Hermes 2015–2016

  • 263 830
  • 724
Suosikkijoukkue
Hermes
Melkolailla sekoittanu pakkaa niin Hermeksen leirissä kuin Vaasassakin tämä Sportin loukkaantumis suma. Onhan nämä aina melko monihaaraisia juttuja kun mestisjoukkueen sopimuspelaajaa ja joukkueen ehdotonta kulmakiveä ollaan raahaamassa tässä vaiheessa kautta liigaseuran mukaan. Itse kuitenkin haluaisin nähdä Rajalalta useamman pelin liigajäillä ennen kuin rupean hänestä maalailemaan satavarmaa liigapeluria. Ehdottomasti pitää näille pelaajille kyllä antaa tilaisuuden tullen mahdollisuus Sportin paidassa pelata mutta täytyy myös järki pitää hommassa mukana. Jos ruetaan Vaasaan lykäämään kaikki kärkijätkät niin tässähän palataan bumerangina takaisin suomisarjaa pelailemaan.

Mutta aika näyttää. Toivottavasti Vaasassa saadaan sairastupa nopeasti tyhjäksi. Onkos muuten Hermeksen toipilaasta Hellstenistä tietoa että onko vielä kauan sivussa? Korhonen ei taida tällä hetkellä mahtua pelaavaan kokoonpanoon kun näytti jht:n mukana olleen pelaamassa. Ja ehkä hyvä näin kun ainakin omasta mielestä pakisto pelaa nyt niin hyvin että mitäpä tuota muuttelemaan.
 

Nebelwerfer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jännä nähdä miten etenee, mutta Vaasassa nyt kuitenkin vähän lakkia kouraan! Eikä ihan sillä asenteella että "me vittu vaan otetaan kaikki, koska Hermes on farmi!" Ei se ihan niin toimi. Toimistot tämän varmasti tiedottaa kun sen aika on?

Niin no, saattaa myös olla niin että Rajalan paffissa on pykälä missä lukee suurin piirtein:

"Pykälä 1. Jos kauden aikana (15-16) puhelin soi ja linjan toisessa päässä on Liiga-joukkue....niin se on moro!"

En tiedä, mutta luulen ett ns liiga-pykälä on aika normi nykyään.
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Olisi kiva tietää että onko Rajalan sportin palkkalistoilla nyt kun hän on loukkaantuneena? Itse en nyt tarkasti muista miten tuo menee, mutta eikö työnantaja maksa x määrä päiviä palkasta ennenkuin kelalta tulee rahaa. Ihan näin loogisesti ajateltuna sanousin että sportti sen miehen rikko niin hoitakoot myös maksut.

Kyllähän tuo meidän rosteri huutaa vielä yhtä hyökkääjää. Aatu Hämäläinen senkun vaan pysyy vapaana. Toisaalta olisi kiva saada joku hyvä pohjoisamerikkalainen, tyylin joku Nick Dineen. Tuohon joukkueeseen pitäisi saada sellainen suoraviivainen pelaaja joka vain ajaa maalille. On se jo nähty että ne maalit ei tarvitse olla jotain klap klap maaleja. Röyhkeästi maalille vaan ja kiekko häkkiin.
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Niin no, saattaa myös olla niin että Rajalan paffissa on pykälä missä lukee suurin piirtein:

"Pykälä 1. Jos kauden aikana (15-16) puhelin soi ja linjan toisessa päässä on Liiga-joukkue....niin se on moro!"

En tiedä, mutta luulen ett ns liiga-pykälä on aika normi nykyään.

En väitä että tiedän varmasti, mutta pienellä hajulla olen kun sanon että Hermeksen ja Sportin yhteistyöstä johtuen Hermeksen pelaajilla ei ole ns. liigapykälää ollenkaan. Juuri sen takia että Sportilla on etuoikeus kokeilla pelaajia liigaan jos löytyy tälläinen Rajala. Mutta ei tarvi heti lyödä lappua käteen ja purkaa mestis soppari. Sinäänsä tässä on turha forumilla jauhaa asiasta, minulle riittää että seurat tekevät viisaista ratkasuja yhteisymmäryksessä. Ja kummatkin osapuolet ovat tyytyväisiä. Rajalan siirtyessä Sportiin on vakuutus myös Sportin alla, joten korvaukset menee Sportilta. Ihan sama kun jos Espo loukkaantuu Hermeksen pelissä. Liiga ja Jääkiekkoliitto ovat vielä kaksi toisista täysin erillään olevaa tahoa.

Mutta nythän niitä miehiä pitäisi saada kummallekkin, Sportilla on vähän parempi tilanne ainakin hetkellisesti, Hermes tarvis nyt 2-3kpl pelaajia. Ainakin pariin peliin, mutta toivottavasti vähän pidemmille jaksoille. Missä Sandvik pelaa?
 
Suosikkijoukkue
Hermes
Missä Sandvik pelaa?
Mikäli Henri Sandvikia tarkotat niin hän näkyy pelailevan Norjan kakkossarjassa. Siinä olisi kyllä loistava rymistelijä tuohon lisäksi! Aika vähän taitaa olla enää pelaajia vapailla markkinoilla ellei sitten rahaa yhtäkkiä löydy jostain vähän reippaammin. Odottelen nyt että milloin julkaistaan pari loppukauden kattavaa lainaa ettei kokoajan tarvitse jännätä milloin kukakin lähtee.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
En väitä että tiedän varmasti, mutta pienellä hajulla olen kun sanon että Hermeksen ja Sportin yhteistyöstä johtuen Hermeksen pelaajilla ei ole ns. liigapykälää ollenkaan. Juuri sen takia että Sportilla on etuoikeus kokeilla pelaajia liigaan jos löytyy tälläinen Rajala.

Ei farmisopimus mitään etuosto-oikeutta tuo. Jos joku Liiga-seura lyö suoran sopimuksen käteen, niin se on moro. Siis edellyttäen, että pelaajalla on sopimuksessaan liigaotpio. Välttämättä Suomisarjasta noussut pelaaja ei ole sellaista tajunnut vaatia, jos Liiga-unelma on tuntunut liian kaukaiselta, mutta oletan, että suurimmalla osalla pelaajista optio on olemassa. Farmisopimus vain mahdollistaa pelaajien siirtymisen lainalle ilman ylimääräistä byrokratiaa tai siirtomaksuja. Määräysvaltaa kummallakaan seuralla ei ole, muuta kuin omien sopimuspelaajien suhteen. Toisin sanoen, mikään siirto ei tapahdu ilman molempien seurojen hyväksyntää. Pelaajan hyväksyntää siirto ei käsittääkseni vaadi, niin kauan kuin liikutaan saman talousalueen sisällä.

Mutta nythän niitä miehiä pitäisi saada kummallekkin, Sportilla on vähän parempi tilanne ainakin hetkellisesti, Hermes tarvis nyt 2-3kpl pelaajia. Ainakin pariin peliin, mutta toivottavasti vähän pidemmille jaksoille. Missä Sandvik pelaa?

Sportilla taisi eilen olla Tikka ja Manninen terveenä reservissä. Veikkaan, että jotakin liikkuu lähipäivinä Hermeksen suuntaan ellei uusia loukkaantumis-/terveyshuolia ilmeenny.

EDIT: Jarkko Hattunen olisi vapaana
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Ei farmisopimus mitään etuosto-oikeutta tuo. Jos joku Liiga-seura lyö suoran sopimuksen käteen, niin se on moro. Siis edellyttäen, että pelaajalla on sopimuksessaan liigaotpio. Välttämättä Suomisarjasta noussut pelaaja ei ole sellaista tajunnut vaatia, jos Liiga-unelma on tuntunut liian kaukaiselta, mutta oletan, että suurimmalla osalla pelaajista optio on olemassa. Farmisopimus vain mahdollistaa pelaajien siirtymisen lainalle ilman ylimääräistä byrokratiaa tai siirtomaksuja.

Ei tietenkään tuo, mutta puhunkin nyt siittä mitä seurat ovat sopinneet keskenään kun tätä sopimusta(yhteistyö) on tehty. Tälläinen ehto on voitu kirjata, ja ilmeisesti sellainen onkin. Sopimuksia on monenlaisia.
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
On tämä keskustelu mennyt hiljaiseksi kun alko tulemaan voittoja, eikö meillä ole mitään kirjoitettavaa ellei ole aihetta moittia? :)

Peli on näyttänyt yllättävän hyvältä. Toki aiba löytyy paranettavaa, mutta eiköhän nekin asiat parabe. Huomaa selvästi että joukkueella on nyt itseluottamus voittaa näitä pelejä. Alkukaudesta tuli hätä housuun heti kun johdettiin.

Rajala on ilmeisesti vielä Vaasassa? Huovinen olisi todella hyvä paikkaaja Rajalalle, väitän että hän on parempi kuin Ville. Sitten pitäisi vielä saada jostain loppukaudeksi yksi hyökkääjä. Jarkko Hattunen kävisi paremmin kuin hyvi, mutta en uskalla edes haaveilla niin kovasta nimestä.

Se nyt vaan on fakta että näihin sportin lainojen varaan ei voida luottaa. Minua huolestuttaa jo mitä tapahtuu.loppukaudesta kun sportti kutsuu miehensä takaisin.

Ja mainitaan vielä Kuusela. Vielä pari viikkoa sitten olisin voinut upottaa hänet sunttiin. Mutta sieltä se vaan on noussut voittavaksi maalivahdiksi. Hienoa Joonas. Oli ilo katsoa eilen pelin jälkeen kun Kuusela meni onnittelemaan Godlaa. Näki että ne pelaa joukkueelle, oli sellaista aitoa tsemppaamista. Ollaanko me muuten ainoa mestisseura joka peluuttaa tasaisesti kahta veskaria?
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Kyllä Rajala näytti eilen olevan Hermes - LeKi pelin katsomossa. Tietääkseni ihan Hermeksen pelaaja edelleen.

Rajalan piti eilen jo pelata, mutta varotoimena jätti vielä pelin väliin että pystyy pelata Lauantaina Turun Tovereita vastaan. Jos takapakkia ei tule pitäisi Rajala olla kokoonpanossa Lauantaina.

Kuusela on ristiriitainen kaveri. näytöt viimepeleissä on ollut laadukkaita. Sitä ei voi kukaan kiistää. Mutta kun se taso heittelee, se on tehnyt sitä aina. Ja Kuusela on silloin hyvä, kun on kilpailu tilanne. Mutta jos on selkeä ykkönen niin hommasta ei tule yhtään mitään. Godla on myös ollut hyvä, sehän oli jo tiedossa että pelityyli on sellainen että kiekkoja tippuu eteen. Ei se mihinkään muutu näin nopeasti.

Yksi pelaaja jota tunnutaan katsomossa kokoajan vähän suolattavan on Rantala. Enkä käsitä kyllä miksi? Joo, on siellä niitä kiekonmenetyksiä ja välillä tulee hasardeja. Mutta Rantala pelaa varmasti aivan tasonsa rajoilla ja ehkä vähän yli. Kehittyy kokoajan ja kehittyy siksi koska uskaltaa pelata ja yrittää. Ja hienoa että Upi on antanut tähän mahdollisuuden. Rantala on hyvä pakki, eikä ole niin virhealtis kun moni tuntuu luulevan. Peleissä tekee muutamia virheitä, mutta helvetin paljon enemmän niitä hyviä ja oikeita ratkaisuja.
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Rajalan piti eilen jo pelata, mutta varotoimena jätti vielä pelin väliin että pystyy pelata Lauantaina Turun Tovereita vastaan. Jos takapakkia ei tule pitäisi Rajala olla kokoonpanossa Lauantaina.

Tiistaina Sport tiedotti mm. loukkaantumisista seuraavaa:
Uutiset » Vaasan Sport
Rajala listassa ikään kuin Sport-pelaajana vai oliko vain tiedoksi kaikille lukijoille?

Saa nähdä pelaako Rajala la TuToa vastaan ja sitten ke Vaasassa KalPaa vastaan. Pe 30.10. onkin sitten Hermeksellä kotipeli SapKoa vastaan ja Sport kohtaa samaan aikaan KooKoon Kouvolassa...
 

-jaka-

Jäsen
Suosikkijoukkue
taistelevat asennejoukkueet
Onkos muuten Hermeksen toipilaasta Hellstenistä tietoa että onko vielä kauan sivussa?.

Viime pelissä näytti olevan rajalan kanssa katsomossa. Käytävällä kuului, että on ensimmäistä kertaa neljään viikkoon ilman keppejä, eli toivotaan että paranemaan päin! Jossain haastattelussa oli sanonut, että tällä viikolla kävellään pitkästä aikaa ja pikkuhiljaan luistelemaan. Kyllä neloskenttä jo huutaa Hellsteniä kokoonpanoon! Energistä pelaamista ja tempoa siihen kenttään.
 
Suosikkijoukkue
Hermes
Ja Kuusela on silloin hyvä, kun on kilpailu tilanne. Mutta jos on selkeä ykkönen niin hommasta ei tule yhtään mitään.
Tästä olen ehdottomasti samaa mieltä. Tuossa ihan mielenkiinnosta nopeasti laskeskelin niin ennen Godlan tuloa mukaan parista ensimmäisestä pelistä Kuuselan torjuntaprosentti oli vain karvan verran yli 80% ja sen jälkeen kun Godla tullut mukaan niin on Kuusela torjunut näissä otteluissa 92%:n torjuntaprosentilla. Varmasti motivoi maalivahtia kun tietää että jos ei kiekot tartu niin sitten ei myöskään pelaa kun sieltä löytyy myös semmoinen maalivahti heittää maalille joka kiekkoja saa kiinni. Mahtava tilanne kyllä tämä että että on kaksin kappalein maalivahteja joita voi peluuttaa. Vielä kun saataisiin kenttäpelaajien saralle sama tilanne että joutuisi vähän pelipaikan eteen taistelemaankin.

Tänään lauantaina olisi sitten vastassa pitkästä aikaa Tuto Turusta. Saa nähdä painaako lapin reissu vieraiden jaloissa kun Rovaniemelläkin jouduttu näköjään ratkaisua hakemaan jatkoajalta asti ja ilmeisesti loukkaantumishuoliakin sillä reissulla tullut Turkulaisille. Jos vanha kaava pitää paikkaansa niin Kuusela aloittaa maalissa ja ilmeisesti Rajalakin palaamassa kokoonpanoon? Sportillakin näköjään seuraava peli vasta keskiviikkona joten en pitäisi suurena ihmeenä mikäli siellä tarvittaessa joku Vaasan pelurikin olisi Hermeksen kokoonpanossa mukana. Mielenkiintoinen ottelu todellakin tulossa!
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Kuntis ja Korhonen on ainakin JHT:n mukana Tuusulassa. Lisäksi heidän oma sopimuspelaaja Espo on heidän kokoonpanossa. Joten tämä viittais että Rajala pelaa? Koska Huovinen ja Jääskeläinen on myös lainassa. Vaasasta jos Westermarck tulisi niin hyvä. Tai saa Brennan tulla puolustaan*hymiö*.

Mutta jännä nähdä ketä pelaa, veikkaan että tulee peli missä on kuumia tunteita, ja Hermeksen #5 ottaa kauden ekan myllyn Kokkolassa. 4-1.
 

Orion Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Katselin tuossa ottelusta otettuja kuvia, pisti silmään tuo Kuuselan kypärä.. Onko edelleen varustettuna Sportin logolla?
... Seurauskollisuutta?
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Mites ne Sportin lainapelaajat, lähinnä Westermarck ja Väkelä ovat pelanneet?

Väkelä, ekojen matsien perusteella olisin heittäny JHT:n pelaan SS-Sarjaa. Nyt on selkeästi johtava pelaaja. Peruspakki, tai yleispaikki on parempi kuvaus! Missään nimessä ei ole valmis vielä Liigaan, vaan isolla vastuulla koko kausi Kokkolassa. Ens kaudella on takuuvarmasti 6:n pelaavan pakin joukossa. Kaiken mennessä nappiin 4:n joukossa.

Westermarck. Todella vaikea sanoa, laukaus on hyvä, kokoa on. Jota käyttää myös hyväksi aika hyvin. Liike on kohtalainen mestikseen, joten Liigaan ei riitä! Voi pelata Sportissa, mutta kyllä pitäis pyrkiä saamaan parempia pelaajia rosteriin kun Westermarck. Tykkään kaverista, joukkueelle tekee töitä ja aina kentällä sata lasissa. Mutta ei ole sellaselle Liigajoukkueelle vahvistus eikä edes rivimies joka taistelee play-offs paikasta. Tällähetkellä siis. Mutta kehitystä on tapahtunut, suhteessa Väkelään tosin paljon vähemmän.

Joku muu voi olla erimieltä, itse olen tätä mieltä!
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
On hienoa ja jo perinteetkin huomioon ottaen tärkeää, että Hermes pelaa valtakunnan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Yksi sana on ylitse muiden, minkä takia Hermes niin vahvasti noterataan koko Suomessa, se sana on: IDENTITEETTI!
Jotkut Lekit ja Keupat farmitouhuineen joutaisivat samaan kimppasaunaan loppuelämäksi Kalen ja Ranniston kanssa.

Kokkolassa on ainakin ennen ja miksi ei nykypäivänä arvostettu omaa logoa / seuraidentiteettiä. Vaalikaa omaa itsenäistä seuratoimintaa ja älkää missään nimessä tehkö sopimusta itsensä paholaisen kanssa, eli kultapossukerhoa edustavien tahojen kanssa.

Eläköön oma seuraidentiteetti ja kaukalossa tapahtuva kamppailu.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Hurlumheitä oli myös jumalasta seuraavan Denis Godlan torjuntaprosentti ensimmäisessä erässä, ymmärtääkseni tuo oli tilastojen valossa vain 50.00% (3/6).

Jos Godla saa jumalmoodin päälle, niin ehkä Hermekselläkin on vielä mahdollisuutensa.
Täytyy sanoa, että tämä Denis Godla on aivan järkyttävän ylihypetetty kaveri. Isoja puutteita tekemisessä reilusti.

Jukureilla meneekin aika vahvasti...
Poimin 7.10.2015 pelatun Denis Godlan ensimmäisen ottelun otteluseurantaketjusta pari kommenttia. Godlan isot puutteet taisivat jäädä tuohon Suomessa pelaamansa ensimmäiseen erään!

Tuon erän jälkeiset esitykset ovat vakuuttaneet ja torjuntaprosentti on sen jälkeen ollut erinomainen 97,53%(79/81). Näillä otteilla Godlalla on hallussaan sarjan maalivahtien piikkipaikka torjuntaprosentilla 94,38%.

Saa nähdä milloin liiga kutsuu?
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Mitään maalivahdeilta pois ottamatta meidän puolustus on toiminut sen verran hyvää peliä viimiset 4-5 peliä että paria hasardia lukuunottamatta ei pahoja laukauksia oo ollu pois lukien Hokki peli. Toki varsinki Kuusela on ottanu haamu koppeja varsinki Hokki pelissä, mutta muissa ei näitä huippu torjuntoja oo edes vaadittu. Hyvin on pakit sopeutunu tähän Godlan kiekkoja pudottelevaan tyyliin ja hoitanu nuo irto kiekot pois. Ei oo tainnu kovin montaa maalia maalinedus hässäköistä viime aikoina tulla, vaan enemmän näitä viivavetoja ja läpäreitä. Prosentit on ollut molemmilla vahdeilla hyvät Godlan tulon jälkeen, toivotaan että hyvä vire jatkuu sekä pakeilla että vahdeilla.

Mutta on tää joukkueen taistelu ilme ollu aivan uskomaton viimiset voitokkaat ottelut, enää ei pelätä voittaa vaan ollaan tosissaan laitettu kaikki likoon voiton puolesta! Onkohan Bazevics nyt 2 kertaa onkinu kiekon maaliviivalta ja se maalinedus peli. :) Ite tykkään kyseisestä kaverista vaikkei mikään kiekkotaikuri ookkaan, perusvarmaa peliä vaikka välillä luulee osaavansa Ikosen maalintaus piruetit. :D
 
Suosikkijoukkue
Hermes
Itse en kyllä allekirjoita tätä Godlan kiekkoja eteensä torjuvaa pelityyliä. Leki pelissä tuli viivasta paljon matalia laukauksia ja näytti että kaverin suunnitelmana oli että kiekkoa maalille ja riparit hakataan sitten sisään. En ole nimittäin vielä semmoista maalivahtia nähnyt joka patjoilla pystyy laukauksia liimaamaan. Muutenkin Godlan peli ollut ainakin omasta mielestä perus varmaa kaikissa peleissä missä on pelannut.
 

Akilles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Toronto Maple Leafs
Mitään maalivahdeilta pois ottamatta meidän puolustus on toiminut sen verran hyvää peliä viimiset 4-5 peliä..

Pomin tuolta tuommoisen. Mielestäni juuri varma maalivahtipeli mahdollistaa tämän. Kun maalivahtipelaaminen on kunnossa pakit pelaa rennommin ja vapaammin eikä pelko perseessä että mitä jos nyt mokaan niin tulee maali. Siitä lähtien kun saatiin Godla mukaan remmiin koko joukkueen ilme on ollut aivan eri, kaikki vaikuttaa kaikkeen. Toivottavasti myös näin jatkuu.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Iso-Britannia vs Tanska
  • 8.00
  • 6.40
  • 1.26
Saksa vs Kazakstan
  • 1.25
  • 6.60
  • 8.00
Tshekki vs Itävalta
  • 1.10
  • 10.00
  • 12.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös