HIFK:n huhut, mutut & htt-spekuloinnit

  • 7 000 769
  • 29 607

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Bergenheim olis varmaan hyvä UTJksi tai joksikin muuksi joukkueen rakentajaksi. On taatusti kartalla lupaavista pelaajista Amerikassa ja muualla. Nää muualla olevat "hyvät yhteydet" ei ole tähän mennessä Goldobinia lukuunottamatta juuri tuottaneet löytöjä. Niitähän tarvittaisiin, on budjetti sitten suurempi tai pienempi.

Tobias on osannut ostaa suurimmaksi osaksi ihan hyviä pelaajia. Rahalla saa. Varsinaisia hinta/laatu -löytöjä ollut ehkä Kåsa. Luken olisi kuka vaan osannut statsien perusteella ostaa.
No kyllä muut ovat hankkineet parempia ulkkareita. Katso vaikka pistepörssiä viimeisiltä kuudelta kaudelta. Ei meillä ole liikaa noita. Vrt. Joly, Lasch, Strömvall, Danforth, Kunyk, Audette, Kestner, Press, Jasek, Smejkal, Lancaster, Gregoire...
Meillä Motin ja muutama muu ulkkari, joilla harvoin pörssin kärkipaikkoja eikä juurikaan omia löytöjä - Mo tuli lukosta.
Sportin ruotsalaiset joukolla meidän Marleaun ja Borquen edellä.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Perkele, hetken olen nukuttamassa pikkutyttöä niin täällä ollaan jo laitettu minut kahdesti valamiehistön eteen. Toisaalta mua ei huimaa sanoisi Sir. Pentti.

Mielestäni hyvin avasit myös oman sielunmaisemani, mitä tulee vetoomme ja sen lunastamiseen. En koe olevani myöskään missään asemassa antamaan mitään ohjeita kenellekään, joten en tiedä mitä tähän nyt pitäisi vastata. Niin kornilta kuin se kuulostaakin niin jokainen todellakin taaplaa omalla tyylillään ja niin pitääkin.

Jos nyt mietin omaa lähtökohtaani viime vuonna samaan aikaan niin mielestäni oli kohtuullisen helppoa hypätä ”posisiipeen”, sillä joukkue oli kääntänyt vaikean kauden omalla tapaa voitoksi ja tiedossa oli, että nyt tällä viikolla päättyneelle kaudelle kasataan todella nimivahvaryhmä. Siksikin oli helppoa uskoa ja olla positiivinen, kunnes Ville& co tuhosivat omalta osaltani tämän lapsenuskon, mitä pidemmälle viime syksy eteni. Itsellä ei ole enää mitään uskoa Ville Peltoseen päävalmentajana ja sen takia ei oikein jaksa innostaa mikään IFKssa tällä hetkellä. Olen itse asiassa helvetin huolissani IFKsta tällä hetkellä, sillä nyt tämän Eskolan ”aikalisän” aikana, jos tehdään väärät johtopäätökset niin näen hyvin suuren riskin, että sillä on kauaskantoisia vaikutuksia, eikä lainkaan hyvässä mielessä. IFKlla ei oman näkemykseni mukaan pitäisi olla nyt varaa vajota ja tyytyä keskinkertaisuuteen.

Vaikka tiedän, että sinä olet aina positiivisuuden kautta asioita lähestyvä niin pakko myöntää, että olen itse hiukan yllättynyt, miten lunkisti otat tällä hetkellä. En toki kuvitellutkaan, että lähtisit tavoistasi poiketen henkseleistä irti täällä. Mutta se, että vieläkin noin vakaasti uskot nykyiseen porukkaan. Yllättää minut melkoisesti.
Jos yhtään lohduttaa, niin negailijan on varmasti aina helpompaa heittäytyä hetkellisesti positiiviseksi kuin päinvastoin. Ja realistin on kaikista helpointa, kun takaraivossa on kuitenkin se asioiden oikea laita. En kuitenkaan lähtisi valitsemaan voittajaa.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lisättäköön vielä, että olen @BOL kanssa samaa mieltä siitä, että en usko Peltosen saavan potkuja. Salmelaisesta en olisi yhtä varma, koska Ville tuntuu olevan aika vahvalla lapikkaalla hallituksen oven välissä. Ja jotain tämän mahalaskun jälkeen pitää muuttaa. Siis muutakin kuin Nummelinin lisäys valmennukseen.
No, meillä on taas hyvä staffi.
 

Psykopaimen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viipurin Pauke
Mikä muuten tekee HIFK:n viime kauden joukkueesta flopin? Hävitty pronssiottelu? Häviäminen Euroopan viime kauden parhaalle jengille Tapparalle? Vai se nihkeä alkukausi?
Tässähän toinen tapa nähdä asia on se, että mikä oli kauden tavoite? 4. sija? Toki fanin mittarissa korostuu vain ääripäät; taivas tai helvetti. Viime kausi oli jotain siltä väliltä, muttei missään nimessä onnistuminen. Peltonen valmensi joukkueen äärimmäisen nolosti sarjan jumboksi ja huikeasti sieltä ylös.

Itse en tuota viime kautta Peltosen syyksi osannut laskea, koska joukkue oli valuvikainen alusta asti. Organisaation tasolla neljänneksi tuleminen ei kuitenkaan voi tyydyttää, vaikka ymmärrettävästi noissa isoissa peleissä marginaalit on pieniä. Jotkut ne vaan aina saa käännettyä edukseen.
En ole missään väittänyt, että on "tunkua", mutta tietojeni mukaan myöskään suuria vaikeuksia ei ole ollut. Eivätkö Jääskä, Vesalainen, Koivistoinen tai Nättinen ole ottaneet mitään steppejä urallaan Peltosen aikana? Oletko kysynyt pelaajien omaa mielipidettä?
En ole, oletko sinä? Siis sellaisessa tilanteessa, jossa pelaaja arvioisi jatkohaluja nykyisellä tai jopa pienemmällä palkalla? Pitäisihän pelaajan olla melkoisen daiju puhuakseni pomostaan tai työnantajaltaan kaakelia. Enkä epäile, ettei pelaajat Ville arvosta, mutta koetaanko tämä paikkana tulla kehittymään tai lyömään läpi?

Eikö olisi aika erikoista, jos yhdellä suurimmista buduista operoivan jengin olisi vaikea löytää palkansaajia? Kuten viestissäni kirjoitin, minua arveluttaa se profiili, joka kokee Peltosen joukkueen itselleen parhaaksi vaihtoehdoksi.

Nähdäkseni näemme asian hyvin samalla tavalla, kurvaamme eri suuntiin vain Peltosen ja hänen aiheuttamansa efektin kohdalla.

Jääskä on vakiinnuttanut paikkansa kärkiketjuissa. Tämän allekirjoitan, vaikka huippupleijareiden jälkeen on helppo unohtaa runkosarjan haasteet. Koivistoinen, Nättinen ja Vesalainen… ei, en näe heidän olevan parempia pelaajia nyt, kuin ennen tänne tulemista.

Mielestäni menestyvä joukkue on sekoitus kokemusta, nuoruutta ja parhaassa peli-iässä olevia pelaajia. Nuoria on oltava mukana, koska se pitää budjettia kasassa ja samalla rungon riittävän leveänä. Miten mielestäsi ollaan onnistuttu nuorten pelaajien kanssa viimeisten kolmen vuoden aikana?

Mä sanoisin silti rohkeasti, että ne meidän "parhaassa peli-iässä olevat urallaan eteenpäin menevät pelaajat" olivat se osasto, joka sakkasi eniten pleijareissa. Sund pelasi vain n. puoli peliä, joten hänet voi laskea pois laskuista. Ja hänen poissaolonsa myös näkyi radikaalisti. Jääskä oli ainoa, joka osoitti olevansa kevään pelaaja ja jopa ylitti odotukset. Vesalainen oli tuloksellisesti vaisuhko, tosin teki yhden elintärkeän maalin, jolla saa paljon anteeksi. Yhden pelin hän käytännössä skippasi kokonaan ja vikassa pelissä pelasi todennäköisesti puudutettuna. Samoin Nättisen ruuti oli liian märkää. Koivistoista ei edes juuri näkynyt. Ja näistä kaikki ovat kuitenkin onnistuneet tämän saman valmennuksen alaisuudessa, ihan kuluvalla kaudellakin. Pakarinenkin oli vähän vaisu tuloksellisesti, vaikka paikkoja kyllä oli. Lindbohmista en mainitse mitään muuta kuin, että enpä olisi ikinä uskonut.
Hyvinkin pitkälti samaa mieltä. Palaan tässä juuri aiempaan pointtiini, ettei tulitukea tullut läpimurtopelaajilta. Tuota kärkinelikkoa kun katsotaan, niin yhdistävä tekijä on pelaajat, jotka ovat kauden aikana lyöneet läpi ja näin ollen joukkueen yhtälön tulos on enemmän kuin alkukauden osatekijät.

Ja tässä mielestäni juurikin se isoin ongelma, joka erottaa meidät siitä, mitä me kaikki haetaan. Tämän kautta myös näen, että syyt tulee selvittää, koska muuten tehdään vain samoja juttuja odottaen eri tuloksia.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikä tekee Peltosen viime kauden joukkueesta surkean alisuorittajan? Koska ei päästy edes finaaliin?
Runkosarjan sijoitus kertoo varsin hyvin, mikä joukkueen suoritustaso on ollut. Peltosen aikana sijat 5,6 ja 6 kertovat aika hyvin, onko alisuoritettu. Poffeissa menestys ei ole ollut sen parempaa. Vähän hämmentävä kysymys, kun HIFK:n hallituksen puheenjohtaja on tullut ulos kertomaan, ettei tyytyväisiä olla. Jo pelkkä ulostulo kertoo siitä, ettei kyse ollut pienestä alisuorittamisesta. Miksi viime kautta (tai edellisiä) pitäisi katsoa muulla tavalla? Sulla varmaan on vastaus, kun tuollaisen kysymyksen esitit?
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Anteeksi vieraaseen pöytään huutelusta, mutta onko Helsingissä ollut puhetta Koivistoisen siirrosta toiseen Liiga joukkueeseen?
Poistumisesta on ollut juttua, mutta ulkomaan siirrosta. Sitähän Koivistoinen perheineen on tiettävästi halunnut. Liigan sisällä siirtyminen ei liene ykkös- eikä kakkostoive.
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Poistumisesta on ollut juttua, mutta ulkomaan siirrosta. Sitähän Koivistoinen perheineen on tiettävästi halunnut. Liigan sisällä siirtyminen ei liene ykkös- eikä kakkostoive.
Eikös jotain huhua ollut, että Ipa voisi Koipan viedä? Tai näin muistelen, että joku kirjoitteli.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Eikös jotain huhua ollut, että Ipa voisi Koipan viedä? Tai näin muistelen, että joku kirjoitteli.
Jotain huhun tynkää kai on ollut, muttei mitään sellaista, mihin kannattaisi vielä tosissaan tarttua. Tavallaan Koivistoinen kieltämättä olisi perinteisenä taitokiekkomiehenä Ilveksen näköinen pelaaja.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Eikös jotain huhua ollut, että Ipa voisi Koipan viedä? Tai näin muistelen, että joku kirjoitteli.
Jotain huhun tynkää kai on ollut, muttei mitään sellaista, mihin kannattaisi vielä tosissaan tarttua. Tavallaan Koivistoinen kieltämättä olisi perinteisenä taitokiekkomiehenä Ilveksen näköinen pelaaja.
Eikös nämä Ilves-huhut sentteristön osalta ole Mäntykivi-Najman-Mattila-Borg-Bau? Tietysti jos Mattila ei Ipaan vieläkään mene tai Mäntykivi pelaakin laidassa niin sitten Koippa olisi tuossa erinomainen ykkönen.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Koivistoinen sinne ja Kodytek tänne? Jokainen voi miettiä, että kumpi voittaisi.
IFK:n tapauksessa ei voittamisesta varmaan kannata puhua. Mutta kun toisena osapuolena on toinen krooninen alisuorittaja Ilves, voinee todeta, että luultavasti kumpikin osapuoli häviäisi.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin no, se on nyt vaan niin, että kevään joukkueiden sijaan meillä yleensä -tai ainakin nöemmö jatkossa- on näitä menneen kevään joukkueita. Takana loistava tulevaisuus linjalla siis mennään jatkossakin. NO ehkä sitten taas 220 v juhlakaudella pelaillaan ihan mestaruudestakin.

Uskaltaisko toivoa, että jo 150 v juhlakaudelle isketään taas ns. all in. Sinnehän ei ole kuin 23 vuotta ja sen ehtisin todennäköisesti vielä kokemaan. 200 v juhlat tulevat omalta osaltani liian myöhään, mutta aivan varmasti silloin on aivan mahtava jengi kasassa.

Peltoselle siis 23 vuoden jatkosopimus. Jatkuvuus kunniaan ja luulisi Peltosenkin siinä ajassa löytävän sen voittavan kaavan.
 
Viimeksi muokattu:

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Eikös nämä Ilves-huhut sentteristön osalta ole Mäntykivi-Najman-Mattila-Borg-Bau? Tietysti jos Mattila ei Ipaan vieläkään mene tai Mäntykivi pelaakin laidassa niin sitten Koippa olisi tuossa erinomainen ykkönen.
En ole yhtään seurannut muiden joukkueiden huhuja. Kommentoin vain sitä, että täällä joku kirjoitti, että Koippaa huhuttiin ulkomaiden lisäksi Ipaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: #16

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Miten pahasti HIFK:n joukkue menee uusiksi tulevalle kaudele? Nättinen ainakin käytti JYP-sopimuksessa olleen ulkomaanoptionsa ja käsittääkseni pelaa ensi kaudella J-P Hytösen houkuttelemana Sveitsissä.

Raskasta on aina aloittaa uusi projekti. Jyväskylässä sen tiedämme.
 

JeTTrue

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU
Miten pahasti HIFK:n joukkue menee uusiksi tulevalle kaudele? Nättinen ainakin käytti JYP-sopimuksessa olleen ulkomaanoptionsa ja käsittääkseni pelaa ensi kaudella J-P Hytösen houkuttelemana Sveitsissä.

Raskasta on aina aloittaa uusi projekti. Jyväskylässä sen tiedämme.
Todella uusiksi menee.

Tällä hetkellä kauden 24-25 sopimuksenalaisia pelaajia ovat:
Maalivahdit - Taponen
Puolustajat - Kiviharju, Lindbohm, Martin, Melart
Hyökkääjät - Kaskimäki, Komarov, Lehterä, Pakarinen, Rask, J. Seppälä ja Åsten.

Lähtijöiden lista on aikasmoinen enkä viitsi edes niitä luetella.

Edit. Ja puolustuksesta Lindbohmin vaihtaisin vaikka Saipan huonoimpaan puolustajaan 1 for 1. Karvas maku jääny herran esityksistä.
 
Viimeksi muokattu:

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yleisesti ottaen sellaisella tähän kauteen satsataan ja ensi kauteen ei meiningillä ei menestystä rakenneta, koska se niin sanottu panostuskausi voi mennä kiville niin monesta syystä. Nythän se on vähän mennyt sillä syklillä, että joka toiseen kauteen panostetaan enemmän. Ensi kauden mestaruus vaikuttaa yhtä todennäköiseltä, kuin Pittsburgh Penguinsin.
 

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
- Kodytek
- Knot

Nämä ainoat ”vahvat” huhut sisäänpäin tällä hetkellä?
Näyttää Ronald jatkavan vanhassa seurassaan.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Näyttää Ronald jatkavan vanhassa seurassaan.
Löytyy sopimuksesta ulkomaanpykälä ja sitä käyttäen tulee Stadiin. Melko tyypillinen pykälä Tšekkien sopimuksissa.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund

Hesari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen hiihto ja painimaajoukkue
Knot on kyllä niin Salmelaisen näköinen haku. Olisi varmasti ollut hyvä hankinta 2010-luvun alussa, kun puolustajien kiekollinen pelaaminen ei ollut niin isossa roolissa mitä nykypäivän Liigassa. Aika on ajanut ohi näistä puukätisistä mörssäripakeista näin isossa määrin mitä näitä pakkeja meillä on. 1-2 vielä menisi. Meillä näitä on yli 50% puolustuksesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös