HIFK:n peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 1 115 920
  • 22 268

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Surkeaa edelleen eikä viihdytä vähääkään. Viimeinen minuutti tarjosi vähän jännitystä. Jukurit oli parempi, mutta HIFK voitti.
Tähdet, tähdet:
3* Lehterä
2* Martin
1* Marleau
Aika vähissä on ratkaisijat.
Ketjut edelleen ihan älyttömät.
En ymmärrä meidän valmennusta ollenkaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
En ole MTVn Saukkosen suuri ystävä, mutta pakko olla samaa mieltä siitä, että ”Jukurit on hienosti valmennettu ja johdettu joukkue”! Siis epäsuorasti vertaa täysin oikein V. Peltosen aikaansaannokset. Kun tähän yhdistää Tobiaksen näytöt joukkueen kasaamisessa (maalivahdit ja puolustuksen syvyys) niin jälki on tätä kaudesta ja illasta toiseen.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Onneksi Nättinen kuittasi 29sec JA mutta taas turha pistemenetys. Moneskohan tasoitus/VM mikä meille tehdään vikan minuutin aikana tällä kaudella? Ei ole kauhean hyvä merkki tuo..
Ei se mitään, IFK:llahan on varaa viljellä näitä pinnoja pois. Monestikohan on tällä kaudella tosiaan osuttu meitä vastaan lopussa ilman veskaria, kuten mainitsit, ja monestikohan ollaan menetetty 2-0 johto pelissä, kuten Kouvolassa ja Raumalla viikon sisään. Aika iso läjä on mennyt pisteitä näihin kaikkinensa.
 

Spartacus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK oli suuremman osan pelistä huonompi joukkue ja vieläpä selkeällä marginaalilla. Peli on ihan tukossa, eikä Jukureiden aggressiivisen karvauksen kanssa pärjätty yhtään. Etäisyydet venyivät ja syöttäminen oli pääosin heikkoa. IFK näytti taas todella hitaalta, kuten eilenkin. Jukurit on erittäin hyvä jengi, joka uskoo tekemiseensä ja valmentajansa. Meiltä tälläinen tunnetila ei välity.

Fyysinen pelaaminen loistaa poissaolollaan ja kun sitä hetkittäin näkyy, niin se näkyy pelinhallintana. Hyvä esimerkki siitä oli Raskin ja Åstenin tuplataklaus Jukureiden pakkiin pelinavausvaiheessa, josta käynnistyi sekvenssi joka johti Nättisen tasoitusmaaliin. Yleensä näissä tyydytään luistelemaan ohi tai taklaamaan kohteliaasti ohi. Kolmannessa erässä herättiin myös taklaamaan ja se olikin paras erä IFK:lta.

Pakkipareista Martin-Sund oli ihan ok, mutta Melart-Motin ja Manninen-Kakkonen olivat kentällä liian paljon vain selviytymässä. Pakisto suorastaan huutaa Lindbohmia takaisin, mieluiten sitä EHT-komennusta edeltävää versiota. Tuntuu hassulta sanoa, mutta Mestis-lainana tulleen Seppälän rauhallisuus tulisi tarpeeseen. Ensi viikolla saadaan Salin takaisin, joten hasardi-herkkyydestä huolimatta pakistoon tulee vähän jalkoja. Luke Martin on ollut paluunsa jälkeen kerrassaan erinomainen ja löytänyt sen jossain vaiheessa kadonneen pistevireensä viritettynä.

Hyökkäysketjuista ei oikein toiminut yksikään siitä huolimatta, että Lehterä kirjasi 1+3 ja Nättinenkin teki kaksi. Vesalainen on aivan yössä ja ellei olisi niin tärkeä pelaaja joka pitää saada suorittamaan, niin katsomokomennus ei olisi vääryys. Lehterän ja Koivistoisen ketjuja pitäisi kokeilla sotkea. Marleaun erinomainen laukaus ja Lehterän maaginen syöttötaito voisi tuoda tulosta tasakentällisinkin, kun kanadalainen on niin hanakka vetämään kovaa ja nopeasti.

Taponen pelasi hyvän pelin, vaikka Puistolan tasoitus meneekin Roopen piikkiin. Piti IFK:ta pelissä kun Jukurit myllytti hyökkäyspäässä. Olinkin näkeväni varmemman Taposen kuin alkukaudesta, jolloin kiekko pomppi ja sijoittuminen oli huonompaa.

Kun edellä olevat Tappara ja Ilves ailahtelevat niin tällä viikolla oli saumaa kaventaa reilusti eroa heihin. Tätä mahdollisuutta ei onnistuttu hyödyntämään. Ja kun keskikastissa on monta hyvävireistä joukkuetta tiivissä nipussa sijoilla 5-8 niin jos eilen ja tänään nähty peli jatkuu niin voidaan valua nopeastikin sarjataulukossa säälipleijareiden partaalle.
 
Viimeksi muokattu:

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei edelleenkään ehjää 60 minuutin esitystä. Ensimmäinen erä oli hyvin heikkoa molemmissa päissä ja kolmannessa erässä ei saatu kyllä kovin paljoa mitään hyökkäyspäässä aikaiseksi. Kaksi pistettä on hyvä saldo, sillä HIFK oli tänään heikompi kuin Jukurit.

Monennekohan kerran saa kirjoittaa tähän ketjuun mielipiteen pelitavan nopeuttamisesta. Kiekon vieminen maalin taakse ja pinttynyt tapa palauttaa kiekkoa itsepintaisesti taaksepäin torppaavat mahdollisuudet hyökätä rintamalla vielä järjestäytymisvaiheessa olevaa puolustusviisikkoa vastaan. Kun hidastellaan, peli menee kulmissa kiepumiseksi tai jopa pitkin avauksien sohimiseksi. Puolustuksessa tulee aivan liikaa itseaiheutettuja oikosulkutilanteita keskinäisen kiekottelun jälkimainingeissa.

Fyysisyyden puute aiheuttaa sen, että HIFK ottaa lähes illasta toiseen vastaan ison nettokuorman keräilyä jäänpinnasta, vihellyksen jälkeisiä ronkkimisia ja verbaalista elämöintiä. Miksi? Kun katsoo muutaman pelaajan fyysisen pelaamisen tilaa, ei voi välttyä ajatukselta, että onkohan jotain vammaa tai rajoitetta. Fyysinen pelaaminen kannattaa aloittaa nyt, eikä vasta keväällä. Ei tyhmiä jäähyjä tai tyhmyyksiä vaan taklauksia ja ryhdikästä habitusta eritoten omalla puolustusalueella.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitenköhän tuon illan pelin purkaisi.
Ensimmäinen erä oli jotain aivan kammottavaa, siis tuollaista IFK:ta ei saisi ikinä nähdä Nordiksella.

Lopun Jukureiden tasoituksen osasi tietää jo varmana etukäteen ja sieltähän se tulikin.
Jäi nyt kuitenkin voitosta lopulta ihan okei fiilis ja pahimman olotilan voikin purkaa vaikka Peltosen ketjuissa.

Ei tullut 9/9 pinnan viikkoa tästä, mutta toisaalta tänään oli kyllä Jukureiden 0-1 ja 1-2 maalien jälkeen fiilis, että ei kyllä tule tänään pinnan pinnaa, niin siihen nähden tuo kaksi pistettä tänään oli jo vähän positiivinen yllätyskin.
Valitettavasti IFK:n johtaessa 3-2 en täyteen pistepottiin uskonut ja myöskin valitettavasti se uskomus osoittautui taas todeksi.

Lehterän poika se meinaa oikeasti voittaa vielä koko pistepörssin!
Nättisen maalit teki kyllä terää, unessa on kaveri viime aikoina ollut.

Pelaajat, joilta kaipaan enemmän tällä hetkellä:
Jääskä
Vesalainen
Taponen (helpot pois)
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kolmannesta erästä annan jopa kehut IFK:lle. Siinä oli enemmän laadukkaita hyökkäyksiä, kuin kahdessa ensimmäisessä erässä yhteensä. Kolmannen erän arvoa nostaa vielä se, että IFK oli siinä painetilassa.

Ongelma on vain siinä, että miksi tuo pelillinen ote on niin satunnaista. Lisäksi oikeastaan vain Lehterä + Martin pystyvät rakentamaan oikeasti luovia hyökkäyksiä. 3-2 maali oli sitä mitä pelin pitäisi olla suurimmaksi osaksi 60 minuuttia. Peli rakennetaan oman alueen lähdöllä, jossa pelataan keskialueella miehet vauhtiin. Ei tarvitse mennä kulmiin. Toki kaikille joukkueille tulee niitä hetkiä pelissä, kun ei pystytä toteuttamaan, mutta näiden jaksojen pitäisi jäädä lyhyeksi. IFK saattaa välillä pelata koko erän ilman yhtään hyvää lähtöä omista, kuten tänään ensimmäinen erä.

Mestaruuden voittaminen vaatii tod. näk. 2-4 voittoa Tampereelta jos kohdataan molemmat Tampereen jengit. Tällä hetkellä matka siihen pelilliseen pisteeseen vaikuttaa valovuodelta. Kahdessa edellisessä pelissä ollaan oltu yllättävän suurissa vaikeuksissa jopa KooKoota vastaan. Pelitavallista etua ei oikein saada yhtään joukkuetta vastaan. 20.1 on taas tason mittaus Tampereella.
 

C2 huutelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Lehterän Hesarin haastattelussa on kaikki sanottu oikein.

Hyvä joukkue, joka parhaimmillaan pelaa tosi hyvää lätkää. Mut tasaisuudesta ei ole tietoakaan ja parin hyvän pelin jälkeen luulevat itsestään liikoja. Ihan edaria.

Ja kun maalissa ei ole Ortio tai Lankinen, niin sit otetaan huonona päivänä dunkkuun.

Jäbä laski kuitenkin kaikki lavat ennen kuin oli pakko vetää ite…
 

Eemin76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelillisesti ei olla tamperelaisille hävitty yhdessäkään pelissä tällä kaudella. Nyt pitää kaivaa se tulos niistä peleistä ja lopettaa noi viimehetken sulamiset. Tähän rosteriin Lindhbom ja Komarov parin viikon päästä lisää niin ainakin siihen on hyvät mahdollisuudet.
 

Hombre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Die Mannschaft , Olli Jokinen
Käsittämätön määrä kyllä menetetty kolmen pisteen voittoja loppumetreillä. Kuvastaa hyvin niiden menetystä, kun katsoo sarjatilannetta ja esim sijalla 11 olevalla kerholla on yksi kolmen pisteen voitto vähemmän kuin meillä.
 

RedNumber9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Heitetäänpä jotain omia ajatuksia viime aikojen otteista.

Kuten täällä jo mainittu, niin eilen ensimmäinen erä oli aivan karmeaa katsottavaa ja Jukurit vei peliä lähes miten tahtoi. Ilmeisesti siellä valmennuskin sitten onnistui reagoimaan tähän kun pelin edetessä tilanne parani. Nättinenkin haastattelussa mainitsi, että jotain muutoksia siellä avauspelaamiseen tehtiin pelin aikana.

Valtava ero on HIFK:n pelissä silloin kuin kentällä on Martin-Sund pari vs muut pakkiparit. Näillä jalka riittää siihen, että päästään keskialue ylittämään vauhdilla. Pitäisikö tämä toimiva pari sitten erottaa, että saadaan jalkoja muihinkin pareihin? Lindbohm kyllä tähän tuo helpotusta vaikka ei ehkä se ihan perinteinen kiekollinen pakki ole. Pystyy kuitenkin nostamaan jalalla vähintään Sundin tasoisesti.

Aivan liian paljon HIFK:n pelissä näkee sitä, että kiekko heitetään vastustajan päätyyn silloin kun sinne ei ole meiltä kukaan menossa antamaan painetta. Tai korkeintaan yksi ja sekin myöhässä. Tuossa vaan luovutetaan kiekko suosiolla vastustajalle. Päätykiekko on ihan hyvä ratkaisu, jos sinne on kaksi menossa paineella hyvällä vauhdilla. Noista HIFK kyllä voittaa kiekkoja ihan hyvällä prosentilla, mutta jos niitä menijöitä ei ole niin vastustaja kyllä syöttelee leikitellen sen HIFKn yksinäisen karvaajan ohi.

Sitten pieni pelaaja-avautuminen vielä viikonlopulta. Ei ole mikään isoin ongelma tämä, mutta turhautti kyllä näissä kahdessa pelissä Seppälän pehmeys ratkaisupaikoissa. KooKoota vastaan oli 2-0 tilanteessa meillä 3-1 hyökkäys, Seppälä kiekossa. Tulos: ajautuu pieneen kulmaan, syöttö ohi, ei edes laukausta koko tilanteesta. Hetkeä myöhemmin KooKoolla 3-1 hyökkäys ja siitä kliinisesti kavennus. Pari muutakin paikkaa Seppälällä oli KooKoo pelissä ja sitten eilen oli se 2-1 Raskin kanssa ja siinä se ratkaisu oli aika identtinen tuon perjantain tilanteen kanssa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Perjantain JYP matsin jälkeen ollaan kohdattu kaikki 5 sarjan pohjalla olevaa joukkuetta joulun jälkeen. Saldo tällä hetkellä 9/12 pistettä. Jos perjantaina voitetaan niin kai tätä voi kuitenkin pitää tyydyttävänä suorituksena . Taso mitataan kuitenkin kun kovempia tulee vastaan. Jukurit on sijoituksissa selvästi korkeammalla kuin materiaalinsa.

Ässät on meille ollut vaikea viime vuosina. Mielenkiintoinen testi lauantaina on ”uusi Kärpät”.

Varsinainen tason mittaus on 19.1-27.1: Ässät (k), Ilves ja Nokia (v), Lukko (k), TPS ja Teissala (v) ja la 27.1 Tappara Nordiksella.
 

C2 huutelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Perjantain JYP matsin jälkeen ollaan kohdattu kaikki 5 sarjan pohjalla olevaa joukkuetta joulun jälkeen. Saldo tällä hetkellä 9/12 pistettä. Jos perjantaina voitetaan niin kai tätä voi kuitenkin pitää tyydyttävänä suorituksena . Taso mitataan kuitenkin kun kovempia tulee vastaan. Jukurit on sijoituksissa selvästi korkeammalla kuin materiaalinsa.

Ässät on meille ollut vaikea viime vuosina. Mielenkiintoinen testi lauantaina on ”uusi Kärpät”.

Varsinainen tason mittaus on 19.1-27.1: Ässät (k), Ilves ja Nokia (v), Lukko (k), TPS ja Teissala (v) ja la 27.1 Tappara Nordiksella.

Lisätään, että Jukurit voitti just Ilveksen ja TPSn aika tyylipuhtaasti. Oli se hyvä tasonmittari.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uskotteko kotona, kun sanon, etten ole pätkääkään huolissani? Peli ei missään nimessä ole valmista, mutta ei sen tarvitsekaan vielä olla. Eikä oikeastaan pidäkään olla.

Mun mielestäni meillä ei ole edes mitään erityisiä pelitavallisia ongelmia. Joukkueen ylivoimaisesti suurin ongelma on tason vaihtelu henkilökohtaisella tasolla. Ihmeellisiä ratkaisuja tulee joka pelissä useita eivätkä ne suinkaan ole aina samanlaisia, vaan milloin mitäkin. Väitän rohkeasti, että 90% näistä tilanteista johtuu siitä, että ei olla henkisesti ihan läsnä. Jos kyse olisi suurista pelitavallisista ongelmista, peli olisi kokonaisuutena aivan eri näköistä, mutta nythän on niin, että ihan jokainen ketju pelaa välillä todella hyvin ja välillä huonosti. Itse asiassa ongelma on suurempi kahdella ekalla ketjulla kuin kolmosella ja nelosella. Mistähän sekin mahtaisi johtua? Veikkaan jälleen kerran rohkeasti, että alemmat ketjut pelaavat paljon nöyremmin ja simppelimmin. Mitään veret seisauttavia yksilösuorituksia ei juurikaan edes haeta (pl. ehkä Rask), vaan nämä ketjut keskittyvät pelaamaan hyvinkin yksinkertaisesti. Mikään pelitapa ei toimi, jos pelaajat tekevät perusasiat heikosti eikä esim. syötöt napsu lapaan, vaan menee järjestäen pitkäksi tai jos kentällä odotellaan seisovin jaloin, että ne syötöt vain napsuu lapaan ja vastustaja antaa ystävällisesti niin tapahtua.

Mä olen tuonut samoja asioita esiin kuin Lehterä toi eilisen pelin jälkeen. Lainaukset Hesarista (6.1.2024):

”Tämä on niin sanotusti se viikoin tärkein peli, vaikka tästä saa saman verran pisteitä kun muista peleistä. Henkisellä puolella tämä merkkaa. Näihin kotipeleihin syttyy ja latautuu. Nupit ovat niin kaakossa kuin vain saa viritettyä.”

”Me pelaamme aina muutaman pelin hyvin. Sitten vähän luullaan ja käydään vähän alhaalla. Sitten taas nousemme. Tasaisuutta pitäisi löytää tähän hommaan. Meillä on hyvä joukkue ja pelaamme parhaimmillaan tosi hyvää kiekkoa”, Lehterä sanoi.

Jotenkin tulee sellainen fiilis, että meidän kärkipelaajat eivät ole olleet riittävän nöyriä riittävän usein. Tuijotetaan liikaa omaa nimilistaa, vastassa olevaa jengiä ja heidän nimilistaansa ja unohdetaan, että pelaaminen kentällä on hyvin paljon 1 vs. 1-tilanteita, missä jokaisen pelaajan on hoidettava se oma kaksinkamppailunsa kunnialla. Ja kun HIFK on ihan jokaisen vastustajan viikon kärkiottelu, vastustaja ei ikinä tule meitä vastaan puolivaloilla vain pellailemaan. Liigassa ei ole enää vuosiin ollut sellaista tilannetta, että paikalle saapuminen riittää. Osaan peleistä HIFK saapuu paikalle ikään kuin dominoimaan, kun on niin saatanan kova nimilista ja sitten, kun vastustaja on sitkeä kuin tilliliha eikä anna senttiäkään periksi eikä se dominoiminen onnistu, ollaan huuli pyöreänä. Sitten ollaankin ihmeissään, kun itseluottamus on alhaalla, kun ei ole tehtykään maaleja niistä maailmanluokan pyörityksistä. Tätä samanlaista dominnoinin odotusta on havaittavissa osalla faneistakin.

Valmennus voi tietysti yrittää herätellä joukkuetta eri tavoilla ja uskon, että niin on tehtykin. Ei ole esim. kovin vaikea näyttää pelaajille koosteita, että katsokaas, kun tässä on nyt 10 lyhyttä videopätkää väärin/huonosti pelatuista tilanteista. Voihan valmennus toki pelaajille raivoisasti huutaakin, mutta en usko sen olevan oikeanlaista ja toimivaa herättelyä. Itse en ainakaan arvostaisi yhtään, että mun esimies alkaisi mulle huutaa yhtään mistään asiasta, vaikka olisin kuinka isosti mokannut.

Meillä on niin kokenut jengi, että kun tosipelit alkaa, fokus tulee kyllä olemaan oikeissa asioissa. Uskon tähän ihan 100%. Silloin ei oteta turhia riskejä. Tai sanotaan näin, että valtaosa pelaajista tuskin tulee niin tekemään. Yleensä aina löytyy silti joku rohkea, joka kuitenkin vähän kokeilee ja se on sitten vähän tsägästäkin kiinni, onko sillä jälkiseurauksia vai ei. Henkilökohtaisten virheiden ja aivopierujen loppumista kokonaan ainakaan mä pysty lupaamaan, mutta sen uskallan luvata, että niiden määrä kyllä tulee vähenemään nykyisestä.

Valmennuksesta en myöskään ole huolissani. Mä koen itse, että Peltosen filosofiaan kuuluu hyvin vahvasti se, että pelaajat itse ymmärtävät, mitä ja miten asioita pitää kentällä tehdä kulloisessakin tilanteessa. Valitettavasti vaikuttaa vahvasti siltä, että meillä on suhteellisen paljon pelaajia, jotka eivät ratkaisevilla hetkillä kykene toimimaan aina siten kuin olisi järkevintä ja kuten kuuluisi toimia. Mutta kantapään kautta oppiminen on yleensä aina aika tehokas tapa muuttaa toimintaa. Se on sitten eri asia, miten pitkään se muisti pelaa. Mutta voisin kuvitella, että seuraavat 1-5 peliä esim. Juha Jääskäkin taas muistaa, miten pelataan silloin, kun kiekko on itsellä ja edessä siintää tyhjä maali. Tai ainakin muistaa, miten EI tule pelata. Eilisen perusteella joukkue kykenee kyllä muutoksiin lyhyelläkin varoitusajalla, kuten nähtiin ekan erän jälkeen. Uskon, että siinä auttoi kyllä myös se, että kyseessä oli viikon pääottelu ja ainoa kotipeli ja vastassa jengi, joka oli voittanut Ilveksen edellisenä iltana.

Toki, hyvin olennaista valmennuksenkin työn kannalta myös keväällä on joukkueen terveystilanne. Ja se, nouseeko joukkueesta sellaisia ratkaisijoita, joiden rooli oli ennakkoon laskettu pienemmäksi kuin joidenkin muiden. Missäänhän ei ole sanottu, että juuri joukkueen kärkiheppojen pitäisi ratkaista pelejä, vaan saa niitä maaleja ja maalin estämisiä tehdä ihan kuka tahansa. Se nyt vain on yleensä todennäköisempää, että nimekkäimmät pelaajat niitä pelejä myös ratkoo ja siksi ei ole mitenkään väärin odottaa, että parhaat pelaajat pelaavat parhaat pelinsä keväällä. Siitähän niille maksetaan. Joku marraskuun HPK-peli voi mennä ohipeliksi, mutta yhtä ainutta ohipeliä ei keväällä saa tulla. Ja koska en ole nähnyt yhtään ohipeliä "päävastustajia" vastaan, uskon rohkeasti, että fokus tulee olemaan keväällä täysin oikeissa asioissa.

Mä en toistaiseksi ole nähnyt mitään sellaista, miksi mun pitäisi olla huolissani yhtään mistään. Toki olen valmistautunut siihenkin, että kaikki ei mene kuin Strömsössä ja erityisiä huolenaiheita tulee vielä nousemaan. Mutta siihen asti olen levollisin mielin. Peli on välillä suoraan sanottuna unettavaa paskaa, mutta aika harvat pelit nousevat runkosarjassa miksikään klassikoiksi muutenkaan, joten pystyn elämään sen kanssa niin kauan, kun unelma mestaruudesta elää.

Edit: Lisätty kesken jäänyt viimeinen lause.
 
Viimeksi muokattu:

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Uskotteko kotona, kun sanon, etten ole pätkääkään huolissani? Peli ei missään nimessä ole valmista, mutta ei sen tarvitsekaan vielä olla. Eikä oikeastaan pidäkään olla.

Mun mielestäni meillä ei ole edes mitään erityisiä pelitavallisia ongelmia. Joukkueen ylivoimaisesti suurin ongelma on tason vaihtelu henkilökohtaisella tasolla. Ihmeellisiä ratkaisuja tulee joka pelissä useita eivätkä ne suinkaan ole aina samanlaisia, vaan milloin mitäkin. Väitän rohkeasti, että 90% näistä tilanteista johtuu siitä, että ei olla henkisesti ihan läsnä. Jos kyse olisi suurista pelitavallisista ongelmista, peli olisi kokonaisuutena aivan eri näköistä, mutta nythän on niin, että ihan jokainen ketju pelaa välillä todella hyvin ja välillä huonosti. Itse asiassa ongelma on suurempi kahdella ekalla ketjulla kuin kolmosella ja nelosella. Mistähän sekin mahtaisi johtua? Veikkaan jälleen kerran rohkeasti, että alemmat ketjut pelaavat paljon nöyremmin ja simppelimmin. Mitään veret seisauttavia yksilösuorituksia ei juurikaan edes haeta (pl. ehkä Rask), vaan nämä ketjut keskittyvät pelaamaan hyvinkin yksinkertaisesti. Mikään pelitapa ei toimi, jos pelaajat tekevät perusasiat heikosti eikä esim. syötöt napsu lapaan, vaan menee järjestäen pitkäksi tai jos kentällä odotellaan seisovin jaloin, että ne syötöt vain napsuu lapaan ja vastustaja antaa ystävällisesti niin tapahtua.

Mä olen tuonut samoja asioita esiin kuin Lehterä toi eilisen pelin jälkeen. Lainaukset Hesarista (6.1.2024):





Jotenkin tulee sellainen fiilis, että meidän kärkipelaajat eivät ole olleet riittävän nöyriä riittävän usein. Tuijotetaan liikaa omaa nimilistaa, vastassa olevaa jengiä ja heidän nimilistaansa ja unohdetaan, että pelaaminen kentällä on hyvin paljon 1 vs. 1-tilanteita, missä jokaisen pelaajan on hoidettava se oma kaksinkamppailunsa kunnialla. Ja kun HIFK on ihan jokaisen vastustajan viikon kärkiottelu, vastustaja ei ikinä tule meitä vastaan puolivaloilla vain pellailemaan. Liigassa ei ole enää vuosiin ollut sellaista tilannetta, että paikalle saapuminen riittää. Osaan peleistä HIFK saapuu paikalle ikään kuin dominoimaan, kun on niin saatanan kova nimilista ja sitten, kun vastustaja on sitkeä kuin tilliliha eikä anna senttiäkään periksi eikä se dominoiminen onnistu, ollaan huuli pyöreänä. Sitten ollaankin ihmeissään, kun itseluottamus on alhaalla, kun ei ole tehtykään maaleja niistä maailmanluokan pyörityksistä. Tätä samanlaista dominnoinin odotusta on havaittavissa osalla faneistakin.

Valmennus voi tietysti yrittää herätellä joukkuetta eri tavoilla ja uskon, että niin on tehtykin. Ei ole esim. kovin vaikea näyttää pelaajille koosteita, että katsokaas, kun tässä on nyt 10 lyhyttä videopätkää väärin/huonosti pelatuista tilanteista. Voihan valmennus toki pelaajille raivoisasti huutaakin, mutta en usko sen olevan oikeanlaista ja toimivaa herättelyä. Itse en ainakaan arvostaisi yhtään, että mun esimies alkaisi mulle huutaa yhtään mistään asiasta, vaikka olisin kuinka isosti mokannut.

Meillä on niin kokenut jengi, että kun tosipelit alkaa, fokus tulee kyllä olemaan oikeissa asioissa. Uskon tähän ihan 100%. Silloin ei oteta turhia riskejä. Tai sanotaan näin, että valtaosa pelaajista tuskin tulee niin tekemään. Yleensä aina löytyy silti joku rohkea, joka kuitenkin vähän kokeilee ja se on sitten vähän tsägästäkin kiinni, onko sillä jälkiseurauksia vai ei. Henkilökohtaisten virheiden ja aivopierujen loppumista kokonaan ainakaan mä pysty lupaamaan, mutta sen uskallan luvata, että niiden määrä kyllä tulee vähenemään nykyisestä.

Valmennuksesta en myöskään ole huolissani. Mä koen itse, että Peltosen filosofiaan kuuluu hyvin vahvasti se, että pelaajat itse ymmärtävät, mitä ja miten asioita pitää kentällä tehdä kulloisessakin tilanteessa. Valitettavasti vaikuttaa vahvasti siltä, että meillä on suhteellisen paljon pelaajia, jotka eivät ratkaisevilla hetkillä kykene toimimaan aina siten kuin olisi järkevintä ja kuten kuuluisi toimia. Mutta kantapään kautta oppiminen on yleensä aina aika tehokas tapa muuttaa toimintaa. Se on sitten eri asia, miten pitkään se muisti pelaa. Mutta voisin kuvitella, että seuraavat 1-5 peliä esim. Juha Jääskäkin taas muistaa, miten pelataan silloin, kun kiekko on itsellä ja edessä siintää tyhjä maali. Tai ainakin muistaa, miten EI tule pelata. Eilisen perusteella joukkue kykenee kyllä muutoksiin lyhyelläkin varoitusajalla, kuten nähtiin ekan erän jälkeen. Uskon, että siinä auttoi kyllä myös se, että kyseessä oli viikon pääottelu ja ainoa kotipeli ja vastassa jengi, joka oli voittanut Ilveksen edellisenä iltana.

Toki, hyvin olennaista valmennuksenkin työn kannalta myös keväällä on joukkueen terveystilanne. Ja se, nouseeko joukkueesta sellaisia ratkaisijoita, joiden rooli oli ennakkoon laskettu pienemmäksi kuin joidenkin muiden. Missäänhän ei ole sanottu, että juuri joukkueen kärkiheppojen pitäisi ratkaista pelejä, vaan saa niitä maaleja ja maalin estämisiä tehdä ihan kuka tahansa. Se nyt vain on yleensä todennäköisempää, että nimekkäimmät pelaajat niitä pelejä myös ratkoo ja siksi ei ole mitenkään väärin odottaa, että parhaat pelaajat pelaavat parhaat pelinsä keväällä. Siitähän niille maksetaan. Joku marraskuun HPK-peli voi mennä ohipeliksi, mutta yhtä ainutta ohipeliä ei keväällä saa tulla. Ja koska en ole nähnyt yhtään ohipeliä "päävastustajia" vastaan, uskon rohkeasti, että fokus tulee olemaan keväällä täysin oikeissa asioissa.

Mä en toistaiseksi ole nähnyt mitään sellaista, miksi mun pitäisi olla huolissani yhtään mistään. Toki olen valmistautunut siihenkin, että kaikki ei mene kuin Strömsössä ja erityisiä huolenaiheita tulee vielä nousemaan. Mutta siihen asti olen levollisin mielin. Peli on välillä suoraan sanottuna unettavaa paskaa, mutta aika harvat pelit nousevat runkosarjassa miksikään klassikoiksi muutenkaan, joten pystyn elämään sen kanssa niin kauan, kun unelma mestaruudesta elää.

Edit: Lisätty kesken jäänyt viimeinen lause.
Isot propsit siitä, että jaksat kaudesta toiseen olla optimisti, vaikka edellisestä pytystä on noin 13 vuotta aikaa, eikä Peltosen aikakausi ole nostanut joukkuetta yhtään lähemmäs uutta pyttyä vs. vaikkapa Pikkarainen.

Sanoisin, että tammikuun otteluruuhka tulee paljastamaan aika hyvin, missä todella mennään. Nyt olisi se paikka suorittaa ja repiä eroa säälijengeihin!

Olet oikeassa, että yksilöiden pitää nostaa tasoaan (muutamiakin voisi nimetä), mutta ei päävalmentajaakaan voi vapauttaa vastuusta. Esimies on viime kädessä vastuussa tiiminsä tuloksesta sekä siitä, miten hyvin saa yksilöt puhaltamaan yhteen hiileen.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Isot propsit siitä, että jaksat kaudesta toiseen olla optimisti, vaikka edellisestä pytystä on noin 13 vuotta aikaa, eikä Peltosen aikakausi ole nostanut joukkuetta yhtään lähemmäs uutta pyttyä vs. vaikkapa Pikkarainen.

Sanoisin, että tammikuun otteluruuhka tulee paljastamaan aika hyvin, missä todella mennään. Nyt olisi se paikka suorittaa ja repiä eroa säälijengeihin!

Olet oikeassa, että yksilöiden pitää nostaa tasoaan (muutamiakin voisi nimetä), mutta ei päävalmentajaakaan voi vapauttaa vastuusta. Esimies on viime kädessä vastuussa tiiminsä tuloksesta sekä siitä, miten hyvin saa yksilöt puhaltamaan yhteen hiileen.

Kiitos palautteestasi :). Olen hyvin pitkälle samaa mieltä kaikesta kanssasi. Jos vertaa aiempiin vuosiin, HIFK on yleensä pelannut otteluruuhkissa paremmin kuin peli per viikko-tahdilla. Toki joukkueen terveystilanteellakin on merkitystä.

Myös vastustajilla on keskinäisiä pelejä, joten ristiin tullaan pelaamaan eikä meidän pistemenetykset ole välttämättä niin dramaattisia kuin kuvitellaan. Se on selvää, että mitään tappioputkia ei kestetä, ei kestä Tampereen jengitkään, jos meinaavat nykyisen eronsa pitää.

Totta kai valmennuksellakin on vastuu. Mä vaan haluan katsoa sen kauden loppuun ennen kuin annan tuomion. Ja haluan nähdä myös ne kevään pelit, kokoonpanot ja muut olennaiset asiat. Vaikka kausi päättyisi pettymykseen, ei se lopputulos ole aina jonkun yksilön syytä.

Ja joukkueen oma fiilis vaikuttaa paljon mun näkemyksiini myös valmennuksesta. Jos joukkueessa on ankeahkot tunnelmat, tarkastelen valmentajan vastuuta tiukemmin. Mutta meillä oli viime kaudellakin joukkueen kesken huonoista tuloksista huolimatta hyvä henki ja se tietynlainen tiikerinsilmä näkyi, vaikka voittoja ei tullutkaan, joten se luo mulle uskoa. Sen, onko jengissä oikeasti ja aidosti hyvät fiilikset ja tekemisen meininki näkee kyllä joukkueesta ja mulla on tietyt jutut, mihin kiinnitän erityishuomiota.

Tämä mun ideologiani poikkeaa monen muun stailista ja siksi se varmaan näyttäytyy überpositiivisuutena ja täydellisenä kritiikittömyytenä esim. valmennusta kohtaan. Mutta ei se mun päässäni oikeasti niin mene. Mä en vain koe mielekkääksi arvostella keskeneräistä työtä täydellä höyryllä päivästä toiseen, kun pelin ei kuulu olla vielä täysin valmista ja vielä harjoitellaan uusia juttujakin.
 
Viimeksi muokattu:

sixpack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Omasta mielestäni nyt on vedenjakaja peliviikko. Kolme vieraspeliä: Ässät joka pyrkii kuuden joukkoon, JYP joka on kriisiseura (ei kait noin huono pitäisi olla ilman valmentajasekoilua) ja Kärpät taistelee kolmen joukkoon pääsystä.
Kärppien ja Ässiin kotipelien piste ka. parempi kuin IFK:n vieraspelien. JyPin vastaava selkeästi huonompi. 8-9 pst eriomainen eli kolmen joukkoon mennään, 6-7 hyvä, 5 kelvollinen, 4 välttävä, 3 heikko, 0-2 kriisi ja heipat kolmen joukkoon.
 

Stintti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Lapin kiekkoilu
Omasta mielestäni nyt on vedenjakaja peliviikko. Kolme vieraspeliä: Ässät joka pyrkii kuuden joukkoon, JYP joka on kriisiseura (ei kait noin huono pitäisi olla ilman valmentajasekoilua) ja Kärpät taistelee kolmen joukkoon pääsystä.
Kärppien ja Ässiin kotipelien piste ka. parempi kuin IFK:n vieraspelien. JyPin vastaava selkeästi huonompi. 8-9 pst eriomainen eli kolmen joukkoon mennään, 6-7 hyvä, 5 kelvollinen, 4 välttävä, 3 heikko, 0-2 kriisi ja heipat kolmen joukkoon.
Ässille hävitty kauden molemmat keskinäiset. Tänään on voitto raavittava väkisin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös