iso osa tästä tulee jo siitä että sukset ovat miltei 15cm pidemmät kuin vanhat luistelusukset, voiteitten pysyvyydestä sitten on paha sanoa kun vetelen pikaluistoa pohjaan n. jokatoinen hiihtokerta.

Ts. en ainakaan nyt ole löytänyt mitään suurempia puutteita noissa, tiedä sitten ovatko kaudenalushintansa arvoiset, en niistä kyllä itse olisi ovh-hintoja maksanut.
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Eilen avattu kausi 20 km lenkillä. Pienenehköstä lumimäärästä huolimatta latu oli kelpo kunnossa. Meno tosin tuntui takkuiselta vähäisen viime aikaisen aerobisen treenin ja totaalisen väärän sukkavalinnan vuoksi: villasekoitesukista johtuvia rakkoja joutuu varmasti muutaman päivän ajan parantelemaan, mutta sitten taas baanalle. Niin ja voitelu jäi tietysti tekemättä, kun into oli niin kova ja olosuhteet/välineistö tällä haavaa huonot. Saattaa olla aiheellista bookata joku massahiihto keväälle kalenteriin, että tulisi sivakoitua säännöllisesti.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Pari lenkkiä Paloheinän viitosta äsken kierretty, joten hiihtokausi on avattu Helsingissäkin. Vielä on muutamia mäkipaikkoja tuolla lumimäärällä ongelmissa, joten ei kannata sillä parhaalla suksiparilla lähteä. Läpikierrettävässä kunnossa kuitenkin. Peltoladut olikin sitten jo ihan talvisessa kunnossa.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Pari lenkkiä Paloheinän viitosta äsken kierretty, joten hiihtokausi on avattu Helsingissäkin. Vielä on muutamia mäkipaikkoja tuolla lumimäärällä ongelmissa, joten ei kannata sillä parhaalla suksiparilla lähteä. Läpikierrettävässä kunnossa kuitenkin. Peltoladut olikin sitten jo ihan talvisessa kunnossa.

Lepuskissakin kuulemma 2,7km pohjattu ja huomenna pitäisi lähteä koettamaan, kakkossuksilla toki, joten raporttia seurannee.

Loppuviikolle ennustetut lumisateet sinetöinevät hiihtokauden alun, se jatkuuko keli vai ei on sitten oma asiansa, mutta varmaa on että viikonloppuna kyllä pääsee jo hiihtämään varmaan ihan kotiovenkin luona (Espoon keskuspuisto).
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Parin viikon päästä olisi lähtö Leville ja sitä ennen näköjään etelässäkin on mahdollista hiihtää. Pitää väkisin yrittää änkeä kalenteriin lenkki tai pari, jotta olisi edes vähän pohjaa ennen Lappiin menoa. Siellä on tullut perinteisesti hiihdettyä suht. ahkerasti, ja aina ne pari ekaa lenkkiä on mennyt totutellessa. Hyvältä näyttää kyllä talven suhteen, kun marraskuussa on jo etelässä ladut kunnossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös