HIFK kaudella 2023–2024

  • 465 076
  • 2 859
Suosikkijoukkue
Paws relate, Waggy tails, Wet kisses, I'll bark yo
@Tölikän tulinen , kiitos myös sinulle asiallisesta vastauksestasi.

Mua rupesi kiinnostamaan Ilveksen pakkitilanne ennen kautta ja kävin vähän katsomassa tilastoja. Odotusarvothan ovat aina eri asia kuin pinnat käytännössä ja Ilves oli aivan varmasti laskenut erittäin paljon Lancasterin varaan. Ennen Clendeningin tuloa Lancasterilla oli kasassa 13 o: 1+3, -3. Vertailun vuoksi viime kaudella 13:ssa pelissä Lancasterilla oli 3+4, +5. Todennäköisesti siellä on seurajohdossa tiedetty Lancasterin osalta "jotain" ja siihen on haluttu (ja pystytty) varautua ja kun Clendening tuli markkinoille, iskettiin rahat häneen kiinni. Viisas päätös.

Vertasin HIFK:n ja Ilveksen pakistoja ja erohan on joukkuetasolla ihan marginaalinen. Tein vertailun 7:n pakin otannalla ja jätin pois meiltä Mannisen ja Ilvekseltä Rautasen, koska kumpikin on pelannut valtaosan kaudesta toisessa jengissä. Koska Ilveksen puolustajista ainoastaan Clendeningillä on alle 30 peliä ja meillä vain Martinilla, Motinilla ja Melartilla taas on yli 30 peliä, käytin vertailussa p/o-kaavaa.

Meiltä mukaan pääsivät Martin (0,84 p/o), Lindbohm (0,39), Motin (0,37), Sund (0,39), Melart (0,29), Salin (0,21) ja N. Seppälä (0,17). Ilveksestä mukana ovat Clendening (0,91), Pelli (0,44), Masin (0,48), Latvala (0,25), Lancaster (0,28), Friman (0,22) ja Parikka (0,17). Vertasin vielä näitä lukuja ja laskukoneeni näytti, että Ilveksen pakit ovat tehneet keskimäärin 0,393 p/o ja HIFK:n 0,380 p/o. Tsekkasin myös huvikseni, kuinka monta peliä listatut Ilveksen 7 pakkia ovat missanneet tämän kauden aikana. Nämä on laskettu Liigan tilastojen mukaan, eli, näissä ei siis ole huomioitu, jos joku on joutunut jättämään pelin kesken tai ei ole pelannut ollenkaan. Ilveksen listassa mukana olevat pakit ovat missanneet yhteensä 53 peliä, kun HIFK:n listalla olevat pakit ovat missanneet 76 peliä. HIFK:lla on vieläpä 2 peliä vähemmän pelattuna kuin Ilveksellä. Ilveksessä eniten pelejä missannut on tietenkin Clendengin (19) ja meillä Seppälä (22). Annetaan siis tässäkin todella paljon tasoitusta muille.

Isot erot tulee myös ylivoima-ajasta. Ilveksellä TOP 3 on Clendenging (83:10 min. /23 o. = 3 yv-maalia), Lancaster (81:38 min. / 32 o. = 0 yv-maalia ) ja Pelli (72:18 min. / 36 o. = 1 yv-maali). Meidän TOP 3 on Martin (104:48 min. / 37 o. = 5 yv-maalia), Sund (45:59 min. / 23 o. = 0 yv-maalia ) ja Lindbohm (29:40 min. / 28 o. = 0 yv-maalia). HIFK:ssa Martin on ainoa pakki, joka on yv-maalin onnistunut tekemään ja on siis yksin tehnyt enemmän yv-maaleja kuin kaikki Ilveksen pakit yhteensä. Lisätään vielä, että Ilves on päässyt pelaamaan ylivoimaa 138 kertaa, yht. 226:10 min. ja HIFK 103 kertaa, yht. 184:30 min. Aika hurja ero.

Tilastot eivät tietenkään kerro ihan kaikkea, mutta ihan mielenkiintoista niitä on tutkailla. Mä luulin, että Ilveksen pakisto olisi jotenkin aivan eri sfääreissä kuin meidän pakisto, mutta tilastot eivät oikein tue sitä. Eniten tasoitustahan me ollaan annettu pakkien pelimäärissä. Ja yv-ajoissa.

Otetaan vielä loppuun kaikkien jengien pakkien yv-maalimäärät ja pakkien yv-pisteet:
- HIFK: 5 kpl (Martin x 5), pakkien yv-pisteet yht. 18 p.
- HPK: 6 kpl (Nikkilä x 3, Nurmi x 2, Ketola x 1),pakkien yv-pisteet yht. 24 p.
- Ilves: 4 kpl, (Clendening x 3, Pelli x 1), pakkien yv-pisteet yht. 25 p.
- Jukurit: 0 kpl, pakkien yv-pisteet yht. 20 p.
- JYP: 7 kpl (Niku x 7), pakkien yv-pisteet yht. 25 p (HUOM! Nikulla syöttöpisteitä 16/18)
- KalPa: 2 kpl (Lappalainen x 2), pakkien yv-pisteet yht. 15 p.
- KooKoo: 5 kpl (D´Astous x 5), pakkien yv-pisteet yht. 16 p.
- Kärpät: 4 kpl (Berglund x 1, Jandus x 1, Ohtamaa x 1, Koivisto x 1), pakkien yv-pisteet yht. 21 p.
- Lukko: 3 kpl (Stenqvist x 2, Reunanen x 1), pakkien yv-pisteet yht. 18 p.
- Pelicans: 3 kpl (Kral x 2, Puutio x 1), pakkien yv-pisteet yht. 10 p.
- SaiPa: 3 kpl (Laakso x 1, Airola x 2), pakkien yv-pisteet yht. 7 p.
- Sport: 4 kpl (Leppänen x 2, Suhonen x 1, Lerby x 1), pakkien yv-pisteet yht. 23 p.
- Tappara: 4 kpl (Leskinen x 3, Kemiläinen x 1), pakkien yv-pisteet yht. 20 p.
- TPS: 3 kpl (Rafkin x 2, Suomi x 1), pakkien yv-pisteet yht. 13 p.
- Ässät: 4 kpl (Matinmikko x 3, Lefebvre x 1), pakkien yv-pisteet yht. 19 p.

Muista jengeistä en tiedä, mutta HIFK:n osalta näkyy kyllä tilastojen valossa sekin, että ykkös-yv pelaa eniten ja se vedetään yhdellä pakilla. Jos Martin nyt joutuu pitämään pidemmän tauon, se muuttaa kyllä ylivoimaakin. Käykö niin, että muutos on marginaalinen, eli Pakarinen ottaa Martinin paikan, kuten Oulussa? Vai tehdäänkö peräti isompia muutoksia? Ei kyllä Peltosen pumppu selviä yhtään viikkoa ilman, että joku tippuu kokoonpanosta pois.

Ansiokasta tilastoanalyysiä. Minä en kuitenkaan arvota tai tulkitse pakiston kiekollisuutta vain tai oikeastaan edes suurimmalta osin pisteiden kautta. Minusta pakiston kiekollisuudessa on kyse ennen kaikkea kyvystä antaa helppo ja nopea peliä avaava syöttö, joka tarjoaa omalle joukkueelle mahdollisuuden päästä hyökkäämään hallitusti ja ideaalitilanteessa vielä pakottaa vastustajan puolustamaan keskialuetta alivoimaisena. Tässä on tietysti kyse paljon muustakin kuin yksittäisen pelaajan taidoista, myös joukkueen pelitavan ja koko viisikon toiminnan kentällä tulee palvella tätä(kin) tarkoitusta.

Samaan aikaan voidaan kuitenkin todeta, että IFK:n pakisto muodostuu pelaajista, jotka tarvitsevat huomattavan paljon pelitavan ja viisikon tukea peliäedistävän avaavan syötön antamiseksi. Manninen, Melart, Motin ja Seppälä ovat kauniisti sanotusti heikkoja antamaan peliä edistäviä syöttöjä. Manninen ja Melart antavat maalin takana pakki-pakkia, usein vielä menettäen kiekon huonon syötön tai syötön vastaanoton seurauksena ja Motin on erikoistunut purkamaan kiekkoa pleksin kautta omista. Seppälälle annan tunnustusta pelirohkeudesta, mutta kiekon nostaminen omista luistelemalla on harvoin kovinkaan nopea tapa ylittää keskialuetta saatika tarjoa omalle joukkueelle mahdollisuutta hyökätä ylivoimaisena.

Lindbohm on edellä mainittua nelikkoa selvästi edellä myös avauspelaamisen osalta, mutta ei se silti miehen vahvuus ole. Salin on alisuorittanut tällä kaudella myös avauspelaamisen osalta pahasti.

Oma analyysini tässä kohtaa on se, että Martinin ja Sundin kiekolliset taidot riittävät omistalähdöissä. Lindbohm ja Salin tästä selviytyvät, joskin Salinilla on potentiaalia olla tältä osin erinomainen liigapuolustaja.

Mielipiteitä on tietysti yhtä monta kuin kirjoittajiakin, mutta nähdäkseni IFK on yhden kiekollisesti vähintään Tony Sundin tasoisen pakin päässä siitä, että sen alakerrassa olisi riittävästi pelintekotaitoa joukkueen hyökkäyksiinlähtöjen riittäväksi tueksi ja pelinopeuden ylläpitämiseksi. Valitettavasti meillä on tällä hetkellä liikaa puolustajia, jotka tekevät hyökkäyspelille saman kuin Väänäsen johtama nelosketju. Tässä minusta on se suurin ero IFK:n ja Ilveksen pakistojen välillä. IFK:n alakertaan kun lisättäisiin yksi 20 minuuttia ottelussa pelaava kiekollinen pakki, voitaisiin varmistaa (niin pitkälle kuin se käytössä olevilla resursseilla on mahdollista) se, että kentällä olisi (lähes) koko ajan puolustaja, joka pystyisi omalla tekemisellään tukemaan hyökkäyksiinlähtöjä.

Sama lyhyemmin; en halua nähdä kentällä pakkipareja jotka rakentuvat Lindbohmista, Mannisesta, Melartista, Motinista ja Seppälästä.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
IFK:n 4. kenttä on muuten tehnyt tässä kohtaa tehot 14+15=29.

Toki tässä matikassa mukana Åstenin, Väänäsen ja Tallbergin lisäksi myös Seppälä ja Lundell, jotka ovat pelanneet 4. ketjussa. Mielestäni kaikkien tehot ovat kuitenkin pääasiassa, varsinkin maalit, tulleet 4. kentässä pelatessa.

Jos näin jatkavat niin noin 26 maalia syntyisi tällä kaudella 4. ketjun (pelaajien tekemänä). Mielestäni ihan kohtuullinen määrä, kuitenkin ollut vaihtelua 4. ketjun osalta myös kokoonpanoissa.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Onko Saipalla yhtään sellaista kiekollista pakkia jota voisi edes kuvitella HIFK:n takalinjoille loppukaudeksi?
Nuutti Viitasalo, jos hän siellä vielä pelaa. Elmeri Laakso pidemmän ajan projektiksi.
 

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nuutti Viitasalo, jos hän siellä vielä pelaa. Elmeri Laakso pidemmän ajan projektiksi.

Viitasalo lähti marraskuussa Malmöön. Elmeri Laakso kelpaisi minullekin enemmän kuin hyvin.

Toisaalta JYPillä menee nyt aika heikosti, ja jos sieltä olisi mahdollista ennen siirtorajaa saada apua, niin kääntäisin katseet Sami Nikuun. Nikun mukiinmenevä kausi on jäänyt hieman pienemmälle huomiolle, kun jyväskyläläiset ovat pyörineet viime aikoina reilusti otsikoissa negatiivisessa valossa. Paikka playoffeissa on karkaamassa käsistä.

Voisi olla ihan mielenkiintoinen kokeilu. Mielestäni voisi heti antaa mahdollisuuden kakkosylivoimassa viivamiehen paikalla.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
IFK:n 4. kenttä on muuten tehnyt tässä kohtaa tehot 14+15=29.

Toki tässä matikassa mukana Åstenin, Väänäsen ja Tallbergin lisäksi myös Seppälä ja Lundell, jotka ovat pelanneet 4. ketjussa. Mielestäni kaikkien tehot ovat kuitenkin pääasiassa, varsinkin maalit, tulleet 4. kentässä pelatessa.

Jos näin jatkavat niin noin 26 maalia syntyisi tällä kaudella 4. ketjun (pelaajien tekemänä). Mielestäni ihan kohtuullinen määrä, kuitenkin ollut vaihtelua 4. ketjun osalta myös kokoonpanoissa.
Ei tuo 14 maalia mitenkään vakuuttava saldo ole, kun esim. Tapparan ja Jukurien yksittäinenkin nelosen pelaaja on skoorannut 11 kertaa. Oululaisilla Hyry + Anttila yht. 17 maalia.

Nyt on pelattu 2/3 runkosarjasta, joten tasaisella tahdilla tuo HIFK:n 14 maalia tarkoittaisi 21 , ei 26 maalia.

MUTTA jos Rask pultattaisiin nelosen mieheksi jatkossakin, niin ko. ketjun tehosaldo varmaankin kohenisi.
 
Suosikkijoukkue
IFK Peltosen jälkeen
Ei tuo 14 maalia mitenkään vakuuttava saldo ole, kun esim. Tapparan ja Jukurien yksittäinenkin nelosen pelaaja on skoorannut 11 kertaa. Oululaisilla Hyry + Anttila yht. 17 maalia.
Liedes teki melkein kaikki maalinsa alkukaudesta ja pelasi ylemmissä ketjuissa, joten on vähän huono esimerkki. Jukureiden Batnalla täysin sama tarina. Meidän nelosen ukot on pelannu siellä oikeastaan koko kauden ja rotaatiolla.

Kärppien 4. on kieltämättä ollut tällä kaudella varsin näkyvä ja sillä tavalla jonkinlainen benchmark alaketjuille.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ei tuo 14 maalia mitenkään vakuuttava saldo ole, kun esim. Tapparan ja Jukurien yksittäinenkin nelosen pelaaja on skoorannut 11 kertaa. Oululaisilla Hyry + Anttila yht. 17 maalia.

Nyt on pelattu 2/3 runkosarjasta, joten tasaisella tahdilla tuo HIFK:n 14 maalia tarkoittaisi 21 , ei 26 maalia.

MUTTA jos Rask pultattaisiin nelosen mieheksi jatkossakin, niin ko. ketjun tehosaldo varmaankin kohenisi.
Ei vakuuttava mutta kohtuullinen.

Olin jotenkin ajatellut että 32 matsia pelattu mutta totta, onhan noita enemmän.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK

Burnittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Blackhawks, Chiefs, Liverpool
Kuukauden bännit lusittu ja tekosiani mietitty. Melkoista tunteiden vuoristorataa ollut täällä palstalla näköjään. Mielestäni kuitenkin IFK pääasiassa puolustanut oikein mallikkaasti ja pelaaminen näyttänyt paljon paremmalta vrt. marraskuuhun.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Ei tuo 14 maalia mitenkään vakuuttava saldo ole, kun esim. Tapparan ja Jukurien yksittäinenkin nelosen pelaaja on skoorannut 11 kertaa. Oululaisilla Hyry + Anttila yht. 17 maalia.
Oletan, että tarkoitat Liedestä ja Batnaa. Otetaanpa kiinni heihin ja verrataan IFK:n nelosen pelaajiin:

HEIKKI LIEDES
Liedeksen peliaikakeskiarvo on 16:48 ja iski valtaosan tehoistaan alkukaudesta, kun pelasi usein sen 17-20 minuuttia per ottelu. Liedeksen peliaika on Tapparan hyökkääjistä kolmanneksi suurin, ainoastaan Levtchi ja Kontiola pelaavat enemmän ottelua kohden.

OSKARS BATNA
Batnalla taas jääaikakeskiarvo on 16:01, ja on Jukureilla vakituinen ylivoimapelaaja, on tehnyt mm. 4 maalia ylivoimalla. Batna on pelannut keskiarvollisesti 7. eniten Jukureiden hyökkääjistä, vain 1min 30sek vähemmän kuin eniten pelannut. Selkeästi pienemmällä peliajalla ovat vetäneet esimerkiksi Otto Mäkinen, Jarkko Immonen, Jesper Piitulainen, Samuel Salonen, Topias Hynninen, Daniel Mäkiaho ja Ottoville Leppänen.

Åsten pelaa ottelua kohden 11:54, Tallberg 11:25, Seppälä 11:12 ja Väänänen 9:56. Löytyvät IFK:n hyökkääjien peliaikakeskiarvoista sijoilta 11, 12, 13 ja 14. Joten kannattaisiko siis hakea hieman realistisempia verrokkeja näille, kuin Liedes ja Batna?
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Jos noilla jengeillä on varaa peluuttaa nyt nelosessa maalinteossa jo kunnostautuneita (pääosin ylemmissä ketjuissa) jannuja, niin tuohan se tehopotentiaalia jatkoonkin eri tavalla kuin meidän parin maalin sankareilla. Ylipäätään pyrin vastauksessani alun perin tuomaan esiin sen, ettei HIFK:n nelonen ole kunnostautunut tehoillaan, kuten oli esitetty.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ylipäätään pyrin vastauksessani alun perin tuomaan esiin sen, ettei HIFK:n nelonen ole kunnostautunut tehoillaan, kuten oli esitetty.
Vuodesta toiseen käydään samaa keskustelua.

Eikai kukaan tuonut esille että pitäisi olla erityisen tyytyväinen tilanteeseen vaan sen että suunta on ihan kohtuullinen, mitä se mielestäni on jos verrataan (mutulla) aiempiin kausiin.

Mutta kyllähän tuosta pitäisi pystyä vielä nostamaan tasoa!

E: kirjoitusvirhe
 
Viimeksi muokattu:

Tarantula

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Miltähän se tuntuisi jos kerrankin meidän HIFK olis täysin ylivertainen ja marssisi mestaruuteen ilman mitään nokankoputtamista. En ollut syntynyt vielä -69 paikkeilla mutta voisin kuvitella että noin se meni.

Mut eihän meillä suomen suurimmalla markkina-alueella ja näillä masseilla oo tuollaista näytöstä mahdollista järjestää. Loppuviimein Liiga olisi varmaan että "juu ei" ja taas vahingoitettiin The Tuotetta. Tuossakin tapauksessa kyllä voitettaisiin jäähypörssi, kiitos ammattituomareiden.
 
Suosikkijoukkue
IFK Peltosen jälkeen
Tässä Jatkoajan jutussa Veikkauksen seniorianalyytikko Eirtovaara sanoo, että ”HIFK on kevättä kohden mentäessä Liigan paras joukkue”.

Ollaan myös koko kauden otannalla ”ansaitun pistekeskiarvon” osalta sarjan kärkeä.

Runkosarjan lopullisen sijoituksen todennäköisyydet IFK:lla ovat:
1. 8%
2. 21%
3. 21%
4. 16%
5. 13%
6. 9%
7. 7%
8. 3%
9. 1%
10. 1%
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Tässä Jatkoajan jutussa Veikkauksen seniorianalyytikko Eirtovaara sanoo, että ”HIFK on kevättä kohden mentäessä Liigan paras joukkue”.

Ollaan myös koko kauden otannalla ”ansaitun pistekeskiarvon” osalta sarjan kärkeä.

Runkosarjan lopullisen sijoituksen todennäköisyydet IFK:lla ovat:
1. 8%
2. 21%
3. 21%
4. 16%
5. 13%
6. 9%
7. 7%
8. 3%
9. 1%
10. 1%
Mielenkiintoisena poimintana jutusta, että IFK on ollut selkeästi molempia tamperelaisia parempi joukkue puolustussuuntaan.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Jos noilla jengeillä on varaa peluuttaa nyt nelosessa maalinteossa jo kunnostautuneita (pääosin ylemmissä ketjuissa) jannuja, niin tuohan se tehopotentiaalia jatkoonkin eri tavalla kuin meidän parin maalin sankareilla. Ylipäätään pyrin vastauksessani alun perin tuomaan esiin sen, ettei HIFK:n nelonen ole kunnostautunut tehoillaan, kuten oli esitetty.
Edelleen mennään metsään, ja tuijotetaan sokeasti ketjunumeroita. Jukureilla viime aikona kolmosessa pelanneet Topias Hynninen (kauden tehot 1+2), Otto Mäkinen (2+5) ja Ottoville Leppänen (4+4). Jos haluat roastata meidän nelosen jätkiä, niin etsi muista jengeistä heidän lähimmät verrokkinsa peliaikojen ja roolien perusteella, älä hae tehokkaimpia "neloseen" merkittyjä pelaajia ja katso pelkkää maalisaldoa.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Edelleen mennään metsään, ja tuijotetaan sokeasti ketjunumeroita. Jukureilla viime aikona kolmosessa pelanneet Topias Hynninen (kauden tehot 1+2), Otto Mäkinen (2+5) ja Ottoville Leppänen (4+4). Jos haluat roastata meidän nelosen jätkiä, niin etsi muista jengeistä heidän lähimmät verrokkinsa peliaikojen ja roolien perusteella, älä hae tehokkaimpia "neloseen" merkittyjä pelaajia ja katso pelkkää maalisaldoa.
No nuo jukurithan vetävät ihan HIFK:n runkonelosten tehoilla eikä tosiaan vakuuta mikkeliläistenkään tehot. Heillä on top 9-hyökkääjien ulkopuolella nelostasolla myös Samuel Salonen (4+6), joka jäi listaltasi pois.

Et siis vieläkään saanut minua vakuuttuneeksi, että meidän oosteenit on tehoilleet jotenkin kehuttavasti nelosessa.

PS. ja maalisaldo oli pääosissa siinä EPK:n viestissä, johon alun perin vastasin.
 
Viimeksi muokattu:

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Et siis vieläkään saanut minua vakuuttuneeksi, että meidän oosteenit on tehoilleet jotenkin kehuttavasti nelosessa
Missähän olen mahtanut niin väittää? Kunhan koitan tuoda realismia ja saada sinua vertailemaab oikeita pelaajia.
 
Suosikkijoukkue
IFK Peltosen jälkeen
Olen pitänyt kirjaa meidän tuloksista ja maalimääristä.

41 ottelun jälkeen IFK on kerännyt 1,71 pistettä per ottelu. Tehtyjen maalien keskiarvo tasan 3,00. Päästettyjen maalien keskiarvo 2,32.

Verrataan tätä viime kauden ylivoimaiseen mestariin. Heillä runkosarjassa 1,93 pistettä per ottelu. Tehdyt maalit 3,12. Päästetyt maalit 2,33.

Tehdään ja päästetään maaleja lähes samanlaiseen tahtiin kuin viime kauden mestari, eli tilastollisesti ei voida oikeastaan puhua ”maalintekemisen tuskasta”. Tai voidaan, mutta ainoastaan henkisellä tasolla. Teemme kyllä riittävästi maaleja pärjätäksemme tässä sarjassa.

HIFK viime kaudella:
1,62 P/O, 2,58 TMK, 2,5 PMK.

Aika paljon paremmin on nyt mennyt. Varsinkin hyökkäyssuuntaan.
 
Suosikkijoukkue
IFK Peltosen jälkeen
Varsin mielenkiintoista dataa. Tämän perusteella voin sanoa, että tilastotiedot eivät korreloi missään tapauksessa käsi kädessä silmällä nähtyihin otteisiin.

Onkohan meiltä odotettavissa Tampereen jengien kaltaista ylisuorittamista vielä, tai edes tasaisuutta? Kenties playoffeissa?

Nyt on kyllä mennyt pahasti off topiciksi, pahoittelut.
Siirsin tänne vastattavaksi, ettei mene liian OT.

Olen samaa mieltä ja silmämääräisesti näyttää erittäin vaikealta, kuten vaikkapa eilen. Tilastot eivät kuitenkaan tätä näyttäisi tukevan. Välillä menee tulokset odottamia vastaan ja välillä niiden yli.

Eilen esimerkiksi maaliodottamat 5,16 - 2,81. Eli täysin meidän peli

Sitten vaikka vertailun vuoksi 8.12. pelattu HIFK - KalPa ottelu joka vietiin 6-1 ja monien mielestä on heittämällä kauden paras suoritus. Tuon ottelun maaliodottama meille 2,80 - 2,26. Eli tuloksen taakse katsoen tasainen yhden maalin pelin. Entäs sitä edeltävä 0-7 voitto Raksilasta (1,30 - 1,86). Maalin peli vaan ei ollutkaan.

Mun pointti: pitkällä aikavälillä nää ”vääryydet” tuppaa tasottumaan. Eilinen tuntui maailmanlopulta, vaikka tilastollisesti meillä oli erittäin paskaa tuuria. KalPa ja Kärpät peleissä otettiin nakkeja pakkasesta vaikka todellisuudessa pelitapahtumat olivat tasaisia.

Tää on nyt vissiin sitä tuloksen taakse katsomista. Kun sinne katsoo ei meillä oikeasti ole mitään hätää, vaikka se meistä molemmista siltä tuntuukin.
 
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, NYR, Inkvisitio 1480-
Siirsin tänne vastattavaksi, ettei mene liian OT.

Olen samaa mieltä ja silmämääräisesti näyttää erittäin vaikealta, kuten vaikkapa eilen. Tilastot eivät kuitenkaan tätä näyttäisi tukevan. Välillä menee tulokset odottamia vastaan ja välillä niiden yli.

Eilen esimerkiksi maaliodottamat 5,16 - 2,81. Eli täysin meidän peli

Sitten vaikka vertailun vuoksi 8.12. pelattu HIFK - KalPa ottelu joka vietiin 6-1 ja monien mielestä on heittämällä kauden paras suoritus. Tuon ottelun maaliodottama meille 2,80 - 2,26. Eli tuloksen taakse katsoen tasainen yhden maalin pelin. Entäs sitä edeltävä 0-7 voitto Raksilasta (1,30 - 1,86). Maalin peli vaan ei ollutkaan.

Mun pointti: pitkällä aikavälillä nää ”vääryydet” tuppaa tasottumaan. Eilinen tuntui maailmanlopulta, vaikka tilastollisesti meillä oli erittäin paskaa tuuria. KalPa ja Kärpät peleissä otettiin nakkeja pakkasesta vaikka todellisuudessa pelitapahtumat olivat tasaisia.

Tää on nyt vissiin sitä tuloksen taakse katsomista. Kun sinne katsoo ei meillä oikeasti ole mitään hätää, vaikka se meistä molemmista siltä tuntuukin.
Kiitos, että veit mut saunan.. tuloksen taakse tällä tavalla! Tämähän sai vähän laajempaa perspektiiviä näkökulmiin pelkkien vittumaisten tappioiden lisäksi.

Jännä miten sitä näkee pelin kokonaisuutena niin eri tavalla, mitä sitten taas tilastot esittävät. Ja se on ihan totta, että kun nämä eroavaisuudet tasoittuvat, niin sarjataulukon top-4 luulisi olevan myös hieman eri näköinen vs. nykyhetki.

Ehkä tässä on sittenkin vielä varovaista toivoa ja uskoa..
 
Suosikkijoukkue
IFK Peltosen jälkeen
Kiitos, että veit mut saunan.. tuloksen taakse tällä tavalla! Tämähän sai vähän laajempaa perspektiiviä näkökulmiin pelkkien vittumaisten tappioiden lisäksi.

Jännä miten sitä näkee pelin kokonaisuutena niin eri tavalla, mitä sitten taas tilastot esittävät. Ja se on ihan totta, että kun nämä eroavaisuudet tasoittuvat, niin sarjataulukon top-4 luulisi olevan myös hieman eri näköinen vs. nykyhetki.

Ehkä tässä on sittenkin vielä varovaista toivoa ja uskoa..
Ole hyvä. Meillä faneilla vaan helposti tulee ylikorostettua joukkueen epäonnistumisia ja onnistumisia. Kaikki mitä siinä välissä ja siellä takana tapahtuu jää yleensä sivuseikaksi. Sitä se on kun eletään kaikki tunteella jengin matkassa.

Varovaista optimismiä aion itsekin harrastaa, mutta kyllähän tässä täytyy vielä napsu tai kaksi parantaa jos halutaan keväällä pärjätä, mut sama se on kaikilla.
 

RedNumber9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nuo tilastot ovat kyllä mielenkiintoisia ja käsittääkseni ovat aika hyviäkin ennustamaan runkosarjan lopullisia sijoituksia. Esim. viime kaudella julkaistiin vastaavanlainen juttu silloin kun HIFK oli siellä 13-15 sijoilla ja siinä jutussa HIFK:ta ennustettiin lopputuloksissa sinne sijan 6 tuntumaan ja tämä sitten toteutuikin.

HIFK:ta osittain nostanee tuossa tilastossa se, että ei olla oikeastaan kertaakaan hävitty tällä kaudella "selvästi". Ainakaan numeroiden valossa. Isoin tappio on 2-5 Ilvekselle ja siinäkin Ilveksen viimeinen maali tyhjiin. Se on sinäänsä positiivinen suoritus kyllä, että tässä 41 matsin aikana HIFK ei ole oikeastaan kertaakaan ollut täysin ulkona pistekamppailusta matsin loppupuolella. Toiseen suuntaan toki HIFK ei sitten myöskään pahemmin ole saanut laitettua pelejä pakettiin jo aikaisessa vaiheessa.
 
Suosikkijoukkue
IFK Peltosen jälkeen
Nuo tilastot ovat kyllä mielenkiintoisia ja käsittääkseni ovat aika hyviäkin ennustamaan runkosarjan lopullisia sijoituksia. Esim. viime kaudella julkaistiin vastaavanlainen juttu silloin kun HIFK oli siellä 13-15 sijoilla ja siinä jutussa HIFK:ta ennustettiin lopputuloksissa sinne sijan 6 tuntumaan ja tämä sitten toteutuikin.

HIFK:ta osittain nostanee tuossa tilastossa se, että ei olla oikeastaan kertaakaan hävitty tällä kaudella "selvästi". Ainakaan numeroiden valossa. Isoin tappio on 2-5 Ilvekselle ja siinäkin Ilveksen viimeinen maali tyhjiin. Se on sinäänsä positiivinen suoritus kyllä, että tässä 41 matsin aikana HIFK ei ole oikeastaan kertaakaan ollut täysin ulkona pistekamppailusta matsin loppupuolella. Toiseen suuntaan toki HIFK ei sitten myöskään pahemmin ole saanut laitettua pelejä pakettiin jo aikaisessa vaiheessa.
Hyvä kirjoitus, kiitos. Tuostakin Ilves pelistä ei niin hauska kuriositeetti on se, että vietiin maaliodottama jotain 3,8 - 1,01.

Kun tota viestiä pureskelee niin se on kyllä totta, että vaikka 41 ottelua on takana niin yhtäkään suoranaista ”ohipeliä” en muista nähneeni. Oikeastaan aina ollaan oltu jollain tasolla kamppailemassa pisteistä. Kuten sanoit niin turhan usein päästetään myös se vastustaja kamppailemaan niistä pisteistä.

Jollain tasolla ollaan siis ”tasaisesti suorittava ja vaikeasti voitettava joukkue”. Vaaditaan silti enemmän, luonnollisesti :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös