HIFK tarvitsee uusitun hallin – Helsinki Garden tervetuloa!

  • 1 548 714
  • 5 631

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Kyllähän Noriksen viimeisessä kotipelissä tulis varmaan roskaa silmää yhdelle sun toiselle, mutta niin se vaan elämä menee eteenpäin. Sitäpaitsi olisihan se varmaan huikea tapahtuma olla todistamassa, ensin Nordiksen hautajaiset ja sen jälkeen Uuden hallin avajaiset.

No, jäitä hattuun. Niinhän se Tampereenkin uusi monitoimihalli valmistui kevään 12 MM-kisoihin...eiku miten se nyt menikään?
 

Deus Ex

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Maple Leafs, Packers
Olisi kyllä komea paikka tuo stadikan parkkis, mutta eikös tuo ole liikenteen puolesta kuitenkin aika vaikea. Sporia ja dösiä toki kulkee, mutta massojen liikutteluun metro tai juna tarjoaisi ihan erilaiset mahdollisuudet.

Toisaalta eipä niitä paikkoja ole valittavaksi asti ja olisihan tuo ainakin keskeisellä paikalla.

Olisihan siinä kaavailtu Pisaran asema vähän Kisikseltä lounaaseen. Käytännössä Manskun toisella puolella.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tätä on kyllä odotettu. Uusi halli tulisi todellakin tarpeeseen, sillä tuota vanhasta saatavat tulot olivat täysin perseestä. Silti, mikäli uutta hallia pukkaa, niin fiilikset ovat silti haikeat. Iso pala historiaa katoaa tuon paikan myötä.

Historiaa tuolla paikalla koitetaan nimenomaan säilyttää parhaan mukaan, ja siksi HIFK on halunnut juuri tuohon. Jäähalli, Stadion ja muu ympäristö... vierekkäin kuten ennenkin, mutta ympäristö vaan päivitettynä nykyaikaan.

Odotetaan nyt vielä vahvistusta, mutta IFK on saamassa nyt parhaan mahdollisen paikan uudelle hallille Stadista.
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Olisi kyllä loistava sijainti. Muutenkin mielenkiintoinen hanke kaikkine marketteineen ja rafloineen. Mielenkiintoista nähdä millainen yleisökapasiteetti hallilla on.

Näinköhän saadaan mukaan houkuteltua jotain ruokaketjuja vrt (Hesburger narreilla).
 

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
Odotetaan nyt vielä vahvistusta, mutta IFK on saamassa nyt parhaan mahdollisen paikan uudelle hallille Stadista.

Toivottavasti kyse on nimenomaan uuden hallin rakentamisesta. Tuon vanhan päivittämistä en pidä järkevänä, koska siitä saatava hyöty ei varmasti ole kovinkaan merkittävä.
 

Carlos

Jäsen
On nää meidän iäkkäät karvapapat jo sellasia nähtävyyksiä, että Korkeasaari voisi olla osuva paikka... mutta ei Nordiksen hinnoilla :)

Ai, mä taas ajattelin jotenkin sitä toista eläintarhaa siinä naapurissa, tai sen lähimaastoa.

Kisahallin p-paikka olisi sijainniltaan aivan loistava, kunhan vaan osaavat suunnitella sitten liikennejärjestelyt myöskin kokolailla uusiksi. Voi muuten käydä Urheilukatu "hiukan" ahtaaksi.

Tosin jos multa kysytään niin olisin laittanut reteesti uuden tönön Kauppatorille tai Espan puistoon. Ne joilla on asian puolesta ongelmaa, voisivat mennä itkemään vaikka jonnekin Sipoonkorpeen. Vaimikäsipoonrantasenytoli.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisi kyllä komea paikka tuo stadikan parkkis, mutta eikös tuo ole liikenteen puolesta kuitenkin aika vaikea. Sporia ja dösiä toki kulkee, mutta massojen liikutteluun metro tai juna tarjoaisi ihan erilaiset mahdollisuudet.

Toisaalta eipä niitä paikkoja ole valittavaksi asti ja olisihan tuo ainakin keskeisellä paikalla.

Kisahallin parkkis olisi kyllä aivan loistava paikka, enkä näe minkäänlaista logistista ongelmaa. Spora- ja dösäyhteydet vielä paremmat kuin Nordenskiöldinkadulle, ja Kisikseltä Steissikin on jo järkevän kävelymatkan päässä. Puhumattakaan siitä, jos/kun uusi Pisara-rata valmistuu. Autolla tuleville voi olla hieman hankala, ja tietenkin espoolaisiakin katsojia on paljon ja heitä pitää palvella, mutta IFK on ennen kaikkea stadilainen, ja jos tämä huhuttu paikka tulee toteutumaan, voidaan uskottavasti pitää stadilaisuudesta kiinni. Jos halli olisi pidemmän juna- tai metromatkan päässä Stadista, olisi tämä eittämättä aikamoinen kolaus brändille, vaikkei se historia tietenkään katoa mihinkään.

Mielenkiinnolla jäädään odottelemaan iltapäivän tiedotustilaisuutta.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
HIFK suunnittelee jäähallia ja hotellia Töölönlahdelle - SM-liiga - Urheilu - HS.fi

Hesari urheilulehden linjoilla. Yksityisellä rahalla tehdään ja kausi 2016 aloitettaisiin tuolla.

LOISTAVAA.

Paikka kelpaa kyllä!
Hesarin jutusta lainattu: "Uudessa hallissa olisi jääkiekko-otteluissa 11 000 parkkipaikkaa" luulisi autojen mahtuvan :)
Ilmeisesti katsomopaikoista on kuitenkin kyse, ihmeellistä jos rakennetaan pienempi kuin naapurissa. Sen ansiosta maaottelut pelattaisiin varmaankin jatkossakin Hartwallilla? Tosin eiköhän Kale ole kavereineen sopinut että maajoukkue pelaa anyway Hjalliksen hallissa...
 

Deus Ex

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Maple Leafs, Packers
Veikataan edelleen "Sipoon korpea" eli Kalasataman keskusta, jos tulee kokonaan uusi halli.

Vaatisi kaavamuutoksen, jota ei ihan hevillä olla tekemässä. SRV:n hanke on jo nykyisen valituksen takia vielä hetken aikaa jäissä. En jaksa uskoa, että he haluaisivat lykätä hankettaan vielä parilla vuodella uuden kaavan teon ja hyväksymisen ajaksi. Kaavoituksen osalta mitään tuohon viittaavaa ei ole tällä hetkellä lautakuntakäsittelyssä. Halli pitäisi kokonaisuudessaan sijoittaa metroradan alle ja se osa keskuksesta on tällä hetkellä osoitettu ostoskeskuksen käyttöön. Yläosa on pihakantta ja toimisto-, asunto- ja hotellitorneja.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mitenköhän tuo nyt sitten käytännössä toteutuisi, siis lähinnä pysäköinti? Nythän tuo kisahallin parkkipaikka on osaksi asukaspysäköinnin käytössä. Meinaavatko ne tarjota parkkihallista myös asukaspysäköinti paikat? Mites pelipäivänä, kun niitä autoja tulee kuitenkin pikkusen enemmän? Asukaspysäköinti paikat tyhjennettävä? Saa olla meinaan aivan helvetinmoinen parkkihalli, jotta pystyy vastaamaan tarvittavaan kapasiteettiin?

Asukaspysäköintiä varten Töölöön valmistuu 600 auton parkkiluola lähivuosina.
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/tooloon_tulossa_valtava_parkkiluola/
Ja tuohon vielä lisäksi uuden hallin alle rakennettavat parkkitilat huimat jopa 1500 parkkipaikkaa. Ongelmia voi tuottaa liikenne, mutta ei niitä autollisia katsojia hetkessä niin paljoa lisää tulee. Osa jättänee autot tulevaisuudessakin tutuille tienvarsille johtuen liikenteen sujuvuudesta/ parkkimaksuista.

_
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kisahallin parkkis olisi kyllä aivan loistava paikka, enkä näe minkäänlaista logistista ongelmaa..... Jos halli olisi pidemmän juna- tai metromatkan päässä Stadista, olisi tämä eittämättä aikamoinen kolaus brändille, vaikkei se historia tietenkään katoa mihinkään.
Tuskin sitä hallia kannattaa edes suunnitella kovin pitkälle keskustasta. Itse asiassa Johannes tuossa veikkaili paikkaa, jota itsekin ajattelin eli Kalasatamaa. Siinä olisi kuitenkin Metroa ja Itäväylää tarjolla ja autoille huomattavasti helpompi paikka kuin Stadikan/Kisahallin alue.

Harmi ettei matseihin tulevista ole ilmeisesti tehty mitään tutkimusta sen suhteen, millä kulkevat. Pahoin pelkään, että esim. sporalla paikalle tulee lopulta todella pieni määrä väkeä ja vaikka hieno kulkupeli onkin niin ei ratkaisen isoja ongelmia.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Millaisia ehdotuksia aiemmin suunnitellussa Olympiastadionin alueen uudistuksessa tuli esille? Muistan lukeneeni, että parkkitilat halutaan maan alle, ja nykyisestä parkkitilasta puistoalue, jonne ihmiset tulisivat myös silloin, kun Stadikalla ei ole tapahtumaa.

En ole kaupunkisuunnittelija, mutta minusta paras paikka olisi vanhan hallin parkkipaikka, ja uusi parkkipaikka vanhan hallin tilalle. Tai sitten Nordenskiöldinkadun toiselle puolelle, Laakson kentälle. Näkymä Helsinginkadulta Olympiastadionille on eräänlainen kansallismaisema, johon en halua hallin mukana tulevia mainosvaloja.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Aivan jäätävää, en uskonut tämän koskaan toteutuvan. Tämä hanke nostaa HIFK:n samalle viivalle Jokereiden kanssa, siis taloudellisesti. Aitiomyynti ja yleisömäärät kasvavat reilusti. Vaikka pääsylipputulojahan HIFK kerää jo nyt enemmän.
 

Jeffrey

Jäsen
Tuo kisahallin parkkis on mielestäni täysin käsittämätön vaihtoehto. Jo pelkästään valituskierre plus louhintatyöt kestävät puolen vuosikymmentä. Samoiten logistiikan suunnittelu noin vilkkaalle paikalle...

Täysin uuteen halliin siirryttyä Jokerit koki melkoisen identiteettikriisin. Okei myös seuran johto oli lähihistorian heikointa, mutta uusi halli tuo aina monta mutkaa matkaan mukaan.

Kaupunkihan ilmoitti alkukeväästä alkavansa myymään kiinteistöjään. Olisiko DDR -halli yksi näistä? Tuon perusteellinen perusparannus, tai jopa korvaaminen uudella olisi varmasti se paras vaihtoehto. Vaikka riskinä on se, että HIFK joutuu pelaamaan hetken aikaa Jaffalassa. Suurenkin peruskorjauksen saattaisi saada suoritettua finaalien ja kauden alun välisellä ajalla.

Lisäksi en usko, että Helsingin markkinoilla on tilaa toiselle Jaffalan kokoiselle monitoimiareenalle. Jaffalalla on jo melko kestävä asiakaskunta olemassa, joten uskon joka tapauksessa HIFK:n uuden hallin olevan Jaffalaa pienempi. Ollessaan samassa kokoluokassa ne kannibalisoisi toistensa markkinoita liikaa ja tuskin kumpikaan pääsisi plussalle.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
"Uudessa hallissa olisi jääkiekko-otteluissa 11 000 parkkipaikkaa. Lisäksi kompleksiin tulisi hotelli, kauppoja ja asuntoja. Maan alle rakennettaisiin 1 500 parkkipaikkaa." -HS

Jumalauta, Drive-in -konsepti. Ei pelkästää uutta, vaan uusinta uutta Tokion malliin.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Paikka kelpaa kyllä!
Hesarin jutusta lainattu: "Uudessa hallissa olisi jääkiekko-otteluissa 11 000 parkkipaikkaa" luulisi autojen mahtuvan :)

Nimenomaan, tässä luonnos uudesta hallista sisältäpäin.

_
 

Liitteet

  • cars.jpg
    cars.jpg
    62,2 KB · kertaa luettu: 2 034

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aikamoista, 11000 parkkipaikkaa ja sen lisäksi vielä 1500 parkkipaikkaa maan alle. Ei ole Töölössä enää parkkiongelmaa tuon jälkeen?

Eiköhän tuo 11000 ole katsomon koko on tainut kirjoittajalle käydä lapsus
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Minä en halua uutta hallia, koska nykyinenkin on harvoin loppuunmyyty. Ja pelkään pahoin, että se nykyinen fiilis häviää tyhjille penkeille.
Nykyistä jos pystyis hieman fiksaamaan et mahtuis vaikka 9000, niin olisin tyytyväinen. Halliin menevät rahat näkyis kuitenkin monta vuotta pienempänä pelaaja budjettina ja ja ...

Olisi suorastaan dorkaa rakentaa Hartwall Areenaa pienempi halli. Jotta hallista saataisiin muitakin tuloja reilusti ja pystyttäisiin kilpailemaan tasapäisesti Ratapihan hallin kanssa. Muunmuassa arvokisat, konsertit, ja monitoimipuoli myynnillisessä mielessä toimivat hyvin sijaintinsa puolesta jo valmiiksi.

Katsotaan mitä HIFK ilmoittaa iltapäivällä.
 

Muro

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sormet ristiin, että lehtien tiedot pitää paikkansa ja uusi halli rakennetaan juuri kisiksen viereen. Parempaa paikkaa en voi kuvitella. Peukku ylös ja tervetuloa uusi viihdekeskus!
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sieltä täältä on kuulunut Laakson kentästä huhuja, mikä sekin olisi hyvä paikka, mutta jos tuo Kisahallin parkkipaikka toteutuu, niin huh huh. Kahden risteävän valtaväylän kulmassa kantakaupungissa kaikkien massatapahtumien keskiössä. Valtava markkinointivaltti. Samalla paikka varmistaa sen, että kiinteistöyhtiöille ei tarvitse soitella, voi ihan kilpailuttaa, kun Töölön alueelle ei ole saatu vieläkään isoa hypermarkettia (valitukset esti viimeksi) ja Helsingin hotelliakapsiteettiarvioissa on viime vuosina laskettu, että vajausta olisi parin ison hotellin verran. Samalla hallin yhteyteen korkealuokkaisia asuntoja, niin homma maksaa itsensä takaisin välittömästi.

Valituksista: Vuosaaren sataman surullisenkuuluisan valituskierteen jälkeen käynnistettiin hanke, jossa haettiin säädöstä, että kunnallisessa päätöksenteossa hankkeista voisi valittaa vain kerran. En muista tarkempia yksityiskohtia enkä sitä, että saatiinko se läpi, mutta sellainen muistikuva on, että saatiin. Näin valitukset hoidetaan yhdessä ryppäässä alta pois.

Vanhasta hallista: Jääkenttäsäätiö on jo ajat sitten, mikä on tullut jo täälläkin esille, linjannut, että "kun" HIFK poistuu, Nordis muutetaan palloiluhalliksi mm. koripallon, lentopallon, säbän ja käsipallon tarpeisiin.

Koosta: Pakko rakentaa isompi kuin Ilmalassa, sillä vain siten halliin saadaan Madonnat yms Lady gagat.

Mutta: klo 14 nähdään - Sipoonkorpi ei ole vaihtoehto.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Lisäksi en usko, että Helsingin markkinoilla on tilaa toiselle Jaffalan kokoiselle monitoimiareenalle. Jaffalalla on jo melko kestävä asiakaskunta olemassa, joten uskon joka tapauksessa HIFK:n uuden hallin olevan Jaffalaa pienempi. Ollessaan samassa kokoluokassa ne kannibalisoisi toistensa markkinoita liikaa ja tuskin kumpikaan pääsisi plussalle.

Ei kannatakaan rakentaa ihan yhtä isoa. Joku 10 00 - 11 000 katsojaa vetävä halli olisi ihanteellinen koko, ainakin sm-liigaa ajatellen. Voi tosin olla, että katse on jo seurajohdolla tulevaisuudessa ja ehkä isommassa liigassa. Nyt kannattaa panostaa suunnitteluun ja sisustukseen. Rakennetaan halli, jossa yleisö pääsee mahdollisimman lähelle kenttää(ei mitään hyvin loivia katsomoita), ja sisustus on seuran perinteitä kunnioittava. Näillä eväillä ei mitään identiteetti- kriisiä pitäisi syntyä.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Kyllähän Noriksen viimeisessä kotipelissä tulis varmaan roskaa silmää yhdelle sun toiselle, mutta niin se vaan elämä menee eteenpäin.

Minulle ainakin tulee. Päätös on tietysti ihan oikea, mutta aina sitä on vaikea "kodistaan" lähteä. Toivottavasti hallista ei tule samanlaista Hiljaisuuden Kirkkoa, mitä Hartwall oli alkuaikoinaan. Toivoa pitää myös, että pukuosasto tosiaan ymmärtää laskea lippujen hintoja, eivätkä ahneuksissaan odota ihmisten tulevan pelkän uuden hallin vetovoimalla. Aluksi varmasti tulevatkin, mutta jos tarjonta on kaudenkin tätä samaa paskaa kuin nyt, niin uutuuden viehätys karisee äkkiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös