HIFK:n peliesitykset kaudella 2013–2014

  • 732 262
  • 2 229

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Vähän turhan jännäks meni taas, mutta 3.erän peruuttelussa on aina isompi riski saada kylmää niskaan, kun jos ei lähtisi pakittelemaan liikaa. Mutta nää on näitä ikuisuuskyssäreitä... mikä on vastustajan hyvää kiriä ja mikä taas on omaa väärää taktiikkaa.

Onneksi on himapeleistä saatu 3p voittoja hyvällä prosentilla. Sen turvin pää on jotenkin pinnalla tässä, mutta perjantaina tuleekin sitten "jonkilainen" mittari vastaan. Ei muuta kun lyödään Kärpille tilastotappio kouraan ja jatketaan voittoputkea kolmeen!!!

Ihan hyvä kiekkofiilis pitkästä aikaa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Olihan tää peli sellaiset 50 minuuttia ihan hyvä lätkämatsi, eikä punaiset olis vielä Niken kavennuksestakaan hätääntyneet, mutta Ässien tokan maalin jälkeen olisi voinut käydä mitä tahansa ilman sitä patapaidan ulosajoa. Tuomareilta totutun epätasaisia vihellyksiä. Kotijoukkueelta nähtiin yllättävän hyvää lätkää odotuksiin nähden. Tosin kolmannen erän alku oli sekavaa molemmilta, kuten aina, kun IFK tulee kolmanteen erään varmistelemaan. Pata ei esittänyt oikein mitään ihmeellistä, joten onko porilaiset muuten vaan jäässä vai saiko kotijoukkue vastustajan näyttämään huonolta; alkaako Ramin MNH tuottaa tulosta? Kolme pinnaa tuli kuitenkin ja se on pääasia.

P.S. schollille kirjoitusoikeudet takaisin!
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Piru. Miksi pitää aina passivoitua kolmannessa erässä? Oli liki, ettei käynyt hassusti.

Muuten alkaa olemaan pelissä ainakin minusta jo järkeä. Luttinen on kovis, hyvä peli taas.

Ps. Tämän vuoden joulupatakeräys omistetaan schollille?
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK pelasi tänään kaksi erää hyvin systemaattista kiekkoa ja silmiin pistävää oli puolustuspelaamisen rauhoittuminen Eklundin ja Fernholmin johdolla. DeSantis pelasi mielestäni tänään parhaan pelin HIFK:ssa ja toivotaan, että nousujohteiset peliesitykset jatkuvat. Vauhtia ja karvauspelaamista oli selkeästi kuluvan kauden keskiarvoa enemmän - osin karvauspelaamisen vahvuus saattoi tosin olla Ässien erittäin passiivisesta hyökääyksiinlähdöistä johtuvaa harhaa. Kolmannessa erässä hiukan alettiin tiputtelemaan kiekkoja keskialueelle ja Ässät pääsi turhaan hetkeksi peliin mukaan. Marttisen omituinen tempaus pelasti ja ansaitut kolme pistettä jäivät stadiin.

Peltonen ja Puustinen muodostavat tällä hetkellä erittäin vahvan, luisteluvoimaisen kaksikon. Kaikki kunnia Piipariselle, mutta jos tuohon väliin löytäisi markkinoilta pelin tekoon kykenevän sentterin, saattaisi jälki olla kohtuullisen tuloksekasta.

Hyvillä fiiliksillä perjantain Kärpät-matsiin - ainoa oikea resepti on painaa heti alusta alkaen intensiivisellä karvaus-ja taklauspelaamisella.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Joo, kyllä se on aika kova mittari se seuraava matsi ja kaikki kolme erää pitää pysyä peli kasassa. Tuossa taas vikassa erässä olisi ollut aikalisän paikka, sen verta sekaisin oli oma peli kun padat pääsi painostamaan.

Mutta erinomaista jos edes kotona voitetaan, tärkeitä pisteitä nyt jaossa, jospa se sarjataulukossakin alkaisi kohta näkymään. Ja toivottavasti saadaan hyvä peli perjantaille jonka jälkeen on hyvä käydä Turusta hakemassa niitä vieraspisteitäkin.

Edit: Joo schollia tulee ikävä
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakkohan se on myöntää, että viimeisen erän sulamisia lukuunottamatta HIFK:n peli on mennyt paljon eteenpäin. Kiekon kanssa ihan oikeasti saadaan organisoituja hyökkäyksiä ja paineenkin alla päästään omista kontrolloidusti tulemaan. Ihan pieni asia ei ole Fernholmin tulo joukkueeseen. Pakisto on ollut sen jälkeen paljon kiekollisempi ja enemmän tasapainossa. Hyökkäysketjuihin on saatu vähän enemmän leveyttä, vaikka senttereiden puute painaa.

Corey Elkinsiä on pakko siinä mielessä nostaa esiin, että ne jätkät jotka hänen rinnallaan pelaavat tekevät tehopisteitä. Muut eivät ainakaan tasakentällisin. Eivät Luttinen ja Somervuori todellakaan ole HIFK:n laitahyökkääjistön kovimmat pelaajat, mutta he tällä hetkellä ne pisteet tekevät, koska pelaavat Elkinsin kanssa. Pakarinen, Peltonen, Puustinen eivät vastaavanlaisesta yleellisyydestä pääse nauttimaan ja tämä näkyy tehoissa. Aika hukkaan menee joka ukko ja silti HIFK voittaa nyt pelejä. Olisi ihan kiva nähdä minkälaista tulosta esim. Leinonen ja Partanenkin tekisivät sentterin kanssa? vittu kun tämä homma on pitänyt ryssiä.

Oli miten tahansa, mutta mikäli HIFK onnistuu sen yhden kovan sentterin naaraamaan ja Kuparinen pääsee pelikuntoon, niin täytyy alkaa tarkistamaan sittenkin sitä jossain vaiheessa mielessä käynyttä ajatusta, että me ollaan hävitty tämä kausi. Tästä voi vielä jotain kehittyä. Kuulun siihen koulukuntaan, joka alun perinkin Summasella olisi joka tapauksessa halunnut tämän kauden katsoa loppuun asti. Juna puksuttaa eteenpäin sitä tasaisemmin mitä enemmän pilaantunutta tavaraa heitetään yli laidan.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Tuli oltua pitkästä aikaa hallilla. Yllättävän hyvältähän tuo Hifk:n peli näytti sen 45min. Puolustus toimi nätisti, jopa De Santis parantaa koko ajan otteitaan. Tuliskohan Jasonista vielä ihan pelimies tähän liigaan. Elkins oli kyllä todella kova! Matsien loput kyllä mietityttää...mitä ihmettä tänäänkin tapahtui, että kaikki meinas valua pöntöstä alas. Husson "game saver" ja Marttisen sekoaminen avittivat kuitenkin sen verran, että todelliselta pettymykseltä vältyttiin.

Loppuun harmittava huomio historiasta: Sopan Hifk:lla oli tasan vuosi sitten 23 matsin jälkeen 35 pistettä, eli neljä enemmän kuin nyt. Sarjasijoitus oli sama, mutta suoraan pleikkaripaikkaan oli matkaa 4 pistettä, nyt 7. Tosin Sopan Hifk jatkoi tuosta vain laskuaan ja nyt sopii toivoa, että trendi on päinvastainen.

...lisähuomio: Jokerit oli vuosi sitten sijalla 6 ja pisteitä 39, nyt sijoitus sama ja pisteitä 38. Kärpät silloinkin kärjessä 44 pisteellä, joten aikalaillahan tuo taulukko muuttui lopulta, kun maaliskuu koitti. Toivotaan, että Hifk tekee tällä kaudella "Ässät".
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Seisoisiko se sittenkin? Tasapainoinen, itseensä luottava, hyvin karvaava ja pelitavallisesti ehjä HIFK yli kaksi erää. Ja voitto - jälleen.

Trap toimi hyvin ja harvoin olen noin aseetonta Ässä-laumaa nähnyt. Desantis pelasi ylivoimaisesti parhaan pelinsä so far - siis niistä joita olen nähnyt. Kärkikaverit (Hirvonen, Puustinen, Söde, Ville, Pakarinen) riittää aivan kärkeen tässä liigassa.

Partanen on ollut ja oli jälleen pettymys. Eikö millään kaveri puhkea kukkaan? Ja eniten kaipaan taklauksia. Onko ne kielletty kokonaan?

Ramin jengeissä on aina ollut rosteri ja vaihtuvuus suuri ja oikean kokoonpanon etsimiseen on käytetty aikaa. Jospa se seisoisi?
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakkohan se on myöntää, että viimeisen erän sulamisia lukuunottamatta HIFK:n peli on mennyt paljon eteenpäin. Kiekon kanssa ihan oikeasti saadaan organisoituja hyökkäyksiä ja paineenkin alla päästään omista kontrolloidusti tulemaan. Ihan pieni asia ei ole Fernholmin tulo joukkueeseen. Pakisto on ollut sen jälkeen paljon kiekollisempi ja enemmän tasapainossa. Hyökkäysketjuihin on saatu vähän enemmän leveyttä, vaikka senttereiden puute painaa.

Viimeisessä erässä kävi niin, että Hagman otti koko Ässäjoukkueen reppuselkään ja aloitti Ässien takaa-ajon.

IFK:n karvaus ja avauspelaaminen on ottanut huikeita askeleita eteenpäin. En olis kyllä ikinä uskonut. Piiparinenkin näyttää ihan oikealta sentteriltä, kun on selkeää, että mitä tehdään omassa päässä kiekon kanssa ja toisessa päässä kiekottomana. Jos se yksi sentteri saadaan joukkueeseen, niin silloinhan me ollaan oikeastaan melkoisen kova luu ja vaikkei saataiskaan, niin Kuparisen tullessa kehiin on joukkue oikeastaan melko kova. Pakisto on meillä nyt todella kova tähän liigaan, vaikka Desantis siellä edelleenkin koomailee.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Partanen on ollut ja oli jälleen pettymys. Eikö millään kaveri puhkea kukkaan? Ja eniten kaipaan taklauksia. Onko ne kielletty kokonaan?

Ei taklaa Partanen, eikä juuri kukaan muukaan. Tötterströmillä on pari niittia taululla, mutta eihän tuosta joukkueesta erotu tuolla saralla kuin kaksi kaveria: Leinonen ja hieman yllättäen Forsberg. Välillä tuntuu, että Forsberg on meidän fyysisin pakki, tai ainakin haluaisi olla. Ja Leinonen hyökkääjien vastaava.

Kylmät olisi eilen käynyt, ellei Marttinen olisi mennyt hölmöilemään itseään suihkuun kesken takaa-ajon.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Eilen tuli pitkästä aikaa oltua hallilla, kun ei ollut muita kiireitä esteenä. Kaikki pelit on tullut katsottua vaikka jälkilähetyksenä netistä, mutta usein vähän puolivaloilla. Nyt kun oikeasti katsoi, huomasin IFK:n pelaamisen muuttuneen selkeästi suoraviivaisempaan suuntaan. Tähän toki varmasti auttaa tuo parantunut pakkikalusto, mutta muutoinkin peli näytti paremmalta. Kritisoin itse Summasta kuukausi takaperin sekavasta pelitavasta ja vaadin jopa eroaan, mutta nyt näyttää kokonaisuutena jo paljon paremmalta.

Sentteriosaston ohuus haittaa, joten ihan oikein etsitään kissain ja koirain kera vahvistuksia. Laiturit ovat jengissä kohtuullisen laadukkaita, samoin puolustus nyt Eklundin paluun ja Fernholmin hankinnan jälkeen. Toivottavasti tuo sentterihankinta saadaan tehtyä ja sieltä tulee laatutavaraa, koska olisi todella mielenkiintoista nähdä, mihin tämä lähtee kehittymään..
 

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tötterströmillä on pari niittia taululla, mutta eihän tuosta joukkueesta erotu tuolla saralla kuin kaksi kaveria: Leinonen ja hieman yllättäen Forsberg.

Nöfnöf haki eilen kaksi kertaa sellaista pommia, että ne kun alkavat osua niin katsomossa on hauskaa. Leinonen on ihan eläin, ja tuplasti arvokkaampi nyt kun saman profiilin Salmelainen joutui laittamaan skrinnarit naulaan.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Pakisto on meillä nyt todella kova tähän liigaan, vaikka Desantis siellä edelleenkin koomailee.

Samaa katsoin eilen, kun olin pitkästä aikaa livenä paikan päällä. Fernholm on helvetin hyvä, tekee konemaisesti 99% osumatarkkuudella vain oikeita ratkaisuja. Katsoin ihaillen esimerkiksi tilannetta, jossa Hagmanille heitettiin syöttö siniviivan tuntumaan ja Fernholm oli pari metriä Hakin alapuolella. Kuka tahansa muu pakki olisi lähtenyt hakemaan syötön katkaisemista oman nousun kautta ja olisi saattanut onnistuakin. Fernholm vilkaisi kiekkoa ja Hakkia ja jäi asemiin alapuolelle voittaen kiekollisen Hakin hetkeä myöhemmin kaksinkamppailussa. Pelisilmää ja varmuutta! Kuparinen takaisin ja mielellään Hussolle kaveriksi varmempi veskari kuin Ore - tällaisia muutoksia odottelen ja toivon.
 

Cimbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Liverpool
Samaa katsoin eilen, kun olin pitkästä aikaa livenä paikan päällä. Fernholm on helvetin hyvä, tekee konemaisesti 99% osumatarkkuudella vain oikeita ratkaisuja.

Voin olla väärässäkin, mutta eikös Fernholm ollu aitiopaikalla molempien Ässä-maalien aikana ja vielä siinä Husson gamesaverissakin?

Mä olin hallilla lauantain pelissä ja eilistä vikaa erää kattelin Ruudun välityksellä, enkä nyt ihan puhtaita papereita vielä antaisi. Toki pelissä on muitakin hetkiä kuin nuo vastustajien maalit, mutta ne kuitenkin taitaa olla ne hetket, jotka olis syytä estää? Lauantaina Fernholm hukkasi purkupaikan ihan itse ja Pelicans kavensi.

Huolimatta näistä, on mies kyllä tuonut alakertaan parannusta.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Voin olla väärässäkin, mutta eikös Fernholm ollu aitiopaikalla molempien Ässä-maalien aikana ja vielä siinä Husson gamesaverissakin?
Oli, mutta kannattaa muistaa kenen pakkiparina Fernholm pelaa. DeSantis ei nimittäin juuri auta ja paikkaile pakkipariaan. DeSantis saisi Halkidisinkin näyttämään omassa päässä kuolevaiselta.
 

Carlos

Jäsen
DeSantis saisi Halkidisinkin näyttämään omassa päässä kuolevaiselta.

Sorry, mutta tämä menee jo liian pitkälle. Halkidisin kuolevaisuus on sama kuin nollalla jakaminen; kaikki tuntevat käsitteen, aina sitä joku yrittää pitää mahdollisena, mutta lopputulema on: no possiamo.

Ei joukkueella edelleenkään tänä vuonna montaa ilon hetkeä ole tiedossa ja kevät tulee olemaan perinteisesti lyhyt, mutta onneksi nyt edes välillä voitetaankin. Keskimäärin kivempaa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Joo, merkkausvirheitä sattuu aika usein, kun parina on DeSantis. En käsitä, miksei HIFK ole koonnut uusiksi liigan ehkäpä parasta pakkiparia Söderholm - Fernholm. Molemmat ovat pelanneet ennenkin HIFK:ssa ja vieläpä parina.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oli, mutta kannattaa muistaa kenen pakkiparina Fernholm pelaa. DeSantis ei nimittäin juuri auta ja paikkaile pakkipariaan. DeSantis saisi Halkidisinkin näyttämään omassa päässä kuolevaiselta.

En voi kommentoida koko matsia kun en sitä nähnyt, mutta kyllähän molemmissa maaleissa ja siinä Husson gamesaverissa nimenomaan Fernholm oli se, joka pelasi tilanteet päin helvettiä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja eniten kaipaan taklauksia. Onko ne kielletty kokonaan?

Tää on taas näitä elämän tai lätkän suuria paradokseja: IFK vaihtaa betonikaukalonsa joustavaan malliin, mutta jengin pelisysteemit on niin sekaisin, että kukaan ei pääse kunnolla taklaamaan. Aika vähän tuolla tosin on varsinaisia pommikoneitakaan. Joku Talaja ehkä, Luttinen parhaimmillaan, Leinonen joo ja ehkä tää Strömsö, siis Öfverström. Jos Nokan kahdella viimeisellä kaudella olisi ollut joustolaidat, kaukalo olisi jouduttu vaihtamaan pari kertaa kaudessa, kun Lennu, Simo, Knockout ja kumppanit olisivat pommittaneet vastustajat sen seinistä läpi. Those were the days. Snif!

Ei silti, kyllähän eilinen oli ihan nasta ilta Nordiksella, eikä vähiten parin "oman elämänsä schollin" ansiosta, jotka pitivät melkoista älämölöötä koko matsin ajan jossain E8:n tai E7:n suunnalla. Ja voittokin tuli, vaikka turhan hankalaksi IFK homman taas kerran teki, kun vastustajalla oli pikku-Hakin tasoinen pelimies odottamassa tilaisuuttaan. Pakittelu ei vaan tunnu sopivan IFK:lle, mutta silti jokainen valmentaja vuorollaan tekee saman virheen.
 
Lisäksi toisessa maalissa taisi olla Eklund Fernholmin parina, eikä DeSantis.

Niin oli. Muutenkin ihmettelen, miten vähällä Eklund pääsee täällä verrattuna DeSantisin saamaan räkään. Kumpikin on kalliita, kiekollisia puolustajia ja DeSantisin pistekeskiarvo on puolet Eklundia parempi ja tehotilastossa DeSantisin hyväksi 23 pelissä -4, kun Eklund on kerännyt 9 ottelussa kunnioitettavat -7. Lisäksi DeSantis on kilisytellyt kahdesti tolppaa, Eklund ei ole tainnut saada edes maalille asti/kohti yhtään vetoa. Silti näistä kahdesta nimenomaan DeSantisin paskuudesta jaksetaan muistutella joka pelin jälkeen. Jos mun pitäisi pudottaa jompikumpi kokoonpanosta, olisi se Eklund. Eklund voi olla vahvempi kiekottomassa puolustamisessa, mutta kyllä jätkän syötöt on sellaista kuraa, että itku meinaa päästä.

Talajaa kaipailin kokoonpanoon, mutta ei jaksa enää edes naurattaa, kun jätkä konttaa joka kerta jonkun luistellessa läheltäkään. Luttisella tosiaan putki kulkee loistavasti, eilenkin ihmettelin alivoimatilanteessa, jossa Luttinen oli polkemassa läpi, että kuka siellä kiekon kanssa häärii, Luttinen ei ainakaan ole noin nopea. Ja täällähän on kerrottu, että ilman jalkoja ei ole käsiä, nyt Luttiselle on ilmestynyt yllättäen kädet. Näyttää nopeammalta, kuin koskaan. Ehdottomasti joukkueelle hyödyllinen pelaaja. Elkins pelaa ensi kaudella jossain suuremmassa sarjassa. Isokokoinen, liikkuu loistavasti ja pelikäsitys on hyvä. En ihmettele kuutta änärimatsia miehen tilillä. Eilen antoi hieman kovuuttakin Marttisen taklauksen jälkeen. Loistava hahmo.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kärpät johtaa avauserän jälkeen 0-1 Nordiksella. Vähän kyllä masensi katsella ensimmäistä erää, koska jätkillä näytti olevan hvvä asenne heti ottelun alusta asti ja joka jätkä laittoi itseään likoon, mutta esimerkiksi 5-5 vastaa pelatessa IFK ei päässyt yhteenkään maalipaikkaan. Kaikki tilanteet ajautui kulmiin ja mitään toivoa ei ollut päästä sieltä pois. Lisäksi tilanteissa ollaan jatkuvasti se 0,5 sekuntia myöhässä ja kaveri luiskahtaa alta pois. Kaksinkamppailut hävittiin myös jatkuvalla syötöllä, kuten edellisessäkin Kärppä-pelissä. Tasoero meidän ja Oululaisten välillä on suoraan sanoen aika hirvittävä tällä hetkellä.

E: 30 minuuttia takana ja mikään ei ole muuttunut. IFK:lla ei ole mitään jakoa Kärppiä vastaan, ei mitään!
 
Viimeksi muokattu:

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Varmaan tää ammutaan heti alas, mut mielestäni tämän iltaista esitystä ei tarvitse hävetä. Ihan hyvä peli liigan ylivoimaisinta joukkuetta vastaan, poislukien parit hirveät pakkien hasardisyötöt. Forsberg oli kyllä ihan kuutamolla alusta loppuun.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK teki tänään sen minkä tuolla joukkueella pystyi sarjan ehdottomasti parasta joukkuetta vastaan. Alussa oli hyvä vajaan viiden minuutin jakso, mutta sen jälkeen pelin ote oli täysin Kärpillä. Yksinkertaisesti Kärppien pelinopeus oli liikaa HIFK:lle ja kun vielä vastustajan maalivahtipeli oli loisteliasta (vähätkin HIFK:n maalipaikat huomioiden), niin ei kahta sanaa enempää: parempi voitti.

Plussaa HIFK:lle siitä, että pelattiin paineen alla nöyrästi; harmi vaan, että ei oikein missään vaiheessa päästy laittamaan kunnolla painetta vastustajan puolustukseen. Taklauksia pitäisi saada kotikaukalossa paljon nähtyä enemmän - sitä kautta fiilistä halliin ja vastustajan palikoita sekaisin.

Yhtä sentteriä HIFK:n joukkue kaipaa - se on varmaan tullut kaikille selväksi. Toivotaan, että sellainen löytyy mahdollisimman pian. Kaiken kaikkiaan illan matsin jälkeen ihan luottavainen fiilis huomista matsia ajatellen - kolme pistettä on otettavissa.
 
Varmaan tää ammutaan heti alas, mut mielestäni tämän iltaista esitystä ei tarvitse hävetä. Ihan hyvä peli liigan ylivoimaisinta joukkuetta vastaan, poislukien parit hirveät pakkien hasardisyötöt. Forsberg oli kyllä ihan kuutamolla alusta loppuun.

Allekirjoitan. Tarkemmalla puolustuspelillä oltaisiin taisteltu ehkä tosissaan pisteistä. Kahden ensimmäisen erän ajan oltiin koko ajan potkun jäljessä. Päätöserässä taisteltiin hyvin, mutta totuus taitaa olla, että kärppälauman kaatamiseen vaaditaan juuri nyt täydellisyyttä hipova 60-minuuttinen.

Puustiselle plussat, laukoi ja taisteli hanakasti koko ajan, mikä lopulta myös palkittiin komean maalin muodossa. Husso piti loppuminuuteille asti pelin jännänä. Miinukset Forsbergille ja Eklundille. Molemmat pahasti hukassa Juhamatin ja kumppaneiden karusellissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös