HIFK tarvitsee uusitun hallin – Helsinki Garden tervetuloa!

  • 1 548 580
  • 5 631

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Gardenin rakentamisen pitäisi alkaa nyt kevään tai kesän aikana, jotta HIFK pääsisi uuteen halliin kaudeksi 2016-17. Tämän perustan siihen, että esim. Pittsburghin Consol Energy Centerin, Newarkin Prudential Centerin ja Malmö Arenan rakentaminen kesti noin kaksi vuotta.

Jokainen voi itse miettiä, kuinka todennäköistä on, että Gardenin rakentaminen tämän vuoden aikana.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Gardenin rakentamisen pitäisi alkaa nyt kevään tai kesän aikana, jotta HIFK pääsisi uuteen halliin kaudeksi 2016-17. Tämän perustan siihen, että esim. Pittsburghin Consol Energy Centerin, Newarkin Prudential Centerin ja Malmö Arenan rakentaminen kesti noin kaksi vuotta.

Jokainen voi itse miettiä, kuinka todennäköistä on, että Gardenin rakentaminen tämän vuoden aikana.

Niin, mutta suomalaiset ovat maailman parhaita rakentajia;)

Ei vaan, oleellistahan tuossa uutisessa on se, onko tieto asioiden eteenpäin nytkähtämisestä totta vai tarua. Jos on totta, niin aivan loistava uutinen, pääsevät rakennustyöt sitten käyntiin milloin pääsevät. Vähän mätäkuun jutulta tuo kyllä haiskahtaa. Klikkihuorausta taasen kerran. Se on tietysti totta, että virkamiesten mielipiteellä ole paskankaan väliä, jos poliittinen tahto asiaan saadaan synnytettyä. Ja näinhän sen kuuluu ollakin, virkamiehet ovat suorittava porras, eikä heidän poliittisessa järjestelmässämme kuulukaan olla vallan käyttäjinä. Mutta tuonhan nyt kaikki olisivat osanneet raapustaa muutenkin.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Urheilulehden tason tuntien tämä tuskin perustuu mihinkään vahvaan tietoon. Kuitenkin voipi tuo pitää paikkansa ja kovasti on peukut täällä pystyssä. Tuohon 16-17 on ihan turha takertua, sillä se on mitä luultavimmin peräisin HIFK:n alustavista tiedotuksista ja suunnitelmista, eikä Urheilulehdellä varmasti tulevasta uudesta aikataulusta ole mitään aavistusta. Hallin myöhästyminen tuosta nyt lienee ilmeistä, mutta kunhan tällä vuosikymmenellä saataisiin pystyyn.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Tuo Urheilulehden uutinen ei ollut mikään dramaattinen käänne vaan on ollut jo tiedossa jonkin aikaa. Ensi kuussa IFK esittelee rahoitus mallinsa varmasti rahoittajien kanssa ja jos siinä näytetään vihreää valoa niin en näe mitään syytä miksi rakentamisen aloittamista pitäisi viivyttää. Jos näin tapahtuu tuo 2017 voisi olla realistinen tavoite.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tuo Urheilulehden uutinen ei ollut mikään dramaattinen käänne vaan on ollut jo tiedossa jonkin aikaa.

Ei todellakaan ja käännehän tapahtui sinä päivänä kun Hjallis myi hallinsa venäläisille. Kokoomus on hakenut sopivaa kompensaatiota jolla saisi ainakin merkittävän osan vihreistä ja demareista hallin taakse. Penttilän ulostulossa on kyse vain siitä, että saadaan samalla jokin demareille rakas hanke mahdollisimman kalliisti mukaan. Tätä kutsutaan politiikaksi.

Garden toteutuu lähes 100 prosentin varmuudella. Onnittelut!
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Juu, pitäähän Helsingissä olla uusi ja moderni halli. Muistakaa, että Ilmalan Areena rakennettiin valmiiksi jo 1997 eli aika keski-ikäinen rakennukseksi. Hello HG, jos toteutuu, kuten nyt näyttää.
 

Koohottaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vähän kyllä ihmetyttää toi "uutisointi". Juuri viimeeksi Penttilä sanoi ettei halli nouse nykyisillä suunnitelmilla suunnitellulle paikalle koska tämän hetkinen kaava ei anna rakentaa alueelle asuntoja. Kaavan muuttaminen toki mahdollista mutta kaava olisi valmis aikaisintaan 2017. Everin rahoituksessa oli suuri osa asuntojen kohtalo jonka vuoksi hän itsekin totesi rahoittajien haluavan nimenomaan asuntoja. Kaupunkihan tarjosi uutta vaihtoehtoista tonttia vanhan hallin ja stadionin väliin. Tämä kaava antaa rakentaa myös asuntoja mutta riittääkö se tontti rahoittajille oli suuri kysymys. Tämä kaikki ei ole mutuilua vaan suoraan haastatteluista lainattua kun asiaa viimeeksi käsiteltiin mediassa.. Toki voihan se olla mahdollista että juuri vaihtoehtopaikalle Everi onkin saanut rahoituksen kuntoon ja alkavat siihen rakentamaan, tai sitten se perinteinen uutinen täyttä paskaa!!
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Juuri viimeeksi Penttilä sanoi ettei halli nouse nykyisillä suunnitelmilla suunnitellulle paikalle koska tämän hetkinen kaava ei anna rakentaa alueelle asuntoja. Kaavan muuttaminen toki mahdollista mutta kaava olisi valmis aikaisintaan 2017

Nuo Penttilän kommentit ja kannanotot liittyen tähän halliprojektiin ovat olleet hyvin erikoisia. On bussivarikko-ideaa ja vaikka mitä lumenkaatopaikkaa heitelty siihen paikkaan nyt. Mielipiteet ovat olleet myös aika jyrkkiä, mikä yleensä tarkoittaa sitä, että hän ei vaan henkilökohtaisella tasolla halua että hallihanke toteutuu (koska kyseessä on HIFK:n projekti), ja siksi veistellään mitä tahansa asiaa vastaan tuolla tavalla. Olen aika varma, että Penttilällä on Kummolan kanssa yhteistä historiaa tavalla tai toisella.
 

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eihän tuossa ole mitään uutta. Kuin korkeintaan se että nyt on päästy sopimukseen siitä että mihin halli rakennetaan. Nimittäin tammikuun 14 päivä julkaistu HIFK:n tiedotteessahan jo luki että "Yhteistyö jatkuu ja seuraavien kuukausien aikana pyritään löytämään kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu."
 

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän Garden ala olla selviö. Varsinkin kun lukee eilisen hesarin jutun joka ohessa.



Kiista Elmun uudesta konserttipaikasta jumittaa Telakkarantaa
24.1.2014 8:37 | 1 |
Marja Salmela
Helsingin Sanomat

Marja SalmelaKirjoittaja on Helsingin Sanomien kaupunkitoimituksen toimittaja.

Kiista Elävän musiikin yhdistyksen Elmun uudesta konsertti- ja harjoituspaikasta jumittaa Telakkarannan suunnitelmia.

Kiinteistövirasto odottaa päättäjiltä periaateratkaisua Elmulle osoitettavista tiloista, jotta kaupunki voisi tehdä esisopimuksen rakennusyhtiö Skanskan kanssa Telakkarannan kaupoista.

Kiinteistölautakunnan pöydällä on jo pari viikkoa odottanut 37 miljoonan euron arvoinen esisopimus. Se jäi pöydälle myös torstain kokouksessa. Hyväksymisen jälkeen Telakkarannan asemakaava ja esisopimus vietäisiin samassa paketissa ensin kaupunginhallitukseen ja vielä tänä keväänä valtuustoon.

Elmu suunnittelee yhä korvaavansa Nosturin Telakkarannan konepajalla.

Vielä ennen kiinteistölautakunnan kokousta Elmun toiminnanjohtaja Antti Rautio esitteli kiinteistöviraston virkamiehille laskelmia, joissa korjaus maksaisi 19 miljoonaa euroa.

Kiinteistöviraston arvion mukaan kunnostukseen menisi 21–30 miljoonaa euroa. Sitä Helsinki ei ole ottanut investointilistalleen.

Lisäksi Elmu ehdotti maksavansa tiloista vuokraa, josta kaupunki saisi tuottoa vain prosentin.

Lautakunnan puheenjohtaja Pia Pakarinen (kok) sanoo, ettei yhdelle konsertin järjestäjälle voi myöntää alennusta. "Jos suositaan yhtä toimijaa, on riski, että toimitaan vastoin EU:n kilpailulakeja", Pakarinen sanoo.

Samaa epäilee myös tonttiosaston päällikkö Juhani Tuuttila. "Alihintaisia vuokrasopimuksia ei voi tehdä. Onko Elmulla oltava oma konserttisali?" Tuuttila kysyy.

Hän viittaa Lasten päivän säätiön suunnitelmiin rakentaa Linnanmäen vesitorniin iso sali.

"Voisiko sitä käyttää?" hän miettii.

Konepajan korvaavana vaihtoehtona on vilauteltu mahdollisuutta kunnostaa Suvilahden kaasukello tai Jätkäsaaren Bunkkeri. Esillä on ollut myös vanha jäähalli Nordenskiöldinkadun varressa.
 

Supa Troopa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän Garden ala olla selviö. Varsinkin kun lukee eilisen hesarin jutun joka ohessa. ... Konepajan korvaavana vaihtoehtona on vilauteltu mahdollisuutta kunnostaa Suvilahden kaasukello tai Jätkäsaaren Bunkkeri. Esillä on ollut myös vanha jäähalli Nordenskiöldinkadun varressa.

Kun katsoo tuon jutun muita esitettyjä paikkoja ja miettii niiden kokoa, niin veikkaanpa, että tässä tekstinpätkässä mainittu "vanha jäähalli" viittaa Nordiksen harjoitushalliin. Paino sanalla veikkaan.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Kuten jo toisessakin ketjussa sivuuttiin, Helsinki Horse Show siirtyy jäähalliin ilmeisesti tulevasta syksystä alkaen ja täten jättää Areenan. Voisi kuvitella että mielenkiinto siirtyä mahdolliseen uuteen, tulevaan halliin on korkea ja saada samalla nykyaikaisemmat puitteet käyttöönsä, sekä yleisökapasiteettia takaisin Areenan lukuihin. Ylen uutisissa kerrottiin, että tapahtuma on ollut Areenalla yksi vetonauloista, joten varmaan ihan kannattavaa bisnestä saada kauramoottorit halliin. Miinuksena tosiaan tuo hevostalli-lempinimi jääkiekkopiireissä, joka nyt tietysti oikeasti on se ja sama.
 
Viimeksi muokattu:

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hevosshow menee sinne, mistä saavat parhaan diilin. Uusi, satojen(?) miljoonien eurojen, halli tuskin tulee vuokrien osalta olemaan erityisen edullinen vaihtoehto.

Jos kiinnostus tapahtumaa kohtaan on suurta ja pääsylipuille korkea kysyntä, niin pienempi halli antaa mahdollisuuden korottaa lippujen hintoja ja nostaa myyntikatetta. En tiedä, onko hevosshow niin suosittu tapahtuma - todennäköisesti Jäähalli yksinkertaisesti tarjosi niin paljon edullisemman diilin kuin Hartwall, että saivat tuotua tapahtuman Nordikselle.

Kaikki, mikä on pois Hjallikselta, eiku siis venäläisisltä, on tietysti plussaa, harmi homma tosin, että IFK on tällä hetkellä hallissaan vain vuokralaisena, eikä hyödy muista tapahtumista - ainoa suora vaikutus taitaa olla se, että joukkue joutuu lähivuosina aina lokakuussa(?) joksikin aikaa evakkoon hevosten tieltä.
 
Viimeksi muokattu:

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Hevosshow menee sinne, mistä saavat parhaan diilin. Uusi, satojen(?) miljoonien eurojen, halli tuskin tulee vuokrien osalta olemaan erityisen edullinen vaihtoehto.

Mä luulen kanssa että mahorkka-areena on ollut heille liian kallis. Yläkatsomothan on aina olleet suljettuja siellä eikä alakatsomotkaan ole olleet täynnä. Voi myös olla että hintoja on nostettu nyt uusien omistajien myötä, joten siksi ovat valinneet toisen paikan? Liputhan sinne alkoivat olemaan niin törkykalliita ettei kellään ollut sinne varaa mennä jos ei saanut ilmaislippua. Joten enemmänkin toivon että liput olisivat halvempia jäähallille. Kohderyhmä on kuitenkin tyttölapset eikä kaikki vanhemmat ole valmiita laittamaan 49,- ylöspäin yhteen näytöslippuun. Ja niitä näytöksiähän oli se 3 kpl/pvä (aamu-, päivä- ja iltanäytös, vrt vuosia sitten se oli se 49,-/kokopvä).

En usko että uuteen Gardeniin suuntaisivat, taitaa kyllä sekin olla liian kallis. Ja jonkun verranhan ne heppabussit ja rekat vie tilaakin, eli eiköhän se Laakson parkkis ja kenttä ole sitten heidän käytössä tapahtuman ajan. Messari oli se paras paikka aikoinaan ajatellen sitä oheismyyntiä siellä, mutta sinne ei vissiin saa bygattua tarpeeksi isoa katsomoa taas. Ei nuo jäähallit oikein sovi sille oheismyynnille, kun tulee niin kauhea tungos käytäville ja muistaakseni mahorkka-areenalla alkoi olemaan niille myyjillekin niin suolaiset hinnat niille myyntipisteilleen, että moni jätti menemättä sen takia. Eli pakon sanelemana taitavat muuttaa halvempaan.

Eli kuten huomaatte, jonkun verran olen tuossakin tapahtumassa käynyt aikoinaan, tosin vain kerran tuolla mahorkka-areenalla, enemmänkin silloin vuonna kuokka ja jussi kun se oli siellä messarissa vielä.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Siinä vaiheessa kun HIFK-Garden on pystyssä ja toiminnassa tulee moni muukin tapahtuma siirtymään pois Jaffalasta koska ryssillä on tapana hinnoitella itsensä pihalle ahneuksissaan, ja tämä sopii kyllä. Menee muutama vuosi niin ensinnäkin nimi Jokerit ei ole olemassakaan ja Jaffalasta tulee jättimäinen kirppis jonka me veronmaksajat pidämme pystyssä Rotenbergien nostettua jo aiemmin kytkintä.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Toivon että Gardeniin tulee jonkinlainen IFK museo. Kaikilla suurilla seuroilla on sellainen ja niin pitäisi olla meilläkin. En tosin tiedä riittäisikö siellä oikeasti käviöitä mutta jos se olisi auki vain pelipäivinä tms. niin siitä ei aiheutuisi edes kaudeasti lisäkuluja. Oikein markkinoituna voisi toimiakkin. Urheilumuseotahan ei esim. markkinoida mitenkään ja kait sielläkin joku joskus käy.
 

Smeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Toivon että Gardeniin tulee jonkinlainen IFK museo. Kaikilla suurilla seuroilla on sellainen ja niin pitäisi olla meilläkin. En tosin tiedä riittäisikö siellä oikeasti käviöitä mutta jos se olisi auki vain pelipäivinä tms. niin siitä ei aiheutuisi edes kaudeasti lisäkuluja. Oikein markkinoituna voisi toimiakkin. Urheilumuseotahan ei esim. markkinoida mitenkään ja kait sielläkin joku joskus käy.

Yankee Stadiumilla tämä toimii hyvin. Kävijöitä ei kai hirveästi ole jo ihan kokonsakkaan puolesta, mutta seuralle tärkeitä historian palasia voi aina käydä ihailemassa kun sinne päin sattuu sunnuntaisin menemään.

Tosin tässä on vaan se, että kuinka moni oikeasti on kovin kiinnostunut esim. Hakin vanhasta mailasta vitriinissä tai kiekosta jolla Ville teki hatun neljännessä finaalissa Bluesia vastaan.

Hyvä idea, mutta lähinnä historiaan kuuluneiden palasten säilytykseen.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Yankee Stadiumilla tämä toimii hyvin. Kävijöitä ei kai hirveästi ole jo ihan kokonsakkaan puolesta, mutta seuralle tärkeitä historian palasia voi aina käydä ihailemassa kun sinne päin sattuu sunnuntaisin menemään.

Tosin tässä on vaan se, että kuinka moni oikeasti on kovin kiinnostunut esim. Hakin vanhasta mailasta vitriinissä tai kiekosta jolla Ville teki hatun neljännessä finaalissa Bluesia vastaan.

Hyvä idea, mutta lähinnä historiaan kuuluneiden palasten säilytykseen.

Itse olen käynyt Camp Noulla ja Old Traffordilla, Barcan ja ManUn museoissa ja kyllä IFKn historiasta pystyisi samanlaisen rakentamaan. Onhan meillä perinteitä ja historiaa. Eihän tuo mikään kultakaivos olisi seuralle, mutta oikein toteutettuna ei varmaankaan kauhea kulueräkään. Samaan pakettiin vielä vaikka kerran viikossa opastettu kierros ympäri Gardenia ja vierailu pukukopissa niin eiköhän luulisi ainakin jotain ihmisryhmää kiinnostavan (esim. minua :)
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Mitä mitä? Vaikkei parkkipaikkaa olla päästy vielä edes möyhimään, niin urheilulehden mukaan Helsinki Gardenista ollaan tekemässä jo vientituotetta. Vähänkö pistää vihaksi, jos jossain saksalaisessa kylässä pelataan jo CHL:ää Gardenissa, kun täällä Helsingissä vielä arvotaan virkamiesten kanssa, että kannattaako täysin yksityisellä rahalla rakentaa, vai ei...
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En kuulu IS:n sisäpiiriin, mutta siis mitä ihmeen konseptia? Se, että hallin yhteyteen rakennetaan muita viihdepalveluita ja tiloja ei taida olla mikään uusi, mullistava konsepti, jonka Everi ja kumppanit keksivät.

Muualla rakennetaan, Helsingissä ei - tämä nyt tuskin tulee yhdellekään paikalliselle yllätyksenä. Gardenin kohdallakin homma menee todennäköisesti niin, että joskus vuonna 2034 rakennetaan rajusti karsittu kompromissiversio.
 
Viimeksi muokattu:

Stigu

Jäsen
Tuossa hallihankkeessa kannattaisi katsoa, mitä tapahtui naapurissa, kun lähdettiin utopistisiin hallihankkeisiin. Lopputulos: Halli on kohta kokonaan ryssien omistuksessa ja joukkue pelaa rajan takana. Itse en ainakaan HIFK:n osalta haluaisi moista. Mieluummin pelataan sitten vaikka sijoista 6-10 vanhassa hallissa.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
En kuulu IS:n sisäpiiriin, mutta siis mitä ihmeen konseptia? Se, että hallin yhteyteen rakennetaan muita viihdepalveluita ja tiloja ei taida olla mikään uusi, mullistava konsepti, jonka Everi ja kumppanit keksivät.

Ei siellä kovin syvälle yksityiskohtiin mennä. Kerrotaan vaan, että nää Jokerien venäläiset olisivat alunperin olleet kiinnostuneita rahoittamaan Garden hanketta, mutta aikataulun epävarmuus vei katseet lopulta Ilmalan suuntaan. Spekuloidaan kuitenkin sillä, että voisivat olla kiinnostuneita rahoittamaan samanlaisia kohteita keski-euroopassa, jos niitä sinne koitettaisiin viedä. Lopussa Everi toteaa, että kaikki Helsinki Garden konseptiin liittyvät keskustelut eri tahojen kanssa ovat luottamuksellisia, joten ei voi kommentoida niitä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuossa hallihankkeessa kannattaisi katsoa, mitä tapahtui naapurissa, kun lähdettiin utopistisiin hallihankkeisiin. Lopputulos: Halli on kohta kokonaan ryssien omistuksessa ja joukkue pelaa rajan takana. Itse en ainakaan HIFK:n osalta haluaisi moista. Mieluummin pelataan sitten vaikka sijoista 6-10 vanhassa hallissa.

Kyllä minä pelaisin kaikkein mieluiten ulkona. Jääkiekko on ulkopeli. Ei tarvita uusia halleja, vaan pitäisi palata juurille. Eli ulos. Muutaman vuoden kuluttua se voi olla mahdollistakin Nordiksella. Väiski olisi kyllä parempi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös