HIFK:n huhut, mutut & htt-spekuloinnit

  • 7 099 919
  • 30 174

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Jos verrataan vaikka KHL:n ja NHL:n rahoitusta keskenään, niin KHL:n rahoitus on paljon enemmän "moraalista", ottaen huomioon että USA:n dollarin asemaa pönkitetään jatkuvien sotien ja kansanmurhien avulla.

Tämä tekstihän on kuin suoraan dosentti Bäckmanin näppikseltä. Kiitos päivän nauruista. Ukraina, Georgia, Tsetsenia jne. Venäjähän ei ole ikinä sotaleikkejä harjoittanut?

Tämä oli osaltani tässä. Älä ruoki trollia, varsinkaan sellaista, jonka ainoa agenda on suoltaa fasistisen paskavaltion propagandaa muutoin ihan asialliselle foorumille.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakisto on ok, hyokkays on ok mutta ok on harvoin riittava jos vertaillaan Tappara/JYP-akseliin. Sieltahan ne kovimmat kilpakumppanit loytyvat. Siksi nimenomaan pitaisi vertailla muihinkin joukkueisiin

Tapparaan verrattuna voisin ehkä käyttää termiä "ok", mutta rosterin puolesta, en JYP:n sentteristön lisäksi näe muita osa-alueita merkittävästi IFK:ta parempina, jos edes ollenkaan parempina. JYP on toki hyvän jatkuvuutensa vuoksi selvästi IFK:ta korkeammalla mestariehdokkaissa, ja JYP:n päävalmentaja on sentään pariin otteeseen päässyt mitalipeleihinkin, toisin kuin Selin. No näistä joukkeiden paremmuuksista ei jaksa täällä enempää vääntää, sitä kerkeää tekemään myöhemmin ja toisissa ketjuissa.

Viime kaudella sieltä puuttuui ylivoiman pyörittäjä hyökkäyksestä eikä pakistostakaan tullut apuja. Mites tämä nyt?

Niin puuttui, ja voi ikävä kyllä puuttua ensi kaudellakin. Siinä tapauksessa voi kysyä että miten muut rosterillisesti vielä huonommat joukkueet tekee tehokkaita YV:eitä? YV-kuvioilla. Hyvin toimiviin YV-kuvioihin ei tarvita jumalaista pelinrakentajaa, ja viivasta voi tehdä maaleja ilman erityisen laadukasta laukojaakin, viivan ja maalin välissä pitää olla palikat kunnossa. Silti ne tappavimmat YV:t on yleensä syöttöihin perustuvien kuvioiden tulosta, kuti viivalta lähettää enemmän sattumiin liittyviä asioita. Sitä en tiedä miten hyviä Selinin joukkueet ovat olleet YV:llä, pitänee tarkistaa kun pääsee tietokoneelle.

Edellämainituista pelaajista kukaan ei ole ikäloppu jäähdyttelijä. Monella pitäisi iän puolesta olla parhaat kaudet edessä ja sairastuvan puolella ei herrat ole viihtyneet.

Tämä on hyvä pointti, pakin parhaat vuodet ovat usein vasta hieman ennen kolmeakymmentä, esim. Erosella ja O'Connorilla pitäisi parhaat vuodet olla vielä edessä, kun taas vaikkapa JYP:n kaikilla TOP4-pakeilla ne parhaat vuodet ovat iän puolesta jo takana.
 
Viimeksi muokattu:

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Bluesista vapautuu parin päivän päästä joukkueellinen pelaajia. Ei liigatasolle mitään kärkiäijiä tarjolla, mutta nuoria sitäkin enemmän. Ketäs sieltä kannattaisi poimia?

Omaan silmään pisti puolustaja Victor Westermark. Ikää 23 vuotta, 188-senttinen ja 92-kiloinen ja rightin puolen laukaus. Teki Mestiksen pleijareissa 11 otteluun 3+5=8 ja tehotilasto +7. Eli ainakin Mestiksessä on nuoreksi pelaajaksi pystynyt vastuuta ottamaan ja pelannut isoa roolia.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
kun taas vaikkapa JYP:n kaikilla TOP4-pakeilla ne parhaat vuodet ovat iän puolesta jo takana.
JYPin top4 pakit lähtökohtaisesti Mäenpää (34), Kalteva (33) , Kuukka (31) ja Vainio (22), puolustajat yleensä vetävät parhaat vuotensa tuossa 29-39 vuosien välissä. Sanoisin itse, että JYPin kärkipakit on jopa poikkeuksellisesti parhaina pelivuosinaan kotimaan liigassa, eikä ulkomailla rahaa takomassa. Näihin kaikkiin kyllä löytyy selvät syyt miksi näin, mutta joo eipä siitä enempää.
 

Sipilpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Isoja kaloja ui vapaana - siirtyvätkö nämä suomalaistähdet SM-liigaan?

eli Ramulla ei ole vielä sopimusta mihinkään seuraan. Kannattaisikohan tarjota vähän isompaa summaa sopparin aikaan saamiseksi, koska isoja kaloja lähti muualle eikä näissä uusissa pelimiehissä liene ketään palkkaluokkaa JMA nauttivaa kaveria?

Ramu oli tämän uutisen jakanut itsekin Facebookissa. Paljon oli kommentteja IFK:n faneilta, joista osaan oli kommentoinutkin mitään vihjailematta ja Tomppaa kehuen.

Joku Tappara-fani heitti ilmoille Zaborsky - Ramstedt - Kuusela ketjun ja meinas tulla itku pelkästä ajatuksesta.
 

Redrose

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Laitetaan nyt vielä tällainen viikko sitten Leijonat.com -sivustolla julkaistu artikkeli tänne: Yli 700 NHL-ottelun suomalaiskonkari ilman sopimusta – ikävät loukkaantumiset rasittaneet uraa « Leijonat

Muistaakseni IFK:lta lähti kaudella 2015-16 Kölli ja kumppanit rapakon taakse tapaamaan Olli Jokista ja Tuomo Ruutua kysyäkseen millaisia suunnitelmia näillä on NHL-uran jälkeen. Jos Nybari nyt rekrytoi T. Ruudun, niin on odotettavissa vähän samaa kuin Teemu Laakson kohdalla eli molemmat kaverit ovat suurimman osan kaudesta klesana. Olisin laittanut tän uutisen tänne jo viime viikolla, jos olisin saanut tunnarit vähän aikaisemmin.
 
Omaan silmään pisti puolustaja Victor Westermark. Ikää 23 vuotta, 188-senttinen ja 92-kiloinen ja rightin puolen laukaus. Teki Mestiksen pleijareissa 11 otteluun 3+5=8 ja tehotilasto +7. Eli ainakin Mestiksessä on nuoreksi pelaajaksi pystynyt vastuuta ottamaan ja pelannut isoa roolia.

No en nyt kovin korkealle rankkaisi jannua, jonka suurimmat saavutukset vielä vuosi sitten olivat 22-vuotiaana pelatut a:n SM:n pudotuspelit. Sitä ennen oli jäänyt pelipaikka vakiinnuttamatta Bluesissa ja Tapparassa. Toki jos sinne halutaan kovaa kilpailua kasipakin tontista, niin Teppo, Salmi, Kaski ja Ulandet varmasti ottavat yhden Westermarckin avosylin vastaan. Kai sitä saa vielä 23-vuotiaanakin peluuttaa A:ssa.

Ei tuolla EU:ssa ketään järkevää ole. Etsikkoaika Espoon tyhjennykseen oli vuosi sitten, mutta silloin Tomppa nukkui onnensa ohi ja kaikki Vaakanaisista eteenpäin hakeutuivat kauemmas. Toki sieltä joku vemppa-Hirso saa tulla junnuliksalla nelossentteriksi. Nykoppille ja Hirsolle kun maksetaan yhden pelaajan liksa, niin saatetaan saada täydet 60 peliä.

Jesse Ylönen kelpaisi oikein mainiosti, mutta miksi Ylönen tulisi uransa tärkeimmistä kausista HIFK:hon? Ensi kesän varaustilaisuudessa on saumat nousta ykköskiepille, joten Liigasta löytyy varmasti joukkueita, jotka ovat valmiita antamaan paremman näyttöpaikan, kuin HIFK. Eiköhän tuo löydä tiensä johonkin JYPiin, KalPaan tai vastaavaan.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
JYPin top4 pakit lähtökohtaisesti Mäenpää (34), Kalteva (33) , Kuukka (31) ja Vainio (22), puolustajat yleensä vetävät parhaat vuotensa tuossa 29-39 vuosien välissä. Sanoisin itse, että JYPin kärkipakit on jopa poikkeuksellisesti parhaina pelivuosinaan kotimaan liigassa, eikä ulkomailla rahaa takomassa.

Pidin Yonkmania lähtökohtaisesti TOP4:ssä, mutta tämä selvä. Tuo sun haarukka 29-39 on kyllä aivan liian iso, ei nyt enää 35-vuoden jälkeen kovin monet pakit pelaa parhaita vuosiaan. Sen mitä olen mm. lukenut, ja pelaajien suusta kuullut, ne pakin parhaat vuodet ajoittuu useimmiten sinne n. 27-32v tienoille. 35-vuoden iässä liike on jo useimmiten hidastunut eikä kroppakaan enää palaudu kuin kaksikymppisenä.

Poikkeuksia löytyy suuntaan ja toiseen eikä tuohon mitään tarkkaa ikähaitaria ole, mutta tuo haarukka 39-vuoteen asti menee kyllä aivan liian pitkälle lähes tapauksessa kuin tapauksessa. Mäenpää ei ole vielä mikään ikäloppu, mutta kyllä hänenkin parhaat vuodet taitaa olla jo takana, MM-kisoista on jo aikaa, ja viimeisille vuosille mahtuu repaleisiakin kausia. Tämä ei tarkoita etteikö ehjä Mäenpää ole edelleen erittäin kova pakki Liigaan.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Isoja kaloja ui vapaana - siirtyvätkö nämä suomalaistähdet SM-liigaan?

eli Ramulla ei ole vielä sopimusta mihinkään seuraan. Kannattaisikohan tarjota vähän isompaa summaa sopparin aikaan saamiseksi, koska isoja kaloja lähti muualle eikä näissä uusissa pelimiehissä liene ketään palkkaluokkaa JMA nauttivaa kaveria?

Ramun kohdalla se ns. mottipäinen voisi ehkä jopa toimia, antoi tänä vuonna Kauppalehdelle haastattelun jossa avoimesti kertoi palkan merkityksestä jääkiekkoilijalle, niistä puheista jäi kyllä täysin sellainen kuva, että Ramun rahastelut ovat nyt alkaneet. Tuskin siis IFK:n palkkapussi riittää, varsinkin kun Ramuhan kai joutuisi maksamaan isommat verot viime kauden liksoista jos Suomeen tulisi? Myös se että Ramu on edelleen ilman sopimusta, voi hyvinkin kertoa siitä että agentin kilpailutus kestää ihan kalkkiviivoille asti. Eiköhän Ramulle ole ottajia ainakin KHL:ssä, SHL:ssä ja NLA:ssa, joista kaikista saisi varmaan paremman palkan kuin IFK:sta.

Noista lainaamani linkin muista pelaajista, jos/kun Ramua tai toista isoa kalaa ei löydy, niin ei Tommi Santalakaan huono olisi. Toisi hyvää kokemusta keskikaistalle, ja vaikkei jalat enää käy kuin nuorella varsalla, niin pää ja kädet varmaan toimii YV:llä. Tomi Sallinen taas olisi sellainen rikkaan miehen Juhani Tyrväinen, eli no thanks. Eihän tuo meidän nykyinen sentteristökään huono ole, mutta yksi playmaker hyökkääjä (laiturikin toki käy) tekisi hyvää varsinkin YV:tä ajatellen. E: Pakistoa en lähtisi enää täydentämään ellei joku todella iso vonkale osu haaviin, Laakso-kortti kannattaa katsoa ensin, ja peruspakkeja saa helpommin hankittua kesken kauden. Yksi herkkäkätinen ''Sakari Salminen'' tuohon Tyrväisen rinnalle ja Juhani paukuttaisi varmaan yli 40 pojoa toistamiseen.
 
Viimeksi muokattu:

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
@Warrington Jos Clickbait-Pärnäistä on uskominen niin Sakari itsehän olis vapaalla jalalle. Saa viedä pois mun puolesta.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Warrington Jos Clickbait-Pärnäistä on uskominen niin Sakari itsehän olis vapaalla jalalle. Saa viedä pois mun puolesta.

Joo saman jutun luin, vaikka Pärnänen toimittajana on mitä on, hänen tiedot ovat myös melko usein pitäneet paikkaansa. Liigassa Salminen olisi varmaan edelleen timantin kova pistemies. Salminen on "vasta" 29-vuotias ja voi olla että haluaa vielä katsoa ulkomaita. Torpedoon joku tällä palstalla häntä huhusi, pelasi siellä aiemmin kausilla 13-15 pisteiden valossa kaksi huippukautta. Sittemmin pistetahti on hieman hiipunut.
 

Iris

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
@Warrington Jos Clickbait-Pärnäistä on uskominen niin Sakari itsehän olis vapaalla jalalle. Saa viedä pois mun puolesta.

Lukkoon taitaa mennä, jos porilaisiin ja raumalaisiin on uskominen. Nybondas on vielä muutaman viikon dogaamassa mökillä, joten Salmisen menetystä maalaisille ei voi oikein Karavaanarinkaan piikkiin laittaa koska hän ei edes tiennyt Saken olevan vapaata riistaa. Vikkelää tehohyökkääjää kuitenkin etsitään kovat piipussa superjuhlakauden kunniaksi kunhan nyt ensin ryypätään heinä- ja elokuu alta pois.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Lukkoon taitaa mennä, jos porilaisiin ja raumalaisiin on uskominen.
Tervemenoa. Kyllä Nybondas jostain kairaa ison rahan floppihyökkääjän ilman Salmistakin. Palkka ei määräydy nykykunnon eikä edes viime kauden vaan vielä vanhempien meriittien mukaan. Ja Salmisen kohdalla puhutaan pikemminkin lupauksista kuin meriiteistä. Aaltosen tili odottaa noutajaansa. Kyse on pitkälti periaatteellisesta tavasta koota joukkuetta; Hankkiakko menneitä suuruuksia vai nousevia kykyjä. Nousevien kykyjen hankinta kun vaatii pelisilmää, siksi Nybondas on päätynyt ensimmäiseen vaihtoehtoon. Maksaa enemmän mutta tietää mitä saa...
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Tervemenoa. Kyllä Nybondas jostain kairaa ison rahan floppihyökkääjän ilman Salmistakin. Palkka ei määräydy nykykunnon eikä edes viime kauden vaan vielä vanhempien meriittien mukaan. Ja Salmisen kohdalla puhutaan pikemminkin lupauksista kuin meriiteistä. Aaltosen tili odottaa noutajaansa. Kyse on pitkälti periaatteellisesta tavasta koota joukkuetta; Hankkiakko menneitä suuruuksia vai nousevia kykyjä. Nousevien kykyjen hankinta kun vaatii pelisilmää, siksi Nybondas on päätynyt ensimmäiseen vaihtoehtoon. Maksaa enemmän mutta tietää mitä saa...
Joo todellinen mennyt lupaus..Khl:ssa 26 pinnaa edellisellä kaudella ja eihän tosta olekkaan kuin hurjat 2 vuotta, kun pamahti 47 pinnaa! Puhumattakaan, että ollut reilut 5 vuotta vakio kasvo EHT höntsissä. Samaan aikaan itketään puolikuntoisen zabon perään, joka floppasi täysin ruotsissa...
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Joo todellinen mennyt lupaus..Khl:ssa 26 pinnaa edellisellä kaudella ja eihän tosta olekkaan kuin hurjat 2 vuotta, kun pamahti 47 pinnaa! Puhumattakaan, että ollut reilut 5 vuotta vakio kasvo EHT höntsissä. Samaan aikaan itketään puolikuntoisen zabon perään, joka floppasi täysin ruotsissa...
Toivottavasti tämä sinun tietojesi mukaan jo sopimuksen omaava ulkomaalainen pelaaja, joka piti julkaista jo ennen juhannusta, on samaa kaliberia ym. herrojen kanssa? Karavaanarin track record muualta tulevien kuin Liigasta tuttujen ulkomaalaisten kanssa on sysipaska...
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Toivottavasti tämä sinun tietojesi mukaan jo sopimuksen omaava ulkomaalainen pelaaja, joka piti julkaista jo ennen juhannusta, on samaa kaliberia ym. herrojen kanssa? Karavaanarin track record muualta tulevien kuin Liigasta tuttujen ulkomaalaisten kanssa on sysipaska...

Corey Elkins.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Corey Elkins.
Elkins paikkaa ilmeisesti siis kaikenmaailman Mikael Johanssonit, Tommy Warghit ja kumppanit? Se, että on yhden erinomaisen AHLn haun tehnyt lähes 10 vuoden jaksollaan UTJnä- ei muuta sysipaskaa track recordia!
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
En puolustele Tomppaa, mutta onhan siellä liuta onnistumisia Elkinsin lisäksi. Nämä nopealla pohdinnalla liigan ulkopuolelta ja ihan onnistuneita:

Corey Elkins
Joe Finley
Daniel Grillfors
Keith Aulie
Nikolai Goldobin
Daniel Fernholm
Janos Hari
Jeff Hamilton
Shawn Bates
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
En puolustele Tomppaa, mutta onhan siellä liuta onnistumisia Elkinsin lisäksi. Nämä nopealla pohdinnalla liigan ulkopuolelta ja ihan onnistuneita:

Corey Elkins
Joe Finley
Daniel Grillfors
Keith Aulie
Nikolai Goldobin
Daniel Fernholm
Janos Hari
Jeff Hamilton
Shawn Bates
Hamilton oli dominoinut Liigaa jo Kärpissä KJn alaisuudessa, joten ei sovi listaukseen.

Yo. listaan voidaan toki lisätä myös Dennis Endras, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, ettei yksikään em. pelaajista pl. Bates (joka olikin sitten aivan pillunpäreinä tänne tullessaan) ole nk. huipunveljes eli sellainen pelaaja, joita tuo IFKn jengi kipeästi kaipaisi. Tästä syystä johtuen @Sp#16 esittämä "tieto" sopimuksesta ulkomaalaisen kanssa aiheuttaa pelkoa tietäen Karavaanarin taidot!
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Samaan aikaan itketään puolikuntoisen zabon perään, joka floppasi täysin ruotsissa...
Joku itki. Minä en.
Khl -tausta ei välttämättä tarkoita mitään hyvää. Se on kyllä nähty. Kun NHL:ään ei pääse, khl:ssä ei viihdy ja päätyy takaisin Liigaan, voi eväät olla syöty ja motivaatio kuollut.
 

Iris

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
En puolustele Tomppaa, mutta onhan siellä liuta onnistumisia Elkinsin lisäksi. Nämä nopealla pohdinnalla liigan ulkopuolelta ja ihan onnistuneita:

Corey Elkins
Joe Finley
Daniel Grillfors
Keith Aulie
Nikolai Goldobin
Daniel Fernholm
Janos Hari
Jeff Hamilton
Shawn Bates

Jos IFK:ssa UTJ:n tehtävä on vain hankkia pelaajia, niin kiinnittäisin mottipäisellä SaiPasta Tuomenoksan vastaavaan tehtävään. Meillä voisi olla Dream Team joka vuosi.

Tuomenoksalla on kyllä pelimerkkeihinsä nähden jäätävä saldo ulkkareiden kanssa, joista iso osa revitty liigoista joita meidän TomTom ei edes tiedä olevan olemassa. Esimerkkejä viimeisiltä vuosilta:

Dave Spina
Patrick Davis
David McIntyre
Brock Trotter
Chad Rau
Sam Löfquist
Curtis Hamilton
Brian Salcido
Brad Moran
Stefano Giliati
Brett Carson
Scott Barney

Rahaakaan näihin kaiffareihin ei mitään mottipäisiä ole varmastikaan mennyt kun ovat kerta SaiPaan päätyneet. Upeaa kartoitustyötä tehdään kyllä Lappeenrannassa.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Joku itki. Minä en.
Khl -tausta ei välttämättä tarkoita mitään hyvää. Se on kyllä nähty. Kun NHL:ään ei pääse, khl:ssä ei viihdy ja päätyy takaisin Liigaan, voi eväät olla syöty ja motivaatio kuollut.
No se nyt sattuu vaan olemaan paljon kovempi sarja ja kun tekstv skouttausta näin fanina voi harjoittaa, niin olisin avosylin ottamassa Salmisen tänne! Ja siinäkin on pieni ero onko pelaaja +35 ja hakemassa vikat hillot mistä tahansa nyt vaan saa kohtuullisen tarjouksen! Kun uutta vauhtia hakeva rutinoitunut EHT tason hyökkääjä, jos nyt väkisin haluaa maailman toiseksi parhaassa sarjassa hyviä pisteitä takovan Salmisen johonkin vastaavaan lokeroon lukita..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös