Viestin lähetti TheAnimal
Ei millään pahalla, mutta kun katsoo oikeasti 80-luvun ykkösketjujen pistemääriä, ne ovat aivan eri planeetalta nykypäivään verrattuna. Silloin pistepörssin voittaja hakkasi useilla kausilla yli 200 pinnaa, sata pinnaa ei ollut yhtään mitään. Viime kaudella NHL:n pistepörssin voittaja ei kerännyt sataa pistettäkään. 80-luvulla parhaat puolustajatkin tekivät enemmän pinnoja kuin viime kauden pistepörssin voittaja! Se on todellisuus.
Aloitin tämän 'tutkimuksen' teon siltä pohjalta kun oli keskustelua siitä kuinka helppoa Gretzkyn oli 80-luvulla tehdä pisteitä (vertailu oli tehty siis 90-lukuun). Juttu oli vain niin että Gretzky voitti pistepörssin parhaimmillaan yli 80:llä pinnalla ja sai aikaan (apunaan ylivoimainen Oilers) juuri tuon mielikuvan että silloin 100 pistettä ei ollut mitään.
86-87 kauden pistepörssin on paras esimerkki tästä. Tälläisiä pistemääriä on nähty viime vuosien NHL:ssä jo melko usein:
1 Wayne Gretzky, Edmonton..........183
2 Jari Kurri, Edmonton.............108
3 Mario Lemieux, Pittsburgh........107
3 Mark Messier, Edmonton...........107
5 Doug Gilmour, St. Louis..........105
6 Dino Ciccarelli, Minnesota.......103
7 Dale Hawerchuk, Winnipeg.........100
8 Michel Goulet, Quebec............ 96
9 Tim Kerr, Philadelphia........... 95
9 Ray Bourque, Boston.............. 95
Viestin lähetti TheAnimal
80-luvulla NHL:ssä pelattiin muuten huomattavasti kovempaa kuin nykyään. Silloin oli kavereita, jotka eivät juuri muuta osanneet kuin tapella. Toisin kuin nykyään, kun kovilta pelaajiltakin vaaditaan edes kohtalaista taitotasoa. Toisinsanoen rouhijat eivät aiheuttaneetkaan 0-0 pelejä kuten sinä ylhäällä väität. 0-0 pelejä aiheuttaa järjetön kahvaaminen ja muu vastaava, jota harrastavat yleensä ihan muut herrat. Kannattaa kiinnittää huomiota niihin kavereihin, jotka surffaavat kaukalossa maila vastustajan kainalossa kiinni. Ne kaverit kun saataisiin kaukalosta ulos, niin sen jälkeen alkaisi verkkokin taas heilumaan iloisemmin.
Samalla kaudella Edmontonissa 3-ketjun pisteet:
Mike Krushelnyski 16+35=51, Craig MacTavish 20+19=39,
Kevin McClelland 12+13=25. No eihän tällainen esimerkki juuri mitään osoita. En voi väittää ettei kahvaaminen ole suuri syy maalimäärän laskuun, mutta samalla sinunkin on myönnettävä eniten maaleja tulee, silloin kun kenttä on täynnä jancalouneita, ei pasinielikäisiä.