HIFK tarvitsee uusitun hallin – Helsinki Garden tervetuloa!

  • 1 543 918
  • 5 606

Rohkea Hauki

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Hirveä ajatus kävellä Nordiksen ohi Jokerien kotipelipäivänä ja nähdä seinässä punakeltaiset valot. Myös IFK- logon viereen olisi kauheaa kuvitella Narrien logo.

Muistaako muuten joku, oliko Nordiksen lasien takana ennen molempien logot? Kiinnostaisi myös tietää muita muutoksia hallin sisustuksessa välittömästi Jokerien lähdön jälkeen.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Muistaako muuten joku, oliko Nordiksen lasien takana ennen molempien logot? Kiinnostaisi myös tietää muita muutoksia hallin sisustuksessa välittömästi Jokerien lähdön jälkeen.

Ei mun muistaakseni ollut (tai siis muistelisin, ettei ollut silloin aikoinaan kummankaan logoa). Toinen, mikä on erilailla nyt, on ne porraskäytävät toiseen kerrokseen. Ne ei silloin vanhoina aikoina olleet maalattuna punaisiksi, eikä niissä ollut pelaajien kuvia. Kaiken kaikkiaan varmaan kaikki punainen väri seinillä on lisätty vasta tässä viimeisten parin kymmenen vuoden aikana. Ja kyllä mä muistelisin joskus puupenkeilläkin istuneeni, eli niitä punaisia istuimiakaan ei tainnut olla vielä silloin, kun Jokerit pelasi Nordiksella. Eli paljon on halli saanut väriä sen jälkeen, kun Jokerit lähti omille teilleen.
 

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän se vähän siltä näyttää, että ei Gardenia päästä ihan lähivuosina rakentamaan vaikka luvat olisikin kunnossa ja ei esteitä rakentamisen aloittamiselle. Kaikki kustannukset materiaalit ym noussut älyttömästi ja nyt Ukrainan sota säikyttänyt sijoittajat. Siihen päälle vielä tämä korona-aika 2v niin en jaksa uskoa, että ihan hetkeen alkaa rakennustyöt.
Tässä on selkeä pointti, esim teräksen hinta nousi viime vuonna kymmeniä prosentteja ja tänä vuonna noussee edelleen.
Samoin muut rakennustarvikkeet, puu, lasi jne.. ovat nousseet merkittävästi. Vaikea tietenkin sanoa milloin tulevat alas ja miten paljon.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juu, onhan Hartwallilla toki oma menneisyytensä, mutta siinä on myös hyviä puolia. Se on valmis ja siihen mahtuu aika hyvin jengiä sisään. Eli jos vuoden tai kahden päästä ollaan tilanteessa, että uutta Jokerit hanketta ei ole saatu käyntiin ja HIFK:n pitäisi lähteä evakkoon rempan alta, niin tuntuisihan se hullulta, että pelattaisiin esim. Espoossa, kun paljon lähempänä olisi halli ilman käyttäjää.

Itse toki toivon, että Jokerit saataisiin Liigaan jo ensi kaudeksi ja paikallispelit takaisin, mutta jos Jokerit eivät syystä tai toisesta enää tuosta koomastaan herää, niin maalataan se harmaa tölkki punaiseksi ja koitetaan saada nimisponsori, että uusi nimi olisi Sinebrychoff areena. Garden voi sitten tulevaisuudessa tullessaan olla Sinebrychoff Garden, ettei mene pelipaikat sekaisin.
Itsellä ei kyllä edes vähää alusta ole ikävä narreja. Tosin uudella tulemisellaan -jos sieltä vielä Kurrikin saadaan varistettua hittoon- voisi jollakin aikavälillä päästä sellaiseen 80-luvun fiilikseen homman kanssa ja sulattaa taasen narritkin. Kunhan ei touhussa myöskään heilu Hjallis eikä kummeli kummola.

Kaikista mielutien toivoisin että jostakin löytyisi hinkua jollakin tuoda joku oikeasti perinteikäs seura (Karhu-Kissat) takaisin kartalle. niin saisi niitä paikallisotteluita mutta ilman narreja.

Enkä kyllä nyt ole ihan helposti sulattamassa mitään kabinettipäätöstä jolla melko velkaisen ja sekavan oloinen (historiastaan sekä junnuistaan täysin vieraantunut) seura saisi jo ensi kaudelle liigapaikan ihan tosta noin vaan, joten mielummin sieltä vaan suomi-sarjasta asti pelamaan itsensä takaisin. Kaiken sekoilun jälkeen kun arvostus koko narreihin on nollaluokkaa ja ei mitenkään pysty yhdistämään sitä siihen seuraan, jonka kanssa siellä historiassa on noita pelejä väännetty.

Joten itseltä melko jyrkkä ei narrien paluulle, niin hyvää kuin se taloudellisesti varmaankin liigalle olisikin. Mä en vaan saa itseäni menemään tässä(kään) asiassa raha edellä, ja se nyt kuitenkin lienee ainoa motiivi narrien paluulle. MItään kipinää ei nykyinen narrit aiheuta, korkeintaan sykkivää veetutusta.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Ei mun muistaakseni ollut (tai siis muistelisin, ettei ollut silloin aikoinaan kummankaan logoa). Toinen, mikä on erilailla nyt, on ne porraskäytävät toiseen kerrokseen. Ne ei silloin vanhoina aikoina olleet maalattuna punaisiksi, eikä niissä ollut pelaajien kuvia.

Näin oli. Karrikoiden voisi sanoa, että kaikki nykyisin IFK:n väreillä maalatut pinnat olivat harmaita. Kuvia Nordiksen katsomoista tuolta ajalta tuntuu olevan yllättävän vaikea löytää, mutta ao. linkissä on Hesarista yksi kesän 1997 kissanäyttelystä(!), joka vähän kertoo miltä Nordiksella näytti Narrien sieltä poistuttua.


Muistaakseni joukkueiden logoja ei yhteiselon aikaan juurikaan hallissa näkynyt, mestaruusviirejä lukuunottamatta. Jäässä niitä ei mielestäni koskaan ollut.
Julkisivun ikkunoiden takana taisi olla jotain lakanajulisteita joskus, muttei mitään pysyviä logoja.

Asiaan varsinaisesti liittymättä: lapsuudesta muistan pääsisäänkäynnin yläpuolella olleen suht pitkään tulevista tapahtumista kertoneen primitiivisen digitaalinäytön. Milloin tuo poistui, joskus ysärillä?
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jaaha, @tommy36 ehtikin jo kirjoittaa ajatukseni. Lisään kuitenkin vielä, että kyllä Tappara on erinomaisesti ottanut Jokereiden paikan mun sydämessä.
Lainaan sinua, ja jatkan sen verran aiempaa ajatustani, että voisihan tässä mennä siihenkin, että tämän venäjän narrilauman kohdalla suoritetaan nimenvaihto, ja tekevät vaikka sopparin sen Karhu-Kissojen kanssa nimen käytöstä ym vastaava ratkaisu.
Jokereista ollaan jo niin vieraannuttu nykyisen seuran toimesta, joten on liki irvokasta perseennäyttöä kaikille jatkaa tuolla nimellä liigassa. Jokereiden liigataival saa puolestani olla päätöksessään, sillä nimensämukaisesti on ollut todellista narritoimintaa yhtäkaikki, enkä siten haluaisi suin surminkaan sotkea sitä oikeaan alkuperäiseen Jokereihin, joten annetaan tosiaankin liigajokereiden haututuaa historian romukoppaan, ja tullaan jollakin uudella nimellä ja ilmeellä liigaan jos rahkeita riittää.

Jokerit on aikoja elellyt niin irraallaan historiastaan sekä ns "emoseurastaan", eikä sen tominta yhdisty millään muotoa samaan lauseeseen junnujenkaan kanssa, joten ihan vaan pelkän nimen vuoksi en näe syytä liigassa heilumiselle.
 

Kinkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kiffen
Asiaan varsinaisesti liittymättä: lapsuudesta muistan pääsisäänkäynnin yläpuolella olleen suht pitkään tulevista tapahtumista kertoneen primitiivisen digitaalinäytön. Milloin tuo poistui, joskus ysärillä?

Tuo digitaalinäyttö näkyy n. 45 sekunnin kohdalla tässä mainiossa videossa:
KOFF CHANNEL
Linkki vie YouTubeen...
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä on selkeä pointti, esim teräksen hinta nousi viime vuonna kymmeniä prosentteja ja tänä vuonna noussee edelleen.
Samoin muut rakennustarvikkeet, puu, lasi jne.. ovat nousseet merkittävästi. Vaikea tietenkin sanoa milloin tulevat alas ja miten paljon.
Näinhän se on ja teräksen hinta tässäkin kuussa ja nyt puhutaan 15-20%:n hinnan noususta. Teräksen tekemiseen tarvitaan kaasua... ja tekee jo Gardenin rakentamisesta tällä hetkellä taloudellisesti mahdotonta.

Nordis on aikansa elänyt... yläkatsomoiden portaat jyrkät, kapeat jalalle ja sitä myöten henge vaaralliset... tukikaiteet viety pois estämästä näkyvyyttä, sieltä ei näe screenia... sitten kapeissa penkkirivistöissä yritetään päästä omille paikoille... sitten alakatsomoiden alariveiltä pleksien takaa näkee myös erittäin huonosti verrattuna uudempiin areenoihin ja erilaisilla katsomoilla varustettuihin. Tämän jälkeen ei sitten jää kuin puolet hallin paikoista kelvollisiksi seurata matsia. Parkkialue auttamatta liian pieni kuten muutkin puitteet joita on maalarinteipillä koetettu kasata isommaksi. Halli on tullut vain aikansa päähän ja mitä nopeammin sieltä päästään pois niin sitä paremmin. Se enää tästä puuttuu, että katto alkaisi vuotamaan, jäädytyskoneet sanoisivat itsensä lopullisesti irti, katsomorakenteiden betoneista löydetään isompi halkeama tai jotain vastaavaa.

Mitä vaihtoehtoja on?
A) pelataan matsit ulkona
B) pelataan matsit vieraissa
C) pelataan matsit Espoossa
D) pelataan matsit "siirtohallissa"
E) pelataan matsit Helsinki areenalla (jos se edes on mahdollista nykyoloissa)
F) ei pelata ollenkaan

Vaihtoehdoista E kuulostaa minun silmään selkeästi parhaalta, jos halutaan pelata menestyksekkäästi...
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Vaihtoehdoista E kuulostaa minun silmään selkeästi parhaalta, jos halutaan pelata menestyksekkäästi...
Jos hesahalli irtoo nyt halvalla, ja miksi ei irtoaisi, ostetaan se, pelataan siellä pari kautta, muutetaan Gardeniin ja vuokrataan hesahallia historiallisen KHLn joukueelle. Helppoa!
 
Nyt on täällä puhuttu mahdollisuudesta, jossa HIFK ostaisi Areenan. Mä en ole ihan saletti, että tuo olisi mitenkään järkevää. Areena on tehnyt todella pitkään tappiota (onko koskaan tehnyt voittoa?), vaikka siellä on ollut milloin mitäkin konserttia. Jokerit tuota kompleksia on pitänyt pystyssä, kun on maksanut kovaa vuokraa sekä kuitannut tulosta positiiviseksi.
En usko HIFK:n toiminnan keksivän ratkaisua, millä kassavirta saataisiin positiiviseksi.



 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Pari tulokulmaa tulokseen. Onko lätkäjengi maksanut markkinatasoista vuokraa? Ja, paljonko tuloksiin sisältyy valtion tukea? Jälkimmäinen tieto saattaa löytyä tilinpäätöksestä. Misdä määrin volyymi tulee lätkästä?
Valtion tukea tuskin tuolle ajalle on lainkaan. Koronatukeakaan ei tietenkään tuolle ajalle vielä ole. Sen jälkeen (mikäli uskomme Iltalehteä) saanut noin 1,9M.
Kaupunki antaa (antoi) vuokratukea n. 200-240t/v, jos aiempi historia toistaa itseään.

Jokerit on maksanut ilmeisen kovaa vuokraa, mutta miten paljon ylihintaa, se on kait ihan spekuloitavissa.

Mutta ei tuo halli ihan retuperällä ole, kohtuullisen hyvin kunnossapidetty. Kuulemma ainoa iso remppa on lämmitysjärjestelmän/IV:n uusinta, käyttöikä alkaa tulla jossain vaiheessa täyteen.
 

Paha Elvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mikä vittu siinä Kisahallin parkkiksessa oli niin helvetin kulttuurihistoriallista että se piti säilyttää?
Mooses Lipposen ikkunanäkymä Töölönlahdelle piti säilyttää. Stadin virastoissa on päättävissä asemissa ns. demarimafia ja ex-pääministerillä on paljon sananvaltaa. Toinen pätevä syy oli kaukoliikenteen pysäkki, minkä takia hallia ei voitu siihen rakentaa, unohtamatta kalliota joka olisi kärsinyt. Näin meillä Stadissa. Mitään ei rakenneta, jos "oikeat tahot" eivät siitä hyödy tarpeeksi. Stadikan remppa oli hyvin tuottoisa joillekin. MOT:lle vinkkiä.
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Valtion tukea tuskin tuolle ajalle on lainkaan. Koronatukeakaan ei tietenkään tuolle ajalle vielä ole. Sen jälkeen (mikäli uskomme Iltalehteä) saanut noin 1,9M.
Kaupunki antaa (antoi) vuokratukea n. 200-240t/v, jos aiempi historia toistaa itseään.
Tiliinpäätös 1.5.2020-30.4.2021 kertoo, että valtion tukea tuli tuolloin €1.080.000, tilinpäätöksessä ei näy vuokratukea penniäkään. Liikevaihto tippui puoleen edellisestä vuodesta ja tappiota tuli noin €500.000. Kassatilanne ollut erinomainen, rahaa pankissa €7,3 milliä ja lainaa ei juuri ollenkaan. Yllättävän hyvässä taloudellisessa kunnossa halli on.

Hallissa oli ko. ajanjaksolla 31 tapahtumaa, joista 30 Jokereiden matseja. Liikevaihto on €5,1 milj., joten mutkat suoraksi vetäen Jokerit ovat maksaneet noin €150.000/matsi halliyhtiölle.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jaffala, siis entinen jaffala on vain hyvä evakkopaikka, mutta ei mitään muuta. Niin paljon sitä sellaista antipatiaa löytyy tuota hallia kohtaan ettei tuota voisi ikinä kokea omaksi.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Jaffala, siis entinen jaffala on vain hyvä evakkopaikka, mutta ei mitään muuta. Niin paljon sitä sellaista antipatiaa löytyy tuota hallia kohtaan ettei tuota voisi ikinä kokea omaksi.
Nyt kun tätä asiaa on hetken ehtinyt miettiä, niin omalta kohdalta mieluummin katsoisin himamatsit Kaisiksen puistossa, siinä putkikatsomossa missä oli se Kärppä-matsi. Satoi tai paistoi.

Kyllähän Ilmala kulminoituu nyt vahvasti KHL-narrien mausoleumiksi. Päivä päivältä enemmän kun eivät edes
ilmoita vetäytyvänsä idästä. Jos HIFK edes ajattelee pelaamista siellä, niin olisi viisasta ainakin kausikorttilaisilta kysyä aikooko siirtyä Ilmalaan. Pari hyvää keikkaa on tullut siellä nähtyä, siinä kaikki.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Itsellä ei kyllä edes vähää alusta ole ikävä narreja. Tosin uudella tulemisellaan -jos sieltä vielä Kurrikin saadaan varistettua hittoon- voisi jollakin aikavälillä päästä sellaiseen 80-luvun fiilikseen homman kanssa ja sulattaa taasen narritkin. Kunhan ei touhussa myöskään heilu Hjallis eikä kummeli kummola.

Kaikista mielutien toivoisin että jostakin löytyisi hinkua jollakin tuoda joku oikeasti perinteikäs seura (Karhu-Kissat) takaisin kartalle. niin saisi niitä paikallisotteluita mutta ilman narreja.

Enkä kyllä nyt ole ihan helposti sulattamassa mitään kabinettipäätöstä jolla melko velkaisen ja sekavan oloinen (historiastaan sekä junnuistaan täysin vieraantunut) seura saisi jo ensi kaudelle liigapaikan ihan tosta noin vaan, joten mielummin sieltä vaan suomi-sarjasta asti pelamaan itsensä takaisin. Kaiken sekoilun jälkeen kun arvostus koko narreihin on nollaluokkaa ja ei mitenkään pysty yhdistämään sitä siihen seuraan, jonka kanssa siellä historiassa on noita pelejä väännetty.

Joten itseltä melko jyrkkä ei narrien paluulle, niin hyvää kuin se taloudellisesti varmaankin liigalle olisikin. Mä en vaan saa itseäni menemään tässä(kään) asiassa raha edellä, ja se nyt kuitenkin lienee ainoa motiivi narrien paluulle. MItään kipinää ei nykyinen narrit aiheuta, korkeintaan sykkivää veetutusta.
Kaikesta ihan samaa mieltä. Sääli että Kissat tuskin löytää rahoittajaa. Olisi muuten jo mukana.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakko myöntää, että oma kausikorttilaisuus päättynee, jos IFK siirtyy Hartwallille tai johonkin vastaavaan moderniin loivakatsomoiseen monitoimihalliin. Veli kävi Tampereella katsomassa matsin ja kertoi sieltäkin kauhutarinoita loivasta alakatsomosta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: McK

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jokerit on maksanut ilmeisen kovaa vuokraa, mutta miten paljon ylihintaa, se on kait ihan spekuloitavissa.
Miten tässä menee omistussuhteet, omistaako Helsinki Halli Jokerit, Jokerit Hallin vai oliko siellä jokin muu lafka taustalla?

Jos hallin vuokra on 150k€ per peli, pitäisi pystyä myymään 6000kpl á 25€ lippuja ja sitten olisi +-0, jos olettaa ettei pelitapahtumaan kuulu muita kuluja. Ehkä Halli halutaan pitää voitollisena, jos omistajataho on Jokereissa ja Hallissa sama? Ainakin johonkin suuntaan on tehty tilinpäätössiirtoja.

Jos tämä on markkinavuokra, millään liigajengillä ei riitä pätäkkä. Paljon IFK maksaa vuokraa per peli?
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Miten tässä menee omistussuhteet, omistaako Helsinki Halli Jokerit, Jokerit Hallin vai oliko siellä jokin muu lafka taustalla?

Jos hallin vuokra on 150k€ per peli, pitäisi pystyä myymään 6000kpl á 25€ lippuja ja sitten olisi +-0, jos olettaa ettei pelitapahtumaan kuulu muita kuluja. Ehkä Halli halutaan pitää voitollisena, jos omistajataho on Jokereissa ja Hallissa sama? Ainakin johonkin suuntaan on tehty tilinpäätössiirtoja.

Jos tämä on markkinavuokra, millään liigajengillä ei riitä pätäkkä. Paljon IFK maksaa vuokraa per peli?
Rotenberg ja Timsenko omistaa hallin Arena Eventsin kautta yhdessä pienosakkaeiden kera. Venäläisillä äänivalta, mutta omistus kuitenkin alle 50%.

Kurri + Potanin sitten Jokerit. Ristiinomistuksia ei taida olla.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
YLE:n uutisissa Pormestari Vartiainen haluaisi Helsinki Areenan nopeasti suomalaisomistukseen koska kaupunki menettää tapahtumat Tampereelle ja Turkuun mikä haittaa mm. elinkeinoelämää. Onkohan Vartiainen tietoinen että olisi tällainen Helsinki Garden-projekti olemassa joka seisonut kaupungin päätöksenteossa pian toistakymmentä vuotta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös