HIFK-Ässät Pe 24.9.2004

  • 16 802
  • 142

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Hienoa, että Ässien maalit tekivät pelaajat, joilta niitä odotetaan.
Ja Uusikartano syötti molemmat?

Toisessa ketjussa väitettiin Lankkua yliarvostetuksi...
 
Re: Kiitos Ässät!

Viestin lähetti rama
Joensuulle ilmeisesti radion mukaan lievä aivotärähdys, radion mukaan Ruudun taklaus oli kuitenkin puhdas, joten ei siitä sen enempää. Ihme sinänsä että tällä kertaa puhtaasta taklauksesta ei lentänyt ulos tai tullut jäähyä, mikä "Kahvata saa, mutta ei taklata"-liigan linja on viime aikoina ollut.

Siellä olikin ruotsalainen tuomari. Paikanpäällä olleilta tiedustelut miten herra pärjäsi. Oliko parempi vai huonompi meidän Laaksosiin ja Ringbommeihin verrattuna? Ottiko koukkuja pois ja salliko taklauspelin?
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Re: Kiitos Ässät!

Viestin lähetti rama
Ihme sinänsä että tällä kertaa puhtaasta taklauksesta ei lentänyt ulos tai tullut jäähyä, mikä "Kahvata saa, mutta ei taklata"-liigan linja on viime aikoina ollut.

Olisiko lusikkansa sopassa ollut tällä hurrituomarilla, joka ei luultavasti haluakaan ymmärtää Sm-liigan uskomatonta linjausta näissä tilanteissa..

Onnea helvetisti Ässille, hieno voitto! Radiosta kuuntelin koko pelin ja pakko sanoa, että sydän hakkasi välillä normaalia nopeammin. Mutta hieno homma, kaksi pinnaa Helsingistä on suorituksena todella hyvä. Hyvä Ässät!

edit: liian hidas, Pata on nopeampi..
 

c.s

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers
Ei Näin

Ei voi olla totta Hifk on tällä hetkellä liigan huonoin joukkue,aivan uskomatonta söhläystä,en voinut uskoa silmiäni.
Jos ei pelaamisesta tuu mitään niin tapelkaa edes!
Vittu!
 

mikaw

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä kysyn vaan miksi J. Ruutu laitettiin laukomaan rankkaria? Ruutu ei kai sentään ollut keskenkuntoinen, mutta mieleen tulee "taannoin kerta" kun eräs J. Caloun laitettiin jäälle vastaavassa tilanteessa. Sekin oli outoa, että Ässiä alkoi pelaaminen kiinnostamaan vasta kun saivat lahjaläpiajon. Sen jälkeen tuntui siltä, että "me hävitään tää peli" vaan onneakin oli. Stathos oli kyllä ihan hyvä kun tuli tavallisia vetoja eikä läpiajoja tai rankkareita.

Tuskallinen kausi on odotettavissa jos tämmöisistä matseista ei voittoa oteta. No kaipa voivat vielä parantaa peliään. Siis HIFK. :(
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Sellainen peli...

Kylläpä taas ekan erän aikana tuntui siltä, että eikö ihminen keksi mitään parempaa tekemistä perjantai-iltana, kun istua hallissa katsomassa tällaista hengetöntä paskaa. Ihan paskaa peliä molemmilta. Toisessa erässä vähän tuli jotain järkeä peliin ja varsinkin vikan Ässä ylivoiman aikana nähtiin jopa kontaktiakin, kun Karalahti laittoi kroppaansa peliin ja vielä kun Ässät vastasi seuraavassa vaihdossa toisessa päädyssä, näytti kun ottelusta voisi jotain vielä tullakin. Kolmas erä oli pelillisesti paras, kun HIFK omalla huonolla pelillään varsinkin ylivoimalla, antoi uskoa Ässille. HIFK:n olisi pitänyt ratkaista peli kahdessa ekassa erässä, kolmannessa Ässät oli ihan tasaväkinen. Jatkoajalla kummallakin valmentajalla olisi ollut tilaisuus vähän rohkeammalla taktiikalla hakea ratkaisua 5-3 vastaan ottamalla veskarin pois, Ässillä jatkoajan alussa ja HIFK:lla jatkoajan päätteeksi. Ihme ettei riskinottoahalua löytynyt.

Jarkko Ruutu oli aika vaisu, ekassa erässä torppasi Joensuun pois pelistä, puhdas taklaus, vähän myöhässä tosin. Ässistä tuli mielenkiinnolla seurattua pelaajaa nro 8, joka näytti todella pirteältä. HIFK:lla suuria ongelmia yv:n kanssa, vaikka kiekko ajoittain hienosti liikkuukin. Tosin uskon että se on vain ajan kysymys kun yv rupeaa kulkemaan. Vopatia maskimieheksi?

Tuomari oli hyvä.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Kaivakaas joku se kaavio esiin, joka kuuluu kaivaa esiin, kun Ässät voittaa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo, eipä mitään elämää suurempaa nähty, mutta eipä sitä kai kukaan odottanutkaan. Nää syksyn pelit nyt vaan ovat sitä itseään.

Taklauspeliä etenkin IFK:n osalta oli enemmän kuin kymmenessä HPK-Jyp -pelissä yhteensä, mutta pelillisiä hienouksia ei todellakaan nähty. Ässille pitää nostaa hattua siitä, että siinä on joukkue, joka vähäisestä budjetista huolimatta ei ole lähtenyt kahvalinjalle näissä vierasmatseissa vaan yritti jälleen pelata kunnon kiekkoa. Äänekäs ja suurilukuinen Ässäkatsomo varmasti piti pelistä.

Söderholm oli tänään suorastaan huono. Pari kertaa pisti suoraan lapaan ässähyökkääjälle oman sinisen sisällä ja laukauksetkin tuntuu olevan hakusessa. Mutta muistetaan, että kaveri oli kesällä olkapään leikkauksessa ja eiköhän mies kohtapuoliin taas ole yksi liigan parhaista pakeista. Kurvinen sen sijaan pelaa nyt erittäin hyvin. Siinä on suomalainen 'Stepanek'. Puolustuspään pelaaminen näyttää todella helpolta tälle kaverille.

Tuomari oli suht ok ja antoi poikien taklata ilman jäähyjä. Kurvisen jäähy tuli helposti kuten myös jollekin ässäpelaajalle. Kahvaamisia ei juurikaan nähty (sm-liigan mittapuulla), joten niiden viheltämisestä ei oikein havaintoa voinut tehdä.

Joku Jokeripaitainen jannu heilui C-katsomossa aikomuksena ilmeisesti ottaa pientä erää IFK-katsomon kanssa. Sen enempää ketään tuomitsematta olisi hauska kuulla, mitä siellä tapahtui jos joku lähellä tapahtumien keskipistettä oli...?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
2-2 ja rl-tappio

Ei sentään "Pärä pyörittänut porilaisia pisteittä paluumatkalle", kuten aamulla ennustin. Pärssinen ja Kuhta tekivät toki maalin mieheen, joten vähitellen Harkinsin ketju on pääsemässä vauhtiin. Se on tietysti myrskyvaroitus tuleville vastustajillemme. Muut ketjut eivät vaan pystyneet tänään maalintekoon, vaikka taas oli paikkoja ainakin viiteen maaliin.

Maalivahdit pelasivat hienon pelin, varsinkin Langkow. HIFK:n yv-peli ei ole vielä kohdallaan, vaikka yksi maali olikin tuloksena. Ruotsalainen erotuomari onnistui ihan kohtuullisen hyvin. Jäähyt vihellettiin kiinnipitämisestä ja kampituksista. Taklauksista ei tullut jäähyjä.

Jarkko Ruutu toi HIFK:n peliin selkeän lisän taklauksia. Pari maalipaikkaakin oli, mutta vielä ei onnistumisia tullut. Nuori Jesse Joensuu jäi Jarkon taklauksen alle 1. erässä, eikä palannut peliin. Taklaus oli puhdas, eikä Jarkko saanut jäähyä.

Rl-kisa on ihan typerä tapa jakaa ylimääräinen piste. Olen tätä mieltä, vaikka HIFK olisi voittanut kisan. HIFK oli lähellä voittaa pelin jatkoajalla, kun Karalahti laukoi tolppaan yv:llä.

Marek pelasi paljon ylivoimaa Karalahden parina. Se uutena kokeiluna. Kakkosyv on edelleen ihan olematonta. Nyt siinä kävi Ruutu pari kertaa maskimiehenä. Hirschovitsillä ei vieläkään riitä maltti riittävän rauhallisiin ratkaisuihin yv-pelissä.

Ässät oli lähellä voittaa pelin jo varsinaisen peliajan viiden minuutin aikana. HIFK meni vähän sekaisin, kun Ässät tasoitti pelin tilanteeksi 2-2.

HIFK on saanut kolmesta kotiottelusta yhden pisteen yhdeksästä mahdollisesta. Se on kehno saldo.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yllätyspisteet

Laitetaan vähän pelistä.

Valitettavaa oli Jesse Joensuun loukkaantuminen. Heti ensimmäisestä vaihdosta Jruutu antoi puhtaan pommin ja tippui. Olisi jonkun toisen saanut hakea kuin 16 vuotiaan junnun… No ei voi valittaa, kun puhtaasti meni.

Ässien peli oli kaiken kaikkiaan sitä perinteistä vieraskiekkoa (puolustus, purku ja vastaiskut). Ensimmäinen erä ei näyttänyt yhtään pahalta. Mukana oltiin. Tuomisella, Kiilholmalla ja Uusikartanolla taisi olla parhaimmat ja ainoat maalipaikat erässä. Pelin edetessä Ässien peli siirtyi yhä enemmän tähän vieraskiekkoon. Purku ja aina purku kun oli mahdollista. Asia alkoi ainakin itseäni häiritsemään toisen erän puolella ja kolmannessa purettiin jopa aivan järjettömissä paikoissa. Silmittömästi vain päätyyn, vaikka periaatteessa olisi ollut hyökkäyksen paikka.

Ässien paras ja koko ottelun oli Scott Langkow. Aivan uskomaton peli. Ensimmäisessä erässä otti jopa läpiajon + 2 game savea. No läpiajossa oli Jruutu, mutta tämä puolihan ei ole Scottin parhain puoli. Reaktiotorjunta laukaukseen joka tuli syötöstä maalin takaa. Maaliviivapelastus mailalla. Taisi olla Vihko joka yritti. Tänään oli voittava maalivahti.

Muita mainittavia onnistujia: Virkkunen, Tuominen, Pentikäinen, Mave ja Classen. Virkkunen ehkä edellä mainituista näkyvimmin. Teki todella paljon töitä, karvausta ja vääntöä.

Sitten… Aki Heino. Järjettömiä kiekonmenetyksiä, kikkailuja alimpana miehenä jne… Ei lauo viivalla ja siirtää aina turhaan. Ulos. Joku vertasi miestä jossain muussa ketjussa Vesa Saloon. Jotain rajaa. Paska. Ei voi mitään kun on noin hirveän hasardi. Enkä voi missään nimessä käsittää miksi mies laitetaan alivoimalle. Tätä voisi joskus joku toimittaja kysyä Toivolalta.

Ylivoima. Sitä jo oikein odotti koska se loppuu. Toivotonta. Ei laukauksia, ei pyöritystä, ei rauhoitusta, ei mitään. Jos sanon että koko ottelun ylivoimista Ässät sai n. 3 vetoa en paljoa valehtele. Huoh. Tämä osasto kuntoon. Ei se näemmä harjoittelullakaan tule, vrt Pelicans pelin alla olleet lausunnot.

Aravirralta järjetön veto laittaa Jruutu rankkareihin. Missä Kuhta ? Ennen Kuhdan maalia näytti että olisi ollut liikaa miehiä kentällä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viestin lähetti Arnold
Kaivakaas joku se kaavio esiin, joka kuuluu kaivaa esiin, kun Ässät voittaa.

Ässät voittaa niin harvoin, että se kaavio taitaa olla unohtunut jo jonnekkin männävuosi(kymmeni)en perukoille.
 

Ässät #12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti Juhaht
Ässät voittaa niin harvoin, että se kaavio taitaa olla unohtunut jo jonnekkin männävuosi(kymmeni)en perukoille.

Ai juu, niinhän se olikin. No, onneksi Ässien voitosta on kuitenkin vähemmän aikaa kuin Bluesin.Eikös espoon pojat ole voittanut liigamatsin viimeksi keväällä?

Pysytäänpä asiassa.Tästä on Ässien hyvä jatkaa.Pikkasen huilia ja sunnuntaina takaisin jäälle.Kolmet harkat aikaa hioa peliä taas hieman paremmaksi. Paikalla olleet voivat kommentoida, että joko tietyillä pelaajilla alkoi kipsi murentua?
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti Arnold
Kaivakaas joku se kaavio esiin, joka kuuluu kaivaa esiin, kun Ässät voittaa.

Tässä tulee. Kiitos Janj. Editoin hieman ja lisäsin Ässät vakioksi. Vastustajajoukkueen nimi vaan viivoille

Kenet tahansa Ässät voittaa, on aina kyseessä vastustajan kauden huonoin peli. Se toki sopii meille, sillä pisteistähän sitä pelataan. Ei tyylipisteistä. Mutta jospa teille voisi kehitellä valmiin templaten tulevia matseja varten:

"Ottelu ____________ - Ässät oli ________in kauden paskin peli. Tuomari _______ oli perseestä. Ässät oli huono, mutta _______ oli vielä huonompi. Lisäksi Ässät kahvasi koko ottelun."
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Juhaht
Ässät voittaa niin harvoin, että se kaavio taitaa olla unohtunut jo jonnekkin männävuosi(kymmeni)en perukoille.

Onko Juhaht:lla joku kompleksi ? Lapsellista provoamista. Norkooliin.

Rankkareista vielä sen verran, kun joku niitä tekstarilla kysyi. Kummatkin Hifk:n ampujat eivät yrittäneet Langkowin heikkoa kohtaa länkiä vaan yrittivät viedä sivulle. Ruutun vedon Langkow taisi torjua kädellään. Aivan selvää kuvaa Harkinsin yrityksestä ei ollut. Oliko sivu panssari vai patja ? Joku kommentoi takaani että panssari. En itse aivan nähnyt.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Juhaht
Ässät voittaa niin harvoin, että se kaavio taitaa olla unohtunut jo jonnekkin männävuosi(kymmeni)en perukoille.

Porissa on sentään jotain joskus voitettu, mistä osoituksena 4 viiriä katossa. Espoolaiskiekkoilu taasen hakee edelleen indetiteettiään kuin 15-vuotias ylipainoinen teinityttö. Taitaa Ässillä olla enemmän voittoja tällä kaudella kun HVM Bluesilla.

Itse pelistä. Radiosta katsottuna Virkkunen pelasi hyvän pelin, kuten myös Uusikartano ja Tuominen. HIFK taasen taisi luoda parhaimmat paikkansa ylivoimalla, kun taas Ässien ylivoima oli sitä samaa, mitä muutamana viime vuonna. Nämä oli bonuspisteitä, tästä on hyvä jatkaa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Merkatkaa jo 7.10 kalentereihin, silloin nähdään todellinen jämäfinaali Blues-HIFK, jos homma jatkuu näin niin todennäköisesti tullaan rikkomaan jokin saamattomuuden absoluuttinen nollapiste.

Mites Joensuu pelasi ennen loukkaantumista?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ahah, se koira älähtää johon kalikka kalahtaa!


Ässä-fanitpa ovat otollista maaperää turhanpäiväisille provoille. Lähinnä kuitenkin ajattelin vastata erään europopista kiksinsä saavan Ässä-kirjoittajan aiempiin Bleg-aiheisiin viesteihin, kun oiva tilaisuuskin tuli.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Viestin lähetti mikaw
Mä kysyn vaan miksi J. Ruutu laitettiin laukomaan rankkaria?

Varmaan siksi, että Ara haluaa olla joskus, ei siis aina, voittamisen sijaan mieliksi - tässä tapauksessa ehkä yleisölle. Jos Ruutu olisi maalannut rankkarivoiton, DDR-ladosta olisi kuitenkin katto räjähtänyt ilmaan jullien yhteisorgasmin tieltä.

Ja kun Hifki repi pisteenkin ja pelejä on vielä enemmän kuin liikaa jäljellä, niin ei ehkä kande olla huolissaan noin "radikaalista" koutsin ratkaisusta. Pelihän päättyi tasan jo sitä ennen.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Omat kommentit pelistä, lukematta ketjua.

Alku oli... huikea. Jaken esittely, yleisön melu oli loistava. Ja Jaken ensimmäinen vaihto, jestas oon kaivannu sitä jätkää! Ensin taklaus laitaa vasten ja sitten täysin puhdasoppinen avojääpommi, pudotti Ässien nuoren Jesse Joensuun totaalisesti. The Man is back in town!

Ykkösketju oli edelleen suht vaisu. Ketju on enemmän kuin osiensa summa, joten jonkun alisuorittaminen heikentää kaikkia. Pärällä on kädet edelleen jäässä, pelituntuma heikohko. Tämä näkyi tänään selvästikin kiekollisessa pelissä, tsemppiä karvauksessa löytyy kiitettävästi. Kibe missasi muutaman hyvn paikan. Harkins vaikuttaa edelleen löysältä, sortui liikaan syöttelyyn, hassasi mm. selkeän maalillenousun ja laukauksen tyytyen siirtelemään kiekkoa. Söde pelasi omasta mielestäni parhaan pelinsä tähän mennessä, vaikka muutaman virheen tekikin. Jere totutun hyvä ja varma.

"Kakkosketju" ei jättänyt juuri mitään muistikuvia. Vopat pelasi ihan siedettävästi, Laine karvasi totuttuun tapaan koohottaen. Hirso pelasi ylivoimaa Luttisen ja Vihkon kanssa - en tajua miksi. Ei ryssinyt tänään niin pahoin kuin tiistaina, mutta Holma silti parempi käsistään. Alivoimalla Kimi oli hyvä, toivottavasti Ara älyää siirtää miehen selkeästi puolustavaan rooliin. Uudet ketjukaverit sen mukaan. Kimillä oli kolmannessa tilaisuus ratkaista ottelu, kädet jäätyivät avopaikassa, seurauksena laukaus suoraan maalivahtia päin. Muutenkin tärkeällä hetkellä Kimi teki huonoja ratkaisuja kiekon kanssa, yleensä tilanne kuivui siihen. Marek ja Saarinen menivät ihan hukkaan tämän ketjun takana. (edit: hienoa oli Marekin peluutus ykkösylivoimassa, way to go Ara)

Holman vitja jatkoi hyviä otteitaan. Vihko pörräsi innokaasti, kiekkokin pysyi suht hyvin mukana. Luttinen yllätti positiivisesti. Samoin Holman kiekonkäsittely ja syöttely ilahduttivat ja herättivät kysymyksen: miksi Hirso pelaa ylivoimassa sentterinä eikä tämä mies?

Nelosketju suoriutui osastaan ihan hyvin. Lennu ja Jebu eivät juuri erottuneet, pari kertaa yllättyivät syötön tullessa kovaa suoraan lapaan, asialla Jakke Ruutu. Jakesta puheen ollen, miehen luistelu oli todella hyvää, asenne on edelleen tallella, loistavaa fyysistä peliä. Tätä on ikävöity. Jakke taisi jo kerran käväistä ylivoimalla, jatkossa toivottavasti useamminkin. Taidoiltaan ehdottomasti kahdessa ensimmäisessä ketjussa, ei tosin ole (edelleenkään) mikään maalintekijä.

Stathos pelasi hyvin, kahta läpiajoa lukuunottamatta. Ei pystynyt takaamaan IFK:lle voittoa tänään, lähtölaskenta kiihtyy?

Kaiken kaikkiaan peli oli sittenkin hieman vaisua perjantaipeliksi, IFK:n peli kulki jonkun aikaa hyvin, sitten meni sohlailuksi ja Ässien tasoituksen jälkeen hajosi täysin. Ratkaisua siirreltiin edelleen liikaa, räikeimmin Harkins. Parannettavaa on, mutta vastaavasti myös potentiaali on hyvä. Vielä kun yhden Ruudun saisi..
 
Viimeksi muokattu:

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pitkästä aikaa lätkää livenä.

En ole lukenut muita kommentteja vielä ketjusta, mutta pistetään nyt itse jotain hajakommentteja.

Hirveää kuraa oli kyllä peli, varsinkin Ässien osalta. Propsit täytyy antaa HIFK:n fanijoukolle, kun jaksoivat pitää ääntä ja laulua yllä koko pelin ajan. Pakko olla oikeasti tunteella mukana, jos tuollaista peliä jaksaa seurata noin antaumuksella. Paljon on molemmilla joukkueilla vielä tekemistä varsinkin oman pään pelaamisessa. Ässiltä varmasti päälle parikymmentä pitkää kiekkoa koko pelissä, HIFKilläkin runsaasti. Luokattomia avauksia, kiekon menetyksiä omassa päässä, harhasyöttöjä, kompastelua ja muuten vaan yleistä räpeltelyä kummaltakin, varsinkin Ässiltä.

Pahiten pihalla Ässien puolustuksessa oli ehdottomasti koko ottelun surkein pelaaja Peltonen, joka ainakin tässä kunnossa on Ässien ylivoimaisesti paskin pakki. Yrittää olla joku öljylanne pakkiparinsa Heinon tapaan, mutta eihän siitä tuolla vartalolla ja noilla käsillä tule yhtään mitään. Tänään muistaakseni kolme kakkosta vastustajassa roikkumisista. Lisäksi kiekon menettelyä yv:llä, onnettomia ratkaisuja, vastuun siirtelyä, täysin järjettömiä avausyrityksiä ja yrityksiä kuljettaa kiekkoa sinisen yli. Keskittyisi siihen mitä osaa eli peruspeliin ja taklauksiin.

Taklauksista puheen ollen on ihmeteltävä, miksi Ässät ei taklaa. Koko pelissä Ässät taklasi ehkä 2-3 kertaa, kerran Ketola, kerran Kiilholma ja kerran Nielikäinen puoliksi ohi. Kaikki tietävät Toivolan pahemman luokan mikkihiirivalmentajaksi, mutta miksi jengiin piti väkisin hankkia noita isoja ja kankeita torneja, jos niitä ei edes aiota hyödyntää mitenkään fyysisellä puolella? Kateeksi kävi HIFK:n jengiä, joka edes yritti pelata jotenkin nykyliigan mittareilla fyysistä peliä ja taklata.

No, Ässät voitti, joten pitäisi kai olla tyytyväinen eikä valittaa. Tulos oli ihan ok, mutta peli Ässillä oli aivan hirveää. Ilman Langkowin uskomatonta virettä (varsinkin 1. erässä) HIFK olisi voittanut useammalla maalilla. 50 minuuttia Ässät oli aivan jyrän alla, kunnes Kivenmäen maalin jälkeen joka jätkälle tuntui kasvaneen 10 cm lisää pituuteen. Puhtaat paperit Ässistä on vaikea antaa kovin monelle pelaajalle, Langkow, Virkkunen ja viimeisen 10 minuutin Kivenmäki lähinnä tulevat mieleen. Puolustuksesta onnistujia olivat näkymättömissä pysyneet Rontti, varauksin Pentikäinen ja Levokari.

HIFKiltakin onnistujat olivat aika vähissä. Pärssinen - Harkins - Kuhta on helvetin taitava ja vaarallinen porukka varsinkin yv:llä, tasakentällisin jotenkin unessa olevan tuntuinen. Muita ei oikein mieleen jäänyt, paitsi uskomattoman taitava Zidlicky.

Rankkareista sen verran, että mihin perustuvat puheet Langkowin huonosta läpiajojen torjuntataidosta? Varsinaisella peliajalla nollasi Ruudun läpiajon, rankkareissa Harkinsin ja uudestaan Ruudun. Vastaavasti toisessa päässä Stathos päästi taaksensa varsinaisella peliajalla kahdesta läpiajosta kummatkin, Virkkusen av-maalin ja Kivenmäen tyylikkään veivauksen, rankkareista torjui Kivenmäen yrityksen ja taas päästi Tuomisen vedon sisään.

Paljon on vielä Ässillä edessä parannettavaa, jos aikovat lisää pisteitä napsia. Tänään lähinnä Langkow ja pari tehokkaasti käytettyä maalipaikkaa (vastustajan räikeitä virheitä kummatkin) toivat 2 pistettä, kovin ansaittuina niitä on vaikea pitää. Varsinkin yv Ässillä oli koko pelin aivan karmeaa. Yksinkertaisesti Ässien yv-koostumuksesta löytyy niin vähän taitoa, että peliä on todella vaikea saada pidettyä hyökkäypäädyssä, saati saada pyörimään. Ero HIFK:n ykkös-yv:hen on valtava. Toinen pahiten tänään pettänyt osa-alue oli puolustuspään peli. Ässien pakkikalusto koostuu liiaksi noista kankeista ja hitaista isoista pakeista, joiden liike on aivan nollassa. Vielä kun samat pakit tekevät jatkuvasti karmeita mokia tyyliin Peltonen, eivätkä tunnu seuraavan minkäänlaista pelisysteemiä.
 
Viimeksi muokattu:

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti Vteich
Rankkareista sen verran, että mihin perustuvat puheet Langkowin huonosta läpiajojen torjuntataidosta?
Ainakin minun osaltani ihan puhtaasti nähtyihin otteisiin. Liian usein on vastustaja saanut tuulettaa läpiajon jälkeen.

Taisivat olla ensimmäiset rankkarit näinä Ässä-kausina mitä mies saa kiinni. Ainakin kotimatseissa on tähän saakka kaikki uponnut kun minä olen ollut paikalla...
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Vteich

No, Ässät voitti, joten pitäisi kai olla tyytyväinen eikä valittaa.

Ei pidä olla tyytyväinen. Väärin voitettu. Tyyli ratkaisee, ei tulos.

T: Blackie (Antti Muurinen -fani)
 

Buccaneer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tuomo Ruutu, Sean Bergenheim
Ziisas mitä skeidaa

Siis HIFK:n peli. Tässä viesti kaikille IFK:n pelaajille kuuluisan lappeenrantalaisen jääkiekkoajattelijan Heikki Mälkiän sanoin: "Vittu työ ootta paskoja." Herroille Vopat, Zidlicky ja Harkins samma på engelska: "Fuck you assholes." No, okei Z kyllä väläytteli osaamistaan, tulosta vain ei tullut. Muuten todellista puuroa ja sontaa. Ykkönen yrittää yhä kuljettaa kiekon maaliin. Holman ketju pelasi ok, joskin viimeistely ontui heilläkin. Nelonen hoiti oman ruutunsa (heh) asiallisesti. Ja "kakkonen"...ei siitä enempää. Ottelussa erottuivat IFK:sta:

Stathos: hyvä peli. Otti kaiken paitsi yksin läpi tilanteet. Thomas olisi toki ottanut nekin, mutta Davepa ei olekaan Thomas. Oli kuitenkin jälleen HIFK:n kiistatta parhaita.

Kultanen: Kauden ensimmäinen kotipeli, jossa ei erottunut joukosta paskuudellaan ja mokailuillaan. En tosin ole varma, johtuuko se siitä, että Kultanen oli parantanut otteitaan, vai siitä, että muut ovat laskeutuneet lähemmäs Jarskin tasoa.

Söderholm: Muutamia räikeitä virheitä. Kuntoutumista odotellaan.

Tietysti Ruutu: Tiputti Joensuun todella komeasti ja pelasi muutenkin mukavan aktiivisesti. Hukkasi tosin läpiajon ensimmäisessä erässä ja tietysti sen rankkarin.

Ja sitten (rummun päristystä)....Kimmmmiiiii!!!! Ryhmän ylivoimaisesti suurin turisti. Jos kimi ei tipu kokoonpanosta Häppölän tervehtyessä, niin maailmassa on kyllä suuri virhe. Sekä Häbä, Holma että Porthen ovat valovuosia edellä kimiä kaikilla jääkiekon osa-alueilla. Aivan uskomatonta tunarointia jokaisessa hyökkäyspään tilanteessa. Kun pitäisi laukoa - empii ja kikkailee, kun pitäisi syöttää - koettaa harhauttaa ja menettää kiekon, kun pitäisi taklata - kaartelee laidassa puhaltelemassa kasseihinsa, kun pitäisi aloittaa - tapittaa kaukaisuuteen ja ihailee ässä-pelaajien kampauksia. Tälle miehelle pitäisi perustaa oma HHVH (Hirso Hiuksista Vittuun Hifkistä) -järjestö. Aivan uskomaton puukäsi paska, joka ei edes osu kiekkoon.

Muita havaintoja pelistä: Harks voitti hippohiiri-Nielikäisen aloituksessa. Pentikäinen taklasi mukavasti Saarista toisessa erässä. Rankkarikisan aikana ei hetkeäkään käynyt mielessä, että jompi kumpi HIFKin ampujista saattaisi saada maaliin. Kaikista ässien maaleista taas näki jo 3 sekuntia ennen laukausta, että varmasti tulee maali. Tämä oli sitä perinteistä HIFK:ta, jota olemme tottuneet näkemään - aivan uskomatonta alisuorittamista.

edit. Tuomarin suoritus oli hyvä, samoin Ässien. Parempi todellakin voitti tänään.
 
Viimeksi muokattu:

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täytyy kai sitten vastarannan kiiskenä yleistä mielipidettä vastaan ilmoittaa, että henk. koht. viihdyin pelissä erittäin hyvin. Selvinpäin vielä.
Hyviä niittejä, tilanteita enemmän kuin tarpeeksi ja hyvä tunnelma katsomossa. Pesee mennen tullen jonkun neppaillen otetun Pelicans-voiton tms. Tietysti pisteitä olisi saanut kotiin jäädä muutama enemmän, mutta jos ottelussa luodaan tuollainen määrä maalintekopaikkoja, niin kyllä ne alkaa sinne jossain vaiheessa uppoamaankin, don`t worry.

En taida olla kovin väärässä, jos väitän että aika monet kalsarit meni vaihtoon tuon Rudyn Joensuu-niitin jälkeen. Omat menivät ainankin. Pakko tietenkin lisätä, että Joensuun loukkaantuminen oli ikävää. Mutta silti, näitä lisää!

Ryminäpronssia, kiitos.

edit: Tuomarista sen verran, että onnistui paremmin kuin monet suomalaiset virkaveljensä. Yksi asia mikä herralta jäi huomaamatta, tai sitten säännöt ovat ruotsissa erilaiset, oli Rudyn hanskojen tiputus (tippuivat muuten iiiihanan nopeasti) siinä Ässä-maalilla tapahtuneen nujakoinnin aikana. Siitähän siis pitäis antaa automaattinen kymppi Suomessa, Ruotsista en tiedä.
 
Viimeksi muokattu:

Hra Punajuuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat HIFK:lle
Turha pistemenetys

Jos joskus, niin nyt olisi Ässillä ollut mahdollisuus ottaa täysi pistepotti Helsingistä, sillä HIFK:ta kauden kotipeleissä vaivannut savolaistauti jatkui. Tänäänkin uskomaton naattiminen oli jättää puille paljaille, mutta tolppa, Ässien ylivoiman ponnettomuus ja tuomariratkaisu jättivät edes yhden pisteen Helsinkiin.

Ensiksikin pitää ihmetellä, että millähän perusteella HIFK:n toista maalia edeltänyt pitkä kiekko ei linjurin mielestä ollut viheltämisen arvoinen? Ässät lopettivat pelaamisen, kiekko ajautui vastustajalle ja Kuhta runnoi patapelaajien hölmistellessä maalin.

HIFK:n hitaiden ratkaisujen lisäksi suurimman ansion pisteistä voi antaa Langkowille. Erittäin varmaa työskentelyä ja jopa tavoilleen poikkeuksellisesti kaksi rankkariakin kiinni.

Toinen positiivinen seikka oli ketjujen hioutuminen järkevään muottiin. Wesslin aloitti ylimääräisenä hyökkääjänä, josta ehdottomat plussat valmennukselle. K-miehet ovat nyt saaneet ansaitsemaansa vastuuta, kun Kuusela on kakkosessa ja Kiilholma kolmosessa. Viimeiseen erään tehtiin myös se muutos, jonka kannalla olen ollut koko ajan: Kivenmäki ja Classen eri ketjuihin. Kakkosketjusta pitää saada jatkossa enemmän irti, sillä Virkkusessa ja Kuuselassa on paljon potentiaalia. Uusikartano – vaikka tasapainottaakin peliä loistavasti – ei ole riittävän aktiivinen pelaaja hyökkäyssuuntaan, jotta näiden laiturien avut saadaan parhaiten hyödynnettyä. Classen siis siirtyi Virkkusen ja Kuuselan keskelle ja Uusikartano sai rinnalleen Kivenmäen ja Tuomisen. Tämän siirron jälkeen kasassa on kaksi hyökkäysvoimaista ketjua, kunhan Toivola & Co. koostumukset jättää tällaisiksi.

Erikseen on pakko hämmästellä Tuomisen otteita. Jälleen vahvaa duunia totutusti puolustussuunnassa, mutta nyt on selvästi löytynyt hyökkäysjujua ja liikkeeseen elastisuutta. Viime kaudella mies ei saanut mistään sisään: saldona 46 ottelusta 5 maalia. Nyt 5 ottelussa 4 maalia. Siinäkö meillä 20 maalin mies?

Ässien ylivoima – ei kauden alkua ilman sen kritisointia. Näyttäisi siltä kuin ei olisi edes sovittu, millä kuviolla ja kenen vastuulla kiekko tuodaan ylös. Jos kuvio saatiinkin pystyyn, niin laukaukset puuttuivat. Tähän näkisin syynä oudot pakkivalinnat. Itselleni ei ainakaan esimerkiksi auennut, mikä idea on peluuttaa Heinoa ykkösylivoimassa (tai ylivoimassa ylipäätään) ja vieläpä toisen pikkumiehen, Sorokinsin, kanssa. Aki ei aneemisuudeltaan viitsi edes laukoa, syötöt ja viivan pito tuottavat tuskaa. Toisessa yv:ssä parina Peltonen ja Toivonen (ja vissiin Levokarikin). Miksi pienet yhdessä ja körmyt yhdessä? Mitä synergiaa tämä tuottaa?

Muutenkin tuntui, että puolustuksessa roolit ovat tällä hetkellä hukassa. Seitsemän pakin sosiaalipeluutuksella parit eivät pysy vakiona. Lieneekö tämä syynä siihen, että varmistavien ja kiekollisten pakkien roolijako näytti puuttuvan kokonaan? Parhaiten tonttinsa hoitivat Rontti, Sorokins ja yllättäen Levokari. Olin jo varautunut iskemään lentäviä lauseita miehestä, mutta nyt ne jäivät varastoon myöhempää käyttöä varten. Paulin poikittaisen mailan käyttöä on kuitenkin järkyttävä katsella. Tänään tuurilla ei boksia napsahtanut. Peltonen tuurasi typerien jäähyjen ottajana: kolmesta jäähystä kaksi tuli typeristä ja tarpeettomista mailakampeista.

Ilmeisesti taklauskielto on tullut harjoituspelien jälkeen voimaan, sillä niittejä eivät Ässistä hakeneet kuin Ketola ja Nielikäinen. Tämän työnjaon soisi pysyvän jatkossakin, sillä kyseiset pelaajat taitavat taklaamisen puhtaasti toisin kuin eräät pakkiosastosta. Eniten taisi kuitenkin pelissä taklata Ruutu. Joensuu ajoi pahasti miinaan, joten Wesslinkin pääsi surffaamaan.

Tätä lisää. Siis pisteitä.

Punis
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös