HIFK:n playoffit 2011

  • 571 544
  • 2 171

InfernalDark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valtra, Pile #49
Kivoja faneja teillä ku mun tuttua muijaa vedettiin nyrkillä naamaan pelin jälkeen. Tais kantaa päällä jotain Jokerilogoo mut anyway.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Erkka varioi pelitapaansa jatkuvasti. Samaa pelitapaa toteutetan välillä passiivisesti ja välillä aktiivisesti. Tekee muuten pelistä ihan eri näköistä, jopa eri kentällisten toteuttamana.

Äläpä puhu potaskaa. Erkan pelikirjassa on ollut HIFKiä vastaan tasan yksi sivu: Puolustuksessa keskusta kiinni ja hyökkäyksessä Janne Lahti. Siinä on erkan kortit näissä peleissä. Erkka lähti rakentamaan narrien peliä puolustamisesta ja sen hän on saanut toimimaan Virran avustuksella. Se on sääli, että Lahti on niin hyvä pelaaja, ettei HIFKin pelaajat voi hänelle mitään omalla puolustusalueella.

Lahti on vienyt Peltosta joukkueen tärkempien pelaajien taistossa kuin mätääkukkoa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kivoja faneja teillä ku mun tuttua muijaa vedettiin nyrkillä naamaan pelin jälkeen. Tais kantaa päällä jotain Jokerilogoo mut anyway.

Siellä on joku vatipää ollut jätkä kovimmasta päästä. Eiköhän se ole ollut joku väsynyt teini, joka yrittää kasvattaa itselleen vielä rintakarvoja. Ikävää, että tuollaisia paviaaneja mahtuu joukkoon. Pahoittelut tapahtuneesta.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Erkan pelikirjassa on ollut HIFKiä vastaan tasan yksi sivu: Puolustuksessa keskusta kiinni ja hyökkäyksessä Janne Lahti. Siinä on erkan kortit näissä peleissä. Erkka lähti rakentamaan narrien peliä puolustamisesta ja sen hän on saanut toimimaan Virran avustuksella. Se on sääli, että Lahti on niin hyvä pelaaja, ettei HIFKin pelaajat voi hänelle mitään omalla puolustusalueella.

Totta ja Erkka on onnistunut tekemään puolustuksen keskustasta uskomattoman tiiviin, IFK ei ole päässyt parhaille mestoille oikeastaan ollenkaan. Ekassa pelissä Wirtanen oli kerran puolittain läpi mutta muita virheitä ei oikeastaan ole tullut Jokereille. Keskeltä ei olla kertaakaan tultu läpi, viivalla tulee juuri soppivasti keppiä ettei siitä kiekon kanssa pääse ja kun linja pleijareissa on sallivampi niin keppiä voi aika surutta antaa siinä. Nyt odotetaan KJ:n vastaiskua, jotain tuolle pitää pystyä tekemään. Kotona saattaa olla jopa vaikeampi avata tuota sumppua kun kaukalo on pienempi, toisaalta huonokin vetopaikka on lähempänä maalia kuin isossa kaukalossa...
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin. Turpaan tuli aika suvereenisti ja eihän se peli tietenkään jatkunut samalla kaavalla kuin perjantaina himassa, kuten täällä moni uumoili. Tottakai narrit laittavat pari vaihdetta lisää, kun pelaavat himassa ja vielä, kun HIFK ei onnistunut saamaan omaa peliään(mitähän sekin tarkoittaa?) kasaan koko ottelun aikana niin peli oli helvetin tuskastuttavaa seurata. Melko pitkälti laittaisin eilisen tappion loukkaantumisten piikkiin, mutta eihän sen taakse voida kokonaan piiloutua. Ajoittain näytti siltä, että ei siellä ketään muuta kiinnostanut(osannut/uskaltanut?) taistella voitosta kuin Ville Peltosta, kaikki muut pyrkivät välttämään tappion. Noilla kahdella jutulla on ratkaiseva ero pelin lopputuloksen kannalta. Voittoa pitää haluta ja janota, pelkuruus on häviäjille.

Maanantaina on pakko voittaa ja siihen vaaditaan kyllä parin avainpelaajan saamista takaisin kokoonpanoon. Myös ketjumuutokset parin ensimmäisen ketjun osalta olisivat paikallaan, kun Peltonen on liikaa itsensä varassa noiden kahden puukäden vierellä. Voisihan siinä kokeilla esim. Killeä, vaikka hän on toistaiseksi ollutkin paperia. Ja miten ylipäänsä meidän avainpelaajat ovat kaikki loukkaantuneena? Eikö meillä pitänyt olla ''täydellinen terveystilanne'' playoffeihin lähdettäessä?

Tämä meidän tilanne on, jotain aivan käsittämätöntä. Vittu taasko me olemme häviämässä tärkeissä peleissä? Nyt jengissä pitää jokaisen pelaajan ottaa itsestään niskasta kiinni ja aloittaa taistelun sen vaatimalla tavalla. Tällä hetkellä siellä ei taistele kuin kapteenimme. Toivoa löytyy ja taistellaan loppuun asti, niin kauan kun on pelejä huudetaan ''HIFK''.


PS. Mikäs tämä Ramstedtin tilanne nyt oikein on? Kundi on HIFK-juniori ja on pelannut HIFK:ssa nyt 3(?) viime kautta ja silti on sitoutumisessa ongelmia? Joku tuossa yhtälössä ei nyt täsmää. Mätäomena?
 

HemmoP

Jäsen
kj:n playOFF saldo IFK:ssa nyt 2-8 ja kymppi menee pomminvarmasti puhki tässä sarjassa. ei voi vaan käsittää miten valmentaja jäätyy noin ja ei näe jo runkosarjan aikana miten vässykkäpuolustuksella ei nykyään pärjätä loppuun asti.

juujuu oli hieno maaliero runkkarissa jne jne
 

Korak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma
Kivoja faneja teillä ku mun tuttua muijaa vedettiin nyrkillä naamaan pelin jälkeen. Tais kantaa päällä jotain Jokerilogoo mut anyway.

Vilpittömät pahoittelut jonkun vatipään käytöksestä.
Mutta samanlaisia vatipäitä löytyy sieltä teidänkin puolelta jo matsin aikana tallin käytävällä. Taisi joku nuorempi jamppa kantaa päällä jotain IFK-logo mut anyway.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
ei voi vaan käsittää miten valmentaja jäätyy noin ja ei näe jo runkosarjan aikana miten vässykkäpuolustuksella ei nykyään pärjätä loppuun asti.

Heh, nythän meillä on nimenomaan kärsinyt hyökkäyspelaaminen, puolustus on ollut suht hyvällä mallilla, kun Jokerit eivät edes ole antaneet kauheasti painetta. Tosin, Kousa alkaa olla aika out näissä peleissä, eikä ihme, kun ei nuorella pelaajalla ole kokemusta tällaisista peleistä. HIFK on pakotettu hyökkäämään ja näillä tämän hetkisillä kokoonpanoilla ei ole edes mahdollista saada aikaiseksi mitään maata mullistavaa. Olisiko HIFKin pitänyt lähteä ottelusarjaan Jokereiden taktiikalla?
 

toimittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sarja on hävitty jos huomiseen matsiin lähdetään Kojon perustaktiikalla eli 'luotetaan omaan pelitapaan'.

Nyt kaikki keinot käyttöön. Vedetään vaikka se Lahti levyksi tai jos jengissä on vatsatautia tms.niin Jokereiden pukukoppiin vaan oksentelemaan ja levittämään tautia ennen matsia. Lopettakaa se junnaaminen ja oman pään hakkaaminen seinään. Näitä tilaisuuksia ei tule liian usein joten nyt kaikki peliin, rennosti ja oikeasti. Meillä on edelleen materiaalia neljään ketjuun joten Ramstedin tilalle voi huoletta ottaa esim.Piiparisen.
Luottoa löytyy edelleen, pitkässä sarjassa tän pitää alkaa kääntyä meille, alkaen huomisesta.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Äläpä puhu potaskaa. Erkan pelikirjassa on ollut HIFKiä vastaan tasan yksi sivu: Puolustuksessa keskusta kiinni ja hyökkäyksessä Janne Lahti. Siinä on erkan kortit näissä peleissä. Erkka lähti rakentamaan narrien peliä puolustamisesta ja sen hän on saanut toimimaan Virran avustuksella. Se on sääli, että Lahti on niin hyvä pelaaja, ettei HIFKin pelaajat voi hänelle mitään omalla puolustusalueella.

Lahti on vienyt Peltosta joukkueen tärkempien pelaajien taistossa kuin mätääkukkoa.

Näet ihan saman asian kuin minä, mutta kuvailet sitä eri sanoin. Kirjoitat siis itsekin potaskaa (= asiaa) ja miljoona hymiötä perään. Pliis, ei jankuteta tästä. Tehdään kompromissi, kirjoitin pot-asiaa, osittain.

Olen lähes 100% kanssasi samaa mieltä. Lahti on sm-liigassa kuolettava maalintekijä, jos en taas muista väärin. Teki jo keväällä 2006, pelatessaan HPK:ssa, Sheddenin HIFKiä vastaan 6 maalia viidessä playoff-pelissä. Ville Leino ja Lahti lähettivät HIFK:n pronssipeliin, samoin Jukka Jalosen pelitapaosaaminen verrattuna Sheddeniin riitti sm-liigatasolla HPK:n paremmuuteen ja Wiikmanin nollapelit päälle, niin silloin HIFK suuntasi pronssipeliin ja HPK mestariksi.

Ei kyllä ymmärrä miten KJ:n pelisapluunasta ei löydy mitään sellaista, jolla hän horjuttaisi sitä, että EW:n Jokerit vain puolustaa erittäin taitavasti, tukkii keskialueen ja tyhjentää tehokkaasti oman maalin edustan. Näinkö helppoa on kaataa HIFK, vaikka meillä onkin pelaajia sairauslistalla. en hyväksy sitä kuitenkaan tappioiden syyksi. Meillä on paljon pelaajia ja heille ei vain löydetä sellaista omaa pelitapaa, joka laittaisi Jokerit edes selkä seinää vasten, ainakaan ei löytynyt kahdessa ensimmäisessä pelissä. Eilen saatiin vielä äärimmäisen onnekas avausmaali, kun Kovasen veto maalin sivulta kimpoili sattumalta Jokerien maaliin saakka. Ei sekään sytyttänyt HIFK:n joukkuetta parempiin peliesityksiin kuin nähtiin.

Favorin on yksi iso p.... tuomarina ja saisi pysyä pois ikuisesti HIFK-pelien tuomarin tehtävistä. Ihan oikeasti, ei ..ttu kukaan voi olla niin sekopää, että viheltää sellaisen jäähyn kuin Vallin sai 1-1 tilanteessa 2. erän alussa. Vallin oli kokonaisen metrin siniviivan ulkopuolella ja Favorin viheltää jäähyn kiekon laukomisesta katsomoon omalta alueelta. Ainoa sääntö ilmeisesti jääkiekossa, jossa ei ole tulkinnanvaraa ja sen tämä Favorin keksii viheltää päin persettä.

Olet häpeäksi koko sm-liigan erotuomaritoiminnalle Timo Favorin, ihan tuon yhden tuomion takia. Jos oltaisiin jossain mafiamaassa, epäilisin sinua lahjotuksi tuomariksi, mutta "ei sellaista voi sattua koivun ja tähden alla", riimitteli Mikko Saarela Epuiile, jo n. vuonna kirves ja miekka, biisiin "Kiina-ilmiö". Toistan siis, että en syytä Favorinia lahjonnan vastaanottamisesta, ettei jää väärinkäsityksiä, mutta ei kukaan voi nähdä asioita jäällä erotuomarin paidassa noin pieleen kuin tuomitsit Vallinin jäähytilanteessa ja jäähy pysäytti kellot aikaan 0:54, toisessa erässä, kun haettiin vielä ottelun voittajalle suuntaa, tilanteessa 1-1. Jos et saa edes yhden pelin hyllytystä ja laita isoa mietintämyssyä päähäsi työstäsi erotuomarina Timo Favorin, et ole koko ongelma sm-liigan erotuomaritoinnassa. Olet ainoastaan oire täydellisestä välinpitämättömyydestä erotuomaritoiminnan tasosta sm-liigassa ja siitä vastaa lopulta koko liiga itse.

En oikeasti ole vihainen tästäkään asiasta, kirjoitan vain mielipiteeni esiin yhdestä mitättömästä erotuomari-erheestä sm-liigassa, jossa tämä on kai vain olematon tapahtuma yhdessä playoff-pelissä, ei sen enempää, eikä vähempää.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Eilen saatiin vielä äärimmäisen onnekas avausmaali, kun Kovasen veto maalin sivulta kimpoili sattumalta Jokerien maaliin saakka. Ei sekään sytyttänyt HIFK:n joukkuetta parempiin peliesityksiin kuin nähtiin.

Tähän voisi vastata kliinisesti, että Riksman ei pelannut sellaisella tasolla, että voitto olisi ollut mahdollinen. Häneltä olisi kaivattu Lasakin perjantain ottelun suoritustaso. Yksikään Juusolle mennyt maali ei ollut mahdoton. HIFKin joukkue tarvitsisi tällä hetkellä huippusuoritusta tolppien välissä. Tuo Hentusen maali lamautti HIFK:ta aika pahasti ja 2-1 maali vieläkin enemmän. Se oli mun mielestä oudompaa, ettei muu joukkue syttynyt tuosta Nyholmin kavennusmaalista. Siitähän olisi pitänyt alkaa kauhea takaa-ajo ja taistelu voitosta. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut, vaan ykkösketjusta lähtien kaikki hiihtelivät varjojen mailla lähes koko 3.erän. Tuo Ramun ketju oli eilisesssä pelissä lähinnä huono vitsi.
 

Pata_1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Tiedän joukkueen loukkantumistilanteen, mutta ei teidän petopaitojen kannattajien vielä kannata vaipua epätoivoon. On yksi asia, joka voi erottaa nyky-HIFK:n edelliskausilla poffeissa flopanneista joukkueista: Ville Peltonen. Kahden tappion ja yleisen rappiomielialan jälkeen on hänen aikansa nousta esille!
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Sarja on hävitty jos huomiseen matsiin lähdetään Kojon perustaktiikalla eli 'luotetaan omaan pelitapaan'.

Aivan samaa mieltä. Mikäli HIFK ei keksi mitään uutta tai lähtee samalla taktiikalla kuin eiliseen peliin, niin noutaja tulee maanantaina.

Kokoonpanoon on tehtävä muutoksia ja sairastuvalta olisi saatava pari äijää kehiin. Ketjut näin:

Peltonen-Mi Granlund-Haataja

Nyholm-Wirtanen-Hamilton/Ahtola

Wärn-Piiparinen/Ma Granlund-Petrell

Järvinen/Töykkälä-Liivik-Pöysti

Kuhdalle ja Ramstedille ei ole tällä hetkellä mitään käyttöä. Eilisen perusteella esim. Kuhdalla ei vain aika ja tila riitä, kun runkosarjan jälkeen peli kovenee ja nopeutuu. Eilen aivan luokaton esitys. Ramusta voi sanoa samat sanat.

Pakistoon en lähtisi tekemään suuria muutoksia, mikäli Järventie palaa kaukaloon, niin sitten joko Kousa tai Vallin sivuun. Kovanen pelasi eilen hyvin.

Ja vuoden 1983 mestarijoukkueesta joku möykkäämään ennen peliä sinne koppiin. Vaikka Pepe.
 

Make#34

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit/Kiekko-Vantaa
Ei mahda mitään, mutta tämä Jalosen haastis puhuu puolestaan:
"– Ensimmäisenä tulee mieleen, että viikonloppu ei ollut tuloksellisesti mitä haettiin, kun ollaan kaksi kiinnitystä perässä, HIFK:n Kari Jalonen

– Pelillisesti olen kuitenkin tyytyväinen kahteen otteluun, Jalonen jatkoi."
Eli pelillisesti mies on tyytyväinen, ei muuta sitten kuin samalla linjalla eteenpäin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jos tulkitsen oikein, Nokalle ollaan antamassa vielä yksi "vapaudut vankilasta" -kortti. Syynä loukkaantumiset. Ja näin ollen pahimmat uskovaiset kykenevät kertomaan, että kaveri on voittanut vain 20% pelaamistaan playoffotteluista siksi, että eka kaudella oli vielä joukkueenrakennus kesken, toka nyt vaan meni niin ja kolmannella kerralla oli niitä loukkaantumisia. Kyllä hän, The Kalsong, on kuningas siltikin. Otetaanpa muutama fakta:

1. The Kalsong tuli joukkueeseen kolminkertaisena Suomen Mestarina. Itse asiassa hänen aiemmat näyttönsä (ei mitkään selittelyjen tuloksena saanut "näytöt") olivat sellaiset, että juuri hänen pitäisi pystyä onnistumaan silloinkin, kun olosuhde on vaikea! Ei markkinoiden kovimmalle koutsille, jota hän oli keväällä -08 kun itsekin riemuitsin signauksesta, voida antaa lenkkiä niillä perusteilla, joilla vapautetaan kokemattomia märkäkorvia! Haloo! Tämä logiikka on kestämätöntä ja valheellista ja tapahtuu vain uskovaisen korvien välissä hänen oman suggestionsa tuloksena. Vain tosiuskovainen antaa armoa Messiaalle huonoista suorituksista. Vastaavista, joista Isä Paulit ja muut pellet on potkittu menemään. Vaikka itse asiassa kuvion pitäisi mennä toisinpäin: alunperinkin ilman näyttöjä tulleilta pelleiltä ei normaalijärjellä toimiva ihminen odotakaan tuloksia. Mutta mihin se normaalijärki katoaa, kun ostetaan sitten paras mahdollinen kaveri ja vielä silloin hallitseva Suomen mestari? Juuri tällöinkö herää valtava ymmärrys? Täysin kaksinaamaista touhua.

Siis ostetaan autoksi paras mitä rahalla saa uuden ajan merkiksi ja myös maksetaan siitä vitusti. Sitten sillä jäädään valoihin sutimaan ja naapurin ruosteinen Lada (TPS) pääsee ohi, koska sitä on jaksettu säätää. Pettymys on karmea, mutta ei voida myöntää, että oma supermersu olisikin paska. Hei, tässä oli nyt sellainen tilanne, että meidän Mesessä oli vähän alkukankeutta ja siinä taisi olla edelliseltä omistajalta pari sileää rengastakin. Samalla unohdetaan, että ohi meni siis paskalada, joka tällä "vähän viallisella" Meselläkin toki voitettiin kauden muissa kisoissa. Sama Mese menee seuraavanakin talvena erittäin ookoo -tahdissa, mutta keväällä vanha, tuttu ja epäkiinnostava Toyota Avensis (Kerho) jättää Mesen taas lähtöviivalla. Nyt jo vähän mietitään oliko Mese hyvä ostos ja ihmetellään, että paskaako meille myytiin, vaikka tämä on monivuotinen mestari. Kolmas talvi menee vielä paremmin kuin edellinen. Mese on sittenkin hyvä! Kunnes se rupeaa ennen finaaleja piiputtamaan Polski Fiateja ja Ladoja vastaan pahaenteisesti. Finaaliviivalle asettuu taas kerran alemmaksi sijoittunut sinänsä laadukas Ford Mondeo, jossa on rakennustyö kuitenkin vielä kesken. Meseä on saatu hioa isolla rahalla kolme kautta ja perkele, taas jäätiin viivalle. Mondeo ei ole vielä maalissa, mutta sen perävalot painelevat jo radan puolivälissä.

2. HIFK-organisaatio haluaa uskotella, että jääkiekon SM-liigassa pärjääminen on yhtä vaikeaa kuin kvanttitietokoneen rakentaminen. Se vaatii vuosien työn. SM-liiga on siis sarja, jossa on vuosittain keskimäärin 4 mahdollista mestarikandidaattia. HIFK:n pitäisi siis voittaa neljä luistimilla liikkuvaa ja kiekkoa hakkaavaa porukkaa kaukalossa. HIFK:lla on joka kausi sellainen budjetti, jolla pystytään rakentamaan tasokas joukkue. Niin tasokas, että HIFK on vapaalipulla yleisesti ottaen jo valmiina näiden neljän joukossa. Ei tässä sen kummemmasta ydinfysiikasta ole kysymys. Ihan sama onko organisaatio riitaisa ja onko fanit tyytyväisiä. Riittää, että 20 ukkoa + koutsi hoitavat hommansa kaukalossa. Organisaatio ja fanit eivät ole kaukalossa osallistumassa. Niinpä TPS voitti mestaruuden onnistumalla nappiin valmentajavalinnassa. Itse organisaatio oli ja on edelleen yhtä mätä. HPK ei ollut varautunut finaaliin, jossa sai hopeaa. Mutta heilläkin sattui olemaan asianasa osaava koutsi ja riittävät pelaajat. Ja helppo vastus, Kojon löysä ja pelkurimainen HIFK.

HIFK-organisaatio kertoo totuutena asioita, joille nauretaan muualla ja silti uskovaisimmat fanit ostavat nämä: On äärimmäisen vaikeaa, kuulennon veroista tiedettä, ottaa mestaruus jääkiekon SM-liigassa. Itse asiassa Nobel-komitea on ottamassa palkintoihin mukaan SM-liigan mestaruuden omana kategorianaan. Vaikeaa on, vaikka HIFK:lla on rahaa, perinnettä ja uskolliset fanit. HIFK:lla on paljon vaikeampaa kuin köyhemmillä Jypillä ja Kalpalla, uskokaa pois. Kun HIFK hankkii mestarivalmentajan isolla rahalla ison rahan organisaatioon, älä sinä fani uskottele itsellesi, että mahdollisuudet voittaa mestaruus nousivat juuri. Ei ei, itse asiassa ne pienenivät! Lisää fyrkkaa tuotekehitykseen, eikä minkäänlaista lupaa odottaa tuloksia neljän kilpailijan markkinoilla. Uskokoon ken tahtoo. Riittäisi että voittaa narrit ekalla kierroksella.

3. Olen miljoonasti sanonut, että hävitä saa, kun on yrittänyt ja taistellut. HIFK:n jääkiekkojoukkue ja Kari Kalsong eivät ole täyttäneet näitä kriteereitä. On äärimmäinen katastrofi, että ison rahan mestarivalmentaja voittaa vain 20% playoffotteluista. Hän on flopannut. Mutta HIFK-organisaation ei ole syytä painaa päätä pensaaseen. He häviävät, mutta ovat silti yrittäneet: Penalle potkut, Jalonen valmentajaksi - tätä kutsun käsi sydämellä hienoksi toiminnaksi. Jos organisaatio jatkaa näin, HIFK on pian mestari, uskokaa pois. Toivon ennenkaikkea sitä, että organisaatio ei tästä masennu, vaan jatkaa metsästystä. Hankittakoon edelleen valmentajia, joiden näyttöjen perusteella voidaan oikeasti odottaa menestystä. Petu Matikainen osoittaa juuri nyt olevansa fiksu valinta tänne. Mutta hänkin voi jäädä sutimaan valoihin. Silloinkin on purtava hammasta ja haettava, kunnes onnistuu. Ja se onnistuu ennenpitkää. Ei tarvitse lentää kuuhun, riittää että voittaa kaukalossa muutaman joukkueen.

4. Maalivahtiasia on jälleen tilanteessa, jossa voidaan yhden maalin tappioiden jälkeen hurskaasti todeta, että ei tätä veskariin hävitty, kyllä hän antoi mahdollisuuden voittoon. Okei, Nordiksella näin tapahtuikin. 1-0 -tappio. MUTTA. Uhraa hetki aikaa sille, että mitä jos HIFK:ssa olisi joskus tulikuuma huippumaalivahti? Ei ole mitenkään perusteetonta ajatella, että on olemassa parempikin mv-pelin taso kuin HIFK:n hyväksymä "ei tätä veskareihin hävitty". HIFK ei vaan koskaan uskalla tavoitella sitä. Jos maalissa olisi ollut huippumv, hän olisi torjunut sen ainoankin narrimaalin Nordiksella ja vienyt HIFK:n jatkoajalle. Ilmalassa huippuveska olisi liimannut Hentusen vedon ja jatkoaikapaikka olisi ollut tarjolla. Mutta me vain hyväksymme Selän ja Aikamiespojan "ihan jees" -tason.

5. Sylkykuppi-Hirso kuulemma pilasi kahdet pleijarit peräkkäin. Eka kerralla pelattiin vain 2 ottelua ja tehot olivat kiikarit. Nytkin on pelattu 2 ottelua ja Villen & Kiben tehot ovat samaiset kiikarit. Mutta heidän päälleen ei syljetä. En itse asiassa kritisoi sitä, että Villeä ja Kibeä ei syljetä. Haen tasapuolisuutta sitä kautta, että Hirsoakaan ei olisi pitänyt sylkeä ja nylkeä. Sama kohtelu. Viime keväänä Urheilulehdenkin dumaama Hirso teki eka kierroksen kuudessa ottelussa 9 pistettä. Kyllä, yhdeksän! Joo, väärin tehtyjä varmaan. Mutta 1-ketju teki hommansa ihan ookoo -tasolla ja ansaitsee kukkapuskat siinä missä Kalsong turpaansa. Villellä on vitusti parannettavaa, niin hieno pelaaja kuin hän onkin. Ja Hirson poispäästäminen, jota tuli kritisoitua? Funtsikaa nanosekuntikin sitä, että 2 ekaa senaa olisivat olleet Micke ja Hirso.

6. Eittämätön fakta on sekin, että sarja on vielä kesken ja olen niin hullu, että uskon loppuun asti. Maanantaina voitto ja kaikki alkaa uudestaan. Siltikin mulla on outo fiilis. Tämä näyttää siltä, että Erkka pelaa koko sarjaa ja Kojo tulee ottelu kerrallaan. Jos HIFK voittaa maanantaina aktiivisella kovalla pelillä, meillä ei ole mitään takeita sille, että HIFK tulee samalla reseptillä seuraavaan otteluun. Erkan pelikirja on yksinkertainen ja myös epäviihdyttävä, mutta se on toiminut erinomaisesti kahdessa ottelussa. On Erkan ansiota, että HIFK ajaa idiootinoloisesti samaan muuriin kerta kerran jälkeen.

Taistelu jatkuu ja Nenä voi vielä parantaa statsejaan. Mutta kyllä hän on ollut aivan jäätävän paska playoffkoutsi ja yhtään mitään urheilullisuuden kasvua en ole nähnyt tämän kevään runkosarjan lopussa ja pleijareissa. HIFK tulee potkun pari perässä, ei mene kakkoskiekkoihin ja HIFK oikaisee selän, kun vastustaja tekee maalin. Tässä voi selitellä loputtomiin, että ei Nokka varmaan käske velttoilemaan. Ihan vitun sama. Hänellä ei ole munaa vaikuttaa joukkueeseen, hän on aivan liian löperö saattaakseen mahdollisen sanomansa perille. Olen nähnyt kuinka Shedden pitää joukkueen näpeissään niin, että selät ei oikene ja Bluesissakin se tuntuu onnistuvan. Tämä on puhtaasti valmennuksen presenssistä kiinni.

Ja mitä tämä Noitarumpu täällä kumisee? Luulisi, että oman jengin tulevaisuus kiinnostaa enemmän kuin se, mitä Stadissa tykätään poroista. Teen tämän helpoksi: Täällä ei ole toistaiseksi tykätty Oulun kolvista. Ei pelaajana, eikä valmentajana. Koeta kestää se, käy keräämässä vaikka vähän jäkälää. Kyllä se siitä helpottaa.

Ja Kojon haastattelulausunnot, voi jeesuksen munat! Pelillisesti olen tyytyväinen. Älä ole, hävisit kaksi kertaa! Vieläkö täällä halutaan marmattaa Spartan yleisilmeestä? Jalonenhan on lapsellinen paskanpuhuja. Eikä ota mitään omaan piikkiinsä, ei koskaan.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Pakistoon en lähtisi tekemään suuria muutoksia, mikäli Järventie palaa kaukaloon, niin sitten joko Kousa tai Vallin sivuun. Kovanen pelasi eilen hyvin.

Vallin taitaa olla pois joka tapauksessa, pelasi eilen piikin voimalla ja liike oli myös sen näköistä. Jäi pois 3.erästä. Järventien saaminen takaisin kokoonpanoon olisi ehdoton edelletys, Ahonen ei ole vastaus mihinkään.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos tulkitsen oikein, Nokalle ollaan antamassa vielä yksi "vapaudut vankilasta" -kortti.

Minä en ole ainakaan antamassa nokalle tuollaista vapautusta hänen vastuustaan vaikka loukkaantumisia aiemmassa viestissäni voivottelinkin. Minun mielestä Nokan HIFK ei ole näissäkään playoffeissa muuttanut pelisuunnitelmaansa mitenkään vastustajan vastaavista huolimatta. Eli siis reagointia pelin sisällä saatika sitten ennen peliä ei ole suoritettu sen vaatimalla tavalla vaan sokeasti luotetaan siihen ''omaan peliin'', jolla ei olla voitettu kolmen kauden aikana yhtään vitun mitään.

En ymmärrä miksei voitaisi edes yrittää horjuttaa vastustajaa? Ossi veti (aivan varmasti suunnitellusti, ei tilanne vaan yleensäkin tähtipelaajien erikoiskohtelun myötä ---> loukkaantuminen plussaa sanokoon Ossi mitä hyvänsä lehdistölle) Miken kylmästi sairastuvalle sääntöjä rikkomalla ja nyt HIFK on pelkästään Ville Peltosen varassa, kun kiekolliseen peliin ei kukaan muu kykene Killen sulamisen myötä. Siis eikö tuo ole juuri sitä HIFK:ta mitä me, tai ainakin minä olen rakastanut? Pelataan puoli sikaa sääntöjä uhmaamalla ja taistellaan niin perkeleesti. Minulle on aivan turha tulla mistään puhtaasta ja rehdista pelistä vonkaamaan, vitunmarjat yksikään HIFK:ta kannattava halua nähdä omaa joukkuettaan pelaamassa kuin mikä tahansa muu liigajoukkue. Ylilyönnit kuuluvat HIFK:n, siinä se tuli sanoin sen ääneen. Nyt tämän hetkinen HIFK pelaa omaa surkeaa peliään mistään pelin sisällä tapahtuvista asioista piittaamatta tyytyen tilanteeseensa. Eli siis tyydytään häviämään, kun ''oma peli'' ei toimikaan. Ei ole mitään pienintäkään aikomusta muuttaa sitä ''omaa peliä'' vaikka on päivän selvää, että turpaan tulee.

Vielä on kautta jäljellä ja sitä kautta toivoakin. Hallilla nähdään maanantaina.
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minun mielestä Nokan HIFK ei ole näissäkään playoffeissa muuttanut pelisuunnitelmaansa mitenkään vastustajan vastaavista huolimatta.

En ymmärrä miksei voitaisi edes yrittää horjuttaa vastustajaa? Siis eikö tuo ole juuri sitä HIFK:ta mitä me, tai ainakin minä olen rakastanut? Pelataan puoli sikaa sääntöjä uhmaamalla ja taistellaan niin perkeleesti. Ylilyönnit kuuluvat HIFK:n, siinä se tuli sanoin sen ääneen.

Tätä olen kaipaillut jo pitkään myös, mutta se ei kai kuulu Nokan tyyliin. On vain yksi oma pelitapa ja sitä toteutetaan sokeana loppuun asti ja toivotaan että se riittäisi. Se nyt on nähty jo, että se ei riitä. Meillä on tällä hetkellä sairastuvalla kaikki se taito, joka voisi enää pelastaa tämän sarjan ja kevään. Miksi ei siis korvata sitä noilla ylilyönneillä ja sikailulla? Kun jotain tarttis tehdä?! Jos ja kun huomenna sarja on 3-0 naapureille, vaadin Jaffalassa keskiviikkona päitä vierivän ja verta kentälle. Lähdetään edes sitten jollakin IFK-kunnialla, eikä tällä muniinpuhaltelulla perseraiskattuna.

Nää pleijarit on jo menetetty, sanoi kuka mitä tahansa. Nokan pelikirja on nähty ja kaikki jäljellä olevat jengit osaa eliminoida sen. Tähän lisättynä meidän kärkijätkien saikut, ei tässä ihan aikuisten oikeesti ole enää mitään saumoja. Tällä kokoonpanolla ja neppailulla pitäisi voittaa Jokerit 4 kertaa, välierissä Blues ja vielä finaaleissa JYP? Jos jotkut haluaa pilvilinnoissa uhota ja uskoa vielä vaan siksi, että eivät kehtaa myöntää näitä tosiasioita, se on heidän oikeutensa. Tämä ei ole itkemistä, tämä on realismia.
 

HemmoP

Jäsen
Heh, nythän meillä on nimenomaan kärsinyt hyökkäyspelaaminen, puolustus on ollut suht hyvällä mallilla, kun Jokerit eivät edes ole antaneet kauheasti painetta. Tosin, Kousa alkaa olla aika out näissä peleissä, eikä ihme, kun ei nuorella pelaajalla ole kokemusta tällaisista peleistä. HIFK on pakotettu hyökkäämään ja näillä tämän hetkisillä kokoonpanoilla ei ole edes mahdollista saada aikaiseksi mitään maata mullistavaa. Olisiko HIFKin pitänyt lähteä ottelusarjaan Jokereiden taktiikalla?

no jos hieman taivutetaan rautalankaa, niin hyökkäys kärsii huonoista puolustajista. hyökkääjät joutuvat hakemaan kiekkoa = hyökkäykset sumppuun, pakit eivät pidä viivaa = peli omaan päähän, pakit menettävät kiekkoja/antavat harhasyöttöjä = yv-hyökkäyksiä omaan päähän.

kun seuraat peliä, niin huomaat kuinka paljon hyökkääjät ovat jeesamassa puolustusta. kun päästään liikenteseen omasta päästä, niin narrien sumppu on jo valmiina.

heh joo, Kousa -3
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
– Pelillisesti olen kuitenkin tyytyväinen kahteen otteluun, Jalonen jatkoi."
Eli pelillisesti mies on tyytyväinen, ei muuta sitten kuin samalla linjalla eteenpäin.

Perjantain peliin on pakko olla tyytyväinen, sehän oli ihan meidän näytöstä, Jokereilta ei päässyt kuin Lahden kenttä omalta alueelta pois. Maalinteko on pienestä kiinni ja silloin ei natsannut sitten millään, mestoja kyllä oli.
Lauantaina Jokerit olivat vain parempia ja meidän otteista paistoi väsymys.

Jos sama syke saadaan huomenna kuin perjantaina oli niin pelin on pakko päättyä meille voitokkaasti... Silti on se yksi voitto haettava ilmalasta, eikä se helppoa ole niinkuin lauantaina nähtiin.
Liikaa ei saa kuitenkaan lähteä panikoimaan nyt, runkosarjaa tahkottiin 60 peliä ja silloin opeteltiin pelitapaa, ei sitä voi heittää roskikseen parin tappion jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
kun seuraat peliä, niin huomaat kuinka paljon hyökkääjät ovat jeesamassa puolustusta. kun päästään liikenteseen omasta päästä, niin narrien sumppu on jo valmiina.

Kyllähän hyökkääjien pitää olla hakemassa kiekkoa alhaalta ja myös auttamassa puolustamisessa. Kyllä tuo avauspelaaminen eilenkin onnistui tarpeeksi hyvin, mutta kun Jokereilta ei tule karvausta syvälle, niin esim. ylivoimahyökkäykset ovat toiveunta. Jokereiden pelitapa perustuu vain ja ainostaan siihen, että heillä on jatkuvasti pelin alla miesylivoima. Ristikulmiin heitot ovat melkeinpä ainoa lääke tuollaiseen pelitapaan ja esim. eilisessä pelissä HIFKin pelaajilta ei yksinkertaisesti löytynyt enää energiaa tuollaiseen pelaamiseen vikassa erässä, vaikka silloin sitä olisi kaikkein eniten kaivattu.

Riksman oli eilen pettymys.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Jotain hyvää tähänkin päivään, IFK:oon lääkärin mukaan Granlund voi pelata parhaassa tapauksessa jo maanantaina.
Hieno juttu! Joku toisaalla sanoikin että sarja on muutenkin sellaisessa vaiheessa että sairastupa todennäköisesti tyhjenee. Jopa pienellä riskilläkin, kenties?
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ja mitä tämä Noitarumpu täällä kumisee? Luulisi, että oman jengin tulevaisuus kiinnostaa enemmän kuin se, mitä Stadissa tykätään poroista. Teen tämän helpoksi: Täällä ei ole toistaiseksi tykätty Oulun kolvista. Ei pelaajana, eikä valmentajana. Koeta kestää se, käy keräämässä vaikka vähän jäkälää. Kyllä se siitä helpottaa.

Niin, tämän sivunhan pitäisi olla "Syvä joki"-ilmentymää ja kirjoittamaan saavat tulla vain Hard core IFK-fanit, paitsi muutama perseennuolija Jokereista tms.

Kirjoitin tuonne toisaalle ja olen kerran aiemminkin maininnut samasta asiasta, eli mua kiinnostaa Kojo, Mikke ja Haataja.Heidän takiaan täällä tulee vierailtua.Voit olla varma, että ensi kausi ei teidän suhteen tule kiinnostamaan samalla tavalla, paitsi Mikkeä vähän seurailen.

Ymmärrän, että ne, jotka sun sanomisia vastaan kirjoittavat eivät ole kivoja ja joutavat pois, etenkin pohjoisen ihmiset sitä jäkälää keräämään:)Lisäksi, kun Kärppien pelit loppuivat, niin odotuksen vallassahan me siellä palstoilla ollaan ja odotellaan seuraavaa kautta. Toki olen sinne myös kirjoittanut säännöllisesti. Koita kestää. Mut keksi jo jotain uutta sinäkin, kirjoittelet samoja juttuja koko ajan. Veren vaihtuminen palstoillakin on vain hyväksi, ettei yhdet ja samat pyöri pienessä piirissään. Terveellistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös