HIFK-TPS Pe 7.1.2005

  • 30 738
  • 211
Tila
Viestiketju on suljettu.

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Viestin lähetti Q
Rudyn ja Bouckin kohtaaminen taisi jäädä ratkaisemattomaksi.

Sen sijaan Rudyn haastattelu nelosen uutisissa ei jättänyt arvailujen varaa. Saku Koivu jatkoi tässä pelissä tuttuja TPS:n rottaperinteitä, joista mm. Kiviharju ja Tuokko kunnostautunut. Seuraavassa pelissä tullee Koivulle noutaja ja poika voi muistella tämän pelin tapahtumia lasaretissa muutaman seuraavan pelin aikana. Montrealin kapteeniutensa säilyttänyt palkkaansa polkenut pelaaja ei juuri herätä sympatioita turkulaisena.

Huonoin provo ehkä ikinä...heh.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Vanha Len
Huonoin provo ehkä ikinä...heh.

No, samaahan tuo Jarkko-poika on huudellut aikoinaan TPS-HIFK finaaleissa, mutta kentällä mies keskittyi enemmän itkemiseen ja tuomareille kitisemiseen (plus maalivahtien ajelemiseen).

Tuskinpa seuraavassa pelissä mitään ihmeempiä nähdään, eiköhän Muukkonen pidä siitä huolen. Jos nyt pelaaja A uhkailee hirmuistista kostotoimenpiteistä, ja ne seuraavassa pelissä toteuttaa, lienee Muukkosen helppo antaa hieman kovempaa rangaistusta tapahtumista. Tiedä häntä.

Mutta hyvä että välillä on pelissä väriäkin, on nämä TPS:n pelit olleetkin aika väritöntä ja mitäänsanomatonta sähläämistä.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Vaikka itsekkin otin kipinää, kun Saku vetäisi Kibeä poikkarilla, niin näin jälkeenpäin ajateltuna, ihan normaali maalinedusta putsaus se oli. Näitä sattuu lätkässä.

Sakun hienon rankkarin jälkeen. Antoi Vopat Sakulle terveiset viskasemalla urheilujuomat Sakun naamalle :)

Kaikesta huolimatta nää HIFK-TPS matsit on kyllä paikallispelien ohella parasta antia runkkarissa. Aina sattuu ja tapahtuu....
 
Suosikkijoukkue
Pielaveden ponsi
Viestin lähetti timppa
No, samaahan tuo Jarkko-poika on huudellut aikoinaan TPS-HIFK finaaleissa, mutta kentällä mies keskittyi enemmän itkemiseen ja tuomareille kitisemiseen (plus maalivahtien ajelemiseen).

Tuskinpa seuraavassa pelissä mitään ihmeempiä nähdään, eiköhän Muukkonen pidä siitä huolen. Jos nyt pelaaja A uhkailee hirmuistista kostotoimenpiteistä, ja ne seuraavassa pelissä toteuttaa, lienee Muukkosen helppo antaa hieman kovempaa rangaistusta tapahtumista. Tiedä häntä.

Mutta hyvä että välillä on pelissä väriäkin, on nämä TPS:n pelit olleetkin aika väritöntä ja mitäänsanomatonta sähläämistä.
Lopeta toi säälittävä ruikutus ja pistä kone kiinni.
 

tony

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Southampton, Deutsches Afrika Korps
Ja illan sekaisin mirjamista -palkinnon saa mixu ja q, kummatkin :)
Kiva tyttömäinen provo-yritys.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti lintu
Poikkari oli ruma, muttei mikään ennenäkemätön. Kyllä tekin olisitte sitä jeesustelleet jos Karalahti olisi samanlaisen teidän kotihallissa vetänyt.

Varmaan olisimmekin. Tässä on kuitenkin se ero, että me emme ole täällä jatkuvasti korostamassa suosikkimme ikiaikaista ylivertaista fyysisyyttä (ja sen mukanaa tuomaa kehittyneempää fanikulttuuria) muihin joukkueisiin verrattuna.

Itse taas vastaavasti väitän, että mikäli Jere Karalahti olisi kohdellut samalla tavalla vaikkapa Marko Kiprusoffia niin tekoa ei olisi HIFK:n kannattajien leiristä paheksunut kuin korkeintaan joku säännön vahvistava poikkeus. Ja hänenkin kommenttinsa olisi hukkunut hurraahuutojen sekaan.

En nähnyt Ruudun haastattelua, mutta mielestäni tuollaisesta (edit: siis Ruudun kommenteista) parkuminen on aivan yhtä lapsellista kuin Koivun poikkarin herättämä paheksunta. Pieni psyykkaaminen kuuluu tähän lajiin siinä missä poikittaiset mailat maalin edessä ja Ruudun puheiden johdosta seuraavankin kohtaamisen mielenkiinto nousi jo ennakkoon - mikäpä sen mukavampaa.

Kit Mirakov, nimim. mixua ei Koivu -suhtautumisensa puolesta todellakaan kannata pitää minään HIFK:n kannattajien keskivertoedustajana. Tässä suhteessa hän on ollut aivan omassa sarjassaan niin kauan kuin olen hänen kirjoituksiaan lukenut eli about kuusi vuotta. Hienoa sinänsä, että edes jotkut asiat pysyvät, vaikka saman levyn pyörittämistähän tuo on pitkälti ollut.
 

rossoblu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Re: Kotiuduttu

Viestin lähetti AnaMasa
Vaikka rankkarit onkin yleisesti syvältä, niin tottakai nimenomaan Koivun ratkaisumaali edellisen hässäkän jälkeen oli oiva päätös kiekkoillalle.

Olen aivan samaa mieltä. Rankkarit ovat perseestä paitsi silloin, kun oma joukkue voittaa.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässähän nämä pääasiat ovat tulleet, mutta muutama kommentti vielä minulta:

Ottelu oli varsin viihdyttävä, nähtiin taklauksia, vaarallisia tilanteita, hienoja torjuntoja, vain maalit puuttuivat.

Maalivahdit vakuuttivat minut huipputorjunnoillaan, olivat joukkueidensa parhaat pelaajat. Maalivahtien mailapeli ei sitä vastoin ollut kovin hääppöistä. Lassila löi kiekon 3 kertaa kalaverkkoihin (tosin pleksien kautta), ja Vokoun seikkaili maalin takana (kielimuuri puolustajien kanssa?) aiheuttaen muutaman vaarallisen paikan.

Maalivahtien urakka helpottivat huomattavasti tehottomat hyökkääjät, tästä paras esimerkki oli Lasse Pirjetä. Miehellä oli 4 kunnon maalipaikkaa, mutta tänään upposi vain yksi. Tähän maaliin hyvän maskin teki Ruutu.

TPS:n ylivoima pyöri ajoittain hienosti, mutta missä olivat vedot?! Ei ilman laukauksia voi tehdä maalia! Onko Kipru paras mahdollinen viivamies? Mies kun ei laukonut, vaikka paikkoja oli. (Huom. heti kun laukoi, ripari tippui Nurmisen lapaan ja MAALI)

Koivu pyöritti hyvin ylivoimaa, mutta muuten oli aika pimennossa. Taitoa on, mutta luistimet eivät vielä liiku toivottuun tahtiin (tosin ei se mikään ihme ole pitkän pelaamattomuuden jälkeen). Rankkarissa käytti taitoaan hyväksi ja vei Vokounin pihalle. Mielummin oisin tosin tasapeliin päätänyt näin tasaisen ottelun. Parantaa varmasti kevääseen.

Sitten tämä Koivun poikittainen, jäähyhän siitä olisi kuulunut tulla, mutta se mikään sikamainen ollut. Maalin edessä tulee poikittaista se vain täytyy kestää, niinhän Kuhtakin sanoi haastattelussa.

Mutta se oli lähinnä huvittavaa mitä tuon tilanteen jälkeen tapahtuu: Ruutu halusi päästä kuvaan mukaan ja veti pienen tanssin ensin Aallon kanssa (linjuri tosin siinä välissä). Seuraavassa aloituksessa Ruutu vastaan Koivu. Ruutu ei kiekkoa nähnytkään, kun hän jyräsi Koivun siihen paikkaan (amerik. jalkapallo tyylisellä aloituksella). Sitten illan päätteeksi vielä pientä painia Bouckin kanssa (Ruutu niskan päällä). JA SUIHKUUN!

Täytyy ihmetellä kuinka helposti Ruudulla keittää, yksi poikittainen ja hän ei muuta enää yrittääkään, kun lähtee kostamaan minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua! Joukkuepelaaja tosiaan isolla J:llä.

Melkein unohtui, upea niitti Jereltä! Hulkkonen taisi olla se, joka jäi jyrän alle. Ja vielä erityismaininta päädyssä olleille TPS faneille, he saivat huomattavasti enemmän ääntä aikaan, kun koko halli yhteensä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Pielaveden ponsi
Viestin lähetti Kit Mirakov
Voi herra jestas! Olin jo melkein muuttanut käsitykseni keskiverto HIFK-kannattajasta, mutta sitten tulit sinä. Ruudun lausunnot vain vahvistavat yleistä mielipidettä hänen alhaisista älynlahjoistaan. Eihän jääkiekko tietysti mitään shakkia saakaan olla, mutta mies joka kovaan ääneen on purnannut SM-liigan kahvakiekosta, julistaa nyt, että kostokiekko on jees!

Joku toivoi NHL:n alkavan pian, että päästään Sakusta eroon. Entä Ruutu? Kuuluuko tuollainen mies SM-liigaan? Tuleepa mieleen tapaus Ismo "noutaja" Lehkonen. Todella alhaista jopa Ruudulta. Ei tämä mikään pikku-NHL ole.

Mitä tuohon Sakun poikittaiseen tulee, jääkiekossa on säädety ihan rangaistus sellaisesta, 2 minuuttia. Älytöntä ylireagointia ihmisiltä. Vaikka se hyvä näissä hifk-matseissa kyllä on, että puhuttavaa riittää. Aina.

edit: Älkääkä ymmärtäkö väärin. Ruutu on mielestäni hemmetin kova pelimies. Pahaksi onnekseen hän on vain ihan helvetin tyhmä!
Loistava termi KOSTOKIEKKO, mistä kehität moisia termejä ????
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Vähän kiire, joten parilla sanalla. Olipahan helvetin hyvä matsi. Tuli ihan jääkiekko-ottelu mieleen kun seurasi tapahtumia kentällä. Vauhtia, jokunen hyvä taklaus, muutama pienempi sellainen, maalivahtien huipputorjuntoja, muutama rähinä, isottelua by Ruutu ja muutama maalikin nähtiin. Tuloksella ei itselleni ollut niin väliä ja sellaiseksi otteluksi tämä oli hyvä. Tunnelma oli mainio kun sali oli täynnä eikä se tunnelma heikentynyt yhtään, vaikka tuli istuttua vähän eri paikoilla ympäri hallia. Mulle jäi sellainen kuva, että pelaajatkin pitivät ottelusta paidan väriin katsomatta. Jäipä niin myönteinen kuva pelistä, että en viitsi edes pientä provoa heittää loppuun. Hyvää kiekkoa, jossa väännettiin värikkäästi ottelu loppuun asti. Ja senkin jälkeen rankkareita.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Tässä omia mietteitä pelistä...

Ottelun alussa oli mahtava tunnelma! Vokoun ja Pärssinen saivat huimat huudot kentälle luistellessaan! Koivullekin olisi moni varmasti aplodit suonut, jos hän olisi ollut aloituskentällisessä. Myös minä. Tunnelmaa riitti siis hyvin ekan erän ajan. Pelillisestikin matsi oli viihdyttävää ja vaudikasta, puolin ja toisin. Erän yksi kokokohdista oli Jeren mahtava pommi Hulkkoseen! Yksi kauden parhaimmista taklauksista tällä kaudella mitä olen livenä nähnyt! NAM, näitä lisää! Tps:n maalin teki Nurminen melkein tyhjiin. Vokoun yritti venyttää, muuttei mitenkään ehtinyt. Harkins pelasi ottelusta (vain) ensimmäisen erän. Ainakin kaksi hyvää kiekonriistoa tps:n maalin takana. Oli todella lähellä, ettei näistä syntynyt maalia. Hän haki molemmilla kerroillla nopeata syöttöä ensin muistaakseni Pärälle ja myöhemmin Killelle? (syötön vastaanottajista en ole kyllä ihan varma) maalin eteen, mutta huono tuurikin oli nyt matkassa. Ei maalia. Luttisellakin oli yksi namupaikka yv:llä tehdä maali, mutta ei.
Toisessa erässä kannustus hiipui, mikä johtui toki Ifkin apaattisesta erän alusta. On nää toiset erät ihme peikkoja! Peli annettiin jälleen suosiolla vastustajalle ja ajoittain oltiin hätää kärsimässä. Vokoun oli onneksi mies paikallaan, tai no paikallaan ja paikallaan... Kovastihan tuo tuntui liikkuvan. Välillä tuli aikamoisia seikkailuja, mutta onneksi Tps ei näistä päässyt rokottamaan. Erityisesti yksi alivoimatilanne toisessa erässä jäi hyvin mieleen. Tps sai kiekon Ifk:n alueelle Vokounista katsottuna vasempaan kulmaan ja mitä tekee tämä kylmän viileä vahtimme! Lähtee maaliltaan hakemaan kiekkoa kulmasta! No, eipä siitäkään maalia tullut. Päinvastoin. Jere tuli apuun ja hoiti kiekon alueelta. Ainakaan herraa ei voi itseluottamuksen puutteesta syyttää! Tulipa ekassa erässä myös yksi tilanne, jonka Vokoun lahjoitti Sakulle. Paikkasi kuitenkin tämänkin ja torjui osin taidolla, osin tuurilla. Sitten tuli vielä extrana se syöttöpiste, joka huudatti yleisöä. Pidin kovasti näkemästäni! Vaikka Tomas liikkuu paljon ulos maaliltaan, niin otteista huokui kova itseluottamus ja kylmähermoisuus. Tekikö yhtään ensimmäistä aloitetta hyökkääjän tullessa häntä kohti? Aivan loistava jamppa näin ekan live-matsin jälkeen!
Kolmannessa erässä tilanteita tuli taas molempiin päihin, mutta ei yhtään maalia. Tunnelma parani taas ja saatiinpa erän loppuun vähän show-meinikiäkin. Sakulta selvä poikittainen Killen selkään. Selkeä kakkosen paikka. Olin melko yllättynyt että poikkarin antaja oli juuri Koivu. Tunnetaanhan hän ns. herrasmiespelaajana. No, pelimies myös. Tiesi että Kille pitää saada pois tilanteesta- keinolla millä hyvänsä, kun Ifk:lla oli erittäin hyvä mylläkkä päällä. Kuitenkin sen kakkosen ja miksei kuitinkin (kun niitä aina vaaditaan) paikka. Jos Jakke ei olisi yrittänyt kuitata, niin jo olisi joku irvaillut, ettei taaskaan nähty kuittia... ; )
Jakke pelasi muutenkin tänään hyvin loi ainakin kaksi avopaikkaa Lasselle, mutta ei se Lasse meinannut mistään saada maalia. Onneksi se yv-maali sentään tuli toisessa erässä ja paljon huonommasta paikasta, kun mistä ei tehnyt. Tosin olihan siinä maskia. Teemu Laakso oli mielestäni muutamaan otteessen hieman kuutamolla. Purki ainakin kaksi identtistä suoraan Tps-pelaajalle siniviivalle. Hieman katsetta ylös ja kunnon purkuja kiitos!
Vokoun oli Ifk:n paras ja moni kenttäpellajakin pelasi pirteästi, kuten esim. Pärä, Jakke, Vopat. Kukaan kenttäpelaajista ei kuitenkaan erottunut mitenkään erityisesti. Monelta ihan jees peli. Lassila Tps:n paras, ehdottomasti. Sakulta hyviä tilanteita, muttei vielä ihan sitä "oikeaa Sakua". No, pelimies jo nykykunnossaankin.
Ihan viihdyttävä matsi, tällaisia lisää!!!

Edit: A:n ja k:n paikkaa vaihdettu ja muita kirjoitusvirheitä korjailtu...
 
Viimeksi muokattu:

Santtu

Jäsen
Mielestäni varsin aneeminen ja mitäänsanomaton matsi, ei hienouksia, Jeren yksi kunnon pommi ja Koivun pari hienoa sommitelmaa jäi mieleen. Tunnelma ei ainakaan F-katsomoon tuntunut miltään, sellaiselta hiljaiselta jaffalan perustunnelmalta. Mitä itse otteluun tulee niin edelleenkin pidän J the neiti Ruutua Suomen rottamaisinpana pelaajana, siis kerrassaan älyvapaata ja lapsellista meininkiä. Koivun siivoaminen oli ihan normaali pelitilanne eli maalinedustaa luuditaan kun on sen paikka, turhaan tuosta kisutkaan suuttuu, koska maailman fyysisenpänä joukkueena tekin varmaan siivoatte vastaavassa tilanteessa maalinedustanne puhtaaksi. Taisi Kuhdalta lähteä ilmat pihalle tai maila osua suojien väliin, mutta toistan, IHAN NORMAALI PELITILANNE! Kumpikaan joukkue ei pelaa tuolla esityksellä finaalissa eikä yllä edes pronssille, mutta kevät voi muuttaa kaiken. En tiedä katsonko peliä narrilasien läpi, mutta en ole jaffalassa nähnyt pitkään aikaan noin väsynyttä ottelua, taitotaso Jokereihin on kerrassaan iso ; ) Koivu on edelleen loistava vaikka oli selvästi totaalisen keskenkuntoinen, palloseura ja liiga saa vielä kevään mittaan paljon iloa Sakusta.
 

Buccaneer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tuomo Ruutu, Sean Bergenheim
Muutamia huomioita:

Pirjetällä 1. erässä tuhannen taalan paikka ollessaan kaksin Lassilan kanssa - eipä uponnut, toisessa sitten upposi. Vaan jos olisi heti laittanut sisään tuossa parin minuutin kohdalla, olisi matsista voinut tulla helpompi IFK:lle, nyt oli taas maalinteko tavallisen nihkeätä.

Mikko Laine myös huippupaikassa eka erässä ja tuhri - tietysti. Mielestäni Mikon voisi huoletta paiskata Salamiin, nyt kun Heikki tuli IFK:hon. Mikko on huonompi (vanhempi ja hitaampi ja ehkä vielä pehmeämpi ja pienempi) versio Joonas Vihkosta, joka puolestaan on ilmetty Kimmo Salmisen reinkarnaatio (vauhtia vitusti, ja käsiä _ei_yhtään_.) Heikki ei sitten peliaikaa juuri saanutkaan, joten ei voi juuri arvioidakaan. Aivan hajavaihtoja pelasi. Yksi Laine riittäisi, ja nimenomaan Heikki.

Tomppa Vokoun!! Loistava!! On se äijä!! Liigan paras maalivahti, ei epäilystäkään tästä. Handlasi kaikki mahdolliset tilanteet rauhallisesti. Nurminenhan sai laittaa käytännössä tyhjiin tuon ainoansa, Tomppa oli mahdottomassa poikittaisliikkeessä.

Tunnelma oli kerrassaan hieno. Hartwall-areenassa ei tainnut olla tämän vertaa ääntä edes kun jokerit voitti mestaruuden 2002. No, tämä tuskin tuli kenellekään yllätyksenä.

Ja lopuksi... Jarkko Ruutu! Yhä edelleen on mies paikallaan. Todellinen mr. IFK tällä hetkellä. Jos joukkueessamme olisi 20 Rudyn asenteella pelaavaa jätkää, voitaisiin nakkikattila antaa HIFK:lle jo nyt. Ei siitä tarvitsisi edes pelata. Harmi että Rudyja on vain yksi. En ihmettelisi, vaikka Rudy saisi keväällä jonkin sorttisen liigan MVP-palkinnon, ainakin hän kiistatta sellaisen ansaitsisi. Jaken arvo ja merkitys IFK:lle on valtaisa.

Loistavia otteita taas kerran Rudylta tänään, ja hienosti palautti Turun kääpiön maanpinnalle, kun tämä innostui murjomaan Kibeä 5 sekuntia ennen loppua. Jaken "aloitus" kääpiötä vastaan oli kyllä kauden tähänastisia kohokohtia. Varmaan kääpiö kuvitteli olevansa jotenkin koskematon ja voivansa hyppiä HIFK:n nenälle ihan miten huvittaa, koska sattui olemaan mukana -95 mm-joukkueessa. Vaan Rudypa näytti heti *****veijarille mistä kana kusee ja kuka käskee. Olkoonkin että sylipaini Bouckin kanssa nyt ei muuta ollut kuin puhdasta halailua. Naurunalaisiksi itsensä saattavat ne, jotka tuosta yrittävät voittajaa löytää.

edit. Toivottavasti nyt ei tule paha mieli enää kenellekään. Paha asia on poissa.
 
Viimeksi muokattu:

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Buccaneer
Vaan Rudypa näytti heti syöpäveijarille mistä kana kusee ja kuka käskee.

Tästä pitäisi varmaan olla närkästynyt, mutta en pysty. Spontaani reaktio kun oli ns. repeäminen. Jatkoaika-termeillä se oli kai `kahvit näppiksellä` tai jotain vastaavaa?

"Syöpäveijari"... ei helvata. Montako promillea?
 

kissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fort Wayne Komets
Viestin lähetti kierot silmät
Loistava termi KOSTOKIEKKO, mistä kehität moisia termejä ????

Kostokiekko on miesten peli.

"Syöpäveijari" taisi olla vähän liikaa, Buck? Jos ei mielestäsi ollut, niin vaihda lajia.
 
Viimeksi muokattu:

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
This is my IFK.

Hienoa, että Jarkko Ruutu sai jäädä jäälle ja että pistettiin suoraan aloitukseen Superstara Koivua vastaan. Kosto elää, sano Vatanen. Varsinkin, kun meidän staraa vastaan rikotaan ja dumarit ei sitä näe. Silloin on tärkeää kostaa vastaavalle taholle. Se on jääkiekossa hienoa, että pelaajat hoitaa tappelemisen kentällä, jotta me katsojat voimme juoda kaljaa rauhassa vastustajien kanssa. En juonut turkulaisten kanssa, mutta kuitenkin.

Toinen hieno juttu on, että TPS:n Megamatka oli kohdistunut Stadin halliin. Mukava nähdä teitä yli 10 muuallakin kuin turussa.

Vokoun oli kanssa hieno, mutta Lassila oli tänään hienompi. Hienon kaverin olette kasvattaneet.

Syöpä-huutelijoille nyrkkiä pyllyyn, koska esimerkiski neito tai isänpoika olisi riittänyt. Syöpä ei ole vitsikästä, eikä oikea keino käydä tyttöjen kimppuun. Ei.

EDIT: Syöpä-huutelijat siis täällä. Hallissa en onneksi niitä kuullut.
TPS:ää vastaan viikonloppupelit on aina parhaita, ehkä mielenkiintoisimpia kohtaamia koko liigassa. Hyvää tunnelmaa, halli täynnä IFK-faneja, ISN´T IT BRILLIANT?

EDIT2: Pitää pistää iso plussa The Hallin bissemyyjille. Jonoja ei ollut nimeksikään, vaikka halli oli täynnä.
 
Viimeksi muokattu:

foobar

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hieno ottelu. Ainoat miinukset Jarkko Ruudulle. Lähdet nyt haastamaan Koivua!? Niin kova äijä se sitte on, Vopat ei ollut opetellut uusia sanoa joten se ruiski vaan mehuja.

Ootte te ryssät vitun noloja :D
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ajattelin kirjoittaa otteluraportin näin heti hallilta kotiin päästyäni..tosin osin pienen mutkan kautta tänne saavuttuani.

Ennen tätä kirjoittamaan alettuani olen lukenut lähes kaikki otteluraportit tähän mennessä, jolla pyrin mahdollisimman puolueelliseen, mielikuvituksettomaan ja vaikutteita saaneeseen otteluraporttiin.

Heti alkuun on pakko todeta, että jos tämä oli hyvä jääkiekko ottelu, niin minä olin totaalisesti pihalla ottelun tapahtumista, tai sitten SM-liigan otteluiden taso on romahtanut radikaalisti viimeisen kymmenen vuoden aikana. On se tympeää kuunnella puolusteluja ottelun jälkeen, että se Jere Karalahden YKSI taklaus oli hieno ja että ensimmäisen erän viisi minuuttia oli hyvää hokia tai että tällä uudella pelisysteemillä, jossa pelataan voitosta rankkareille asti saadaan lisää mielenkiintoa peleihin, joista 55 minuuttia muuten on täyttä paskaa. Katsoitteko nuorten MM-lätkää? On se vaan hauskaa, että itselle lähes täysin merkityksettämät lätkämatsit ovat niin paljon mielenkiintoisempaa seurattavaa. Mukana on tapahtumia, tunnetta, taktista osaaista, taklauksia, luistelua ja ennenkaikkea perkeleen kovaa yritystä. Paljon sellaista mitä tänään puuttui. HUOM! Tämä on nykyliigan ongelma, ei yksin IFK:n.

Hajahuomioita eräistä pelaajista, jotka jäivät erityisesti mieleen:

Brett Harkins: Ensimmäisessä erässä ainakin kolme kiekonriistoa TPS:n päässä, joista olisi paremmalla tuurilla/mielikuvituksella olisi pitänyt tehdä ainakin yksi maali, mutta tämän jatkoksi varsinkin kolmannessa erässä täysin seisovin jaloin tapahtuvaa surffailua. Vaikka se kiekko tippuisi taivaasta siihen metrin pähän, niin seisovin jaloin on mahdotonta ehtiä mukaan tilanteisiin. Lisäksi miinuksena kiukuttelua ja turhautumista viimeisessä erässä pienistä koukuista ja mailaan lyömisestä jälkitilanteissa. Hei ne kuuluu lajiin.

Kimmo Kuhta: Tähän mennessä kautta IFK:n paras ja tärkein pelaaja, mutta tänään ei oikein kulkenut. Mielikuvituksetonta ja väkinäistä menoa. Muutama kova rannelaukaus. Taitotaso tällä hetkellä niin kova, että keskivertoa huonommalla pelilläkin liigan ehdotonta eliittiä. Kertoo jotain miehen kondiksesta.

Timo Pärssinen: Kova vääntäjä, jota IFK kaipaa. Vielä ei voi odottaa ihmeitä.

Jere Karalahti: Virheetön peli. Yksi kova taklaus, kuten lähes kaikissa kotipeleissä on ollut tapana, mutta muuten hiljaisempaa. Odottaisin räväkämpää peliä ja ennenkaikkea laukaus täysin pimennossa. Ei hakeudu vanhan ajan malliin laukaisutilanteisiin, eikä näin ollen luo peloitetta IFK:n ylivoimaan. Myös laukaisten laatu tippunut. Pelillisesti ei varsinaisesti löydy mitään huomautettavaa, mutta Jerestä on paljon parempaan, kuin peruspuolustajan ruotuun.

Teemu Laakso: Superlupaus, mutta liiga tällä hetkellä täysin väärä sarja. IFK aina kusessa omassa päädyssä tämän herran kentällä ollessa. Höntyilee tilanteissa. Pelaa mies miestä vastaan systeemillä, kuten nuorten maajoukkue teki MM-kisoissa, jolloin pelaa itsensä lähes aina ulos tilanteista.

Juha Fagerstedt: Mitä tämä mies tekee IFK:n kokoonpanossa ylipäätään.

Joonas Vihko: Olen aina ollut suuri Vihkon puolustaja, mutta tänään mies epäonnistui ihan kaikessa mitä teki. Kiekon menetyksiä sekä kaatuilua omia aikojaan lisäksi mies on mikkihiiri.

Tomas Vokoun: Välillä pelottavan itsevarmaa peliä maalin takana. Meillä on nyt maalivahti, joka takaa joukkueelle mahdollisuuden voittaa joka ilta. IFK on tarjoillut vastustajille nyt kahdessa pelissä lukuisia paikkoja maalintekoon ja siitä huolimatta kahdessa edellisessä pelissä IFK:lle on tehty varsinaisella peliajalla vain 3 maalia. Tästä huolimatta IFK:lla kasassa 2 pistettä. Näillä päästetyillä maaleilla 5 pistettä olisi normaali suoritus. Käy Vokounia vähän sääliksi näin kädettömän joukkueen kanssa. Olisi toivonut IFK:n ja Vokounin alkutaipaleelle hieman ruusuisempaa starttia.

Jarkko Ruutu. Niin mitä pitäisi sanoa IFK kannattajien jumalasta. Olihan se käsittämätöntä, että tuollaisesta haliesityksestä saa 5+20 ja ties mitä, se on pakko sanoa. Olisi nyt samaan rahaan pistänyt kunnon shown:n pystyyn. Ruutu keskittyy hieman liikaa suunsoittoon ja muuhun ylimääräiseen häsläämiseen, kuin itse peliin, joista negatiivisempana asiana on tämä filmaamistouhu, joista on kymppejäkin napsunut tällä kaudella. Koivun yliajaminen ja muu oheistouhu oli ihan viihdyttävää sinänsä, mutta toivoisi kuitenkin, että jos sille tielle lähdetään, niin hoidettaisiin nekin hommat sitten loppuun asti. Nyt jäi esileikkiasteelle ja kaikkihan sen tietää, että kun ollaan erektion puolelle päästy, niin siitä ei jää kuin tatti otsaan ja jöpö jää päälle kun tarpeita ei tyydytetä.

NHL avut: Jarkko, Marek, Lasse. Välillä käy mielessä, että hei nää jätkät pelää änärissä ja kaikki ovat osoittaneet siellä pelimiehen merkkejä. Marekilla jopa kaikki eväät olla rapakon takanakin superstara, mutta mikä on näiden miesten tämänhetkinen anti IFK:lle ja miten paljon huonompi joukkue IFK olisi ilman heitä? Ei tällä hetkellä paljoakaan, varsinkaan jos IFK:lla ei olisi sairastuvan puolella tuollaista ruuhkaa. Onkohan jätkillä ihan sata lasissa tähän touhuun, vai kummitteleeko NHL:n mahdollinen alkaminen vielä miesten takaraivossa.

Saku Koivu: Vielä keskenkuntoinen, mutta näytti siinä rankkarissa, että hänellä on paljon sellaisia eväitä, joita IFK:lta puuttuu tällä hetkellä ja ne avut valitettavasti ovat sellaisia, joilla näitä pelejä ratkotaan ja voitetaan.

Paljon negatiivista asiaahan tässä tuli, mutta totuus on se, että kotiyleisön edessä pitää pystyä parempaan suoritukseen. IFK ei pelaa kotonaan, kuten kotijoukkeen kuuluu pelata. Helsingin jäähalli ei ole tälläkään kaudella vierasjoukkueelle vaikea paikka pelata ja se on huono asia.

Lisätään vielä, että IFK on tällä hetkellä liigan 9. paras kotioukkue. Huhhuh.
 
Viimeksi muokattu:

eesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hallissa oli kyllä hyvä fiilis. Tykkäsin pelistä, vaikka dunkkuun tulikin. En ihan vähään aikaan muista nähneeni hallin pihalla tuollaisia markkinoita, missä lipunostajia oli joka paikassa ja myyjiä ei missään. Jotkut tarjosivat jopa kolminumeroisia summia.

Kiitokset kuitenkin vielä sille mukavalle B1:n tytölle (jos vaikka tätä luet) , joka ystävällisesti suostui paikan tarjoamaan :)
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Eilisestä matsista pari huomiota.

Aravirran peluuttaminen ei eilen onnistunut. Tepsin maali menee täysin Aravirran piikkiin. Aravirta laittaa oman pään aloitukseen nelosketjun aloittajana Fagu sekä pakkiparin Laakso - Kultanen tepsin ykkösketjua vastaan. Miksi? Tätä ihmettelen edelleen. Koivu vei tässä tilanteessa Aravirtaa 6-0. Lisäksi, miksi aloittajana Fagu eikä Vopat? Käsittämätöntä pelinlukua meidän huippuvalmentajalta.

Teemu Laakso on lupaava junnu, mutta tällaisessä kärkimatsissa häntä ei voi laittaa kentälle. Poika oli koko ajan kusessa. Olisi ollut järkevämpää jättää poikaa kotiin nukkumaan ja toipumaan jetlagista. Matsi olisi voitu vetää viidellä pakilla, sillä vauhti ei ollut mitenkään kovaa. SM-liiga on mielestäni ammattilaissarja, joten joukkueen ei pitäisi peluuttaa väsynyttä junnupakkia tärkeässä pelissä. Kokemusta voidaan hakea Pelicans- tai Saipa-matseista, muttei tepsiä vastaan ole varaa antaa tasoitusta.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Viestin lähetti Hacki
hyvä matsi, paras voitti, mutta yksi kysymys jäi mieleen? chicken Koivu sittenkin?

No jaa...oikeastaan yhtä agressiivinen hanskaaja kuin teidän päräboy. Kai sitä sitten voi kanamaisuudeksi sanoa. Kibe on myös aika raju. Mietitään nyt oikein syvällisesti Hacki tätä kana-asiaa ja palaillaan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Viestin lähetti Q
Sen sijaan Rudyn haastattelu nelosen uutisissa ei jättänyt arvailujen varaa. Saku Koivu jatkoi tässä pelissä tuttuja TPS:n rottaperinteitä, joista mm. Kiviharju ja Tuokko kunnostautunut. Seuraavassa pelissä tullee Koivulle noutaja ja poika voi muistella tämän pelin tapahtumia lasaretissa muutaman seuraavan pelin aikana. Montrealin kapteeniutensa säilyttänyt palkkaansa polkenut pelaaja ei juuri herätä sympatioita turkulaisena.

Eleettömän tyylikästä!

Sitten vielä HIFKin kannattajia pidetään huumorintajuttomina kolmannen polven maaninkalaisina, mutta ei unohdeta sitä että tärkeämpi on olla puheenaihe kuin erityisesti voittaa! (Sorry chat: portviiniä voi siinä ja noin juoda jos siihen lisää runsaahkosti vodkaa.)
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Buccaneer
Vaan Rudypa näytti heti *****veijarille mistä kana kusee ja kuka käskee.

Ketjun rimanalitus, mutta mies kirjoittaa, mitä miehen pitää.

Mites täällä nyt on niin monella niin herkällä hipiät?

HIFK-kirjoittajille: en minä osaa millään nähdä Koivun kevyttä poikkaria sellaiseksi, että siitä pitäisi katsojan mielenrauhan järkkyä. Kattokaas nyt joistain klipeistä, noita tapahtuu tämän tästä ilman, että niistä tehdään numeroa.

TPS-kirjoittajille: Ruutu nyt vaan on mies, joka elää matsit oman tapansa mukaan. Juuri hän on mies ja juuri nähdyllä tyylillä, jota Ara työnantajansa konseptin, toiminta-ajatuksen ja brändin mukaisesti tarvitsee. Miten se on ottelusta ja kaudesta toiseen niin vaikea uskoa, että IFKhon kuuluu Vopatit, Karalahdet ja Jaket. Onko mahdoton ymmärtää, tai edes elää sen kanssa, että meillä vaan asioista ajatellaan ja halutaan eri tavalla, kuin mitä "massa" ajattelee. Ei sillä, ettäkö hölmöilyt aina olisi edistänyt otteluvoittoprosentteja tai lisännyt mestaruuksia. Tämä osa IFKssa, puolesta- ja vastatuntemuksia herättävä, on se kiveenkirjoitettu. Kun Aran hyvyyttä valmentajana esimerkiksi pohditaan seurajohdossa, sitä peilataan miehen tekemisiin haluttua brändiä vasten. Vaikka Ara onkin valtakunnassa tunnustettu huippuvalmentaja, juuri "tuotteen" näköisyyden (ja osin tekemisen) puute on ominaisuus, joka hänessä päättäjissä keskusteluttaa. Jos hän ei IFKta ensi kaudella valmenna, uskon edellisen olleen yhden ison vaikuttimen yhteistyön päättyessä. IFK on liigan "tarkkis". Se on erilainen. Rakastettu ja vihattu. Olin ylpeä eilisestä yleisömäärästä ja tunnelmasta. Koittakaa tekin jaksaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös