HIFK:n peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 1 115 711
  • 22 268

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Teillä on sentään siis toivoa. Eli kärkiottelussa saatatte pelata aivan kärkijoukkueen näköistä peliä. Kärpät saattaa pelata ylimielisen, laiskan sekä täysin munattoman neppailun kärkijoukkuetta vastaan. Vastaavasti sarjan heittopusseja vastaan on valmistauduttu kuin mm finaaliin ja murskataan vastustaja suvereenilla esityksellä.

Pakko sanoa että lauantaina IFK oli kuin eri sarjasta, vaikka bensa silloin loppuikin.
Luulin tuon pelillisten heilahtelujen olevan vain Kärppien salassa pysynyt hirmuinen ongelma. Peliä katsoessani en ollut uskoa silmiäni.

Kärpissä on hyvin samankaltainen tilanne uusien pelaajien kanssa. Ekat pelit näyttävät kuin olisi osuttu kultasuoneen ( pl Ritchi) ja kuin katkaisimesta meno hyytyy, ihan sama mitä selässä lukee. Lopulta kaikki pelaajat ovat kuin toistensa kopioita sillä ikävällä tavalla.

Ei meillä mitään toivoa ole. Tämä kausi meni jo. Pelicans, Jukurit ja Kärpät tulevat ihan kohta ohi ja sitten taistellaan taas kalpoja ja tepsejä vastaan viimeisestä pleijaripaikasta. Tällä kertaa ei päästä edes välieriin, kun viime kauden Lukon kaltaista kevään alisuorittajaa tuskin tulee vastaan. Seuraava mahis menestykseen tulee kaudella 2026-27. Ellei sitä ennen sorvata Peltoselle taas uutta jatkosopparia.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä juuri, tarvitaan muutoksia penkin taakse, ei pelaajiin

Tämä on Tobben perisynti. Ensin valitaan valmentaja, jolla ei ole mitään meriittejä. Sen jälkeen aletaan kasaamaan joukkuetta - turhaan. Se ei auta vaikka sinne tuotaisiin ketä, jos käskijä ei vaan osaa. Viime kaudella tekosyynä oli VASTA liigan kolmanneksi paras nippu - nyt siellä on etukäteen arvioituna ylivoimainen nippu. Silti ei kulje. TOP3 pelaajilla päästään sijoille 6-9, TOP1 pelaajilla 3-6.

Ensin pitäs niputtaa mestarikoutsille setelit eteen, joukkue siihen ympärille ei ole niin turhan tarkkaa. Mestarikoutsi tekee paskoistakin timattia - ja IFKin tasoisella jengillä on varaa koota aina TOP3 tasoinen nippu.
 

Vilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ylivoimaisesti paras hyökkääjä. Pelasi Koivistoisen läpi ja avopaikka Lindbohmille. Pelitapa ei tuota mitään, niin Vesalainen pystyy yksilötaidolla luomaan hyökkäyspelaamista ja maalipaikkoja. Sääli vain, että mies on myös itse maalinteon kanssa täysin takalukossa.
Juuri näin. Tästä huolimatta, saiko yhden vaihdon jatkoilla?
 

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
Jaa, itse nostan Raskin kyllä edelle. Ehkä olen vain turhan kriittinen.
Mä annan kyllä Raskille aika kovaa runtua SaiPan tasoitusmaalista. Morand vei Raskia niin huolella siniviivalla, että Raskilla meni loppuerä löytää takaisin vaihtopenkille. Surkea suoritus. Luulin, että kyseessä oli Åsten.
 

FosaMasa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
PiTa, HIFK, Liverpool
Tuli katsottua peli kerrankin paikan päällä, ja pakko sanoa, että nautin loppuun asti jännittävä. Olen yllättynyt siitä, että ei edes harmita SaiPan voitto.

IFK repsahti henkisesti kahteen asiaan. SaiPa tasoitti salamana 2-0 johdon, ja toinen erä oli hienoa peliä ilman mitään palkintoa. Saako näin käydä, se on eri asia, mutta inhimillistä se on. Kolmantena SaiPan Piironen maalissa sai hengen päälle.

Nyt mietin, että ketä voisin kehua. Manninen näyttää olevan ihan hyvä pakki ja on sopeutunut nopeasti. Vesalaisen ja Koivisto pelasivat muutaman kerran hyvin yhteen. Aika harva pelasi alle oman tasonsa , mutta kukaan ei vahingossakaan ylittänyt omaa normaalia suoritustaan .

Tallberg ajaa tämän pelin perusteella saman asian kuin Komarov (pienemmällä liksalla), mutta annetaan Herra 47:lle aikaa totutella pitkän loukkaantumisen jälkeen.
Ymmärrystä taas, ja sitä valmennuskin varmaan väsyneille ja pettyneille sotratsuille suitsuttaa.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n pakisto:

Kiekolliset: Martin, Salin, Kiviharju

Hyvät all-around: Lindbohm, Sund (luulin meidän saavan hyvä kakkoskorin kiekollisen puolustajan)

Puukädet: Seppälä, Motin, Melart (tippunut tähän kategoriaan), Manninen, Luhanka, Kotkansalo (voisi myös olla tuossa all-around kategoriassa, mutta nyt kaukana siitä)

Enemmän ongelma on tässä, kuin hyökkäyskentällisten säätämisessä. Tästä alimmasta kategoriasta riittäisi kokoonpanoon 1-2 pelaajaa/peli, mutta se on enemmistönä.

Nyt tästä viimeisestä korista on melkein koko pakisto ja siellä on isoa pelintekovastuuta Seppälän ja Melartin vastuulla. Ei meillä olisi sinänsä ongelmaa, jos Salin, Sund ja Melart pystyisivät pelaamaan sillä tasolla, kuin odotukset ennen kauden alkua olivat.
 

Theosaurus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Musta Vesalainen oli tänään IFK:n paras hyökkääjä. Loi monta maalipaikkaa ja puolusti esimerkillisesti.
Vähän ehkä jäi piippuun tulos taas, mutta pelasi hyvin yhteen Pakarisen kanssa. Tarjoili mm. hyvän pyörityksen jälkeen Lindbohmille täydelliseen avopaikkaan kiekon… minkäs sille sitten voi kun ei kaveri kykene laittamaan kiekkoa sisään tuosta.
 

Theosaurus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä annan kyllä Raskille aika kovaa runtua SaiPan tasoitusmaalista. Morand vei Raskia niin huolella siniviivalla, että Raskilla meni loppuerä löytää takaisin vaihtopenkille. Surkea suoritus. Luulin, että kyseessä oli Åsten.
Totta, mutta katso vielä kerran mitä tekevät herrat Marleau, Seppälä, Motin…joukkuepuolustusta parhaimmillaan.
Se mitä Raskin olisi pitänyt tehdä- niinkuin puolet noista IFK:n hyökkääjistä tänään- on niitä hemmetin maaleja!
 

Spartacus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyi helvetti sentään. Häpeällinen esitys. Enemmän vituttaisi jos olisin ollut hallilla, kipeälle lapselle kiitos etten päässyt.

Tämä porukka ei kyllä Nokia Areenan kirousta murra lauantaina. Vaikka sijoitus kestää sitkeästi kolmantena, eikä ero kärkeen repeä, niin Jukurit sekä erityisesti Pelicans tulevat niin kovaa takaa, että keskikasti kutsuu tätä "dream teamia".
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Kuka sano että nämä kolmen pelin viikot sopivat IFK:lle, kun pääsevät pelin ytimeen kun ei ole taukoja. Lauantaina voi taas valittaa kun niin väsyttää kolmannessa erässä ja johto menetetään taas kerran vikan femman aikana.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitää muistaa, että SaiPa meinasi voittaa edellisenkin kohtaamisen Helsingissä, se meni 1-0 jatkoajalla kotijoukkueelle.

HIFK:n on pakko olla ainoa jengi liigassa, joka ei ole voittanut SaiPaa kotonaan 3p edestä.

Kysymys tietysti kuuluu, mikset V Hämäläinen peluuta tällä taktiikalla SaiPaa muitakin vastaan?

Vastaus lienee, että muihin tuo taktiikka ei tehoa pätkän vertaa, mutta Eurooppalaisen suurjoukkueen se saa aina ahtaalle.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Tuossa ei ollut pelitapojen ja taktiikoiden ottelu. Muutama asia mitä piirtyi mieleen oli ekassa viivelähtö joka tuntui kestävän. Saipaa vastaan ylihidastettu lähtö. Toinen pelin kuva oli kun illan sankarin (Komarov) kolasi joku SaiPan kaveri. Ja kolmannessa erässä joku Sputnik veti Lehterän katolleen vastataklauksella.

IFK ei ollut millään tasolla valmis henkisesti tänään edes pelaamaan voitosta. Siellä maailmanmestari Lindbohmkin oli turvallaan useamman kerran. Sanoisin, että tällä(kin) kertaa edari henkinen mielentila kaivoi veren nenästä.
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Nordiksen lauteilla tänään 3,5-vuotiaan pojan kanssa todistamassa Leksan debyyttiä, talvinen keskiviikkoilta ja SaiPa-klassikko. Mikä voisi mennä pieleen?

En nyt jaksa sen kummemmin tarinoida, joten jäsentelen ajatukset plussilla ja miinuksilla tällä kertaa:

- Huolestuttaa ja isosti. Ei tekeminen näytä voittavan joukkueen tekemiseltä. Ei tuolla kokemuksella porukan ajatukset voi vielä olla Ässät-, saati Ipa-pelissä. Taas ryssittiin helpot pisteet monettako kertaa tällä kaudella?
+ Pelitavassa näkyi osittain samoja lyhyitä syöttöketjuja ja palautuksia sekä kiekottelua kuin alkukaudella. Kiekolla ja vauhdilla yritettiin alueelle. Ei kauheasti Dump & chasea.
- Pelitavassa näkyi vain osittain näitä lyhyitä syöttöketjuja ja eivät ne oikein johtaneet mihinkään
- HIFK:n peliin latautuminen on ollut useaan otteeseen todella huonoa. Tänäänkin SaiPa oli ekat minuutit pirteämpi, HIFK onnekkaampi. Sukkasillaan tulo peleihin ihmetyttää. Villeltä kysyttiin Ässät matsin jälkeen miten hän lataa/valmistelee joukkueen peliin, niin vastaus oli tyyliin ”Pelaajilta ihan normaali valmistautuminen”. Tämä ei selkeästi toimi. Olisiko siis Ville nyt vihdoin aika alkaa jo ladata sitä jengiä näihin matseihin??
+ Paikkoja oli ja ajoittain hallittiin mielinmäärin. Pari tolppaa, pari läpiajoa (Koivistoinen ja Pakarisen ajo laidasta) mutta ei niin ei.
- Tuttu tehottomuus
- Taaskaan ei pakotettu vastustajaa jäähyihin vaikka sarjajumbo vastassa.
- YV samaa seisovaa paskaa ja välillä oltiin pulassa SaiPan aggressiivisen AV:n kanssa. Marleaun kudit olivat tuhnuja tänään.
- Sieltä tulee kohta vähemmän pelanneet Jukurit, Pelicans ja KalPa ohi ja sitten ollaankin sijalla 6. Olisiko aika ryhdistäytyä? Hölö saanut Pelsut hienoon lentoon ruman aallonpohjan jälkeen, saako Ville meidät? Alan pikkuhiljaa epäillä..
- SaiPa alisti meitä FYYSISESTI. Noloa.
+ Vesalainen ihan pirteä tänään vaikka tehot jäivät puuttumaan.
- Lehterä oli todella huono tänään.
- Miten voi tuolla rosterilla pelata noin mielikuvituksetonta ja ilotonta kiekkoa? Olisi ollut kaikki saumat revitellä ja ”pitää hauskaa” SaiPan kustannuksella ja saada siitä hyvä fiilis loppuviikkoon. Alkaa tässäkin katse pikkuhiljaa kääntymään VP:n suuntaan. KalPa-matsi ehkä viimeisin missä oli vapautunut ja upeasti pelannut HIFK ja senkin veti Tietokone. Kunpa rinnakkaistodellisuudessa pääsisi näkemään Villen vetämän KalPa-pelin. Olisiko eroa? En tiedä. Luulisi, että noin kokenut nippu laittaisi äänen kuuluviin jos valmennuksellisiin tai pelitavallisiin asioihin ei oltaisi tyytyväisiä. Todella jännä case miten asiat oikeasti on.
- Vaikka sieltä nyt puuttuu Martin, niin silti tuolla rosterilla pitäisi pelata viihdyttävämpää, tasaisempaa ja tuloksekkaampaa lätkää. En tiedä tuoko yksi Niku tuohon kesää saati pitkää kevättä. Esityksissä aivan liikaa kysymysmerkkejä, kun mennään jo tammikuun lopulla ja VP:n kolmatta kautta..
+ Eromangan lihis ja Philly Cheesesteak Nordiksen tapaan olivat taas oikein hyviä! Kai olet jo maistanut @Frankie ?
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
+ Eromangan lihis ja Philly Cheesesteak Nordiksen tapaan olivat taas oikein hyviä! Kai olet jo maistanut @Frankie ?
Kiitos kysymästä toveri @Dimas_ , en ole häpeäkseni vielä näitä kahta tuotetta maistanut vaikka ovat molemmat bucket listallani tovin olleet. Pitää korjata virhe mahdollisimman pian. Olen tosin viimeiset pari peliä ollut oman 3,5 vuotiaan poikani kanssa liikkeellä, kun en viitsi vaimoa jättää yksin tänne kotiin kahden kanssa niin hänen ruokahuoltonsa sekä viihtymisensä ollut prioriteetti. Kun tämä nytkin tässä rinnan päällä ähisevä, puhiseva ja unirytmiä etsivä kuukauden ikäinen tyttö alkaa saada jotain säännöllisyyttä niin enköhän pääse itsekin maistelutalkoisiin.
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Kiitos kysymästä toveri @Dimas_ , en ole häpeäkseni vielä näitä kahta tuotetta maistanut vaikka ovat molemmat bucket listallani tovin olleet. Pitää korjata virhe mahdollisimman pian. Olen tosin viimeiset pari peliä ollut oman 3,5 vuotiaan poikani kanssa liikkeellä, kun en viitsi vaimoa jättää yksin tänne kotiin kahden kanssa niin hänen ruokahuoltonsa sekä viihtymisensä ollut prioriteetti. Kun tämä nytkin tässä rinnan päällä ähisevä, puhiseva ja unirytmiä etsivä kuukauden ikäinen tyttö alkaa saada jotain säännöllisyyttä niin enköhän pääse itsekin maistelutalkoisiin.
Ymmärrän hyvin, aikalailla sama meininki täällä. Pojalle maistui kyllä 1/3 lihiksestä ja puolikas nakki. Philly Cheesesteakista riitti yksi haukku. Muuten mentiin repun omilla eväillä.

Hitaasti mutta varmasti pitää poikaa kasvattaa elinkautiseen ja myös makujen maailmaan.

Toivotaan tytölle nopeaa säännöllisyyttä rytmeihin ja sinulle nopeaa pääsyä maistelutalkoisiin! Lupaan, että safkat ovat ainakin maistuvampi elämys kuin HIFK:n esitykset kentällä.
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Nyt sentään mentiin kotona johtoon 2-0 aika nopeastikin, mutta eihän tuo hirveästi lämmitä, kun taas se menetettiin ja sitärataa.
Jep mutta kyllähän peliin lähtö oli taas umpisurkea. Sinne vielä laitettiin (aivan oikein) showmielessä Leksan kenttä mutta vaisuksi jäi ja oli lähellä ettei SaiPa olisi tehnyt heti maalia.
 

Jo

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kyllä tuo pelin alku hieman erosi kauden aikaisemmista, jotenkin näytti että eka erä pelattiin enemmän suoraan maalille ja lauottiin normaalia enemmän. Sitten erätauolla palattiin vanhaan missä vastuu kiekosta kaverille ja jättöjä tuli 3-6 peräkkäin ja nysvättiin kulmissa. Loppu olikin sitten kärsimystä.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
IFK ei ollut millään tasolla valmis henkisesti tänään edes pelaamaan voitosta
Meni kuitenkin neljässä minuutissa 2-0 johtoon.
Voitti laukaukset kohti maalia 40-23, laukausten kokonaismäärä 79-37. Mitä luulet, montako kertaa sadasta SaiPan olisi mahdollista tällainen peli voittaa? Mä veikkaan noin viisi kertaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös