HIFK 2013–2014 – joukkueen rakennus

  • 3 479 471
  • 7 163

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...mahdollisesta ohimenemisestä saamme kiittää puhtaasti Nybaa.

Ja aidosti kiittäisinkin. Tai oikeastaan mulle on ihan sama pelaako Jere täällä. Jerelle olen toivonut kaikkea hyvää HIFK:n ulkopuolella ja toivon edelleenkin, mutta sen verran kyseinen jannu on kuseskellut omaan pesään kaiken tuenkin jälkeen, että ei paskaakaan ole kiinni HIFK:laisuudesta Jerestä puhuttaessa. Pelillisestikään en näe Jeressä pelaajan statusta, jota pitäisi kovin aktiivisesti tavoitella. Johan täällä kuluvalla kaudella itkettiin hitaista ja vanhoista.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Alla HIFK;n loppusijoitukset Nybondaksen aikana

2008-2009 / 9
2009-2010 / 6
2010-2011 / 1
2011-2012 / 6
2012-2013 / 8
Loppusijoitukset välillä 5-8 on yksi ja sama, eli silloin on päädytty HIFKn perussuoritukseen, eli ulos puolivälierissä. Viimeisen 25 kauden ajalta, eli vuodesta 1989 alkaen joukkueen saldo on sellainen, että 15 kertaa (60%) matka on katkennut puolivälieriin, 4 kertaa on jääty välieriin (16%), 3 kertaa on saavutettu finaalipaikka/mestaruus (12%) ja 3 kertaa (12%) on jääty play-offien ulkopuolelle/sääleihin.

Jos nyt tarkastellaan Nybarin lyhyttä ajanjaksoa, niin puolivälieräkarsiutumisissa mennään pitkän aikavälin todennäköisyydellä, eli 3/5 = 60%. Mestaruus on tullut hieman tavallista useammin, kuin myös kokonaan play-offeista ulos jääminen, 20% molemmille.

Eli HIFK suorittaa tällä(kin) hetkellä varsin totutulla tasolla, eli pääsääntöisesti karsiudutaan puolivälierissä ja sitten väliin osuu sekä sattumamestaruuksia, kuin myös melko totaalisia dyykkauksia mallia 1997, 2002 ja 2009.

Tuli leikiteltyä sellaisella ajatuksella, että jos Tappara sattuisi viemään mestaruuden suoraan finaalisarjavoitoin 4-0, niin HIFK olisi tällöin ainoa joukkue, joka olisi onnistunut voittamaan tampesterilaiset keväällä 2013 >> ei tämä niin huonosti mennytkään, vaan ollaan "moraalisia hopeamitalisteja". Kaikki siis hyvin, jatkakaamme samaan malliin.
 

Animal

Jäsen
Suunta on siis alaspäin. Kojo nosti HIFK;n urheilullisen puolen aina mestaruuteen saakka, ei tosin yksin, mutta nyt olemme valumassa Penan tasolle. Jos kerran esim. Nybondas on monien mielestä täällä JA;lla niin hyvä jätkä niin miksi suunta on se mikä se on? Niinkuin olen Nybondas-vastaisena usein todennut, kaikki ei suinkaan ole hänen syytään, mutta UTJ;na hän VASTAA ylläolevasta kehityksestä.

Ja kun vielä lisätään, että Kojo Jalosen signaamisesta vastasi vanha kaveri Pena Matikainen, ei Nybondas.

Edit. Brewer ehti ensin.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jaloseen kumminkin luotettiin jatkosopimuksen verran Nybondaksen ja kumppaneiden toimesta ja tuloksena oli mestaruus. Ihan detaljina. Tosin sekin mestaruus, mikäli käy lukemassa kyseisten kausien JA-ketjuja, oli Ville Peltosen ansiota ja KJ oli lähinnä statisti.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainoa asia, johon itse en enää hyväksy, on näiden Hagmanien, Karalahtien, Salmelaisten jne. muualla pelaamista. Tämä on se ainoa asia, jonka luulin varmasti olevan Nybondaksen aikana kunnossa. Herra aikanaan ensi töikseen varmisti Peltosen paluun HIFK:hon. HIFK sai kasvot, voitetiin mestaruus. Nyt on käymässä niin, että naapuri pyyhkii HIFK:llä jäätä pelillisesti, fyysisesti ja on vielä hankkimassa ne pelaajat, joiden avulla HIFK:n piti se seuraava mestaruus hakea. Kuinka paljon perseeseen sitä parrua pitää väkisin ottaa. Eikö riitä jo? Herätys nyt. Yksikin noista narreissa ja menee usko tähän hommaan. Mulle on ihan sama mitä maksaa, mutta nyt pitää laittaa stoppi tälle pelleilylle.

Karalahden paluu HIFK:hon ei ole Summasesta kiinni ja faktaahan on myös se, että Nybondas oli kaksi vuotta sitten hanakasti Karalahden perässä ja oli valmis maksamaan. Mikä nyt on muuttunut? Kuka vetelee naruista?

Mikä on esteenä sille, että nämä pelaajat edes harkitsevat muualle menemistä? Toki kyse voi olla samantyyppisestä rahastuksesta, kuin mitä Ville Nieminen HIFK:hon uutisella haettiin, eli Tappara joutui latomaan euroja tiskiin. Osalle varmasti Summanen on peikko. Olin valmis katsomaan Summas-kortin loppuun asti sen myönnän, mutta kyllä se hinta tuntuu kovalta, jos lähes kaikki "omat" karkaavat muualle.

En tosin usko Summasen olevan ainoa syy, että HIFK ei tällä hetkellä ole kuumaa valuuttaa siirtomarkkinoilla. HIFK:ssa on tehty mestaruuden jälkeen niin paljon raskaan sarjan virheitä, joista on pääasiassa vastannu herra Nybondas, että on kahdessa kaudessa tultu dynastian porteilta SM-liigan vitsiksi ja sitten on vielä varaa ylimielisyyteen.

Onko HIFK:n tavoite karkoittaa joukkueesta pelaajien lisäksi fanitkin. Hyvää duunia, jos tämä on tavoite.
 

scholl

Jäsen
No Veikkaajan jutut alkavat olla surkuhupaisia. Iltiksessä otsikko: Suomessa Karalahden seura on Jokerit. Jutussa lukee sitten, että on tiiviisti keskusteltu, muttei neuvoteltu. Voihan sitä keskustella vaikka kenen kanssa tiiviisti, mutta jos ei edes neuvottele niin eihän se ole mistään kotoisin.

Herää kysymys: mikä on Veikkaajan motiivi? He tuntuvat menevän asioiden hatusta vetämisessä jo ohitse Urheilulehdestä. Ihan silkkaa valhetta ja heppoista spekulaatiota tulee koko ajan.

Toki eriasia on sitten se voiko "vahingossa" alkoholia ja huumeita väärinkäyttäneeseen pelaajaan luottaa. Se on sitten toinen asia. Hehän voivat tehdä mitä tahansa saadakseen aineita, joten siinä mielessä jopa meno Jokereihin ei välttämättä ole poissuljettua, jos se selkäranka on napsahtanut naks, naks jo parikymmentä vuotta sitten.
 

scholl

Jäsen
Nyt on käymässä niin, että naapuri pyyhkii HIFK:llä jäätä pelillisesti, fyysisesti ja on vielä hankkimassa ne pelaajat, joiden avulla HIFK:n piti se seuraava mestaruus hakea.

Mikä on esteenä sille, että nämä pelaajat edes harkitsevat muualle menemistä?

Ei kai se muu voi olla kuin se, että lätkäpelaajat ovat harvinaisen tyhmää sakkia, mutta kyllä Hjalliskin on osoittautunut aika naurettavaksi hahmoksi. Mielestäni se on täydellistä vastustajan kunnioittamisen puutetta lähteä vastustajan historian profiilipelaajien perään. Se on vähän sama kuin keskittäisi pokailun ei koko naismarkkinoille, vaan pelkästään kavereiden vaimoihin. IFK:n kannattaisi yrittää nyt sitten maksaa Korean niemimaan henkeen Hjallikselle potut pottuina. Avausotteluun keskusympyrään Janecky isolla rahalla kuinka hän on aina rakastanut IFK:ta ja kuinka IFK on tsekeissä kuin uskonto. Siihen päälle pelaajistoon Ossi Väänänen, Teuvo Teräväinen ja Jori Lehterä. Ja Törmänen sitten seuraavaksi coachiksi. Suorastaan sairasta. Mitä vanhemmaksi elää niin sitä vastenmielisemmältä Hjallis tuntuu.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Karalahden paluu HIFK:hon ei ole Summasesta kiinni ja faktaahan on myös se, että Nybondas oli kaksi vuotta sitten hanakasti Karalahden perässä ja oli valmis maksamaan. Mikä nyt on muuttunut? Kuka vetelee naruista?
Jere on 2 vuotta vanhempi, mikä 40 ikävuoden lähestyessä on huomattavasti merkityksellisempi asia, kuin vaikkapa 28v vs 30v. Lisäksi voi olla, että Jere haluaa rahakkaan uranpäätössopparin mallia 2+1 tai jopa suoraan 3v, mutta HIFK ei ole siihen valmis suostumaan? Oli miten oli, Jere ei ole pelaajana sellainen, jonka perässä pitäisi juosta hinnalla millä hyvänsä. Söhläsi asiansa meillä tarpeeksi monta kertaa ja jos pelaaminen toisessa SM-liigaseurassa on taloudellisesti kannattavampaa ja muutenkin mielekkäämpää, niin mikäpä siinä sitten. Hagmanin ja Salmelaisen pelillinen anti on oletusarvoisesti valovuoden Jeren vastaavaa edellä ja mieluummin kilpalauletaan sitten heidän kohdallaan.

Noh, katsellaan rauhassa. HIFK kun tutusti viettää hiljaiseloa tiedottamisen suhteen, niin sillä aikaa pitää seurata muiden seurojen tekemistä. Sitä kautta saa kuitenkin tietoa siitä, ketkä pelaajat meille varmasti ei ole tulossa.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Karalahden paluu HIFK:hon ei ole Summasesta kiinni ja faktaahan on myös se, että Nybondas oli kaksi vuotta sitten hanakasti Karalahden perässä ja oli valmis maksamaan. Mikä nyt on muuttunut? Kuka vetelee naruista?

Voisiko syynä olla jopa Summanen? Tällä kaudella meillä oli hidas joukkue ja nyt sitä halutaan nopeuttaa, tähän yhtälöön Jere ei kyllä sovi mitenkään. Lisäksi meillä oli liian vanha joukkue, 38v pelaajan tuominen ei kauheasti joukkuetta nuorenna.
Kyllä Jeren parhaat vuodet on takana ja mitään 275k€ ei hänestä kannata maksaa. Satku pois niin ehkäpä sit?
Mutta tuli tai ei, niin mestaruus ei siihen ratkea.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni se on täydellistä vastustajan kunnioittamisen puutetta lähteä vastustajan historian profiilipelaajien perään.

No Jokereilla on nyt tällä hetkellä suunnaton tarve nokitella ja uhota HIFK:lle. Tämä voi monellakin tapaa napsahtaa heitä omaan nilkkaan. Kysymys ensinnäkin kuuluu, että kuinka paljon IFK-ikoneita heidän kannattajansa ovat valmiita hyväksymään? Ruutu, Hagman, Karalahti. Mikäli HIFK olisi signannut 90-luvun lopulla Variksen, Lehterän tms. niin olisin oksentanut. Jossain vaiheessahan HIFK vastaa tähän ja sitten alkaa paukkumaan tarjouksia toiseen suuntaan ja yhtäkkiä ollaan tilanteessa, jossa keksinäinen nokittelu aiheuttaa sen, että kumpikin joukkue maksaa aivan karmeaa ylihintaa omille pelaajilleen ja tästä hyötyy muut joukkueet.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Mielestäni se on täydellistä vastustajan kunnioittamisen puutetta lähteä vastustajan historian profiilipelaajien perään.

Eikös meilläkin jo marssitettu Bergenheim kameroiden eteen tunnustamaan että on aina ollut (salaa) IFK fani?
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kysymys ensinnäkin kuuluu, että kuinka paljon IFK-ikoneita heidän kannattajansa ovat valmiita hyväksymään? Ruutu, Hagman, Karalahti. Mikäli HIFK olisi signannut 90-luvun lopulla Variksen, Lehterän tms. niin olisin oksentanut.

Vai että on Niklas Hagman IFK-ikoni. Sillähän on vähemmän pelejä teillä kun Tikkasella Jokereissa. Jos nyt halutaan alkaa asiaa lisää tökkimään, niin Eero Somervuori on suurempi Jokeri-ikoni kun Hagman HIFK:n. Ja kyllähän siellä teilläkin tuo naapurin pelaajien kalastelu osattiin vielä 80-luvulla, vaikka sitä nykyään ei niin paljoa tehdä. Sean Bergenheim.

Viestin pointti nyt on se, että ihan samalla tavalla sitä molemmat joukkueet tarpeen tullen toisiltaan näitä pelaajia koittaa saada. Jos vapaana on joku joukkueesta puuttuva pelaajatyyppi, niin turha sitä on nykyään enää rajoittaa itse omaa toimintaansa kieltäytymällä siitä. Tarkoittaako tämä, että fanina tahtoisin esim. Karalahden Jokereihin? Ei, mutta eipä sielä toimistolla olla minun mielipidettä asioihin kysytty ennenkään.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Suunta on todellakin päin persettä. Mutta vaikka otanta on jo melko pitkä, 5 vuotta, ei se anna aivan täyttä kuvaa. Tämä johtuu Nokan pitkähköstä pestistä. Nokan jälkeen ollaan menty kyllä sitten todella lujaa alaspäin, johtuen vääristä valinnoista valmentajiksi.

No, pientä posistiivisuutta kehiin: Raimo I nostaa HIFK:n kurssin taas ylöspäin. Näin ollen notkahdus = PS, eli Paska&Soppa.

Viimeiset 5 kautta SM-liiga on ollut sarja, jossa oikeastaan kymmenkunta joukkuetta voi mennä päätyyn saakka. Iso budjetti ja nimekäs pelaajamateriaali ei takaa tämän päivän liigassa mitään. Toki nimivahvaa joukkuetta on helpompi myydä, mutta silti sisältöosaaminen ratkaisee. Joku tilastonikkari voisi pisteyttää jotenkin viimeiset 5 kautta, veikkaan, että aika tasaista on. Jypillä tosin kaksi kannua, mutta muuten lienee tasaista.

En millään usko, että IFK seurana olisi jotenkin tippumassa kyydistä. Ajat vain muuttuu.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei Summasella varmasti juuri nyt ole Jereä vastaan mitään, mutta onhan Jere aina riski Summasen kaltaisen valmentajan alaisuuteen. Summanen vaatii kaikilta täysillä mukana oloa, joka on lienee kaikille selvää, ja Jergukselta yksikin pieni virheenpoikanen tai laiskottelu treenamisessa, saa miehen lentämään Niinimaan tapaisessa kaaressa kauaksi Nordikselta. En usko tätä kautta Summasen todellakaan olevan mitenkään intohimoisesti Karalahden perässä. Joo, joo. Jere on parantanut tapansa ja blaa, blaa, blaa. Silti kaveri on persoonansa ja historia tarkasteltuna riski Stadissa pelatessaan.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viimeiset 5 kautta SM-liiga on ollut sarja, jossa oikeastaan kymmenkunta joukkuetta voi mennä päätyyn saakka. Iso budjetti ja nimekäs pelaajamateriaali ei takaa tämän päivän liigassa mitään. Toki nimivahvaa joukkuetta on helpompi myydä, mutta silti sisältöosaaminen ratkaisee. Joku tilastonikkari voisi pisteyttää jotenkin viimeiset 5 kautta, veikkaan, että aika tasaista on. Jypillä tosin kaksi kannua, mutta muuten lienee tasaista.

En millään usko, että IFK seurana olisi jotenkin tippumassa kyydistä. Ajat vain muuttuu.

Ajat on tosiaan muuttuneet. On tullut rikas itä viereen ketä vie nopeasti kaikki ketä osaa vähänkin torjua, tehdä pisteitä tai valmentaa. Lähes yhtä nopeasti ne potkastaan sitten poiskin sieltä, tosin sm-liigan ulkopuolelle thanks to verotus.

Lisäksi lahjakkaat junnut/alle 25v saattavat lähteä yllättäenkin p-amerikkaan kokeilemaan siipiään.

Tämän päivän liigassa menestyy jos on kolme asiaa kohdallaan ja erityisesti sopivassa balanssissa:

1) Organisaation rakenne(junnut, skouttaus, budjetti rakentaa edaria)

2) Valmennus

3) Pitkäjänteinen mutta tulosvastuullinen työ

Esimerkkejä: Tappara rakentaa tuloksellisesti menestystä tässä ja nyt(buahaha) sekä tulevaisuutta ajatellen. Viimevuosien pitkän ajan perseilyjen jälkeen kaikki varmasti myöntää että tämän takana on vain ja ainoastaan Rautakorpi. Niemisen paluu oli vähän sama kuin Peltonen meille, uskottavuus+kokemus+tekemisen taso.

Toinen esimerkki on tietysti Nokan aika meillä. Vaikka meinattiin syöksyä kiskoilta niin maaliin asti mentiin. Ihan samoja kikkoja mm. narrit ovat käyttäneet Keklun aikana: Rakenna joukkue että se a) palvelee pelitapaa c) pitää sisällään menestykseen vaadittavat palaset; kokemus, taito ja voitonnälkä. HIFK rakensi viime mestaruusjengiä 2v ajan ja kolmantena se toi sitten tulosta. Tässä muuten narrit epäonnistuivat ja sitä katkerampi heidän hedelmänsä on nyt. Mutta sielläkin on on edelleen ne samat palaset kohdallaan; ei tarvitse tehdä totaalisiivousta vaan riittää kun korvaat mädät/lähtevät palaset.

Tässä kohtaa HIFK on edelleen Cacan jälkihuuruissa. Sen sijaan että oltaisiin aloitettu kunnon rebuilding, päätettiin mennä sieltä mistä aita on matalin aka Soppa. Siihen päälle UTJ kenen kompetenssia voi vain arvailla niin avot. Nyt ollaan tilanteessa missä meillä on pätevä koutsi 1v ajan.

Mikä helvetti HIFK:n visio/suunnitelma oikein on?
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vai että on Niklas Hagman IFK-ikoni. Sillähän on vähemmän pelejä teillä kun Tikkasella Jokereissa.

Ymmärrän tuon pointin Hagmanin kohdalla, mutta kyllähän sukunimi Hagman aika vahvasti HIFK:hon on liitetty. Mietippä tilannetta, jossa vaikka Teemu selänteen poika siirtyisi pelaamaan HIFK:hon ja vaikka ei olisi koskaan Jokereissa pelannut, niin varmasti pahalta tuntuisi.

Myös Matti Magmanin kirjassa Nikke kertoo, että kokee kaikesta huolimatta HIFK:n olevan hänelle se seura Suomessa ja uskoo pelaavansa HIFK:ssa mikäli ura vielä jatkuu Suomessa. Näistä asetelmista, kun lähdetään, niin kutsuisin munaukseksi, jos pelaa muualla.
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Ymmärrän tuon pointin Hagmanin kohdalla, mutta kyllähän sukunimi Hagman aika vahvasti HIFK:hon on liitetty. Mietippä tilannetta, jossa vaikka Teemu selänteen poika siirtyisi pelaamaan HIFK:hon ja vaikka ei olisi koskaan Jokereissa pelannut, niin varmasti pahalta tuntuisi.

No öö ei se nyt mielestäni ihan näinkään mene. Vai pitäiskö narri fanien olla vittuuntuneita, kun Kurrin poika aloitti lätkä uran Bluesissa?
 

Jake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
HIFK:ssa on tehty mestaruuden jälkeen niin paljon raskaan sarjan virheitä, joista on pääasiassa vastannu herra Nybondas, että on kahdessa kaudessa tultu dynastian porteilta SM-liigan vitsiksi ja sitten on vielä varaa ylimielisyyteen.
Voitko tehdä listan näistä monista raskaan sarjan virheistä, jotka Nybondas on tehnyt mestaruuden jälkeen? Kyllä virheitä on varmasti tehty, mutta että paljon raskaan sarjan virheitä!?

Nybondaksen suurin virhe mestaruuden jälkeen tai itse asiassa jo mestaruuskauden aikana oli tehdä sopimus Matikaisen kanssa. Mutta sehän on puhdasta jälkiviisautta. Nybondas teki sopimuksen kaksinkertaisen vuoden valmentajan kanssa! Eiköhän kaikki IFK-fanit kiitellyt sopimuksesta keväällä 2011.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nybondaksen suurin virhe mestaruuden jälkeen tai itse asiassa jo mestaruuskauden aikana oli tehdä sopimus Matikaisen kanssa. Mutta sehän on puhdasta jälkiviisautta. Nybondas teki sopimuksen kaksinkertaisen vuoden valmentajan kanssa! Eiköhän kaikki IFK-fanit kiitellyt sopimuksesta keväällä 2011.

Näin ulkopuolisena tätä asiaa on helpompi katsoa vähän laajemmin ja olen edelleen sitä mieltä, että Matikaisen palkkaaminen ei ollut virhe. Matikainen olisi aivan varmasti saanut teilläkin tulosta aikaan toisella kaudella ja viimeistään kolmannella oltaisiin Jalosen hengessä päästy mahdollisesti maaliin asti. Vähän sama kun meillä hätäisimmät ovat potkimassa Lämsää pois ensimmäisen kauden jälkeen kun playoffeissa tuli turpaan, mutta noinhan on käynyt lukemattomille huippuvalmentajille ennen häntä ja tulee käymään myös tulevaisuudessa. Vain yksi joukkue voi olla mestari, mutta ei se tarkoita, että liigassa olisi vain yksi kova valmentaja per vuosi.
 

Jindebyne

Jäsen
Vai että on Niklas Hagman IFK-ikoni. Sillähän on vähemmän pelejä teillä kun Tikkasella Jokereissa. .

Niklakselle yksi ehjä kausi HIFK:ssa, niin voidaankin nostella paitaa kattoon.

Kyllä on surkuhupaisaa mitä nimiä HIFK:n keskusteluissa pyörii. Mikäli Nybarilla ei ole todellisia ässiä hihassa, niin voit pakata veitsesi ja lähteä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös