HIFK:n wanhat & hywät ajat -ketju

  • 588 188
  • 2 049
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Vaikka nämä nykyään vuosittaiset juhlaottelut juhlapaitoineen ovat kärsineet hieman inflaatiota, tämä videointro oli kyllä sykähdyttävän hienoa katseltavaa.


Siis aivan mykistävän hienoa. Tuo jälkimmäinen biisi soi muuten myös Joe Sakicin paidan jäädyttäjäisissä....
 

maniakos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen vielä sen verran nuori, etten ole ikäni puolesta ehtinyt keräämään muistoja useiden vuosikymmenten takaa. Tämän kauden pelaajasiirtoja miettiessä mieleeni kuitenkin muistui edellisen vuosikymmenen kulta-ajat ja pakkohan muistoja oli hieman verestää. Alla muutamia poimintoja HIFK:n nettisivuilta vuonna 2001.

IFK on tänään julkaissut seuraavan tiedotteen:

TIEDOTE

HIFK:n hallitus on tällä päivämäärällä yksimielisesti päättänyt vapauttaa päävalmentaja Ismo Lehkosen tehtävistään. Syynä viimeaikaiset tulokset, jotka eivät ole tyydyttäneet sen enempää Ismo Lehkosta kuin seuran hallitustakaan. Jotta lippulaiva saataisiin oikealle kurssille, päädyttiin tähän ratkaisuun yhteisymmärryksessä.

Helsingissä, 2.2.2001

Oy HIFK - Hockey Ab

Frank Moberg, toimitusjohtaja

Omin voimin jatketaan

Jatkossa valmennuksesta vastaa kolmikko Timo Blomqvist - Jari Kaarela - Pentti Matikainen. Päävalmentajan postia hoitaa Blomqvist. Peluutuksen osalta toimitaan edelleen siten, että Blomqvist peluuttaa edelleen puolustajia ja Kaarela hyökkääjiä.

Matikaisen rooli on konsultoiva valmentaja. Hän syventää yhteistyötään vastuussa olevan valmennuskaksikon kanssa ja osallistuu loppukaudella harjoitusten ja pelien suunnitteluun. Matikaisen osallistuminen otteluihin vaihtopenkin takana ei ole tällä hetkellä suunnitelmissa.

Kysymykseen uuden päävalmentajan hankkimisesta Moberg toteaa, että näillä miehillä mennään kauden loppuun asti. Luettelemalla vapailla markkinoilla olevien mahdollisten päävalmentajakandidaattien nimiä ei saa Mobergia lainkaan pehmentämään lausuntoaan.
http://web.archive.org/web/20010304111419/www.hifk.fi/2k/news/files/2961.htm

Lehdistötiedote 4.3.2001

HIFK:n varatoimitusjohtaja Pentti Matikainen alkaa tällä päivämäärällä toimia operatiivisesti joukkueen valmentajana harjoituksissa ja peleissä yhdessä Timo Blomqvistin ja Jari Kaarelan kanssa.
http://web.archive.org/web/20010301202150/http://www.hifk.fi/2k/news/files/2961.htm

28.06.2001
Jäälle uutta slaavilaisverta

Pelaajapuolella sopimuspelaajien joukkoon liitettiin virallisesti kaksi uutta ulkomaalaispuolustajaa, tsekkiläinen Robert Kántor ja slovakialainen Jan Kobezda. Kummankin sopimukset ovat kaksivuotisia.

Kaksi muuta jo julkisuudessakin esiintynyttä nimeä, ruotsalaispakki Jonas Junkka ja tsekkihyökkääjä Ales Kotalik, ovat myös erittäin ajankohtaisia.
http://web.archive.org/web/20010720195309/http://www.hifk.fi/2k/news/files/3074.htm

Podkonicky jatkaa Sveitsissä

HIFK:ssa alkukauden pelannut Andrej Podkonickyllekin on löytynyt uusi pelipaikka. Hän jatkaa pelejään Sveitsin HC Ambri-Piottan joukkueessa, joka lunasti kokonaisuudessaan Podkonickyn pelioikeudet.
http://web.archive.org/web/20011214022546/www.hifk.fi/uutiset.htm

Lisää jokainen voi selailla osoitteesta http://web.archive.org/web/*/http://www.hifk.fi
Ihan hauskaa puuhaa, vaikkakin joillekin tuo voi olla vielä hyvin piinallista hommaa.
 

taunohnd

Jäsen
IFK:lla on hieno ja menestyksekäs historia mutta mielenkiinnosta kysyisin koska vai onko milloinkaan aikaisemmin IFK organisaatio ollut urheilullisella puolella näin hyvässä kokonaistilanteessa. Liiga kärjen tuntumassa, A kärjessä, B nyt kolmantena mutta todennäköisesti viikonlopun jälkeen kärjessä, C ykköspaikalla...huikeaa menestystä.
Asioita tehdään tällä hetkellä todella hyvin ja mielenkiintoista nähdä kuinka lähellä on todellinen pöydän putsaus = neljä pyttyä.
 

Kurt

Jäsen
T.S.

Ei ehkä wanhoja hyviä aikoja, mutta vahvoja muistoja herättävä case tämäkin. Huhumylly pyöri kuinka kova vahvistus on tulossa. Joku heitti sitten ilmoille nimikirjaimet TS ja näitä sitten pyöriteltiin moneen suuntaan. Päivää aiemmin tuli toimistolta tiedote, että huomenna julkaistaan merkittävä sopimus. Ja tässä alla tuo case sitten on.

02.06.04
Tommi Santala HIFK:hon

HIFK vahvistaa tuntuvasti hyökkäystään. Viime kaudella Atlanta Trashersin NHL-organisaatiossa kiekkoillut 24-vuotias keskushyökkääjä Tommi Santala jatkaa uraansa HIFK:n liigamiehistössä.

Isokokoinen Tommi Santala (190 cm/95 kg) pelasi viime kaudella Atlantan paidassa 33 NHL-ottelua tehoilla 1+2=3. Hän kiekkoili viime kaudella myös AHL-liigan Chicago Wolvesin paidassa. 50 AHL-pelissä Santala takoi runkosarjassa saldon 15+22=37 ja 10 playoff-pelissä 1+6=7.

Tommi Santala on pelannut SM-liigassa Jokereiden (1998-2000) ja HPK:n (1999-2003) paidassa. 229 SM-liigaottelussaan Santala on kerännyt tehot 52+108=160.

Santala pelasi Suomen maajoukkueessa vuoden 2003 MM-kisoissa.

Santalan sopimus on kaksivuotinen eli kattaa kaudet 2004-2005 ja 2005-2006.

16.07.04
Santala palaa Atlantaan

HIFK:n kanssa kesäkuun alussa sopimuksen tehnyt hyökkääjä Tommi Santala jatkaa uraansa Atlantassa.

25-vuotias Santala toimi tismalleen samalla tavalla kuin vuosi sitten. Tuolloinkin hän solmi kesän alussa sopimuksen HIFK:n kanssa, mutta suunnisti ennen kautta Atlantan organisaatioon.

Santala pelasi tulokaskaudellaan Thrashersin paidassa 33 ottelua tehoilla 1+2=3. AHL:n Chicago Wolvesissa vastaavat lukemat olivat 50 ottelua ja 15+22=37 pistettä.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Jukka Valtasen huoneessa ei ole faksia. Valtsun omin sanoin, "toimisto on siirtynyt nykyaikaan". Myös The Penan The Faksi has left the building.

Että jos munille menee, niin Faksia ja sen tuomaa pahaa karmaa ei voida syyttää.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Jukka Valtasen huoneessa ei ole faksia. Valtsun omin sanoin, "toimisto on siirtynyt nykyaikaan". Myös The Penan The Faksi has left the building.

Sir Penan faksi on ehdottomasti laitettava vitriiniin Brewers corneriin, jossa jokainen Penaa kunnioittava voi ihailla wanhoja "hyviä" akoja.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Sir Penan faksi on ehdottomasti laitettava vitriiniin Brewers corneriin, jossa jokainen Penaa kunnioittava voi ihailla wanhoja "hyviä" akoja.

Penan the faxi pitäisi saada hinattua hallin kattoon pelipaitojen viereen. Sieltä voisi ainakin yhden paidan tiputtaa alas ja faxi tilalle. Aikojen saatossa myös viikset ja takatukka faxin viereen. Tai sitten Svanten mainitsema Kallen kulma olisi hyvä paikka. Siihen vitriiniin kaikki näkyville ja vartiointi suuren maailman malliin. Kaikki penailijat voisivat tehdä Nordikselle tämän jälkeen pyhiinvaellusmatkoja Penan jäämistön ääreen.
 

scholl

Jäsen
Sir Penan faksi on ehdottomasti laitettava vitriiniin Brewers corneriin, jossa jokainen Penaa kunnioittava voi ihailla wanhoja "hyviä" akoja.

Mitä siellä on nyt Stathoksen paidan tilalla? Aika legendaarinen luuserinurkkaus, joten en ole siellä vähään aikaan käynyt. Lötröt muovimukit, aika ankeat puitteet ja sitten 75 Dave Stathos.

IFK:lla on hieno ja menestyksekäs historia mutta mielenkiinnosta kysyisin koska vai onko milloinkaan aikaisemmin IFK organisaatio

todellinen pöydän putsaus = neljä pyttyä.

Noh eipäs nuolaista ennenkuin tipahtuu. Kannattaa katsoa, mitä tapahtui Leverkusenissa 2002, jos mopo meinaa lähteä liikaa keulimaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikös Brewerin vitriiniin kuuluisi saada näkyville ennen kaikkea tutinaa & tötinää jollain ilveellä? Mutta miten? Punainen hyytelö, joka tärisee (tämän asian ajaisi punapaitainen ja -poskinen Tom Walsh)? Kuva/video jostain Lennun pomm(e)ista?
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotenkin tämä kuva jaksaa hymyilyttää päivästä toiseen. Parasta tuossa on se, että otsikossa lukee isolla "VOITTAJA" ja alakulmassa "copyright Pentti Matikainen". Ei mitään lisättävää! :D

Ja jos pelaajahankinnat tehtiin faxilla, niin myös esitelmöinnissä on old-school menetelmät käytössä. PowerPoint-esitykset on konsulttispedeille, tosimies käyttää piirtoheitintä!
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä on teille teesit, jotka voi naulata sinne Brewer's Corneriin ja mun puolesta vaikka jokaiseen Nordiksen vessaan. Kellään mitään kysyttävää enää aihepiiriin liittyen, häh?

Toi sun juttu oli jotenkin muokattu. Täsä ne teesit oikeasti on:

penanteesit.jpg
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Viimeksi muokattu:

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Bongasin YouTubesta nyt jo lähes nostalgisia klippejä viime mestaruuskaudelta, matseista ja pelaajakortteja.

Kiitos näistä, paljon itseltä unohtunutta materiaalia. Vahva nippu kyllä tuo 97-98 jengi, kreisiä katsoa jotain Rafalskia IFK-paidassa. Hakin haastattelu oli aivan helmi, siinä rehellinen nuorimies kertoo miten asiat ovat. Huomiona myös se, että maikkarin (?) kiekkotoimitus oli 12 vuotta sitten näemmä korkeammalla tasolla. Hyviä ja informatiivisia koosteita.

Enemmän kuin vanhaa maikkaria, ikävä on kyllä vanhaa IFK:ta. Calounin kiekonkäsittely ja Timosen läpikentänkuljetukset...those were the days. Lipun hinnalla sai toden totta korkeatasoista kiekkoviihdettä.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Onhan se haikeata katsella noita klippejä. Uskomaton joukkue ja sanon edelleen, että noin kovaa nippua ei liigassa tulla näkemään ehkä enää koskaan. Kyllä myös huomaa miten toi joukkue veti yleisöä. Noissakin peleissä jokaisessa oli yli 7000 katsojaa. Toista se on nykyään. Joudutaan taistelemaan tosissaan, että saadaan välillä edes 5500 lehtereille.
 

scholl

Jäsen
kreisiä katsoa jotain Rafalskia IFK-paidassa.

Rafalski on aivan huikea pelaaja. Dominoi suorastaan Kanadaa vastaan. Nyt täytyisi ottaa selvää, mistä USA Rafalski pelipaitoja saa ostaa.

Kekäläinen ollut myöskin aivan uskomattoman hyvä tuossa turnauksessa. Kuka on se puusilmä, joka pitää vielä Mertarannan selostamossa, kun Kanada-USA pelissä oli aivan loistava selostusparivaljakko ylen jamppa ja Kekäläinen.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Kekäläinen ollut myöskin aivan uskomattoman hyvä tuossa turnauksessa. Kuka on se puusilmä, joka pitää vielä Mertarannan selostamossa, kun Kanada-USA pelissä oli aivan loistava selostusparivaljakko ylen jamppa ja Kekäläinen.
Mertarannan kyllä voisi jo laittaa lataukseen vanhainkotiin, mutta Niki "Ataturk" Juuselaa ei kyllä kuuntele hullukaan! Sellasta paskaa Niki taas yöllä selitteli... Niki voi keskittyä jatkossa Tommi Evilän haastatteluihin.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuka on se puusilmä, joka pitää vielä Mertarannan selostamossa, kun Kanada-USA pelissä oli aivan loistava selostusparivaljakko ylen jamppa ja Kekäläinen.

Kekäläisen selostushommissa auttanee se, että lienee viimeisen viiden vuoden aikana selvästi eniten NHL-ja AHL-matseja livenä nähnyt suomalainen (pl. pelaajat). Ymmärtää peliä ja sen eri ulottuvuuksia aivan eri tavalla kuin Mertaranta, joka heittää tuulipuvuille jotain 80-luvun loppupuolen tasoista, kansallishengen kohottamistarkoitukseen soveltuvaa läppää. Se mikä on pahinta, onse että suuri yleisö menee tähän. Jos Mertaranta sanoo, että esimerkiksi pelaaja A.A on huono, niin sitten se on.

Keklu oli jo HIFK-aikanaan todellinen ammattilainen ja ehdottomasti nykyään kovin suomalainen lätkävaikuttaja.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
*snif*

Lisää nostalgiaa näin olympiatauon ratoksi YouTubeen lisättyjen Keklun kausien mainioiden klippien myötä:

1997-98:

KalPa - HIFK

HIFK - Ässät-neljännesfinaalit: 1. peli, 3. peli

HIFK - Kiekko-Espoo-välierät: 1. peli, 2. peli, 3. peli

HIFK - Ilves-finaalit: 1. peli

Tim Thomas

Jan Caloun

Mika Kortelainen

1998-99:

HIFK - Lukko

HIFK - SaiPa (mukana Carl Brewerin lyhyt haastattelu)

TPS - HIFK

HPK - HIFK

HIFK - Frankfurt Lions (Len Barrie, Jose Charbonneau, Rick Hayward, whata bunch of classy guys...)

HIFK - Blues-neljännesfinaalit: 2. ja 3. peli

Jarkko Ruutu & Jani Nikko

Brian Rafalski
 
Viimeksi muokattu:

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Suuret kiitokset McBeanille upeasta hakutyöstä!

Ikävä homma, ettei Trevor Doyle päässyt koskaan antamaan Haywardille&kumppaneille opetusta :D Olisi meinaan ollut varmaan aika legendaarinen tuo Frankfurtin kotipeli, jos Lions olisi jatkanut sielä sikailuaan.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Kyynel silmässä katsoo noita videoita. Upeaa työtä McBean. Niin moneen kertaan se on todettu mutta todetaan vielä kerran. Huikea joukkue jollaista ei Suomen liigassa tulla enää koskaan näkemään. Ikuiset muistot noista parista kaudesta jää. Vituttaa vieläkin kuinka osattiin ryssiä tuo 98-99 kulta turun suuntaan. Palaset oli kohdillaan myös silloin.
 

Callahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ex-IFK:laiset Vancouverissa

Kyllä mielelläni ottaisin kaikki IFK:ssa pelanneet Vancouverissa pelaavat pelaajat. Ajatelkaa jos meillä pelaisis Hyökkäyksessä OJ, J.Ruutu, T.Ruutu, Peltonen, Hagman. Puolustus olis kova. Zidlicky, Rafalski, Lydman, Timonen. Maaliin ottaisin Tim Thomaksen ja Vokoun vois syödä tuppea.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös