HIFK:n peliesitykset kaudella 2013–2014

  • 732 516
  • 2 229
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Eilinen matsi oli puolustusvoitto ja yhteen pisteeseen voi olla tyytyväinen, IFK ei oikeastaan yrittänytkään voittaa ottelua ja sen puolesta piste hyvä suoritus. Ilves oli odotetun hyvä ja ansaitsivat kaksi pistettä.

Tämän päiväiseen peliin toivon yhtä asiaa. Ensimmäinen kymppi olisi sitä vanhaa kunnon IFK:ta, jossa vastustaja laitetaan täysin paniikkiin ja peli pyörisi 90 %:sesti hyökkäyspäässä. Tämä kotijoukkueen alkuhurmos on ollut nyt kaksi kautta täysin kateissa ja sen haluan takaisin. On erittäin mälsää katsoa kotimatseja, jossa vastustaja ottaa ohjat käsiin heti alusta alkaen, näinhän asian ei missään nimessä kuuluisi olla. Siispä, iso paha punainen pitää saada takaisin, ei välittömästi, vaan heti paikalla tästä päivästä eteenpäin. Kiitos.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Eilinen peli oli kyllä kauden paras, vaikka 2 pinnaa jäi Tampereelle. Alkavatko palaset loksahtamaan kohdalleen...hmn. Toivotaan, että tänään ei ole taas vuorossa tyly paluu arkeen, kun pelataan kotona. Maalívahtipeli näyttäisi olevan kunnossa ja viimeisenä kolmesta kykynsä näyttäänyt Ore oli erittäin vakuuttava eilen. Tuli herrasta vähän Riksman (muutaman vuoden takainen) mieleen. Foppa on ollut kyllä uskomattoman hyvä! Jatkossa kannattaa varmaan scoutata ennemmin mestistä, kuin jenkkilöiden alasarjoja, koska pirtsi ja santis joutavat kyllä vaihtoon. Block voisi ottaa tänään Harin paikan.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
En väitä, etteikö oikeitakin ongelmia olisi( sentteritilanne, puolustajatilanne, loukkaantumiset, keskeneräinen pelitapa, jne...), mutta siitä huolimatta ollaan kuitenkin rästiottelun voiton päässä jaetusta 4. sijasta, joten ei alkukausikaan ole kaiken negailun veroista paskaa ollut.

Eilisestä Ipa- pelistä, mistä näin kyllä vain kolmannen erän, niin hyvin saatiin karvauksella tyrehdytettyä kiekkokontrolli- Ilveksen pelinrakentelu. Vaaralliset tilanteet syntyi yleensä silloin, jos Ilves toi kiekon jalalla kärkikarvaajan tai useamman ohi. Mutta onhan tuo kuluttava pelitapa, ja koko ajan pitää karvausta päivittää, ettei vastustaja opi sitä kiekottelemalla kiertämään.

Elkins on aloittanut odotuksia(ni) paremmin. Tuonut puuttunutta sentteripeliä kärkiketjuihin, eikä ollut vaan joukkueen 5. kolmossentteri. Toivottavasti pystyy pitämään tasoa yllä alkuhuumankin jälkeen.
 

Rannanjärvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno piste sarjakakkoselta jolla vielä liigan kuumin veskari. Lähtökohtiin kun vielä lisää erittäin sekavat otteet ja loukkaantumissuman, ei voi kuin olla tyytyväinen. Radiosta kuultuna myös ihan ansaittu piste, hyvä tästä vielä tulee.

VP mokasi rankkarin, josta täällä on puhuttu. Mitenkäs, onko VP:n taso oikeasti pudonnut kovin viime kaudesta? Eikö Villellä ole enää pelillistä annettavaa niin paljon kuin ennen? Tietty ikä tulee vastaan väkisin. Toisessa ketjussa joku sanoi että Villen voisi jo pudottaa ykköskentästä. KJ sanoi myös jossain että haluaa Villen mj koutsiksi ens kaudella eli tää olis sitten vika kausi.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ikä varmaan tulee vastaan jossain vaiheessa, joo, mutta ehkä Villen kohdalla puolen vuoden poissaolo peleistä voisi selittää enemmän? 'Takamatkalta' kertoi lähtevänsä kauteen. Meillä on pohjois-amerikkalaisia pelaajia, jotka hengittävät rankkuja - vetäjäksi olisi voinut kuvitella löytyvän muitakin.
 

LP#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kapteeni käy läpi IFK:n pelillistä tilaa otteluennakossa. Eipä tuossa varmaan kenelläkään nokkaan koputtamista.

Poimin seuraavan: "Kiekkoa pitää pystyä pitämään vastustajan päädyssä pidemmän aikaa ja saada maalille painetta, Peltonen analysoi joukkueen tämänhetkistä pelaamista." Puolustus- ja avauspelaamisen jälkeen seuraava iso kehitettävä askel eittämättä. Mielenkiintoista seurata, millaista painetta IFK saa aikaan Lukko-maalille lauantai tanhuihin.

Linkki hifk.fi -sivustolle:
Uutiset › Peltonen: Lataus pitää saada heti näkymään - HIFK
 

Rannanjärvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ikä varmaan tulee vastaan jossain vaiheessa, joo, mutta ehkä Villen kohdalla puolen vuoden poissaolo peleistä voisi selittää enemmän? 'Takamatkalta' kertoi lähtevänsä kauteen.

Niinpä, sitä kelasin että kausikin lähti myöhässä käyntiin. Epäselvän viestin kirjoitin. Meinasin millainen kuva on jäänyt Villen pelaamisesta siitä mitä on täältä lukenut. Odotukset vaan on jengillä heti kovat kun on Peltonen kyseessä, vaikka olisikin puolikuntoinen.
 

Stigu

Jäsen
Kyllä ainakin itse olen näkevinäni IFK:n pelissä kehittymisen merkkejä.

- Puolustusalueelta pystytään avaamaan nopeasti lyhytsyöttöpelillä
- Puolustusalueen kiekoton peli on kunnossa, ainoastaan yksilöt (Son-of-a-Birch etunenässä) ovat paskoja toteuttamaan sitä
- rintamahyökkäykset alkavat yleistyä
- pelaajien jalka alkaa kulkea

Isoimmat puutteet ovat tietysti
- pelien dominointi kiekollisena (IFK pitää kiekkoa varmaankin alle 40% pelistä)
- hyökkäyksien päättäminen ja juonikkuus hyökkäyksissä (liian usein kiekko roisikitaan päätyyn ta ammutaan siniviivalta veskarille)
- taklauspeli (IFK ollut ottavana osapuolena jokaikisessä matsissa)
- puolustajien avauspleaaminen (liittyy yksilöihin)

Positiivisinta on ollut huomata, että joissain ulkkarihankinnoissa on aika isokin potentiaali (Elkins, Fata) tai he ovat ainakin liigatason pelaajia (Block).
 

Mikehunt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kyröskosken Pärske
Positiivisinta on ollut huomata, että joissain ulkkarihankinnoissa on aika isokin potentiaali (Elkins, Fata) tai he ovat ainakin liigatason pelaajia (Block).

Boldaus mielestäni oma.

Mulla ei vaan mene jakeluun tämä, että moni näkee tässä 33 vuotiassa italiaanossa "potentiaalia"? Kyllä kaveri on eväänsä syönyt jo vuosia sitten kun vielä P.Amerikassa pelasi. Potentiaalia on lähinnä poppariosastolle ja sieltä löysi tänään paikkansa täysin oikeutetusti.
 

wloff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mulla ei vaan mene jakeluun tämä, että moni näkee tässä 33 vuotiassa italiaanossa "potentiaalia"? Kyllä kaveri on eväänsä syönyt jo vuosia sitten kun vielä P.Amerikassa pelasi. Potentiaalia on lähinnä poppariosastolle ja sieltä löysi tänään paikkansa täysin oikeutetusti.

Minä en ymmärrä tällaista kritiikkiä Fataa kohtaan. Jotain yli-inhimillisiä odotuksia vissiin ihan vaan koska on ulkomaalainen?

Fata vetää aina kovalla asenteella ja ammattimaisesti ja on selvästi hyvä tyyppi joukkueelle. Ei mikään superstara ainakaan vielä näin alkukaudesta, mutta ei tee isoja virheitäkään ja hoitaa kakkosketjun tonttinsa ihan moitteettomasti. Uskon, että kunhan Fata tottuu Liigaan kunnolla, on jo kokemuksensa ansiosta todella arvokas pelaaja playoffeissa.
 

KIBE#9#

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vittu kun näissä kotipeleissä saa toivoa, että loppuispa jo. Tylsää paskaa taas kerran koko matsi.

Vttu mitään väliä vaikka ois mitä paskaa kunhan tulisi niitä VOITTOJA!
Mutta ei ei ei,vaikeeta on tämä Ramin MNH:n omaksuminen...ei tuolla saa tyylistä yhtäkään pistettä.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vttu mitään väliä vaikka ois mitä paskaa kunhan tulisi niitä VOITTOJA!

Mikäli minä kuulin kuulutuksesta oikein niin HIFK:n lauantain kotimatsissa on tänään 6130 katsojaa, mikä on aivan helvetin vähän HIFK:n mittapuussa, varsinkin viikonloppu peliltä. Johtopäätöksenä todettakoon, että ei siitä viihdyttävästä pelitavasta varmaan mitään haittakaan olisi...
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
6/9 pojoa tämän viikon peleistä, joten ihan ok tulos. Jotain sytykettä sitä vaan haluaisi noihin kotimatseihin. Niissä ei oikein fiilistä tunnu tällä hetkellä olevan.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eihän peli tosiaan silmää hivele, mutta kyllä materiaalin kapeus/heikkous ja raju loukkaantumissuma siihen vaikuttaa. Pelistä kuitenkin alkaa löytyä ajatusta, mikä on positiivista, kun loukkaantuneet saadaan peliin ja toivottavasti puolustukseen pari täsmähankintaa ja ykköskorin sentteri, niin mitä vaan voi jatkossa odottaa. AV- ja YV-peli on saatu esimerkiksi jo kohtalaisen hyvään kuntoon ja se on kyllä iso askel eteenpäin.

Ramin joukkueessa jokainen painaa 100 lasissa, mutta tämähän oli tiedossa :)
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Selvästi alkoi olla veljet aika piipussa kolmannessa erässä ja jatkoilla, joten kai sitä on oltava tyytyväinen kahteenkin pisteeseen.

Kuusi pistettä yhdeksästä saatiin tällä viikolla, ja se sinänsä on jo hyvä tulos, mutta ennen kaikkea IFK:n viisikkopelin selkeä kehittyminen vetää väkisinkin hymyn huulille. Kontrolloituja hyökkäyksiä tulee jatkuvasti enemmän ja peli omassa päädyssä alkaa olla hyvällä tasolla. Turhat roiskimiset ovat vähentyneet merkittävästi.

- Tommy "Tomwalsh" Wargh - ei jatkoon. Molempien Lukko-maalien aikana kentällä ja oli aika pitkälti pääsyyllinen molempiin. Hyvät ratkaisut harvassa. Taisi kolmannessa erässä olla valtaosan ajasta filassa

- Tarvitsemme kaksi selkeää offensiivista ketjua. Nyt ainoastaan Puustinen-Elkins-Peltonen onnistui kerta toisensa jälkeen luomaan pyörityksiä hyökkäyspäähän

- Kuparinen on edelleen hukassa. Joo, voi olla, että keväällä on sitten liekeissä ja adoptiotoimistoille satelee fakseja, mutta kyllä mun mielestä lähes 300 000 euroa palkkaa vuodessa nostavan sentterin pitää pystyä parempaan myös syksyllä. Elkins esimerkiksi oli viime keväänä ihan vitun hyvä ja on sitä myös nyt

- Ore pelaa erittäin hyvällä tasolla tällä hetkellä. Päästi vieraissa yhden ja kotona kaksi; antoi siis joukkueelleen saumat voittoon molemmissa otteluissa. Tämä on ainoa asia, mikä veskarissa on tärkeää

- Yleisöä yli 6000? Ei varmasti ollut. Huolestuttavan alhaisia ovat yleisömäärät molemmilla helsinkiläisjoukkueilla. En kyllä ihmettele; kaikki off-game paska keltaisen lehdistön tiimoilta on laskenut myös omaa kiinnostustani lajia kohtaan

Ensi viikolla on jälleen yhdeksän pistettä jaossa. Vieraissa kohdataan Kapasen Pallo ja pitkästä aikaa myös Rauman Lukko. Kotona odotan kolmen pisteen suoritusta Tepsiä vastaan. Vierasmatseista yhteensä kolme pistettä olisi vähimmäistavoitteena hyvä.

Toivottavasti saataisiin pari jätkää takaisin aktiiviseen kokoonpanoon. Etenkin puolustukseen kaipaisin henkilöstöapua Walshin tilalle.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kyllä siellä mun mielestä alkaa joku punainen lanka löytymään. Hallissa oli kuitenkin ihan hyvä fiilis vaikka ei ollut loppuunmyyty, joten kyllä siellä varmasti se 6000 oli.

Mielestäni ihan erilaista menoa ja meininkiä taas tänään. No ei Desantiksesta nyt parempaa tule tekemälläkään mutta roikkunee mukana kunnes sieltä saadaan loukkaantuneita taas mukaan. Sen jälkeen voi laittaa koneeseen ja takas sinne mistä tulikin. Birch oli minusta tänään taas hyvä, kun vertaa eiliseen, mitä lie änäriä katsellut yöllä ja oppinut pelaamaan?

Puustinen, Pakarinen ja Elkins olivat illan parhaimmat ja Ore oli hyvä maalissa. Kyllä mietityttää mitä varten sitä Tissiä istutetaan luukkuvahtina.

En tiedä loukkaantuiko se Tarkkanen vai pistikö Raato sen bussilla kotiin? Ei tainnut ihan olla parhaimmillaan.

Ja se köyhän miehen Foppa saa mun puolesta jäädä, ei tarvii palauttaa Mestikseen.

Mutta kyllä siellä nyt mielestäni pelataan ihan täysillä joukkueena, mikä tuo sitä toivoa että parempaa on luvassa.
 

Supertähti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni turhaa negailua taas täällä. IFK pelasi selvästi kauden parhaan ottelunsa. Varsinkin eka erä oli jopa viihdyttävää. Pitkästä aikaa hallittiin alun 10 minuuttia suvereenisti, kuten kotona aina kuuluisi. Desantis ja varsinkin Birch pelasivat toistaiseksi parhaat pelinsä. Birch jopa väläytteli pariin kertaan kiekon kanssa ja jakoi hyviä pommeja pelaamatta itseään ulos kertaakaan(?) koko ottelussa. Myös Forsbergista on pakko tykätä: hän hakeutuu todella hyvin vetomestoihin ja on puolustuspäässä riittävän hyvä.

Hyökkäys oli liikaa ykkösketjun ja Pakarisen varassa. Hienoa tosin huomata, että meillä on kunnon ykkösketju. Elkins, Puustinen ja Peltonen ovat lähes pitelemättömiä tässä liigassa. Pakarinen jäi tasakentällisin liian yksin, mutta ylivoimalla pelatessaan em. kolmikon kanssa hän oli liekeissä. Fataa ja/tai Salmelaista olisi kaivattu hänelle kaveriksi tasakentällisin. Myös Hári pelasi hyvän ottelun, sillä hänen ollessa kentällä kiekko oli lähes poikkeuksetta vastustajan päädyssä. Samoin Partanen oli hyvä ja vahva vääntäjä, kunnes loukkaantui?
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Lukon ensimmäisessä maalissa molemmat pakit maalin takana ja sentteri yritti vääntää lukkolaisten kaa maalin edessä. Söde ja Wargh ei ole sopiva pari missään tapauksessa. Molemmat haluaa olla hyökkääviä pakkeja, toisen pitäisi olla stay home. Ihmeen hyvin Rami saanut pelin kuosiin kun ajattelee että puolet joukkueesta saikulla. Nyt pelataan puolustuksen kautta, varmaa peliä.
 

LP#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Matsista kotiuduttu ja ihan hyvä fiilis jäi. Pelissä näkyy jo punaisen langan aihioita ja näin jopa muutaman ihan hyvän rintamahyökkäyksenkin, perkele. Tunnelma hallissa oli ihan hyvä, aika vähän oli tosin yleisöä. Matsi olisi voinut periaatteessa kääntyä kummalle tahansa lopussa, joten olen ihan tyytyväinen kahteen ansaittuun pisteeseen.

Tänään ei pystytty ehjään 60 minuuttiseen: 1 erä oli parasta IFK-kiekkoa tällä kaudella ja Iiro Pakarisen YLE Puheessa antaman, matsin jälkeisen haastattelun mukaan IFK dominoi ensimmäistä erää. Olen samaa mieltä. 2 erä oli huono pelillisesti, hyvä YV-maali piti lukemat tasoissa. 3. erässä ei saatu enää lentokeliä päälle, taisteltiin laadukkaasti ja se riitti jatkoille. Elkinsillä oli ratkaisun avaimet käsissä ja sankarin viitta tarjolla, mutta kaikista tärkein jäi uupumaan, maali. Hieno yksilösuoritus silti.

Ehjempi peliesitys nähtiin eilen Tampereella, mutta kun tuon 1. erän tempo ja intensiivisyys saadaan pidettyä himassa täydet 60 min niin hyvä tästä tulee.

Mun mielestä Ville pelasi tänään hienon ottelun.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kolme pistettä saldona peräkkäisten päivien otteluista ja peliesitykset menevät edelleen voimakkaasti oikeaan suuntaan. Hyökkäyspelaamiseen on löytynyt suunnitelmallisuutta ja porrastusta ja vetoja saadaan yhä enemmän hyviltä maalintekopaikoilta. Pelkästään Elkinsin paluu on parantanut hyökkäyspelaamista merkittävästi. Jos ja kun Kuparinen nostaa tasoaan ja loukkaantuneita miehiä saadaan kehiin, näyttää tilanne hyvinkin lupaavalta. Ensin oli vauhtia, nyt on vauhtia ja kiekollisuutta ja sitten vielä siihen lisää fyysisyyttä, niin homma alkaa toimimaan oikein kunnolla.

Puolustusta koetellaan ja tänäänkin Tarkkanen ja Wargh putosivat havaintoni mukaan pois kolmannessa erässä. Birch ja DeSantis ovat edelleen korostetun riskialttiita omassa päässä ja saavat omilla sohlauksillaan vaarattomankin näköisistä tilanteista vaarallisia. Yksi korkean profiilin ja 25 minuutin jääaikaan kykenevä puolustaja on saatava ja nopeasti - uskon, että valmennuskin viestittää Nybondakselle ja scouttiosastolle, että nyt olisi parempi osua kohdalle joku laatupuolustaja. Ja Forsbergille ehdottomasti koko kauden sopimus, aivan loistava lisä puolustukseen. Noilla esityksillä saa paikan jostain toisesta liigajengistä halutessaan, jos HIFK ei älyä sopimusta tarjota.

Ollaan aikataulussa ja tiistaina odotettavissa hyvää vieraspelaamista Kuopiossa.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Keskustan kautta pelaaminen tuntuu olevan vastoin kaikkia MNH:n oppeja. Laidat, laidat. Sieltä se Luontoäitijääkiekko tuntuu avautuvan. Itse en ole yhtä varma kuin Rami tästä mutta...

- HIFK:lla on 1 sentteri kenen kautta peliä voi tehdä keskeltä. Elkinsin paluu kyllä pelastaa paljon.

- Kuparinen ei ole peliätekevä vaan vaatii rinnalleen siihen kykenevän laiturin.

- HIFK:n sentterit loppuvat noihin kahteen. Nykopp pelatessaan on nelosketjun rouhija, Block on diibadaaba ja mitäs sitten? Pakarinen? Luttinen? Ei tule kesää.

Mutta tässä vaiheessa kaikki pisteet kelpaa. Pakistosta voi sanoa vain että kyllä on ikävä Jokelaa(kyllä Stigu, luit oikein) ja Eklundia. Tosin jälkimmäisestä jäi niin paska maku ennen saikkua etten tiedä mistä tämä ikävä kertoo.

MV-rintamalla onneksi menee hyvin. Ore on saatanan pätevä liigatason 2-veska. Husso on villikortti mitä pitää osata käyttää oikein oikeassa paikassa. Tissi...no kai se vielä tulee jos on tullakseen. Mutta veskoihin ei toistaiseksi kaaduta. Lunkka voi olla aiheesta ylpeä.

Hankintaan asap: yksi kpl peliätekevää sentteriä kiitos ja kaksi pakkia, toinen kiekollinen ja toinen oman pään luuta. Järjestyksellä ei niin väliä. Se on selvä että tällä hetkellä HIFK on keskikorin jengi joka joko hitsautuu haastamaan kärkiseurat tai junnaa paikoillaan.

Eli tässä vaiheessa ei mitään hätää. Pelit tosin ovat aika puuduttavia joten en ihmettele että vajaa 6k oli tänäänkin.

ps. DeSantiksen nousut oman maalin takaa 100kg lukkolainen perässä aiheutti muutaman välilyönnin. Ei jätkältä ainakaan itseluottamusta puutu jos sitten kaikkea muuta tuntuukin puuttuvan.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan hyvä peli tänään. Puolustuspeli alkaa asettumaan uomiinsa, miten se nyt tuossa loukkaantumissumassa pystyy asettumaan. Braden Birch oli tänään erittäin hyvä. Useampi taklaus ja useamman kerran hoiti vaarallisessa paineessa kiekon hallitusti omille ja pois alueelta. Mikäli tuolla tasolla pystyy vielä pelaamaan jatkossakin ensimmäistä ammattilaiskauttaan, niin tästä pelaajasta saattaa olla iloakin. Ai niin, Corey Elkins nyt vaan on hyvä.

edit. Erikoistilannepelaaminen, joka luonnollisesti voi harjoituskaudella olla mitä on, on erittäin hyvällä tasolla Summasen HIFK:n osalta. YV-tilastossa Liigan 2. ja alivoimassa 4. Toki edelleenkin kausi on ollut lyhyt, mutta otanta on jo jonkinmoinen.
 
Viimeksi muokattu:

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Minunkin mielestäni oikein mukava esitys. Toisen erän alussa oltiin pulassa pidempikin aika, kun Lukko painoi päälle, mutta sellaista nyt sattuu.
Syöttöihin pitäisi kiinnittää huomioita. Liian iso osa syötöistä kolahtaa luistimiin tai menee muuten vain harakoille. Eiköhän tuohonkin selitys löydy pelinopeudesta eli luulisin syöttöpelin paranevan kauden kuluessa.
Veskareista täytyy olla iloinen. Jos vielä Thiessen nostaa tasoaan (jos joskus pääsee tolppien väliin) viimeisestä pelaamastaan ottelusta, niin veskareihin ei tällä kaudella tulla kaatumaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös