HIFK:n huhut, mutut & htt-spekuloinnit

  • 7 207 875
  • 30 544

Iris

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei noilla vieläkään kuuhun mennä...
Jos nyt edes pleijareihin mentäis.

Aivan vitun sama, tuleeko sieltä markkinoilta superstaroja (Liigan mittapuun mukaan) vai nuoria nimettömiä, kunhan joukkuepeli toimii ja jengi menestyy. Joku tietenkin voi väittää, että starat tuovat yleisöä halliin, mutta kyllä ne voitot tuovat porukkaa enemmän paikalle. Voittavassa joukkueessa syntyy väkisinkin niitä staroja.
 
''Varmoja'' huhuja:

- Taipalus
- Auvitu
- Blomqvist

Ei noilla vieläkään kuuhun mennä...

Tässä kiteytyy, miksi meillä on nykyään Ville, Lyde ja Kibe. Junioritoiminta on ollut käsittämättömän paskaa ja ylimielistä jo vuositolkulla, eikä menestystä saatika Liigapelaajia ole juuri tullut. Ketäs sieltä on noussut edes hyvälle kolmosketjutasolle, varsinkaan hyökkääjistä? Leinonen? Partanen ja Nykopp vielä matkalla. U18-skabat on hyvä esimerkki tästä. Ei jumalauta tämän kokoisesta organisaatiosta yhtäkään pelaajaa ikäluokkansa top20:ssä. Eikä kaksikymppisissäkään juhlittu. Viime vuonna u18 oli mukana Ainali (jossain jämäroolissa) ja Husso, sitä ennen Vainonen, joka ei enää pelaa täällä ja Juutinen.

Oman junioritoiminnan laiminlyöminen on aiheuttanut näiden Blomqvistien ja muiden raahaamisen tänne siinä toivossa, että breikkaisivat. Kuinka paljon tuo on loppupeleissä maksanut, ettei junioritoimintaan ole panostettu? Siis rahallisesti. Veikkaisin kymmeniä tuhansia kaudessa, kun pitää naarata kaiken maailman Blockeja ja Stloukaleita tänne. Okei, yksittäinen kuluerä ei ehkä ole maata järisyttävä, mutta vuodesta toiseen jatkuva sössiminen kyllä näkyy.

Kuka muuten on edellinen lähellekään tähtitasoa noussut oma juniori, jos katsotaan hyökkääjiä? Granlundeja ei lasketa, olivat tuontituotteita. Ramu? Ja sitä ennen Lennu? Kirsikkana kakun päälle Hirso, jolloin saadaan kymmeneen vuoteen kolme omaa tähtistatuksen hyökkääjää. Suomen jopa suurimmalla budjetilla toimivalle seuralle?
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
- Taipalus
- Auvitu
- Blomqvist
- Wärn
- Lamberg

Wärniä oltiin viemässä pariin muuhunkin joukkueeseen, joten en uskaltanut häntä ''varmaksi'' laskea, ja Lambergin unohdin. En edelleenkään hypi innosta tasajalkaa noita nimiä lukiessani, sillä puolustukseen pitäisi saada heti keväällä mukaan ainakin yksi kiekollisesti erinomainen puolustaja lisää, jollainen Eronen olisi ollut, mutta hän meni ilmeisesti sivusuun, joten sellainen pitäisi tuohon kevään julkkariin vielä jostain kaivaa. Hyökkääjistö on ihan hyvällä mallilla, mutta tuo pakisto...

''Kesä on pitkä ja on paljon aikaa hankkia pelaajia''-jätkät voi jättää virret sinne tammikuulle suosiolla. HIFK tarvitsee avainjätkille sopimuksia heti ensimmäisestä kevään julkkarista lähtien, tai muuten ollaan taas auttamatta liian myöhässä.


E: punasydämmeltä erinomainen kiteytys HIFK:n ongelmista. Sanasta sanaan samaa mieltä.
 

Kinkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kiffen
Matti Hagman vuonna 1973.
Herra Punasydän, tämä oli loistava analyysi. Ehkä jopa paras minkä olen tällä palstalla lukenut. Kiitos!
Onhan meillä ollut paljonkin hyviä kasvatteja hyökkäyspäähän Matti Hagmaninkin jälkeen: Sinisalo, Korpisalo, Tikkanen, Peltonen, N. Hagman, Tony Salmelainen, Ruudut, Enlund... Kaikki jotenkin sössitty pois ja/tai ainakin paluu kotiin jäänyt tapahtumatta.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Hyökkääjistöön on eniten huhuiltu tässä tämän vuoden puolella Nichlas Hardtia ja Max Wärniä. Oikeastaan ketään muuta ei ole kunnolla huhuttu. Nyt meni toinen sivusuun, Wärn tuskin menee. Oliskohan sieltä tulossa punaisen #32:n paluu? Aina saa haaveilla.

Wärn ei ole tarpeeksi mikkihiiri, että Nybondasia kiinnostaisi.

Aivan liian isokokoinen, fyysinen ja ex-IFK tyylinen pelaaja Nybarin pasifisti-IFK:hon.
 

Carlos

Jäsen
- Taipalus
- Auvitu
- Blomqvist
- Wärn
- Lamberg

Eli voidaan sitten virallisesti todeta ettei Hifk houkuttele nykyaikana ketään tähtipelaajia, mistään huippupelaajista, tai edes hyvistä pelaajista puhumattakaan? Voi v-u sentään jos tuossa on "huhulista". *hiljaistaitkunsekaistahihitystä* Ennen sentään tähän aikaa kaudesta huhuiltiin JB:stä, JC:stä sekä Eric Lindrosista. Ja sitten kun saatiin Kauppila ja Pärä niin oltiin vetämässä ranteita auki, mutta silti ihan tyytyväisiä. Nyt sitten joku mestis-pulumpskvisti on kuumin huhu?

Ei sillä etteikö tuo Plumkvisti voisi olla maaginen, kyllähän Kariyan veljeksetkin on kaikki pienikokoisia. Hei. Ihmeitä sattuu, lehmät lentää, ja niin edelleen. Ja nyt kun juniorimyllyn ongelmat on siivottu viimeistä myöden maton alle, niin omia supertähtiäkin voi odottaa rosteriin jo 10-15 vuoden sisään. Toki sillä edellytyksellä että ymmärtävät olla pyytämättä liikaa liksaa. Eivätkä kasva liian isoiksi. Sillä Kariyatkin oli pieniä. Ja ennenkin Hifk on menestynyt jopa ilman Kariyoita.
 

syndi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, HJK-Hockey, NHL

Olisi jännä nähdä nyt mitä siellä junnupuolella on tehty sitten vm 1980 - 1985 syntyneiden ikäluokkien ajan jälkeen. Mihin voi hävitä näin monta ikäpolvea ilman tähtipelaajia, niitähän tuli ainakin noiden ikäluokkien joukkueista liukuhihnoilta! Tietysti on helppo mennä Nuori-Suomi-myytin taakse, mutta ei se koskenut IFK:ta ja Jokereita. Jokereilla itseasiassa on sama juttu. Mihin hävisi stadin laatupelaajien tuotanto? Nyt siitä maksetaan hintaa niin teillä kuin meillä.
 
Kekluhan uudisti naapurissa ensitöikseen junioritoiminnan. Toi mukaan aivan erilaisen vaatimustason, kuin siihen asti. Sittemmin Jokerit on vienyt esim. Kolme peräkkäistä b:n kultaa ja kyllähän sieltä on noussut huima määrä ukkoja liigaan, joskin osa muualla kuin Jokereissa. Se ei poista sitä tosiasiaa, että taso on noussut. Ja riippuu, miten KHL-kuviot tulee vaikuttamaan, nousee edelleen. HIFK:lla on iskun paikka, Peltosella on varmasti imua ja koko junioritoiminnan imago nousi WTC:n verran ylöspäin. Nyt kun saadaan vielä ylimielinen puuhastelu pois, niin mahdollisuudet on rajattomat.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaikki kunnia Peltoselle ja uusille junnuvalmentajillemme, mutta kokonaisen seuraorganisaation toiminnan ja kulttuurin muuttaminen ei ole mikään yksinkertainen homma. Peltosellekin kyse on aivan uudenlaisesta työstä ja haasteesta.

Se on selvä, että IFK:n pelaajatuotannon on parannuttava, kun eletään aikoja, jolloin valmiiden laatupelaajien saaminen Liigaan on äärimmäisen haastavaa.
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
UudestiSyntynyt. ReBorn.
Viime vuonna u18 oli mukana Ainali (jossain jämäroolissa) ja Husso, sitä ennen Vainonen, joka ei enää pelaa täällä ja Juutinen.

-----klip----

Kuka muuten on edellinen lähellekään tähtitasoa noussut oma juniori, jos katsotaan hyökkääjiä? Granlundeja ei lasketa, olivat tuontituotteita. Ramu? Ja sitä ennen Lennu? Kirsikkana kakun päälle Hirso, jolloin saadaan kymmeneen vuoteen kolme omaa tähtistatuksen hyökkääjää. Suomen jopa suurimmalla budjetilla toimivalle seuralle?


Nii se on muuten Ainalikin tuontituote: Vissiin joskus C-ikäisenä siirtyi Nummelan palloseurasta...
 

444

Jäsen
Nii se on muuten Ainalikin tuontituote: Vissiin joskus C-ikäisenä siirtyi Nummelan palloseurasta...


Puhumattakaan nyt mistään Lennuista ynnämuista... Petroolikin on Karhu-Kissojen kasvatti ja pelannut junnuna myös Jokereissa.

Toisaalta esim. Pulkkinenkaan ei ole jokerikasvatti, vaan Etelä-Vantaan Urheilijoiden. Mistä päästäänkin tilanteeseen, että jos kovinkin tiukkoja rajoja vedetään, niin harva seura voi nimetä itsensä omissa riveissä tähtipelaajaksi kohonneen pelaajan kasvattiseuraksi. Poikkeuksia toki löytyy.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sinäkö sitten Jeren palkan maksaisit?? Jos Jerelle maksettaisiin vaikka 200000€kaudesta niin se ei varmaan ole sinulta pois!? Tässä on nyt 3 kautta maksettu kovia liksoja paljon paljon turhemmille jätkille useita miljoonia! Karalahden liksa on pisara vessanpöntössä niihin verrattuna.

Pointti lähinnä oli siinä, että Jeren olisi itse osoitettava, että todellakin haluaa pelata meillä. En ole ollenkaan varma, että miehen otteet meidän paidassa olisivat samalla tasolla kuin narreissa. Siellä Jere joutui todistamaan itsensä narrifaneille. Täällä taas...

Hyvä pelaajahan Jere HALUTESSAAN on, ei siinä mitään.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hyvältä kuullostaa, mutta jatkaako Suomessa? I don't think so.
 

Juustohöylä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tietääkö joku tuleeko pelaajajulkistukset siellä risteilyllä vai olisiko huomenna jo mahdollista, kun Liiga on ohi?
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Toivon kädet kyynärpäitä myöden ristissä, että tuo huhu on totta, ja Keränen nähtäisiin punanutussa ensi kaudella! Sarjassamme ' en usko ennen kuin näen' kuitenkin. Keräsen tasoisia äijiä tänne kuitenkin kaivataan! Nyt huhuissa olleet äijät eivät säväytä kyllä yhtään, ja varsinkin Wärn, vaikka omia onkin ei aiheuta kyllä yhtään riemunkiljahduksia.
 

Juustohöylä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos nyt käy, että Keräsen sopimus julkistetaan ja äijä häipyy silti muualle pelaamaan, niin kausikortti jää ostamatta ensi kaudelle.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Jos nyt käy, että Keräsen sopimus julkistetaan ja äijä häipyy silti muualle pelaamaan, niin Nordis menettää yhden kausikorttilaisen ensi kaudeksi.

Mä en kyllä ihan ymmärrä tota logiikkaa. Jos nyt oletetaan että Keräsellä on soppari pykälillä, niin ainakin minä olen paljon mielummin tietoinen asiasta, kun että en tietäisi ollenkaan. Puhumattakaan että tuo asia ratkaisisi kausariasian... mutta jokaisella on oikeus omiin tunteisiin, sano yks Antsku Imatralta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös