HIFK:n peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 1 118 059
  • 22 268

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yleensä olen sitä mieltä, että valmentaja tietää parhaiten joukkueensa pelaajien osaamiset. Nyt olisi kiva tietää, miksi joukkueen parasta laukaisijaa (Marleau) peluutetaan puukäsien kanssa. Ei jummarra. Hyvä pelaaja menee täysin hukkaan.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Meillä on myös:
- huono jää koti- ja vieraskaukalossa
- tuomarit aina vastustajan puolella
- enemmän viruksia ja muita pöpöjä kuin muilla
- vastustajat pelaavat meitä vastaan epäreilusti enemmän tosissaan, kun muita vastaan
- vastustajat pelaavat trap-paskaa-anti-jääkiekkoa
- vastustajat ovat noloja landeja ja niillä on tyhmät fanit, kuuluttajat ja hallimusat
- vastustajien valmentajat itkevät, inisevät ja niillä on tyhmät hiukset

.. että vähemmästäkin peli ei kulje.
Näinpä just. Lisäksi
- vastustajien fanit heittää jäälle meille aina keväisin niitä noloja suomi-lätkä-biitsiboltseja
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Makke Wernblom, meijän mies. Mottipäistä sisään!!

Saatte Wernblomin mutta vain yhdellä ehdolla. Kalto tulee kytkykauppana mukana ja sille pitää antaa valta ylivoimapelaamisesta. Pääsette nauttimaan Kalto-specialista joka on nyt 2.5 vuoden aikana hiottu äärimmäisen maukkaaksi.

Olikos jo joku adressi (tai teidän tapauksessa faxinumero) johon voi laittaa nimensä Peltosen kenkimisestä veks, mielelläni osallistun - en ole näin masentunutta IFK:ta nähnyt vuosiin.
 

Theosaurus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viimeiset 6 peliä ja 5 kertaa rotsiin! Tänään ei oltu lähelläkään voittoa!
Niin, siitä voi mm laskeskella vähän etukäteen montako pistettä tullaan enää hankkimaan (6 viimeistä peliä, 6 pistettä, 15 peliä jäljellä. Niistä 15 pistettä tekisi sen 89 pistettä loppusaldoksi. Aika hyvin tuolla rosterilla, eikö?
Tällä tyylillä jäädään reilusti alle viime kauden pistemäärän (6.sija, 97 pisteellä) mikä tarkoittaa että sääleistä lähdetään lopettelemaan kautta. Eikö nyt hitto IFK:n organisaatiossa missään rupea hälytyskellot soimaan!!!

Ei, koska…Lauantaina väsynyttä Tapparaa vastaan otetaan joku perus jatkoaikatappio/voitto, niin jengi voi ajatella että kaikki on taas aika hyvin kuitenkin! Pientä viilaamista vaan kato!
 

Bulilla

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kurra hockey
Kalto tulee kytkykauppana mukana ja sille pitää antaa valta ylivoimapelaamisesta. Pääsette nauttimaan Kalto-specialista joka on nyt 2.5 vuoden aikana hiottu äärimmäisen maukkaaksi.
Jore Kalto ei voi enempää vituiksi vetää enää tota pelaamista, se on tasavarma homma!!
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Saatte Wernblomin mutta vain yhdellä ehdolla. Kalto tulee kytkykauppana mukana ja sille pitää antaa valta ylivoimapelaamisesta. Pääsette nauttimaan Kalto-specialista joka on nyt 2.5 vuoden aikana hiottu äärimmäisen maukkaaksi.
Lavennetaan hiukan vielä kauppaa ja te otatte Kuhdan paluupostissa Turkuun? Win-win molemmille
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joukkue on umpisolmussa pelin kaikilla osa-alueilla, pois lukien alivoimapeli. Jos jaetaan kenttä kolmeen tasaiseen osaan, niin kaikissa lohkoissa tapahtuvassa pelaamisessa toistuu samantyyppisiä, korjausta vaativia asioita.

Ensimmäinen kolmannes eli omaa maalia lähinnä oleva alue tarkoittaa liian usein paikkaa, jossa annetaan huolimattomia syöttöjä maalin takana tai maalin takaa suoraan oman maalin eteen. Selkäpuolelta annettu rystysyöttö päädyn kautta on hyvä esimerkki suoritteesta, jonka jälkeen vaikeudet useasti alkavat. Lisäksi kiekko vetää puolustusalueella aivan liikaa puoleensa ja tämän seurauksena vastustaja saa usein tiivistettyä oman viisikkonsa hyvin lähelle maalia.

Toiselta kolmannekselta ei päästä kuin harvoin läpi oikea-aikaisilla, liikkeessä olevalle pelaajalle toimitetulla syötöillä. Tällä alueella tapahtuu myös turhan paljon kiekonmenetyksiä ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että syöttöä ei saada kontrolloidusti kiinni. Keskialueelta palauttelua alaspäin ei myöskään soisi näkevänsä. Lisätietoja seurauksista ylempänä.

Hyökkäyskolmanneksella isoin pulma on laadukkaiden maalintekopaikkojen puute. Ne paikat eivät ole kulmissa eivätkä laitojen lähellä. Kiekko olisi saatava nopeammin liikkeelle ja laadukkaampiin laukaisupaikkoihin. Tämä pätee myös ylivoimapeliin.

Paljon on korjattavaa, ja myös asenteessa. Kaikenlainen kurittomuus on karsittava ja kentälle pitää jättää enemmän. Itseäni kummastuttaa se, että lähes ottelussa kuin ottelussa on havaittavissa naureskelua ja iloluonteista jutustelua vastustajan tutun pelaajan kanssa. Joo, jääkiekko ei ole maailman vakavin asia, mutta nykyisten peliesitysten voisi kuvitella aiheuttavan jokaiselle pelaajalle sen verran harmitusta, että keskittyminen pitäisi olla ihan jossain muussa. Esimerkiksi siinä, miten seuraavassa vaihdossa pusken sen kiekon tuonne maaliin vaikka väkisin.

Kuinkahan kovaa joukkue on harjoitellut viime viikkoina? Todennäköisesti poikkeuksellisen kovaa, sillä luistelu on usealla pelaajalla hyvin jähmeää ja vääntövoima kulmatilanteissa ja taklaustilanteissa pehmeänsorttista.

Jos esittää tyytymättömyytensä ja epäkohtia, on reilua esittää omia ehdotuksiaan suunnan kääntämiseksi. Ylempänä niitä jo jonkin verran olikin. Mutta tuohon asennepuoleen ehdotan seuraavaa toimenpideohjelmaa lauantaista alkaen. Lopetetaan ne tyhjänpäiväiset pelaajien erätaukohaastattelut ja palataan niihin sen jälkeen, kun joukkue on ottanut vähintään kolme varsinaisen peliajan voittoa kotikentällään. Toiseksi, toimitaan samoin sen ohjelmanumeron kanssa, jossa mainostetaan niitä radiolähetyksiä. Ei mitään henkilökohtaista radioselostajaa kohtaan, mutta sovitaanko, että se asioiden ilmoittelulappu otetaan esiin sen jälkeen, kun joukkue on ottanut vähintään kolme varsinaisen peliajan voittoa kotikentällään? Ja viimeiseksi: jos joukkueen vaisujen esitysten mahdollinen syy on joku sellainen asia, jota ei voida avoimesti kertoa, kääntyköön meidän kannattajien esittämä tyytymättömyys joukkueen vahvaksi voimavaraksi.
 

Player#69

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oli pakko tulla avautumaan. Sen verran rajut vitutuskäyrät nousi tämäniltaisen pelin jäljiltä. Toki ollut tässä nousussa jo pidemmän aikaa. Tänään tuli vaan mitta täyteen.

En ymmärrä mikä tähän joukkueeseen on taas kerran mennyt. Onko pelaajat kahlittu jonkun olemattoman pelitavan ympärille, vai mistä tämä vaivalloisuus johtuu. Muut kehittää peliä, me ei. Savu nousee taas korvista kun tätä touhua kattoo.

Muutama havainto edellisestä 10 matsista.

1. Keskialueen ylitykset ihan täyttä kuraa. Kestää niin kauan, että vastustaja ehtii päätykiekkoon ensin. Ja ollaan heti myöhässä. Alkukaudesta oltiin näissä itse ensin. Toki pitäisi olla joku muukin systeemi kuin dumpata kiekko päätyyn. Tuo on melko helppo alkaa lukemaan pois mitä pitemmälle kausi etenee.

2. Jos niin onnellisesti käy, että päästään hyökkäysalueella kiekkoon käsiksi. Niin alkaa se helvetin ränniin viskely ja yritetään saada sillä lisää tilaa ja aikaa. Toimi alkukaudesta hyvin ja saatiin pitkiä hyökkäysalueen ralleja ja sitäkautta maaleja ja jäähyjä vastustajalle. Tämäkin ihan helvetin helppo alkaa lukemaan pois, mitä pidemmälle kausi menee.

3. Haastamiset loistaa poissaolollaan. Onko tämä kielletty, ettei vaan käänny omiin vastahyökkäys? Peli on kuitenkin kaksinkamppailuita ympäri kenttää ja näihin joutuu myös yhtä usein kiekollisena kuin kiekottomana. Nyt siirrellään mukavuusalueella (laitojen tuntumassa) lötöä kaverilta toiselle ja jossain kohtaa, jos ei muuta keksitä, niin heitetään ”toivotaantoivotaan”-kiekko maalille tai sitten menetetään vastustajan tuplatessa. Sitten ruvetaan valmennuksen puolelta selittelemään kun tukitoimet puuttuu, niin ei saada tulosta. Vittuako niistä tukitoimista, jos ei olla muutoin valmiita maksamaan hintaa. Meillä on yksilötaitoa, millä haastaa vastustajaa ja tätä kautta saada vastustaja edes rikkomaan, jos ei maalipaikkaan päästä. Fakta on kuitenkin se, että maalipaikkoja tulee vain kaksinkamppailut voittamalla. Nyt ei edes yritetä. Tai jos yritetään, niin siellä ns. turvallisessa sektorissa, ettei vaan tule yv-hyökkäyksiä omiin. Mieluusti niin, että on neljä omaa alla ja sitten pitäisikin voittaa viisi vastustajaa. Ei tule toimimaan.

4. YV-lähdöt on mielikuvituksetonta pakottamista. Miksi helvetissä pitää aina tiputtaa alas? Ymmärrän kyllä, että tällä tavalla saadaan vastustajan karvaus alemmas. Ja näinollen on helpompi päästä vauhdilla sisään. Mutta ei voi hyväntähden olla ainoa ratkaisu. Kuitenkin tätä mallia harjoittaa jokainen liigajoukkue tällä hetkellä ja osa tulee kahdella melko ylös. Niin tee se mitä peli pyytää. Jos kaksi tulee ylös kiinni, niin nopealla laskutoimituksella ollaan yhdellä siirrolla 3-2 tilanteessa nostamassa hyökkäystä ja päästään alueelle tai saadaan jopa suoran hyökkäyksen mahdollisuus. Mutta kun on taululla sovittu, että tiputetaan, niin sitten tiputetaan. Spontaanius puuttuu tästäkin.

Mietitään vaikka eilistä Lukko peliä, vastustaja uskalsi haastaa hyökkäysalueella. Saivat sen kautta maalipaikkoja tai paineen meidän päätyyn. Haastettiinko me Lukon, paperilla paljon meidän pakistoa heikompaa puolustusta. No ei todellakaan. Laitojen vieressä ja kulmissa pyörimistä. Saatiin hyökkäysalueen aikaa enemmän kuin vastustaja. Vaarallisia tilanteita ei. Sitten pari räkäistä pomppua ja tasurilla piste. Jatkoajalla ei sitten ollutkaan enää kuin yksi joukkue jäällä.

Alivoima sentäs toimii, niin on jotain positiivista. Mutta sen varaan ei voi kamalasti rakentaa.

Edellisestä kymmenestä matsista annettu ihan liikaa pinnoja vastustajalle. Missä karkasi sitten lopullisesti se runkosarjan kärkikamppailu ja kohta karkaa myös kotietu sekä kuuden sakki.

Nyt jätkiltä kahleet pois ja antaa luvan toteuttaa itseään. Itselle on ihan sama vaikka tulee dunkkuun, jos joukkue laittaa kaiken likoon ja häviää selkeästi paremmalleen. Mutta nyt hävitään lähtökohtaisesti meitä, jopa paljon, heikommille vastustajille. Vastustaja on ollut edellisissä peleissä heikko, varsinkin tänään Turussa, ja tässä on tulos. Hävettää ihan omien puolesta.
 

Harald73

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897
Tää umpisurkea paska on tosin aiheuttanut sen, että on pakko nähdä lauantain peli, jossa HIFK avaa omalla pelillään Tapparan kaikki umpisolmut ja palauttaa Tapparan taistelemaan kärkikahinoihin. Tapparakin näkee, että ei näin ja alkaa taas tsemppaamaan ihan eri tavalla.

Kyllä kaveria pitää auttaa, saatana.
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Nyt riittää.

Sanaton.

Vuodesta ja kaudesta toiseen tämä seura tarjoaa resursseihin nähden pelkkiä pettymyksiä pettymysten perään.

Kausi alkoi freshisti ja pelissä oli havaittavissa hyviä uusia elementtejä. Pelaamisesta paistoi ilo ja joukkuhenki vaikutti erinomaiselta.

Tuloksellisesti pelattiin myös hyvin ja meitä oli vaikea voittaa varsinaisella peliajalla.

Sen jälkeen tapahtui, ah, niin tutut loukkaantumissumat, jotka ovat kaudesta toiseen läsnä. Syystä tai toisesta.

”Negasiipi” täällä jo varoitteli pitkään ennen loukkaantumisiakin, että tuote ei ole kunnossa ja totuus tulee sarjasijoituksenkin osalta pian ilmi. Itse jaksoin naivisti uskoa toisin.

Olin väärässä. Todella väärässä.

Oli syyt mitkä tahansa, niin ethän sä vaan voi jumalauta tuollaisella rosterilla ja pelaajabudjetilla tarjoilla tällaista paskaa. Kaudesta toiseen. Tasaisesta ja varmasta tekemisestä ei ole tietoakaan. Viihdyttävästä nyt puhumattakaan.

Ville (ja Tobbari) korosti tullessaan HIFK:n ARVOJA ja HIFKmaista peli-identiteettiä. Olen erittäin surullinen jos arvot ja peli-identiteetti ovat tätä nyt nähtyä halutonta ja mielikuvituksetonta kunnianhimotonta paskaa. Mun arvojen mukaista toimintaa nuo eivät ainakaan ole, enkä ole valmis ko. asioita allekirjoittamaan saati siihen aikaani enää tuhlaamaan. Jossain mullakin raja menee ja nyt se on ylitetty.

Elämässä on paljon fiksumpaakin tekemistä kuin antaa aikaansa ja mielenterveyttään sellaisille asioille, jotka vain vievät ja ottavat energiaa eivätkä anna sinulle vastavuoroisesti mitään (muuta kuin vitutusta). HIFK on juuri tällä hetkellä se kaiken energian ja ilon pois imevä asia, joten tulin siihen tulokseen, että nyt riittää.

Jatkossa en enää seuraa pelejä paikan päältä, täältä jatkoajasta, livetuloksista tai mistään liikkuvan kuvan vastaanottimista. Katson vain tulokset pelin päätyttyä iltasella. Pyrin myös hillitsemään tänne kirjoittelua ja siten vähentää ruutuaikaani. Annan mieluummin aikaani ja energiaani enemmän iloa tuoville asioille, kuten perheelle ja harrastuksille.

Palataan asiaan, kun joukkueen otteet ovat taas aikani arvoisia, niin tuloksellisesti kuin viihdearvoltaan.

Odottavan aika voi valitettavasti olla pitkä.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Olen siirtynyt tämän kauden osalta tekstiTVstä ottelun lopputuloksen katsomiseen. Ainakin eilen ja tänään ratkaisu oli oikea. Nykyinen joukkue, valmentaja ja uj ovat saanet aivan liikaa mahdollisuuksia jotka ovat kusseet toistuvasti. Ihan sama puhutaanko johtoaseman ylläpitämisestä, tappioasemasta noususta, Liigajumboa vastaan pelaamisesta, kärkijoukkueita vastaan pelaamisesta tai mistään muustakaan. Kehitystä parempaan ei vaan tapahdu, joukkuetta ei vahvisteta eikä muutoksia saada aikaan. Koko organisaatio on liian mätä kehittyäkseen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, FLA
Hei, kantsii ventata snadisti. Kyl tää tästä. Tsiigataa sit keväällä miss ollaan.

Ei pidä arvostella ennen kauden loppua!
Jep. Jänskättää jo valmiiksi kuinka hassuja mainoksia IFK:n sometiimi väsää kun pitäisi saada playoff-kausareita kaupaksi. "Skaffaa buli tsetti ja tuu tsiigaa ku Röda skulaa pöndejä vastaan Nordiksel".
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Jollei peli parane lauantaiksi niin kumikanat kentälle….
 

Bulilla

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kurra hockey
Jollei peli parane lauantaiksi niin kumikanat kentälle….
Kunnon pakaste broilerit vanhojen hyvien aikojen kunniaksi. Siinä pääsisi ehkä liikutuksen kyynel ja se vaatii tietysti aivan infernaalisen vihellyskonsertin, jotta päästään oikeaan tunnelmaan ja muistelemaan vanhoja.

"HIFK on kunnostautunut myös omaa joukkuettaan kritisoivilla toimilla. Kun HIFK ja Ilves kohtasivat jumbofinaalissa lokakuussa 1995 ja Ilves siirtyi 1−0-johtoon, Helsingin jäähallin jäälle lensi grillaamaton broileri."

"Ilmeisesti vihje HIFK-pelaajien pehmeydestä meni perille, sillä helsinkiläiset kaivoivat ottelusta 3−1-voiton."
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös