HIFK 2010-2011 ketjukokoonpanot

  • 195 511
  • 590

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Siinä sitä on vastustajalla ihmettelemistä, kun IFK rummuttaa kolmella ketjulla hyökkäyspäässä ja nelonen laittaa läskin tummumaan.

Juurikin tätä taktiikkaa toivon Nokan käyttävän. HIFK:lla on kasassa rosteri, joka mahdollistaa tuollaisen systeemin. Olisi outoa jos tämä mahddollisuus jätettäisiin käyttämättä.

Varsinkin kotipeleissä vaihto-oikeutta käyttäen saadaan jarruketju pelaamaan vastustajan ykkönen pois. Sitten MG:lle vastaan heikompia kentällisiä ja verkot tötterölle. Monella joukkuella on kapea rosteri eikä heillä ole heittää materiaalia puolustamaan kolmea vahvaa hyökkäysketjua vastaan.

Tätä emme kuitenkaan tule koskaan näkemään, valitettavasti.
Jopa Nokka ymmärtää että tuota koostumusta ei voi laittaa peruttelemaan ja ainoastaan roiskimaan kiekkoa pois omista. Kun tietää Nokan perverssin tarpeen peluuttaa joka matsissa vähintään yksi erä tätä taktiikkaa, voidaan unohtaa tällainen haihattelu.
Mitä enemmän ajattelen asiaa, sitä enemmän haluaisin upottaa Nokan Itämereen.
 
Viimeksi muokattu:

Stigu

Jäsen
Kun tietää Nokan perverssin tarpeen peluuttaa joka matsissa vähintään yksi erä tätä taktiikkaa, voidaan unohtaa tällainen haihattelu.
Mitä enemmän ajattelen asiaa, sitä enemmän haluaisin upottaa Nokan Itämereen.
Ilmottaudun mukaan perämieheksi kyseiseen operaatioon. Venekin löytyy tarvittaessa. Ja 40 kiloa sementtiä.

Vakavasti puhuen, tuo jengi huutaa nyt yhtä isokokoista, kokenutta pelintekijää. Runkosarja menee varmasti ihan mukavasti Granlund-Ramstedt-parivaljakolla, mutta ei kai kukaan kuvittele, että nämä untuvikot johtaisivat IFK:n pleijareissa jatkoon? Toisekseen, tuo jengi näyttää melko antifyysiseltä. Fyysistä osastoa edustavat periaatteessa ainoastaan Lennu, Liivik ja Kanki.

Mulle kelpaisi erittäin mieluusti esim. Justin Morrison tuolta Kanal Plussan seudulta.

Ja BOL:n ketjut näyttävät hyvältä, vaikken Piiparisen pelejä ole nähnytkään.
 
Vakavasti puhuen, tuo jengi huutaa nyt yhtä isokokoista, kokenutta pelintekijää. Runkosarja menee varmasti ihan mukavasti Granlund-Ramstedt-parivaljakolla, mutta ei kai kukaan kuvittele, että nämä untuvikot johtaisivat IFK:n pleijareissa jatkoon? Toisekseen, tuo jengi näyttää melko antifyysiseltä. Fyysistä osastoa edustavat periaatteessa ainoastaan Lennu, Liivik ja Kanki.

Samaa mieltä, fyysisyys ei vaan riitä keväällä, mutta vielähän tuon onneksi saa paikattua. Eikös NHL:n kokoonpanoista tippuneet ala olla piakkoin selvillä, josko saisi esim. artistina jonkun tännekin.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Eikös NHL:n kokoonpanoista tippuneet ala olla piakkoin selvillä, josko saisi esim. artistina jonkun tännekin.

No ei nyt ihan kuitenkaan, ensi viikolla alkavat harkkamatsit ja joukkueiden leirit. Lokakuun alussa alkaa olla NHL-joukkueiden rosterit selvillä. Tällä hetkellä joukkueissa on mukana kaiken maailman try out yrittäjää mukana... Prospect Campit on saatu tämän vuoden osalta päätökseen, mutta siellä ei vapaita pelaajia pyöri. Ja valmiita pelaajiahan joukkueeseen kaivataan, näitä nuoria on jo omastakin takaa ihan riittävästi.

Justin Morrison on osoittanut sen, että oli yhden kauden tähti, ainakin näin alkukauden osalta. Jos me halutaan väriä joukkueseen, niin käydään hakemassa Vuosaari - Meri-Rastila, sieltä löytyy valinnanvaraa. Se on sitten eri asia, mitä se kentällä tekisi?
 
Viimeksi muokattu:

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No ei nyt ihan kuitenkaan, ensi viikolla alkavat harkkamatsit ja joukkueiden leirit. Lokakuun alussa alkaa olla NHL-joukkueiden rosterit selvillä.

Muutamien ekojen harkkamatsien jälkeen kannattaa ja pitää olla tarkkana, sillä silloin joukkueiden kokoja kavennetaan. Tällöin jää varmasti vaihtoehdoiksi monia sellaisia hiukan kokeneempia pelaajia, joita kiinnostaa enemmän tulla verorajan jälkeen Suomeen kuin lähteä kaksisuuntaisella sopimuksella AHL:ään. Sittenhän ne voi tulla samalla kyydillä stadiin kuin esimerkiksi Minnesotan jengi tulee kauden avausmatseihin. Ja mikä parasta, John Madden voi kertoa miten hieno ja kokemuksia tarjoava paikka stadi on ja Zidlicky voi sitten oikaista ja antaa hieman laajempaa perspektiiviä asiaan.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Mä en tiedä mitä sieniä mun rooibos-teehen on nyt pantu, mutta mä arvon kyllä aika jänniä ketjuja SaiPaa vastaan, maagisten KJ-silmälasien läpi:

Peltonen-Granlund-Haataja - Blues-matsi ei tuottanut pisteitä, mutta minusta tuo koko ketjun yhteistyö näytti jopa vähän paremmalta kuin torstaina, toisin sanoen Haden luistelulinjat jotenkin sopi paremmin Dynamic Duon aivoituksiin. Hade tekee kaksi maalia SaiPaa vastaan.
Vallin-Del Grosso - Kousa näytti pystyvänsä, nyt on Del Grosson vuoro vastata haasteeseen. Kousasta voidaan vielä saada ens kaudelle ykköspakki, mutta ei se läpimurto nyt kahden matsin jälkeen yhtäkkiä ole realisoitunut. Teki hyviä ratkaisuja, teki myös paljon mokia. Del Grosson vuoro.

Petrell-Wirtanen-Liivik - Tämähän näyttäisi olevan meidän toinen jarru..! Niin ainakin pelasivat ollessaan Lennu-PW-Töykkälä ja niin vaikuttivat pelaavan myös Petrell-Wirtanen-Järvinen -muodostelmassa. Korvataan siis Turre mielestäni kädellisemmällä Liivikillä.
Söderholm-Kurvinen - Harmi Melartin suhteen, ettei saa näytönpaikkaa. Söde ja Kurvi ovat yksinkertaisesti pelanneet liian hyvin :P

Ahtola-Ramstedt-Kuhta - Kuhta ei kyllä minusta sovi tähän alkuunkaan, mutta mä näen tänään asiat jotenki Kojon silmin ja pitäisin Kuhdan silti tässä. Meillä kun on kaksi jarrua/kahdensuunnan ketjua, joten Kuhdan on aikalailla pakko olla kakkosessa. Ja kyllä, pidän tätä kakkosena "statusmielessä", vaikka ehkä joissain matseissa pelaakin tuota PW-jarrukenttää vähemmän :P Ramu-Ahtola on kuitenkin toiminut hyvin, ehkä se Kibekin vielä löytää paikkansa tuossa kentässä.
Järventie-Kankaanperä - Ei mitään suurempia hasardeja, muttei nyt mitään häikäisevääkään, lukuunottamatta Maran tolppa-sisään rannaria (jumalauta se "kling" kuulosti hyvältä, kuin narrin selkänaksahdukselta). Vaikkei vielä suju yhtä hyvin kuin viime talvena, ei ole järkeä rikkoa tätä paria. Nousevat kohtuu varmasti vielä viime kauden tasolle.

Wärn-Töykkälä-Pöysti - "Se toinen jarru". Jumalauta, tää Jalostettu totaalikiekkohan on muovannut meille kaksi puhtaasti hyökkäävää ketjua sekä kaksi kahden suunnan ketjua. Trio Töykkälät sekä The Wirtanen Band pystyvät - tai se on ilmeisesti ainakin kantava ajatus - sekä ratkaisemaan otteluita, painamalla kiekko väkisin vastustajan päätyyn, että olemaan vittumainen päällystakki. Voi toki kokeilla Nyholmiakin näissä ketjuissa. Itse näkisin mielummin PW:n ketjun hyökkäävämpänä, mutta jos tämä on KJ:n kuningasidea, so be it. On varmasti(?) joukkueen etu, jos jopa kahden ketjun voimin harjoitellaan puolustamista kauden aikana. Ehkä se sitten tällä kertaa onnistuu pleijareissakin.

Lundell - Loistavasti pelannut kakkosemme pelatkoon SaiPaa vastaan, kun kerran kulkee. Herra Riksman potee nyt "flunssansa" ihan rauhassa, ja aloittaa kautensa sitten kahdella vakuuttavalla voitolla Mansessa... Jonka jälkeen Juuso on ykkönen, Janne kakkonen. Verorajan tienoilla olisi jo hyvä olla melko tarkka kuva siitä, tuleeko Juuso pelaamaan loistavan kauden, vai pitääkö hankkia uusi ykkönen. Veikkaan, että tänä vuonna IFK:n mv-osastoa ei vahvisteta. Toisin sanoen Juuso ei floppaa, vaan kantaa joukkuetta "riittävän hyvin".

Mitä tuosta kokoonpanosta sitten puuttuu? Jos Söden ja Kurvisen peliesitykset eivät ole silmälumetta, jos Juuso pelaa hyvin ja jos hyökkäys jauhaa tasaiseen tahtiin yli 3 maalia per matsi (riippumatta kuka ne tekee), ei tosiaan ole hirveän suurta kiirettä hankinnoille. Toivottavasti nyt katsotaan riittävän kärsivällisesti, mitkä ovat ne kaikkein kriittisimmät reiät paikattavaksi mestaruusveneessä, ja tehdään huolellinen pohjatyö jokaisen mahdollisen hankinnan kohdalla. Mielummin erittäin tarkasti tunnistettu puute joukkueessa ja sitä paikkaamaan yksi timanttinen laatujätkä, kuin kaksi semihyvää hätäriä, ennen kuin joukkueen todelliset puutteet on tunnistettu.
 
Viimeksi muokattu:

Stamkos911

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Russian Players
En tiedä mistä tämä "kenttä hössötys" on saanut alkunsa , joukkue on pelannut vasta pari peliä ja molemmista voitot taskussa. Kyllä ne kemiat löytyy, mutta ei välttämättä heti, eli rauhassa kohti tulevaisuutta.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koska nykyisen jengin materiaali on se mikä on en tekisi ketjuihin vielä mitään muutoksia. Jalosen peluuttamisesta haisee jo pitkälle se että matsit pyritään hoitamaan himaan selkeällä kiekkokontrollilla. Perinteinen pitkä päätyyn ja painimaan ei ole mukana. Nykyporukan materiaali taas ei anna myöden kolmen pelaavan ketjun ja jarrukentän kasaamiseen, siksi nykyisillä eteenpäin ja pödet ja kumppanit pyörimään aina välillä se muutama minuutti/peli.

Tällä olisi mahdollista saada hyvä startti, mutta kyllähän Jalosen olisi jotain keksittävä muutaman kierroksen jälkeen. Se pelaava kolmas kenttä on löydyttävä, kausi on aivan liian pitkä pelattavaksi kolmella ketjulla. Jos HIFK pelaa seuraavat 5 matsia yli 2 pinnaa/peli keskiarvolla niin silloin olisi hyvä sauma tehdä kokeiluja. Mutta iso juttu on saada nyt hyvä lähtö kauteen.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Koska nykyisen jengin materiaali on se mikä on en tekisi ketjuihin vielä mitään muutoksia. Jalosen peluuttamisesta haisee jo pitkälle se että matsit pyritään hoitamaan himaan selkeällä kiekkokontrollilla. Perinteinen pitkä päätyyn ja painimaan ei ole mukana.

Huomasitko kuinka kuvio muuttui Blues-matsin 3.erässä. Meinasin lentää perseelleni kun meidän 1-ketju karvasi kaikilla kolmella sällillä! Se oli fiksusti tehty ja ehkä ennakoi muutakin ajattelua kuin kiekkokontrolli. Jos on tarkoitus pelata koko liiga kiekkokontrolliin (tasakentillä) nojaten, pitäisi materiaalin olla valovuoden muita parempi. Ja näinhän tämä nyt ei ole kuitenkaan. Ei meidän Töykkälän ketju ole kiekollisena taitava missään olosuhteissa. Siltikin myös perjantai haiskahti kolmella ketjulla pelaamiselta, sillä Kuhta-Ramu-Ahtola kellotti Turon loukkaantumisen jälkeen pienempiä minuutteja kuin Wärn-MG-Liivik. Micke pelasi kahdessa ketjussa ja Wärnin & Liivikin mukaantulo toi HIFK:lle jo mahdollisuuden neljänteenkin ketjuun, jota ei junnujen kanssa ollut. Mutta hinta, joka tuosta maksettiin, oli MG;n puhkipeluuttaminen. Oliko fiksua laittaa hänet myös Wärnin ja Liivikin keskelle?

Mahdollisuus pelata neljällä ketjulla ei meinaa realisoitua, sillä Kojolla tuntuu olevan tapana nojata kolmeen ketjuun aina vaan ja toki kolmospaikka voi vaihtua kahden ketjun kesken päivän kunnon mukaan. HIFK:n maali tuli jonkinasteisella sekavaihdolla, mutta periaatteessa se oli Ramu-Kuhta-Ahtola ketjun aikaansaannos. Kojo, entinen pistekurko, ei ilmeisimmin näe jarruketjua niin tärkeänä asiana kuin maaleja tekevät ketjut ja tästähän pitää periaatteessa nostaa hattua. Epämuodikasta ajattelua. Mutta ei HIFK:lla niin hyvä materiaali ole, että se voisi painaa koko kauden hyökkäys edellä ja kolme ketjua kehissä. Toivon, että materiaalin leveyttäkin uskalletaan käyttää ja pitää tapetilla kiekkokontrollin lisäksi kiekonriistot. Olen absoluuttisen varma, että neljän ketjun peluuttaminen on pidemmän päälle järkevää ja siksi toivon, että ketju, jossa Kuhta on, nostaa profiiliaan. Muuten tämä menee sittenkin niin, että Kuhta vie yhden paikan vähiten pelaavassa ja eniten puolustavassa ketjussa. Kun Kibelle saadaan aikaiseksi snaipperin rooli, on meillä parhaimmassa tapauksessa kolme maaleja tekevää ketjua ja aito telaketju.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Kojo, entinen pistekurko, ei ilmeisimmin näe jarruketjua niin tärkeänä asiana kuin maaleja tekevät ketjut ja tästähän pitää periaatteessa nostaa hattua. Epämuodikasta ajattelua. Mutta ei HIFK:lla niin hyvä materiaali ole, että se voisi painaa koko kauden hyökkäys edellä ja kolme ketjua kehissä. Toivon, että materiaalin leveyttäkin uskalletaan käyttää ja pitää tapetilla kiekkokontrollin lisäksi kiekonriistot. Olen absoluuttisen varma, että neljän ketjun peluuttaminen on pidemmän päälle järkevää ja siksi toivon, että ketju, jossa Kuhta on, nostaa profiiliaan. Muuten tämä menee sittenkin niin, että Kuhta vie yhden paikan vähiten pelaavassa ja eniten puolustavassa ketjussa.

Mä näen kyllä aika selkeesti asian niin, että meillä on tällä hetkellä kaksi hyökkäävää ketjua ja kaksi molempiin suuntiin pelaavaa. Vai väitätkö tosissasi, että Lennu-PW-Järvinen/Töykkälä (Narrimatsissa Tykki, Blues-matsissa Turre) olisi hyökkäävä ketju? :) Sitten vielä sanot Ramun ketjua puolustavaksi, eli pidätkö myös Wärn-Töykkälä-Liivik -ketjua hyökkäävänä (jos kerran vain yksi ketju on mielestäsi puolustava...)? Mä ymmärrän, että sun tarkoitus on ylläpitää foorumikeskustelua ja heität siksi välillä provoja ja ristiriitaisiakin kommentteja, mutta joskus näissä heitoissasi ei ole mitään järkeä. Tai ehkä mä en vaan ymmärrä mitä tarkoitat.

Minun silmiini ainakin näyttää aivan selkeästi siltä, että VP-MG-Hade ja Ahtola-Ramu-Kuhta ovat ne ketjut jotka yrittävät joka vaihdossa tehdä maaleja, Wirtasen ja Töykkälän ketjujen pelatessa enimmäkseen puolustusvoittoista peliä taklauksilla höystettynä, toki myös hyökäten tilaisuuden tullen. Kuhta ei lunastaisi koko potentiaaliaan nykyisen muotoisessa PW:n ketjussa, mutta jos sitä ketjua peluutettaisiin hyökkäävämmin, mikä ettei. Tämä tosin vaatisi Ramun laidalle jonkun muun korvaamaan Kuhdan.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Vastausta pyydettäessä: Kyllä tässä yrittää olla järkeä : D.
Jos katsoo ketjuja ihan ohi nimien, löytää selvästi sen, että Kojo pelaa pääasiassa kolmella ketjulla. Koko viime kausi meni niin, että kaksi näistä hyökkää, yksi puolustaa ja neljäs sai merkityksettömiä minuutteja. Tämä kausi alkoi samoin, mutta Blues-ottelun 3.erässä Kojo muutti selkeästi taktiikkaa: Ykkönen käytännössä luovutti kiekon hallinan Blegille ja ahnehti irtokiekkoja korkealla karvauksella. Saman teki kakkonen. Kolmonen (Liivik-MG-Wärn) pelasi, outoa kyllä, selvästi alemmalla linjalla kuin kaksi ylempää ja kai sitten omalla tavallaan pelasi kiekollisena enemmän. MG pelasi Liivikille ja Wärnille jopa vetopaikkoja. Neljänneksi valahti Kuhta-Ramu-Ahtola, jonka peliprofiilista en saanut selvää.

Näin siis jotain uutta 3. erässä ja vain totesin, että sekin uusi toteutettiin sillä ideologialla, että pääasiassa HIFK menee kolmella ketjulla. Yritin sisällyttää siis kaksi pointtia samaan viestiin: 1) Kojon tendenssi rakentaa kolmen ketjun varaan taktiikasta riippumatta 2) Virkistävä karvauksen nosto 3. erässä Espoossa a.k.a pelin aikaista reagointia. Lisäksi Kojo ihan aidosti ei mielestäni pahemmin katso nimiä selässä, vaan nostaa tarvittaessa vaikka Töykkälät kärkeen ja pudottaa Ramut alas - ja tästä voidaan olla montaa mieltä. Oliko se esimerkiksi pleijareissa järkevää.

edit: En heitä ainakaan tarkoituksellisesti provoja. Yritän keskustella lajista, vaikka en läheskään aina ole samaa mieltä kuin edellinen kirjoittaja. En silti kirjoita erimielisyyksien takia pelkästään, osaan yhtyä yleiseen hyminään tarvittaessa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Pitää sen verran puolustella Kojoa tuosta peluutuksesta, että ekassa matsissahan "junnuketju" jäi pienille minuuteille erikoistilannepelaamisen takia. Blues-ottelussa peluutettiin tasaisemmin neljää ketjua Järvisen loukkaantumisesta huolimatta. Sitä kyllä ihmettelin, että Töykkälä pelasi PW:n ja Lennun kanssa, vaikka olisi hyvin voinut olla Wärnin ja Liivikin sentteri. Näin ei olisi tarvinut ylikuormittaa boywonderia, koska loppuvaiheessa Mikke piiputti oikein huolella. Helpompaa olisi mielestäni ollut laitureiden kierrättäminen, mutta näin mentiin tällä kertaa. Kai Jalonen halusi nähdä, riittääkö poikasen rahkeet tällaiseen kuormitukseen ja palautusaikakin seuraavaan matsiin oli riittävä, joten se siitä.

Korjataan sen verran ylempää tekstiä, että ei meidän nelonen pelaa sen vähempää tai enempää kuin kenenkään muunkaan... Ihan perusminuutteja pelaavat ja ei mun mielestä tuon enempää tarvitsekkaan tulla, tai sitten HIFKin joukkueen pitäisi olla huomattavasti tasapaksumpi, jotta tasaisempaan peluutukseen olisi aihetta. Enemmän pödejä ja sködejä kentälle, niin peluutus saadaan tasaisemmaksi.

Tässä peliajat kahdesta ekasta matsista:

HIFK-Jokerit
Blues-HIFK

Vaikka tuolla aikaisemmin heitinkin ilmoille ketjuvariaatioita, niin muutan mielipidettä asiassa. Ehkä olisi kuitenkin järkevämpää saada pelikuviot toimiviksi ja vasta sen jälkeen voi lähteä vähän sotkemaan ketjuja. On aika riskaabelia myllätä ketjuja tässä vaiheessa, varsinkin kun osa pelaajista hakee vasta parasta pelikuntoaan (Hade ja Kibe). Del Grosso olisi sellainen pelaaja, jonka haluan nähdä kentällä, olisiko tänään hänen vuoronsa? Ja Riksman tietysti maaliin, viimeistään Tampereella, jos vain kondis antaa myöten?
 
Viimeksi muokattu:

scholl

Jäsen
Toi tilasto ei aukea mulle. Miten on mahdollista, että MG on pelannut muka kahdessa ketjussa, jos Wärnillä ja Liivikillä on 6min enemmän peliaikaa kuin Järvisellä, mutta toisaalta MG:llä on vain 1,5-2min enemmän peliaikaa kuin esim. VP:llä ja PW:llä? Onko niin, että Micke pelasi nelosen keskellä vain kaksi vaihtoa ja muuten nelosen jätkät olivat jäällä vain av:llä?

EI se Micken peliaika nyt niin hirveän suuri ollut. Shedden peluutti ykkösjätkiä aina varmaan tota enemmän. Toki Salmelaiset ja kumppanit olivat sitten ihan puhki kauden mittaan, mutta idea on selvä.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Kai Jalonen halusi nähdä,
Siis Kojon ja Kairan yhdistelmä, Kai Jalonen! Nyt vähän väsyttää...

Se on ihan hyvä antaa pojalle näyttöpaikkoja ja peluuttaa kahdessakin kentässä, nuoret jaksavat. Mutta kunhan ei tapahdu liian usein, ja jäbä on aivan piipussa ratkaisupeleissa tai polttaa itsensä henkisesti loppuun. Sitä tuskin tapahtuu, kaveri menee harrastukseen töihin, ei se voi uuvuttaa henkisesti.

Tämän illan koitikseen laittaisin kaikesta huolimatta Juuon byyriin, jos on vain 100%:sesti toipunut lenssusta ja kuumeesta. Janne sitten toiseen Mansen peliin. Antaisin Haatajan olla vielä ykkösessä sellaiset 5 peliä, jos sitten ei ala paukkua, niin laidalle Wärn tai Lennu ihan vaan lihaosaston mieheksi ja Haataja sitten Ramun viereen hakemaan tulosta. Kille hyökkäävään rooliin PW:n kanssa.
 

Notorious

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Wild, Kerho, Finns
Blues pelissä pelattiin Järvisen loukkaantumisen jälkeen kolmella sentterillä ja neljällä laituri parilla.
Se pari minuuttia enemmän tuli MG:lle ylivoimista(?)..
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kojona mä en lähtisi sörkkimään ketjukokoonpanoja vielä tässä vaiheessa kovin paljon. Mä näkisin järkevimpänä taktiikkana ahnehtia heti alkusyksystä mahdollisimman paljon voittoja alle - ja nimenomaan niitä kolmen pinnan voittoja. Nyt on jo kaksi suoraa voittoa tilillä ja pyrkisin totuttamaan jengin voittamisen kulttuuriin: voitto, voitto, voitto. Vaikka henkilökohtaiset onnistumiset lämmitävätkin yksittäisen pelaajan mieltä, niin joukkueen menestyminen lämmittää vähintään yhtä paljon. Jos tän viikon kolmesta pelistä napataan täysi pistepotti, niin sitten mä ehkä uhraisin pari ajatusta ketjuruletille, jos Kibe tai Hade on edelleen kiikareilla, mihin en kylläkään usko. Jos sekä Sputnikit että molemmat Mansen jengit jyrätään, niin eiköhän Kille ja J-P:kin saa siinä samalla sihdin kohdilleen.

Viime vuonna nähtiin, että syksyllä luodaan asetelmat loppukauden pärjäämistä varten. JYP oli viime vuonna selkeä poikkeus tästä säännöstä, mutta periaatteessa vahva alkusyksy lupaa hyvää loppusijoitusta runkosarjassa. Senpä takia mä pitäisin edelleen kaasun pohjassa ja koittaisin kiskoa eroa seuraaviin mahdollisimman suureksi. Sitten, kun eroa on kertynyt riittävästi, voi alkaa miettiä, sopisiko pelaaja X sittenkin pelaajan Y pariksi, kun Z:n rinnalla ei yhteistä säveltä löydy.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Niinhän se yleensä menee, että voittavaa kokoonpanoa ei kannata liiemmin muutella, tänään SaiPa:a vastaan pelataa Jokerit-ottelun kokoonpanolla (Järvinen pois kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi ja Liivik paikkaa):

Peltonen-Granlund-Haataja
Vallin-Kousa

Töykkälä-Wirtanen-Petrell
Söderholm-Kurvinen

Ahtola-Ramstedt-Kuhta
Järventie-Kankaanperä

Liivik-Piiparinen-Pöysti

Lundell
(Riksman)

Muutoksena vain Riksmani kakkosena. Missä perkeleessä mahtaa olla Del Grosso?

edit. Toisaalta, miksi muuttaa pakkipareja, kun puolustajien pelaaminen on ollut kokonaisuudessaan suht moitteetonta.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kuulin että vielä eilen olisi ollut voimassa se käytäntö, että SM-liiga vapauttaa Saipan matkasta Helsinkiin, jos HIFK peluuttaa Lunkkaa maalissa. Tappio on selviö ja turha kiusata pikkuseuraa hirveillä matkakuluilla. Nyt on Riksman kakkosena ja Saipalla pienet saumat Lunkan esimerkiksi loukkaantuessa....joten hallille pitää raahautua sittenkin! Ja DelGrosso - onko hänestä tulossa päivitetty versio Kobezdasta? Ei peliäkään ja palkka juoksee. Tosin Kobelle Pentti veti varmuuden vuoksi 3v sopparin, sillä moisia vonkaleita saa harvemmin kiinni.

Matsista tulee nihkeä ja voisi mennä jopa jatkoajalle. Saipa on aina paha vastus HIFK:lle. Tältä viikolta tulee todennäköisesti 6 pistettä, Saipa ja Tappara voitetaan ja Ilvestä vastaan otetaan pataan ylimielisinä 5-0. Ja luoja varjele, jos HIFK oikeasti vetää pitkän voittoputken alkuun! Silloin kaikki muistelevat Lukon viime kautta ja täällä ollaan huolestuneita. Samoin ollaan huolestuneita, jos HIFK on häntäpäässä. Jyp ei olisi ikinä noussut viime kaudella, ellei se olisi jaksanut jauhaa koko ajan omaa systeemiään. Voitot tulivat ihan samalla taktiikalla kuin tappiotkin ja suoritus oli melko kylmäpäinen Dufvalta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
JHag kirjoittaa asiaa, kuten aina. Huippuja emme ole, hännänhuipuiksi emme halua - olkaamme siis keskinkertaisia. Sen IFK ainakin osaa. Näyttäähän se sitä paitsi ikävältä, jos tappiosarakkeessa on pyöreä nolla. Ei me mitään nollia olla!

Nyt kun luin tuosta Liigan käytännöstä, alkavat palaset muutenkin loksahdella paikoilleen. SaiPa yrittää tänään ajella Lunkan kylmäksi ja saada Juuson imur... tarkoitan torjumaan. Tämän estääkseen IFK peluuttaa vielä tänään uutta gooniaan Mikko Kousaa. Jos SaiPa kolaa Jannen telakalle, Kousa päästetään irti ja Lahden pienisuuri mies hyppää suoraan SaiPan vaihtoaitioon järjestäen siellä pienimuotoisen verilöylyn. Kun Kousa kärsii Liigalta saamaansa puolen vuoden pelikieltoa, saa EDG vihdoinkin näyttöpaikan.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jos SaiPa kolaa Jannen telakalle, Kousa päästetään irti ja Lahden pienisuuri mies hyppää suoraan SaiPan vaihtoaitioon järjestäen siellä pienimuotoisen verilöylyn.

Jos Saipa ei tälläkään usko, Niko Piiparinen päästetään kahleistaan ja jälki tulee olemaan rumaa. Saipa on hieno joukkue. Iso menestys on äärimmäisen epätodennäköistä ja joukkueen maksimi pyörii puolivälierien paikkeilla kaudesta toiseen. Siltikään Saipalla ei ole pelkoa putoamisista ja joka ainoa kausi nämä karjalaisen kusipääkiekon edustajat rohmuavat pisteitä isoilta. Jokerit ja HIFK ovat usein olleet kompastumaisillaan / kompastuneet Saipaan. Tuohon nihkeään dieseliin.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Lainataas tuolta viilaus-ketjusta
Jos HIFK saisi jollain tavalla toimimaan Hade-Kibe -kaksikon kimpassa, olisi tässä aika huikeat maalinäkymät: MG-Ville, Ahtola-PW/Ramu ja Hade-Kibe. No, toivoahan aina saa.

Ville-MG-Lennu
Jerry-Ramu-Mallu
Kille-PW-Hade
Turre/Nyholm/Pöde-Tykki-Simo

Tadaa, 3 hyökkäävää hyökkäysketjua ja Tyksonit jarruttelee.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Lainataas tuolta viilaus-ketjusta

Ville-MG-Lennu
Jerry-Ramu-Mallu
Kille-PW-Hade
Turre/Nyholm/Pöde-Tykki-Simo

Tadaa, 3 hyökkäävää hyökkäysketjua ja Tyksonit jarruttelee.

Mä laittaisin kyllä näin:
16-64-9
21-46-27
32-13-4
72-43-71

Pakisto muuten ok, mutta kasin oman pään pelaamista on syytä kyllä tsiigata brennarin kans, ja varsinkin vähemmän taklaavia ja luistelevia joukkueita vastaan 67 olisi ihq. Sitten jotain Ässiä vastaan 41 olisi hyvä olla jengissä, jos jotain kähinää sais vaikka aikaan.

Ou jee, nyt on Pikun mummokin kartalla.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Lainataas tuolta viilaus-ketjusta


Ville-MG-Lennu
Jerry-Ramu-Mallu
Kille-PW-Hade
Turre/Nyholm/Pöde-Tykki-Simo

Tadaa, 3 hyökkäävää hyökkäysketjua ja Tyksonit jarruttelee.


Tämä kaavailusi osoittaa kyllä pirullisen selvästi sen, miksi IFK hakee yhtä hyökkääjää lisäksi jengiinsä - Jalonen halunnee kolme hyökkäävää ketjua. Tuolla olisi oikeasti ykkösessä tilausta yhdelle kookkaalle maalintekijälle tai vastaavasti kakkosessa tilausta peliätekevälle sentterilaiturille (jolloin itse laittaisin ehkä Ahtolan ykköseen). Wärniin ei tällä hetkellä ole luottamusta kärkiketjujen tuloksentekijänä, ykkösketjun visiitistäkin alkaa olla jo aikaa.

Tuossa sinun kaavailussasi jättäisin kokoonpanon ulkopuolelle Nyholmin ja Pöystin, koska tuo nelonen olisi aika puhtaasti päällystakkiosastoa.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Tämä kaavailusi osoittaa kyllä pirullisen selvästi sen, miksi IFK hakee yhtä hyökkääjää lisäksi jengiinsä...
Tuossa sinun kaavailussasi jättäisin kokoonpanon ulkopuolelle Nyholmin ja Pöystin, koska tuo nelonen olisi aika puhtaasti päällystakkiosastoa.

Lennu olisi ykkösessä se jarkkoruutu, itselläni on fetissi koota ketjut caloun-davidsson-ruutu muotoon. Pari taitavaa pelin- ja maalintekijää ja sitten yksi lihas.

Nelosessa paikka on Turren, mutta sattuneesta syystä siihen on laitettava parisen viikkoa ainakin joku muu. Kyllä, Pöysti ja Nyholm kokoonpanon ulkopuolelle.

58 veisteli hyvää settiä noista pakeista ja peluuttamisesta vastustajan mukaan. Juuri näin sen tulisi mennä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös