HIFK:n huhut, mutut & htt-spekuloinnit

  • 7 211 344
  • 30 544

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Meidän reealimaailmassa on olemassa myös pelaajabudjetti. Noilla sun hankinnoillas se olis noin 4 miljoonan luokkaa. Ole huoleti, aina siellä joku pelaaja nostaa tasoaan (ikonen, partanen yms). Tarvitaan vain Zabon ja Pudin korvaaja sekä oikeasti hyvä ykkössena. Puolustukseen lisää lihaa parin ukon verran sekä Auvitun kaltainen prospekti joka on ilmeisesti jo hankittu Saku Salmelan muodossa. Ehkä mä oon perus Suomalainen lapanen joka tyytyy liian vähään.

En kyllä mitenkään näe, että ehdottamani olisi noin kallis. En näe, että Söde olisi erityisen paljon kalliimpi kuin Auvitu. Uskon, että Platt+Pihllu+Setoguchi olisi maksimissaan 250k kalliimpi trio kuin Ramu+Zabo+Puustinen. Heikkinen ja Järvinenkin menisivät melko tasan. Mahdollinen nelossentterikään ei nyt hirveitä maksa, joten ehdottamani kokoonpano tuskin olisi kuin 300-350k kalliimpi kuin nykyinen. Eikö juhlavuonna ollut tarkoitus panostaa vähän enemmän?

Pelaajat kehittyvät, joten esimerkiksi Ikoselle voi huoletta antaa enemmän roolia tulevalla kaudella (myös ylivoimalla). Jokaista poistuvaa pelaajaa ei tule korvata suoraan uudella vastaavalla, vaan nostetaan joukkueen sisältä pelaajia hierarkiassa ylöspäin, ja palkataan alemmille tasoille nuoria, tasoaan tulevaisuudessa nostavia pelaajia.

Listaan tähän lähtevät pelaajat, ja heille mahdolliset korvaajat joukkueen sisältä:

Zabo - Kukaan ei pysty korvaamaan
Ramu - Kukaan ei pysty korvaamaan
Puustinen - No mahdollisesti Partanen. Lennu ei missään nimessä korvaa, vaikka kuinka ikoni on.
Liivik - Hyvin puolustava nelossentteri tarvitaan, en oikein näe että tätä laatikkoa täyttää sen enempää Nykopp kuin Lennu.
Lamberg - No tämän korvaa paremmin kuin hyvin Lennu, ja ilman muuta odotan Lennulta enemmän.
Järvinen - Kukaan ei pysty korvaamaan
Aulie - Kukaan ei pysty korvaamaan
Auvitu - Kukaan ei pysty korvaamaan (Söde pystyis)
Generous - Jos Salmi olisi jatkanut joukkueessa ja jatkanut kehityskaartaan, mahdollisuuksien rajoissa. Mutta nykyisistä kukaan ei pysty.

Eli jos nyt sitten yhden Puustisen verran vedetään osittain takaisin. Silti tarvitaan 7 timanttista vahvistusta, vähempi ei vain riitä.

Itse en ymmärrä valitusta rosterista tällä hetkellä lainkaan. Jokaisen pitää tajuta, että HIFK ei julkaissut uusia nimiä. Lennun sopimus julkistettiin, koska se oli jo yleisesti tiedossa ja halusi varmaan päästä uuden joukkueensa mukana laivalle. Joukkue julkistetaan, kun on sen aika ja varmasti siellä on hyviä vahvistuksia, joiden arvioinnin aika on kun se tapahtuu. Nyt on ihan turha valittaa.

En ole valittanut rosterista niinkään. Olen valittanut liian alhaisesta vaatimustasosta ja siitä ei ole mielestäni turha valittaa. Tietenkin tajuan, että lisää hankintoja on tulossa. Mutta tuleeko 7 timanttia vai tuleeko vain 4 timanttia ja 2 kivihiiltä? Jälkimmäinen ei millään riitä.

Jos Puustista ei korvata, pitäisi silti tehdä tämänsuuntaisia hankintoja:

Pihlström - Platt - Rask
Partanen - Hintz - Leino
MPS/Lennu? - Elkins - Ikonen
Luttinen - x/Nykopp - MPS/Lennu?
+Tuomisto, Tamminen, Mieho

"Järvinen"/"Heikkinen" - Taimi
Söde - Grillfors
Teppo - "Generous"
"Aulie"/"Salmi"

+Karjalainen

Bäckström
Lankinen
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Täällä kun on myös Tuomo Ruutua huhuiltu, kävin lukemassa Devilsin osiosta vähän arvioita. Melko karua luettavaa. Pystyisikö tämä mies ollenkaan enää pelaamaan lätkää edes liigatasolla? Ja pystyisikö pelaamaan nimenomaan tulosroolissa, ykkösketjun laiturina? En usko.

Eräänlaisen merkkipaalun tarjosi myös kaiketi Tuomo Ruudun viimeinen ottelu Devils-paidassa. Ruutu merkkautti syöttöpisteen Henriquen toiseen maaliin ja avasi kauden pistetilinsä. Aika paljon on Ruutukin saanut lokaa niskaansa Devils-aikanaan ja osittain myös syystä. Tällä hetkellä ollaan todella kaukana jopa siitä tasosta, mitä Ruutu esitti Sochin olympialaisissa ja on vaikea nähdä, että mikään NHL-seura lähtisi ainakaan yksisuuntaista sopparia tarjoamaan. Hyvä kesä alle ja ehkä try-outin kautta koittamaan jonnekin, mutta en yllättyisi vaikka Tuomo löisi hokkarit naulaan. Iän puolesta pelivuosia olisi vielä jäljellä, mutta lukuiset loukkaantumiset ovat näytelleet niin suurta osaa Ruudun uran varrella, että varmasti on myös aika istua alas ja miettiä vieläkö on jotain annettavaa tällä tasolla. Eurooppa? Liiga?

Tuomo Ruutu 33 ott. 0+1=1, -7 8 PIM

Ei jäänyt Ruudunkaan kaudesta lapsenlapsille kerrottavaa. Rooli jäi perin vaatimattomaksi näyttöjen antamista ajatellen, mutta eipä Ruutu pystynyt esittämään mitään sellaista, että minuutteja olisi ollut perusteltua lisätä. Kauden epäonnistumista alleviivaavat myös, että kauden ainoa piste tuli päätöspelissä Leafsia vastaan ja tapa, mistä tilastomerkintä tuli: Syöttö karkasi Ruudulta ja Henrique lapioi pomppivan kiekon verkkoon. 5-
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Generous tienasi Vaasa-sopparillaan sata tonnia kaudesta. Tuskin palkka ainakaan laski siirryttyään IFK:hon.
Ei nää aina välttämättä mene noin => HIFK on (with all do respect rakkaat vaasalaiset) hippusen parempi näyteikkuna ulospäin kuin Spåra, joten jos ajatellaan Gene-Matin seuraavaa sopparia niin onnistumalla Nordiksella voi kukkaroon saada reippaammin täytettä tulevina vuosina. Harmi jos lähtee, mieluusti olisin pitänyt...
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ei nää aina välttämättä mene noin => HIFK on (with all do respect rakkaat vaasalaiset) hippusen parempi näyteikkuna ulospäin kuin Spåra, joten jos ajatellaan Gene-Matin seuraavaa sopparia niin onnistumalla Nordiksella voi kukkaroon saada reippaammin täytettä tulevina vuosina. Harmi jos lähtee, mieluusti olisin pitänyt...
Tämä on tottakai myös mahdollista. Eiköhän tuo palkka ollut juurikin sata tonnia +/- kymppi kaks. 80 kiloa olisi aikas loistava hinta Genestä, ja kyllä mulle jatko kelpaisi satkullakin.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
En kyllä mitenkään näe, että ehdottamani olisi noin kallis. En näe, että Söde olisi erityisen paljon kalliimpi kuin Auvitu. Uskon, että Platt+Pihllu+Setoguchi olisi maksimissaan 250k kalliimpi trio kuin Ramu+Zabo+Puustinen. Heikkinen ja Järvinenkin menisivät melko tasan. Mahdollinen nelossentterikään ei nyt hirveitä maksa, joten ehdottamani kokoonpano tuskin olisi kuin 300-350k kalliimpi kuin nykyinen. Eikö juhlavuonna ollut tarkoitus panostaa vähän enemmän?
Auvitu on todennäköisesti pelannut aika halvalla sopparilla ja pidän oikeasti haasteellisempana korvata hänet yhtä hyvällä pelaajalla samaan hintaan vrt esim Zaboon. Zabolta sai liigan top3-liksalla sen taatut 40p ja 20 maalia, joten kai tuota voi pitää aika varmana sijoituksena, mutta varmaan löytyisi monta muutakin yhtä hyvää pelaajaa samalla hinnalla. Eri asia sitten tulisivatko Suomeen pelaamaan. Söde tulisi todennäköisesti maksamaan enemmän kuin Auvitu, mutta ei välttämättä yltäisi enää samalle tasolle, toisaalta Söde toisi mukanaan johtajuutta ja IFKlaisuutta.

Juhlakausi taitaa olla vasta seuraavalla kaudella, mutta 350k on silti sen verran paljon extraa ettei HIFK:ssa ehdoin tahdoin lähdetä polttamaan tuon verran ylimääräistä pätäkkää, varsinkin kun yleinen taloustilannekin on aika epävarma.


Asiasta toiseen, Jesse Saarinen taisi juuri vapautua Zagrebista, eikös HIFK ollut hänen perässään viime keväänä? Varmaan täyttäisi sen top6-laiturin paikan, mutta toisaalta brenkku on taisi maistua kauden aikana vähän liikaa niin peliotteetkin ailahtelivat aika paljon helvetin kovan syksyn jälkeen (siis tuolla 2014-2015 HPK-kaudella). Ihan OK pojot taisi kuitenkin KHL:ssä tehdä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tein hieman töitä miettiessä ulkomaan hakuja ja nimenomaan rapakon takaa. Olen itse nähnyt seuraavien pelaajien otteita ja vakuuttunut siitä, että olisivat Liigassa kovia tekijöitä. Ikävä kyllä pelaajien sopimuksista en osaa sanoa, että jatkuvatko ensi kaudelle vai loppuvatko tähän kauteen.

Brian Gibbons:

Pienikokoinen kaveri, mutta nopeutta ja taitoa löytyy senkin edestä. Pari kolme kautta takaperin jäi tämä kaveri hyvin mieleen kun pelasi Pensissä 41 ottelua ja saalisti 17 tehopistettä. Uskon, että olisi Liigaan kova tekijä. Uralla ei ole mitään tehokausia ammattilaissarjoissa takana joten varmasti olisi tänne houkuteltavissa jos olisi kiinnostusta. Liiga voisi sopia kaverille erittäin hyvänä ponnahduslauttana, koska taitoa on enemmän kuin mitä tilastot antavat näyttää. Pelipaikaltaan laitahyökkääjä.

Eliteprospects.com - Brian Gibbons

Mark Arcobello:

Samaa ikäluokkaa kuin Gibbons eli vuonna -88 syntynyt kaveri kyseessä. Myös pienikokoinen pelaaja jolta löytyy vauhtia ja taitoa. Astetta kovemmat tilastot kuin yllä olevalla kaverilla joten myös kiinnostusta herättää varmasti useammissa seuroissa, mutta voisihan tuo tännekin tulla, mutta varmasti isompaa rahasummaa vaatisi kuin Gibbons. NHL:n ja AHL:n välillä viime vuodet paljon pörrännyt, NHL-paikkaa ei meinaa kuitenkaan mistään aukea joten ehkä Euroopasta voisi löytyä pelipaikka johon voisi hetkeksi aikaa mies asettua. Pelipaikaltaan sentteri/laitahyökkääjä.

Eliteprospects.com - Mark Arcobello

Dustin Jeffrey:

Tällä kaverilla onkin jo hieman enemmän kokoa, vaikka mikään jättiläinen ei todellakaan ole. 185 cm ja painoa 93 kg. Erittäin monipuolinen sentteri, takonut hyvää tulosta AHL:ssä vuodesta toiseen. Omaa hyvät kädet sekä peliälyn, ei raketti luistimilla, mutta ei erotu mitenkään negatiivisesti liikkeensä kanssa. Laukaus ihan kohtalainen myöskin. Sanotaan näin, että kusisin hunajaa jos Nybondas miehen tänne saisi houkuteltua. NHL:ssä jokusen tehopisteen tehnyt, mutta vakituista paikkaa ei ole pystynyt mistään saamaan. Liigaan olisi todella kova tekijä varmasti. Parhaillaan pelaa Playoffeja AHL:ssä Pensin farmijoukkueessa, siellä kahdeksaan otteluun tehot 1+5. Pelipaikaltaan sentteri.

Eliteprospects.com - Dustin Jeffrey

David Warsofsky:


Pienikokoinen pelaaja, mutta käsittelee kiekkoa todella hyvin, osaa avata peliä hyvin ja lukea peliä hyvin sekä omaa erittäin hyvän liikkeen. Sanoisin, että olisi täydellinen korvaaja Auvitulle ja voisi olla Liigan parhaimpia kiekollisia puolustajia. Laukaus on myös hyvä. NHL:n ja AHL:n välimaastoa viime kaudet seilannut kaveri kyseessä, ikää 25 vuotta. Parhaillaan pelaa USA:n MM-joukkueessa. Pelipaikaltaan puolustaja.

Eliteprospects.com - David Warsofsky

Bud Holloway:

Loistava laukaus, pelikäsitys, ylivoimalla järjettömän hyvä ja todella kova tekemään pisteitä. Todistanut, että on Euroopassa tähtipelaaja, pelannut SHL:ssä Skellefteån riveissä kolme kautta kovalla tasolla ja Bernissä yhden kauden. Tämä kausi meni sitten AHL:ssä jossa kovat tehot, mutta NHL:ssä vain yksi ottelu. Pystyy pelaa sentterin ja laiturin tonttia, itse tosin mieltänyt aina enemmän laituriksi kaverin. Jos tämä kaveri saapuisi IFK:hon löisin kyllä rahat pistepörssin voiton puolesta likoon.

Eliteprospects.com - Bud Holloway
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
@Saskatoon

En nyt väitä vastaan mutta, eikös Jesse Saarisella ole IBD? Ainakin tällaisen käsityksen sain tuon kauden 13-14 jälkeen. Huhuja liikkui jo silloin että olisi ryypännyt itsensä lihavaksi, mutta nuo vaivaan vedettävät lääkkeet turvottaa varsinkin kasvojen seutua kovin. En pidä siksi tuota ryyppäämistä kovin todellisena vaihtoehtona kun ei käsitykseni mukaan viina ja IBD ole match made in heaven!
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
@Saskatoon

En nyt väitä vastaan mutta, eikös Jesse Saarisella ole IBD? Ainakin tällaisen käsityksen sain tuon kauden 13-14 jälkeen. Huhuja liikkui jo silloin että olisi ryypännyt itsensä lihavaksi, mutta nuo vaivaan vedettävät lääkkeet turvottaa varsinkin kasvojen seutua kovin. En pidä siksi tuota ryyppäämistä kovin todellisena vaihtoehtona kun ei käsitykseni mukaan viina ja IBD ole match made in heaven!

Meinasin tuosta heittää, että Saarisen tullessa ja Ramun lähtiessä pysyisi myös IBD-edustus HIFK:ssa vakiona, mutta tuntui aika mauttomalta siinä kohtaa.

Ainakin silloin 2014-2015 kauden aikana kun tänne päin huhuttiin alunperin niin oli myös puhetta, että Saarinen olisi tuon huiman syksynsä aikana edustanut myös paikallisessa yöelämässä vähän turhan tiuhaan tahtiin ammattiurheilijaksi ja, että myös aiempina kausina olisi ollut vähän samaa vikaa. Voi tosin olla että on järkeistänyt kaukalon ulkopuolista puuhaa viime vuosina, kun pelillinen tasokin näyttää nousseen.
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Meinasin tuosta heittää, että Saarisen tullessa ja Ramun lähtiessä pysyisi myös IBD-edustus HIFK:ssa vakiona, mutta tuntui aika mauttomalta siinä kohtaa.

Ainakin silloin 2014-2015 kauden aikana kun tänne päin huhuttiin alunperin niin oli myös puhetta, että Saarinen olisi tuon huiman syksynsä aikana edustanut myös paikallisessa yöelämässä vähän turhan tiuhaan tahtiin ammattiurheilijaksi ja, että myös aiempina kausina olisi ollut vähän samaa vikaa. Voi tosin olla että on järkeistänyt kaukalon ulkopuolista puuhaa viime vuosina, kun pelillinen tasokin näyttää nousseen.

Hehe! Nooh kait siitä voi jo läppää heittää, mielestäni Ramukin siitä muutaman kerran julkisuudessa heittänyt. Totta kausi oli tosiaan tuo 14-15. Voi toki olla että ei kuuppa kestänyt sairastaa ilman viinaa.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saarisella on sama tauti kuin Ramstedtilla. Siitä oli joku haastattelukin.

Sallisen Tomi? Kelpaisi siinä vaiheessa, jos sitten laitureiksi saadaan joku taitava kiekonkäsittelijä ja pelinrakentaja tyyppinen kaveri.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Suosikkijoukkue
IFK
Nyba kertoili botskilla, että uusia soppareita on olemassa mutta syystä tai toisesta (syitä en se enempää toki edes yrittänyt udella) ei nyt julkistettu. KHL-pykälistä mainitsi painokkaasti, että McLeanin jälkeen päätti ettei moisia enää sorvata, Ramu oli poikkeus koska oma jätkä. Odottelu siis jatkuu, toki hieman kummastuttaa että mitä tässä nyt sitten venaillaan...
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Nyba kertoili botskilla, että uusia soppareita on olemassa mutta syystä tai toisesta (syitä en se enempää toki edes yrittänyt udella) ei nyt julkistettu. KHL-pykälistä mainitsi painokkaasti, että McLeanin jälkeen päätti ettei moisia enää sorvata, Ramu oli poikkeus koska oma jätkä. Odottelu siis jatkuu, toki hieman kummastuttaa että mitä tässä nyt sitten venaillaan...

Tavallaan hyvin ymmärrettävää. Toivon, että tämä antaa ymmärtää, että niitä kaloja olisi enemmän kuin AF:n (apologeettisten fanipoikien) mainitsemat 3-5 sopimusta, ja lähempänä monen meistä vaativamman fanin vaatimat 7-8 sopimusta.

Jotenkin uskon, että teille vittuilu muuttaa todellisuutta, josta te ette ole vastuussa, vaan Nybari.
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Jotenkin uskon, että teille vittuilu muuttaa todellisuutta, josta te ette ole vastuussa, vaan Nybari.
Teille vittuilu? Siis "te", eli HIFK fanit, niinkö? Joihin sinä et siis kuulu koska "te"? Itse miellän kuuluvani Helsingin IFK-faneihin, eli "meihin", sinä siis miellät itsesi siis tämän joukon ulkopuolelle koska "te". No tapansa ajatella kullakin.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Teille vittuilu? Siis "te", eli HIFK fanit, niinkö?

Anteeksi. Tarkoitus ei ollut luoda jyrkkää me-te -viivaa juuri tähän. Olemme punainen perhe, ja pidämme yhtä. Viittasin liian vähään tyytyviin. Vittuilen lähinnä tässä itselleni. . ..
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Anteeksi. Tarkoitus ei ollut luoda jyrkkää me-te -viivaa juuri tähän. Olemme punainen perhe, ja pidämme yhtä. Viittasin liian vähään tyytyviin. Vittuilen lähinnä tässä itselleni. . ..
Cool down man. Itselläni on markkinoiden lyhyin sulake, mutta nyt jopa luotan Nybariin, ja uskon että erilaisten KHL-optioiden, menossa olevien MM-kisojen, ja NHL-siirtorajan takia on soppareita joita ei voida vielä julkistaa. Tuomitaan sitten kun NHL- siirtoikkuna on kiinni. Sen jälkeen joukkuetta voi täydentää, ei enää rakentaa. Mitään linjoja omien välille ei ole tarkoitus täälläkään luoda. "Wanhatyyli" jossa julkaistiin kaikki mahdolliset sopimukset, ilman mainintaa eri pykälistä, olivat varmasti medialle mieleisiä, mutta fania lähinnä surettivat.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyba kertoili botskilla, että uusia soppareita on olemassa mutta syystä tai toisesta (syitä en se enempää toki edes yrittänyt udella) ei nyt julkistettu. KHL-pykälistä mainitsi painokkaasti, että McLeanin jälkeen päätti ettei moisia enää sorvata, Ramu oli poikkeus koska oma jätkä. Odottelu siis jatkuu, toki hieman kummastuttaa että mitä tässä nyt sitten venaillaan...

Varmasti odotellaan MM-kisojen päättymistä. Toisekseen, jos noita kovia nimiä halutaan naarata, niin kyllä siellä jonkinlaiset KHL:ään poistumisen takarajat on sopimuksissa. Olihan esimerkiksi Corey Elkinsilläkin edellisessä sopparissa KHL-pykälä, jota mies ei kuitenkaan käyttänyt.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Odottelu siis jatkuu, toki hieman kummastuttaa että mitä tässä nyt sitten venaillaan...

Eikös Liigan finalisteilla ole 2vk loma kauden päättymisen jälkeen, joten julkistukset vasta sen jälkeen? Ässillä tälläinen case on Kärppien Suoranta. Eli Nybarilla saattaa olla Tapparan/Kärppien viime kautisten pelaajien kanssa soppareita jotka julkistetaan ensi viikolla...
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Eli Nybarilla saattaa olla Tapparan/Kärppien viime kautisten pelaajien kanssa soppareita jotka julkistetaan ensi viikolla...
Vaikea uskoa, että Tapparasta/Kärpistä olisi ketään tulossa, koska kummassakaan ei ole vapaana IFKn tarvitsemia äijiä (kärkihyökkääjiä/puolustajia). Sen sijaan Yonkman JYPistä lienee mahdollinen, kun on huhuissa pyörinyt. Yonkman olisi sitten ilmeisesti Generousin korvaaja?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös