HIFK:n peliesitykset kaudella 2013–2014

  • 732 536
  • 2 229

jogoalie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Panthers
Minun mielestäni HIFK:n esitys oli tänään kaikenkaikkiaan sekava. Alku oli hyvä, mutta sen jälkeen homma luisui raiteiltaan.
Varsinkin syöttöpelin katsominen oli yhtä tuskaa - laskin DeSantisin saaneen neljä syöttöä omien lapaan. Kontrolloiotuja hyökkäyksiä oli kohtuulailla harvassa. Puustinen ja Pakarinen kyllä yrittivät kovasti. Omalta alueelta pois pääseminen teettää hirveästi työtä.
Välillä näytti siltä, että HIFK:n hyökkäyspelin variaatiot ovat luokkaa kumpaanko kulmaan kiekko vedetään.
Kärpät pelasi toki niin hyvin kuin odottaa saattoi. Usein katselin kateellisena heidän syöttöjään ja hyökkäyksien järjestelmällisyyttä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei vaan yksinkertaisesti riitä HIFK:n materiaali Kärppiä vastaan, ei se taisteluilmeestä kiinni jäänyt vaikka taklauksia olisi mukava nähdä enemmän. Kärpillä nyt vaan sattuu olemaan paremmat yksilöt niin hyökkäyksessä, puolustuksessa, kuin myös tolppien välissä ( ei huono peli Hussolta ) ja peli rullaa hyvin.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yksinkertaisena selityksenä;

Kärpät on tällä hetkellä todella kova joukkue. HIFK:n tämän päiväisellä esityksellä voi kuitenkin antaa plussaa monille. Selviytymistaisto, joka ei aivan kantanut loppuun asti. Tuomaripeli oli myös jälleen aivan perseestä.

JA. Aaltosen otteet ovat maagiset. Ei mitään, tästä on hyvä jatkaa!!
 

Kip#37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Matt Generous
Kyllä IFK oli kolmoserässäkin suurimman osan aikaa ihan pelissä mukana, ei vaan kestetty kärppien kyydissä mukana. Kärppien peliä, kun pääsi seuraamaan livenä, niin en ihmettele, miksi joukkue löytyy sarjataulukon sijalta yksi ja on voittanut 17 peliä pötköön. Suuri osa vieraiden tilanteista syntyi ihan omien mokaillessa. Kiekko polttaa vähän liikaa lavassa, joten se esimerkiksi pitää heittää sokkona taaksepäin suoraan kärppäpelaajan lapaan, kun voisi rauhoittaa pelaamalla alaspäin, tai lyödä vaikka lämärin rumpuun ja toivoa, että menee omille, ellei parempaa keksi. Voiko MNH:ssa desantista peluuttaa vaikka mieluummin hyökkäyksessä, kun jätkät pelailee muutenkin vähän mitä paikkaa sattuu? Omalla alueella hieman liian hazardi kaveri.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Voiko MNH:ssa desantista peluuttaa vaikka mieluummin hyökkäyksessä, kun jätkät pelailee muutenkin vähän mitä paikkaa sattuu? Omalla alueella hieman liian hazardi kaveri.

Laitoin jo harkkapelien jälkeen viestiä että Birch lähtee ensin ja sitten vasta DeSantis. DeSantiksella on kyllä hyökkäyspäässä ideaa ja hyvää toimintaa mutta omassa päässä on aika lailla hukassa. Ei ilmeisesti maltti riitä keskittymiseen puolustamisen suhteen. Semmoinen köyhän miehen (=Nybari) Cory Murphy. Jos vaan DeSantiksen hyökkäyspuolen aktiivisuus saataisiin paremmin hyödynnettyä niin siitä olisi hyvää sanottavaa.
 

Kuutamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Suomen jääkiekkojoukkueet
Varmaan tää ammutaan heti alas, mut mielestäni tämän iltaista esitystä ei tarvitse hävetä. Ihan hyvä peli liigan ylivoimaisinta joukkuetta vastaan, poislukien parit hirveät pakkien hasardisyötöt.

Kyllä mä kans yhdyn tähän. Saappaat jalassa kaaduttiin.

Summasen jäähy (josta Hesari mainitsi) meni ihan ohi. Onko kellään tarkempaa tietoa asiasta. Kuulemma huuteli tuomarille.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Kahden minuutin joukkuerangaistus....

......Summasen jäähy (josta Hesari mainitsi) meni ihan ohi. Onko kellään tarkempaa tietoa asiasta. Kuulemma huuteli tuomarille.

.....aiheesta "V...n pygmi" kun vanha IFK-vihaaja Henriksson ensin keksii keksimällä jäähyjä IFK:lle ja jättää sen jälkeen kummassakin päässä selvät Kärpäset-jäähyt (estäminen/kamppaaminen) viheltämättä. Sekä huuto että rangaistus täysin perusteltuja...
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaksi erää turussa pelattu. HIFK vie pelillisesti oikeastaan miten tahtoo. Pystytään hyökkäämään kontrolloidusti ja tarvittaessa myös nopeasti. Itse pelaamisesta on vaikea mitään hirveää kritisoitavaa löytyä. Se mikä pistää silmään on se, että HIFK on virkamiesmäisen tylsä ja tämän takia lukemat ovat vain 1-2. HIFK ei millään tavalla räisky ja osoita sellaista tappamisen meininkiä. HIFK:n pitäisi viimeiseen erään nyt vähän ottaa lisää kierroksia ja vähän näyttää kulmahammasta. Muuten tässä käy helposti niin, että TPS tulee rinnalle ja ohi. Toki olen iloinen, että viisikkopelaaminen on ottannut isoja askelia eteenpäin ja se rentous ja fyysisyys siihen pelaamiseen on helpompi saada, kuin rakentaa itse pelaaminen.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Sarjatauon jälkeen on pelattu nyt kaksi kuuden pisteen viikkoa ja yhteensä kuusi peliä. Joulutaukoon on 3 viikkoa ja 9 peliä, joten kuuden pisteen viikot jatkukoon, niin noustaan vähitellen ylöspäin sarjataulukossa.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Olipa miellyttävä ja hyvä vieraspeli. TPS:llä ei ollut missään vaiheessa mitään saumaa, vaikka peli numerollisesti tiukkana pysyikin.

+++ Ville Husso. Jälleen eleetöntä peliä matsin läpi.
+++ Puolustus pelasi minun silmiini helvetin hyvän matsin.
+++ Megamatka näkyi ja kuului. Ainakin kotisohvalle tuntui siltä, että Turkuhalli oli hallussa kentällä ja katsomossa.
++ Puustinen, Pakarinen, Peltonen. Hienoa tekemistä pelin läpi.

Ainoan miinuksen annan Matias Soinnun kympille. Olipahan uskomaton vihellys. Kertoo jotakin IFK:n pelistä, kun miinusta jaetaan vain tuomareiden koomailusta.
Tästä tiistaihin ja JYPin kimppuun.
Kiitos, tack tack.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tyypillinen vieraspeli ala Rami, eli kliininen kolmen pisteen ryöstö.

Peli ei ollut kaunista, koska tärkeintä oli ottaa pisteet mukaan. En voi moittia. Jos ja kun #21:n kapasiteetti saadaan ulos, niin...alkavat tyrät rytkyä.

Jokelalta hyvä peli. Jos taso pysyisi nähdyllä tasolla, niin Mikko pelaisi aivan eri sarjoja.
 

LP#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Matsista kotiuduttu. Hieno voitto, tylyllä vieraspelaamisella. Ei sen näyttävää tarvitsekaan olla. Summanen oli valmistanut IFK:n ainoastaan hakemaan pisteet Helsinkiin ja piste. Mielestäni vastustajalla ei ollut koko ottelun aikana kertaakaan mahdollisuuksia taistella vakavasti voitosta.

Vastustaja oli sanalla sanoen paska ja juuri tällä tavalla nämä matsit pitää hoitaa alta pois.

+ Husso, eleetöntä torjumista. Rauhoittaa selkeästi IFK:n alakertaa.
+ Puolustajat, kauttaaltaan hyvää ja varmaa perus-pelaamista.
+ Villen maali, Ässät- ja Kärpät- matseissa näytti, että Villeä painoi jo snadi apina selässä, kun ei tuntunut uppoavan niin mistään ja liekkö mennyt yliyrittämiseksi? Vapautunut oli ilme maalin jälkeen.

Niin ja tosiaan mukavasti oli meikäläisiä mestoilla. Äänestä päätellen meininki oli kohdillaan.

Tästä on hyvä jatkaa.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
12 päivän sisään kuudes ottelu ja näistä 4 voittoa. 4 ottelua näistä kärkijoukkueita vastaan ja 2 voittoa. Jyväskyläisiä vastaan oli tiukka kenenvaan-peli, josta tuli kuitenkin niukka tappio. Myös Kärppä-tappio oli kokonaisuutena hyvä matsi, jossa Kärpiltä ratkaisijaksi äityi pelaaja, jollaista muilla liigajoukkueilla ei ole eikä täksi kaudeksi tule. Peli on ollut hyvin samanlaista, kuin ennen maajoukkutauon tappioputkea eli yksinkertaistaen vahvaa viisikkopelaamista.

Kertoo hyvästä joukkuehengestä, että joukkue on päässyt tilaan, jossa se pelaa kurinalaisesti valmentajansa systeemiä koko viisikkona. Toki henkilökohtaisia virheitä tapahtuu, mutta se ei tarkoita hyvän viisikkopelaamisen puutetta. Ei Summasen pelikirja tule tarjoamaan jatkuvaa blingbling-kiekkoa - tärkeintä on voittaminen ja edelleen veikkaan, kuten kauden alkaessa, että HIFK on vielä kuuden joukossa runkosarjassa. Paremman menestyksen todennäköisyyttä nostamaan tarvitaan vielä pelin tekemiseen kykenevä sentteri ja nuorelle Hussolle aisapari. Ensimmäisen toteuttaminen on todellinen haaste.
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
Ollaan hajoitettu ja nyt koitetaan hallita. Aika näyttää, mihin hallitseminen lopulta johtaa, mutta valitettavasti uskon tämän nykyjengin ''hallitsemisen'' kaatuvan viimeistään siihen, kun joku keksii hieman niistää hanskalla naamaa.

En siis uskalla itse ennustaa top-6 -sijoitusta runkkarissa, mutta playoffeihin uskallan uskoa - ainakin sääleihin. Siellä tosin pelkään valitettavasti joukkueen heppoisuuden paljastuvan liian helposti, vaikka puikoissa olisikin maan kovin voiton-eteen-mitävaan -mentaliteetin valmentaja. Diggaan kyllä näistä nykyisistä kliinisestä tuloksenraasto -esityksistä, mutta en vaan usko sen tuottavan hedelmää tämän kauden osalta pitkässä juoksussa.

Vahvistukset toki asiaa muuttaa voi, mutta tällä poppoolla ei kirkkautta pysty havaitsemaan putken päässä kuin sumuverhon takaa sameana.
 

Stigu

Jäsen
En siis uskalla itse ennustaa top-6 -sijoitusta runkkarissa, mutta playoffeihin uskallan uskoa - ainakin sääleihin. Siellä tosin pelkään valitettavasti joukkueen heppoisuuden paljastuvan liian helposti, vaikka puikoissa olisikin maan kovin voiton-eteen-mitävaan -mentaliteetin valmentaja.

Vähän samat on fiilikset itsellänikin. Raato on nyt iskostanut pelaajien päähän pelitavan, joukku alkaa selvästi hitsautua yhteen. Ilolla katson joidenkin pelaajien tasonnostoa: Peltonen ja Söde pelaaavat nyt ns. "omalla" tasollaan, Hussosta on kuoriutumassa ykksövahti, ja Piiparinen on kehittynyt luistelultaan ja pelinlukutaidoltaan huimasti. Fernholm on myös tuonut jämäkkyyttä pakistoon, hänen tasonsahan tiedettiin.

Hyökkäyksen osalta avainpelaajat ovat Elkins,Somervuori, Peltonen, Puustinen ja Pakarinen. Tuohon ykkössentteri, niin kaksi ensimmäistä ketjua ovat kasassa. Kuparisen kuntouduttua kolmonen voisi olla muotoa Leinonen-Kuparinen-Luttinen

Ongelma on tuo nelosketju, jonka pitäisi olla aggressiivinen, aktiivinen, vastustajan pelin sekoittava kombo. Jengistä ei vain löydy rahkeita tuollaisen kolmikon kasaamiseen. Hari, Block ja Stloukal ovat turhia mikkihiiriä, Öfverström, Nykopp, Piiparinen ja Partanen ovat pehmonalleja ja Talaja ei muutenkaan kuulu nelosketjutasolle. Eli yhdelle riskalle ja yhdelle jonnevirtaselle tuolla olisi paikka.

Pakiston osalta Söde-Fernholm-Jokela-Eklund on ihan OK nelikko, mutta heidän jälkeen pakistossa on ammottava aukko. Sinne olisi aivan pakko saada rikkaan miehen desantis.

Sum summarum: Hieman liian tasapaksu tuo joukkue tosiaan on. Purukaluston osalta puuttuu etuhammas (ykkössentteri) ja raateluhampaat (nelosketju). Ei noilla hampailla syödä pleijareissa mitään, korkeintaan imetään pillillä soppaa.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Nyt oli kuulkaa hyvä matsi joka tavalla. Kaksi huonoa ylivoimaa oli, muuten helvetin hyvää duunia jokaiselta.
Puustinen, Elkins ja Husso pitää tietysti erikseen mainita. Hienoa hienoa hienoa.
Piiparinen ei tainnut pelata loukkaantumisen jälkeen? http://www.ostasenttereita.com-sivulle pitäisi Nybarin hakeutua nopeasta, vaikka tänään hyvin menikin.
 

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Nyt joukkueen kunto kesti jo 50min. Hyvä ja viihdyttävä peli.

+/-

+ Pidän erityisesti tuosta aggressiivisesta alivoimasta
- Laitan eniten Forsbergin piikkiin JypHT:n tasoituksen.
- En pidä mikkihiiri-pakkiparista DeSantis-Forsberg. JypHT veti usean pitkän rallin kun nämä D ja F olivat kentällä ja DS:n laukaus on omaani huonompi. Antifyysinen pakkipari.
+ Otan tämän hetken Jokelan avosylin vastaan ensi kauden joukkueeseen.
+ Puustinen, ei tarvitse perustella
+ Elkins, ei tarvitse perustella. Korvaamaton aloituksissa.
+ Peltosen peliäly ja oikeat ratkaisut
+ Husso, en perustele vaikka oli tuuriakin
+ Joukkue oli päättänyt voittaa
+ Liike paranee ja tämän mittarina pidän Luttista.
+ Koko joukkueelle ja valmennukselle !
 

newill

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä peli kokonaisuutena, jostain pitää kyllä pari sentteriä löytää..
Perjantaina narrit karuselliin ja kunnon nöyrytys!
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ainoa fyysisempi pakkipari on Söde-Jokela (ehhehe). Fernholm on aivan pumpulia ja Eklund ei kauheasti laitakahinoissa viihdy. Salmea ja Kurvista tuo puolustus kaipailee. Tällöin, Forsberg lähtee poppareille. Hiukan harmittaa se, ettei joukkue tuon prosenttikiekkoilun lomassa pelaa fyysisesti (eipä se taida kuulua edes kyseiseen pelityyliin). Ei tarvitse katsomon paljoa huudella "ajaa", kun päätyyn ei mennä enää apinan raivolla.

Jos nyt edes Jaffalassa laittaisivat Jookkeria seinille. Jos siis Summanen haluaa toteuttaa aggressiivisempaa pelitapaa?

Puustinen on kone, ollen tällä hetkellä joukkueen kantava voima Husson kanssa. Mahtava on kaverin rannari ja voisi kysyä, että kuka Nenonen (vaikka Nenosellakin on poikkeuksellisen hyvä veto ranteella)?


Nybariiiii, hommaa se sentteri ja vähän äkkiä.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK pelasi tänään ehjät 60 minuuttia ja kaksi pelaajaa toimi voiton takuumiehenä - Husso ja Puustinen. Vaikka vastassa oli selvästi fyysisempää peliotetta esittänyt JYP, pysyi paketti kasassa hyvin täydet 60 minuuttia. Maalintekopaikkoja pystyttiin luomaan hyvällä frekvenssillä ja puolustuspelaaminen oli, kautta ottelun, tarpeeksi nöyrää. Isojen roolien pelaajat ottivat roolia silloin kun sitä tarvittiin ja pakko mainita myös Elkins - hävisiköhän yhtään oman pään aloitusta tänään ja muutaman kerran vei vastustajan pitkätukkaa aloituksessa oikein 100-0.

Summanen oli tänään erittäin aktiivinen vaihtopenkillä - pitää nostaa hattua nopealle reagoinnille ja palautteen antamiselle. Aikalisä oli hyvään paikkaan otettu.

Hyvillä mielillä tuli hallilta käveltyä kotiin - perjantaina luvassa tiukka vääntö Ilmalassa, toivotaan että siihen mennessä saadaan edes joku vahvistus jengiin - Piiparisen tilanne näytti todella pahalta ja sentterivajaus kasvoi taas yhdellä. Uskonpa, että officen valot ei tänään sammu ihan nopeasti vaan yksi sentteri pyritään saamaan jengiin mahdollisimman pian.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oli kyllä tasapainoinen esitys. Hussoa, Puustista ja Elkinsiä lienee turha enää hehkuttaa, kun sokeakin näki mikä heidän panoksensa oli.

Hyökkäyksiin lähdöt ovat pääasiallisesti laadukkaita. Kiekko saadaan rintamaan ja sitten painetaan kolmelta kaistalta toiseen päätyyn ja vauhdilla. Se mikä ilahduttaa, niin HIFK:n jalkatyö on todella noususuunnassa tällä hetkellä ja auttaa pelitavan kanssa todella paljon. Ehkäpä HIFK alkukaudesta oli vähän tukossa ja nihkeää oli senkin takia. Se kuuluisa Summasen koulu tällä sektorilla ainakin tuottanut tulosta. Tuskin se ainakaan kevättä kohden tuosta tippuu. Vaikka tehospisteet nyt taas kapealle sektorille tuli, niin oli ihan hauska katsoa Blockin, Leinosen Harin ja kumppaneiden hyörimistä ja pyörimistä vastustajan päässä kiekollisena ja kiekottomana. Ei sieltä ollut pahemmin aikaa ja tilaa tulla, kun koko aika oli joku perskärppänen niskassa. Mitään taklausralliahan ei näillä mikkihiirillä aikaiseksi saa, mutta ikävää iholla pyörimistä.

Joko tulisi tilastovoitto narreista.
 

Rannanjärvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä en kyllä nähnyt matsia mitenkään erityisen hyvänä. Taistelun osalta kyllä, mutta voi helvetti tota avauspeliä ja omassa päässä muutenkin ihme sekoilua. Perrin teki byyrinsä kolmen punaisen keskeltä. Ilman Hussoa olisi matsi ollut nopeasti ohi. Ajoittain homma toimi mutta en tiedä oliko se sitten meidän hyvyyttä vai JYPin paskuutta. Maalipaikat kuitenkin JYPille heittämällä ja se on mun mielestä oleellinen mittari vertailuun.

Kuitenkin olen enemmän kuin tyytyväinen, olen myös niin vähän matseja tällä kaudella nähnyt että on heikko antaa arviota miten peli on kehittynyt. Sen tason turoilua olen kyllä HIFK:ltä nähnyt tällä kaudella että siihen nähden kova saavutus ottaa pisteet sarjaneloselta. Tietenkin myös sentterivajeen takia hävitään aloituksia ja se vaikuttaa kiekolliseen peliin.

Piti nyt vähän marista vaikka fiilikset onkin korkealla 3p ansiosta ja taistelemalla saatu voitto lämmittää aina. HUSSO!

Lopuksi kiroan että voi Jason DeSantis! Ei sysipaska mutta sopisi paremmin 6-7. pakiksi.

Kuten hemmo_1973 totesi tossa yllä niin Summanen otti aikalisän hyvään rakoon. Niin monesti (sama ketkä pelaa) joutuu ihmettelemään aikalisän puuttumista matsin viime hetkillä, vaikka vastustaja painaa hulluna päälle.
 

tiimari

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelottaa jo etukäteen tuleva Jokerit-ottelu. Monta kertaa peli on juuri löytymässä ja sitten nuo Ilmalan pellehatut tulevat ja palauttavat IFK:n organisaation lähtöruutuun.

Toivottavasti TG-JR episodi lopetti Summasen näyttämisen tarpeen ja jatkossa voitaisiin keskittyä pelaamiseen.

Tänään oli yllättävän rauhallinen olotila, eikä jostain syystä ollut pelkoa persiissä aina kun JYP pääsi hyökkäysalueelle. Pikkuhiljaa alan itsekin uskoa, että Hussolla mennään loppukausi ja ihan hyvältä näyttää.

Yllättävän hyvin peli menee näköjään yhdelläkin sentterillä, vaikka kyllä tänäänkin paras pelaaja oli selkeästi Puustinen.
 

Rannanjärvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyökkäyksiin lähdöt ovat pääasiallisesti laadukkaita. Kiekko saadaan rintamaan ja sitten painetaan kolmelta kaistalta toiseen päätyyn ja vauhdilla.

Rintamahyökkäyksiä saatiin jokunen aikaan, ei kyllä omaan silmään montaa osunut. Liekö sitten oluella osuutta mun pelin seuraamiseen. Olen myös huomannut että yhden räikeän virheen jälkeen multa menee monesti seuraava tilanne ohi kun kiroilen vielä edellistä mokaa.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Pelottaa jo etukäteen tuleva Jokerit-ottelu. Monta kertaa peli on juuri löytymässä ja sitten nuo Ilmalan pellehatut tulevat ja palauttavat IFK:n organisaation lähtöruutuun.

Jep, näin kävi viimeksi enkä tajua mikä helvetti siinä on. Miettikää nyt miten sekaisin peli meni viime Jokeri matsin jälkeen, vaikka itse Jokeri matsi meni vielä ihan hyvin. Narri peli tulee kyllä huonoimpaan ja parhaaseen mahdolliseen paikkaan. Siitä voitto niin nousu ja pelin parantuminen on virallista, vaikka alkaa se olla jo nytkin selvää. Siitä takkiin ja seurauksena jos pakka hajoaa taas totaalisesti niin jumalauta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös