HIFK:n playoffit 2011

  • 570 639
  • 2 171

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Owen; Mähän ylensin Kiben SUUREKSI PLAYOFFPELAAJAKSI jo lauantaina sen jatkoaikamaalin tiimoilta. Mutta mainitaan vielä erikseen: KIMMO KUHTA, eleetöntä suuruutta!! Mikä huikea snaipperin maali äärimmäisen tärkeään paikkaan. Loppui se saatanan videoiden kelailu samantien!

Mutta en lakkaa ylistämästä Riksmania. Pelaaja, jonka onnistumista eniten epäilin ja josta olin eniten huolissani. Hienoa peliä ja veli salama 15: Eihän voi olla tällä sällillä oikeasti liigan huonoimmat länget ? Hyvin se vetää niillä : D Kanki taisteli myös aivan loistavasti ja tarjosi koko ajan äärimmäistä kovuutta. Hän on todella ikävä vastustaja maalin edessä. Mara oli myös hyvä. Ja enpä nyt lähtisi moittimaan ketään tämän tuloksen jälkeen. Nelosella selkeästi välimatsi, vetivät henkeä ja Töykkälän (!) ketju stunttasi loistavasti.

Yksi pikkujuttu: HIFK ei pomminvarmasti treenaa ollenkaan 5-3 ylivoimaa. Käyn yleensä kusella, kun HIFK saa 5-3 ylivoiman. Silloin tietää, että maalia ei tule. Niin ja lisäksi HIFK voisi treenata aloituksia. Eaves voitti ne edelleen. Mutta nää on näitä lillukanvarsia just nyt.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Lukolla on niin isoja miehiä taustajoukoissa, kuten Jari Laiho & co, että Nordis täyttyy pienemmästäkin lukumäärästä ihmisiä, kun raumalaiset tulee paikanpäälle.
Yrittäkää perässä; kirjoittakaa "HIFK pelaa keväällä 2011 välierissä." Eikö tule hieman outo olo ja teksti tuntuu epäuskottavalta.
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Kiitos HIFK

Heh, näinhän se on. Nyt on vähän jo menestystäkin ja asiat hyvin. Vai mitä veljet ja siskot? Viime kauden karu pettymys, jonka jälkeen Ville himaan, runkosarjan kolmonen&eniten maaleja, Talviklassikon voitto &Narrit nurin hurjassa pleijarisarjassa! HIFK:ssa on ollut tällä kaudella suomeksi sanottuna munaa pelata näitä pelejä! Kaikki loppu tältä kaudelta on plussaa ja ainakin osa tuosta Lukko sarjasta jää näkemättä kiireiden vuoksi.

Ainakin nyt hetki ollaan yhtä iloista ja yhtenäistä porukkaa! Kyllä siellä koutsit, pelaajat ja veskaritkin onnistuivat tällä kertaa. Ja vaadin videoclippikerhon kokousta käsittelemään, kun ensimmäistä kertaa X-vuoteen IFK:N veskari vie maalivahtien taiston :D Ja mitä minä sanoin, tällä kaudella kuntohuippukin osuu paremmin ja myöhemmäksi ;) (oli pakko nyt vähän kehua itseäni) Nokan "salaattia syövä" jengi jaksoi paremmin jatkoaikoja ja viimeisiä pelejä ja tänään IFK lensi jäällä.

Niin monesti on saanut IFK:lta paskaa niskaan ja jengi on taittunut. Nyt se ei sitä tehnyt ja meni jatkoon!
 

Shamaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, now and forever!!!
Koko neloskentän panos on jääny yllättävän vähälle huomiolle. Kun katsoo tilastoja, plussalla on nelosen panssariautojen lisäksi ainoastaan Wirtanen, Söde ja Kovanen. Kyllähän Pöysti, Liivik ja Nyholm on pelanneet huikeat pleijarit ja jakaneet niittejä ihan huolella. Tämän saman pitää jatkua kettutyttöjä vastaan. Eteenkin Lindgreniä on ajeltava joka tilanteessa. Näin se saadaan pidettyä pimennossa ja pelihalut vaipuvat samalle tasolle kuin maajoukkueessa.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Yksi pikkujuttu: HIFK ei pomminvarmasti treenaa ollenkaan 5-3 ylivoimaa. Käyn yleensä kusella, kun HIFK saa 5-3 ylivoiman. Silloin tietää, että maalia ei tule.
Hamiltonin paluu palauttaisi tuohon meidän 5-3 ylivoimaan sen vaaran momentin huikealla pommillaan. Onko sinulla JHag tietoa, että onko Hammer mukana jo keskiviikkona?
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jokerit saivat hyvän alun sarjaan, koska Erkka oli opettanut tehonsa menettäneet nimimiehet puolustamaan ja pääsi tällä keinolla HIFK:n ihon alle, jolta puuttui kahdesta ensimmäisestä ottelusta se elementti mikä teki siitä hyvän runkosarjajoukkueen. Kun ei ollut käsiä ja jalkoja tarpeeksi, niin oli vaikeampaa murtautua maalipaikoille betonipuolustusta vastaan. Saatiin äijiä kehiin ja sitä myötä sarja alkoi kääntymään meille. Joukkueen kondis on hyvää tasoa ja se näkyi hyvin näissä kahdessa viimeisessä matsissa. Kuudennen matsin tasoituskin oli sinänsä harmittava, sillä punapaidat eivät passivoituneet, vaan näytti ettei narreilla olisi ollut mitään saumaa tasoittaa, mutta henkilökohtaisten sähellysten takia saivat yhden hyökkäyksen ja tasoituksen. Onneksi matsin voitto meni oikeaan osoitteeseen. Tänään näkyi jo selkeästi joukkueiden taso- ja kuntoero. Oikeastaan runkosarjassa oli jo nämä nyt nähdyt elementit nähtävissä, joita ennen pudotuspelejä toistelin. HIFK oli esittänyt venymisiä useasti kolmansissa erissä, jopa JYPiä vastaan. HIFK oli esittänyt pitkin sarjaa fyysisyyttä. Nokka puhui tammikuun tappioputken aikana kuntohuipun tarkemmasta ajoittamisesta edelliskauteen verrattuna. Näyttää hyvältä ja mestaruus vasta tuo autuuden. Nyt pelattiin vasta puolivälierät oli se sitten kuinka siistii tahansa.
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
IFK on ollut parempi tai ainakin aloitteellisempi 5/6 pelissä tähän mennessä ja kaksi noista kotitappioistakin olisi voinut tolppa sisään - tolppa ulos periaatteella mennä kotijoukkueelle. Maanantaille veikkaan viimein sitä parin maalin voittoa kotijoukkueelle.

Nyt meni tolpat sisään ja vähän ekstraakin. 2-0 maali oli mahtava kuitti Haatajalta sen ekan erän sössityn paikan jäkeen. 3-1 - jos joskus on sitä kuuluisaa runollista oikeutta, niin tässä maalissa. Japa Levosen pitkä munaton viheltely jäähyaitiossa päättyi no goal tuomioon, mutta mikä vastaus? 3-1 aivan jäätävällä tavalla. 4-1 oli oikeasti kruunu koko sarjalle, kun Väänänen makasi maalivahdinalueella ja kiekko pomppi siitä hänen yli 4-1 tilanteeseen. Tuon jälkeen matsi oli viimeistään paketissa.

Parempi meni selkeästi jatkoon ja jos ne tolpat olisivat menneet sisään, niin kenties ei olisi edes nähty seitsemää peliä, mutta hyvä näin.
 

Tarantula

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Huh, onpas aikaa kulunut kun viimeksi tänne kirjoitellut. 31.10.2007, jossei lasketa kun aikaisemmin tänään kirjoitin UrhoTV-ketjuun. Siitäkin huolimatta:

Nyt kun pulssi alkaa laskea illan ottelusta ja koko sarjasta muutenkin, pystyy vasta ymmärtämään mitä on tapahtunut.

HIFK:sta on muodostunut joukkue joka voittaa tiukat väännöt. Henkisellä ja fyysisellä repertuaarillaan. Joukkue uskoo omaan tekemiseensä. Kauhu iski kolmannessa erässä tämän illan pelissä kun näin että selkä alkoi suoristua, mutta vielä löytyi vääntöä. Diesel Power.

Jokerit oli selvästi henkisesti melko lopussa jo pelin alkuhetkiltä lähtien ja nopea HIFK:n maali selvästi vain pahensi tilannetta. Siitäkin huolimatta, heillä oli roppakaupalla pelaajia joista kuka vain kykenee tekemään maalin, mutta voimattomana törmäsivät punaiseen muuriin.

KJ:n pelinjälkeinen kommentti oli mauton, mutta ymmärrettävä. Tunnekuohu tilanteessa oli aivan valtava, ja toimittajien kaavaatoistavat kysymykset eivät varmasti ole sitä mistä haluaisi nauttia kyseisellä hetkellä. Menköön tuonne sammakko-osastolle tuo kommentti siis. On niitä pahempiakin päästelty.

Nautinnollisin tunnelmin kohti välieriä
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
KJ:n pelinjälkeinen kommentti oli mauton, mutta ymmärrettävä. Tunnekuohu tilanteessa oli aivan valtava, ja toimittajien kaavaatoistavat kysymykset eivät varmasti ole sitä mistä haluaisi nauttia kyseisellä hetkellä. Menköön tuonne sammakko-osastolle tuo kommentti siis. On niitä pahempiakin päästelty.

Miksi oli? Toiset yrittävät härskisti vaikuttaa tuomarityöskentelyyn(kenties siinä onnistuenkin, kun huomioi Lasakin kalastamat jäähyt) kesken sarjan, niin on vähintäänkin ok kuitata sarjan jälkeen asiasta vaikka sitten pressinkin edessä. Keklu ja Erkka olivat ns. ämmiä sarjan aikana, joten kyllä sen voi ihan ääneenkin sanoa, varsinkin matsin jälkeisessä tunnekuohussa.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oli kyllä yksi tunnerikkaimmista peleistä koko HIFK:n kannattamisen aikana ja nimenomaan positiivisessa mielessä ja sain vielä olla paikan päällä. Koko 2000-luku päättynyt toinen toistaan suurimpiin pettymyksiin, mutta nyt saatiin aika paljonkin takaisin. Eihän tässä ole mitään vielä voitettu. Vasta yksi puolivälieräsarja, mutta silti tämä tuntuu pieneltä mestaruudelta, vaikka tämän pitäisi olla minimitaso joka vuosi. Tämä johtuu varmasti siitä, että eräänlainen menestymättömyyden ja alisuorittamisen kirous meni nurin ja temppu tehtiin vielä Jokereiden kustannuksella. HIFK:sta on muodostunut 2000-luvulla sellainen alisuorittamisen ilmentymä, joka aina hyytyy kovassa paikassa. Nyt tultiin niin monta kertaa kuoleman partaalta, että vieläkin hämmentää. HIFK? Älkää nyt naurattako?

Onneksi Jokerit ei mennyt Westerlundin muutaman kuukauden projektilla HIFK:n kolmen vuoden rakennusprojektin ohi. Jokerit olisi saanut turhan kovan edun ja nosteen HIFK:hon verrattuna seuraaviin kausiin heti Kekäläisen ensimmäisen kauden aikana. Nyt tarrataan tähän kiinni ja pystytään haastamaan narrilauma myös jatkossa. Siellä tehdään hyvää duunia ja tosissaan joudutaan taistelemaan, jos meinataan asemat pitää. -90 luvun Jokerinosteessa jäätiin ihan telineisiin. Samaan virheeseen ei ole varaa. Tämä kausi oli tulipunainen, vaikka runkosarjan keskinäiset menivät Jokereille. Talvikalssikko ja game 7. Makeaa tuli siltä sektorilta.

Itsellä tällä hetekellä takki ihan tyhjä. Ei pysty edes ajattelemaan Lukkoa vielä. Luultavasti keskiviikkona hallille siinä tilassa, että ei vieläkään tajua, että mentiin jatkoon. Toivottavasti ei joukkueella ole sama tilanne, koska meikäläisen olotilalla lähdetään 0-4 kesälomille. No nälkä alkaa taas keskiviikkona kasvamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Hienoa peliä ja veli salama 15: Eihän voi olla tällä sällillä oikeasti liigan huonoimmat länget ? Hyvin se vetää niillä : D

Nyt jumalauta sordiinoa päälle => HYMIÖ (boldaus mun)!!!

As I said, Juusolla OLI liigan huonoimmat länget ennen sitä viimeisintä "saikkua" ja nuo ongelmat oli by gones seuraavan kerran kun ukko laatikossa nähtiin... Nyt Juuso on kondiksessa ja se näkyy!

Tosin voisi kyllä vähän tuota syvyyssuunnan sijoittumista miettiä valmentajan kanssa, kannattaisiko pelata vähän enemmän kaarella ja vähän vähemmän perse verkossa (kuvia JA:n koosteesta):
http://kuvapankki.jatkoaika.com/g2/d/245179-2/HIFK-Jok_011.jpg
http://kuvapankki.jatkoaika.com/g2/d/245188-2/HIFK-Jok_015.jpg
http://kuvapankki.jatkoaika.com/g2/d/245192-2/HIFK-Jok_017.jpg

Tuollaiset 20-30 cm enemmän ulos ja maalista peittyy välittömästi about 25% enemmän... Mutta ei tuota nyt voi oikein virheeksikään sanoa, enemmän tyyli-/makuasioita.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ei voi liikaa korostaa sitä, että tässä sarjassa häviäjän ja epäonnistujan leima pyyhittiin kyllä meistä pois. Voittomaali viimeisellä minuutilla pelissä 3, tasoitusmaali viimeisellä minuutilla pelissä 4, jatkoaikamaalit peleissä 4 ja 6. Nousu sillasta tilanteissa 0-2 ja 2-3. Game sevenin veret seisauttava ylivoimaisuus. Kaikki tällainen on kiertänyt meitä kaukaa koko 2000- luvun. Jopa "menestysvuosina" 2004 ja 2006 ollaan oltu ihan lapasia jatkoerissä ja ratkaisupeleissä. Noh, 2006 voitettiin HPK kerran jatkoilla, mutta siinä ottelussahan Kerho paskoi housuunsa muutenkin menettäen viimeisessä erässä 3 maalin johdon.Tästä on pirun hyvä jatkaa. Lukko- sarja tulee kyllä nopeasti, ja heti alusta on oltava hereillä. 3 peliä taas 4 päivän sisään, ja tätä aloitusta EI SAA mokata, muuten ollaan vaikeuksissa.
 

Make

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Onnittelut vaan HIFK:lle välieriin pääsystä. Jalosen oharit Pelicansien valmennuksesta ottaa kyllä kuulaan aika tavalla.

Jokatapauksessa tosi Upea sarja oli HIFK:lla ja Jokereilla ja parempi voitti, se on seitsemän matsin jälkeen päivänselvää.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Itsellä tällä hetekellä takki ihan tyhjä. Ei pysty edes ajattelemaan Lukkoa vielä. Luultavasti keskiviikkona hallille siinä tilassa, että ei vieläkään tajua, että mentiin jatkoon. Toivottavasti ei joukkueella ole sama tilanne, koska meikäläisen olotilalla lähdetään 0-4 kesälomille. No nälkä alkaa taas keskiviikkona kasvamaan.

Onneksi faneilla saakin olla takki tyhjä.

Kyllähän tuo sarja "kulutti" aikatavalla. Eiliseen peliin ei lippuja ollut, vaan piti katsoa Urholta. IFK:n alivoiman aikana tosin piti vaihtaa teksti-tv:lle. Jännitys meni jopa vatsakivun puolelle.

Minäkin luulin lähes kaiken fanina jo kokeneeni, enkä olisi ihan noin kovaan jännitykseen enää sentään uskonut. Mutta IFK:n menestymättömyys on saanut aikaan sen, että aika kiemurrellen sitä katsoo "isoja pelejä"... mm. tänä ja viime keväänä.

Kiitos vielä kerran IFK sitkeydestä ja uroteoista!
 

Callahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno peli IFK:lta !!!! Juuso oli eilen jäätävä vaikka yksi virhe tulikin. Todella ammattimiehen suoritus. Hän ollut todella hyvä koko ottelusarjan. Tämä on hyvä esimerkki siitä kun meillä on kerrankin voittava maalivahti joka ottaa ne tärkeät "gamesaverit" silloin kun tarvitaan. Nokalle siitä pisteet että ei peruuttanut tärkeillä hetkillä. Vallin nosti myös tasoaan oikealla hetkellä. Seuraavaksi tiirikoidaan auki Lukko. Lukon kankeisiin pakkeihin pitää laittaa painetta ja Töykkälän kenttä pelaan Lindgrenin kenttää vasten.
 
Seuraavaksi tiirikoidaan auki Lukko. Lukon kankeisiin pakkeihin pitää laittaa painetta ja Töykkälän kenttä pelaan Lindgrenin kenttää vasten.

Lindgrenin kenttä vaatii kyllä huomiota, mutta Töykkälän kentästä ei taida siihen tällä hetkellä olla. Oli eilenkin useamman kerran pulassa, ja ihmeellistä sekoilua ja pomputtelua omassa päässä. Laittaisin Liivikin kentän Lindgreniä vastaan, siinä kentässä riittää polku- ja vääntövoimaa, ja saavat hyvällä prosentilla paineen kokonaan toiseen päähän.

Toki Töykkälä, Turo ja muut voivat kokeneina kettuina parantaa, toivotaan niin.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Mikke G. Huikea pelillinen tasonnosto ja pistetehtailu tasoittavaan 6. peliin sekä ratkaisevaan 7.

J-P Haataja näkymätön raataja, hukattuja paikkoja ja harhasyöttöjä. 6. ratkaisumaali ja 7. pelin voittomaali. Sinähän se J-P osaat, ei unohdu 4. peli Stadissa 2004!

Kille näyttää, ettei ole pelkkä runkkarimies. Mahtavaa!!! Ulkona stikkaa snögee ja Kilpuri menee.

Sitten ehkä se tärkein, Juuso "Koura" Riksman. Katselin 6. pelin koosteen äsken, ja kylmät väreet menivät selkää pitkin, kun Hentunen oli ja:lla läpi. *mitä jos joku on muuttanut tapahtumat, ja narrit ratkaisee. Ei tule game seveniä!* GAME SAVER! Muutamaa notkahdusta lukuunottamatta huikeaa työskentelyä! Vielä piiru tasonnostoa ja se on siinä!
 

rafalski77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Ac Milan ,
Mykistävää

Kyllä 0-2 sarjassa tappiolla , oli fiilis erittäin apattinen , ja suurin osa meistä täällä jatkiksellakin , oli valmiita etsimään rasvattua köyttä .

Tää tila ja fiilis on niin outoa ja ihmeellistä herkkua , että ei osaa oikein kuvailla miltä se maistuu tai tuoksuu , nautiaan nyt hetki vielä .

98 mestaruusvuotena olin itse juuri intissä , mutta onnistuin saamaan lipun ratkasevaan matsiin , olihan se silloinkin 20 v jampalle huike kokemus , mutta tämän vuoden Jengi ja tää 7 peli vaikeuksien kautta voittoon maisuu jo nyt jotenkin paremmalta .

Onko syyt siinä että , silloin käveltiin vaan vastustajien yli kohti mestaruutta , ja nyt on jouduttu kaivamaan se nälkä ja polte hommaan takaisin ja lyömään likoon kaikki paukut mitä rosterissa ikinä vaan oli .
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jokereilla on tässä sarjassa ollut paras hyökkääjä (Lahti vs. Peltonen), paras maalivahti (Lasak vs. Riksman), paras pakki (Väänänen vs. ?), paras sentteri (Eaves vs. Granlund) ja paras valmentaja (Erkka vs. Nenä). Jos siis kaikilla noilla osa-alueilla hävitään, niin ei Jokereiden jatkoonmeno mikään suuri mysteeri ole.
Näin kirjoittelin viidennen pelin jälkeen, jolloin itse olin jo hyvin vahvasti menettänyt uskoni jatkoonmenon suhteen. Ansaitsen siitä hyvästä sata raipaniskua aamunkoitteessa vyöllä, johon on kiinnitetty soljeksi kilon painonen HIFK-logo.

Niin siinä vaan lopulta kävi, että ikusiksi ajoiksi luuserilaumaksi tuomittu HIFK nosti tasoaan ratkaisevalla hetkellä. Granlund pesi Eavesin 100-0 ja näytti, miksi on suomikiekon suurimpia lupauksia. KJn sitkeys ja usko omaan tekemiseen lopulta vyöryi Erkan catenaccion yli. Lahti ja Väänänen olivat loppuun asti hyviä, mutta HIFKsta nousi vastineeksi ratkaisevalla hetkellä esiin Söderholm ja Villekin oli ehkä lopulta kokonaisvaltaisemmin hyödyllisempi HIFKlle, kuin Lahti Jokereille. Myöskään Lasak ei enää, varsinkaan eilisessä pelissä, pystynyt ihmetekoihin. Kun avainroolien osalta puntit sarjan loppua kohden tasoittuivat, johtui se väsymyksestä, pelitaktiikasta tai mistä hyvänsä, niin HIFKn laajemman materiaalin luoma etu nousi suuremmaksi ja eilinen peli meni lopulta aika suvereenisti HIFKlle, vaikka pelin seuraaminen oli 4-1 tilanteessakin vielä yhtä tuskaa. Niin kova oli fanillakin voittamisen pelko. :)

Mitä tulee näihin "sarja olisi voinut katketa Hentusen läpiajoon"-spekulointeihin, niin mielestäni aivan turhia. Pitkissä sarjoissa tuuri, yksittäiset pomput, tuomaritoiminnasta hyötyminen etc. menee aina hyvin pitkälti tasan. Hyvä/huono tuuri vaan osuu eri kohtaan sarjassa. Esim. ensimmäisessä matsissa, jossa Jokerit ryösti "ansaitsemattoman" voiton, oli HIFKlla 2 sisätolppaa ja muutenkin hyviä paikkoja, mutta osin huonon tuurin ansiosta Jokerit nappasi tuolloin kotiedun. Sarjasta olisi voinut tulla kovin erilainen, jos HIFK olisi tuolloin voittanut.

Kuten joku jo totesi, suurin palkinto tämän sarjan voitosta on se, että häviämään tottunut HIFK-sukupolvi otti vihdoinkin ns. ison voiton, vaikkei vielä olekaan saavutettu kuin ryminäpronssi. Jos välierissä hävitään, niin se on itselleni valtaisa pettymys koko kautta ja KJn kolmivuotisjaksoa ajatellen, mutta kyllä Petulla on ensi kaudella helpompi ammentaa menestystä sellaisella porukalla, joka on voittanut edes yhden kovan play-off-sarjan ja osoittanut siinä todellista HIFK-henkeä ja venymistä kovassa paikassa.

Ennen Jokerit-sarjaa totesin, että sarjan voittaja tulee lopulta etenemään finaaliin asti ja siihen uskon edelleen. Pelillisesti Lukko-sarjasta tulee varmasti viihdyttävämpi ja maaleja tullaan näkemään huomattavasti enemmän. Materiaalin osalta suuria eroja ei joukkueiden välillä ole ja näkisin sen joukkueen menevän jatkoon, joka on saanut paremmin nollattua eilisen game sevenin ja on valmiimpi pelaamaan kovia play-off-vääntöjä.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä synkisteltiin runkosarjan jälkeen menetettyä kakkossijaa ja jälkeenpäin voi todeta, että syystäkin. Ässät selvisi puolivälierissä 6 matsilla ja pääsevät hyvin levänneinä juhlimaan kauden päätöstä, kun IFK joutui painimaan täydet 7 matsia ja edessä vaan yksi välipäivä.

Muutama kommentti pelaajista:
Riksman: Kahdessa ekassa pelissä ei päässyt Lasakin tasolle, mutta sen jälkeen vakuuttavaa duunia.
Lennu: IFK-ikonilta huikea peli tärkeimpään mahdolliseen paikkaan
Mikke: Turha enää puhua, että IFK:lta puuttuisi ykkössentteri. Eilen kentän dominoivin pelaaja ja Miken ansiosta peli meinasi ratketa jo ekaan erään.
Kibe: 2+3=5. Turha myöskään enää kenenkään sanoa, että Kibe hyytyy aina keväällä; mieshän on elämänsä iskussa.
Ahtola: Lennun tapettua AV, pääsi Jerry YV:n aikana jäälle ja heti maali. Hienoa duunia koko ottelusarjan läpi.
Peltonen: Kovaa duunia AV:lla ja esimerkillistä johtajuutta. Osoittaa joukkueen vahvuuden, että voitetaan silloinkin, kun Peltoselle osuu vaisumpi päivä. Välierissä sitten lisää tehoja.
Haataja: 2 voittomaalia, ei mikään turha kaveri. Haden paluu kokoonpanoon oli tärkeä osa IFK:n nousua.
Söde: Isojen pelien mies, tärkeitä ratkaisuja molemmissa päissä kenttää.
4-ketju: Pommikoneketju koko sarjassa tasaisin ja varmin ketju, jatkosopparia vaan kaikille.

Erityishuomiona voisi todeta, että IFKsta vain 2 pakkia (Söde ja Kousa) pelasivat kaikki 7 matsia.

Eilen oli paras tunnelma Nordiksella varmaan ekaa kertaa sitten kevään 1998. Fanikatsomo on kannustanut esimerkillisesti läpi koko ottelusarjan, mutta oli hienoa nähdä koko halli mukana hurmoksessa. Tätä ei ole aikoihin koettu. 3. erän hengennostatusvideo sai aikaan vielä upeamman metelin kuin aiemmissa peleissä, kun jengi nousi seisomaan, huusi ja taputti muuallakin kuin fanikatsomossa. Ja matsin loppu oli oma lukunsa, kun oikeasti koko halli seisoi, taputti ja suuri osa vielä huusi. Nyt on isku päällä niin kentällä kuin katsomossa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
No jes, nyt vaan venttailemaan keskiviikkoa! Hamilton on jäällä mukana ja hänen paluuaikaansa tsekkaillaan päiväkohtaisesti. Mutta tämä sarja hoidettiin ilman Hamiltonia ja vähän (siis oikeasti...) mulla on sellainen fiilis, että seitsemännen pelin voittajajoukkuetta ei kannattaisi vaihtaa. Mitä mieltä muut? Jos Hamilton tulee, hän vienee Järvisen Turon paikan ja Turre on ollut aivan erinomainen omissa hommissaan. Toivoin Turrea mukaan jo ennen pleijareita, kaveri on pelannut näitä ennenkin. Ja hei - enää Turo Järvinen ei ole mies, joka on tehnyt viimeisimmän HIFK:n playoffsarjan voittomaalin! Rasti seinään! Titteli kuuluu toistaiseksi -ja todellakin toivottavasti vain toistaiseksi- adoptiolapselleni JP Haatajalle. Hänen maalinsa oli ottelun voittomaali eilen.

Erkka oli täysi ämmä ja lehmä koko ottelusarjan ajan, mutta ei sitä olisi tarvinnut erikseen mainita. Näin oma mielipiteeni. Mutta kuten olen aina sanonut: mua ei oikeasti kiinnosta pätkääkään mitä koutsit sanovat presseissä. Ei oikeasti. Lopputulos merkitsee. Huutakoon vaikka isä jumalaa tai kaivakoon persettään mun puolesta - lopputulos ratkaisee. Lätkän pitää pyrkiä pois siitä, että valmentajista yritetään sliipata salonkikelpoisia tyhjänjauhajia ja kameran rakastajia. J. Jalonen ja Aravirta ovat yritysjohtajan oloisia kavereita, mutta eipä paljon jätkissä haise kaukalohiki. Kyllä mä vain diggaan puupökkelöistä lätkäjätkistä kaikkine lapsellisuuksineen koskien ihan julkisuuden käsittelyä:
-Pena , tarvinneeko perustella?
-Jortsu - iso vauva, joka ulvoo kaikesta. Ainoa mikä hänet pelastaa, on aikanaan tullut menestys ja siksi Alpo ei pääse tähän kategoriaan
-Erkka - käsittämätön monkuja, mutta osaa koutsata, jäällä ammattimies
-Nenä - ihminen, jolta puuttuu edustamisen tarve kokonaan. Väritön rautakanki, joka silloin tällöin lohkaisee jotain hyvin outoa
-Petu - Spartalaisuus
-Urama - mies, jonka pulssi nousee ja hiki virtaa heti kun hän todellakin JOUTUU tulemaan haastatteluun

Kyllä mä arvotan koutsit kaukalonäyttöjen perusteella edelleenkin.
 

Korak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma
Brother JHag ... Kyllä Hammerin hienoja syöttöjä kaivataan, sekä sitä hirmuista LYÖNTILAUKAUSTA ;)

Hamiltonin mukaantulo antaisi meille vielä enemmän leveyttä arsenaaliin.
3. ketju pyörisi Ahtola/Järvinen/Wärn - Töykkälä/Ramstedt - Petrell -akselilla.
Nyt tarvitaan kiertoa, sillä niin idioottimaiselta kun se kuulostaa, meillä on 5 peliä 7n päivän sisällä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Haataja: 2 voittomaalia, ei mikään turha kaveri. Haden paluu kokoonpanoon oli tärkeä osa IFK:n nousua.

Muistaakseni adoptiolapseni teki viime keväänäkin ainakin yhden voittomaalin pleijareissa. Jotka toki hävittiin, mutta kuitenkin.

Haataja viime kevään pleijareissa: 4+2=6. Nyt tähän mennessä 2+1=3. 6 häkkiä. Olen valinnut adoptoitavani erinomaisesta geenipankista ja tikulla silmään sitä, joka selittää, että Haatajan lähtö ei ole mikään menetys. Playoffien pistepörssi on äärimmäisen tärkeä ja vieläkin vituttaa, että Rem Murray sai aikanaan lähteä. Hänhän teki ainoastaan 8 playoffmaalia kahteen kevääseen. Nyt jumalauta tarkkana siellä officella! Millään kimmokoskenkorvilla ei Haatajaa korvata.

Stigulle: Käsitellään eurokossuasiat, kun kausi on ohi. Tämä saattaa tulla shokkina, mutta eurokossun voittaminen neljän joukkoon sijoittumisesta ei ole kauden päätavoitteeni, jonka jälkeen heitän rukkaset naulaan ja vetäydyn kossun ja vanhojen Rattojen kanssa ullakolle pitämään hauskaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös