HIFK:n playoffit 2011

  • 570 902
  • 2 171

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Pöystiltä aivan mieletön ajo AJ Niemeen, josta sitten paskahousudumari arpoi kakkosen. Niemi sai useamman erittäin kovan niitin omassa päädyssä, mutta eipä jäänyt hirveästi puhaltelemaan niiden jälkeen. Aika hitaalta vaikuttaa noin yleisesti, kun jää jatkuvasti jyrän alle. Muutenkin ihailtavan fyysistä peliä IFK:lta ja mukavaa nähdä, että se edellisen pelin "väsymys" oli lähinnä sitä pään puskemista Jokereiden muuriin, eikä todellista kunnon loppumista.
 

scholl

Jäsen
mukavaa nähdä, että se edellisen pelin "väsymys" oli lähinnä sitä pään puskemista Jokereiden muuriin, eikä todellista kunnon loppumista.

Eiköhän se väsyminen ollut väsymistä pään puskemista tuomareihin. Pelihuumori katosi pillipiipareihin. Tänään oli ihan eri meininki. Se on kumma juttu lätkässä. Jos menee paikan päälle niin matsi on paskaa ja jos ei näe niin käy yleensä hyvin. Näin kun katsoo telkkarista niin voi olla joko tai. Tosin viime vuoden 7-0 HPK:ta vastaan oli poikkeus.
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Se on kumma juttu lätkässä. Jos menee paikan päälle niin matsi on paskaa ja jos ei näe niin käy yleensä hyvin. Näin kun katsoo telkkarista niin voi olla joko tai. Tosin viime vuoden 7-0 HPK:ta vastaan oli poikkeus.

Jos käy katsomassa kaikki matsit paikan päällä, niin homma tasaantuu. IFK on ollut parempi tai ainakin aloitteellisempi 5/6 pelissä tähän mennessä ja kaksi noista kotitappioistakin olisi voinut tolppa sisään - tolppa ulos periaatteella mennä kotijoukkueelle. Maanantaille veikkaan viimein sitä parin maalin voittoa kotijoukkueelle.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Pakko myöntää, en uskonut tähän. Onneksi joukkue ja pelaajat uskoivat. Tämä on ihan huikea ottelusarja! Kiitos IFK. Mutta! Vielä ei ole mitään voitettu, maanantaina pitää vielä klaarata.

Toni Söderholmin ajatuksia
Ja Liiviikin
 

harjulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilinen kuulukoon tulevaisuudessa Wanhat hyvät ajat-ketjuun. Jätkät haki pakkoraossa voiton narrilasta ja millä tavalla. Narrit pommitettiin paskaksi. Aivan huikeita niittejä. Jos maanantaina vaikka pomppii pahasti ja jäädään lomille, niin ei voi jätkiä ainakaan sluibailusta moittia. Eikä pään heikkoudesta.
Uskon, että jätkät hommasivat tänään sellaisen edgen, että se riittää maanantaina.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
harjulainen kirjoitti:
Uskon, että jätkät hommasivat tänään sellaisen edgen, että se riittää maanantaina.

Edellinen kerta, kun SM-liigassa on noustu 2-0-asemasta ottelusarjassa löytyy keväältä 2003 ja tuolloin Tappara lopulta voitti Bluesin 7. pelin jatkoajalla. Tappara btw voitti sinä keväänä Suomen mestaruuden. Vähän samanlaista kässäriä tässä kirjoitellaan nyt, mutta ei kannata vielä mennä asioiden edelle.

HIFK on henkisesti ihan pirun vahva. Siihen ei kaaduta. Maanantaina samanlainen asenne päälle ja me ollaan jatkossa. Nyt se on enää uskosta kiinni ja tällä jengillä sitä tuntuu riittävän.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aijai kun tekee nannaa. Ja on nyt pakko paljastaa, miksi voitettiin. Vastaus: vaimoni!

Ei-jei-ei. Kyllä todellinen syy oli tämä eilen mainitsemani onnenpaitani:

Huomiseksi järeät aseet käyttöön. Tällä kaudella olen pääsääntöisesti kierrättänyt katsomovarustuksena kolmea game-wornia, mutta niin Jyväskylässä todistamassani Jypin kaadossa kuin Porissa näkemässäni Ässien kaadossa päällä ollutta normifanipaitaa olen vähän säästellyt paha päivän varalle. Huomenna se päälle siis...

Nyt mietinkin, että riittääkö paidan Juju maanantaihinkin vai otanko jo todella järeät aseet käyttöön? Vuoden 1998 koko pleijarisarjan päällä ollut fanipaita on ollut naftaliinissa jo useamman vuoden. Se oli käytössä kaikissa kotiotteluissa ja Tampereen finaalissa. Käyttääkö se maanantain matsiin vai luottaako siihen, että nykyinen onnenpaita kestää vielä maanantain ja tuon ottaa vasta ratkaisevaan finaaliin?

Se melkein pelottaa, että en ole koskaan ollut taikauskoinen, mutta nyt mietin tuollaisia vähintään 1/4 tosissani. Kaikkea se lätkä teettää aikuiselle miehelle.

Ei juma... Miten tämän kestää? Tähän asti on voinut tappion hetkellä lohduttautua sillä, että vielä on aikaa kääntää sarja ja voiton hetkellä on takonut takaraivossa se, ettei vielä ole voitettu mitään. Maanantaina ei enää ole mitään vaihtoehtoja - sitten tämä uskomaton sarja on päätöksessään, tavalla tai toisella.
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Jos jatkoon..

Askel, pari eteenpäin katsottuna olen seurannut Lukko-Kalpa sarjaa. Nyt kun selvisi Kiekko Espoon jatko, tulee IFK:n mahdollinen jatko tuosta sarjasta. oli jatkaja kumpi hyvänsä, tuonkin sarjan venyminen seitsemänteen otteluun on, jos nyt ei etu, niin ainakin tasoittaa puntit lepopäivien suhteen. Kalpalle tappioita runkosarjassa, Lukolle edelliset pudotuspelit...No kunhan ensin selvittäisiin kolmannen polven työttömistä.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Usko ja toivo ovat menneet, jäljellä on enää rakkaus.

... MUTTA SUURIN NIISTÄ ON RAKKAUS!!!

Me muuten ei hävitä maanantaina. Ihan siis siltä varalta, että joku ei tiennyt. Miken sanoin, meillä on liikaa sydäntä tässä mukana. Eilinen osoitti sen todeksi.

Kundit ja friidut, huomenna tehdään historiaa. Tämä on SE SARJA josta dementoituneina, onnenkyyneleet silmissä ja pissat tena-ladyissa vanhainkodissa kerrotaan vielä lasten lasten lapsille. Tekaritkin hyppii riemusta lasissa, kun hampaatonta hymyä hymyillen selvitetään, kuinka meidän perhe nöyryytti narreja seitsemännessä pelissä, huikean jännitysnäytelmän ja lukuisten viilleltyjen ranteiden jälkeen.

Tuokaa joku nessuja, nyt pääsee parku.

Maanantaina Game Seven ja klo. 17.00 pitäisi töihin mennä. Virkavapauslappu toimitetaan maanantai-aamuna: Perhesyyt

The Queen of Fucking Everything likes this.
 

MoBi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flintstensstigen Idrot Förening Kamrater
Narrikatsomo hyvästeli joukkueensa

Oli todella hellyyttävää katsella, kun jokerikannattajat hyvästelivät oman joukkueensa heittelemällä heille rantapalloja jäähyväiskotiottelunsa merkeissä. Ensi viikon lopulla saattaa löytyä jo edullisia äkkilähtöjä Mallorcalle joten toivottavasti naapurit kävivät keräämässä lelut talteen. Varsin kaunis ja tunteikas ele kotikatsomolta sinällään.
 

-3112-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, HSV
Huh Huh mitä draamaa on tarjolla maanantai iltana. Viikko sitten lähti ääni kotipelissä melkein kokonaan ja keskiviikkona narrilan aitiossa muisti. Kauhulla odotan tulevaa....

Mitä itse sarjaan tulee niin tämähän on parasta, mitä kiekkoihminen voi kokea. Oma veikkaukseni on se, että sarjan voittaja menee tällä kaudella suoraan päätyyn ja vielä suhteellisen helposti.

Erkka on ollut oletettua pahempi vastus, mitä ennalta osasin odottaa. Jokerit eivät ole tämän kauden aikana puolustaneet viisikolla niin tiiviisti kuin tässä sarjassa on käynyt. Vaikka puolustajat ovat sitä Erkan tulon jälkeen esittäneet niin hyökkääjien panos koko viisikon pelissä on ollut säälittävällä tasolla. Nyt kuitenkin viisikko liikkuu hyvin omissa ja merkkaukset tekevät HIFK:n pelistä todella hankalaa. Peli on taktisesti Jokereilta todella loistavaa ja kiduttavaa katseltavaa.

Myös HIFK:n peliin olen todella tyytyväinen. HIFK:lla on ollut jokaisessa pelissä enemmän maalintekopaikkoja ja paine on ollut aktiivista. Taklauksia on sadellut kerta toisensa jälkeen yhä enemmän ja enemmän. Eilisessä pelissä huonona puolena näkisin kuitenkin kiekon ristikulmaan heittämisen ajoituksen, koska lähes jokaikinen kerta olimme kärjellä myöhässä ja Jokerit pääsivät avaamaan kiekkoa liian rauhassa. Taktisesti Jalonen vei Erkkaa eilen kuin litran mittaa ja pelasi hienoa trappia sulattaen narrien jalat kolmannessa erässä. Kun jatkolle lähdettiin, ei HIFK:lla ollut huolta kuin typerän jäähyn tullessa. Niin paljon paremmalla jalalla HIFK jatkoajalla pelasi.

Se mitä HIFK tarvitsee maanantain peliin on joukkueen ykköspelaajien selkeää tasonnostoa. Ei riitä, että Micke ja Ville puurtaa illasta toiseen ja neloskenttä vyöryttää taklauksia pelistä toiseen. Tarvitsemme Kibeä, Wirtasta ja Haatajaa maanantaina enemmän kuin koskaan aikaisemmin tällä kaudella. Toinen yv:mme kuolee tällä hetkellä täysin näiden puukäsien avuttomuuteen. Myös av:lla Lennun tai Wirtasen istuessa boksissa on Töykkälän lopetettava eilinen koomailu, koska olihan hänen alivoimapelaaminen aivan karmealla tasolla. Pari pientä nyanssia ja tämä sarja on meille hoidettu.

Puolustuksesta on pakko nostaa esille Söde, Kousa ja Melart. Söde ja Mikko pelaa aivan huikealla tasolla ja kantaa joukkueen puolustusta Juuson kanssa illasta toiseen. Myös Melartin rauhallisuus oli eilen ihailtavaa. Tästä kaverista saadaan loistava puolustaja joukkueellemme vielä vuosiksi eteenpäin, kun mies vain ymmärtää harjoitella tulevana kesänä jotain muutakin kuin voimaharjoitteita.

Maanantaina kaikki hallille positiivisin mielin kannattamaan joukkue voittoon. Voiko tätä parempaa herkkua olla enään tarjolla?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Nyt rupeaa henki jo kulkemaan paremmin, eilen ei pystynyt muuta kuin raakkumaan väsyneet kiitokset! Katselin matsin kanukkifrendini kanssa, hän tekee varustepuolelle liittyvää duunia kolmen NHL-jengin kanssa ja näki nyt ensimmäisen playoffmatsin tässä sarjassa. Kaverilla ei ole kummankaan seuran painolastia tietenkään ja paljon tuttuja molemmissa organisaatioissa. Hän pointtasi ensimmäisenä esiin:

HIFK:n nelonen vs. narrien nelonen > musertava ero HIFK:n hyväksi
Vastahyökkäykset > HIFK:lla paremmin organisoituja, aivan selvästi vaarallisempia
Taklaukset > HIFK:lle selvästi, erityismaininta Södelle, Pöystille, Liivikille
Kentän näkyvin pelaaja > Kousa, "crazy kid, he's gonna be a star"
Jokerien vahvuus > keskustan kautta puolustaminen
Maalivahdit > tasan, ei tuumaakaan varaa mokailla kummallakaan näin vähämaalisessa ympäristössä
Alivoimat > hyviä molemmilla
Ylivoimat > liikaa paineita ja jännitystä molemmilla "which is strange, you should use these chances, finnish players tend to freeze when they get some kinda edge"

Näin ulkopuolinen ilman laseja ja täytyy kyllä kehaista nelosta jälleen kerran. Kerroin, että alkuperäinen plan HIFK:lla ei ollut vastaiskut, vaan selkeä kiekollinen hallinta. Nythän HIFK on elänyt vastaiskuista. Molemmat maalit eilen olivat tällaisia ja niissä 1-ketju pelasi pirun hyvin.

Ei mulla jää paljon sanottavaa kokonaisuudesta. Pelaajarintamalla näkisin Järvisen Turon kyllä mielelläni joukkueessa maanantainakin. Mulla on sellainen fiilis, että HIFK:n kannattaa riipiä narrit ja Erkka pois omaltaa mukavuusalueeltaan. Johtomaali, mielellään 2-0 ja niinpä narrien on pakko avata viisikkoaan. Kova taklauspeli on HIFK:n etu. Mitä enemmän HIFK jaksaa taklata, sitä enemmän narrit joutuvat vastaamaan tähän ja sekin poikkeaa heidän passiivisuuteen perustuvasta planistaan. Irtotaklauksien perässä laukkaavat narrit ovat hyvä asia, vaikka ne osuisivatkin. Peli on silloin irrotettu Erkan mukavuusalueelta. Ja isketään sitten vittu vastaiskuista, kun se osio tuntuu toimivan! Karvausta ja painetta. Narripakeissa ei ole kuin Ossi ja AJ Niemi, jotka pystyvät pelaamaan kovaa. Muilta osin narripakisto sulaa pommituksessa.

Loppuun mainittakoon, että hullu Solifer-mies ajokoira kyydissään, ajoi eilen normaalikokoisen karhun kuoliaaksi. Poliisi pitää tätä aivan käsittämättömänä asiana, onhan karhu valtavankokoinen ja Soliferin olisi siinä pitänyt mennä pillunpäreiksi. "Tällä hetkellä kaavimme kuitenkin onnettomuuspaikalta kasaan karhun kappaleita. Näyttää siltä kuin se olisi joutunut isohkon rekan ja tavarajunan ruhjomaksi. Karhun pää on kadonnut. Silminnäkijöiden mukaan hyeenamaisesti hymyillyt Solifer-kuski joi karhun kallosta verta, pyyhkäisisi suupielensä ja iski kallon lopulta voittomerkin omaisesti Soliferin keulaan poistuen paikalta."
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Minusta HIFK:n kuntopohja on osunut kohdalleen, toisin kun viime vuonna. Tuli vain mieleen, kun sitä on täällä epäilty. Esim sarjan loppupuolella eli eilen nimenomaan HIFK jaksoi luistella, taklata ja olla aktiivisempi koko matsin ajan, vaikka oltiin Ilmalassa Jokereiden kentällä. Ja oli peli molempina päivinä. Toki kärkipelaajia kuormitetaan rankasti, mutta niinhän niitä aina näissä tiukoissa paikoissa. Ja Jokereihin tämä väsyminenkin vaikuttaa enemmän, kun ovat enemmän muutaman avainpelaajan varassa + tähtien väsyessä pelitavat rulaavat. Ja vaikka Nokan pelikirjasta joku sivu ehkä puuttuukin, niin se on monipuolisempi kun Jokereilla tällä hetkellä. HIFK oli lauantaina selkeästi aktiivisempi joukkue, nyt pitäisikin teroittaa ylivoimaa. Puolustelemani Jalonen peluuttaa yv:tä liikaa tähtien varassa ja nyt kun niitä on puuttunut niin yv:kin on ollut epäkunnossa. Parhaimmillaan yv on arvaamatonta, kun tähtipelaajat improvisoivat keskenään mutta loukkaantumisten sattuessa kohdalle siitä häviää jotain pois. Jos Hamilton palaisi niin saataisiin Kuhta paremmin messiin 5vs5 pelissä ja Jeff toisi rightin tiukan skoden viivaan. Eli sen osa-alueen joka on pahasti puuttunut.

Vaikka kapeakaukalo on Jokereille ja Erkalle etu, niin uskon että HIFK on hieman vahvempi. Henkinen selkäranka on näköjään uskomattoman kova ja joukkue ei vain suostu tippumaan. Jo viime kotipelissä Nordiksella IFK pakotti Jokerit jäähypenkille. Nyt pieni skarppaus ylivoimaan ja Hamilton takaisin niin saataisiin peli otteeseen. 5vs5 pelissä tuskin maaleilla juhlitaan ja veskarit ovat kovassa vireessä. HIFK on ohittanut karikoita ja se on vahva ja aktiivisempi. Monesti aktiivisempi jengi sitten saa sen ratkaisevan pompun enemmän ja vie matsin. Mutta tiukkaahan se on, kun sarja on mennyt game 7 niin molemmat ovat tosi tiukkoja porukoita. Peltonen ei varmasti jää kiikareille huomenna ja ykköskenttä on herännyt. Siihen vielä Hamilton ainakin ylivoimaan ja 5vs5 vähän Kuhtaa herättelemään. Järvinen pois kokoonpanosta ja Petrell siihen. Himamatsi ja vaikeuksista selvitty, ykköskenttä jo aika liekissä ja tähän Hamilton tuo vielä tukea + HIFK aktiivisempi porukka. Jokereiden momenttum oli eilen lauantaina täyden kotiyleisön edessä, mutta HIFK oli uskomattoman valmis pelaamaan. Sanoisin fifty/sixty HIFK:lle, eli ei paljoa edgeä.
 
Viimeksi muokattu:

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Olen niin ylpeä

tästä joukkueesta. Paljon on tästä ottelusarjasta sanottu ja kyllä ifk on osoittanut henkisen vahvuutensa pelien edetessä. Petu Matikainen sanoi eilen Bluesin mentyä jatkoon, että keväällä syntyy erilaisia tarinoita. Meidän tarinasta on tulossa jotain suurta. Sen sanon, mutta rotsia en lähde avaamaan.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olipahan taas ottelu! Oli pakko tirvaista taas muutama olut naamariin, kun ei tuota selvinpäin oikein uskalla katsoa... Maanantaina tosin ''joutuu'' ihan vesiselvänä jännäämään katsomossa old school-tyyliin ja se jo itsessään jännittää.

Tässä nyt huomattiin faktaksi se, että ensimmäisen maalin tekeminen on helvetin iso juttu HIFK:lle tässä ottelusarjassa. Peliä on paljon helpompi kontrolloida tämän jälkeen, kun Jokereilla ei ole varaa jäädä vain kyttäämään vastahyökkäyksiä. Oikeastaan Jokereille siunaantui maalipaikkoja vain siinä vikalla minuutilla + se Hentusen(?) läpiajo. Muut tilanteet Riksman hoiti tuttuun tyyliin varmasti ja riskittä.

HIFK:n fyysinen presenssi oli kyllä todella hienoa seurattavaa. Söde kolasi Pulkkisen aivan levyiksi ja tätä skenaariotahan(Pulkkisen jyrän alle joutumista siis) minä ehdin ounastellakin, jossain ketjussa pari päivää takaperin. Se poika ei kyllä osaa pitää päätään ylhäällä vielä ja voi olla, että tuon huolimattoman vai kokemattoman pelaamisen takia kundille voi käydä ensi kerralla pahemminkin. Pöystin taklaus oli myös upea vaikka vauhtia olikin hieman liikaa.

On tämä kyllä helvetinmoista vuoristorataa, mutta eihän siitä voi valittaa. Näiden tunteiden takiahan jokainen seuraa lätkää ja omaa suosikki seuraansa. Maanantaina uudestaan. Sen jälkeen syödään kalakukkoa tai niistetään pitsiin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Päällystakki: Kaiken voitonhuumankin keskellä olen sitä mieltä, että HIFK:n kuntohuippu ei ole TOISTAISEKSI osunut pleijareihin. HIFK:n tekemät maalit -sarake on pienentynyt hämmentävän paljon runkosarjan lopusta alkaen ja loppujen lopuksi jääkiekko on niin simppeli peli, että jaloista kaikki on kiinni. Jos jalat toimii, kaikki on mahdollista. Jos ei ole jalkoja, ei ehditä hyviin paikkoihin. Jos playoffit olisivat alkaneet helmikuun puolivälissä, HIFK olisi ollut tolkuttoman hyvässä fyysisessä kunnossa ja tämäkin sarja olisi luisteltu jo alta pois. Nyt pelataan ottelu kerrallaan ja liikutaan melkeinpä puhtaasti mentaalisella puolella. HIFK:n jalat saisivat toimia selvästi paremmin, mutta nyt mennään näillä ja otetaan voitot niukasti, taistellen. Sitten toivotaan, että paikat aukeavat taas pikkuhiljaa. Kun HIFK:lla toimii jalat, se on aivan pitelemätön nippu.
 

MoBi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flintstensstigen Idrot Förening Kamrater
Aika moni on kommentoinut täällä Kuhtaa lähinnä mentaliteetilla "kunhan hänkin vielä herää". Omasta mielestäni Kuhta oli eilen jaffalassa enemmän kuin hereillä painaen kahteen suuntaan kokoajan sata lasissa. Maaleja hän ei eilen tehnyt mutta ei niitä tehnyt Lahti eikä Villekään. Sama syke vielä maanantaina ja Hamilton siihen rinnalle niin hyvää tulee.
 

Stadista

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno ottelusarja menossa ja kaverille pitää myös nostaa hattua. Pienen nyanssin nostaisin esille. Oliko se Niemi, joka jäi Pöystin jyrän alle, nousi hienosti pystyyn, eikä jäänyt jäähän itkemään. Jos olisi jäänyt, niin Pöysti olisi ajettu pihalle. Kakkonen oli oikea ratkaisu tässä. Rehtiä urheiluhenkeä, jota tässä sarjassa on ollut muutenkin. Poislukien Lasakin naurettavat sukellukset perjantaina.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huhheijaa, on tää taas niin tätä. Kävin eilen katsomassa Black Swan -elokuvan ja tuossa psykologisessa trillerissä kuvattu päähenkilön mielenterveyden ja psyykeen järkkyminen on lopulta aika kevyttä kauraa tähän tunneskaalaan, mitä nyt käynnissä oleva HIFK-Jokerit play-off sarja aiheuttaa.

Lähdin katsomaan eilistä ottelua "valmiiksi hävinneenä" ja luulin olevani hekisesti zen-tilassa valmis vastaanottamaan kesäloman. Paskat siitä mitään tullut. Ekalla erätauolla piti kiiruhtaa lähikauppaan hakemaan alkoholia ja tupakkaa (normaalisti en polta), sen verran oli hermot riekaleina. Jatkoajasta istuin suurimman osan ajasta parvekkeella, imin norttia ketjussa ja tapitin matsia ikkunan läpi. :D

Jos nyt huomista peliä yrittää jotenkin analyyttisesti arvioida, niin maalin peli sekin tulee olemaan. HIFK on tähän asti tehnyt kotonaan keskimäärin maalin per peli ja selvää on, että jos sama tahti jatkuu, niin se on narri, joka viimeisenä nauraa. Vaikka haluaisi uskoa, niin tuntuu kaukaiselta ajatukselta, että yht'äkkiä seitsemännessä pelissä maalihanat aukeaisivat, ja HIFK mättäisi sellaiset "varmasti" jatkopaikkaan riittävät 4-5 maalia. Eiköhän siinä käy jälleen niin, että HIFK saa hirvittävän ähellyksen ja puskemisen jälkeen aikaiseksi 1-2 maalia ja loput on kiinni Riksmanista sekä Jokereiden hyökkäyksen ja HIFKn puolustuksen välisestä kamppailusta.

Eipä tullut ennen play-offeja miettineeksi, kun hehkutin mahdollisen paikallissarjan "high risk, high reward" -meininkiä, että mitä se todellisuudessa tulee tarkoittamaan.

Edit. Sen verran vielä pitää kommentoida, että HIFKn pelaajien teemana on kaikissa puheissa ollut parin viime kauden aikana se, kuinka Nordis on meidän pyhättö ja sieltä ei saa mitään ilmaiseksi. Kuudesta viimeisestä play-offeissa pelatusta kotiottelusta HIFK on kuitenkin voittanut ainoastaan 2 ja kevään 2009 säälipelissäkin tuli kuonoon. Nyt olisi todellakin hyvä sauma lunastaa nuo kovat puheet teoiksi. Ville, Kibe, Söde, Lennu, Mikke, Hade ymym. - areena on teidän. HIFKssa ei ole viime vuosikymmeninä paljon sankaritaruja kirjoitettu. Kuka teistä haluaa olla seuraavan tarinan päähenkilö?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Päällystakki: Kaiken voitonhuumankin keskellä olen sitä mieltä, että HIFK:n kuntohuippu ei ole TOISTAISEKSI osunut pleijareihin. HIFK:n tekemät maalit -sarake on pienentynyt hämmentävän paljon runkosarjan lopusta alkaen ja loppujen lopuksi jääkiekko on niin simppeli peli, että jaloista kaikki on kiinni. Jos jalat toimii, kaikki on mahdollista. Jos ei ole jalkoja, ei ehditä hyviin paikkoihin. Jos playoffit olisivat alkaneet helmikuun puolivälissä, HIFK olisi ollut tolkuttoman hyvässä fyysisessä kunnossa ja tämäkin sarja olisi luisteltu jo alta pois. Nyt pelataan ottelu kerrallaan ja liikutaan melkeinpä puhtaasti mentaalisella puolella. HIFK:n jalat saisivat toimia selvästi paremmin, mutta nyt mennään näillä ja otetaan voitot niukasti, taistellen. Sitten toivotaan, että paikat aukeavat taas pikkuhiljaa. Kun HIFK:lla toimii jalat, se on aivan pitelemätön nippu.

Tästä ihan samaa mieltä. Tarkoitinkin että tämä kuntohuippu on osunut paremmin, kuin viime kaudella. Viime kaudella HIFK oli "liian hyvä" mj-tauon jälkeen. Nyt huippu on osumassa paremmin näihin pleijareihin, ja jos IFK jatkaa niin tulee vielä hyötymään siitä. Mutta nämä asiat ei ole aina niin yksinkertaisia. Kyllähän isokokoinen joukkue kovassa sarjassa väsyy, vaikka kuinka olisi huiput ja muut viritetty. 100kg Kankaanperä vetää isoilla minuuteilla ja taklaa jatkuvasti Lahtea ja ottaa iskuja myös vastaan ja pelataan joka toinen päivä. Kyllä se kuluttaa ja vie pattereista paukkuja. Edelleen jos HIFK menee jatkoon, niin uskon että pelkästään sillä puolivälierän mörköjen ja paikallispeleistä saadun orgasmin avulla mennään finaaleihin. Kun ratkaisuvoimaakin on vielä reservissä, tosin osittain loukkaantumisten takia. Mutta se game 7 nyt ratkaisee jatkuuko edes pelit ja se on pienestä kiinni kun jatkajaa haetaan vikasta pelistä. Mutta mitä nyt olen nähnyt niin jengit ovat väsyneitä ja se avittaa meitä koska pelitapa on parempi ja harjoiteltu pidempään. HIFK taas jaksoi eilen peräkkäisen päivän pelissä selkäseinää vasten jauhaa paremmin ja sen myönsi Erkkakin. Oli meidän kuntohuippu milloin tahansa niin jalka liikkuu paremmin, kun kaverilla. HIFK oli myös todella fyysinen liigamittareilla ja jakoi todella kovia niittejä Jokereille.

Edelleen veikkaus huomiselle. Tiukka matsi jossa IFK voittaa 3-1 (vika tyhjiin) tai 2-1. Peltosen ketju ei jää game 7 ilman maalia ja kun joku ketju iskee vielä yhden niin ollaan jo aika hyvissä asemissa. HIFK on selkäseinää vasten pelannut rohkeasti ja aktiivisesti ja huomenna antaa aivan varmasti kaikkensa ja maalille mennään jyräämällä! Jokerien momenttum oli eilen, eikä se ole sarjassa aiemminkaan kuoliniskua antanut. Toivotaan ettei sitä tee huomennakaan. Lahden ketju on aina uhka, mutta kaveri on aivan loppu ja sen näki eilen. Kun taas Peltonen väsyneenäkin sai 0+2 ja ketju ylipäänsä ratkaisi eilen. Eli IFK:n syömähammas numero 1 MG:n ketju on nostanut sarjan edetessä tasoaan, kun taas Lahden poppoo on jo aika kuitti. Mutta fifty/sixty ja jännittää jo nyt.

PS: JYP lähti pleijareihin ykkösmestarisuosikkina ja se on sitä vielä enemmän. Kumminkin helppo sarja alla ja nyt vastassa Blues joka on pelannut todella paljon. Tosin turha näitä on nyt liikaa miettiä. Siitä olen sun kanssa samaa mieltä, että kun IFK:lla on energialatingit täynnä ja peli parhaimmillaan niin IFK on tässä sarjassa pysäyttämätön. Mutta on aivan hitosti liikkuvia palasia ensin, esim game 7, loukkaantumistilanteet, JYP:n täydet energiat jne.
 
Viimeksi muokattu:

punainenpeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYR
Olen havaitsevanani kirjoituksissa pientä ennenaikaista voitonriemua. Muistetaan nyt vielä, että peli 7 ja sarjan katkaiseminen on se kaikkein vaikein juttu, minkä lisäksi Ifk:lla on ollut taipumus pettää lopulta. Toki Ifk on riemastuttanut meitä tässä sarjassa, mutta kuten tuossa keskiviikon jälkeen toppuuttelin, pitkä on vielä tie.

Kaikkein eniten pelkään sitä, että pelaajien (kuten joidenkin fanien) mielessä käy edes hitusen välierät. Nyt ei voi kuin miettiä vain ja ainoastaan seuraavaa vaihtoa. Täydellisellä keskittymisellä ja pelaamalla omalla tasolla tämä sarja on meidän. Loppujen lopuksi meillä on kuitenkin materiaaliltaan parempi jengi.

Taistelua, aktiivisuutta, periksiantamattomuutta, viisautta ja sarja on meidän.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
HIFK ei ole vielä ikinä historiansa aikana hävinnyt playoff-sarjan 7. peliä. Niitä on HIFK pelaanut kokonaisen yhden kappaleen, kun keväällä 2004 Aravirran HIFK nousi 1-3 sillasta Ilvestä vastaan sarjan 4-3 voittoon ja 7. peli oli Nordiksella. Pelin lopputulosta en muista, mutta HIFK voitti pelin.
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Olen havaitsevanani kirjoituksissa pientä ennenaikaista voitonriemua.

Mitenkä selkeästi se pitää ilmoittaa, että tilanne on tällä hetkellä fifty/sixty. Eli pirun tasaista. Ja se on ihan sama, jos pleijariketjussa spekuloi mahdollisia jatkopelejä. Tylsää jos nettipalstalla pitää vaan jauhaa seuraavasta vaihdosta. Pelaajille ja koutsille se on sitten eri asia, ja heidän pitää olla hetkessä kiinni. Itse olen jo paskonut housuihini tämän sarjan suhteen, mutta joukkue oli vähän eri mieltä.

punainenpeto kirjoitti:
Kaikkein eniten pelkään sitä, että pelaajien (kuten joidenkin fanien) mielessä käy edes hitusen välierät. Nyt ei voi kuin miettiä vain ja ainoastaan seuraavaa vaihtoa.

Pelaajat ei varmasti ennakoi game 7:ssä kotihallissa rakasta paikallisvastustajaa vastaan. HIFK on joka pelissään taistellut alusta loppuun ja vienyt esim molemmat jatkoaikapelit. Ei ne pelaajat niin tyhmiä ole, että olisivat varmoja voitosta joka ei todellakaan ole varmaa. Tämän kauden HIFK on vain osoittanut sellaisia merkkejä tiukassa paikassa, että voitto on hyvin mahdollinen. Minusta siinä ei ole mitään keulimista, jos pitää sarjan tasoittanutta ennakkosuosikkia kotihallissaan pienenä ennakkosuosikkina.

Ja ylipäänsä se on ihan sama mitä jatkoajassa kirjoitetaan. On vaan mukavaa ajanvietettä jauhaa esim JHagin kanssa eri asioista ja mielipiteistä. HIFK tulee varmasti huomenna aivan täysiä ja sittenhän se nähdään riittääkö se mihinkään. Jos homma menee päin vittua, niin Nokkahan lähtee joka tapauksessa ja Petu tulee kehiin ja uudet suunnat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös