Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mun puolesta olisi ihan ok, että ilmaveivillä tai muulla erikoiskikalla maalannutta käytäisiin taklaamassa puhtaasti mutta tarkoituksella seuraavassa vaihdossa. Ei mitään pään irti repimistä. Signaalina siis se, että äläpä tunne oloasi liian hyväksi meidän maalilla, vaikka äsken onnistuitkin. Tällainen rehti kovuus on hyvä lääke taitoniekkoja vastaan.

Onhan taklaaminenkin tietyllä lailla vastustajan nöyryyttämistä eli siltä osin koodit schmoodit voi heittää romukoppaan.
 
Tsuba enker öm öm.

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Artyukhinin otteet vuoden 2011 kisoissa muistetaan, joten ihan hyvä että Mikke vältti jyrän. Skoda cup varsinkin euroopassa pelattaessa on muutenkin vähän eri asia kuin NHL. Hyvinä aikoina joukkueissa oli taitopelaajia ja sitten oli George Parrosin, Trevor Gilliesin, Tie Domin ja Derek Boogardin kaltaisia kovia jätkiä. Eivät hekään välttämättä olisi Svechnikovia teloneet, vaan käyneet sanomassa, että anna olla jätkä viimeinen kerta, tai sitten haastaneet rehelliseen tappeluun. Mikäli viesti ei mene perillä niin sitten saattaa pieni niitti tulla seuraavassa vaihdossa, mutta se on lätkää se. Tuossa tapauksessa Carolinan valmennus joutuisi miettimään uskalletaanko Svechnikovia enää laittaa kentälle, joten gooneilla todellakin on suuri henkinen vaikutus otteluihin. Nythän Svechnikov pystyi tulemaan ihan normaalisti seuraavaan vaihtoon, mutta joskus 70-luvulla olisi oikeasti jouduttu pohtimaan uskalletaanko häntä peluuttaa enään vai ei.
Oma mielipide on siis, että tällaiset näyttävät suoritukset ovat tervetulleita, mutta joskus verot täytyy maksaa. Vastapainona pitää myös olla vastuu ja fyysinen peli!
En nyt oikein saa kiinni sun ajatuksenjuoksusta. Tykkäsit maalista ja toivot, että niitä nähdään lisää, mutta samaan hengenvetoon toivot, että tälläisten maalien tekijät saavat turpaansa, jotta eivät uskalla enää edes yrittää vastaavaa. Siis täh?

Onneksi ajat muuttuvat ja nimenomaan luistelutaidottomat lihapäät alkavat olemaan käytännössä kadonneet täysin. Ennemmin katson kun taitavat ja rohkeat pelaajat yrittävät jotain uniikkia, kuin katson kahden 3-minuuttia illassa pelaavan jääkaappipakastimen välistä sovittua tappelua.
 
Sanonta "tärkeintä ei ole voitto vaan reilu peli", on suurta myrkkyä eteenpäin haluavalle urheilijalle.

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Vai että turpaan pitäisi vetää hienon maalin jälkeen. Minä luulin lukeneeni täältä jo kaiken mahdollisen.
Kauniit maalit on kielletty ja persoonatkin ovat aivan perseestä. Olisi varmaan parempi, mikäli maailmassa olisi 2000 Matti Möttösen kaltaista ammattikiekkoilijaa, joiden maalit ovat 90 prosenttisesti joku kusinen ripari ja loput 10% ovat suupaisuja tyhjään maaliin. Jokaisen maalin jälkeen Teppo Testosteroni käy hakkaamassa maalintekijän, vain koska teki maaliin. Tuulettamisen tulisi myöskin kiellettää, joskin SC voiton jälkeen vasemmalla puolella voi pieni hymykuoppa näkyä ja pakollisten juhlallisuuksien jälkeen kentältä mennään pallipyykille ja kotiin nukkuen odottamaan seuraavaa kautta.
 
1963

JD #17

Largo

Jäsen
Onko konteksti jäänyt uupumaan tuosta maalista? Hertlille kyseessä oli illan 4. maali ja hän juhli sen jälkeen runsaasti (kuten nuoret pelaajat tuppaavat tekemään). Tilannetta ei parantanut se, että Sharks johti jo 7-2 ennen neljättä osumaa. Joe Thorntonilta tuli sitten tämä kuolematon kommentti liittyen siihen mitä hän tekisi jos saisi neljä maalia pelissä.

Nyt Svechnikov tekee maalin kun joukkue on tappiolla niin tilanne on huomattavan erilainen.
Olin jo vastaamassa tuohon Bunderin viestiin, mutta päätin vielä kelailla eteenpäin, jos joku vaikka olisi nostanut nuo oleelliset seikat Hertlin maalista esiin. Ei siis tarvinnut vastata, kiitos.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
@Via Dolorosa Eikös persoonia nimenomaan ollut ennen enemmän? Kun miettii vaikka, että joukkueessa taituroi Selänne ja poliisina vierellä vaikkapa Tie Domi. Kyllä tuollainen kombo kiinnostavuudellaan helposti pari Palsternakkia voittaa. Tietenkin fanit myös haluavat nähdä hienoja maaleja ja pelaajien tehtävänä on niitä maaleja tuottaa. Pitää kuitenkin muistaa, että kuittivihko löytyy, mikäli ylittää rajat. Paljon hienompaa on hienon maalin päätteeksi rehellinen tappelu, kuin jonkun räkämaalin jälkeen, kiekko päätyyn ja perään tyyliin Joonas Kemppainen.
Laitetaan nyt vielä selkeyden vuoksi eräänlainen skenaario, mitä pelaajan pitäisi ottaa huomioon vaikkapa ilmaveivi tilanteessa, mikäli vastustajalla on tough guy rosterissa. Eli Andrei Svechnikov on maalin takana ja miettii, että tehdäänpäs nyt ilmaveivi.

Skenaario 1: Svechnikov tekee maalin ilmaveivillä. Vastustajan kovanaama huutaa Andrein istuessa penkille, että seuraavassa vaihdossa sitten muuten tapellaan. Svechnikov luistelee seuraavaan vaihtoon ja gooni tulee haastamaan tappeluun. Hanskat pudotetaan ja riippumatta lopputuloksesta Svechnikov osoittaa kantavansa tekonsa seuraukset ja saa kiekkomaailman kunnoituksen tappelustaan.

Skenaario 2: Svechnikov tekee maalin ilmaveivillä. Vastustajan kovanaama huutaa Andrein istuessa penkille, että hanskat pudotetaan seuraavassa vaihdossa. Svechnikov ja tämä gooni ovat seuraavassa vaihdossa kentällä samaan aikaan, mutta Svechnikov pakenee tappelusta raukkamaisesti. Tätä gooni ei sulata ja niittaa Svechnikovin laitaan. Seurauksena 5 peliä sairaslomaa.

Skenaario 3: Svechnikov maalaa ilmaveivillä, mutta kun saa osakseen huutoja vaihtoaitioon vastustajan kovanaaman osalta niin Andrei tai valmennus katsovat parhaakseen olla riskeeraamatta ja pitävät Svechnikovin penkillä loppupelin ajan. Henkinen ja pelillinen voitto tästä vastustajalle.

Skenaario 4: Svechnikov on maalin takana, mutta tiedostaen vastustajan fyysisen uhkan, jättää hän ilmaveivin tekemättä. Taas pisteet vastustajalle.

Toteutunut skenaario: Svechnikov tekee maalin ilmaveivillä, mutta vastustajan fyysisen uhkan puuttumisen vuoksi pelaa loppupelin ilman huolta huomisesta samalla kun vastapuoli nöyrtyy tappioonsa.

Eli mitä tällä haettiin on, että jääkiekko on fyysistä, mutta myös henkistä peliä. Kun vastustajalta puuttuu fyysinen pelote saa se aikaan sen, että heitä vastaan voit periaatteessa tehdä mitä vain.
 
Viimeksi muokattu:
"Kneel Before Zod!" - Johnny Superbman
Hanskat pudotetaan ja riippumatta lopputuloksesta Svechnikov osoittaa kantavansa tekonsa seuraukset ja saa kiekkomaailman kunnoituksen tappelustaan.
Hienoja skenaarioita jokainen ja yritän kyllä ymmärtää mitä tässä haet, mutta sitä en kuitenkaan ymmärrä, että miksi tuollaisesta teosta (siis harvinaisen hienon maalin tekemisestä) pitäisi kantaa mitään seurauksia. Tai miksi siitä pitäisi edes tulla muita seurauksia kuin joukkuekavereiden ja valmentajan kehut ja taputus olalle.

Ja lisätään vielä, että ymmärrän oikein hyvin jääkiekossa henkisen tai fyysisen yliotteen hakemisen vaikkapa kovalla taklauspelillä tai verbaalisesti. Tätä en kuitenkaan ihan ymmärrä miksi vaikkapa upean tasoitusmaalin jälkeen pitäisi joutua silmätikuksi.
 
RELEASE THE KRAKEN

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun vastustajalta puuttuu fyysinen pelote saa se aikaan sen, että heitä vastaan voit periaatteessa tehdä mitä vain.
"Mitä vain" eli kuten tässä tapauksessa, maalin.

Aikamoista kerrassaan edelleen, jos ilman turpasaunan pelkoa nykyään maalinteosta selviää niin mihin on jääkiekko mennyt.

Noita skenaarioita kelaillessa niin ainahan siellä voi joka tapauksessa yrittää tuon skenaario 3:en mukaista toimintaa ilman mitään ilmaveivejäkin, eli huutelee ja pelottelee niin perkeleesti kohti kaikkia vastustajan potentiaalisia taitavia maalinteon uhkia, toivoen että heitä ei enää vastustajan valmentaja uskalla jäälle laittaa. Asetelma voitollinen!

Ois sekin sitten kiva kaikille katsojille ja jälleen esim. niille Carolinan tuoreen boomin kautta lehtereille eksyneille uusillekin faneille, ettei yhtäkään Svetshnikovia, Ahoa, Teuvoa tai muita taidonnäytteitä jäällä kokeilevia uskalleta enää peluuttaa fyysisen uhkan vuoksi.
 
Lennart Petrell - Aito IFK-ikoni.

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Voi herranjumala mitä väkivaltafantasioita yksi sirkusmaali voi laukaista käyntiin. Onneksi lajin evoluutio on hoitanut pahimmat lihapäät pois kaukaloista eikä ketään telota sen takia että sattuu tekemään astetta näyttävämmän maalin. Ehkä niitä vastustajan tehopelaajia kannattaa pysäyttää esim. öö puolustamalla paremmin eikä hakkaamalla naamaa sisään?
 

rpeez

Jäsen
Eikös persoonia nimenomaan ollut ennen enemmän? Kun miettii vaikka, että joukkueessa taituroi Selänne ja poliisina vierellä vaikkapa Tie Domi. Kyllä tuollainen kombo kiinnostavuudellaan helposti pari Palsternakkia voittaa.
Olet oikeassa, mutta ajat on muuttuneet kuten vastauksistakin olet huomannut.

Kuten joku sanoikin, kyllähän se vähän koville joillekin ottaa. Minullekin, mutta olenkin setämies. Pakko on ollut alistua arvojen muutokseen monessakin asiassa.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
@Via Dolorosa
Skenaario 1: Svechnikov tekee maalin ilmaveivillä. Vastustajan kovanaama huutaa Andrein istuessa penkille, että seuraavassa vaihdossa sitten muuten tapellaan. Svechnikov luistelee seuraavaan vaihtoon ja gooni tulee haastamaan tappeluun. Hanskat pudotetaan ja riippumatta lopputuloksesta Svechnikov osoittaa kantavansa tekonsa seuraukset ja saa kiekkomaailman kunnoituksen tappelustaan.

Eli mitä tällä haettiin on, että jääkiekko on fyysistä, mutta myös henkistä peliä. Kun vastustajalta puuttuu fyysinen pelote saa se aikaan sen, että heitä vastaan voit periaatteessa tehdä mitä vain.
Kyllä Selänteen ja Domin tai Gretzkyn ja McSorleyn aikakaudet olivat omalla tavallaan hienoja, mutta mitä helvettiä minä juuri luin?

Jos taitopelaaja, tavallinen pelaaja, kovaluinen pelaaja tai kukatahansa pelaaja siis tekee maalin, jollaista ei NHL:ssä ole ennen tehty, tämän pitäisi olla valmis "kantamaan tekonsa seuraukset" ja ottamaan myllyn vastustajan kovanaaman kanssa? Vai mikä ihme tuossa ilmaveivimaalissa on niin epäkunnioittavaa, että sen vuoksi pitäisi vastata puhelimeen?

Ymmärrän kyllä, että joku ylenmääräinen tuuletus 8-2 maalissa saa aikaan värinää ja niin pitääkin, mutta ei kai maalinteosta pitäisi joutua vastaamaan riippumatta siitä, miten sen teki? Aivan absurdi ajatus.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Siis @Bunder oletat, että vanhoina hyvinä aikoina oman joukkueen gooni olisi antanut oman nuoren tähtipelaajan joutua ongelmiin? Ja pyh. Siinä olisi ollut joku Probert, McSorley tms. katsomassa että meidän tähtipelaaja an ei kosketa. Vai montako kertaa muistat jonkun koittaneen hyökätä Gretzkyn, Lemieux'n, Yzermanin, Fedorovin, Buren tai Selänteen kimppuun liian hienojen maalien tekemisestä? Et varmaan montaakaan kertaa kun siellä oli joku varmistamassa ettei tähtipelaajia ja nuorisoa kohdella liian kaltoin.

Tässä on kaksi osaa siitä mitä tapahtui kun joku koski Selänteeseen:

Tässä näkyy mitä tapahtui kun Maguire päätti tapella Yzermania vastaan:

 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Huhhuh mitä settiä.

Skenaario 1: Svechnikov tekee maalin ilmaveivillä. Vastustajan kovanaama huutaa Andrein istuessa penkille, että seuraavassa vaihdossa sitten muuten tapellaan. Svechnikov luistelee seuraavaan vaihtoon ja gooni tulee haastamaan tappeluun. Hanskat pudotetaan ja Svechnikov saa aivotärähdyksen ja on poissa seuraavat puoli kautta. Gooni hirttää itsensä 43- vuotiaana hotellissa soitettuaan ensin itkuisen puhelun vanhemmille jossa kertoo ettei muista omaa nimeään tai missä on. Myöhemmin goonin aivot lahjoitetaan tieteelle ja todetaan, että ne ovat samassa kunnossa kuin 80-vuotiaan alzheimervanhuksen aivot.

Skenaario 2: Svechnikov tekee maalin ilmaveivillä. Vastustajan kovanaama huutaa Andrein istuessa penkille, että hanskat pudotetaan seuraavassa vaihdossa. Svechnikov ja tämä gooni ovat seuraavassa vaihdossa kentällä samaan aikaan, mutta Svechnikov pakenee tappelusta raukkamaisesti. Tätä gooni ei sulata ja niittaa Svechnikovin laitaan. Seurauksena 5min ylivoima Carolinalle jonka aikana Carolina tekee kolme maalia.

Skenaario 3: Svechnikov maalaa ilmaveivillä, mutta kun saa osakseen huutoja vaihtoaitioon vastustajan kovanaaman osalta niin Andrei vastaa seuraavassa vaihdossa käyttämällä goonia pujottelukeppinä ja tekee highlight reel-maalin. Koska on ihan helvetisti lahjakkaampi jääkiekossa kuin joku jonka rooli on hakata jengiä.

Skenaario 4: Svechnikov on maalin takana, mutta tiedostaen vastustajan fyysisen uhkan, jättää hän ilmaveivin tekemättä. Me ei päästä näkemään hienoa osoitusta lajiosaamisesta.

Toteutunut skenaario: Svechnikov tekee maalin ilmaveivillä. Hieno maali.


Kyllä mäkin tykkään fyysisestä pelistä ja Probert ja McCarty ja Stevens oli siistejä pelaajia, mutta kyllä mä mielummin katson peliä mikä ei johda Boogaardin ja Belakin ja Rypienin kaltaisiin tapauksiin. Ei ole mitään tapaa perustella moraalisesti paluuta vanhan ajan lätkään. Kannattaa siis nauttia taidokkaammasta ja nopeammasta lätkästä ja aivotärähdysvajareihin voi aina kelailla vanhoja top 10 hits -koosteita youtubesta.
 
Life is funny, but not ha ha -funny.

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
@Bunder
Unohdit ainakin sellasen skenarion että Svechnikov tekee ilmaveivin, ei lähde ääliömäisesti tappeluun mukaan jonka seurauksena gooni suuttuu ja ottaa idioottimaisen jäähyn ja/tai pelikiellon. Samaan aikaan Svechnikov hymyilee ja poistuu voittajana.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
@Via Dolorosa Eikös persoonia nimenomaan ollut ennen enemmän? Kun miettii vaikka, että joukkueessa taituroi Selänne ja poliisina vierellä vaikkapa Tie Domi. Kyllä tuollainen kombo kiinnostavuudellaan helposti pari Palsternakkia voittaa. Tietenkin fanit myös haluavat nähdä hienoja maaleja ja pelaajien tehtävänä on niitä maaleja tuottaa. Pitää kuitenkin muistaa, että kuittivihko löytyy, mikäli ylittää rajat. Paljon hienompaa on hienon maalin päätteeksi rehellinen tappelu, kuin jonkun räkämaalin jälkeen, kiekko päätyyn ja perään tyyliin Joonas Kemppainen.
Laitetaan nyt vielä selkeyden vuoksi eräänlainen skenaario, mitä pelaajan pitäisi ottaa huomioon vaikkapa ilmaveivi tilanteessa, mikäli vastustajalla on tough guy rosterissa. Eli Andrei Svechnikov on maalin takana ja miettii, että tehdäänpäs nyt ilmaveivi.

Skenaario 1: Svechnikov tekee maalin ilmaveivillä. Vastustajan kovanaama huutaa Andrein istuessa penkille, että seuraavassa vaihdossa sitten muuten tapellaan. Svechnikov luistelee seuraavaan vaihtoon ja gooni tulee haastamaan tappeluun. Hanskat pudotetaan ja riippumatta lopputuloksesta Svechnikov osoittaa kantavansa tekonsa seuraukset ja saa kiekkomaailman kunnoituksen tappelustaan.

Skenaario 2: Svechnikov tekee maalin ilmaveivillä. Vastustajan kovanaama huutaa Andrein istuessa penkille, että hanskat pudotetaan seuraavassa vaihdossa. Svechnikov ja tämä gooni ovat seuraavassa vaihdossa kentällä samaan aikaan, mutta Svechnikov pakenee tappelusta raukkamaisesti. Tätä gooni ei sulata ja niittaa Svechnikovin laitaan. Seurauksena 5 peliä sairaslomaa.

Skenaario 3: Svechnikov maalaa ilmaveivillä, mutta kun saa osakseen huutoja vaihtoaitioon vastustajan kovanaaman osalta niin Andrei tai valmennus katsovat parhaakseen olla riskeeraamatta ja pitävät Svechnikovin penkillä loppupelin ajan. Henkinen ja pelillinen voitto tästä vastustajalle.

Skenaario 4: Svechnikov on maalin takana, mutta tiedostaen vastustajan fyysisen uhkan, jättää hän ilmaveivin tekemättä. Taas pisteet vastustajalle.

Toteutunut skenaario: Svechnikov tekee maalin ilmaveivillä, mutta vastustajan fyysisen uhkan puuttumisen vuoksi pelaa loppupelin ilman huolta huomisesta samalla kun vastapuoli nöyrtyy tappioonsa.

Eli mitä tällä haettiin on, että jääkiekko on fyysistä, mutta myös henkistä peliä. Kun vastustajalta puuttuu fyysinen pelote saa se aikaan sen, että heitä vastaan voit periaatteessa tehdä mitä vain.
Onko jotain videoesimerkkejä, joissa skenaario 1 tapahtuu?
 

Gr8-8

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Olen vanhanaikainen kai (tässäkin) asiassa. Itsellä ongelma ei ole maalin rumuus tai hienous. Oma närästykseni on, ettei tuollainen kiekon käsittely kuulu mielestäni jääkiekkoon, muuta kun ehkä korkeintaan all stars -formaatissa.

En tiedä miten sääntö menee kiekon ”kantamisen” osalta, mutta selkeästi tämä ainakin täyttää ohjekirjan raamit. Toivon, että nämä eivät yleisty ja etenkin ettei mikään oikeasti iso ottelu ratkea tuollaiseen. Saatan olla ainoana tällä palstalla mielipiteeni kanssa, mutta näkisin mielellään sääntömuutoksen tältä osin.

Ja selvennetään vielä, että olen kyllä muuten taitokiekon puolella. Ja kyllä, olin tätä mieltä jo MG:n maalin aikaan.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Hieno maali siis, mutta kyllä laji kaipaisi niitä gooneja, jotka seuraavassa vaihdossa pistävät kylmäksi sirkuspellet tai edes muistuttavat vähäsen.
Jos joku on ollut jääkiekossa sirkusta, niin ne 90-luvun pellet tappelijat. Yhtään en kaipaa niitä aikoja, että nyrkit heiluu turhista asioista. Varsinkaan siitä syystä, jos joku ensin tekee hienoja suorituksia kentällä.
Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta eivätkö ysärilläkin nämä twistit, chaset, odjikit, pelusot, rayt, gaetzit, berubet, churlat ja vukotat sun muut nimenomaan tapelleet pääasiassa show-mielessä keskenään? Tuolloinhan juuro sai esim. taklata kovaa, mutta jos sen teki rehdisti, niin homma oli ok ja jokaisesti kolauksesta ei tumppuja heitetty.

Nämä nimenomaan hienojen suoritusten jälkeiset kostofantasioilla onanoinnit NHL:ssä ovat sitten kai aikalailla Kanadan Don Tamin eli Grapesin tuotetta 2000-luvulle siirryttäessä.
 
Jörnimisen jälkeen toiseksi parasta ajanvietettä taitaa olla Jatkoaikaan kirjoittaminen. Ja jos mä satun olemaan yksin, niin mä saatan tehdä niitä yhtä aikaa.

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Ketkäs kaikki on sitten hakattu jonkun hienon suorituksen jälkeen? Näitä on varmaan roppakaupalla jos se kerran kuuluu koodiin.
Ainoa edes vähän tohon suuntaan joka tulee näin nopeasti mieleen oli kun KHL:ssä joku/jotkut pahoitti mielensä kun linus omark syötti maalin maalin yli maalin eteen. Ei kyllä omasta mielestä siitäkään tullut mitään tappelua, kai siinä vähän tönittiin ja sanottiin rumasti mutta siihen jäi (kait),
 
Siinähän tuo ilmaveivimaali meni maalina missä muutkin. Tyylikkyydeltään ei vastannut Granlundin aikoinaan tekemää. Outoa ettei näitä ollut aiemmin NHL:ssa esiintynyt.

Todennäköisesti näemme vielä tämän kauden aikana komeampia osumia.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Siinähän tuo ilmaveivimaali meni maalina missä muutkin. Tyylikkyydeltään ei vastannut Granlundin aikoinaan tekemää. Outoa ettei näitä ollut aiemmin NHL:ssa esiintynyt.

Todennäköisesti näemme vielä tämän kauden aikana komeampia osumia.
Filip Forsberg on tuota yrittänyt usemman kerran, ja luulen että tulee vielä tekemään.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Kyllä ennen hienot suoritukset olivat oikeasti hienoja. Kun esimerkiksi kaksi juuri ja juuri luistimilla pysyvää kaveria sopivat ennen aloitusta, että kohta voitaisiin hakata toisiamme naamaan ja päähän. Näin suojeltiin sitten niitä tähtipelaajia.
Siis se todellinen wanhan ajan hieno hetkihän olisi se, kun satunnainen tähtipelaaja on kesäkuukausien mittaisen rännin jälkeen niin rapakunnossa, että joku näistä juuri ja juuri luistimilla pysyvistä saa flying elbow'n osumaan.

Laitetaan nyt vielä selkeyden vuoksi eräänlainen skenaario, mitä pelaajan pitäisi ottaa huomioon vaikkapa ilmaveivi tilanteessa, mikäli vastustajalla on tough guy rosterissa. Eli Andrei Svechnikov on maalin takana ja miettii, että tehdäänpäs nyt ilmaveivi.
Mihin jäi skenaarioista se autenttinen setti, jossa vastustajan kovanaama huutaa Andrein istuessa penkille, että seuraavassa vaihdossa sitten muuten tapellaan, jolloin kovanaaman seuraavaan vaihtoon menee Andrein joukkueen kovanaama vetämään tätä toista kovanaamaa turpaan, ja Andrei jatkaa peliään niin kuin mitään ei olisi tapahtunut? Eli käytännössä sama kuin nyt yhdellä ylimääräisellä pystypainilla. @Ollakseni tähän viittasikin.

En tiedä miten sääntö menee kiekon ”kantamisen” osalta, mutta selkeästi tämä ainakin täyttää ohjekirjan raamit. Toivon, että nämä eivät yleisty ja etenkin ettei mikään oikeasti iso ottelu ratkea tuollaiseen. Saatan olla ainoana tällä palstalla mielipiteeni kanssa, mutta näkisin mielellään sääntömuutoksen tältä osin.
Olen samaa ja eri mieltä. Toivoisin myös, ettei isoa peliä ratkota noin, mutta ei sääntömuutoksen vuoksi vaan siksi, että mahdollisuudet pelataan pois. Ei tuollaista voi missään nimessä alkaa yrittää, jos joku on pelaajan iholla, eli ei sinänsä ole ongelma jos tämän mahdollisuuden kanssa ollaan hereillä.

Höpöhöpö. Jääkiekkossa on kyse maalien tekemisestä, niin hienoista kuin rumista. Sirkushuveja ja turpaan lyöntiä voi seurata vaikka UFC:n puolella.
Kaikesta tämän viestin pehmokritiikistäni huolimatta, mun mielestä yksi NHL:n suurista koukuista muihin sarjoihin nähden on se, että siellä niitä maaleja täytyy osata tehdä, vaikka ilmassa roikkuisi sirkushuvien ja turpaan lyönnin uhka. Edelleenkin sentään jonkinlainen sellainen.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Mihin se Granlund unohtui? Se on ilmaveivin esikuva eli ansaitsisi myllyt kauden jokaisessa ottelussa. Vai mitä?

NFL on hyvä vaihtoehto seurata, jos kaipaa tajuttomia tai loukkaantuneita ihmisiä kentälle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy