HIFK - Blues, 25.9.2003 Helsingin vanha jäähalli

  • 24 645
  • 235

DieHard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
V-I-T-T-U!

Kyllä, ISO VITTU.

Häviö ei harmita, sitä odotinkin kun kuulin että kakkosketjua ei ole mutta se tapa jolla se tuli vituttaa todella ankarasti.

Menemättä tarkemmin matsin sisältöön (todella paskaa peliä, tällä pelillä ei kumpikaan mene ekaa kierrosta pidemmälle pleijareissa) niin kommentoin hieman pelaajia (pääasiassa Bluesin).

Alanko - siis mitä helvettiä miehelle on tapahtunut?? TODELLA SURKEA PELI ja jo toinen surkea peli putkeen. Hävisi kaikki kaksinkamppailut löysää HIFK hyökkäystä vastaan, todella tyhmiä päätöksiä jatkuvalla syötöllä, perusvarmuudesta ei mitään tietoa. Todella pihalla, nyt on syytä huoleen.

Sulku - kts. Alanko. About yhtä pihalla kuin Alanko mutta ei aivan. Kiekollinen peli tökki pahasti, omassa päässä pelasi kuin C-junnu.

Laatikainen - pahaa tekee katsoa kun mies 'puolustaa' omassa päässä. Kiekon kanssa ok mutta puolustavassa roolissa AIVAN SURKEA, jos Alangon tason tippumista voidaan pitää tilapäisenä niin lienee täysin ansaittua antaa Ladalle Joukkueen Paskimman Puolustajan titteli.

Tiilikainen - siis aivan uskomatonta, miten vitussa tämä hylkiö saa pukea matseihin saati sitten pelata erikoistilanteissa?? ULOS JA ÄKKIÄ!

Heinonen - mielestäni paljon varmempi kuin Myllyniemi, mailapeli huomattavasti parempaa kuin Jerellä. Hyvä suoritus.

Kohn - vai ei kiinnosta? SUKSI VITTUUN! Täysin flegmaattinen paska, äärettömän tyhmiä jäähyjä ja yritys täysin satunnaista.

T.Elomo - miten mies saa edelleen pitää paikan ykkösessä? Osumatarkkuus about samaa luokkaa kuin Jukka Tiilikaisella sillä erotuksella että mies vetää n. 12 kertaa useammin. Tänään tyhjästä maalista metrin ohi, kaksi kertaa yli maalin. Herätys!

Hfikistä pari sanaa...

Jere - ok peli, kaksi tyhmää jäähyä tosin toinen ei olisi ollut jäähy jos työntäjä ei olisi ollut Jere ja työnnetty Caloun. Silti, kun näkee kuka on vastassa niin voisi miettiä kaksi kertaa lyökö hanskalla naamaan tai tönäisee poikittaisella selkään.

Stathos - hyvä peli, ei huoleen teillä hänen suhteen. Ei voinut kummallekkaan maalille mitään.

Bluesin oman pään peli on täysin tuuliajoilla, en tiedä onko Virran ansiota mutta pitkästä aikaa tuli Measuresin ajat mieleen. Hyökkääjät kyttäävät siniviivalla ja pakit harhailee maalin takana. Pakko tehdä jotain ja nopeasti, muuten ei hyvä heilu.

Ottelu oli siis surkeaa tasoltaan, taklauksia ei ollut paljoa tosin huomattavasti enemmän kuin Blues-Ilves tai HIFK-pelicans matseissa. Tämä ei ole mikään saavutus ottaen huomioon kuinka aneemista ko. pelit ovat.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Joskus männävuosina tämä olisi ollut jopa ihan positiviinen tulos, häviö Nuurdenilta "vain" maalilla. Mutta ei enää. Pettymys on kova, täytyy sanoa. Vaikka meiltä puuttui kakkoskentästä sekä tahto, että aivot, eli Nieminen ja Gardiner, olisi ottelussa voinut hiukan parempaa esittää. Tämä siis radiosta nähtynä.

Tosin toisessa erässä taisi Blues olla niin hakoteillä, että vain Heinosta saadaan kiittää siitä, että ottelu tosiaan hävittiin vain yhdellä maalilla... Mutta yhdellä tai kymmenellä, aika sama. Paskan möivät kuitenkin.

Tuossa juuri näin Urheiluruudusta maalit ja ei voi kuin taas ihmetellä mitä mahtoi Määtän Tero miettiä Hifkin voittomaalin aikana. Mies seisoo Hifkin miehen vieressä punapaitaisen sörkkiessä irtokiekkoa verkkoon. Luulisi Teron yli 100 kilon ruholla siirtävän jonkun Mikko "2-divarista liigaan" Laineen helposti maalilta pois, mutta jos ei maistu niin sillon ei maistu.


Varmasti ihan ansaittu voitto Hifkiltä ei siinä mitään. Parin viikon päästä sitten Espoossa meilläkin on toivottavasti kakkoskenttä mukana, ehkä silloin voidaan puhua jo tasaisemmasta pelistä ja ennenkaikkea Bluesin voitosta.


Vielä täältäkin onnittelut Jerelle, jos Jere nyt jotain onnitteluita kaipaa. Ilmeisesti oli kuitenkin ihan hyvä suoritus 1,5 vuotta pelaamatta olleelta kaverilta.



Edit: Niinjoo, yks juttu vielä. Sen Uotilan voisi roudata sieltä selostuskopista hevon sanonkominne... Tämä siis jos edes jokseenkin objektiivista selostusta Sport FM:llä aiotaan tarjota. Miehen hehkutuksista tuli mieleen Hermanni Seppälä, siis pahassa mielessä. Bluesin tehdessä toisen maalin jouduin odottamaan sitä, että tilanne päivitettiin teksti-tv:lle ennenkuin olin varma, että maali oli tullut, niin säälittävän vaimeaa oli Janin ininä radiossa. Hifkin päästessä edes haistelemaan maalivahdin alueelle oli huutomyrsky sitä luokkaa, että piti volumea hiljentää. Ei näin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti DieHard
Häviö ei harmita, sitä odotinkin kun kuulin että kakkosketjua ei ole...

Eikös kakkosketju tehny Espoon molemmat maalit..?

(todella paskaa peliä, tällä pelillä ei kumpikaan mene ekaa kierrosta pidemmälle pleijareissa)

No sitten on syytä huoleen, pleijarithan on ihan kohta ovella! Ei wittu, kyllä pelin pitäis jo tässä vaiheessa kautta olla kuosissa.
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
HIFK kiittää, HIFK tackar

Ensimmäinen erä ihan kelvollista peliä. Pelin taso laski kuitenkin loppuakohden. Koko HIFK:n flegmaattisuus näytti ajoittain olevan poissa, ja kaikki tuntuivat ainakin yrittävän luistella.
Toisessa erässä kylmät väreet kiirivät selkään pitkin kun Jan Caloun pyöritti ketjuineen HIFK päädyssä, ensin 1 tai 2 jätkää vipuun kiekkoalueelle ja hirveä pyöritys päällä, miksei hän pelaa meillä? Kokonaisuutena toinen erä oli aika pelaamista.

Kolmannessa erässä molemmilla oli paikkansa, Laine hakkasi tarpeeksi kauan ja sai kun saikin kiekon sisään ja HIFK alkoi peruuttelemaan, tällä kertaa piti. Lopussa HIFK hyökkäsi tyhjää maalia kohti ja tuntui ettei kukaan halunnut tehdä maalia, lopulta Spanhel koitti 1m sisään muttei onnistunut.

Harkins - Ei vedä vaikka mikä olisi, loistavia syöttöjä. Yleiskuva flegmaattinen mutta hyvä sijoittuja, loistavat peliäly ja riittävät kädet.

Spanhel - Tsemppasi enemmän kuin ennen, turha mies vaikka en haluaisi uskoa tätä.

Kuhta - ei parhaassa vedossa, kiekkopomppi.

Yleisesti, Vopat oli mielestäni hyvä, Hirsokin oli hyvä ja Laine - Holma - Grunn kenttä oli jopa HIFK:n parasta antia tänään.

Maalivahdeista, mielestäni molemmat pelasivat kelpo ottelut.

Simon kirjoitti
Edit: Spanieli näytti kyntensä: otti estämisestä jäähyn ja Tuomainen kuittasi yv:llä 0-1:een


Turha sieltä kotoa on mussuttaa, täysin naurettavasta tilanteesta tuli jäähy. Olisi voinut jättää viheltämättä.
 
Viimeksi muokattu:

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viestin lähetti Simon
Eikös kakkosketju tehny Espoon molemmat maalit..?

Meiän kolmoskentän miehet, jotka nostettiin kakkoseen Niko Niemisen ja Bruce Gardinerin tilalle.... Mutta turha näistä valittaa, matsin lopputulos ei sillä muutu.
 

Kultamuna

Jäsen
Vituttaa tää paska.
Blues on niin vitun saamaton että.

Joukkueessa on kolme pelaajaa jotka osaa laittaa kiekon maaliin.
Yhdellä on ketjukaverina TElomo ja Hurme, toisella on ketjukaverina Kohn ja Kalto. Yhdellä on selkä paskana.

Joskus taannoin meillähän oli ketju Kohn-Stapleton-Caloun.
Omissa soi, mutta vastustajan päässä enemmän. Sehän tässä lajissa on pääasia.

Tuomainen-Gardiner-Caloun -ketju kasaan.
Tunkekaa se Teemu Elomo jo vittuun. Vaikka SaiPaan.

Jos jotain hyvää pitää tästä kaudesta hakea niin Marko Tuomainen on alkanut pelaamaan. Aivan sairaan hyvä juttu.

Jan Caloun oli unessa tänään, tosin järjesteli kyllä n. 3-4 avopaikkaa kaverille, Laatikainen ainakin tuhlasi näistä kaksi.

Jos vielä jotain hyvää haetaan niin Blues hallitsi ottelua fyysisesti.

Nyt ei keksi enempää sanottavaa.
HIFK ja Matti Nykäsen paluu - ei vois vähempää kiinnostaa.
 

HIFK1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, muut narrienkaatajajoukkueet
Kiitos HIFK, Kiitos Jere!

Peto is back.Hieno voitto Bluesista. 18.10 mennään paikan päälle katsastamaan IFKn kunto Jokereita vastaan.
Keep it up!
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Viestin lähetti Johannes
Kolmonen ja nelonen ovat sitten alle 23-vuotiaiden miehittämiä. Ei näistä hyviä ketjuja saa, ellei pojat itse ala pelaamaan paremmin.

Jeren paluupeli voitetaan 3-2 tiukan väännön jälkeen.

Pakko lainata omia kirjoituksia. Tein ennustuksia puolen päivän jälkeen.

Ensinnäkin onneksi kolmos- ja nelosketjun pelaajat vastasivat tänään huutoon. Turo Järvinen ja Mikko Laine tekivät maalin mieheen. Heidän lisäksi onnistui maalinteossa vain Timo Pärssinen.

Stathos pelasi maalissa rutiinipelin. Maaleille hän ei voinut mitään, mutta Daven ei tarvinnut esittää myöskään kovin montaa huippupelastusta. Ehdottomasti paras peli Davelta kuitenkin tällä kaudella.

Jere taklaili, herätti 1. erässä suurta kunnioitusta varsinkin Teemu Elomossa, sai pari jäähyä 3. erässä kun murjoi Jan Calounia isännän otteella, toi kaikin puolin jämäkkyyttä HIFK:n puolustuspeliin. Kiekollinen peli on tietysti vielä aika paljon haussa, esim. yhtään laukausta ei nähty, vaikka Jere sai peliaikaa ylivoimallakin.

Harkins jakeli taas hienoja syöttöjä, joista olisi voinut tulla enemmänkin maaleja.

Spanhel sai lopussa ohi täysin tyhjästä maalista, mutta selvästi tänään sentään yritti pelata. Menolippu kuitenkin kouraan vaan ja lentokentälle. Minä maksan vaikka taksin. Spanhel pilaa ykkösketjun pelin tasakentällisin, eikä saa peliaikaa ylivoimalla. Täysin kelvoton ulkolaisvahvistus tähän saakka.

Häppölän ketju ei saanut hyökkäyspäässä tulosta aikaan ainoana HIFK:n ketjuna. Kuhta ei ollut oikein pelipäällä tänään. Vopatin tehot ovat edelleenkin 0+0. Tämä ketju päästi vielä ainakin bluesin toisen maalin, jonka Kalto iski lähietäisyydeltä.

Ketju Grunn-Holma-Laine kannattaa pitää kasassa. Nopeat laidat yhdistettynä isokokoiseen ja taitavaan Holmaan oli onnistunut kokeilu.

Hirschovitsin ketju, laidoilla Järvinen ja Vihko, oli välillä vaikeuksissa omassa päässä, mutta teki tärkeän tasoitusmaalin 1-1.

Söderholm teki loistavan nousun siniviivalta ja syötti Pärssisen maalin. Saarinen on kuin uudesti syntynyt tällä kaudella. Hän laukoi muutaman kerran vaarallisesti.

HIFK:n kolmas maali herätti närää bluesin pelaajissa, koska sitä edelsi aika selvä pitkä kiekko. Linjat jättivät aika paljon muutenkin pitkiä viheltämättä.

HIFK aloitti pelin erittäin puolustusvoittoisesti. Me karvattiin vain yhdellä miehellä bluesin päädyssä. Aika ikävä taktiikka kotiluolassa, mutta kai tässä oltiin niin kovasti voiton tarpeessa, että tarkoitus pyhitti keinot.

Yleisöä oli paikalla n. 7200 ja tällä kertaa katsomo näytti myös aika täydeltä. Tunnelma oli heti paljon parempi, kun halli oli melkein täynnä.
 
Viimeksi muokattu:

RedFox

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lupaavaa

Oikein oli lupaava peli. Suunta on selvästi ylöspäin, kiitos yleisesti Aralle ja tänään erityisesti JERE:lle. Alta 20 sekuntia ja mies näytti, kuka oli kentän luu tänään. Kaksi jäähyä, mutta silti, silti jäi sellainen kuva, että niitä tarvittiin. Hieno paluu, ja kun vielä pelirytmiä lisää, niin alkaa tehoakin tulla.
Ja parasta kaikesta oli se, että pelattiin lähes täydet 60 minuuttia. Ensimmäisen kerran tällä kaudella.

Dave otti kiinni hyvin, kahdesta maalista ei voi kumpaakaan ajatella edes huonona päivänä veskarin piikkiin. Ja toisessa päässä kollega piti lahden takaa tulleita pystyssä.
Omaa maalia siivottiin aika hyvin, lukuunottamatta noita kahta maalia. Jeren paluu toi selvästi ryhtiä alakertaan.

Hyökkäyspäässä ykköskenttä oli taas tasollaan, paitsi että tuo Spanhel on ämmä. Oikeasti. Taitaa talvi tulla ennenkuin Harkin aikoo itse laittaa sisään. Vaan jos syötöt ovat noin loistavia, niin jatkakoon samaan malliin. Voi kai sitä pistepörssin voittaa ilman maalejakin...
Kakkosessa Vopat teki taas hyvää työtä, Kuhtakin saanut jostakin vauhtia. Mutta kun siinä mukana pyörii tuo Häppölä, jolla on kaksi saman jalan luistinta, niin ei tunnu millään pääsevän suoraan eteenpäin. Säälittävän tehotonta pyörimistä.
Koko kolmosen voisi myydä vaikka Latviaaan ja ostaa sillä rahalla B2:een oluttiskin takaisin. Hirso varsinkin oli jotakin naurettavan ja säälittävän rajamailta.
Nelosen Holma-Laine -akseli toimii. Missä Luttinen? Peittoaa mennen tullen nykykuntoisen KG:n.

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa.
 

asiantuntija

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pääasia että voitto tuli. Ajoittain peli pyöri jopa ihan hyvin. Kyllä viime vuotta paremmin menee.

Karalahti oli ihan ok vireessä. Pari taklausta ja hyviä syöttöjä. Blokkasi yhden vedon ja veti Calounin pari kertaa nurin.

Spanhel oli tavalliseen tapaansa paska. Haastattelun lukemisen jälkeen tulee vähän sääli Spanhelia. Perhe on juuri muuttamassa Suomeen ja viihtyy kuulemma Helsingissä. Sääli on kuitenkin sairautta joten parempi pelaaja vaan tilalle mahdollisimman nopeasti.

Stathos pelasi riittävän hyvin.

Harkins on piristävä pelaaja. Pelityyli on kuin pihapeleistä, tuntuu että haetaan vaan mahdollisimman hienoa maalia, mutta kaikkien söheltäjien keskellä se on poikkeuksena ihan mukavaa katsottavaa.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Olenkohan ensimmäinen pelissä ollut raporttia vääntävä? No anyways...

Onnittelut ensiksi HIFK:lle voitosta. Ja Jeren kohtuullisen ok:sta paluusta.

Ensiksi Jerestä. Peruspeliä, ei suurempia virheitä. Ensimmäisessä vaihdossa aivan järjetön tilanteen jälkeen ajo Bluesin pakin päälle, mutta menköön latauksen piikkiin - sytytti ainakin yleisön sillä. Myöhemmin kaksi jäähyä, joista varsinkin ensimmäinen oli kohtuullisen heppoinen. Kruus kyllä hyvitti helpon jäähyn antamalla Sululle täysin aiheettoman (ei siinä ainakaan kiinnipitämistä ole, jos HIFK:n hyökkääjä kompastuu Sebun tönäisyn jälkeen maalitolppaan) jäähyn heti perään. Muuten Kruus oli "ihan ok", olisi voinut puolin sun toisin ottaa kahvaamista tarkemmin, mutta eipä se nyt mitään radikaalia ratkaisua tehnyt.

Sitten muu peli... Kohtullisen vauhdikasta muutamia seisoskeluhetkiä lukuun ottamatta. Bluesin ongelma oli selkeästi omassa päässä - kiekko menetettiin aivan liian usein karvaajalle. Muutamia hyviä hyökkäyksiä oli, mutta jotenkin oli vähän päämäärätöntä menoa. Edellisistä peleistä tuttu yksi Bluesin mies vastustajan maalilla koko ajan oli tässä pelissä kaksi HIFK:n pakkia maalin edessä - ei yhtään espoolaista. Peli ei kuitenkaan ollut mitenkään huonoa, mutta jokin "the juttu" siitä puuttui.

HIFK taas oli yllättävänkin hyvä. Vauhtia riitti ja aktiivinen karvaus tuotti liian usein ongelmia Bluesin pakeille. Tästä on "naapurin" todella hyvä jatkaa, vaikka vieläkin on pientä hakua pelissä.

Sami Bluesin maalilla pelasi kelpo pelin. Ei mennyt sitä yhtä helppoa - sen sijaan muutamia aivan loistavia pelastuksia - mukaan lukien tyhjän maalin eteen jostain ilmestynyt maila, jolla pelasti "varman maalin". En laittaisi yhtäkään HIFK:n maalia yhtään Samin piikkiin. Haastaa kyllä Jeren (siis ei the Jeren vaan Myllyniemen) ihan tosissaan. Jatkoa ajatellen todella hyvä juttu.

Voisihan tässä alkaa vielä jossittelemaan, koska esimerkiksi HIFK:n ensimmäisessä maalissa maalintekijä oli aivan selvästi keskellä maalialuetta, kun kiekko pomppasi jalasta maaliin ja kolmatta maalia edelsi aika törkeä viheltämätön pitkä kiekko... toisaalta ei pitkiä paljon muutenkaan vihellelty... mutta menneet on menneitä ja 50 peliä jäljellä. Onnittelut vielä kerran paremmille ja ensi kerralla "uutta matoa koukkuun".
 

DieHard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Niin se jäi tosiaan sanomatta että todella paljon päästettiin päivänselviä pitkiä kiekkoja viheltämättä - molemmin puolin mutta Hifki sai kolmannen maalinsa tälläisestä tilanteesta.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Re: HIFK kiittää, HIFK tackar

Viestin lähetti Hasse


Simon kirjoitti
Edit: Spanieli näytti kyntensä: otti estämisestä jäähyn ja Tuomainen kuittasi yv:llä 0-1:een


Turha sieltä kotoa on mussuttaa, täysin naurettavasta tilanteesta tuli jäähy. Olisi voinut jättää viheltämättä.

Teknisesti selvä jäähy, mutta pelin henkeen täysin kuulumaton. Eli siis olen samaa mieltä Hassen kanssa siitä, että ei sitä olisi tarvinnut viheltää, kun vastaavia ei aikaisemminkaan vihelletty. Vielä enemmän olen samaa mieltä siitä, että kotoa on turha mussuttaa, hallille vaan.
 

red nec

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
JERE ON SAAPUNUT ja hiiret eivät hypi silmille!!!!!!!!!
Kummasti äijän saapuminen rauhoittaa oman päädyn pelaamista,
hirso,häppölä,kurvinen,turunen,järvinen: nyt olisi aika ottaa järki neuvovaan puhelimeen ja pyytää siirtoa johonkin helpompaan ympäristöön,spanhelin lähtö lienee ukon itsensäkin tiedossa,joten se siitä.
Statos+pakit hoitivat blyysin hiiret pois alueelta,eikä muutenkaan tarvinnut paljoakaan esittää kovaa äijää,tuomainen heikentyy
kuin tatti hellesyksynä(pelimiehestä-mattopiiskaksi).
HIFK petraa kun sika juoksuaan muutama pelaaja vaihdos rosteriin niin alkaa ryhti olemaan oletetulla tasolla.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Blues hallitsi ottelua fyysisesti jään pinnasta käsin, taklaukset HIFKille luokkaa 28-12. Asiaa! Ainoastaan kolme jokerifania ja about neljä Bleg-fania, punavalkovärisokeina tunnettuja, nähnevät asiat taas toisin. Mutta mitäpä siitä, hyvää fiilistä ei pilaa nyt mikään.

Taklausten ylivoima HIFKille olisi ollut suurempilukuinenkin, mutta M.Elomo (Ämmä Elomo) luisteli niin tehokkaasti karkuun, että vähän jäi luku vajaaksi. Muutenkin oli makoisa ilta, häivähdys vanhaa HIFKiä. Häivähdys toki vain, mutta kuitenkin. Oli jopa perinteinen tyhmä jäähy lopussa. Ja sitä ennen Jeren väkivaltajäähykin lämmitti, kivasti putosi valkoinen. Kyllä tää tästä. Ja Jeren pommi ensimmäisessä vaihdossa oli mannaa. Aivan sama oliko kädet ylhäällä vai ei, kyllä teki gutaa. Alpou olisi laittanut Jeren epäilemättä penkille.

Kaksi eka erää mentiin tasaisesti, mutta HIFKin henkinen ylivoima kolmannessa erässä oli käsin kosketeltavan käsittämätön. Bleg löi kiekon suoraan HIFKiläisille, eikä tehnyt mitään. Lauma marsuja luistimilla. Jos kolmas erä olisi menty kahden ekan tahtiin, olisi ottelu voinut kääntyä toisinkin. Mutta mullehan ei tulos ole niin tärkeä, jos muuten viihtyy.

Itse asiassa ilmassa olivat kaikki ne elementit, joiden vuoksi HIFK on alemmuuskompleksien herättäjien äiti ja provomagneetti; hallissa oli fiilistä ihan toiseen malliin kuin meillä aiemmin ja varsinkin Hartwall Areenalla tiistaina (Blues/Jok näkökulma; ei fiilistä). HIFK oli lähinnä Jeren tuoman extrasykkeen vuoksi oma vittumainen itsensä, voitti matsin ja niitit menne tullen (Blues / Jok näkökulma: Blues oli ultrafyysinen). Jere ei mokannut, vaan oli odottamaani parempi. Ei mitään ongelmia nykykunnossa pelata kiekollisenakaan SM-liigassa, ikävä myöntää varmastikin muissa leireissä. Kertoneeko enemmän liigan nykytasosta kuin Jeren nykykunnosta? (Blues / Jok näkökulma; se oli ihan surkee). Jere piti kiekkoa enemmän kuin Helenius yhteensä näkemissäni otteluissa ja myös teki sillä jotain. Ja Good Old Caloun kaarteli pois sieltä päin kenttää, missä Jere oli, kivaa katseltavaa.

Kentän hiiri -kisan 1. palkinnon jakavat muuten Caloun ja Spanhel. Ei tyhjiinkään saanut Spanieli, ihme epeli.

Täytyy lopettaa veli cobolin sanoihin hänen omaa jengiään koskevaa lausuntoa mukaillen; HIFK ja Jere olivat tänään edes hetkellisesti back. Toki kaukana 5 vuoden takaisista ajoista, mutta nykyliigaan suhteutettuna ihan jees. Repikää siitä. Yhyy.

edit: woddid ai sei öbaut Mikko Laine? Aina siellä, missä tapahtuu ja maaleja tehdään. Way to go. Samoin Capo, jonka olin tänään kenkäämässä. Vihkon vuoro olla yössä.
 
Viimeksi muokattu:

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viestin lähetti JHag
Täytyy lopettaa veli cobolin sanoihin hänen omaa jengiään koskevaa lausuntoa mukaillen; HIFK ja Jere olivat tänään edes hetkellisesti back. Toki kaukana 5 vuoden takaisista ajoista, mutta nykyliigaan suhteutettuna ihan jees. Repikää siitä. Yhyy.

Ei onneksi tarvitse repiä, eiköhän se arki koita nopeasti punapaitaisen joukkueenkin leirissä. Hanimuun on pikaisesti ohi ja Hifkin [muutamaa miestä lukuunottamatta] täysin fyysiseen peliin kykenemätön nuorisolauma koluaa luitansa taas jään pinnasta, kuten aiemminkin tällä kaudella.

Prkl, tää on revanssin paikka. Koska Hifkin näen itse vasta seuraavan kerran Sboossa 18. päivä, täytyy toivoa, että meidän äijät on saaneet ne kananmunat pois kainaloista ja pääkopan kuntoon edes siihen mennessä. On se kumma jos massa- ja kokemusylivoimalla varustetut pakit pelkäävät jotain Hirsovitsejä ja Laineita.


Edit: Ja kyllä, nyt on slerssi otassa. Toivottavasti lähtee pikaisesti pois, eihän tässä muuten ihmisten ilmoille uskalla.
 

menthos #75

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFKSympatiat: Kärpät, Blues
Viestin lähetti Johannes
Kiekollinen peli on tietysti vielä aika paljon haussa, esim. yhtään laukausta ei nähty, vaikka Jere sai peliaikaa ylivoimallakin.

Johtuneeko tuo laukausten puuttuminen sillä, että jeren käsi ei ple vielä aivan parhaassa kuosissa, jolloin aristaa vielä laukausta jonkin verran...? ...no mene ja tiedä.
 

Bandana

Jäsen
Ja ei muuta kun surkuhupaisaa itkuvääntöä kirjoittamaan... Toivottavasti HN on hereillä ja valmiina valittamaan.

Blues oli saamaton. Hirveä määrä harhasyöttöjä omalla alueella, laitaväännöissä jäätiin kakkoseksi, ja maalipaikkoja tuhlailtiin.
Ottelun alussa Blues oli täysin pihalla. About 40sek pelikellossa, ja Spanhel yksin läpi. Sami Heinosen upea torjunta pelasti kuitenkin Bluesin pikamaalilta.
Bluesin avausmaali oli erittäin onnekkasta. Kiekko kimposi päätyplekseistä maalin eteen hyvin pelanneelle Tuomaiselle, jolla oli helppo työ pistää kiekko maaliin. Veke oli tänään ehkä Bluesin paras hyökkääjä. Toinen perättäin 1+1:n peli ja muutenkin on peli kehittynyt viime kaudesta. Sami Heinonen piti Bluesia pystyssä upeilla torjunoillaan, ja myös mailapeli vakuutti (Kun viime pelit on saanut katsoa Jereä). Tällä kertaa helppoa ei mennyt, mutta oli sekin ainakin kerran lähellä kun Sami sylki heppoisen laukauksen eteensä.

Jere. Odotetusti halli räjähti hänen nimeään kuuluttaessa, ja hyvin Jere pelasikin, huomioiden että se oli Jeren eka matsi pitkään aikaan. Kiekollinen peli ei ollut niin vakuuttavaa, mutta kiekoton oli. TElomo,Caloun ja monet muut saivat kokea Jeren voiman. Vielä pelituntumaa Jerelle, niin näyttää hyvältä.

Puolustuspeli ei tänään toiminut. HIFK suorastaan käveli Bluesin maalille, ja tolpat kilahtelivat ja Heinonen torjui. Oman pään luottomiehet Sulku ja Alanko olivat huonoja, eikä muutkan pakit pystyneet hyvään peliin. Tuominen ei valitettavasti päässyt kertaakaan jäälle.

Jan Caloun. Muutaman kerran HIFK:n pelaajia vietiin komeasti, ja muutama namupassi lähti, mutta silti Caloun oli huono omaan tasoonsa nähden. Laiskaa surffailua, etenkin ottelun lopussa. Caloun pisti toisen erän lopussa 2-2 tilanteessa TElomon nokikkain Stathosin kanssa mutta eipä saanut TElomo sisään. Ylläri...

Kohn oli jälleen heikko. Montakohan turhaa jäähyä mies on jo mennyt ottamaan. Itseluottamustakin taitaa olla liikaa kun mies vaarallisissa paikoissa yritti lähteä kikkaamaan, ja siinä vielä epäonnistui.

Ottelun lopussa Bluesille tarjoutui ylivoimalla paikka tasoittaa mutta ylivoima oli surkeaa. Kiekko pomppi ihmeellisesti lavassa, ja jokainen laukaus ja syöttö olivat järkyttäviä.

2-3 -tappioista taitaa tulla tapa. Kolmas peräkkäinen semmoinen nyt tuli. Peli ei tällä hetkellä kertakaikkiaan toimi... Tuskaista oli matsin jälkeen 45min hallin edessä odotella ja katsella kun Bluesin pelaajat juoksevat lenkkiä naama irvessä. Lauantaita varten pitää petrata paljon, jos meinataan Tapparalta pisteitä ottaa. Itseluottamuksen kannalta launtain ottelu on erittäin tärkeä. Toivottavasti saadaan Gardiner ja Nieminen mukaan.
Maalivahtitilanne on mielenkiintoinen. Kumpi pelaa lauantaina? Itse laittaisin ehkä Samin maaliin.

Onnea HIFK:lle voitosta, ja Aralle siitä että ensimmäistä kertaa HIFK:ssa hän jätti vastustajan täysin ilman pisteitä. HIFK oli tänään parempi, ja ansaitsi ehdottomasti voittonsa.
 

kamraterna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti E
Ensiksi Jerestä. Peruspeliä, ei suurempia virheitä. Ensimmäisessä vaihdossa aivan järjetön tilanteen jälkeen ajo Bluesin pakin päälle, mutta menköön latauksen piikkiin - sytytti ainakin yleisön sillä.

Omasta mielestäni loistava taklaus, ja aivan ajallaan. Pakki sutaisi hätäisesti kiekon pois juuri ennen niittiä kun huomasi Jeren tulevan.. noita lisää!! Jatkossa tärisi kädet aikalailla Blues pakeilla IFK:n karvatessa. Muutenkin Jereltä erinomainen avaus. Pomminvarmaa peruspeliä, sopivan lyhyitä vaihtoja ja jopa muutama taklaus heti eka peliin. Tosta on hyvä jatkaa. Kovassa kondiksessa Jere on, uskokaa pois.

Muutenkin ihan mukkinmenevä matsi tähän vaiheeseen kautta, ajoittaisia pahoja hasardointeja lukuunottamatta. Ainakin Järviseltä ja Hirsolta tuli pari niin karmivaa hasardi purkua omasta päästä, että olisin laittanut miehet vilttiin samantien niiden jälkeen.

Grünn - Holma - Laine pelasi hyvän pelin. Grünn oli kuin eri mies verrattuna aiempiin peleihin.. kyllä siinä sitä ainesta on sittenkin :) Holma jatkoi hyviä otteita, ja Laine istuu röyhkeänä ja MAALILLE MENEVÄNÄ laiturina hyvin ketjuun. Tässä meillä on ihan hyvä kolmosketju. Tämän illan perusteella Spanhel vaihtoon (yllättäen) ja Vihko (vaikka aika yössä olikin, ehkä nosto kakkoseen kunnon miesten rinnalle aukaisi homman?) tai Kuhta tilalle ykköseen.. kakkoseen sitten Vopin (hyvä peli tänään) ja Kuhdan/Vihkon lisäksi joko huippulaituri tai sentteri. Oikestaan siitä hyvä tilanne että kumpi vain käy.. Vopi voi pelata keskelläkin.

Benysek oli erinomainen tänään(kin).. jopa kiekkollisena ajoittain näkyvä ja omassa päässä todella varma. Ei vaihtoon missään olosuhteissa, nyt on huippupakisto kasassa, eikä sitä saisi mennä rikkomaan! Benyn pakkipari Turunen pelasi hienon pelin hänkin, kuten myös Saarinen jota ei viime kauden tumpeloksi tunnistaisi millään.

Kuten Jhag jo mainitsi ihmettelen suuresti kommentia että Blues hallitsi fyysisesti? Missä vaiheessa? Oma näkemykseni (punalasien takaa, tottakai) on että IFK oli lähes suvereeni fyysisyydessä.. sen mitä fyysisyyttä pelissä nyt oli.. muutama taklaus ja naaman hieronta kuitenkin, ja nämä selkeästi IFK:lle..
 
Viimeksi muokattu:

asiantuntija

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti menthos #75
Johtuneeko tuo laukausten puuttuminen sillä, että jeren käsi ei ple vielä aivan parhaassa kuosissa, jolloin aristaa vielä laukausta jonkin verran...? ...no mene ja tiedä.

Tuskin johtuu kädestä. Ei vaan tullut kuin yksi selvä vetopaikka ja siinä Jere syötti maalin kulmalle. Kyllä käden pitäisi olla kunnossa. Ensi pelissä sitten tulee varmaan laukauksiakin.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Viestin lähetti E
Voisihan tässä alkaa vielä jossittelemaan, koska esimerkiksi HIFK:n ensimmäisessä maalissa maalintekijä oli aivan selvästi keskellä maalialuetta, kun kiekko pomppasi jalasta maaliin ja kolmatta maalia edelsi aika törkeä viheltämätön pitkä kiekko...

Näin juuri. Tosin Kruus sitten "hyvitti" tämän myöhemmin viheltämällä pelin poikki, kun Pärssinen liukui maalivahdin alueen yli. Linja pitää.

Pelkonen mursi leukansa (?), ja jos oikein näin, niin korkeilla kyynärpäillä. En nähnyt kuka oli antajana tahi ottajana, mutta kädet korkealla näin. Hetki tämän jälkeen Pelkosta paikattiin ja vietiin jonnekin. Liittykö toisiinsa vai oliko värilliset lasit päässä? Se jää nähtäväksi.

Viheltämättä jäänyt pitkä kuulostaa virheenä pieneltä, mutta se on ihan muuta. Puolet porukasta oli menossa vaihtoon, kun "pelaa" yhtäkkiä raikuikin. No, oli siinä aikaa hoitaa se kiekko poiskin sieltä, mutta ei sitten.

Näittekö millä "vauhdilla" kiekko tuotiin ylös Bluesin toimesta koko pelin ajan? Ei ollut kiire kellään, "kukahan tämän nyt toisi..?" Voi hesus. Liike oli aivan poissa, totaalisen poissa.

Maalin edessä YV:llä IFK:n pakit eivät kylä pelaneet kovaa. Mutta mitäpä sitä turhaan, kun lähimmät Blues-ukot olivat jossai sinisen tienoilla.

Sulku oli yössä ja koko aika kentällä. Kestämätön yhtälö.

Vtu, kaikki on ihan perseestä. Kuhan marisen, älkää kommentoiko.
 

DieHard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
JHag, jos sinä näit tuossa ottelussa 40 taklausta niin onneksi olkoon, sait rahoillesi kuviteltua huomattavasti enemmän vastiketta kuin todellisuus tarjosi. Taisi olla tukeva humala haettu Hadankasta ennen matsia?

Koko ottelussa nähtiin max. 20 taklausta, suhteessa 60/40 Hifkille, ei yhtään enempää.
 

bystander

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki, Mika Saukkosen lenkkikengät
Ihan mukavanoloista ja vauhdikasta kiekkoa. Kahvaus ja estäminen loistivat pääasiassa poissaolollaan, joten kiitos siitä vieraille.

Kyllä se Jere vaan tuntui tuoneen jonkinlaista ryhtiä IFK:n otteisiin, siltä ainakin näytti. Vaikka aika-ajoin mentiin vailla päämäärää, ei hirveästi sorruttu muniinpuhalteluun. Pari taklaustakin nähtiin, joista ensimmäisen pamautti herra Karalahti heti ensimmäisessä vaihdossaan, ja sai tempusta raikuvat suosionosoitukset. Muuten varsin fiksu peli idioottivarmoine syöttöineen ja ilman suurempia höntyilyjä. Ammattimies.

Minun silmääni hiveli intensiteetti, jolla punaiset ajoivat Espoon maalille. Aikamoinen huumoripuolustus on sinisillä, kun kerta toisensa jälkeen punaisia äijiä oli sörkkimässä kutos- ja seiskakiekkoja Heinosen haarovälistä. Heinoselle hatunnosto, mies oli tänään kentän parhaimmistoa, ja piti päänsä hyvin kylmänä, vaikka Blues ei maalinedustaansa juuri siivoillutkaan. Tasapainoinen peli, jonka kruununa lisäksi pari haamukoppia.

Sen sijaan ylimielisyys viimeistelyssä (etenkin viime minuuttien tyhjän maalin edessä) on asia, jota en suostu sulattamaan. Paikasta laitetaan sisään, oli peli sitten jo ratkennut tai ei. Lisäksi toivoisin pikkuhiljaa Spanielia vittuun ykkösvitjaa jarruttamasta. Sääli esim. Kiben kohdalta, joka tänäänkin teki aika helvetisti duunia molempiin suuntiin (iso käsi Killelle!), että meidän ns. ykkösvitjassa vesihiihtää tällainen vitun näätä, jolle nauraa jo variksetkin. Mies tuntuu pelkäävän kontakteja, ei osaa syöttää, ei luistella, eikä saa paikoista ineen. Toistan itseäni, mutta pitikö vittu tällekin kaverille sorvata diili niin kiireellä, pitikö? Katsokaa minun kommentit Spanhel-ketjusta ja kumartakaa tännepäin. No joo, kovaa kritiikkiä, mutta se sallittakoon IFK:n ykkösketjun laiturille.

Ykköstä lukuunottamatta muut vitjat olivat aika tasapaksuja, melkeinpä harmaita. Ex-junnut pääsivät silloin tällöin pyörittelemään, mutta aika usein peli hyytyi kulmiin. Vauhtia kuitenkin riitti, ja aktiivisella karvauksella saatiin paine hyvin Blues-maalille. Nostetaan Jeren, Heinosen ja Kuhdan lisäksi jalustalle Pasi Saarinen, joka tuntuu hiljalleen löytäneen takaisin kateissa olleen itseluottamuksensa. Omassa päässä miestä vietiin, mutta laukaus lähtee edelleen hyvin ja nyt mies uskaltaa jälleen taklata. Puolustus on paperilla aika kova, vielä kun saataisiin hyökkäykseenkin leveyttä, niin hyvä tästä tulee.




Tervetuloa muuten takaisin, Daespoo ja Tommy. Johan tässä olikin jo teitä ikävä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viestin lähetti bystander
Tervetuloa muuten takaisin, Daespoo ja Tommy. Johan tässä olikin jo teitä ikävä.

Mitä, joko toinenkin tästä kaksikosta on täällä taas?
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
No niin, olihan peli. Aika paljolti on jo sanottu, mutta laitetaan vielä omasta näkövinkkelistä.

HIFK:n viisikkopeli oli parempaa - paljon parempaa. Vielä on toki paljon parannettavaa, mutta hyvä alku tämä on.

Fyysisyyttä enemmän, hyvä suunta sekin. Lisää kiitos!

Ketjut toimivat ihan kohtuu hyvin, paitsi ykkösen toinen laita. Mitä v**tua se Spanieli vielä tekee siellä? Kuhta takas, hopi hopi.

Ai niin joo, se "kakkonen" ei oikein skulannut.. Vopi pelasi paremmin kuin aiemmin, mutta tulosta ei tullut.

Kolmosketju täytti ruutunsa, joten kuten. Hirsolla vielä liikaa virheitä, jotta saisi jatkaa pyörimistä. Ihan hieno syöttö joka tapauksessa.

Nelonen taisi olla meidän paras ketju tasamiehityksellä tänään. Capo pelasi varsinkin kolmannessa jo suht hyvin. Laine rulettaa.

Puolustuksessa jäljellä enää parhaat ja jälki sen näköistä. Vielä pari astetta voi parantaa.

Stathos pelasi tänään hyvin, tosin se toinen maali näytti menevän aika helposti. Muutoin hyvä esitys.

Pärssinen on kone.. Jumalauta mikä äijä!

Jere pelasi loppujen lopuksi paremmin kuin itse osasin odottaa. Teki muutamia virheitä, mutta toisaalta niin tekivät muutkin. Fyysisesti Jere oli edelleen Jere... Ihanaa. Aika hyvin lähti Calounkin pakoon, kun Jere tuli pienellä vauhdilla kohti. Juokse, Jaana, juokse.

Ihan hyvä peli, jännitti ihan saa**nasti loppuun saakka. Voitto tuli, hieno homma.

PS. Spanhel oli ihan susi, ei saanut tyhjästä sisään. Ja kaveri oli arvion mukaan sniper..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös