HIFK kaudella 2023–2024

  • 467 915
  • 2 859
Suosikkijoukkue
Paws relate, Waggy tails, Wet kisses, I'll bark yo
Jos Joni Ikonen-huhu pitää paikkansa, niin veikkaan tämän tarkoittavan sitä, että Hirvonen on lähdössä rapakon taakse. Sopisi ainakin suht. saman profiilin pelaajana hänen tilalleen. Lisäksi molemmat kykenevät pelaamaan sekä laidassa että keskellä.

Hirvonen on jo jossain haastattelussa vahvistanut lähtevänsä ensi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Saravon analyysi Tapparan menestyksestä oli hyvä. Siellä on tehty isoja raskaitakin päätöksiä ja näytetty ovea seuraikoneillekin, jos se taso ei enää riitä. Meillä kun kyseenalaistaa Motinin ja Tallbergin tai Åstenin arvon joukkueelle, niin heti ollaan paikalla puolustamassa näitä ja keksimässä tekosyitä minkä vuoksi taso ei riitä ja minkä vuoksi 0+0 on ihan ok. Kun ei se näiden taso saatana riitä koskaan! Paitsi jotain ihan bottom-joukkueita vastaan. Ja näillä esityksillä ratsastetaan sitten näissä peleissä ja jälki on tämän näköistä.

Uskaltavatko Salmelainen ja Peltonen tehdä myös niitä kipeitä ratkaisuja? Uskalletaanko Motinille ja Tallbergille sanoa kiitos ja hei?
 

JKKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jukka Jalonen ilmoitti haastattelussa, että kun maajoukkuepesti päättyy niin haluaa siirtyä seuravalmentajaksi. Nyt kannattaisi olla toimistolla hereillä ja laittaa mottipäistä kehiin.

Ja kyllä, ymmärtääkseni vasta ensi kauden jälkeen, mutta kannattaa olla ajoissa liikkeellä.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jukka Jalonen ilmoitti haastattelussa, että kun maajoukkuepesti päättyy niin haluaa siirtyä seuravalmentajaksi. Nyt kannattaisi olla toimistolla hereillä ja laittaa mottipäistä kehiin.

Ja kyllä, ymmärtääkseni vasta ensi kauden jälkeen, mutta kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Saahan sitä yrittää, mutta Jukan CV:llä kävellään aika paljon paksumpien tilipussien luo.
 

Incognito

Jäsen
Lopputuloksen kannalta tämä kausi meni niin, kuin sen oikeastaan ennakoitiinkin menevän. Se tapa vain runkosarjan kohdalla oli "vähän" kaksijakoinen. Mestaruus oli kaukana, kuten nyt nähtiin. Finaalipaikka olisi ollut absoluuttinen maksimi, mutta olisi edellyttänyt parempaa sijoittumista runkosarjassa. Minä uskon näin, että kaikki muut joukkueet tässä on voitettavissa, mutta tämän hetken Tappara on Tapolan pitkäjänteisen kulttuurinluomisen tulos ja nyt varmaan kovin mitä se on ollut ikinä. Tavallaan pakko nostaa sille hattua, mutta samaan aikaan Tapparan ottelutapahtuma on kyllä suomijuntteuden kliimaksi. Toivottavasti HIFK ei ikinä ota siitä yhtään mallia, vaikka saataisiin minkälainen halli. Urheilullisen menestymisen pitkäjänteisyydestä voitaisiin tosin ottaa ja kyllä IFK:n ottelutapahtumaakin saa kehittää, mutta ei tuohon karjala-junttitouhuun.

Välimallin kausi ja välimallin jengi...taas kerran. Nyt vain vähän eri mausteilla. HIFK panosti muutaman edelliskauden jengeihin älyttömästi, etenkin hyökkäyksen osalta ja uskallan sanoa myös, että liian paljon hyökkäyksen osalta, jos sitä vertaa mv-peliin ja pakistoon. Tälle kaudelle jäätiin KHL:n loppumisen jälkeen ihan telineisiin ja taas kerran paikkailtiin kesken kauden. Oma mielikuva on se, että kun muutamalla edelliskaudella otettiin isoa riskiä, niin nyt ei haluttu ottaa. Palataan ensi kauteen kohta, mutta se mielikuva on myös jäänyt, että ensi kauteen halutaan taas panostaa isosti. Se mikä oli Liigassa kärkiosaamista vielä ennen KHL:n romahtamista, niin ei riitä enää ja niihin telineisiin HIFK jäi. Katsokaa nyt Tapparan kärkipelaajia mistä ne hankittiin. 5 parasta pistemiestä: Lehterä, Savinainen, Kemiläinen, Ojamäki, Matsuhkin ja loppukauden signaus Levtchi. Tässä oli menneiden kausien MVP: Koivistoinen ja Paajanen aika paperia. Tapparalla on tässä se ero, että heillä on tätä paluumuuttajamateriaalia kertynyt tässä kausien mittaan. Kyllähän IFK:kin "omansa" pois KHL:stä otti ja saatiin Pakarinen. Ei vain ole IFK-taustaisia pelaajia solkenaan maailmalla.

HIFK oli aika tasapaksu kokonaisuus. Pakiston rakennus on Salmelaisen suurin heikkous. Meillä on aina kiekollisena ykköspakkina sellainen välimallin kaveri: Rantakari, Berglund, Schmaltz, Auvitu, Kousa, Lyytinen. Tämä on yksi asia, joka pitää ehdottomasti saada kuntoon. Toinen ongelma oli se, että hyökkäys oli liian duunaripitoinen. Se oli luisteluvoimaltaan, pelikäsitykseltään ja taitotasoltaan puutteellinen. Yksinkertaisesti puuttui muutama pelaaja, jotka tekevät ketjukavereistaan parempia. Korostin tuota pelikäsitystä, koska selkeästi puuttui pelaajia, jotka olisivat voineet tuoda jotain luovuutta ylivoimaan ja muutenkin pelin rakenteeseen yllätyksellisyyttä. Etenkin alaketjuihin taas odottaisin lisää jalkoja.

Esimerkiksi Vesalainen on ihan huippuäijä, mutta jos hänestä halutaan saada saa irti, kuin mitä Tappara saa Ojamäestä, niin tarvitaan se "Lehterä" siihen rinnalle. Kyllä se aika silmiä avaavaa oli, kun huomasi Jääskän kentän pelin loppujen lopuksi menevän pelkäksi grindaamiseksi, kun tila ja aika loppuu.

Mitä tulevaisuudessa:

Tampereen ylivallan haastaminen tulee entistä vaikeammaksi. Molemmilla jengeillä on pinkkaa millä haastaa pelaajamarkkinoilla ja meidän halli on kivikaudelta. Se mitä huhuja on kuultu, niin HIFK:n ensi kauden joukkue vaikuttaa hyvältä paketilta suurimmalta osin. Sen suhteen Salmelainen lienee tehnyt hyvää työtä. Tämä ei poista sitä, että hänen aikanaan arvosanaa ei kokonaisuudessaan millään kyllä saa 6 ylemmäksi. Tämäkin arvosana tulee vain siitä, että jätän tässä vähän pelivaraa sen suhteen, että on korona meidän iskukyvystä menneinä kausina jotain vienyt ja yksi kausi jäi keskenkin. Salmelainen on se henkilö, jonka pää minulla ensimmäisenä olisi pölkyllä.

Peltosen kanssa jatkaisin ehdottomasti. Tässä on coacheja tullut ja mennyt. Jotain samanlaista mitä Tappara on tehnyt tuon jatkuvuutensa suhteen odottaisin HIFK:ltakin. Peltosen pesti HIFK:hon tuli liian nopeasti hänen uraansa, mutta niitä kasvukipuja on maksettu nyt. Jatkaisin hänen kanssaan mahdollisesti vielä +2 kautta tai yrittäisin ainakin jotain Söderholm/Peltonen mallia viedä läpi pidemmällä ajanjaksolla. Mikäli ei onnistu, niin nostaisin tämän Pelicansin Tommi Niemelän varteenotettavaksi vaihtoehdoksi.

Sellaista malttia toivoisin. Nyt ollaan potkimassa kaikkia pois taas ja yksikään hankinta ei kelpaa. Minulle on ihan sama onko siellä joku Lepistö joukkueessa, jos pelaa hyvin ja nostellaan keväällä kannua. Eniten se narrefaneja vituttaa ja kuvastaa vain sitä surkeutta mihin jamaan se seura on ajettu. Sama homma Lehterän kanssa. Ihan älytön kaveri ylivoimalla. Toinen on tämä pelaajien pois potkiminen vaikka on sopimus. Pitää olla sitä reserviä sen verran siellä, että jos et pelaa hyvin tai olet keskenkuntoinen, niin on varaa pitää poppareilla. Nythän IFK:ssa ei näin ollut ja esim. Motin pelasi vaikka pelasi huonosti.
 
Viimeksi muokattu:

Bulilla

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kurra hockey
Hirvonen on jo jossain haastattelussa vahvistanut lähtevänsä ensi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan.
Tämä todellinen win-win mielestäni. En sano, ettei olisi mitään annettavaa, sanon ennemminkin, ettei juurikaan annettavaa. Sykäys siellä, välähdys täällä, mutta panos ollut TÄMÄN kauden aikana todella ohut, jopa tasoa HMV
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Muutama iso ruutu on täytettävä ensi kautta ajatellen; ennenkaikkea pakiston puolella on suoritettava isompi tuuletus ja Taposelle saatava joku varma aisapari kuormaa jakamaan. Hyökkäykseen Lehterän lisäksi juonikkuutta myös laidalle ainakin 1-2 täsmähankinnan muodossa ja Teissala tietysti olisi kiva saada pidettyä vaikka nyt huhut kovasti Turkuun vievätkin. Åstenin, Dykin ja Tallbergin päästäisin ilomielin muualle, mutta en usko että näiden soppareita alemaan purkamaan, EHKÄ korkeintaan Dykin. Mutta Muuli ja kapteeni Tale pelaavat takuulla olemassaolevat sopparinsa meillä loppuun, ikävä kyllä. Ja oletan että myös Motin. Noin yleisesti ottaen tarvitaan syvyyttä ja leveyttä rosteriin joka pelipaikalle koska loukkaantumisia/poissaoloja tulee aivan takuuvarmasti taas roppakaupalla. Ja isoin toive on, että jengi olisi pitkälti valmis jo ennen kuin kausi alkaa.


NÄTTINEN-LEHTERÄ-KASKIMÄKI
VESALAINEN-JÄÄSKÄ-PAKARINEN
xx-KOIVISTOINEN-TEISSALA
ÅSTEN-VÄÄNÄNEN-SEPPÄLÄ
(Halttunen, Dyk, Tallberg)

xx-xx
xx-SALIN
MELART-xx
KÅSASTUL
(Motin, Luhanka, Lehmus)

TAPONEN
xx
VINNI


Sisään:
Lehterä
Teissala
Salin
Kåsastul (vuoden jatko paikallaan jos edullinen)
Kotkansalo (iso kysymysmerkki, mikä mahtaa olla tilanne...)

Ulos:
Hirvonen
Paajanen
Roy
Berglund
Hedberg
Rantakari
Larsson
Halonen
 

Bulilla

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kurra hockey
Kyllä mä miettisin tarkkaan Nättisen kohdalla, myös pelaaja kuunnellen, kohtaako palkka ja peliesitykset toisiaan. Alkaa lasilla olla hintaa, kun kundi kokoajan saikulla tai puolikuntoinen. No nää on näitä ja varmasti eriäviä mielipiteitä löytyy, mutta saatiinko rahalle vastinetta? Ei mun mielestä.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Kyllä mä miettisin tarkkaan Nättisen kohdalla, myös pelaaja kuunnellen, kohtaako palkka ja peliesitykset toisiaan. Alkaa lasilla olla hintaa, kun kundi kokoajan saikulla tai puolikuntoinen. No nää on näitä ja varmasti eriäviä mielipiteitä löytyy, mutta saatiinko rahalle vastinetta? Ei mun mielestä.
Runkosarjassa kuitenkin 38 otteluun 12+20=32 pistettä mikä on tämän kauden IFK:ssa hyvä pistetahti ja taitaa olla Vesalaisen jälkeen 2. paras ppg. Pleijareissahan hänestä ei sitten ollutkaan mitään hyötyä, mutta väittäisin, että nuo runkosarjan loukit haittasivat täysipainoista treeniä minkä vuoksi kuntohuipun ajoitus meni vituiksi.

Paljon on kyllä työsarkaa ensi kaudeksi. Luulisi, että viimeistään tämä sarja osoitti kuinka tärkeää on, että alakerrasta löytyy laatua, leveyttä ja etenkin kiekollista osaamista. Ero Tapparaan oli karmaiseva.

X - Lehterä - Rask
Vesalainen -Jääskä - Pakarinen
Ikonen - Koivistoinen - Nättinen
Kaskimäki - Väänänen - Halttunen
(Åsten, Seppälä, junnut)

X - X
Melart - Salin
X - Kiviharju
Kåsastul
(Luhanka, junnut)

Taponen
X
Vinni

Dyk taitaa olla suuntaamassa Ruotsiin, eli sopimus on kaiketi purettu. Vapauttaisin myös Tallbergin sekä Motinin sopimuksistaan. Åsten pyörikööt rotaatiossa jos rooli kelpaa.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Sellainen toive olisi että joukkue olisi suunnilleen kasassa kun treenipelit alkavat ettei taas mene ensimmäinen puolisko sijoilla 10-15. Se nähtiin taas kerran kuinka toivotonta ynnämuut sijoilta on finaaliin yltää kun vedät treenikauden ja kolmasosan runkosarjasta joukkueella josta puuttuu vähän jokaiselta paikalta pelaajia.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Kantorin kokoonpano on hyvin lähellä jos ei ole sitä mitä HIFK:n pitäisi hakea. Oikeastaan ainoa, mitä itse haluaisin lisää, on yksi "iso" sentteri mukaan tuohon. Kun joukkuetta rakennetaan, niin pitää muistaa pelaajien loukkihistoriat ja Jääskän varaan en itse uskaltaisi laskea mitään tällä hetkellä. Jos yksi sena tippuu, niin toisen pitää löytyä rosterista mukaan sen heikentämättä joukkuetta. Nämä laiturisentterit onnistuvat kovin harvoin paikkaamaan tilannetta. Tuo maalivahti on mielenkiintoinen. Taponen on hyvä, mutta toinen samantasoinen siihen pitäisi löytää rinnalle, muuten mennään taas kerran perse edellä puuhun.

Tuuletus taustoihin tekisi myös hyvää. Salmelaista ei kai saa ulos, vaikka pitäisi. Mutta eikö ole jo Rindellin aika siirtyä pelkästään petoklubille kausarilla ja edes näytetään, että yritettäisiin kehittyä organisaationa. Nyt sitä kuvaa ei synny millään tekemisellä.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Runkosarjassa kuitenkin 38 otteluun 12+20=32 pistettä mikä on tämän kauden IFK:ssa hyvä pistetahti ja taitaa olla Vesalaisen jälkeen 2. paras ppg. Pleijareissahan hänestä ei sitten ollutkaan mitään hyötyä, mutta väittäisin, että nuo runkosarjan loukit haittasivat täysipainoista treeniä minkä vuoksi kuntohuipun ajoitus meni vituiksi.

Paljon on kyllä työsarkaa ensi kaudeksi. Luulisi, että viimeistään tämä sarja osoitti kuinka tärkeää on, että alakerrasta löytyy laatua, leveyttä ja etenkin kiekollista osaamista. Ero Tapparaan oli karmaiseva.

X - Lehterä - Rask
Vesalainen -Jääskä - Pakarinen
Ikonen - Koivistoinen - Nättinen
Kaskimäki - Väänänen - Halttunen
(Åsten, Seppälä, junnut)

X - X
Melart - Salin
X - Kiviharju
Kåsastul
(Luhanka, junnut)

Taponen
X
Vinni

Dyk taitaa olla suuntaamassa Ruotsiin, eli sopimus on kaiketi purettu. Vapauttaisin myös Tallbergin sekä Motinin sopimuksistaan. Åsten pyörikööt rotaatiossa jos rooli kelpaa.
Nyt näyttää hyvältä. Dikkaan myös että on neljä tasapainoista ketjua, kaikki kykenee myös tuloksentekoon. Aivan hukkaan menee nykyhokissa jos pitää lähtökohtaisesti varata paikkoja vakio kokoonpanoon joillekin jarru jätkille, joiden ominaisuus on vain painaa niska limassa hommia. Tuolla voisi lähteä kauteen ja itse hakisin viellä joulun tiennoilla kirsikkana kakun päälle jotain täsmää asetta. Tulee ensimmäisenä mieleen taitava Ryan Vesce aikoinaan.

Melartin rooli pienemmäksi. Kiekollinen vastuu ainoastaan loukkaantumisten paikkoon. Tykki rooliin pitää saada kaksi valmista kiekollista pakkia, jotka osaa viivalta heittää kiekon maalille eikä pakin jalkoihin. Lepistö ja Herra X. Joiden vierelle voi sitten rakennella puolustavampaa pakkia. Näiden kahden puolustajaparin päälle tulee sitten Salin ja Kiviharju kiekollisina.
 

CreaseMonkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Minä kyllä pitäisin Berglundin, jos hinta on kohtuullinen.

Kaverille tapahtui kieltämättä, varsinkin pleijareissa, aikamoisia mokia, mutta tuloksellisesti hän pelasi varsinkin runkosarjassa oikein hyvin (29 ottelua 2+18=20). Nuori kundi, joka on nyt jonkinlaisella vedenjakajalla urallaan ja toivottavasti kokemuksen myötä tulee lisää tasaisuutta ja harkintaa. Runkosarjassa oli hyvä ylivoimalla, toi sitä kaivattua peliälyä viivalle.
 

AllBehind

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä kyllä pitäisin Berglundin, jos hinta on kohtuullinen.

Kaverille tapahtui kieltämättä, varsinkin pleijareissa, aikamoisia mokia, mutta tuloksellisesti hän pelasi varsinkin runkosarjassa oikein hyvin (29 ottelua 2+18=20). Nuori kundi, joka on nyt jonkinlaisella vedenjakajalla urallaan ja toivottavasti kokemuksen myötä tulee lisää tasaisuutta ja harkintaa. Runkosarjassa oli hyvä ylivoimalla, toi sitä kaivattua peliälyä viivalle.
Tosiaan jos kaveria katsoo pelkillä pisteillä, niin suurin osa tuli ylivoimalla viivalta siipiin jakaen. Ensi kaudeksi tämä yv-rakentaminen muuttuu Lehterän tullessa kuvioihin. Tarvittaisiin kovaa laukova pakki, kuten Tapparassa kemiläinen tällä kaudella. Tätä Berglund ei ole. 5vs5 pelissä mielestäni suht mitäänsanomaton kausi, joten itse en ole jatkon kannalla. Berglund johonkin kunnon siniviiva-pommittajaan, niin hyvä tulee.
 

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tosiaan jos kaveria katsoo pelkillä pisteillä, niin suurin osa tuli ylivoimalla viivalta siipiin jakaen. Ensi kaudeksi tämä yv-rakentaminen muuttuu Lehterän tullessa kuvioihin. Tarvittaisiin kovaa laukova pakki, kuten Tapparassa kemiläinen tällä kaudella. Tätä Berglund ei ole. 5vs5 pelissä mielestäni suht mitäänsanomaton kausi, joten itse en ole jatkon kannalla. Berglund johonkin kunnon siniviiva-pommittajaan, niin hyvä tulee.
Niin tarvitsemme niitä idioottivarmasti maaleja tekeviä pelaajia. Tällä kuten muutamana menneenä kautena kaikki pelaajat ovat unohtaneet täydelisesti maalinteon taidon.
 

CreaseMonkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tosiaan jos kaveria katsoo pelkillä pisteillä, niin suurin osa tuli ylivoimalla viivalta siipiin jakaen. Ensi kaudeksi tämä yv-rakentaminen muuttuu Lehterän tullessa kuvioihin. Tarvittaisiin kovaa laukova pakki, kuten Tapparassa kemiläinen tällä kaudella. Tätä Berglund ei ole. 5vs5 pelissä mielestäni suht mitäänsanomaton kausi, joten itse en ole jatkon kannalla. Berglund johonkin kunnon siniviiva-pommittajaan, niin hyvä tulee.

Totta tämäkin.

Lehterä ei kuitenkaan voi pelata kuin yhdessä YV-koostumuksessa, joten ei se välttämättä huono asia olisi, jos viivalta löytyy myös pelintekotaitoa. Huhuttu Lepistö tätä varmasti myös tuo, mutta mieluummin yksi enemmän. HIFK:lla on jatkot Pakarisen, Vesalaisen, Nättisen ja Koivistoisen kanssa, jotka ovat pointilta Liigassa oikein kelvollisia ratsuja, joten uskoisin siipipelaamisellekin olevan tilaisuutta.
 

C2 huutelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kaskimäki teki 5 Tappara-peliin kolme maalia. Mä laittaisin tän jätkän rohkeesti Lehterän tai Koivistoisen viereen ja avauskokoonpanoon. Säästyy Monopoli-rahaa muualle. Kaskimäki voisi olla Koivistoisen kanssa uusi duo. Koivistoinen ja Nättinen ei oikein saaneet mitään playoffeissa aikaan yhdessä. Koivistoinen pelasi parhaan pelinsä Pakarisen ja Vesalaisen kanssa. Ja Nättinen kaipaa ruokkijaa. Nättisen PPG oli kuitenkin sarjan parhaita ja terveenä ollessa tekee sen yli 50 pinnaa kovan sentterin vieressä.

Mulle toi osasto Tallberg ja Åsten edustaa sitä ummehtunutta IFKta. Liian hitaita ja ei vaan osu maalikehikkoon. Tallberg pitäisi olla 13. hyökkääjä ja alivoiman ja oman pään aloitusten erikoismies. Sen se osaa.

Teissalan pitäminen olisi lottovoitto.

Hankkisin nyt neloseen jonkun oikeasti hyvän nelosen miehen. Panu Mieho olisi ollut hyvä haku, mutta tehnyt ainakin pisteitä Ruotsissa ja jää varmaan sille tielle. Mutta joku Miehon kaltainen. Isohko jätkä, joka pystyy pelaamaan keskellä. Eli X.

Halttunen nousee ensimmäisenä kokoonpanoon ja ottaa varmaan pelipaikkansa kauden aikana, niin ei tarvitse hankkia uutta Koulesia.

Nättinen-Lehterä-Rask
Vesalainen-Jääskä-Pakarinen
Kaskimäki-Koivistoinen-"Teissala" / "Ikonen"
X-Väänänen-Åsten
Halttunen, Tallberg, Uronen

Pakistoon tarvitsee yhden hyvän right pakin siltä varalta, että Salin ei vielä ole NHL-tason ukko. Onkohan Salinin kanssa edes saatu tehtyä jatkoa vai lähteekö AHLään kokeilemaan? Luulen, että jos Salinin kanssa ei ole saatu jatkoa, niin Rantakarin kanssa on sorvattu jatko, kun ei ole kuulunut huhuja ulospäinkään.

Berglund on hyvä ja voisi olla ihan kuningas ensi kaudella, kun on saanut tutustua sarjaan, mutta eiköhän muukalainen jatka matkaa.

Mä uskon Kiviharjuun, että se on kova jäbä ensi kaudella ja johtaa 2. YVtä pelimiehen ottein. Eiks tän pitäisi siis olla suurin piirtein Miron tasoinen ukko kiekolla?

Itse veikkaan, että Lehmuksen diili puretaan yhteisymmärryksessä. Eihän valmennus luottanut siihen yhtään ja kundin itseluottamus on varmaan ihan nollissa.

Melart - Y
Lepistö - Salin / Rantakari
Kiviharju - Motin
Käsastul-Luhanka

Se on vaan IFK-fanin siisteintä aikaa, kun tehdään ensi kauden liigapörssi-suunnitelmia. Vittu.

Sais noi mustanmakkaran syöjät pelata ton koko kansan ja tuomareiden toivoman unelmafinaalin, niin pääsis jo funtsii, että ketä me ostetaan, kun fyrk fins ja sitä rataa.
 

F#21

Jäsen
Totta tämäkin.

Lehterä ei kuitenkaan voi pelata kuin yhdessä YV-koostumuksessa, joten ei se välttämättä huono asia olisi, jos viivalta löytyy myös pelintekotaitoa. Huhuttu Lepistö tätä varmasti myös tuo, mutta mieluummin yksi enemmän. HIFK:lla on jatkot Pakarisen, Vesalaisen, Nättisen ja Koivistoisen kanssa, jotka ovat pointilta Liigassa oikein kelvollisia ratsuja, joten uskoisin siipipelaamisellekin olevan tilaisuutta.
Tosin näiden suhteen kätisyydet ja puolet eivät toimi täysin.
Lehterä pyörittää oikealla ja ei mielellään lauo, tällöin tarvitaan viivaan sellainen rightin kaveri, joka osaa sekä laukoa, että syöttää toiselle pointille. Sanotaan tämän olevan 1YV. Toiselle pointille on kätisyyksien puolesta ainoastaan Pakarinen vaihtoehto.
Toisessa ylivoimassa (2YV) voi sitten joko Nättinen tai Vesalainen pelata oikealla vetäjän paikalla. Tällöin pyöritys joko vasemman taikka viivan kautta ja silloin viivalle tarvitaan leftin kaveri, joka pystyy ampumaan suoraan syötöstä tai jakamaan kiekkoa oikealle.

Eli vaihtuvuutta tarvitaan. Kaksi pakkia (riittäisikö Kiviharjulla jo 2YV viivalla - tuskin?) ja vähintään yksi rightin laukoja 1YV vasemmalle pointille.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
X - Lehterä - Rask
Vesalainen -Jääskä - Pakarinen
Ikonen - Koivistoinen - Nättinen
Kaskimäki - Väänänen - Halttunen
(Åsten, Seppälä, junnut)

X - X
Melart - Salin
X - Kiviharju
Kåsastul
(Luhanka, junnut)

Taponen
X
Vinni

Dyk taitaa olla suuntaamassa Ruotsiin, eli sopimus on kaiketi purettu. Vapauttaisin myös Tallbergin sekä Motinin sopimuksistaan. Åsten pyörikööt rotaatiossa jos rooli kelpaa.

Nyt on järkeä.

Pienellä muutoksella: Rask jos kerran on tulossa, niin sitten Nättisen paikalle kolmoseen raatamaan ja Nättinen tahdottomana pelaajana jonnekin muualle ja ykköseen sillekin paikalle X.

Historiaa peilaten: joskus on meillä kokeiltu nelosta junnujen kaatopaikkana. Sit on kokeiltu veteraanien kuntoutukseen ja nyt viime vuodet selvityjäketjuna. Jos tosiaan kokeilisi modernisti junnujen tehocornerina seuraavaksi? Eli siihen voisi hankkia maailman parhaan "ei-suomalaisen" keskushyökkääjän ja vapauttaa myös Väänäsen kokeilemaan vaikka TPS:ssä, eli siihenkin X.

Kysymyksenalaisena: Ikosesta en osaa sanoa, kun en tiedä kenestä puhutaan, mutta rittääkö Koivistoinen mestaruudesta taistelevaan jengiin?

Pelaajabudjettia voisi nostaa - ja olen tosissani - vaikka 2 miljoonaa. On menty pitkään Valtasen varovaisella taloudenpidolla ja nyt meillä on uusi tj. joka eittämättä haluaa näyttää osaamisensa ja kasvattanee "nuoruuden innolla" uusine innovatioineen liikevaihtoa sen tarvittavan määrän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös