HIFK-Kärpät 2.12.2003, Helsingin jäähalli

  • 18 336
  • 141

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Re: Moken skouttauksesta

Viestin lähetti Toro
Mikkiolan Ilu oli synnyttämässä eikä voinut osallistua peliin :-).

Auts.. voi vain kuvitella miltä on tuntunut. Toivottavasti on kuitenkin jo nyt hyvissä voimin ja kaikki meni ok. Tämä' tosin selittää monta asiaa..

On muuten pakko mainita vielä kaksi mieleen jäänyttä seikkaa:

1) Meidän tsirkkujen top-3 oli tänään siinä ihan hyvällä näköetäsyydellä; Heli, Martina ja Elsa, kiitokset.

2) En muista missä erässä Pärällä oli kiekko, kaatui ja taklasi siinä sivussa Tenkratia aika nätisti. Komea oli lento :-)

Toivottavasti Ara ei hätääntynyt tästä pelistä vaan pitää kaksi ekaa kenttää koossa. Viitaluoman laiturit voisi ehkä laittaa kohta jonnekin, jahka loukkaantuneet palailee..
 

Jindebyne

Jäsen
Juu, 0p sieltä tuli pieni aavistus tämmöiselle oli, mutta eipä siitä sen enempää.

Kyllä oli HIFK ekassa erässä vielä hyvä, mutta miteä sitten TAAS tapahtui?

En kyllä sittenkään jaksa mitään kirjoittaa kun kaikki täällä on jo sanottu, eipähän ollut kummonen matsi.

Tänään todistettiin se, että Vopat ei lyö Naista. Jos tuo Smyth pelaisi HIFK:ssa ja tekisi noita temppujaan (ei, en tarkoita maaleja), niin kyllä minua hävettäisi katsoa, mutta kai teillä oululaisilla on sitten vähän eri(koinen) kanta tähän pussyyn.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ottelu oli hyvää viihdettä koko rahalla, joka tällä kertaa ei tullut omasta pussistani. Kiitokset siitä. Varsinkin ensimmäinen erä oli loistavaa kiekkoa, jos mittapuuna pidetään SM-liigaa. Kahvaamista oli vähän, pelaamista sitäkin enemmän. Kärppien ja HIFK:n yleisilme on jo jotenkin antikahvamainen. Tästä kertokoon yksi pieni episodi: eräässä tilanteessa Jere Karalahti jäi hiukan Kärppähyökkääjän taakse. Melkein kuka tahansa olisi Jerenä ottanut kahvat, mutta Karalahti luisteli ukkonsa kiinni. Ja sai kiinni kanssa.

Kärpät oli parempi kuin odotin. Ensimmäinen Helsingin vietailu (Ilmala) ei aivan hirveästi vakuuttanut, mutta tämä kyllä. Olikohan Kärpillä Ilmalassa aiemmin pelkästään Senior-osasto mukana? Oli tai ei, tässä ottelussa luistin kulki ja aika pianhan se kävi selväksi, että HIFK tipahtaa luistelukilvassa hienolle toiselle sijalle saaden hopeisen pikkupeto-mitalin. Odottelin niin käyvän jo ensimmäisessä erässä, mutta HIFK jaksoi vielä painaa pelin Kärppä-päätyyn ja sai luotua muutaman maukkaan tekopaikan ja yhden maalin. Se on onetimer, joka puhuu. Opettajana toimi Söderholm, joka pisti verkon tötterölle muutamasta metristä Pärssisen maalintakaa annetusta syötöstä. Söderholm osaa laukoa suoraan syötöstä ja se riittää pienemmissäkin kaukaloissa suuremman veden takana. Jossa Söderholm pelaa jossain vaiheessa uudelleen. Monet muut IFK:n pelaajat pyrkivät asettelemaan kiekkoa ennen laukaisua. Pärssinenkin kerran...

Kärpät on kova ja tasainen paketti. Luistelukilvassa joukkueelle ei pärjää kukaan ja nyt mulle selvisi hyvin se, mitä Heikkilä tarkoitti kun hän heitti Jortikalle Oulussa Kärppien pikkaisen lisänneen vauhtia, niin johan tippui Jokerit kyydistä. En ihmettele enää. Eihän tuossa ole muilla mitään jakoa. Jos ovat niin tyhmiä, että sellaiseen Kärppien kanssa lähtevät. Ainoa joka ei luistellut oululaisista nopeana kärppänä, oli Bäckströn maalillaan. Rauhallinen ja hyvä peli. Teki sen mitä piti. Se yleensä riittää. Pakko on sanoa sekin, että Kärpät on oikea joukkue liigan kärkeen. Parempia ei tällä hetkellä ole.

HIFK:sta en kirjoitakaan mitään. Esitän vain muutaman kysymyksen:

Miksi HIFK lähti luistelukilpaan Kärppien kanssa? Tiedossa oli varmasti se, että se on varmin tapa hävitä ottelu. Mihin jäivät taklaukset (no muutama toki oli)? Oliko kyse siitä, että taklata kyllä piti, mutta kun ne pirulaiset luistelivat alta pois?

Miksi HIFK sekoittaa ketjujaan sitä tahtia, että esimerkiksi Pärssinen ei varmasti aina tiennyt sitä, kuka on sentterinä vierellä ja kuka ei? Välillä näytti siltä, että Ara luisteluttaa jokaiseen vaihtoon uuden kokoonpanoversion. Asialla on varmasti puolensa, mutta salaisuudeksi ainakin minulle ne jäivät.

Miksi Häppölä yleensäkään aloittaa? Ja miksi Häppölä aloittaa silloin, jos Vopat on kentällä? En keksi minkäänlaista vastausta.*

Miksi Ara ei ottanut pahimman Kärppäpyörityksen aikana aikalisää? HIFK johti 1-0, mutta Kärpät tasoittivat toisen erän alussa. Siitä alkoi lähes hillitön, minuuttitolkulla kestänyt Kärppämyllytys, joka päättyi lopulta Kärppien 2-1 johtomaaliin. Tässä vaiheessa olisi pitänyt ottaa aikalisä. Se otettiinkin noin puoli minuuttia myöhemmin. Kun Kärpät johtivat jo 3-1. Siinä on puolessa minuutissa nähtiin aikalisän ja aikalisän ero.

Mistä voi johtua se, että HIFK:n esitykset ovat edelleenkin vuoristorataa otteluiden sisällä. Ensimmäisen erän mainiot otteet (TPS, Kärpät nyt vain esimerkkeinä) vaihtuvat täysin käänteisiksi erätauon aikana. Mitään ratkaisua en osaa edes kuvitella. Paitsi yhden. Poistetaan erätauko ja pelattakoon pitkä 40 minsan ensimmäinen erä.

Edit:

* Keksinhän tähän vastauksen. Häppölä on SM-liigan tilastojen mukaan IFK:n paras aloittaja, joka saa 49 prossaa liigan tilastointitavalla. Heh, muuten hyvä, mutta missä on Vopat. Raapii satavarmasti parhaiten IFK:sta aloitukset. Muistan hyvin viime keväältä kun pisti Pakaslahdenkin playoffeissa välillä toiseksi. Vopatia ei kuitenkaan löytynyt tilastoissa... Jaa, mutta löytyipä lopulta. Kohdasta satunnaiset aloittajat. Vopatilla on vain 49 aloitusta. Joista onkin sitten 58 prossan tehot (liigan tilastointitavalla). Ja omalta puolustusalueelta peräti 70 prossaa (liigan tilastointitavalla).

Nyt sitten tulee mieleen uusi kysymys. Miksi Vopat ei aloita IFK:ssa tuon enempää? Kaikkea ei selitä hänen poissaolonsa osasta otteluita.
 
Viimeksi muokattu:

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Noi Cobolin kysymykset oli ihan asiaa mutta siihen vois vielä lisätä että miksi Hifkin kakkosessa yleensä pelaa Häppölän ja Vopatin tasoiset kolmos,neloskentän miehet?

Se nähtiin taas rankemman kerran että Hifkillä on huippukolmikko ja sen jälkeen joukko kolmos ja neloskentän miehiä.
Kakkonen puuttuu tyystin.
Mutta ei kai tässä voi parempaa toivoakaan kun HC-fanitkin ovat tyytyväisiä 2 maalia tähän mennessä saaneeseen huippusnaipperiin joka on nyt saanut enemmän tilaisuuksia näyttää taitojansa kuin Mogerit,Treillet yms yhteensä mutta mitään kaveri ei saa aikaiseksi.
Ei sellaisella pelaajalla mitään tee joka ei yksinkertaisesti osaa tehdä maaleja.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Simon
Te, jotka olette olleet paikan päällä katsomassa näitä pelejä, kertokaa, mistä IFK:lla oikein kiikastaa? Varsinkin nämä surkeat tokat erät jaksavat ihmetyttää illasta toiseen. What the fuck is going on?
Eilisen pelin osalta sanoisin, että vika ei niinkään ollut Hifk:ssa, kyse oli enemmänkin Kärppien loistavasta esityksestä. Veikkailin tässä ketjussa ennen peliä, että matsi kääntyy Kärpille lähinnä siitä syystä, että Kärpilla on tasaisempi ja ehjempi kokonaisuus. Tällä tarkoitan sitä, että Kärpät pystyy lähes aina pelaamaan ehjän 60/65 minuuttia ja joukkue ei missään nimessä ole ns. yhden ketjun joukkue. Oli mielenkiintoista huomata, että eilen pelin jälkeen myös Ara näki nämä pääasialliseksi syyksi tappioon ja totesi lisäksi, että oikea seura johtaa sarjaa. Tästä olen Aran kanssa täysin samaa mieltä.

Jos minun pitäisi analysoida sitä, mikä on Hifk:n suurin ongelma, sanoisin ilman muuta, että ongelmana on epätasaisuus ja suoritusvarmuuden puuttuminen. Epätasaisuudella tarkoitan lähinnä kentällisten tasapainoisuutta ja sitä, että yksilöiden suoritukset vaihtelevat liikaa pelin kestäessä. Suoritusvarmuuden osalta (aina huono toka erä) näkisin syyksi joukkueen rakennusvaiheen. Täytyy muistaa, että Ara on vasta luomassa Hifk:lle pelityyliä. Aran pelityylin sisäistäminen vie aikaa ja ennen kuin se on kaikilla selkäytimessä, ongelmia tulee ja pelin taso ailahtelee.

Eilisessä pelissä minua ihastutti eniten juuri Kärppien valmis pelitapa/pelikaava. Hifk odotetusti vei kotonaan ensimmäistä erää, tämä ei kuitenkaan aiheuttanut Kärpissä minkään valtakunnan paniikkia ja erätauolle päästiin 1-0 tilanteessa. Toisessa erässä Kärpät piti pakettinsa kasassa ja lisäsi luistelua, tuloksena loistava erä ja johdossa viimeiseen erään. Vikassa erässä Hifk oli sitten aseeton lähinnä siksi, että Kärppien paketti pysyi edelleen kasassa ja mitään paniikkia ei syntynyt. Edes Pärän 2-4 maali ei aiheuttanut mitään paniikkia, Kärpät jatkoi samaan tyyliin ja vei pisteet varmasti mukanaan.

Toivottavasti tästä ei nyt välittynyt sellainen kuva, että Hifk olisi huono joukkue. Ei todellakaan, joukkue on ilman muuta hyvä ja ehdottomasti yksi kandidaatti pojan metsästyksessä. Vielä kun Aralle annetaan aikaa tuoda joukkueeseen oma systeeminsä ja yksittäisten pelaajien esityksiin saadaan tasaisuutta, Hifk on ehkä liiankin vaarallinen.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyviä ja aiheellisia kysymyksä cobolilta, joihin on joskus yritetty miehissä keksiä, huonolla menestyksellä, vastauksia...

1. Miksi HIFK lähti luistelukilpaan Kärppien kanssa?
Kun Tahto puuttuu, ollaan vain tekevinään. Siinä on tekemiseen verrattuna ratkaiseva ero. Selät suoristuu kesken matsien. Eivät taida jaksaa vielä pitää pakettia kasassa otteluiden sisällä. sitähän Arakin Jatkoajan raportissa kommentoi.

2. Mihin jäivät taklaukset (no muutama toki oli)?
Ks edellinen.

3. Oliko kyse siitä, että taklata kyllä piti, mutta kun ne pirulaiset luistelivat alta pois?
Kärpät taitaa olla yksi liigan kovin luistelukone, jota vastaan luistelmalla tulee hopea. Niiltä pitäisi taklata vauhti ja ideat veks.

4. Miksi HIFK sekoittaa ketjujaan sitä tahtia, että esimerkiksi Pärssinen ei varmasti aina tiennyt sitä, kuka on sentterinä vierellä ja kuka ei?
Saattaa liittyä siihen, että Ara hakee ykköskentän oheen uusia ratkaisijoita muista kentistä. IFK on ollut luvattoman paljon yhden kentän varassa ja muut kentät ovat täynnä alisuorittajia. Ollet lukenut monien kaipuun kakkossentterin perään. Häppölä, Hirso ja Holma yhteenlaskien eivät kevättä tee. Häppölä on vähän parantanut, Hirso on tyhjä arpa ja Holma vielä raakile.

5. Miksi Häppölä yleensäkään aloittaa?
Tyhjästä on paha nyhjästä. (T)reenaakohan ne edes aloituksia. Toivottavasti.

6. Ja miksi Häppölä aloittaa silloin, jos Vopat on kentällä?
Sasse. Josko niillä on diili, että sentterit aloittaa tai jotain muuta ihmeellistä. Häppölä kun häviää, hän tekee sen nolla-sata ja omissa soi.

7. Miksi Ara ei ottanut pahimman Kärppäpyörityksen aikana aikalisää?
No onneksi edes otti ylipäätään. Viime kaudella oli hiljaisempaa.

8. Mistä voi johtua se, että HIFK:n esitykset ovat edelleenkin vuoristorataa otteluiden sisällä.
Saattaa ketjukokeiluilla olla oma osansa. NYT on aika, jolloin Ara ammentaa rosterista mahdollisuuksia ja testaa ukkoja eri paikoissa ja paineissa. Oppia lienee kertynyt kevättä silmälläpitäen. Tietopankkia siitä, kenen kantti kestää ja kenen ei. On siellä yllättäviä alisuorittajia. Ihan just menee pinna roikkua jokaikisessä omassa pojassa. Grunnin, Viitaluoman ja Vihkonkin alisuorittaminen on käsittämätöntä, kun edes muistellaan viime kauden ekaa neljännestä, jolloin kaverit surffasivat pistepörssin ja otsikoiden huipulla. Josko heiden pitäisi vähän rauhoittua, kun kerran Pelikaanikomennuskaan ei tuonut muutosta?

9. Miksi Vopat ei aloita IFK:ssa tuon enempää?
Vopatinkin roolia on haettu kissoin ja koirin. Laittais Ara reilusti sentteriksi aloituksineen. Kohtahan tässä on koluttu kaikki mahdollisen kombinaatit muutenkin.
 

#12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sinänsä hyvästä kirjoituksesta pakko poimia esiin ob-nipo:

Viestin lähetti bozik
... joukkue on ilman muuta hyvä ja ehdottomasti yksi kandidaatti pojan metsästyksessä.

Ainoat, jotka minä tiedän poikia metsästävän ovat hjokerit ja Michael Jackson. Meitä kiinnostaa lähinnä ryminäpronssi tai nakkikattila.
 

bull

Jäsen
Viestin lähetti Eddie
Onpas hifki fanit alamaissa. Tää nyt oli kuitenkin vasta toinen tappio viimeisessä 10 pelissä. Vaikka 2 tuliki ny peräjälkeen nii ei kai tässä maailman loppu sentään ole.

Syy tähän on varmaan se että koko kauden joukkueemme on pelannut paskan toisen erän. Ei auta vaikka alkukaudella saatiin hurmos päälle vikassa erässä, nyt muut joukueet on saaneet paremman tuntuman peliinsä ja takaa ei niin helposti enää nousta.

Tästä osoituksena Murmelilta saatu erien maalisuhteet, 24-18, 21-30, 35-18, 3-0...
 

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
10 klassista kommenttia

Tässä nämä:

1. Eka erä 70%-30% HIFK:lle, joskin Kärpillä hienoja tilanteita myös.
2. Ansaittu maali ja ottelua hyvin kuvastava tilanne kun mentiin erätauolle.
3. MITÄ TAPAHTUU PUKUHUONEESSA ?
4. Toka erä 20%-80% Kärpille. TPS ottelun "replay". Täysin käsittämätöntä. Toiset oppii virheistään (lue TPS-peli, ja lähes kaikki muut kotiottelut) HIFK ei.
5. Olin väärässä kun ennakossa luulin, että Spanhel siirtyy ykkösestä pois vasta toisen erän puolivälissä. Hän siirtyi sivulle jo aikaisemmin ja aivan aiheesta. Niin turha jätkä kuin olla ja voi.
6. Clubilla ilmoitettiin Saken suulla, että Kultanen ja Kurvinen on flunssassa, tästä tuli jo allekiroittaneelle pelko puseroon.
7. Sakke totesi myös, että aloitukset on fokuksessa jos meinaa voittaa ottelun. Tässä mies oli aivan oikeassa. Sakke varoitti erityisti miehestä nimeltään Palsola......
8. Kolmannen erän alun Kärppämaali oli tietysti sekoilevan HIFKn om vika HUOH!, mutta meni kyllä myös Stathoksen piikkiin, niin helpolla se meni.
9. Harkins pelasi 5-5 yllättävän vaisusti, nivunenko vielä aristaa. Pärä keräsi kuitenkin 1+1 heti kun pääsi Harkinsin viereen.
10. Aran peluutus jäi minullekin (kuten cobolille) arvoitukseksi, tämä Spanhelin pyöritys oli lähinnä huvittavaa katseltavaa, ja Häppölän aloitukset Palsolaa vastaan.....

Muuten oli aivan loistava ottelu. Parasta keikkoa mitä olen tänä vuonna nähnyt. Vauhtia, taitoa, jännitystä ja hienoja tilanteita. Estämiset ja kahvat oli todellakin vähissä. Henriksson tunaroi mielestän ihan asiallisesti. Joskin Palsolan jäähy tuli heppoisasti (taisi muodustua parista pienestä aikaisemmin viheltämättömistä jutuista) ja Turusen viimeisessä erässä olisi voinut dumat toistepäin yhtä hyvin ja heittää Smyth boksiin samalla perusteella.

Olen kauden alusta lähtien pitänyt Kärppiä selkeänä mestariehdokkaana, ja tämän pelin perusteella löytyy tukea siihen ajatukseen. Hienoa peliä, mahtavaa vauhtia, loistavia yksilöitä ja jopa vähän fyysisyyttä. Eniten ihailin kuitenkin Kärppien HIFK-maalineduspelin aloitustilanteissa. Eka maali ja pari kolme vastavaa sen jälkeen muodostaa loistavan videoharjoitelman HIFK:lle siitä miten voitetun aloituksen jälkeen tehdään tilaa siniviivalaukaisijalle. HIFK toisaalta ei ehkä sitä osaamista tarvitse vielä, ensin kun pitäisi opetella aloitusten voiton.......:-)

Kiitos Oululaisille viihteellisestä illasta. Oikea joukkue voitti!

Pari kertaa lisää turpaan vielä, niin palataan maanpinnalle, otan tuon matalasuhdanteen mieluummin nyt kun keväällä...:-)

Spanhel äkkiä pihalle tai mahdollisesti neloseen. Kakkossentteri tilalle, niin on paketti jo ihan eri näköinen. Eiks Bednar pysty pelaamaan sekä keskellä että laidassa. Osaako mies ottaa aloituksia? Onko kellään vanhaa tilastotietoa tallessa ?
 

#12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja vielä yksi hajahuomio otteluun liittyen: Hienoa oli etenkin oululaisfanien kannustus. Ei ole vierasjoukkueen mölinä ollut tuolla tasolla kuin joskus vuonna yks ja kaks kun narritkin pelailivat Nordenskilödinkadulla vieraana yhteisessä hallissamme.
C2-C4 alariveilläkin oli melkoinen porukka pelkäämässä polliisia sen varsinaisen faniryhmän lisäksi. Sen rummun kun vielä saisi korvattua...
 

HotShot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei opittu edellisestä pelistä ilmeisesti mitään tai ainakin siltä se vaikutti, kun katsoi toisen erän IFK:ta. Kentältä oikein paistoi se selän suoristuminen ja olevinaan tekeminen. Kärpät saivat tehdä maaleja ihan miten halusivat. Onneksi Dave sentään jaksoi yrittää joten ei hävitty kuin kolmella maalilla toinen erä. Tästä toisen erän syndroomasta olis pikkuhiljaa päästävä eroon, muuten siitä tulee joukkueelle jo ihan oikea apina, ellei se sitä jo ole...

Nyt on sitten luovutettu piikkipaikka kärpille, jotka sen kyllä todellakin eilisen perusteella ansaitsivat, ei siinä mitään. Toivottavasti nyt ei ruveta kasaamaan sitä toisen suuntaista putkea vaan torstaina hämeenlinnassa päästäisiin taas pistekantaan.

Lopuksi vielä pientä kitinää noista vierasjoukkueen fanien rummuista. Eikö niitä voi, jumalauta, kieltää millään tavalla? Ei todellakaan kiinnosta kuunnella omassa kotihallissa niitten pärinää ja jumputusta. Siihen pitäisi saada ehdottomasti muutos ja kieltää kaikenlaiset rummut, sekä muut vastaavat aparaatit meijän hallissa. Kele...
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Loistopelihän se oli ei pääse mihinkään. Lähden liikkeelle ottelun alusta, boxista katsottuna mielet oli apeat vielä ensimmäisellä erätauolla. HIFK oli vienyt selvästi ja johti ansaitusti 1-0. Ottelu oli Viuhkoloiden ja harkinssien kohtaaminen ja täytyy sanoa, tämä peli meni Viuhkoloille, mutta vain hiuksen hienosti. Ensimmäinen erä oli Harkinsseille 1-0 komea ylivoima maali. Niitä olisi voinut tulla pari lisääkin, Pärssisen kuti takatolpalta ja Harkinssin nousu maalille Viuhkolan ihastellessa vierestä. Mutta voisikin esittää kysymyksen, oliko tuo pieni ero sittenkin maalivahdeissa, eikä ketjuissa? Sekä Lehtosen, että Smythin viimeinen maali oli mielestäni torjuttavissa. No kaikesta huolimatta, apkat meni mielestäni ketjujen välillä niukasti Kärpille. Smythillä pari tilannetta maalien lisäksi, kuten myös Tenkillä.

En hoksannut, mitä Kärpät teki pelillisesti erätauolla, se muutti peliä mielestäni hiukan rohkemmaksi ja erän alku oli hyvä. Tuntui, että HIFK joutui kahvaamaan ja pelaajien välinen paini sotki sen pelin. Kärpät saikin nopeaan tahtiin nuo peri kolme maalia ja HIFK aukasi pelin ja alkoi hyökätä rohkeasti. Tämä avasi Kärpille ylivoima hyökkäyksiä tuon tuosta. Keskialueen ylitys tuotti tuskaa, kun Kärppien betonista ei päässyt läpi, virheitä alkoi tulla, joista hyvä esimerkki Smythin maali. Läpi ei päästy ja virhesyöttö miehen lapaan.

Viuhkoloiden peliä on mukava katsella. Tuossa kehuttin Viuhkolan ja Tenkin kiekon ylös tuontia, mutta en malta olla hehkuttamatta Smythin panosta. Tuon kiekon ylöstuonnin mahdollistaa suurelta osin Smythin fiksu peli. Mies hajoittaa vastustajan keskialueen paketin kärkkymällä verrattain ylhäällä ihan laidassa ja on samalla jatkuvasti pelattavana. Smythin ensimmäinen maali on tästä hyvä esimerkki. Mies on punaviivan yläpuolella maila ojossa, Tenki antaa kiekon Smythille, Söderholm ajaa mieheen kiinni Smyth heittää kiekon keskelle jossa Tenkillä on tilaa ja vapaa väylä, hän ajaa maalille. Stathos torjuu, Viuhkola saa kiekon. Mitä tekee Smyth. Ei, hän ei mene kulmaan Viuhkolan avuksi pyörimään, kuten Ton-Viuhkola-Tenkrat usein ketjussa kävi. Hän menee Greztkyn isän kuulusin sanoin sinne minne kiekko tulee maalille. Samalla Viuhkolalla on runsaasti tilaa pelata. Smythin varjostaja Söderholm on myöhässä kulmassa, koska oli Smythiä ottaessaan selin tilanteeseen. Hän lähtee Viuhkolan perään kulmaan. Viuhkolan tuntumassa sentteri Harkinssin mies on hukassa. Se mies on jo maalilla, Smyth ja lapa on jäässä ja pian myös kiekko repussa. Kyllä Tenki olisi tuosta myös syöttöpinnan ansainnut.

Voitto ratkesi pitkälle maalivahti sektorilla. Bäckström oli selvän askeleen parempi kuin Stathos, toisaalta kyllä HIFK:n päässä töitä riitti enemmän. Bäckström otti kuitenkin muutaman selaisen pelastuksen, ettei paremmasta väliä. Viuhkolan kenttä oli koko ottelun vahva, muut kentät sai pelin käyntiin vasta toisessa erässä. joku mainitsikin Lieverssin olleen vaisu, yhdyn tähän. Ottelun lopussa kuitenkin Lieverssilläkin alkoi kulkea. HIFK 2-4 maali meni Lieverssien piikkiin. Tuohimaa sanoi maalin tekijää Lieverssin mieheksi, mutta kyllä se Lieverssin mies Harkins oli siellä maalin takana, josta harvoin maali tehdään. Korpikari mielestäni höntyili tilanteessa maalintaakse, sillä hänellä oli Pärssinen maalin edessä pidettävänä. Ei siinä olisi muuta tarvittu kuin noppa lukema 5 maalin eteen kasaan ja olisi annettu harkinssin vatvoa kiekkoa maalin takana, maalin edestä ne maalit tehdään. Kärpillä ei ollut mihinkään kiire. Palsolan kentällä oli varsin maukavaa ylivoima peliä josta palkintona tuo yksi maali. Saaarenheimon kenttäkin pelisi mukavan pelin ja Jämsen parhaan pelinsä pitkään aikaan. Mutta hyviä esityksiä on ollut myös Junnilalla ja Aaltosella. Jokinen-Pesonen loi muutaman maukkaan sommitelman, mutta ei nyt uponnut. Kaikin puolin peli oli Kärpillä pulkassa. tästä on hyvä jatkaa.

No tuosta matsaamisesta ja taklauksista sekä maalin edusta pelistä. Smyth painaa kuin kuin Hirvi maalille ja välillä vastustajan tullessa eteen tuo Hirvi nousee takajaloilleen ja ja kolaa traktorin lailla tietä, kuten powerfowardilla tapana. Miestä ei ole Ouluun tappelemaan hommattu, mutta kyllä sekin käyttää. Varsin usein vaan vastustaja tipahtaa jäähän ennen ensimmäistäkään iskua, kuten Turusella kävi. Nytkin vain kävi niin, että Bratti näytti helvetin pitkää nenää HIFK:lle ja teki sitä mihin mies on hankinttu, maaleja. Sinne se jätkä aina painaa maalille, vaikka se iso nenä verillä pyytettömästi ja lapioi välillä kiekkoja reppuunkin. hyvä on miehen pelisilmäkin, syöttöjä tilaa tuntuu Tenkratilla ja Viuhkolalla olevan kummasti. Joku moitti malinedusta peliä Kärpillä. Minusta näytti, että varsin vapaana maalilla 2-1 maalissa Saarenheimo huseerasi. 1-1 maalissakin maskia ei kauhiasti siivottu. puhumattakaan 3-1 maalista, jossa Smyth ja Tenkrat oli molemmat avopaikassa maalin liepeillä. Taisipa maajoukkue pakit Karalahti ja Söderholm ihastella vieressä. HiFK, miehet Kärppien maalilla oli vähissä muutamaa Bäcströmin ajelua kolmennessa erässä lukuun ottamatta. Pärssien maali on tästä poikkeus. Nuhteessa miehet maalinedessä pääosin pidettiin. Taklauksia oli hyvin molemmilla joukkueilla. Hyvä ja viihdyttävä liiga peli, jossa mielestäni nyt parempi vei ansaitusti voiton. Tilanne tasoittunee kummasti, kun saatta muutaman pakin lisää jäälle. Minusta näytti, että pelin ratkaisi Karalahti-Söderholmin väsyminen.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Hyviä ja aiheellisia kysymyksä cobolilta, joihin on joskus yritetty miehissä keksiä, huonolla menestyksellä, vastauksia... (by Senior)

1. Miksi HIFK lähti luistelukilpaan Kärppien kanssa?

Ohjauspeliä kotikaukalossa ei katsele "erkkikään" koko kautta. 1-1-3 olisi saattanut tuottaa jonkun 1-0 tai 2-1 voiton ja yleisö olisi haukotellut katsomossa. Jokereita vastaan edellisessä kotiottelussa me pelattiin sitä peliä, eikä ollut kivaa vaikka tuli voitto. Taidettiin ottaa tietoinen tappioriski ennen peliä.

2. Mihin jäivät taklaukset (no muutama toki oli)?

Juu. se näytti siltä, että Janne Pesosta jaksettiin miehissä kiusata ja Spanhel otti kerran Stepanekia kunnolla. Kilpaluistelu kärppien kanssa vei varmaan aika paljon voimia.

3. Oliko kyse siitä, että taklata kyllä piti, mutta kun ne pirulaiset luistelivat alta pois? Juu


4. Miksi HIFK sekoittaa ketjujaan sitä tahtia, että esimerkiksi Pärssinen ei varmasti aina tiennyt sitä, kuka on sentterinä vierellä ja kuka ei?

Yritetään jatkaa puuroa kahteen ketjuun. mutta vesivelliksi menee. Pakko palata sitten puuroon takaisin kasaamalla kaikki parhaat samaan ketjuun.

5. Miksi Häppölä yleensäkään aloittaa? Sanopa se, omalla alueella ei pitäisi olla yhdessäkään aloituksessa.

6. Ja miksi Häppölä aloittaa silloin, jos Vopat on kentällä?

Aivan älytöntä touhua.

7. Miksi Ara ei ottanut pahimman Kärppäpyörityksen aikana aikalisää?

Kahden maalin jälkeen olisi ollut parempi ottaa aikalisä, mutta onneksi otti edes kolmen. Ei menty ihan koomaan, kuten edellisessä pelissä.

8. Mistä voi johtua se, että HIFK:n esitykset ovat edelleenkin vuoristorataa otteluiden sisällä.

Joukkueessa on paljon 80-luvulla syntyneitä pelaajia, jotka eivät kykene tasaisuuteen. Parhaat pakit taisivat väsähtää eilen, kun tuli liikaa minuutteja (Benysek, Kultanen ja Kurvinen pois).

9. Miksi Vopat ei aloita IFK:ssa tuon enempää?

Jos Vopat pelaa jonkun Häppölän ketjussa, niin pitäisi ottaa kaikki aloitukset. Vopatista ei minusta ole sentteriksi kokonaan kakkosketjuun, nelosessa voisi onnistua. Pelikäsitys on liian kapea.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Hyviä kysymyksiä, hyviä vastauksia.

Pari lisäpointtia: häviön syyksi on yllättäen paljastunut Spanhel, koska sellaisilla pelaajilla ei tee mitään, jotka eivät tee maaleja. Jaa-a. Halkidis, Kultanen, Nielikäinen, Mäkiaho, Mäkinen, Kuki, Mäki, Laine, Rajamäki, Ruudut.....kaikki on ihan turhia jätkiä. Jokaisessa joukkueessa pitäisi olla 4 tällaista kenttää: Rafalski - Zidlicky - Caloun - Bednar - Pärssinen. Maaliin Myllys, koska se tekee maaleja joskus.

Jepjep. Jokainen joukkue pärjää parhaiten vahvimmilla alueillaan. HIFKillä se ei ole luistelu, Kärpillä se ei ole taklauspeli. Kärpät houkuttaa vastustajansakin herkästi luistelukilpaan, HIFK houkuttaa vastustajansakin herkästi taklauskilpaan. Ottelun kuva meni juuri näin; ensimmäisessä erässä ei niin paljon vauhtia, mutta ollaan hyvin paljon iholla. Missä Kärpätkin mukana. Seuraus: HIFKin hallintaa, johto olisi voinut olla enemmänkin. Toiseen erään Kärpät tuli luistellen ja siten taklauksia vähentäen, kuten cobolkin huomasi. HIFK mukana luistelukilvassa. Seuraus: Kärppien hallintaa, olisi voinut tehdä enemmänkin kuin 3 maalia. Aikalisän jälkeen HIFK koventaa kontakteja jälleen, mutta liian myöhään. Hallinta siirtyy kuitenkin HIFKille ja tuon jälkeinen peli päättyy 1-1. Kumpi oli viisas? Kumpi oli vähän myöhässä? No, valmennuksemme ainakin otti aikalisän ja yritti muutosta. Nähdäkseni alkukauden ykkösen kasaaminen oli ihan pakollinen veto, vaikka Pärssinen siitä kärsikin. Luistelulinjat Kuhdan kanssa eivät ole enää kohdallaan, kuten alkukaudesta.

Hyvää viihdettä. Ja Stathos ei mielestäni ollut pätkääkään huonompi kuin Bäckström. Kärppien maalit olivat mahdottomia. Ja toisen erän 19 torjunnan joukossa Stathosilla oli makoisia haamuja.

Vopatia kannattaisi ehdottomasti käyttää aloittajana, kyllä. Ja sentteri on haussa meillekin.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
JHagin lista ontuu aika rankasti jos noita pelaajia verrataan Spanheliin sillä aika moni noista tekee maaleja ja vain Halkidis on ulkomaalainen eli nämä muut ei vie kallista ulkomaanapu paikkaa.

Ja ihan pienenä kysymyksenä että mitä yhtäläisyyttä on Halkidiksella ja Spanhelilla?Mielestäni vain maalien vähyys.

Mutta sano nyt jo vihdoin että eikö ykkös tai kakkosketjun laiturin pidä osata myös tehdä maaleja vaikka hän olis kuinka Hifkin näköinen mies (ehkä föönin Hifkin näköinen mutta siihen se sitten jääkin).
Vertaus johonkin Ruudun veljeksiin on myös aika kaukaa haettu kun Jakke teki 25 maalia kaikkien pelikieltojen yms ohessa niin siinä on Hifkin näköinen mies ja vielä Suomalainen.
 

#43

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tässä onkin tullut jo lähes kaikki oleellinen, mutta yksi puuttuu.

Eikö kukaan huomannut, kuinka umpisurkea Stepanek oli tässä matsissa? Liigan parhaimpia puolustavia puolustajia, my ass. Paljon jää hänellä parannettavaa.

Jämsenin saimme jo onneksi Pelicanseihin, hyvä niin. Juntunen alkaa pikkuhiljaa virkistyä, nelosen peli näytti todella hyvältä.

EDIT: Ja otteluraportoijalle ilmoittaisin, että Kärpissä ei pelaa Jussi Pesonen, eikä Bratt Smyth. Ellei tuo Smyth-typo ollut sitten vittuilua täälläkin kerrotusta miehen ämmämäisyydestä/kakaramaisuudesta(=brat)...
 
Viimeksi muokattu:

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti JHag
Hyviä kysymyksiä, hyviä vastauksia.

Pari lisäpointtia: häviön syyksi on yllättäen paljastunut Spanhel, koska sellaisilla pelaajilla ei tee mitään, jotka eivät tee maaleja. Jaa-a. Halkidis, Kultanen, Nielikäinen, Mäkiaho, Mäkinen, Kuki, Mäki, Laine, Rajamäki, Ruudut.....kaikki on ihan turhia jätkiä. Jokaisessa joukkueessa pitäisi olla 4 tällaista kenttää: Rafalski - Zidlicky - Caloun - Bednar - Pärssinen. Maaliin Myllys, koska se tekee maaleja joskus.

Jäitä hattuun JHag! Ja luepa rauhassa nuo edelliset viestit. Spanhelin läsnäolo tai olemattomuus ei vaikuttanut mitenkään tähän otteluun. Ja tämä on juuri se pointti. Ei siis ole väliä on mies rosterissa tai ei, lisäarvo kun on liian pieni.

HIFK:n ongelma on nimenomaan eritasoisuus ja epätasaisuus. Meillä on yksi erittäin hyvä ykkösnyrkki, thats it! Viimeiset pelit näyttivät, että me nyt tarvitsemme se jo syksyn alusta kaivettu sentteri, (ja Benysek, Kultanen, Kurvinen sairastuvalta). Mun puolesta Spanhel saa kurvata ja surffailla siellä jäällä sydämmensä kyllyydestä, mikäli saadaan rosteriin hyvä kotimainen sentteri, (onko sinulla realistisia ehdotuksia esim. NHL-paluumuuttajista). Mutta jos Spanhel on ulkomaisen sentterin hankinnan este, niin tuomioni on "Adios". Spanhel on samaa tasoa Capon, Jonen ja Hirson kanssa. Eikä heidän läsnäolo tai olemattomuus olisi muuttanut mitään eilisessä pelissä.
 

Jamina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, HJK
Viestin lähetti Johannes
8. Mistä voi johtua se, että HIFK:n esitykset ovat edelleenkin vuoristorataa otteluiden sisällä.

Joukkueessa on paljon 80-luvulla syntyneitä pelaajia, jotka eivät kykene tasaisuuteen.

Kärppien joukkueessa oli eilen kymmenen 80-luvulla syntynyttä pelaajaa (Rinne mukaanlukien). Erona HIFK:n samanikäisiin pelaajiin on se, että kärppäjunnut ovat pikkuhiljaa, sopivasti lisää vastuuta saaden, kasvanee liigapelaajiksi.

HIFK:ssä näiden nuorten pelaajien kehitystä on mielstäni hidastanut (ja osin jopa pysäyttänyt) viime vuosien valmentajarumba.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jamina: Erinomainen pointti. Olet selkeästi hyvä tyyppi ja nickisikin on vain yhden kirjaimen päässä arvaa mistä...:)

RoopeS ja mixu: Siirrytäänkö rosterkeskusteluihin HIFKin rosteriketjuun, ok? Ja mulla on aina jäitä hatussa ja hattu hukassa!
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti #12
Ainoat, jotka minä tiedän poikia metsästävän ovat hjokerit ja Michael Jackson. Meitä kiinnostaa lähinnä ryminäpronssi tai nakkikattila.
Tsot tsot #12!!!

Meillä on copyright haukkua Hifk faneja hinaajiksi. Teillä puolestaan on copyright haukkua meitä apinoiksi tai vaihtoehtoisesti paveaaneiksi. Tämä selviää jo lukemalla viestejä Hifk-Jokerit matsiketjuissa.

Mutta kun tuli puheeksi. Meillä on itse asiassa helvetisti yhteistä hintti-Miihkalin kanssa. Sen kotona soi varmasti samanlainen musiikki kuin joskus areenalla, me molemmat rakastamme narreja, molemmilla on myös paljon pääomaa, joilla osataan tehdä tappiota jne. Eli sinäsä vertauksesi osui ja ryminäpronssin teille suon. Myös nakkikattilan voinemme teille lahjoittaa, muutaman vuoden takaisia "Hackmanin" kypäriä lienee vielä tallella. Kyllä niissä nakit poreilee.

Sorry off topic. Ei Kärppien matseja enää jaksa kommentoida. Tuo sympaattinen "pikkuseura" napapiiriltä on jo valittu mestariksi. Ja sekös minua ketuttaa, pärkkele!
 

Hanssoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK
Viestin lähetti RoopeS
Jäitä hattuun JHag! Ja luepa rauhassa nuo edelliset viestit. Spanhelin läsnäolo tai olemattomuus ei vaikuttanut mitenkään tähän otteluun. Ja tämä on juuri se pointti. Ei siis ole väliä on mies rosterissa tai ei, lisäarvo kun on liian pieni.

-------------------------------------------------

Mutta jos Spanhel on ulkomaisen sentterin hankinnan este, niin tuomioni on "Adios". Spanhel on samaa tasoa Capon, Jonen ja Hirson kanssa. Eikä heidän läsnäolo tai olemattomuus olisi muuttanut mitään eilisessä pelissä.


Jos en väärin eilen peliä tsiigannut, niin Spanhel kyllä pohjusti HIFK:n 2-4 maalin eilen loistavasti. Polki pakkien avuksi Kärppien ylivoimahyökkäyksessä, vei Tenkratilta (?) kiekon vapaasta laukaisupaikasta -> kiekko hyökkäyspäähän ja maalimusiikki soimaan. (korjatkaa ihmeessä jos olen väärässä)

Omasta mielestäni Spanhel parantaa peli peliltä, mutta ko. herra tuntuu olevan ikuisuuskysymys fanien keskuudessa: "Kotiin vai kaukaloon?"
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti JHag
ensimmäisessä erässä ei niin paljon vauhtia, mutta ollaan hyvin paljon iholla. Missä Kärpätkin mukana. Seuraus: HIFKin hallintaa, johto olisi voinut olla enemmänkin. Toiseen erään Kärpät tuli luistellen ja siten taklauksia vähentäen, kuten cobolkin huomasi. HIFK mukana luistelukilvassa. Seuraus: Kärppien hallintaa, olisi voinut tehdä enemmänkin kuin 3 maalia. Aikalisän jälkeen HIFK koventaa kontakteja jälleen, mutta liian myöhään. Hallinta siirtyy kuitenkin HIFKille ja tuon jälkeinen peli päättyy 1-1.

Ei se ole noin monimutkaista. Pelin painopisteen vaihtelu ottelun sisällä johtuu hyvin paljolti psykologisista tekijöistä. HIFK oli latautunut otteluun ns. tappomentaliteetilla ja raivosi itselleen pelin hallinnan, josta Kärpät joutui kohmeeseen.

Toisen erän alkuun Kärpät oli latautunut hyvin, sai otetta ja maali sytytti joukkueen hurmioon, joka jähmetti HIFKin. Ilman tätä maalia olisi peli jatkunut varmasti tasaisemmissa merkeissä. Aran ottama aikalisä taas tavallaan pysäytti tilanteen, Kärppien hurmio katkesi ja IFK pääsi taas paremmin kiekkoon käsiksi ja kontaktitilanteisiin.

Erän alku vaikuttaa paljolti siihen, mihin suuntaan erän kehitys lähtee urautumaan. Jäähyt, maalit ja muut joukkuetta psyykkisesti sytyttävät tai latistavat tekijät voivat sitten muuttaa kehityksen suuntaa.

Kotijoukkueen etu vastustajaan, kannustuksen sytyttävä vaikutus, loppuminuuteilla häviöllä olevan joukkueen painostaminen ja aikalisät kuuluvat niihin psykologisiin tekijöihin kiekko-otteluissa, jotka määrittävät voimakkaasti joukkueen yksilöiden suoritustasoa. Joku TuTon voitto Kärpistä vuosia sitten divarin pleijareissa tai Valko-Venäjän tiputtaminen Tre Kronor jatkosta olympialaisissa ovat niitä parhaita osoituksia henkisen tilan merkityksestä pelin tasoon.

Minä siis väitän, että eilisessä ottelussa HIFK:n aikalisä katkaisi Kärppien hurmoksen, jolloin IFK pääsi taas paremmin taklaustilanteisiin ja muutenkin peliin käsiksi, eikä niin, että IFK lisäsi taklauksia, joka johti Kärppien pelin dominoinnin päättymiseen.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jotain huomioita:

- Kari Heikkilä sanoi aika mielenkiintoisesti, muistaakseni paikallisradion haastattelussa erätauolla, että Kärpät huomasi miten paljon HIFK pelasi kahdella pakkiparilla. Tämän johdosta päättivät pelata kiekkoa jatkuvasti syvälle ja mennä agressiivisesti prässäämään kulmiin. On kuitenkin aika kuluttava pelityyli mutta vastustajan materiaalin ollessa kapeampi, aika vmäinen temppu.

- Omasta mielestä HIFKin oman maalinedustan pelaaminen oli yllättäen aika kesyä. Saarenheimo teki yv:llä siitä maalin, Smythin ekassa maalissa koko HIFKn porukka pelaa pelkästään syöttösuuntaa ja katsoo kiekkoa. Varmasti vaikutti pieni vajaus puolustuksessa.

- Mitä ne Smythin temppuilut oikein oli mistä olisi pitänyt kuokkaan heppua pistellä? Itsellä meni vähän ohi töllöstä tiirailtuna.

edit: mjaa... lisätäämpä vielä

- Yksi avainasioita päätöserässä oli myös se, että Kärpät pystyi hyödyntämään HIFK ryntäilyn. Eli tilanteista ajettiin aika reilusti ohi, pakit tulivat vastaan ja hyökkääjät aivan oikeutetusti ottivat riskiä yrittäessään kaventaa peliä. Stahosin torjunnat ja Kärppien huolimattomuus viimeistelyssä pitivät oululaisten maalit neljässä.

- Kuhtalle iso käsi hyvästä kunnioituksesta vastustajaa kohtaan. Olisi ollut makoisa paikka vetää Bäckströmiä käsille, eikä tilanne olisi näyttänyt edes niin pahalta koska kiekko oli vain hetki sitten pelattavissa. Kuhta kuitenkin keskeytti mailan iskun juuri ennen kuin olisi tempaissut Bäcksiä käsille, kun huomasi kiekon menneen pois näkyvistä.

- HIFkillä on kyllä hyvän näköinen yv. Viivassa niin paljon pelotetta, että av neliö ei voi paljon ryntäillä kulmiin. Viivan kiinnipelaaminen antaa tilaa pelinpyörittäjille b-pisteillä ja mahdollistaa kiekon pelaamisen boksin keskelle.
 
Viimeksi muokattu:

Siccie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Cairns
Brad Smyth. Ämmien ämmä.

Aiheutti itse hässäköitä ja perääntyi JOKA kerta. Kolmesti Vopat jutteli "miehen" kanssa. Pasi Saarinen kertaalleen. V*tut sen kahdesta maalista, kun mies ottaa taka-askelia tilanteista jotka itse aiheuttaa. "Smyth teki hyvää työtä kun ärsytti HIFK:n pelaajia", joopa joo.

Henrik Juntunen. Pidä pää ylhäällä jatkossakin, another chicken shit.

Tulossa laajempi analyysi tämän Smythin havaitusta kovuudesta.

Hei poika! Kannattaisikohan sinun keskittyä siihen harraste-liigan yksinoikeutettuun pelle-rooliisi?!?

Vittu että eilen taas nauratti kun näki tämän "goonien" vaeltavan jalkovälistä. Tulen muuten ensi kaudella samaan sarjaan kanssanne, voin opettaa asian tai pari... HUH ;-D

Ja kissa sanoo "miauuu" =D

Ei, hyvä peli, jossa alussa HIFK vei ja kärpät vikisi. Onneksi kääntyi kauniiksi iltamaksi, tällä kertaa voi ihan rehellisesti (mitä ei aina kärppien peleistä ole voinut sanoa) sanoa että parempi voitti. Hyvä taistelu, kaiken kaikkian. Harmi ettei A.Aarnio (pygmi, a´la cairns, paitsi vitusti lihaksikkaampi. ja pelottavampi. Kysy pasilta....) tyrkännyt jereä turpaan. Sen se nimittäin olisi kyennyt tekemään. Ja muutama silmä olisi auennut...
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös