HIFK kaudella 2023–2024

  • 468 396
  • 2 859

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Itselleni kelpaisi hyvin seuraava. Suurimmat rotaatiopaikat kolmosen oikeassa laidassa ja nelosessa. Jatkuvuus parhaimmassa tapauksessa erinomaisella tasolla.

Hyökkäys

1-3 ketjut



Nättinen - Lehterä - Rask
Lehterän ympärille saa maukkaan kentän - Lehterä tekee pelin, Rask tilan ja Nättinen maalit.

Vesalainen - Jääskä - Pakarinen
Miksi rikkomaan toimivaa? Vesalainen ja Jääskä pelanneet junnusta saakka yhdessä ja Pakarinen toimii hyvänä sidekickinä. Hetkeen eniten HIFK:lta näyttäynyt tehonsa ja toimivuutensa osoittanut vitja.

Roy/Vahvistus - Koivistoinen - Kaskimäki/Halttunen/Dyk
Kolmas vahvasti hyökkäyspeliin pystyvä kenttä. Kevät näyttätkööt onko vasenlaita Roy vai uusi kiekollisesti taitava pelaaja. Oikeaan laitaan vuoden vanhemmat junnut kisaamaan Dykin kanssa.

4 ketju

Tallberg/Seppälä - Väänänen/Seppälä - Dyk/Åsten
(Kaskimäki/Halttunen/Lundell/Uronen)

Vahvalla rotaatiolla energia- ja rouhintataso korkealla. Oletuksena ettei Tallbergin sopparia pureta ja Ville haluaa miestä jääräpäisesti peluuttaa.

Hyökkäyksestä ulos: Paajanen (Kookoo), Hirvonen (Toronto), Teissala (TPS)

Puolustus

Kiekolliset:
Berglund (R), Rantakari (R), Salin (R)
Kolmeen pakkipariin löytyy kolme kiekollista pelaajaa. Berglundille mottipäistä tai vastaavantasoinen pelaaja tilalle.

Kiekollista puolustajaa tukevat: Motin (R), Kotkansalo (L), Melart (L), Larsson/Jürgens (L)
Neljä kiekollisia puolustajia tukevaa "all a round" -pelajaa.

Rotaatio: Luhanka (L) + 1-2kpl
Rotaatioon tarvitaan Luhangan lisäksi muutama kehityskelpoinen nuori pelaaja. Tarvittaessa näitä voidaan lainailla Mestikseen.

Puolustuksesta ulos: Kåsastul, Luoto, Lehmus (ei käytetä optiota), mahdollisesti Larsson

Maalivahdit

Taponen
Taposen loppukausi kertoo sen minkätasoinen aisapari hänelle tarvitaan. Vaihtoehtoina erittäin laadukas kirittäjä ja pelit 50-50. Jos Taposen tatsi jatkuu, niin kokenut ammattilainen joka vetää noin 25% runkosarjasta taaten Taposelle riittävän levon sekä tuen. Vinni kasvaa edelleen kolmosvahtina Kolleissa/ lainalla Mestiksessä.

Ulos: Halonen

Tammikuussa maalailin tämmöistä. Tuolta hyökkäyksen osalta voi ottaa suoraan kentät 1-2 ja Roy/Vahvistus -kohtaan voi istuttaa Teissalan. Neloseen bonuksena Ikonen. Toki ehkä realistisempana on Jääskän siirtyminen laitaan, jota itse en toivo. Edelleen Jääskä-Vesalainen on junnuista saakka skulannut yhdessä ja Pakarinen tuota komboa tuki erinomaisesti.

Puolustukseen toivoin Rantakarin ja Berglundin jatkoja. Näiden herrojen tilalle tuli käytännössä Sund & Lepistö. Kiviharju menee lähtkökohtaisesti "seiskapakki/rotaatio"-osastolle jo ihan skloddin omista puheista päätellen. Tavoitteena on siis murtautua pelaavaan seitsikkoon, tämä todennäköisesti myös onnistuu. Tästä kokonaisuudesta puuttuu mielestäni yksi pelaaja. Profiili siitä riippuen onko Lepistö Salmelaisen ja Peltosen papereissa "kiekollinen" vai "all around" pakki. Oma toiveeni olisi ehkä kuitenkin Petteri Lindbohm.

Karhusta yön yli pureskeltua hyväksyn pitkin hampain miehen tuohon kokenut 25% peleistä pelaava Taposta tukeva maalivahti. Edelleen silti mielestäni arpa.

Eli Peltonen & co, tästä vaan fläppitaululle ylös:

Nättinen-Lehterä-Rask
Vesalainen-Jääskä-Pakarinen
Teissala-Koivistoinen-Kaskimäki/Halttunen
Tallberg-Ikonen-Åsten
Rotaatioon: Kaskimäki/Halttunen, Väänänen, Seppälä, Lundell, Uronen

Melart-Salin
Motin-Sund
Lepistö-Kotkansalo
Kiviharju/Luhanka
Rotaatioon: Lehmus

Taponen
Karhunen
Rotaatioon: Vinni
 

Iris

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Vesalainen - Lehterä - Pakarinen
Nättinen - Koivistoinen - Jääskä
Teissala - Ikonen - Rask
Tallberg - Väänänen - Kaskimäki

+ Halttunen, Åsten, Seppälä, Uronen, Lundell

Melart - Salin
Sund - X
Lepistö - Kiviharju
Motin - Kotkansalo

+ Luhanka, Lehmus

Taponen
Karhunen

+ Vinni

Tällaisella siis ollaan aloittamassa kausi? Huhhuh. Tuo puolustuksen mahdollinen Äxä kun olisi vielä eräs Lehterän ja Lepistön palas kaveli jo Branderin ajoilta etunimeltään Petteri niin nirsoimmille ja amatilaisruokakriitikoille vinkattakoon keväälle seuraavaa juhlamenuta:

1. Kivikylän Wanhanajan nakki (37,2%)
2. HK Aitonakki Perinteinen (19,3%)
3. Wigren Herkkunakki (9,4%)
4. Kotimaista Kevyt Nakki (7,3%)
5. Snellman Kunnon nakkimakkara (6,1%)
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitää heittää tällainen yleinen ihmettely: Motin keräsi tälläkin palstalla runkosarjan ajan lähes pelkkiä ylisanoja, niin tuliko hänestä nyt yksien pudotuspelien perusteella hylkiö, jolle ei meinaa löytyä paikkaa rosterissa?

Ehkä siihen on joku syy, että tuon lyhyen pätkän pelasi alle tasonsa. Mun papereissa on edelleen kelpo liigapakki.

Miksei samalla tavalla lyödä rapaa niiden niskaan, jotka eivät täyttäneet rooliaan maalinteossa?
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kai näistä voi spekuloida ja mutuilla siinä missä ketjuhahmotelmistakin? Kyllä mä ainakin ihan mielelläni luen palstasisarusten mielipiteitä Talen roolista myös kapteenina ja mahdollisista muista vaihtoehdoista.

Mä näkisin myös siinä jonkin tyyppisen dilemman, jos Tale jatkaa kapuna ja pelaa lähtökohtaisesti noin kolmasosan kaudesta. Omissa mielikuvissani kapteenin kuuluu tehdä esimerkillisiä asioita myöskin kentällä pelillisesti ottelusta toiseen. Viime kausi ei ollut häneltä yhtään sinne päinkään, eikä se ainakaan helpota, että nyt on vielä kovempi kilpailutilanne pelipaikoista.

Jos ei esim. Pakarisesta tule kapteenia tulevalle kaudelle, niin siinä tapauksessa voisi siellä olla vaikka viisi A:ta tyyliin Pakarinen, Melart, Lepistö, Koivistoinen ja Jääskä. Motin tässä myös vähän kyseenalainen Talen lailla, että jos on seiskapakkina/rotaatiossa/pelikiellossa. Tässä tapauksessa se, että kukaan ei ole C, voi osoittautua myös positiiviseksi asiaksi, jolloin ei tule ylimääräistä painetta niskaan siitä tehtävästä, mutta on ne viisi valittua johtajaa, jotka voivat esimerkillään sparrata muita ja tukea myös toinen toisiaan, ottamalla kuitenkin sitä tarvittavaa vastuuta kivireen vetämisestä.

Voi tietenkin, mutta aika usein se spekulointi on vain puhdasta Tallbergin haukkumista ja kauhistelua, että voi vittu, jos Tallberg onkin kapteeni. Ikään kuin yhdenkään joukkueen menestyminen olisi pelkästä kapteenista kiinni.

Lähtökohtahan on toki se, että Tallberg parantaa viime kaudesta peliään ja on ihan vakiokokoonpanon pelaaja. Tallberg paransi peliään kauden edetessä, mutta todennäköisesti johtuen onnettomista tehoistaan, hänen pelipaikkansa oli sementoitu neloseen. Ja se olikin ihan oikein. Mä olen edelleen vahvasti sitä mieltä, että huonosti pelannut runkosarja-Paajanen pilasi osittain Tallbergin kauden. Ei tietenkään tarkoituksella, mutta Tallberg valtaosan runkosarjasta Paajasen vierellä ja jokainen saattoi itse nähdä, jos vain halusi, että Paajasen heikkous ei johtunut Tallbergista. Erikoista oli se, että alivoimalla tämä kaksikko oli kuitenkin todella hyvä pariskunta. Mutta kyllä Tale pelasi tilanteita myös todella fiksusti, se vain oli sellaista näkymätöntä työtä, mikä ei näy mihinkään. Mutta kyllä valmennus sen huomasi ja siksi pysyi kokoonpanossakin. Ei se kapteeniudesta vain johtunut.

Lähden myös siitä, että ensi kaudella Motin on oma luotettava itsensä. Viime kausi oli hänellekin aivan varmasti haastava, koska hän oli aivan erityisen merkitty mies. Korvien välistähän se oli kiinni. On toki merkitty mies ensi kaudellakin, mutta tässä on nyt pitkä tauko ja viime kausi ehtii nollautua. Toivon totisesti, että Motin itsekään ei mieti pelikieltoja etukäteen, koska silloin korvien välissä on liikaa ajatuksia ja se näkyy peliesityksissä.

HIFK:n ensi kauden jengissä on monta pelaajaa, joista kuka tahansa voi olla kapteeni. HIFK saa varmasti erinomaiset kapteenit ja varakapteenit ja kaikki loput "kirjaimettomat" ukot voivat sitten olla oman laivansa kapteeneja. Vähintään.
 
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, NYR, Inkvisitio 1480-
Toivon totisesti, että Motin itsekään ei mieti pelikieltoja etukäteen, koska silloin korvien välissä on liikaa ajatuksia ja se näkyy peliesityksissä.
Motin vois tehdä ns. "Adam AnderssonMasuhrit", eli ottaa vaimonsa sukunimen. Tai jos ei ole naimisissa, niin avioitua ja ottaa lätkävaimonsa nimen. Näin olisi tuomareiden ja kurinpitolautakunnan kasetti nollattu ja Johan sais pelata taas raikkaan vapautuneesti :)
 

Kale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tom Laaksonen
Pitää heittää tällainen yleinen ihmettely: Motin keräsi tälläkin palstalla runkosarjan ajan lähes pelkkiä ylisanoja, niin tuliko hänestä nyt yksien pudotuspelien perusteella hylkiö, jolle ei meinaa löytyä paikkaa rosterissa?

Ehkä siihen on joku syy, että tuon lyhyen pätkän pelasi alle tasonsa. Mun papereissa on edelleen kelpo liigapakki.

Miksei samalla tavalla lyödä rapaa niiden niskaan, jotka eivät täyttäneet rooliaan maalinteossa?

Tää menee aika napakasti myös toiseen suuntaan tällä palstalla.

Esimerkiksi viime kauden alussa Melart pelasi pari todella hyvää peliä, niin joku täällä jo julisti: liigan paras pakki.

No, kauden mittaan ja pudotuspeleissä Melartkin oli sitten (kuten taisi olla kaikki muutkin) vuorollaan, HIFKin paskin pakki.

Itse en kovin herkästi parin onnistuneen suorituksen perusteella rupea ylisanoja lausumaan.
Siinä olisi itselläkin opittavaa, ettei myöskään parin huonon suorituksen perusteella liikaa tuomitse.

Mutta sellainen silloin tällöin maaginen, mutta usein todella huono pelaaja - on kyllä huono pelaaja.
Kuten vaikka Lyytinen viime kaudella meillä.

Ei ne maagiset väläytykset auta mitään, jos isossa kuvassa homma ei toimi.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Motin vois tehdä ns. "Adam AnderssonMasuhrit", eli ottaa vaimonsa sukunimen. Tai jos ei ole naimisissa, niin avioitua ja ottaa lätkävaimonsa nimen. Näin olisi tuomareiden ja kurinpitolautakunnan kasetti nollattu ja Johan sais pelata taas raikkaan vapautuneesti :)

Tämä olisi hyvä idea, tosin vaimonsa on ottanut hänen nimensä jo. Eikös KukkoLassella ollut vähän omat sääntönsä? Jos muuttaisi nimensä Kukkoseksi? Tai joksikin muuksi dumareiden lellikiksi. Peltonen voisi toimia myös :D.
 

raipe1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sharks
Vaikeaa on IFK:ta sentteriosastolla enää kenenkään ohittaa. Joni Ikonen on jalkanopeudeltaan niin verkkainen, että hänen siirtämisensä laitaan tuskin on vaihtoehto, eli joko Jääskä siirtyy, tai Ikonen on nelssonin sena. Väänänen on kärkijoukkueisiin verratessa ehkä hieman heikompi nelosen sena, mutta ei heilauta voimasuhteita.

Hyökkäyksessä laitureiden osalta IFK ei ehkä ihan niin paljon loista, ja sieltä löytyy myös vähän kysymysmerkkejä. Teissala oli pudotuspeleissä erinomainen, mutta saako tuotettua samaa koko kauden mitalta? Myöskään Rask ei viime vuosina ole erityisemmin onnistunut, mutta eiköhän tuo kolmosen laiturina pärjää mainiosti.

Puolustus sisältää paljon kysymysmerkkejä tason suhteen, mutta on se silti ihan riittävä mestaruustaistoon. Varsinkin jos Salin harppaa kärkipakin rooliin, Sund löytää Sport kauden tehot, tai Lepistö jaksaa edelleen kantaa ykköspakin viittaa.

Ainoa helposti tunnistettava ”haaste” on ylivoimalla sarjan parhaan pelaajan Lehterän suhteen huono kätisyysvalikoima. Parhaat laukojat ovat kaikki leftejä, samoin ykköspuolustajat. Salinin nousu isoihin saappaisiin helpottaisi tätä huomattavasti.

Hienoa nähdä, että IFK on pitkästä aikaa paperilla mestarisuosikki ja aiheuttaa ainakin Ilves fanissa jopa pientä pelkoa ja koloon vetäytymistä.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Joni Ikonen on jalkanopeudeltaan niin verkkainen,
Ikonen is a very good skater. His top-end speed is very good, but not quite at the elite level. His first step quickness and acceleration is outstanding though. He also has very good balance and edge work. Ikonen is very difficult to defend, one-on-one. He can quickly change directions to avoid a defender, and once he gets a step on his man, he is gone. He also has very good lower body strength. This leads to excellent balance, and makes Ikonen tough to knock off the puck. He uses a wide stride when carrying the puck, helping him to protect it."
Mistä tämä palstatotuus Ikosen hitaudesta on tullut?
Vammoja ollut paljon, jotka varmaan haitanneet treenaamista, ja osin varmaan pelaamistakin
Mutta toi scouttausraportti vuodelta 2017 kertoo jostain ihan muusta, kuin verkkaisuudesta.
 

Franck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ikonen is a very good skater. His top-end speed is very good, but not quite at the elite level. His first step quickness and acceleration is outstanding though. He also has very good balance and edge work. Ikonen is very difficult to defend, one-on-one. He can quickly change directions to avoid a defender, and once he gets a step on his man, he is gone. He also has very good lower body strength. This leads to excellent balance, and makes Ikonen tough to knock off the puck. He uses a wide stride when carrying the puck, helping him to protect it."
Mistä tämä palstatotuus Ikosen hitaudesta on tullut?
Vammoja ollut paljon, jotka varmaan haitanneet treenaamista, ja osin varmaan pelaamistakin
Mutta toi scouttausraportti vuodelta 2017 kertoo jostain ihan muusta, kuin verkkaisuudesta.
Ei ole mikään palstatotuus, vaan ihan pelejä seuraamalla on voinut tämän todeta. Vakavat loukkaantumiset ja operaatiot veivät isosti miehen luistelunopeutta, tämä näkyi erityisesti Ilveksessä ja Lahdesta kuuluneiden raporttien mukaan myös siellä, vaikka pientä kehitystä olikin ilmeisesti tullut.

Jos ja kun saa ehjän kesän alle, niin varmasti tulee petraamaan entisestään tuota luistelua.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Ei ole mikään palstatotuus, vaan ihan pelejä seuraamalla on voinut tämän todeta. Vakavat loukkaantumiset ja operaatiot veivät isosti miehen luistelunopeutta, tämä näkyi erityisesti Ilveksessä ja Lahdesta kuuluneiden raporttien mukaan myös siellä, vaikka pientä kehitystä olikin ilmeisesti tullut.

Jos ja kun saa ehjän kesän alle, niin varmasti tulee petraamaan entisestään tuota luistelua.
Toistan saman, kuin edellisessä viestissäni, eli vammat haittasivat harjoittelua ja pelaamista.
Kuten jokaisen pelaajan kohdalla tekevät.
Mä tarkoitan sitä, että häntä tällä palstalla häntä pidetään hitaana pelaajana. Silleen vaikkapa eemeliheikkisen-hitaana.
Kirjoittaja käytti sanaa "verkkainen".
Ja sitä hän ei, ainakaan kykyjenetsijän raportin mukaan, ole.
 

Incognito

Jäsen
Jokainen (lähes) varmaan ymmärtää, ettei tämä Ikonen tullut pelaamaan IFK:n nelosessa. Tuli hakemaan lopullista läpimurtoa ja voi hyvin rightin kätisenä jopa ottaa paikan Lehterän ylivoimasta tai toisen ylivoiman pelintekijänä, joka tarjoilee tontteja Vesalaiselle. 5vs5 pelissä 2-3 ketjun keskellä ja Jääskä on kauden mittaan se liikkuva palanen.

Nelosesta toki voi rakentaa kiekollisemman, kuin mitä IFK:ssa on nähty menneinä kausina, mutta ei sinne voi silti laittaa rooliinsa tyytymättömiä pelaajia. Voi olla kiekollisempi, mutta silloin koostuu nuoremmista pelaajista.

Uskon ja toivon, että Lehterä-Vesalainen on ykkösketjussa ja kolmatta siihen sitten haetaan ja vaihtoehtoja on paljon: Rask, Jääskä, Pakarinen... ja jälki tulee olemaan kovaa. Aloittaisin jopa Raskilla.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Jokainen (lähes) varmaan ymmärtää, ettei tämä Ikonen tullut pelaamaan IFK:n nelosessa. Tuli hakemaan lopullista läpimurtoa ja voi hyvin rightin kätisenä jopa ottaa paikan Lehterän ylivoimasta tai toisen ylivoiman pelintekijänä, joka tarjoilee tontteja Vesalaiselle. 5vs5 pelissä 2-3 ketjun keskellä ja Jääskä on kauden mittaan se liikkuva palanen.

Nelosesta toki voi rakentaa kiekollisemman, kuin mitä IFK:ssa on nähty menneinä kausina, mutta ei sinne voi silti laittaa rooliinsa tyytymättömiä pelaajia. Voi olla kiekollisempi, mutta silloin koostuu nuoremmista pelaajista.

Uskon ja toivon, että Lehterä-Vesalainen on ykkösketjussa ja kolmatta siihen sitten haetaan ja vaihtoehtoja on paljon: Rask, Jääskä, Pakarinen... ja jälki tulee olemaan kovaa. Aloittaisin jopa Raskilla.
Miksei meillä voisi olla neljä ykkösketjua?
Edit: Ja sitten jokainen ketju pelaa peliajastaan. Se, jolla sujuu, pelaa eniten jne.
 

Franck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toistan saman, kuin edellisessä viestissäni, eli vammat haittasivat harjoittelua ja pelaamista.
Kuten jokaisen pelaajan kohdalla tekevät.
Mä tarkoitan sitä, että häntä tällä palstalla häntä pidetään hitaana pelaajana. Silleen vaikkapa eemeliheikkisen-hitaana.
Kirjoittaja käytti sanaa "verkkainen".
Ja sitä hän ei, ainakaan kykyjenetsijän raportin mukaan, ole.
Tuo raportti kirjoitettu noin 6 vuotta sitten, ennen kuin vakava loukkaantumiskierre alkoi. Ikosellahan vaivoja on ollut poikeuksellisen paljon ja käsittääkseni juuri alaraajoissa eli vaikutukset juuri nopeusharjoitteluun ovat olleet merkittäviä. Ottelumääräthän vuosina 18-21 voi jokainen käydä katsomassa eliteprospectista, eli en sanoisi, että kyse olisi mistään tavanomaista vaivoista.

Nopean ja hitaan määritelmä on toki subjektiivista. Mielestäni termi ”verkkainen” kuvaa Ikosta hyvin, ainakin mitä olen pelaajaa viime vuosina nähnyt. Mutta kuten sanoin, eiköhän hän petraa tuota luistelua edelleen ja meni jo Lahdessa kuulemma eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:

Incognito

Jäsen
Miksei meillä voisi olla neljä ykkösketjua?
Edit: Ja sitten jokainen ketju pelaa peliajastaan. Se, jolla sujuu, pelaa eniten jne.

Ajatuksena kaunis. Tosielämä on vain osoittanut sen, että sellainen ei käytännössä toimi. Kerro joukkue mistä tahansa sarjasta, joka on käytännössä tuon toteuttanut? Stigaukkoiluna voi toimia, mutta pelaajat ovat ihmisiä ja ryhmädynamiikka ei toimi niin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Ajatuksena kaunis. Tosielämä on vain osoittanut sen, että sellainen ei käytännössä toimi. Kerro joukkue mistä tahansa sarjasta, joka on käytännössä tuon toteuttanut? Stigaukkoiluna voi toimia, mutta pelaajat ovat ihmisiä ja ryhmädynamiikka ei toimi niin.
Ei ole ehkä toteuttanut, vaan onko edes kokeillut. Olet ehkä oikeassa ja olen ehkä samaa mieltä, osittain tai sitten...
 

C2 huutelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Jokainen (lähes) varmaan ymmärtää, ettei tämä Ikonen tullut pelaamaan IFK:n nelosessa. Tuli hakemaan lopullista läpimurtoa ja voi hyvin rightin kätisenä jopa ottaa paikan Lehterän ylivoimasta tai toisen ylivoiman pelintekijänä, joka tarjoilee tontteja Vesalaiselle. 5vs5 pelissä 2-3 ketjun keskellä ja Jääskä on kauden mittaan se liikkuva palanen.

Nelosesta toki voi rakentaa kiekollisemman, kuin mitä IFK:ssa on nähty menneinä kausina, mutta ei sinne voi silti laittaa rooliinsa tyytymättömiä pelaajia. Voi olla kiekollisempi, mutta silloin koostuu nuoremmista pelaajista.

Uskon ja toivon, että Lehterä-Vesalainen on ykkösketjussa ja kolmatta siihen sitten haetaan ja vaihtoehtoja on paljon: Rask, Jääskä, Pakarinen... ja jälki tulee olemaan kovaa. Aloittaisin jopa Raskilla.

Ja siellä on Halttunen, joka voi myös olla loistava palanen Lehterän viereen ja breikata tänä vuonna. Kova on kilpailu hyökkäyksessä, mutta marraskuuhun mennessä on vähintään 3 hyökkäääjää sairastuvalla, niin kaikki pääsee pelaa ketkä haluaa.

Silti veikkaan, että Uronen, Lundell ja esim. Seppälä vuokrataan joskus talven aikana muualle hakemaan peliaikaa.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Onhan se selvä, että jos kriittisessä kehitysvaiheessa menee loukkaantumisten vuoksi ohi kolme kautta (yksi niistä kokonaan), niin vaikuttaahan se ihan kaikkeen tekemiseen eikä varmasti vähiten luisteluun. Voi olla, että ilman noita loukkaantumisia Ikonen pelaisi ensi kaudella jossain aivan muualla kuin IFK:ssa.

Silti onhan 24 vuotiaana pelaajana edelleen mahdollista kehittyä vaikka tuskin hän miksikään pikakiituriksi enää tulee.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Ajatuksena kaunis. Tosielämä on vain osoittanut sen, että sellainen ei käytännössä toimi. Kerro joukkue mistä tahansa sarjasta, joka on käytännössä tuon toteuttanut? Stigaukkoiluna voi toimia, mutta pelaajat ovat ihmisiä ja ryhmädynamiikka ei toimi niin.
No kovin kaukaa ei tarvitse penkoa.

Savinainen - Lehterä - Tanus
Levtchi - Rauhala - Merelä
Puhakka - Davidsson - Ojamäki
Granath - Ikonen - Davidsson

Siinä Tapparan hyökkäysvitjat viimeisessä finaalimatsissa. Ei tuolla paljon mitään TallbergVäänänenÅsteneja näy.
 

Nicky Nichols

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ajatuksena kaunis. Tosielämä on vain osoittanut sen, että sellainen ei käytännössä toimi. Kerro joukkue mistä tahansa sarjasta, joka on käytännössä tuon toteuttanut? Stigaukkoiluna voi toimia, mutta pelaajat ovat ihmisiä ja ryhmädynamiikka ei toimi niin.
Neljä ykkösketjua on ehkä yliampuvasti sanottu, mutta eikö Tappara ja Frölunda ainakin viime kaudella jotain tämän suuntaista kokeillut? Jokainen ketju tavallaan johti joukkuetta vuorollaan. Ihan tuloksellisestikin.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Neljä ykkösketjua on ehkä yliampuvasti sanottu, mutta eikö Tappara ja Frölunda ainakin viime kaudella jotain tämän suuntaista kokeillut? Jokainen ketju tavallaan johti joukkuetta vuorollaan. Ihan tuloksellisestikin.
Ja edellisellä kaudella muistelisin Joona Luodon olleen pleijareiden paras maalintekijä. Pelaten Tapparan Nelssonissa.
 

Incognito

Jäsen
Ei ole ehkä toteuttanut, vaan onko edes kokeillut. Olet ehkä oikeassa ja olen ehkä samaa mieltä, osittain tai sitten...

Otan esimerkin. Pelaat nelosessa, mutta et esim. YV tai AV. Peli alkaa ja kentälle menee ykkönen, kakkonen, kolmonen ja tulee erikoistilanne. Pelistä on mennyt 5 minuuttia ja et ole edes käynyt kentällä. AV:n jälkeen halutaan peli haltuun ja taas alkaa rotaatio alusta.

Neloseen pitää saada pelaajia, jotka eivät ala kiukuttelemaan roolistaan. Peliaikaa tulee vähemmän, mutta se mitä olet kentällä, niin voit pelata ja pitää pelata aivan äärirajoilla. Lähinnä olen ollut tyytymätön siihen, että IFK:n nelonen on viime kausina ollut liian jalaton ja kädetön.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Kale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tom Laaksonen
Ja siellä on Halttunen, joka voi myös olla loistava palanen Lehterän viereen ja breikata tänä vuonna. Kova on kilpailu hyökkäyksessä, mutta marraskuuhun mennessä on vähintään 3 hyökkäääjää sairastuvalla, niin kaikki pääsee pelaa ketkä haluaa.

Silti veikkaan, että Uronen, Lundell ja esim. Seppälä vuokrataan joskus talven aikana muualle hakemaan peliaikaa.

Jos kaikki menee niin kuin ennenkin, erinäköisessä loukkaantumis-/sairastamiskierteessä on tosiaan marraskuun loppuun mennessä 5-7 pelaajaa, joista 1-2 kuukausia pois, yhden kausi todennäköisesti paketissa. Toivottavasti se ei ole Lehterä tai Taponen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös