HIFK:n huhut, mutut & htt-spekuloinnit

  • 6 999 982
  • 29 607

Leipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Posipetterit
Kiitos! En toki pelkästään ikää tuijottanut, vaan tuo tilastojen laskeva trendi kiinnitti huomiota aika rajusti. Luulisi, että meillä on neloseen jo ennestään parempia pelaajia rosterissa, vaikka väkeä toki poistuu. Oma fiilis on, että ei ole sitä mitä tarvitaan, vaikka johtajuutta mahdollisesti toisikin.
Oli nyt pudotuspeleissä ihan hyvä, mutta kahden viime kauden aikana taso tippunut pahasti. Tuntuu ettei meinaa enää oikein ehtiä mihinkään ja tuskin enää nopeammaksi muuttuu. Jasulle sopivammassa pelitavassa voi olla vielä ihan käyttökelpoinen. Runkosarjassa ei aloituksiakaan mitenkään maagisesti vienyt esim. teidän Väänänen oli parempi aloittaja. Mutta kaikin puolin hieno mies ja kapteeni, silti aika erikoinen hankinta jos toteutuu.
 

Js11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuntuu että Salmelaisen Peltonen kaksikko kaivaa itsensä vain syvempään kuoppaan mikäli hankinnat on näitä mitä täällä on huhuttu eli Filppulaa ja Jasua.

Olen jotenkin luullut että tavoitteena on ollut pelata Gronborgin tyylistä jatkuva paine ja nopeat käännöt lätkää.

Kun nyt lukee näitä huhuttuja jatkoja plus hankintoja, niin parempi varmaan lukita se trappi punaviivalle jo syksystä lähtien...
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
ei aloituksiakaan mitenkään maagisesti vienyt esim. teidän Väänänen oli parempi aloittaja.

Tämä ei pidä paikkansa. Vertaat nyt Jasun 883 aloitusta vs Väänäsen 326 aloitusta. Jasulla oli enemmän aloitusvoittoja mitä Väänäsellä oli yrityksiä.

Jasulla tuolla määrällä reilu 51 voittoprosentti Väänänen toki 53,5, mutta Jasulla yli kaksinkertainen määrä aloituksia.

Se on joka kerta jännä ilmiö, kun pelaaja x siirtyy jostain toisesta liugaseurasta IFK:hon, niin hyvin usein sen edellisen joukkueen kannattajat löytävät kyseisen pelaajan yhtäkkiä ihan turhakkeeksi. Nytkin kyseessä TPS-kapteeni, joka johdatti joukkueen kahdesti finaaleihin vastoin odotuksia.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Paitsi, että taso alkanut laskemaan kuin lehmän häntä. Oli kyllä Liigan parhaimpia nelossenttereitä useamman vuoden ja silloin HIFKn olisi pitänyt häneen iskeä kiinni.
Heh, HIFK on aina 2-4 vuotta myöhässä kärkipelaajien scouttauksessa. Toimistolla varmaan nukutaan enemmän kuin tehdään oikeasti pelaajien taustatyötä.
 

Lartem

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilainen lätkä ilman möyrimistä
Filppula-Lehterä-Kontiola-Jasu. Olisihan tuossa sentterinelikossa ainakin vauhtia ja vaarallisia tilanteita.
Olisihan tuo ihan hillitön, joskin realistinen saavutus Tobbelta, kun senioreita olisi samanaikaisesti reippaasti yli miljuunan edestä Kustaankartanon telakalla kuntoutumassa.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Hahah. Ensin itse tuot keskusteluun tällaisen "ilmiön", jota ihmettelet ja kun siihen kommentoi niin vastaus on tasoa 5v hiekkalaatikolla. Löysää hyvä mies pipoa ja tule tänne Hietsuun.

Mitä ihmettä sä pyörit tällä palstalla, kun anti on tätä?
 

Leipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Posipetterit
Tämä ei pidä paikkansa. Vertaat nyt Jasun 883 aloitusta vs Väänäsen 326 aloitusta. Jasulla oli enemmän aloitusvoittoja mitä Väänäsellä oli yrityksiä.

Jasulla tuolla määrällä reilu 51 voittoprosentti Väänänen toki 53,5, mutta Jasulla yli kaksinkertainen määrä aloituksia.

Se on joka kerta jännä ilmiö, kun pelaaja x siirtyy jostain toisesta liugaseurasta IFK:hon, niin hyvin usein sen edellisen joukkueen kannattajat löytävät kyseisen pelaajan yhtäkkiä ihan turhakkeeksi. Nytkin kyseessä TPS-kapteeni, joka johdatti joukkueen kahdesti finaaleihin vastoin odotuksia.
Joka tapauksessa ei mikään liigan kärki aloittaja ollut, enkä miksikään turhakkeeksi kutsunut. Ja kannattaa käydä lukemassa meidän puolelta kommentteja Jasusta parilta viime kaudelta. Edelleen kelpaisi Turkuunkin edelleen jos palkka pyynti olisi nykyisellä pelillisellä tasolla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Js11

penalalli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Leeds United
Olisivat kuitenkin yhteensä alle 160 vuotta. Koska mies ilman sukunimeä nuorentaa kvartettia huomattavasti.
Ehkä ehdottaja oikeasti havittelee nuo ex-narrit nostamaan omaa jengiänsä Liigaan :)
 

AllBehind

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin tai näin, omaan silmään Jasu on laadukas nelossena. Mistään muusta tässä ei keskusteltu.
Kauhea historian hönkäys leimahti sun tekstistä. Oli varmasti 2-3 vuotta sitten. Kyllä TPS-fanit paremmin tietää mitä Jasusta saa TÄNÄ PÄIVÄNÄ. Tuon ikäisenä taso voi tippua todella nopeasti.

Järkyttävä hankinta toteutuessaan.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällähän on menoa kuin turkkilaisessa basaarissa! Kauheasti kaikenlaisia huhuja näyttää kiertävän ja niitä kaikkia näyttää yhdistävän se, että HIFK:ssa ei osata ja ymmärretä mitään. Stop the press! Ja tietenkin se, että kaikki on kuultu luotettavasta lähteestä. Koska sehän on ihan selvä, että kaikki jotain HIFK:n asioista tietävät, eli käytännössä HIFK:n oma henkilöstö, tuuttaa maailmalle juuri nyt kaikenlaista huhuntynkää, jolla saadaan oma yhteisö vieläkin negatiivisemmaksi ja rauhattomaksi. Eli, käytännössä nämä henkilöt sahaavat omaa oksaansa. Kuulostaa loogiselta, eikö vain?

Nyt annetaan valmennuksellekin happea. Kukaan ei pysty laadukkaaseen arviointiin, kun tunne on edelleen pinnassa. Mä tosin arvioin, että Ville tulee jatkamaan, koska häntä ei ole potkittu pellolle. Tämä taas indikoisi sitä, että hänen panokseensa kokonaisuutena ei olla täysin tyytymättömiä. Tulokseen ei tietenkään kukaan ole tyytyväinen, mutta viisaat ihmiset ymmärtävät senkin, että koko linkasankoa ei voi koskaan kaataa vain yhden ihmisen niskaan. Valmennuksella on myös muita, yleensä pidemmän tähtäimen tavoitteita, joilla on oma merkityksensä. Lisäksi sopimuksen pituudella ja sen arvolla sekä pelaajien arvioilla ja fiiliksillä on oma arvonsa.

Menestys on kuitenkin se kaikkein näkyvin osa valmentajan työtä, mutta ei suinkaan ainoa. Fanit voivat ja saavat tietenkin tuijottaa vain pelkkiä näkyviä tuloksia, mutta seura ei niin voi tehdä. Täällä kun tykätään verrata Kärppiin ja Marjamäkeen ja hänen kalliiseen sopimukseensa, HIFK:lla ja Kärpillä oli yksi aivan perustavanlaatuinen ero: Kärpillä oli vaikeuksia houkutella pelaajia nimenomaan Marjamäen Kärppiin ensi kaudelle, HIFK:lla ei ole ollut missään vaiheessa ollut vaikeuksia houkutella pelaajia Peltosen HIFK:hon. Ja tuskin on oikeasti nytkään. Veikkaan, että paljon suurempi kysymysmerkki kuin valmennus, on HIFK:n osakseen saama mediahuomio. Kyllä jokaisen pelaajan pitääkin miettiä, pystyykö saamaan itsestään parasta irti näin vaativassa ympäristössä. Ja se vaativuus tulee nimenomaan ulkoisista paineista ja sanotaanko nyt näin, että esim. Lehterä-Komarov-Lindbohmit eivät ole mitään parhaita mahdollisia käyntikortteja. Fanit syyttävät toki valmennusta, mutta pelaajat eivät välttämättä koe samalla tavalla. Pelaajien saamat törkyviestit ovat kantautuneet varmasti yli seurarajojen myös muiden joukkueiden pelaajien korviin ja tällaisetkin asiat voivat mietityttää. Näitä kaikkia asioita on todella tervettä miettiä etukäteen.

Mä en usko, että HIFK:ssa on sisäisesti minkäänlaista draamaa. Pettymystä ja yleistä vittuuntuneisuutta vallitsevaan tilanteeseen ja yleiseen ilmapiiriin voi hyvinkin olla. Ja varmasti onkin. Mutta, että kontrolli olisi kokonaan kadonnut? Meillä on esim. hallituksen puheenjohtajana mies, joka on hieman kovemmissakin liemissä keitetty kuin Helsingin IFK. Hän on myös kokenut muutosjohtaja ja hallitusjyrä sekä myös ison sponsorin edustaja. Uskoisin, että hän kyllä tietää, mitä seurassa tapahtuu ja hän osaa paitsi käsitellä asioita asioina, myös johtaa ihmisiä. Ja että seurasta vuodettaisiin sisäisiä asioita ulos yhtään kenellekään jo nyt? Kun on juuri julkisesti kerrottu, että asioiden kanssa tullaan ulos myöhemmin keväällä, mahdollisesti toukokuussa? Ei ihan oikeasti kuulosta kovin realistiselta. Hän on kuitenkin toistaiseksi ainoa henkilö, joka esiintynyt esim. "OJ-kohussa" omalla nimellään ja naamallaan. Ja kuvitteleeko joku ihan oikeasti, että tuon tason johtaja valehtelisi toimittajalle suoraan päin naamaa ja vaarantaisi oman uskottavuutensa? HIFK:n vuoksi?

Tietäjiä on aina keväisin joka paikka täynnä. Kusilaarit tulvii suorastaan yli, kun "huomenna tapahtuu". Ja mitä suurempi pettymys kauden päätös on ollut, sitä enemmän näitä tietäjiä on liikkeellä. Tämä sama kuvio toistuu vuodesta toiseen. Liikkeellä on myös ihan oikeasti ihmisiä, jotka ihan tarkoituksella haluavat hämmentää, koska sitä meikäläisten paniikkia on vain niin hauska seurata sivusta ja siksi myös puhtaasti keksitään "totuuksia". Ja tämäkin toimii yhtä varmasti kuin Tappara voittaa runkosarjan.

Kannattaa vetää vähän happea. Ihan oman mielenterveydenkin kannalta. HIFK:hon on edelleen tulossa pelaajia ja nimenomaan Ville Peltosen valmentamaan joukkueeseen. Pelaajat eivät ole seuran faneja, jolloin heidän kriteerinsä seuravalinnalle ovat erilaiset kuin faneilla. Olen kuullut huhuja, että ovi saattaa käydä myös ulospäin, mutta tämä ei koske "ketä tahansa tai kaikkia pelaajia". Tietenkään. Jos joku lähtee, HIFK on siinä tapauksessa saanut vastapainoksi jotain sellaista, mitä se on itse toivonutkin. Ja tämä "jotain" ilahduttaa myös valtaosaa faneista. Huhut ovat kuitenkin huhuja ja niihin pitää suhtautua suurella varauksella ja niin suhtaudun itsekin. Huhut ovat faktaa vasta, kun seura niistä tiedottaa.
 

Psykopaimen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viipurin Pauke
Menestys on kuitenkin se kaikkein näkyvin osa valmentajan työtä, mutta ei suinkaan ainoa. Fanit voivat ja saavat tietenkin tuijottaa vain pelkkiä näkyviä tuloksia, mutta seura ei niin voi tehdä. Täällä kun tykätään verrata Kärppiin ja Marjamäkeen ja hänen kalliiseen sopimukseensa, HIFK:lla ja Kärpillä oli yksi aivan perustavanlaatuinen ero: Kärpillä oli vaikeuksia houkutella pelaajia nimenomaan Marjamäen Kärppiin ensi kaudelle, HIFK:lla ei ole ollut missään vaiheessa ollut vaikeuksia houkutella pelaajia Peltosen HIFK:hon. Ja tuskin on oikeasti nytkään. Veikkaan, että paljon suurempi kysymysmerkki kuin valmennus, on HIFK:n osakseen saama mediahuomio. Kyllä jokaisen pelaajan pitääkin miettiä, pystyykö saamaan itsestään parasta irti näin vaativassa ympäristössä. Ja se vaativuus tulee nimenomaan ulkoisista paineista ja sanotaanko nyt näin, että esim. Lehterä-Komarov-Lindbohmit eivät ole mitään parhaita mahdollisia käyntikortteja. Fanit syyttävät toki valmennusta, mutta pelaajat eivät välttämättä koe samalla tavalla. Pelaajien saamat törkyviestit ovat kantautuneet varmasti yli seurarajojen myös muiden joukkueiden pelaajien korviin ja tällaisetkin asiat voivat mietityttää. Näitä kaikkia asioita on todella tervettä miettiä etukäteen.
Toisaalta yksi tapa nähdä asia olisi, että tulosurheilussa tulos on se mikä määrittää ihan kaiken. Jos ei yksittäisen kauden, niin ainakin kolmen kauden perioidin. Ja ihan kaikki muu sen ohella on pelkkää gospelia.

Ymmärtäisin toisen kaltaisenkin näkemyksen, mikäli kyseessä olisi paljon puhuttu prosessi, jossa rakennetaan mestarijoukkuetta vaikka kolmen vuoden projektilla. Mutta ei, tämä kausi oli kaikkien panostustenkin valossa kaikki tai ei mitään-kausi.

Se on ehdottoman positiivinen asia kuulla, jos Peltosen valmennukseen on tunkua. Siitä huolimatta, että on aika haastavaa löytää yksilöitä, jotka ovat urillaan ottaneet steppejä eteenpäin hänen joukkueessaan.

Uskon ja luotan lähteisiisi ja tietoosi aiheesta, koska sinulla ei ole tapana heitellä perusteettomia väitteitä. Mikä se pelaajaprofiili sitten on, jota Peltosen valmennus houkuttaa? Tuskin ainakaan nuori ja eteenpäin pyrkivä pelaaja, koska niiden suhteen ollaan ehkä Liigan viimeinen paikka toteutuman perusteella tulla. Olisiko se sitten uransa viimeisiä vuosia vetelevä rutinoitunut ammattilainen? Alkaa kuulostaa tutulta.

Ja kaikki kunnia kokemukselle ja johtajuudelle, mutta kauhuskenaario on sitten se, että haetaan isoin mahdollinen viimeinen tilinauha sieltä, mistä se on saatavissa. Ja lopputuloksena se, että sitoutunut mutta verkkainen joukkue luistellaan hengiltä ennen pääsiäistä.

Mutta kuten aina, totuus lienee jossain positiivisuuden ja negatiivisuuden puolessa välissä ja kun mitään muuta ei ole lätkän saralla enää tarjolla, niin sitten spekuloidaan tätä.
 

Hesari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen hiihto ja painimaajoukkue
Menestys on kuitenkin se kaikkein näkyvin osa valmentajan työtä, mutta ei suinkaan ainoa.
Niin eli peli saa olla paskaa kuten myös menestys. Tärkeintä on, että meillä on kiva ja rento koutsi. Eikös tämä myös vähän viittaa siihen, että pelaajat jotka haluavat Villen valmennukseen tulevat vääristä motiveista tänne. Eihän kukaan eteenpäin pyrkivä tai mestaruutta mielivä pelaaja tule vastaavanlaisen pilipalivalmentajan alaisuuteen pelaamaan. Kyllä ne ovat näitä mukavuuden haluisia pelaajia, joilla ei ole enää mitään paloa menestymiseen tai eteenpäin pyrkimiseen. Tärkeintä, että on kliffaa. Tämä sankari haukkui vielä fanitkin, missä muualla paitsi perheyritys HIFK:ssa tämä jätkä saisi jatkaa? Ville ei ole edes minkään taso HIFK-legenda vaan naurettava narrikapteeni.
 

Psykopaimen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viipurin Pauke
Lisättäköön vielä, että olen @BOL kanssa samaa mieltä siitä, että en usko Peltosen saavan potkuja. Salmelaisesta en olisi yhtä varma, koska Ville tuntuu olevan aika vahvalla lapikkaalla hallituksen oven välissä. Ja jotain tämän mahalaskun jälkeen pitää muuttaa. Siis muutakin kuin Nummelinin lisäys valmennukseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös