HIFK kaudella 2015–2016

  • 582 584
  • 2 098

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Jos Vainio tänne kerhosta tulee niin näkisin, että hän ei tule tänne miksikään rotaatiopakiksi vaan ennen kaikkea pelaavaan kokoonpanoon. Ei ole vielä tehnyt läpimurtoaan, mutta silti on pelannut liigapelejä melkein yhtä paljon kuin Taipalus ja lupauksena aivan toista luokkaa kuin nämä meidän Tepot, Nyqvistit jne.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
On, mielestäni täysin. Ei mitään annettavaa ja näitä tikutakuja meillä löytyy jo ihan omasta takaa. Ei mitään järkeä roudata lisää näitä tryoutkääpiöitä.

No seuraappa tänään Parkkosta. Toivottavasti painaa vaikka maalin IFK:n verkkoon :)
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Jos Vainio tänne kerhosta tulee niin näkisin, että hän ei tule tänne miksikään rotaatiopakiksi vaan ennen kaikkea pelaavaan kokoonpanoon. Ei ole vielä tehnyt läpimurtoaan, mutta silti on pelannut liigapelejä melkein yhtä paljon kuin Taipalus ja lupauksena aivan toista luokkaa kuin nämä meidän Tepot, Nyqvistit jne.

Olen kyllä samaa mieltä, että Vainio on lupaavampi pelaaja kuin Tepot, Salmet ja kumppanit yhteensä. Mielestäni se tilanteesta tekeekin vähän ongelmallisen mikäli hänet tänne hankitaan. Söden korvaajaksi, eli puolustuksen johtohahmoksi hänestä ei hyvällä tahdollakaan vielä ole. Generous taas ei voi olla joukkueen ainoa jykevä "stay-at-Home"-pakki, jolloin kokoonpanoon tarvitaan ns. rikkaan miehen Honkaheimo. Tähänkään rooliin Vainiosta ei ole. Tilanne olisi täysin eri jos esim. Auvitu ei täällä jatkaisi, mutta käsittääkseni hänkin kuuluu ensi kauden joukkueeseen ja on näillä näytöillä ehdottomasti avauskokoonpanon miehiä.

Grillfors - "Söden korvaaja"
Taipalus - "Honkaheimon korvaaja"
Auvitu - Generous
"Vainio"
Teppo

Seiskapakin roolia tuossa voisi Vainiolle olla tarjolla, jolloin taas Teppo pullahtaisi rotaatiopuolustajaksi. Joka on sekin vähän niin ja näin, koska Teppokin on kehittynyt parin kauden aikana ihan hyvin. Itse en siis näe Vainion hankintaa kovin oleellisena vaikka lupaava pelaaja onkin. Tuossa hahmotelmassa riittäisi aivan hyvin Teppo 7. pakkina ja silti rotaatioon jäisi lupaava Moberg sekä Karjalainen, joka on muuten ensi kauden sopimuspuolustajista Generouksen ohella ainoa, jolta löytyy NHL-varaus.

Vainion mahdollisesta hankkimisesta tulee mieleen hieman tapaus Leino muutoinkin kuin nuoren iän ja HPK-taustan vuoksi. Eli mikäli huhu pitää paikkansa, että Hintz siirtyy tänne, en ainakaan itse löydä Leinolle kokoonpanosta kuin ylimääräisen hyökkääjän paikan. Edelliseltä sivulta löytyvästä hahmotelmastani:

Zaborsky - Elkins - "Puustisen korvaaja"
Rask - Ramstedt - Luttinen
"Hintz" - Nykopp - Ikonen
Lamberg - "Kuparisen korvaaja" - Åsten
Leino, Tamminen, Saarelainen
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitenkäs Michael Keräsen laita, olisikohan saatavilla? Ei ole kausi tilastojen valossa ainakaan ollut mikään kummoinen, sillä MK on iskenyt 56:een otteluun "vain" tehot 9+24=33. Sopimus loppuu tähän kauteen, enkä usko että moni NHL seura on kovinkaan kiinnostunut, mutta saatan olla väärässä sillä pelejä en ole nähnyt. Mutta mikäli Keränen olisi saatavilla ja Tomppa saisi naarattua Michaelin himaan, niin silloin ei välttämättä tarvitsisi hommata ykkössentteriä vaan voitaisiin mennä(ainakin alkuun) näillä:

Zaborsky-Elkins-"Keränen"
Luttinen-Ramstedt-"Wärn"
Ikonen-Hintz-Rask
"agitaattori"/Tamminen-Nykopp-Lamberg(mikäli kondiksessa)
Reservissä: Saarelainen,Leino,Blomqvist,Åsten.

Aloitetaan tuosta Keräsestä. Olisi tietysti loistohankinta, mutta pääsääntöisesti nämä yhden kauden AHL-kokeilujen jälkimainingeissa tehdään diili akselille KHL, Sveitsi, Ruotsi.

Sentteriosasto ei riitä Se ei ole riittänyt tällä kaudella, niin miksi se riittäisi ensi kaudelle? Hankintalistan kolme tärkeintä: Ykkössentteri, rigtin yv-pakki ja Husson lähtiessä ykkös MV. Ykkössentterin hankinta on niin tärkeä, että Ramstedtinkin lähtö on OK, mutta se pitää saada. Itse asiassa Kuparisen palkkaan ei paljon tarvitse lisää laittaa, niin voi 300k käyttää sentteriin. Kertoo minkä tasoinen floppi koko "kupru" on. Puustisen palkasta nappulat Wärniin. Wärn menisi aivan täysin ykkösen laidassa, kun laidalla olisi Zaborsky ja sentteri tasoa Perrin. Käytän hänen nimeään tässä, koska sellainen olisi ollut saatavilla. OJ kelpaa myös.

Hyökkäyksen ja pakiston asettelussa ei ole ajateltu välttämättä valmiita ketjuja, vaan lähinnä minkä tasoisia pelaajia tähän haetaan.

Zaborsky-OJ/X-Wärn/Y
Luttinen-Ramstedt-Rask
Hintz-Elkins-Leino
Ikonen-Nykopp-Lamberg/Å (mikäli tosiaan kunnossa)

Reservissä: Åsten, Saarelainen, Tamminen ja mahdollisesti Blomqvist, jos tähän rooliin haluaa jäädä.

Pakistoon on pakko saada rightin pakki jo ihan sen takia, että nyt surkuhupaisasti Rask ja Leino joutuvat rightin YV-paikalla pelaamaan. Vainio on varmaan ihan hyvä haku, mutta ei ole ykköskorin mies. Leikkisästi käyttäisin rightin pakista koodinimeä Z.

Grillfors-Z
Taipalus-C
Generous-Auvitu
Vainio

Reservissä Teppo, Moberg

Maalivahdit Lankinen Husso/G

Kokonaisuutena siis hankintoina Vainio, Hintz olisivat jo nimetty. Itse asiassa ihmettelen tätä Hitzin hakua siinä mielessä, että HIFK:lla on jo täsmälleen saman roolin sentteri/laiturihaku, eli Leino. Vähän hasua, että kaksi noin saman roolin pelaajaa haettu. Mikäli Ramstedt lähtee, niin se vähän selventäisi tilannetta. Palikat pitäisi nimetä X,Y,Å,Z,C,G.

Vaikeaa on pelkällä elite prospects scouttauksella hankala faktasti sopimuksia tietää, kun niitä ei ole julkaistu ja päivitetty, mutta eletään sen hetkisen tilanteen mukaan.

X = Ykkössentteri: Olli Jokinen, Kim Hirschovits (Bluesin talousvaikeudet, tiedän on kaukaa haettu ja sisältää riskin floppaamisesta HIFK:n pelityylin kanssa)
Y = Ykköskentän laituri joka menee maalille. Kusipäisyys etu: Wärn, Giliati (17,18 maalin liigakaudet ja iso bonus maalivahtien ajelusta, pään aukomisesta ja yli keittämisestä ja epätasaisuudesta otteissa)
Å = Nelosketjun kusipää = Antti Tyrväinen, Ilkka Pikkaraiseltakin loppuu sopimus, mutta lienee liian kallis tähän rooliin. Neoseen kaipaisin pelaajaa, jolla on jalkaa taklata, löytyy kusipäisyyttä ja tarvittaessa myös suu kävisi. Lamberg on kova poika taklaamaan, mutta kyllä tuonne HIFK:n neloseen aina yksi moottoriturpa/ärsyttäjä mahtuisi.
Z = Ykkösketjun right pakki = Zidlicky, Schira, Kessel (näytöt tosin vielä vähän kevyet, jäi mieleen kahdesta maalsta HIFK:ta vastaan), Kousa
C = Honkaheimon korvaaja = Melart, Jani Hakanpää

G: Irving, Bäckström
 
Viimeksi muokattu:

RedWhiteBlue

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Rangers
Sentteriosasto ei riitä Se ei ole riittänyt tällä kaudella, niin miksi se riittäisi ensi kaudelle?

Haen tässä hiukan sitä että roolitukset olisi seuraavat: Sniper/Zabo-Powerforward/Elkins-Playmaker/Keränen.
Tämän kauden ykköskentässä on ollut juuri ongelmana se, että kukaan ei ole pystynyt ruokkimaan Zaboa toivotulla tavalla. Näin ollen uskon että Keränen oivaltavana syöttelijänä sopisi mainiosti tuohon ykköseen jossa kärjistetysti Zabo hoitaisi maalinteon, Elkins tekisi tilaa laitureille ja seisoisi maalin edessä hakkaamassa kiekkoja maaliin ja Keränen maestrona rakentaisi paikat näille äijille. Tänävuonna sillä paikalla on ollut Rask, joka ei aivan riitä tuolle tontille. Summasumaarum, uskoisin että tässä tapauksessa sentterit riittäisi oikein hyvin.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jos haluatte sitä isoa ja ilkeää IFK:ta niin viittaan keskusteluun tuolla mediaketjussa me tarvitaan isoja kokeneita pelaajia, sitä samaa mitä esim tuo Lukon 3. ja 4. kentät on täynnä. Tämä on mun mielestä olennainen asia tännekin pohdittavaksi, paljonko on tilaa junnuilla joukkueeseen joka (ehkä) haluaa olla fyysinen.

Itsellä ei ole tähän suoraa vastausta, olisi jees antaa omille ja prospecteille vastuuta, mutta olisihan se hienoa jos olisi lihaakin riittämiin 3. ja 4. kentällä + pari pakkia, mutta selväksihän se on tullut ettei näitä ole (tarpeeksi) omasta takaa.

_
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Liian paljon nuoria, jotka eivät ole vastanneet odotetusti huutoon. Tämä on osa kauden 14-15 ongelmaa ja tätä ei saa toistaa kaudella 15-16. En halua yhtään lahjakasta pelaajaa pois HIFK:sta, mutta aina on kyettävä valintoihin ja luulisi, että Törmäsellä ja Nyballa on nyt aika selkeä yhteinen näkemys kuka jatkaa ensi kaudella HIFK:ssa ja kuka ei jatka, myös nuorten pelaajien osalta. On myös pelaajien etu, jos ja kun valintoja tehdään. "Leinosen ja Tarkkasen" tielle muualle kokeilemaan kuinka hyvin pelaaminen sujuu, kun pääsee osaksi pelaavaa kokoonpanoa esim. Sportin tasoisessa porukassa Liigassa tai Mestiksen kärkijoukkueissa.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Söden viimesestä runkkaripelistä ei ollut mitään infoa. Olisihan se ollut hauskaa kuvata boksissa istuvaa kapua ja taputtaa. Ehkä ensi vuonna vielä jatketaan? Ei varmaan itsekään halua lopettaa tällaiseen kauteen.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
HIFK pitää rakentaa fyysiseksi ja vittumaiseksi joukkueeksi jossa on muutama poikkeus sitten. Pitää löytyä liigan parhaimpiin lukeutuva maalintekijä ( esim. Zaborsky, Puustinen, Joensuu), pelinrakentaja tai pari ( esim. MG, Peltonen, Lasch )ja kahdensuunnan hyökkääjä ( esim. Wirtanen, Elkins). Pelkillä rymistelijöillä ei voiteta, mutta identiteetti se voi olla ja IFK:ssa pitääkin olla!

Luttinen - Ramstedt - Zaborsky
"Lasch" - Elkins - Joensuu/Wärn
Ikonen - Nykopp - Petrell
Hintz/Leino - xxx - Rask
+ Lamberg, Saarelainen, Åsten

Taipalus - Grillfors
"Kousa" - "Melart" / "Järvinen" / "Kankaanperä
Auvitu - Generous
Teppo - Vainio

Irving
Lankinen

Lasch, Joensuu, Petrell, Hintz ja joku nelossena jostakin niin kusen hunajaa, saataisiin tuota fyysisyyttä lisää kivasti ja yksi taitoniekka Ramun ja Zabon lisäksi. Joensuu olis todella kova hankinta, mutta Wärn kelpaisi myös jos Joensuu ei IFK:hon ole saatavissa. Lennu toivottavasti tekee paluun punaisiin ensi kaudeksi. Pakistoon kokonaan uusi kakkospari, se rightin yv jamppa joka tällä kaudella on puuttunut ja sitten IFK:n näköinen fyysinen puolustaja. Söde jos jatkaa niin en kyllä oikeen tiedä mihin hänet laittaisi, ehkä Auvitun tilalle mutta mielestäni Söde ei pärjää vertailussa Grillforsille, Taipalukselle eikä roolituksen takia sopisi kakkospakkipariin johon tulisi hankkia kiekollinen liideri, rightin kätisyyden omaava tietysti. Ainut järkevä paikka Södelle löytyisi genematin viereltä jossa Söde saisi hoitaa tuon kiekollisen puolen.
 

F#21

Jäsen
^ Mä olen aika varma ettei Hintz tai Rask pelaa meillä nelosessa. Rask on vähintään laadukas kolmoskentän pelaaja ja samoin Hintz, vaikkakin on vasta nuori lupaus, tarvitsee vähintään kolmoskentän minuutit. Leinokin on mielestäni aika turha pelaaja nelosessa, joten hänenkin roolinsa olisi täytepelaajana oleminen.
Pakisto näyttää kivalta!
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
^ Mä olen aika varma ettei Hintz tai Rask pelaa meillä nelosessa. Rask on vähintään laadukas kolmoskentän pelaaja ja samoin Hintz, vaikkakin on vasta nuori lupaus, tarvitsee vähintään kolmoskentän minuutit.

Mun mielestä Hintz ja Rask ovat kakkosketjun kavereita. Hintzillä on kyllä enemmän potentiaalia.
 

Varjagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat & Toronto Maple Leafs
Hinz, Leino ja Rask on turhakkeita nelosessa, sinne tarvitaan rouhimista ja vittumaisuutta, jota ei löydy noilta kavereilta hyvällä tahdollakaan, ovat selkeästi 2-3 ketjujen pelaajia. Neloseen Åsten, Lamberg ja joku iso sena.
 

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hinz, Leino ja Rask on turhakkeita nelosessa, sinne tarvitaan rouhimista ja vittumaisuutta, jota ei löydy noilta kavereilta hyvällä tahdollakaan, ovat selkeästi 2-3 ketjujen pelaajia. Neloseen Åsten, Lamberg ja joku iso sena.
Kyllä Nykopp voi ihan hyvin olla se nelosen sena, vaikka häntä ollaan täällä oltu nostamassa ylempiinkin ketjuihin. Mielestäni juuri nelosessa roolitettuna esim Åstenin ja Lambergin kanssa olisi omimmillaan. Ihanteellinen nelosketjuhan koostuu rouhijoista, ärsyttäjistä, itsensä aina kaikkensa likoon laittavista, mutta hyvän liikkeen ja tarvittaessa myös maalinteon osaavista tyypeistä. Yhtä tärkeä kuin rouhimis- ja taklausalttius on myös jatkuva hyvä liike (pitkät hyökkäykset) , jolla väsytetään vastustajaa ja samalla annetaan omille kärkiketjuille tarvittavaa lepoa.
 

RedWhiteBlue

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Rangers
Hinz, Leino ja Rask on turhakkeita nelosessa, sinne tarvitaan rouhimista ja vittumaisuutta, jota ei löydy noilta kavereilta hyvällä tahdollakaan, ovat selkeästi 2-3 ketjujen pelaajia. Neloseen Åsten, Lamberg ja joku iso sena.

Jos vittumaisuutta halutaan nelssonin senaksi, niin ainakin liigan jäähypörssin voittaja Otto Karvinen olisi ilman sopimusta ensi kaudeksi, oma kasvatti ja kaikkee!
 

F#21

Jäsen
Jos vittumaisuutta halutaan nelssonin senaksi, niin ainakin liigan jäähypörssin voittaja Otto Karvinen olisi ilman sopimusta ensi kaudeksi, oma kasvatti ja kaikkee!
En tiedä oliko tosissaan, mutta Karvinen on laitahyökkääjä. Eiköhän sinne kannata nelosen keskelle hankkia jonitöykkälä joka voittaa aloituksia ja on erittäin fiksu molemmissa päädyissä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kyllä Nykopp voi ihan hyvin olla se nelosen sena, vaikka häntä ollaan täällä oltu nostamassa ylempiinkin ketjuihin. Mielestäni juuri nelosessa roolitettuna esim Åstenin ja Lambergin kanssa olisi omimmillaan.

Samaa mieltä. Ihan kahteen ekaan ketjuun en ainakaan toistaiseksi Nykoppia kelpuuta, ja Törmäsen peluutuksessa on peliajan suhteen melkein sama pelaatko kolmosessa vai nelosessa, kun ketjuja peluutetaan hyvin tasaisesti. Näin ollen en usko tuon olevan Nykoppille itselleenkään mikään kynnyskysymys. Asia olisi eri, jos Stögö peluuttaisi neloselle vain jämäminuutit.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä lähtisin siitä, että HIFK:n keskikaista näyttäisi ensi kaudella tältä:

1. X/Ramu -> Jos Stögö onnistuu peluuttamaan Ramua ykkösen keskellä, niin silloin ei tarvitse lähteä ostoksille, mutta jos peluutus on samanlaista kuin tänä kautena, niin Ramua on turha roikottaa mukana;
2. Elkins -> ei lisättävää
3. Nykopp/Vänttinen -> Nykoppilla on mielestäni eväät pelata kolmosen keskellä ensi kaudella, mutta siihen rinnalle olisi hyvä hankkia kokenut ja uhrautuva nelosen sentteri, kuten Vänttinen
4. Vänttinen/Nykopp

Kaikilla olisi selkeät roolit.

E: + yksi varamies keskikaistalle.
 

Skeleton Crew

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PHI, BMG
Kyllä Nykopp voi ihan hyvin olla se nelosen sena, vaikka häntä ollaan täällä oltu nostamassa ylempiinkin ketjuihin. Mielestäni juuri nelosessa roolitettuna esim Åstenin ja Lambergin kanssa olisi omimmillaan. Ihanteellinen nelosketjuhan koostuu rouhijoista, ärsyttäjistä, itsensä aina kaikkensa likoon laittavista, mutta hyvän liikkeen ja tarvittaessa myös maalinteon osaavista tyypeistä. Yhtä tärkeä kuin rouhimis- ja taklausalttius on myös jatkuva hyvä liike (pitkät hyökkäykset) , jolla väsytetään vastustajaa ja samalla annetaan omille kärkiketjuille tarvittavaa lepoa.
Periaatteessa samaa mieltä, mutta mieluummin näkisin kenttänä Ikonen-Nykopp-Rask. Kahteen ensimmäiseen Elkins, Zaborsky, Mr X, Ramstedt, Luttinen ja "Hintz" ja viimeiseen Lamberg-"uusijonitöykkälä"-Åsten. Kaudessa on pirusti pelejä, joten yli jäävät Leino, Tamminen, Saarelainen yms. saavat myöskin pelejä alle jo pelkän kierrätyksen nimissä.

Puolustukseen sitten enemmän palikkaa kiinni Söden korvaajaan (mikäli lopettaa) ja rightin yv-pelotteeseen, jolloin Grillfors, Taipalus, Mr Y, "Söderholm", Auvitu, Generous, "Vainio", Teppo alkaisi kuulostaa riittävältä kauden avaamiseen. Moberg ja Heikkinen pääsisivät myös kokeilemaan liigavalmiuttaan.
 

RedWhiteBlue

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Rangers
En tiedä oliko tosissaan, mutta Karvinen on laitahyökkääjä. Eiköhän sinne kannata nelosen keskelle hankkia jonitöykkälä joka voittaa aloituksia ja on erittäin fiksu molemmissa päädyissä.

Liigan sivujen mukaan hän olisi keskushyökkääjä, ja kyllähän Karvinen pelasi edellisessä ottelussa sentterinä iskien tehot 1+1.
 

baddinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
iiefkoo
Jos vittumaisuutta halutaan nelssonin senaksi, niin ainakin liigan jäähypörssin voittaja Otto Karvinen olisi ilman sopimusta ensi kaudeksi, oma kasvatti ja kaikkee!

No jäähypörssin voitto ei tee Karvisesta vittumaista kaveria. Lähinnä vaikuttaa urpolta.
 

Visnovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång, alltid. Vaahteralehdet. HCK.
Jos sitä nyt tekisi omaksi huvikseen pienen hahmotelman ensi kauden joukkueesta:

Zaborsky-Ramstedt/"Viedensky"-Luttinen
Keränen-Elkins-Rask
Hintz-Nykopp-Ikonen
Åsten-Leino-Lamberg

Söderholm-Grillfors
Taipalus-Melart
Auvitu-Generous
(Teppo, Vainio, Nyqvist)

x
Lankinen

Eiköhän noilla päästäisi play-offeja ihmettelemään ensi kaudella.

e: Ja mikäli Ramstedt lähtee KHL:ään, kuten oli ennen kautta maininnut, niin yksi hyvä vaihtoehto häntä korvaamaan olisi Zabon maamies Marek Viedensky HPK:sta. Pelannut mainion kauden, on iso mies ja hyvä molempiin suuntiin (mitä itse olen miestä nähnyt).
 
Viimeksi muokattu:

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Tappara vs Pelicans
  • 1.84
  • 3.85
  • 3.85
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös