HIFK tarvitsee uusitun hallin – Helsinki Garden tervetuloa!

  • 1 547 425
  • 5 622
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Ja tuo "urheilupuisto" on ollut juuri se ykkösvaihtoehto, mihin päämäärään jaffalan sijainnilla ei ole ollut mitään merkitystä.

Tähän sama. Huomasin sen lukiessani tekstiäni, mutta kerkesin julkaista tämän ennen. Ei HIFK Areenan läheisyyttä tavoittele vaan keskeistä paikkaa mikä sattuu olemaan Areenan lähellä.
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Heh, no onko tuo Helsinki Garden nyt sitten kiveen hakattu nimenä. Kieltämättä joku haistoi kymppitonnit.

Eiköhän nimi ennätä muuttua vielä pariinkin kertaan ja onhan noita muitakin domaineja kuin .fi-päätteiset. Hyvä yritys kuitenkin.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Baituvei, eikös Hjalmarikin alunperin suunnitellut omaa areenaansa töölönlahden kupeeseen / alle / tai jotain? Et olisko tässä vedetty vanhat suunnitelmat esiin ja suunniteltu päälle vaan puistoa, hotellia ja sen semmoista? Hieno suunnitelma kuitenkin ja vielä hienompaa toteutuessaan. Kyllä itselläkin vähän epäilyksiä numeroiden 2016 ja 400 miljardia kanssa, mutta jos kaverit ovat nämä lasketuttaneet "asiansa osaajilla" niin eikait sitä epäileminen käy...

Kyllä tämä "lupaus" on kaiketi varmemmalla pohjalla, kuin Mixun lupaus viedä Suomi 2016 EM-kisoihin. Hienoja asioita tapahtumassa tässä lähivuosina =)

Edit. Oho miljardeja tais tulla vähän liikaa
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
No, tuo ratapihan ympäristöön sijoitettu hotelli kilpailee kyllä ihan eri asiakaskunnasta joka tapauksessa, eli en näe tässäkään mitään ongelmaa.

Miten tulit tähän päätelmään? Tässä kyllä itsellä ei nyt heti riitä ymmärrys. Molemmat hyötyy Pisarasta, mutta toisella on jo nyt valmiit kulkuyhteydet. Mikäli tornihotelli saadaan ratapihoille niin en näe tilausta toiselle kiven heiton päähän.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Baituvei, eikös Hjalmarikin alunperin suunnitellut omaa areenaansa töölönlahden kupeeseen / alle / tai jotain? Et olisko tässä vedetty vanhat suunnitelmat esiin ja suunniteltu päälle vaan puistoa, hotellia ja sen semmoista?

Olihan niitä suunnitelmia monenlaisia. Töölönlahti oli tuolloin yksi harkituista paikoista, samoin Sörnäinen. Hallin ulkomuodostakin oli monenlaisia kaavailuja. Muistaakseni erikoisin oli valtava lasipyramidi. Myös kokonaan maan alla sijaitsevaa hallia suunniteltiin.

Loppujen lopuksi myös hallista tuli varsin eri näköinen kuin ilmeisesti varsin pitkään oli tarkoitus. Ainakin lasin määrä hallin ulkoseinissä hupeni suuresti, mikä kieltämättä teki hallaa hallin ulkonäölle. Lisälasi olisi varmaan maksanut monta miljoonaa markkaa.
 

J.Rita

Jäsen
Loppujen lopuksi myös hallista tuli varsin eri näköinen kuin ilmeisesti varsin pitkään oli tarkoitus. Ainakin lasin määrä hallin ulkoseinissä hupeni suuresti, mikä kieltämättä teki hallaa hallin ulkonäölle. Lisälasi olisi varmaan maksanut monta miljoonaa markkaa.

Nyt ei ole tarkkaa muistikuvaa, mutta arkkitehtitoimisto vaihtui ainakin melko myöhäisessä vaiheessa. Alkuperäinen lasipalatsi olisi ollut aivan liian altis auringonvalolle, joka olisi tehnyt hallista liian lämpimän.

Olisikohan ollut niin, että seinien piti olla lasisia (mitä ne nytkin osittain ovat), mutta niitä jouduttiin lopulta verhoilemaan sinänsä rumilla metallilevyillä.
 

BigRedKoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse en taas usko hetkeäkään, että HIFK olisi tullut asian tiimoilta noin raflaavasti esiin, ellei maaperää projektin toteutumiselle olisi jo tunnusteltu(rahoittajat + kaupunki) ja vahvistettukin..

Mä taas uskon, että rahoittajat on selvillä mutta HIFK on raflaavasti esillä just kaupungin takia. Isot pojat haluaa rakentaa 400 millin kauppakeskuksen ja tontin ja rakennusoikeuksien vuoksi sen kellariin rakennetaan lätkähalli.

HIFK on tän "Ideaparkin" "Sukari". Ei välttämättä centtiäkään rahaa kiinni kompleeksiin, mutta keulakuvana toimimisesta tulee korvauksena hyvä vuokradiili.

Jos Areena makso 50 milliä niin ei kai tonkaan kellarihallin hinta oo kuin murto-osa kokonaisuudesta, vaikka ajat ja hinnat on muuttuneetkin. Eli saattaa HIFK itse hallista jotain omistaakin, on noita kauppakeskuksia ennenkin rakennettu sillein, että yksi omistaa jonkun palan ja toinen toisen.

Eka vääntö tulee kun neuvotellaan kaupungin kanssa siitä, että millä hinnalla tontti ja rakennusoikeus lähtee. Seuraava ehkä sitten kun totuus ulkomuodosta julkistetaan. Päälle on sitten ammatti- ja hupivalittajat jotka valittaa a) kaikesta muodon vuoksi ja b) erityisesti lätkähalleista.

Hjallis tuskin pistää vastaan. Sille sopii hyvin että lätkähallejen tonteille myönnetään lupia hotelli- ja asuntorakentamiseen.

Pessimististä ajattelua, mutta toivon kyllä kuitenkin että toteutuu.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Jos Areena makso 50 milliä niin ei kai tonkaan kellarihallin hinta oo kuin murto-osa kokonaisuudesta, vaikka ajat ja hinnat on muuttuneetkin.

Maan alle rakentaminen on aina kalliimpaa kuin maan päälle rakentaminen. Kallista puuhaa, mutta lopputulos voi olla aika mahtava.

Oikea petoluola!
 

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F., LA Lakers
Hanke olisi juuri sitä mitä IFK tarvitsee! Lähempänä Stadia, modernimpi ja suurempi! Täydellinen kokonaisuus Stadin suurimmalle ja kovimmalle kiekkojengille! Lippujen hintojakin voidaan alentaa, ja oikealla suunnittelulla fanien huudotkin pääsevät oikeuksiinsa, eivätkä katoa sinne mistä ne tulivatkin.

On kyllä hymy ollut korvissa koko päivän!
 
Viimeksi muokattu:

BigRedKoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Maan alle rakentaminen on aina kalliimpaa kuin maan päälle rakentaminen. Kallista puuhaa, mutta lopputulos voi olla aika mahtava.

Oikea petoluola!

Joo, toi varmaan pitää paikkaansa ja varsinkin silloin kun louhitaan tollaseen paikkaan.

Kellarihallikin voi olla tosissaan aika hieno, ei siinä mitään. Termiä käytin lähinnä kärjistääkseni sitä että tossa kompleksissa ei kuitenkaan toi halli välttämättä oo pääasia.

Tuntuis, että taustalla on kyllä rakentamisen ja kiinteistösijoittamisen kannalta paljon lätkäjoukkuetta ammattimaisempia tahoja vaikka esillä on tässä vaiheessa vain HIFK.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Ei tule oikein muuta mieleen kun parkkipaikalla masturbointi, joka on yllättävän suosittua tietyissä piireissä, jos tiedät mitä tarkoitan

Mithe? Siis jo käsitteenä oleva Paavo Nurmen patsaan parkkis? Kyllä siellä on Taunus heilunut iät ja ajat, mutta tuskin koskaan yhden miehen voimin... köh. Veikkaan, että eniten asiaa vastustaa Veikon kanssa Oras Tynkkynen, jonka harrastukset luultavasti menevät myös aivan vituiksi.


HS:n nettisivuilla oli jo pienimuotoinen haastis Hjallikselta... ; )

Jep, ei yhtään vituta eikä hetkauta. Jokerit on tehnyt turskaa jo vuosia. Areena tuottaa ja kattaa. Nyt ollaan viemässä markkinaosuutta tästä... Ei, eipä tietenkään hetkauta. (Tietokoneet ja muut paskaksi, ja Jankon Betonin ääneellä) " Asia kunnossa".
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Loistava uutinen, vähän valoa tulevaisuuteen juuri kun ollaan tukehtumassa soppaan.

Onko joku sattunut löytämään kuvaa tuosta hallin poikkileikkauksesta? Everin haastattelussa (hifk.fi) se näkyi hetken aikaa, mutta pikkaisen suttuinen. Kaikki muut kuvat kyllä löytyi jo netistä, mutta tuota itse hallia en bongannut kuin tosta videosta.

Eli vähän Nordiksen tyyliinen, tosin sama rakenne ympäri hallin näyttäisi olevan. (tyyliin A/E-katsomon rakenteella hallin ympäri tasakorkuisena). Alakatsomot vähän matalammat kuin yläkatsomot. Aitioita en huomannut, elleivät ne sitten ole aivan katon rajassa. Pikkasen vaikea hahmottaa mitkä tilat kuuluvat hallin käyttöön, mutta jos ne on vaan ne kapeimmat osat mitkä eroteltu, niin aika kapeat käytävät tulossa. Mutta tosiaan ei tosta videon pysäytyskuvasta kovin paljoa selvää saanut muusta kuin vähän katsomorakenteesta.

Jos Ruotsista haetaan verrokkia, nini enemmän se näyttäis muistuttavan Cloetta centeriä (vaikka onkin kahdessa kerroksessa) kuin Scandinaviumia, mutta silti ehkä eniten Nordis vaikuttaa lähimmältä mallilta (mikä ei välttämättä ole huono fiiliksen ja näkyvyyden suhteen, enkä tarkoita nyt mitään vaijeriesteitä). Tosin läpileikkauskuvassa katsomot näyttää kyllä aika loivilta, mutta en ole noita muiden hallien osalta edes nähnyt, niin vaikea sanoa mitä se käytännössä sitten olisi.


edit. hetken zoomailtuani löytyi aitiotkin, eli ovat nimenomaan tuossa luonnoksessa aivan katon rajassa. Vähän huonompi näkyvyys siis aitioille, mutta tuskin vaikeuttaa oleellisesti niiden myyntiä. Sitä vastoin taas katsomo näyttää yhtenäiseltä, mikä varmaan parantaa fiilistä. Ja punainen meri näkyisi kunnolla, kun kaikki näkevät toisensa.
 
Viimeksi muokattu:

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Hienoltahan tuo näyttää ja uskoisin, että halli on pystyssä tämän vuosikymmenen aikana. Jos kerran Töölönlahden länsiranta saatiin pilattua täysin yhdentekevillä toimistotiloilla ilman sen kummempaa yleistä vastarintaa, niin luulisi tällaiselle oikeasti järkevälle hankkeelle löytyvän tukea.

En myöskään usko, että kyseinen hanke haittaa suuressa mittakaavassa Hjalliksen ja Hjareenan bisneksiä. Kummallekin on tilauksensa ja Hartwallin muutaman tuhannen katsojan lisäkapasiteetti pitänee suurimmat keikat siellä.

Eikä pidä myöskään unohtaa Keski-Pasilan suurhanketta, jossa Hartwallin ympäristö liikenneyhteyksineen tulee muuttumaan täysin. Sinnehän on myös suunnitteilla leffateattereita, kauppakeskusta ynnä muuta viihdetarjontaa. Hankkeen aikataulu on toki Helsinki Gardenia huomattavasti pitkäjänteisempi ja Keski-Pasila tulleekin valmistumaan vasta muutaman vuosikymmenen kuluessa.

Kokonaisuudessaan Helsingissä on mielestäni tilausta sekä Pasilassa että kantakaupungissa sijaitseville viihdekeskuksille. Esimerkiksi Pasilaan riittää asiakaskuntaa koko ajan kasvavista Pohjois-Helsingin lähiöistä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Miten tulit tähän päätelmään? Tässä kyllä itsellä ei nyt heti riitä ymmärrys. Molemmat hyötyy Pisarasta, mutta toisella on jo nyt valmiit kulkuyhteydet. Mikäli tornihotelli saadaan ratapihoille niin en näe tilausta toiselle kiven heiton päähän.

No vähän liioittelua kyllä puhua ihan eri asiakaskunnasta. Mutta pointti oli siis se, että Hjalliksen tornihotelliin tulisi lähinnä business- asiakkaita ja muun kompleksin palveluja käyttäviä. Vaikka keskustaan pääsee nopeasti, niin häviää ankeamman ympäristön takia kilpailun kaupunkituristeista kantakaupungin hotelleille.

No, tulihan sieltä kaupungin suunnalta ensimmäiset toppuuttelevat kommentit. Valtaosa suhtautui kuitenkin puoluekannasta riippumatta myönteisesti. Museovirastolta vakio ei- vastaus, mille osasivat sentään itsekin hymyillä. Mitäpä muutakaan voi odottaa, kun olisivat ilman painostusta antaneet stadioninkin rapistua pystyyn. Pajusen nihkeyttä en oikein ymmärrä. Totta kai muitakin suunnitelmia lienee ja kokonaisuus ratkaisee, mutta mikä tuohon muiden urheilupyhättöjen viereen paremmin sopii kuin tuo Garden? Sehän palvelisi loistavasti myös esimerkiksi stadionin asiakkaita, ja sopisi muutenkin juuri siihen kokonaisuuteen.

Tuskin tuo rahoitus on vielä kokonaan kunnossa, niin isoista summista puhutaan. Mutta siis sen verran on varmasti jo pohjia tehty, että aloittamaan voitaisiin päästä nopeastikin, jos lupa- ja tonttiasiat järjestyvät.
 

Jim Beam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No, tulihan sieltä kaupungin suunnalta ensimmäiset toppuuttelevat kommentit. Valtaosa suhtautui kuitenkin puoluekannasta riippumatta myönteisesti. Museovirastolta vakio ei- vastaus, mille osasivat sentään itsekin hymyillä.

Mistä löysit nuo kaupungin kommentit?
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mistä löysit nuo kaupungin kommentit?

Halliskandaali – HIFK:n hallille ei ole lupia, kaupunginjohtaja tyrmää hankkeen!

Pajusen mielestä on otettava aikalisä ja mietittävä, miten Helsinki haluaa paraatipaikan käyttää.

”Tämä on yksi idea, joka on tuotu esille. Tämä on nyt kovin kaukana siitä, että se olisi lähdössä toteutumaan”, Pajunen sanoo.


Aika yksinäinen pieni kommentti ja vähän irroitettu kontekstista ja haetaan sillä skandaalia.
 

Puta Madre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYJ
No vähän liioittelua kyllä puhua ihan eri asiakaskunnasta. Mutta pointti oli siis se, että Hjalliksen tornihotelliin tulisi lähinnä business- asiakkaita ja muun kompleksin palveluja käyttäviä. Vaikka keskustaan pääsee nopeasti, niin häviää ankeamman ympäristön takia kilpailun kaupunkituristeista kantakaupungin hotelleille.

No, tulihan sieltä kaupungin suunnalta ensimmäiset toppuuttelevat kommentit. Valtaosa suhtautui kuitenkin puoluekannasta riippumatta myönteisesti. Museovirastolta vakio ei- vastaus, mille osasivat sentään itsekin hymyillä. Mitäpä muutakaan voi odottaa, kun olisivat ilman painostusta antaneet stadioninkin rapistua pystyyn. Pajusen nihkeyttä en oikein ymmärrä. Totta kai muitakin suunnitelmia lienee ja kokonaisuus ratkaisee, mutta mikä tuohon muiden urheilupyhättöjen viereen paremmin sopii kuin tuo Garden? Sehän palvelisi loistavasti myös esimerkiksi stadionin asiakkaita, ja sopisi muutenkin juuri siihen kokonaisuuteen.

Tuskin tuo rahoitus on vielä kokonaan kunnossa, niin isoista summista puhutaan. Mutta siis sen verran on varmasti jo pohjia tehty, että aloittamaan voitaisiin päästä nopeastikin, jos lupa- ja tonttiasiat järjestyvät.

Pajunen lienee selkeästi näitä Guggenheim-katkeroita, jotka ei nyt halua antaa urheiluväelle mitään, kun kulttuuriväkikään ei saanut. :)
Tottahan se on, että kaupungin alueena tuolle läntille olisi varmaan montaa tulijaa, mutta tämä on selkeästi järkevämmästä päästä suunnitelmana, tuoden lähialueen asukkaille esim myös sitä mitä Töölössä on pitkään kaivattu, eli kunnon lähikauppa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tähän sama. Huomasin sen lukiessani tekstiäni, mutta kerkesin julkaista tämän ennen. Ei HIFK Areenan läheisyyttä tavoittele vaan keskeistä paikkaa mikä sattuu olemaan Areenan lähellä.

No kai se nyt sattuu kun Helsingin niemi on edelleen oikeasti varsin pieni. Hjöördishallihan on keskellä ratapihoja ja motariliittymiä, sinne löytävät parhaiten junantuomat. Kisikselle tulee keskustasta 4 eri sporaa ja reitti 8 suoraan Ruoholahdesta, jonne Espoosta tulevat dösät parin vuoden päästä päättärille jäävät. Täydellinen sijainti HIFK-faneille ja kaupungilla liikkuville turisteille.
 
Suosikkijoukkue
KK
Halliskandaali – HIFK:n hallille ei ole lupia, kaupunginjohtaja tyrmää hankkeen!
Pajusen mielestä on otettava aikalisä ja mietittävä, miten Helsinki haluaa paraatipaikan käyttää.
”Tämä on yksi idea, joka on tuotu esille. Tämä on nyt kovin kaukana siitä, että se olisi lähdössä toteutumaan”, Pajunen sanoo.

Aika yksinäinen pieni kommentti ja vähän irroitettu kontekstista ja haetaan sillä skandaalia.
Tämän minä arvasin. Hanke on yhtä lähellä toteutumista kuin Guggenhaimin museo Suomeen. Ja vaikka hanke saisi Helsingin luvan, niin rahoittajat pitäisi viel saada tälläisessä markkinatilanteessa mukaan. 300+++milj. on tämän hetkinen arvio, mikä yleensä tulee ylittymään kun tämän kokoiset projektit tulevat yleensö hieman pitkittymään ja kallistumaan. Älkää ymmärtäkö väärin, mielelläni näkisin tämän projektin toteutuvan, mutta pessimistisyyteni pakottaa minut maalailemaan piruja seinille.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Halliskandaali – HIFK:n hallille ei ole lupia, kaupunginjohtaja tyrmää hankkeen!

Pajusen mielestä on otettava aikalisä ja mietittävä, miten Helsinki haluaa paraatipaikan käyttää.

”Tämä on yksi idea, joka on tuotu esille. Tämä on nyt kovin kaukana siitä, että se olisi lähdössä toteutumaan”, Pajunen sanoo.


Aika yksinäinen pieni kommentti ja vähän irroitettu kontekstista ja haetaan sillä skandaalia.

Tämä on jo Huonot toimittajat vauhdissa -ketjun kamaa. Vai että ei ole vielä edes lupia? Kamalaa! Mä luulin, että HIFK:lla on jo Pajusen, Helsingin kaupungin ja paavin lupa tuolle suunnitelmalleen.

Ellen väärin muista, Hjallis aikoinaan aloitti jopa hallinsa rakentamisen, ennen kuin kaikki tarpeelliset luvat oli saatu. Ei vastaavaan tietenkään tarvitse ryhtyä, mutta lupakysymysten esiin ottaminen ensimmäisten hahmotelmien esittämisen yhteydessä on kyllä kovin ihmeellistä.

Eikö mistään muusta yksityiskohdasta olisi saanut tässä halliasiassa revittyä mitään skandaalityyppistä otsikkoa?
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pajusen kuuluukin olla varovainen kommenteissa, sillä ei kaupunginjohtaja voi heti ensimmäisenä julistamaan hanketta loistavaksi, kun asia vaatii kuitenkin normaalin kunnallisen päätöksenteon. Olisin todella yllättynyt, mikäli Pajunen lopulta vastustaa ajatusta.

Vastustajille hankkeelle tulee löytymään, se on selvää. Onneksi kuitenkin Vihreät menettivät valtuustopaikkoja. Mikäli valtuustossa asia menee tiukaksi, demarit tulevat olemaan avainasemassa. En tosin millään jaksa uskoa, että kaupunginvaltuuteuista löytyisi yli 40 vastustajaa.

On kyllä jokseenkin huvittavaa, että joku jaksaa marista jostain Kisiksen parkkipaikasta. Se nyt vaan ei ole nykypäivää pitää noin hyvää tilaa parkkipaikkana, kun ne paikat voi rakentaa maan alle.

Garden-suunnitelma vaikuttaa todella hienolta ja eihän tästä hankkeesta voi stadilaisena olla muuta kuin järjettömän innoissaan. Vähän ennenaikaista puhua, mutta tämän toteutuessa kaudelle 2016-17 tullaan myymään aikamoinen määrä kausikortteja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös