HIFK:n peliesitykset kaudella 2013–2014

  • 732 267
  • 2 229

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kauden avaus takana ja kyllä, pelisysteemi on hyvin hyvin alkutekijöissään. Puolustuksessa ajetaan aivan liian usein kahdella miehellä kiekolliseen kiinni eli kommunikaatio ja merkkauspelaaminen ei toimi. Thiessenin pitää parantaa merkittävästi tämäniltaisesta ottelusta - periaatteessa kaksi jälkimmäistä oli otettavissa. Eka Bluesin maali kuvastaa hyvin puolustuksen epäjärjestystä - neljä HIFK:n pelaajaa, metrin välein oman maalin edessä ja silti vastustaja saa mahdollisuuden tehdä maali.

HIFK:n hyökkäyksessä on nopeutta, mutta kun avauspelaaminen ei toimi, häviää nopeuden vaikutus. Vastustajan prässi aiheutti tänään isoja vaikeuksia ja kieltämättä, tuli mieleen viime kauden yksi vaihe jolloin vastaava piirre oli leimaa antavaa pelaamiselle. Laskin, että pakit antoivat yli 10 pystysuuntaista avausta keskustaan hyökkääjälle, joka oli vastustajan tai pelin virtauksen näkökulmasta epäoptimaalisessa sijainnissa. Laitojen kautta ei saatu kovinkaan montaa rintamahyökkäystä ja kyllähän viisikon etäisyydetkin levisivät monesti niin paljon, että paras oli heittää vaan kiekkoa päätyyn/ristikulmaan.

Koko pelaamisesta huokui tänään se, että kommunikaatio ei ole kunnossa. Paljon uusia pelaajia ja osalla pohjoisamerikkalaisia pelaajia on edelleen ongelmia sijoittumisessa isommassa kaukalossa.

Yksittäisistä pelaajista sen verran, että Birch ja erityisesti DeSantin alisuorittivat tänään ja eipä heitä paljon kolmannessa erässä kentällä näkynytkään. DeSantis on korostetun epävarma omassa päässä kiekollisena ja haparointi aiheuttaa vaarattomankin näköisissä tilanteissa hässäkkää. Jos jatkaa samaan malliin, putoaa mielestäni kokoonpanosta Tarkkasen, Tepon, Salmen tai Nyqvistin tai mahdollisen vahvistuksen otettua hänen paikkansa

Ei hyvä ei, mutta kolmas erä antoi jo hiukan viitteitä paremmasta. Pelinopeus ja avauspelaaminen yhdistettynä kentällisten sisäisen kommunikaatíon paranemiseen. Paljon vaadittu vai mitä häh?
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Ihan oikeasti, mitä vittua ne on tehnyt kesän aikana? Luisteluharjoituksia pelkästään?

No eivät takuulla ainakaan luisteluharjoituksia. Jos niitä olisi tehty, IFK olisi ollut Bluesia parempi edes luistelussa. Nyt siinäkin jäätiin jälkeen.

Ihmettelen, mikä ihmeen järki oli pelata jatkuvasti viivelähdöillä. Luulin, että Summasen pelikirja perustuu nopeaan pelin kääntämiseen, koska juuri siihen IFK:lla on pelaajistonsakin puolesta parhaat edellytykset. Olikohan tarkoitus jotenkin sotkea Bluesin pasmat tällä kummallisella taktiikalta. En tiedä, mutta kamalalta se joka tapauksessa näytti.
 
Viimeksi muokattu:

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Täyttä paskaa avausmatsi oli, siitä ei kahta sanaa.

Kuitenkin ainoa tapa, miten tämä joukkue voi edes teoriassa menestyä on se, että sille annetaan aikaa kehittyä oikeaksi joukkueeksi. Ei mikään nippu kestä tuollasta vaihtuvuutta ja ole kunnossa syksyn ekoissa peleissä. Ei ole mitään järkeä painaa paniikkinappulaa nyt, tuo joukkue on se, joka menestyy tai sitten ei, mutta ainakin sauma sille pitäisi antaa. Se sauma annetaan parhaiten uskomalla parempaan huomiseen, eikä huutamalla heti muutoksia.
 

FortyTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko Tony jengin paras aloittaja? Hävisi kolme hyökkäyspään aloitusta putkeen lopussa kun haettiin tasoitusta..

Muuten pelasi hyvin ja luistin kulki iloisesti.
 

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Summasesta on näemmä tullut jo Jeesuksen ja Jumalan sekasikiö tällä palstalla.

Olen ollut mukana "perheessä" todella kauan mutta me ei sinun kanssa kuuluta samaan perheeseen. Idioottimaisin lause koskaan. Kunnioita edes jotain, voit minun puolesta kirjoittaa kovia sanoja mutta nyt saa hävetä.

Oliko mitään pelistä sulla?

Uskon, että ikäni riittää tähän kommenttiin.

Sitten peli;

Kaikki ulkomaalaiset ovat putoamisriskissä. "Sokkosyöttö" Fata ja co, aina selän takaa syöttö.

Täytyy antaa aikaa mutta ulkolaisten paikka on vaarassa. Kaikki rahat Jokereille sunnuntaina
 

nokkakeisari

Jäsen
Suosikkijoukkue
#14, #8, Ducks, Alapään Koitto
Mahtava taistelu, loistava peli ja vihdoinkin valmentaja, jota on toivottu ja joka tulee lunastamaan toiveet. Loistava peli ja näitä lisää. Tää on niin mun Hifk.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuitenkin ainoa tapa, miten tämä joukkue voi edes teoriassa menestyä on se, että sille annetaan aikaa kehittyä oikeaksi joukkueeksi.

Agree. Kärsivällisyys ei ole normi-IFK-kannattajan hyve, mutta tällä kaudella se olisi suotavaa. Vähän on sellaiset fiilikset kuin olisi heitetty kentälle sekalainen nippu kitaran kieliä, mutta kuulijat odottavat jo konserttia :)

Kestää aikansa ennen kuin irrallisista pelaajista kasvaa joukkue. Eikä siitäkään ole takeita. Saattaa olla että joudumme tyytymään kitaran virittelyyn, mutta yhtä hyvin sieltä voi tulla Jimi.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Joitakin ihan hyviä elementtejä, suurimmaksi osaksi päätöntä skeidaa. Avauspeli, keskialueen ylitykset ja niiden kautta maalipaikkojen luominen olivat kelvottomalla tasolla. Parhaat maalipaikat tulivat kulmavääntöjen tai silkkojen vahinkosekoilujen kautta.

Hyvä tästä tulee joka tapauksessa, näin vakaasti uskon. On selvää, ettei syksy mitään juhlaa tule olemaan - ja sunnuntaina voi kyyti olla helvetin kylmää.
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Näkö on sen verran heikko, eikä rillejäkään tällä hetkellä ole joten voi hyvällä omallatunnolla kutsua puusilmäksi. Tässä mietteitä.

Birch ei osaa avata peliä lainkaan. Jossain vaiheessa leipoi pitkään kiekkoa oman maalin takana, ja lopulta avasi suoraan vastustajan lapaan. Kiekko palautui onneksi Birchille. Hetken miettimisen jälkeen samanlainen avaus ruuhkaan. Vittu että vitutti.

DeSantis koitti viivamiehenä ottaa kiekon bluesilaiselta sen sijaan että olisi lähtenyt omaan päähän. Tästä Bluesille 2vs1-hyökkäys, joku hyökkääjä kerkesi onneksi viime hetkillä hätiin ja sitomaan miestä.

Eklund on viivalla aivan paska. Toiveet olivat korkealla tämän miehen suhteen, mutta parikin kertaa hieroi kiekkoa viivassa ja päätti lopulta sutaista lähinta Blues-pelaajaa päin joka seisoi molemmilla kerroilla noin metrin päässä! Puuttui ainoastaan se että kiekko olisi viimeisestä blokkauksesta lipunut omaan tyhjään maaliin.

Thiessen ei vakuuta sitten yhtään. Todella pahoja pomppuja ja yksikin veto lipui kainalosta hintsusti maalin ohi. Todella epävarma, ei usein tuntunut tietävän missä kiekko on.

Fata oli todella näkymätön.

Positiiviset fiilikset jäi Salmelaisesta, Nykoppista ja Leinosesta. Siinäpä ne.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Itse en ole ollut mukana missään "perheessä", joten sen puolesta tuo olisi muutenkin mahdotonta. Tuli sanottua rajusti, mutta kyllähän Summanen on täällä aikamoinen tabu.

Höpöhöpö. Kyllä Ramia täällä saa haukkua. Itse olen vain eri mieltä monesta täällä heitellystä lokaheitosta ja siksi saattanut "sanoa pahasti." Sen verran tiedän tota sisäpiiriä, että täällä saa kuulla aika paljon paskaa. On myös faktaakin kirjoitettu, mutta kyllä täällä enimmäkseen näkee provoa tai hetken tunteella heitettyä loanheittoa. Jälkimmäinen on sallittua keskustelupalstoilla, mutta valehtelu musta ei.

Mutta asiaan. En usko myöskään kovin monen ulkkarin näkevän kevättä. Sekoilevaa pörräämistä tai uneliaisuutta. DeSantis, Block, Birch...ehkä myös Thiessen on pian lähtökuopissa. Block saattaa vielä pitää paikkansa jonain nelosen senana, mutta Nykoppin jatkaessa tuohon malliin, niin ei ole ainakaan asiaa kolmosen keskelle.

Thiessenin ja Fatan kanssa odottaisin. Heidät tiedetään tasokkaiksi pelaajiksi ja alku voi aina olla ulkkarille vaikeaa.

Puolustus huutaa vahvistuksia.

DeSantis ja Birch jää mun silmiin aika reilustikin Salmen ja Tarkkasen taakse. Kasvattaisin omaa junnua mieluummin kuin tuollaisia tusinaulkkareita. Ei Birch nyt ihan paska ole, mutta ei hyväkään. Jokela on suomalaisista kyllä murheenkryyni. Kyllä minä tolla paikalla Jerguksen olisin mieluummin nähnyt. Se onkin iso ongelma IFKssa. Puuttuu liideripelaajat. Eipä ole Miken ja Villen jälkeen sellaisia hirveästi tullut.

Kun mestaruus voitettiin, niin useampi pelaaja oli johtava pelaaja. Näyttivät omassa ruudussaan voittajan mallia. Siihen päälle toimiva pelisysteemi ja nakit pistettiin kiehumaan. Nyt kun Ville on vielä poissa ja Söden peli ailahtelee, niin se on kuulkaa så där så där -tilanne tämän kauden alun osalta. Tolppien välissä saisi olla nyt se johtaja, joka napsii pisteitä joka ilta. Thiessen on ainakin vielä hieman 50/50%. Jos olisi napannut Kimin tokan maalin, mitä huippuveska olisi tehnyt, niin en tiedä miten olisi pelissä käynyt. Noi on noita pieniä gamesavereita, joita nyt tarvittaisiin.

Tosin ei ole Raminkaan panos vielä parasta mahdollista.

Eli täytyy myös antaa kritiikkiä, kun aihetta on. Joukkue ei ollut liikkeeltään Bluesia parempi kokonaisuuteen katsoessa, vaikka sen "piti" olla.

Taktiikka oli täysin hakusessa. Useat pelaajat eivät ole sisäistäneet tuota Ramin elä luonnossa ja käännä äkkiä -peliä. Parhaimmilaan joukkue paineisti hyvin ja sai sitä kautta tilanteita. Enimmäkseen peli oli kuitenkin sekavaa ja turhautunutta. Viisikon sisällä liikaa etäisyyksiä, hyökkäyksiin ei saatu tukea ja pakeilla ei tuntunut olevan mitään käsitystä mitä tehdä kiekon kanssa.

Eklund ja Söde olivat ainoita, jotka ylipäätään uskalsivat kiekkoa pitää järkevästi, mutta kun hyökkääjät eivät tarjonneet syöttösuuntia, niin vaikeaahan tuo on.

Ylivoimalla ei saatu kiekkoa reppuun vaikka kentällä on maajoukkuetason ratkaisijoita. Kyllä jos heität kehiin EHT-tason kentän Salmelainen-Kuparinen-Pakarinen-Puustinen jätkistä, niin pitäisi YVllä soida ainakin kerran pelissä.

Vaikea syksy voi povata vahvaa kevättä. En ihmettelisi jos sieltä yksi Fernholm vielä tulisi. Sitä tosin kytätään varmaan siihen asti, että tiedetään pitääkö tolppien väliin hakea joku uusi haku.

Nojaa. Tuli aika kovia arvioita. Tää oli eka peli. Montaa pelaajaa siellä varmasti jännitti. Paineet oli kovat ja joukkue ei ole vielä oppinut voittamaan. Tämä voi kääntyä äkkiäkin.

Mutta viimeistään artistirajalla tapahtuu tämän joukkueen kohdalla. Sen näkee jo nyt..
 
Suosikkijoukkue
HIFK
.. Peliesitys oli luokaton, mutta mitä voi odottaa kun yli puolet avauksesta oli uusia pelaajia verrattuna viime kevään joukkueeseen. Vie aikaa ennen kuin kauden 13-14 HIFK on yhtenäinen joukkue ja peli kulkee. Pitää muistaa kärsivällisyys ja suosittelen jäitä hattuun muillekin, vaikka kauden alusta saattaa tulla HIFK:lle pannukakku.

Tässä on hyvä tilaisuus paeta juuri jonkinlaisen "rebuildin" selän taakse. HIFK:n tilanne ei todellakaan ole mitenkään epätavallinen nykyliigassa tai HIFK:n lähihistoriassa. Joka kausi ulostetaan saapuneet jenkit, joku laittaa hokkarit naulaan, pari siirtyy pitkän palveluksen jälkeen muualle ja lupaavat nuoret menee eteenpäin.

Asiaa voi tarkastella siltä osin, että meille kuitenkin jäi viime kauden runko. Pakeista avauksesta oli viime kaudella yli puolet, hyökkäyksestäkin on jäljellä ihan kivasti viime kauden porukkaa ja tulleet pelaajat on melkolailla ammattimiehiä (mm. Kuparinen, Salmelainen, Fata).

Kyllähän muutkin joukkueet uusiutuu, muilla vain ei ole HIFK:n budjettia. Ei nyt tokikaan kannata dumata kautta menetetyksi ja keväällähän se vasta nähdään miten se homma meni. Mutta jos joku sanoo, että viime vuonna tähän aikaan näytti paremmalta, niin voisihan sitä vähän huolestua.

Että joko jaetaan kipinävuoroja, vai ollaanko Raadon takana vielä parin vuoden jälkeen. Huomioitavaa on se, että Summanen on tehnyt joukkueen kanssa töitä jo viime talvesta, Soppa taas joutui ruoriin kuuluisien syiden vuoksi vasta loppukesästä.

E. Lisätään toki se, että viime syksynä Ortio tosin pelasti paljon pisteitä HIFK:lle, johon Thiessen ei ainakaan vielä ole pystynyt. No eipä niitä ole jaettukaan kuin 3 tässä vaiheessa.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n peli on tällä hetkellä niin sekaisin, että ihan jokainen joukkue tällä hetkellä vie HIFK:ta 5 vs 5 pelissä. Oli kyseessä Adler Mannheim, Ingolstadt, Blues, Jokerit tai mikä tahansa varteenotettavan maan pääsarjajoukkue. Se on vain faktaa. Summanen on itsekin myöntänyt, että pelaajien kierrätys on vaikeuttanut pelitavan sisäänajamista ja valmiita kentällisiä olisi pitänyt ajaa sisään päivästä yksi lähtien. Tämä vie nyt aikaa, mutta olisin kyllä uskonut ja toivonut, että Summasen HIFK olisi ollut valmiimpi, kuin kausi alkaa. Pettymys tämä siinä mielessä on, vaikka tähtäin on keväässä. Summanen & HIFK on vain niin räjähdysherkkä paletti ja sitten vielä tuollainen määrä ulkomaalaisia, että sormet ristissä saa taas olla. Mestaruuden jälkeen on HIFK:n kannattaja kyllä taas tottunut siihen, etä turpaan tulee huomattavasti useammin, kuin voitto. Narripelit nyt ovat ihan yhtä vitsiä tällä hetkellä.

Pelissä oli aika paljon tuttuja HIFK-aineksia menneiltä vuosilta. 5-3 YV:stä ei taaskaan maalia ja pelin kontrolloiminen sekä rintamahyökkäysten tuottaminen täyttä tuskaa. HIFK:n maalipaikat syntyivät sattuman tai yksilösuoritusten kautta.

Yskilötasolla HIFK:n pakisto on luokkaa katastrofi. Jokelaa vietiin, kuin kuoriämpäriä Hirson toimesta ja Birch, DeSantis eivät meinää saada yksinkertaisinta perussyöttöä oman pelaajan lapaan. 3/6 meidän pakistosta tänään ihan katastrofiosastoa. Thiessen taas...sellainen kuva on jäänyt, että maalipaikan tullen kolahtaa sisään. Mitään imurointeja ei tule, mutta ei kyllä gamesavereitakaan napsi juuri yhtään. Kun tässä ulkomaalaisia vielä käydään läpi, niin Block alkaa osoittautua aika lapaseksi ainakin kaksinkamppailuissa. Kuparinen ei ainakaan vielä ole pystynyt ottamaan rooliajoukkueen liiderinä. Knetän näkyvimmät HIFK-hahmot olivat Salmelainen & Leinonen. Toki pelaajat nostavat tasoaan pelitavan mukaan, mutta kyllä sellainen haju on, että ulkkariosastolla on useampikin kaveri lentolippu kourassa vielä ennen joulutaukoa.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Siis mitä helvettiä, pelihän oli aivan samanlaista paskaa kuin viime kaudellakin. (Sivuhuomautuksena siis myös ilmeisesti treenipelitkin) Hyökkäykset ja avaukset olivat jotain räpellyksiä ja kumpikin maali tuli melkoisella mäihällä. Joukkueen "parantuneesta liikkeestä" kertoo, että vastustajan Hirso meinaa liukua hattutemppuun. Ainakin hän IFK-aikana lähinnä liukui, ehkäpä nyt on myös peluri parantanut. IFK:sta erottui Leinonen, joka taisi pelata joka toista vaihtoa ja Salmelainen. Pakariselle myös plussa. Veskapuoli epävarmentunut ja pakeissa yhä hasardi-Jokela, joka kai sitten on sitä kuuluisaa SM-Liiga-tasoa, jolla ei tarvi Detroit Red Wingsejä kohdata...

Miksi IFK:ssa aina pitää odotella jotain, vddu ei ikinä tässä ja nyt -meininkiä, vaan odotellaan milloin jotain tärkeää puutuvaa palasta, milloin selvästi tarpeellista valmentajan vaihtoa, milloin "palasten mahdollista loksahtamista", milloin mitäkin jne jne. Siinä ohessa toki hävitään otteluita näiden epäkohtien takia roima kasa.

En kyllä itse jaksa viime kauden toistoa seurailla, joten jää Nelosen kanavapaketit hommaamatta suurella tödennäköisyydellä.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jokela ja Desantis ovat ihan paskoja. Fatalla oli yksi hyvä spurtti alas, millä ehkä pelasti maalin. Block -nobody. Tony, ihan jees, Söde ja Eklund ainoat liigatasoiset pakit, Leiskalla hyvä meininki, mutta pitää parantaa. Pakarinen oli ihan hyvä lukuunottamatta tyhmiä jäähyjä. Tiffany tiputtaa liian aikaisin liian alas. Nykopp täytti ruutunsa (no homo kuten Remu sanoo), Puustiselta tarvitaan paljon enemmän kuin mitä nyt nähtiin.

Ei ole konvehtia vielä tämä.
 
Kun tässä ulkomaalaisia vielä käydään läpi, niin Block alkaa osoittautua aika lapaseksi ainakin kaksinkamppailuissa.

Blockista jo ensimmäisten pelien jälkeen sain melko suoran mielleyhtymän muutaman vuoden taakse ja Dan Hackeriin. Ei mikään jättiläinen, luistelee ja yrittää, mutta taitojen puolesta Liigan taso tuntuu hieman liian korkealta. Tuolloin en viitsinyt vielä dumata, kun palstalla tunnuttiin miestä vielä kehuttavankin, joten jäin odottelemaan omaa ahaa-elämystäni, jota ei tähän päivään mennessä ole tullut. Tekee todella tiukkaa mahtua kokoonpanoon, kun Peltonen saadaan jalkeille. Ja kuten yllä mainittiin, huonompi kuin Nykopp ja lähtökohtaisesti pitäisi olla omaa junnua parempi syrjäyttääkseen tämän.

Nyt vain kello käymään, kuinka kauan kestää, kunnes uusi puolustaja tulee sisään. Nykyisellä pakkikalustolla ei kuuhun mennä, varsinkaan jos pelitapa ei toimi. Itse en pitäisi mitenkään huolestuttavana, vaikka kokoonpanoon nousisi jompikumpi kaksikosta Tarkkanen - Nyqvist. Etenkin Tarkkanen oli todella positiivinen yllätys parissa ET-pelissään.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Jokela ja Desantis ovat ihan paskoja. Fatalla oli yksi hyvä spurtti alas, millä ehkä pelasti maalin. Block -nobody. Tony, ihan jees, Söde ja Eklund ainoat liigatasoiset pakit, Leiskalla hyvä meininki, mutta pitää parantaa. Pakarinen oli ihan hyvä lukuunottamatta tyhmiä jäähyjä. Tiffany tiputtaa liian aikaisin liian alas. Nykopp täytti ruutunsa (no homo kuten Remu sanoo), Puustiselta tarvitaan paljon enemmän kuin mitä nyt nähtiin.
Summasella mitä ilmeisimmin samansuuntaisia ajatuksia kuin sinulla, tosin jää nähtäväksi osuuko arviot yhteen yksittäisten pelaajien kohdalla. Mielenkiintoista nähdä, kuinka nopeasti ovet käyvät ja kuinka suurta trafiikki on. Kun paljon on puhuttu siitä, miten Raimo-setä on saanut itse vaikuttaa pelaajien hankintoihin, niin mahtaakohan ottaa omaan piikkiinsä kuinka paljon? Veikkaan että paska valuu Nybondagen niskaan, kuten tavallista.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:n pelistä huokui hermostuneisuus. En tiedä, kiinnittivätkö muut huomiota siihen, mutta ne pelaajat, jotka ovat pelanneet IFK:ssa aikaisemminkin, olivat pelissä ihan hyvin mukana (Söde, Salmelainen, Kurvinen, Luttinen, Somervuori, Talaja, Pakarinen, Nykopp, Leinonen, jne. Jopa Jokela, vaikka pari hassia tulikin). KAIKKI uudet, ennen IFK:ssa pelaamattomat jätkät jännittivät niin maan perkeleesti. Tämä on inhimmillistä ja ekassa kotipelissä sen voi antaa anteeksikin, varsinkin, kun IFK:n peli oli muutenkin ihan sekaisin.

Yksi asia, mikä kuvasi peliä, oli huolimattomuus. Ja juuri se saattoi johtua jännittämisestä. Kun ei saatu syöttöjä omille handujen ja pään studatessa, johti se kentällä kaaokseen ja ihan naurettaviin ratkaisuihin. Ei saatu pelirytmistä kiinni ennen kuin vasta kolmannessa erässä. Olin melkeinpä varma, että IFK tulee vielä itselleen epätyypilliseen tapaan lopussa tasoihin, sillä silloin löytyi peliin ihan hyväkin rytmi.

Joukkueessa on paljon alisuorittajia ja kunhan esim. Puustinen ja Kuparinen pääsevät omalle tasolleen, pelin taso nousee automaattisesti. Uskon tämän tapahtuvan ihan lähiaikoina, koska molemmat tekevät todella paljon duunia. Fata on ollut itselleni jonkinlainen pettymys, mutta en vielä ole huolissani. Hänen pitäisi vain päästä mestoille ja se kyllä edellyttää sitä, että joku häntä ruokkisi. Villen näkisin tässä parhaana nykyjengistä.

Kyllä jengissä aihioita hyväksi jengiksi on. Nyt tarvitaan malttia ja uskon, että ajan antaminen auttaa. Tämä toki edellyttää sitä, että jätkät ovat ns. tervepäisiä, eivätkä nyt menetä itseluottamustaan. Myös Raimolta vaaditaan malttia ja kielenkannattamien kurissa pitämistä, koska vittuilu ja kyykyttäminen eivät vie peliä eteenpäin, päinvastoin.

En ole pätkääkään huolissani. Vielä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mielenkiintoista, myös Tappara aloitti 2-3 tappiolla. Ja onko täällä joku, joka uskoo, että Rautakorven joukkue ei olisi keväällä kunnossa? Mun huolestumattomuus (vielä) perustuu samoihin juttuihin, jotka totesin jo viime keväänä: Summasen fokus on keväässä, pidetään siitä tai ei. Ja kyllä lujasti jalkoja & luistelua treenanneiden joukkueiden syksyt ovat aina nihkeitä. Olen aivan varma, että HIFK:n 10 ensimmäistä ottelua tulevat olemaan nihkeitä - mutta toki niistä pitäisi pystyä keräämään sellaiset 13-17 pistettä.

HIFK:lla on yksi todella iso huolenaihe, johon ei ole mielestäni kiinnitetty riittävästi huomiota näissä kommenteissa. On kiva tsekkailla avauspeliä ja sen puutteita ja toivoa joukkueeseen liikettä ja terävyyttä. Näiden uskon tulevan näkyviin viimeistään marraskuussa. MUTTA - jos Thiessen pelaa tasollaan, joka vastaa Lunkan loppuaikoja, tästä ei oikeasti tule hevonpersettä. Eilinenkin peli olisi ollut voitettavissa -ja olisi itse asiassa voitettukin- jos Thiessen ei olisi imuroinut kahta maalia. Piste. HIFK teki itse 2 maalia, se tulos oli tyydyttävä. Kolmella tehdyllä pitäisi kotiottelu jo voittaakin ja kahdella tehdyllä pitäisi himassa päästä edes jatkoajalle. Unohtakaa hetkeksi se, miltä peli kentällä näytti ja ajatelkaa jääkiekko sellaisena kuin se on: puhdas maalintekopeli. Se joukkue voittaa, joka tekee enemmän maaleja. Se ei aina mene niin, että kivemmalla pelikirjalla pelaava jengi voittaa. Ässien viime kevään lento perustui siihen, että Raanta harvemmin päästi edes kahta maalia. Niinpä Ässät voitti sinänsä rujolla pelikirjallaan tällaiset matsit, joista HIFK otti kuokkaan eilen. Toistan: Hyvällä veskaripelillä HIFK olisi ottanut eilenkin 3 pinnaa. Thiessen 83,3%/3 päästettyä, Koskinen 92,2%/2 päästettyä. HIFK ampui kohti Bluesin maalia 28 kertaa, Blues kohti HIFK:n maalia 18 kertaa. Ei tätä hävitty Bluesia huonompaan kenttäpeliin, sorry vaan. Peli oli paskaa, molemmilta jengeiltä. Blues ei päässyt HIFK:n maalille läheskään niin hyvin kuin HIFK:n Bluesin. Ramihan jopa "lupasi" että suuri osa Liigan peleistä on paskaa - hän sanoi ääneen sen, mitä muu yhteisö kiertelee. Mutta paskallakin pelillä pitäisi aina voittaa, sillä siitä saa samat 3pinnaa kuin supertaidokkaalla pelillä. Thiessenin maalivahtipelillä HIFK häviää, vaikka laukoisi enemmän kohti vastustajan maalia. Ilmeisesti huono mv on HIFK:ssa sellainen perinne, että asia unohdetaan ja siirrytään suoraan pohtimaan kenttäpelaajien paskuutta.

Unohdan tässä kappaleessa kokonaan sen, näyttääkö peli kivakivalta, katson vain tehtyjä ja päästettyjä maaleja, koska vain niiden perusteella rakennetaan sarjataulukkokin. Tältä pohjlta: Nordis, we have a problem. The problem is Brad Thiessen. Ongelmana ei ole eilisen perusteella joukkueen kyky tehdä maaleja. Thiessenin on parannettava tasoaan merkittävästi tai sitten pitää testata Ore ja lopulta käydä maalivahtiostoksilla. Mua on syytetty Lunkan mollaamisesta. Itse vastaan, että olen aina mollannut riittämätöntä mv-peliä riippumatta veskarin henkilöstä. Thiessen, jonka piti olla Ortion seuraaja, oli eilen suoraa jatkoa HIFK:n epävarmoihin, aina vähintään 3 maalia päästäviin veskareihin. Se on liikaa päästettyjä. Ei tarvitse katsoa yhtään videoclippiä, kolme päästettyä on kerta kaikkiaan liikaa. On myöskin suosittua olla humaani ja sanoa, että on epäreilua kaataa tappioita yhden miehen niskaan. Kilpaurheilu ei ole reilua. Veskarin pelipaikka on tärkein ja siinä missä mv voi kiistatta voittaa otteluita joukkueelleen, hän saman logiikan mukaan voi yksin hävitäkin niitä. Thiessen oli eilen paska ihan ohi kaikkien pelisysteemienkin. Jos veskari pelaa 83,3% torjuntaprossalla, kuten Thiessen eilen, hänen joukkueensa mitä todennäköisimmin häviää. Vaikka pelaisi kuinka jumalattoman hienoa peliä. Kuka kiistää? Vai täytetäänkö adoptiohakemus?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Allekirjoitan 100% veli JHagin viestin. Jos mv joutuu torjumaan 18 laukausta, kuten Thiessen eilisessä Blues-pelissä, niin niistä saa max 1 kpl mennä helposti selän taakse ja korkeintaan toinen siten, ettei asialle voi mitään. Ei tässä Thiesseniltä vaadita enempää kuin, että hoitaisi hommansa. Eilen Thiessen oli pääsyy sille, että ei saatu 1-3 pistettä Blues-pelistä. Näin se on, vaikka kenttäpelaajien peli oli "paskaa" ja "ikävä Raimo" peluutti tylsää lätkää, jota ei edes toteutettu kovin hyvin, lähinnä kehnosti. Ero tuli siitä, että Koskinen Bluesin maalissa päästi helpon Nykoppin maalin ja ei kyennyt mitään Puustisen maalinteon osaamiselle, mutta torjui kaikki loput vedot ja Blues läksi eilen illalla kotiin 3 pisteen kanssa, kun heidän mv torjui hyvällä liigatsolla n. 92,85% laukauksista (26/28 kpl).

HIFK:n koko pelin on parannuttava, yv:n, av:n ja pelin tasakentällisin, mutta erityisesti mv-pelin on kyettävä torjumaan HIFK:lle 1-3 pistettä aika ajoin niistäkin peleistä, joissa muu joukkue koomailee suuren osan peliajasta, kuten HIFK teki eilen.
 

Bulldog

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, St Pauli
Kuten muutamat palstaveljet ovat todenneet, kärsivällisyyttä. Ramin rakennusprosessi etenee, tähtäimenään kevät. Syksy tulee olemaan meille faneille rankka, jopa synkkä, mutta jo marraskuussa alkaa valoa näkyä. Huolenaiheena on 1. Maalivahtipeli ja 2. Puolustuksen riittävyys.
Eilisen pelin aikana mulle valkeni mun tämän IFK- kauden henkilökohtainen teema, se on Taivas ja helvetti. Molempia on tarjolla tälle kaudelle, mielenkiinnolla odotan kumpaan kallistuu.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
HIFK:n koko pelin on parannuttava, yv:n, av:n ja pelin tasakentällisin, mutta erityisesti mv-pelin on kyettävä torjumaan HIFK:lle 1-3 pistettä aika ajoin niistäkin peleistä, joissa muu joukkue koomailee suuren osan peliajasta, kuten HIFK teki eilen.

Juurikin näin. Blues ei tosiaankaan voittanut paremmalla kenttäpelillä. Blegin avaukset ja kiekonhallinta olivat vielä surullisempaa katsottavaa kuin HIFK:lla. Poislukien heidän ylivoimansa. Thiessenin statsit preseasonilta + avauksesta ovat huolestuttavat. Hän torjuu alle 90%:n tasolla ja GAA:kin on yli 3. Ei vittu riitä. Toivon Oretta maaliin jo sunnuntaina.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Nyt kun näin ensimmäisen kerran Gilliesin kaukalossa niin täytyy myöntää, että ennakkoluulot olivat melkoisesti vääristyneet. Eihän mies mikään peliäly ole, mutta tsemppaaminen on aivan helvetin korkealla tasolla. Joka vaihdon jälkeen Leinonen ja muut "junnut" saivat tsemppikopautukset olalle. Samoin vaihdon aikana ohjasti nuorempia sijoittumaan.

Sitten se luistelu. En oikein ymmärrä kommentteja siitä, ettei TG osaa luistella. Kulmikastahan se on, mutta ihan samanlaista kuin jollain helvetin Honkasella tai Tuomaisella. Siinähän se liukui kuin muutkin.

Djurgårdenin jyrsijäkasvatti Elkund oli kyllä melkoinen pettymys. Ukkohan oli ihan lapanen, sekä kulmassa että kiekon kanssa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Voi saatanahelvetti, tällaista avausta vähän pelkäsin: peli aivan sekaisen näköistä.

Ilmeisesti kolmanteen erään oltiin vähän parannettu?

Miten muuten Puustinen pelasi, onnistuiko luomaan mitään paikkoja itselleen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös